Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Astigmatizmas
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų sveikata > Ligos
Pages: 1, 2
gabani
pirmi buvo Cyl D +3,50;K +2,50. o daba nesioja akinukus,tai Cyl D +1,0;K +1,75.pagal siuos skaiciukus matau pagerejima.o kai buvom gruody pas kairiene,ka ji parase,tai nieko nesuprantu.
valldute
tikrai zenklus pagerejimas, tikiuosi dabar kai isitirsite bus dar geresnis ir nereikes akinuku 4u.gif
gabani
QUOTE(valldute @ 2010 02 18, 20:14)
tikrai zenklus pagerejimas, tikiuosi dabar kai isitirsite bus dar geresnis ir nereikes akinuku  4u.gif
*

akinukus tai dar tikrai reikes nesiot.antrad kai grisim is daktares,parasysim kaip sekesi smile.gif
valldute
lauksim ziniu geru 4u.gif o manasis jau su akinukais, nesitikejau kad taip jam "prilips" thumbup.gif nors nesiojo tik pora valandu kol nuejo gult, kai nuemiau nuvalyti, griebe man is ranku ir dejosi pats smile.gif
gabani
labai gerai kad noriai juos dedasi 4u.gif .pas mus irgi nuo pat pradziu problemu nebuvo.tik va daba retsykiais reik primint,kad akinukus reik uzsidet smile.gif
Linike77
Pasidalinsiu savo patirtimi.
Kažkur nuo trečios klasės pradėjau nešioti astigmatinius akinius ir iki dabar nešioju. Akys eina tik silpnyn (gal kaltas ir didelis krūvis: kompiuteris, skaitymas). Tai iš tikrųjų problema: stiklai akiniams labai brangūs, gaunami tik pagal užsakymą, keisti reikia kas keli metai, kontaktiniai lęšiai taip pat. Gydymas joks nepadėjo.
valldute
Manau kiekvienas atvejis skirtingas, o vaikai nuo suaugusiu skiriasi mirksiukas.gif Gaila, kad jums nepasiseke isigydyti, o nebandete lazeriu operuotis?
Linike77
QUOTE(valldute @ 2010 02 19, 13:45)
Manau kiekvienas atvejis skirtingas, o vaikai nuo suaugusiu skiriasi  mirksiukas.gif  Gaila, kad jums nepasiseke isigydyti, o nebandete lazeriu operuotis?
*

Oi ne, apie gydymą lazeriu sklando panašios nuomonės kaip ir apie skiepų vakcinas. Taip kad.... Niekas nežino kaip bus po 10 metų po operacijos, gal visai apaksi...

Beje, rašiau, kad nuo vaikystės turėjau astigmatizmą...
valldute
O kaip jusu dukrytes akytes? Ar viskas tvarkoje? Klausiu todel, kad mano abu vaikai paveldejo astigmatizma, nors mes abu jo neturim ir net akiniu nenesiojam
*GAILĖ*
mano vyresniam sūnui astigmatizmas + toliaregystė. akinius nešioja nuo 1 m. dabar jam 12 m, niekas nepasikeitė, neišaugo nieko. jo tėčiui irgi rado astigmatizmą (pasitikrinom tik tada kai vaikui rado ). taip kad čia paveldėta ir netikiu kad išaugama. gal vaikui ir akiai augant padėtis ir gali pagerėt, bet lygiai taip pat gali ir pablogėt, gi neaišku kaip tas tinklainės netaisyklingumas augdamas išsikreips.
atsimenu kai diagnozavo, tai buvo šokas, nesuvokiau kaip čia db mano vaikas toks mažiukas ir visą gyvenimą su akiniais turės gyvent. bet kažkaip greit mes visi pripratom. būna ir daug baisesnių problemų, kurių taip lengvai nepakoreguosi akinukais. tik va db kai jau paauglystė vaikui, tai karas pastovus namie dėl TV žiūrėjimo, sėdėjimo prie kompo ir kitų akis gadinančių užsiėmimų.
jalka
taip Bendoriene dirba laisves alejoje,is kliniku isejus..
pas mus seipnj taip pat nera ne vieno asigmatiko,as va trumparegyste nestipria turiu -2.5
as tikiuosi kad tai isaugama...gydytojai taip sake bent jau
valldute
QUOTE(*GAILĖ* @ 2010 02 19, 14:04)
mano vyresniam sūnui astigmatizmas + toliaregystė. akinius nešioja nuo 1 m. dabar jam 12 m, niekas nepasikeitė, neišaugo nieko. jo tėčiui irgi rado astigmatizmą (pasitikrinom tik tada kai vaikui rado ). taip kad čia paveldėta ir netikiu kad išaugama. gal vaikui ir akiai augant padėtis ir gali pagerėt, bet lygiai taip pat gali ir pablogėt, gi neaišku kaip tas tinklainės netaisyklingumas augdamas išsikreips.
atsimenu kai diagnozavo, tai buvo šokas, nesuvokiau kaip čia db mano vaikas toks mažiukas ir visą gyvenimą su akiniais turės gyvent. bet kažkaip greit mes visi pripratom. būna ir daug baisesnių problemų, kurių taip lengvai nepakoreguosi akinukais. tik va db kai jau paauglystė vaikui, tai karas pastovus namie dėl TV žiūrėjimo, sėdėjimo prie kompo ir kitų akis gadinančių užsiėmimų.
*

Sutinku, kad buna baisesniu bedu ir aikiniai nieko baisaus, tik mums gydytoja suteike vilciu, kad isaugs unsure.gif Tai ta viltis pas mane visada rusens smile.gif
Linike77
QUOTE(valldute @ 2010 02 19, 13:56)
O kaip jusu dukrytes akytes? Ar viskas tvarkoje? Klausiu todel, kad mano abu vaikai paveldejo astigmatizma, nors mes abu jo neturim ir net akiniu nenesiojam
*

Na, kolkas atrodo, kad viskas gerai, nors pas daktarus tikrintis akių nebuvom.
Tai Jūsų vaikai nepaveldėjo, o įgijo astigmatizmą, jei Jūsų sų vyru akys sveikos. MAno mama turi lengvą paprastą minusą, o aš vienintelė šeimoje turiu astigmatizmą. Turiu 5 brolius ir visi mato kaip ereliai. Sunku atrasti priežastis. g.gif
Papildyta:
QUOTE(valldute @ 2010 02 19, 14:09)
Sutinku, kad buna baisesniu bedu ir aikiniai nieko baisaus, tik mums gydytoja suteike vilciu, kad isaugs  unsure.gif  Tai ta viltis pas mane visada rusens  smile.gif
*

Iš tikrųjų, tai nėra jau taip baisu, kaip gali pasirodyti. Tik brangiau reikia už akinius mokėti, o su akiniais aš matau labai puikiai. Taip kad nenusiminkit, kai kuriuos žmones tinkamai parinkti akiniai net puošia mirksiukas.gif
gabani
QUOTE(valldute @ 2010 02 18, 20:14)
tikrai zenklus pagerejimas, tikiuosi dabar kai isitirsite bus dar geresnis ir nereikes akinuku  4u.gif
*

grizom vakar is daktares,tai nuotaikos biski nuliudo verysad.gif .viena akyte pasilpo.taip dziaugiames kad gereja,o va se tau.jau uzsakem stikliukus,desim i senus remelius.
valldute

QUOTE(gabani @ 2010 02 24, 10:59)
grizom vakar is daktares,tai nuotaikos biski nuliudo verysad.gif .viena akyte pasilpo.taip dziaugiames kad gereja,o va se tau.jau uzsakem stikliukus,desim i senus remelius.
*

nenusiminkit taip labai, gal vaikiukas sirgo,ar siaip organizmas pasilpes, viskas susitvarkys 4u.gif
Sandra29
Laba 4u.gif
Mano sūnui nuo kūdikystės tenka nešioti akinukus,nes jis toliaregis. Bet paprasti akinukai netaisė beveik visai jo akyčių. Gyd. V.Rimaitienė patarė kreiptis į KMUK pas vaikų oftomatologą doc.Žukauską. Buvom pas jį kai vaikiukui buvo apie 3m.,tai tada jam ir nustatė Atsigmatizmą. Jau kelintus metus nešiojam cilindrinius laužto stiklo akinukus. Tai nuo jų regėjimas šiek tiek pagerėjo. Bet jau metus laiko,net nereikia keist stikliukų,nes pagerėjimas vos vos pradėjo taisytis ax.gif O pas V.Rimaitiene lankomės bent į metus porą kartų,kad patikrintų vaiko akytes. Šita gydytoja esam patenkinti,nes ji yra maloni ir paiškina kas ir kaip. Beto mano sūnaus viena akytė yra tinginė,tai buvo tarpas-kai reikėjo vieną akinių stikliuką dengti.
slitka
pastebejau, kad senokai cia kas besilanke, niu ka po ilgo laiko tarpo prisirasau i jusu buri smile.gif mano 5 menesiu kudikiui irgi nustate astigmatizma sad.gif ta pati silainiu poliklinikos daktare Rimaitiene, labai nenugasdino, galbut isaugsim, o jei ne tai kaip ir daugumai desim akinukus, o paveldejom greiciausiai is tecio, na bet ka padarysi, yra kaip yra
fishke
QUOTE(slitka @ 2010 09 07, 16:36)
pastebejau, kad senokai  cia kas besilanke, niu ka po ilgo  laiko tarpo prisirasau i jusu buri smile.gif mano 5 menesiu kudikiui irgi nustate astigmatizma sad.gif ta pati silainiu poliklinikos daktare Rimaitiene, labai nenugasdino,  galbut isaugsim, o jei ne tai kaip ir daugumai desim akinukus, o paveldejom greiciausiai is  tecio, na bet ka padarysi, yra kaip yra
*

nieko , mažutis dar, išaugs gal mirksiukas.gif o mes neįsivaizduojam iš kur mums astigmatizmas g.gif giminėj trumparegiai, o čia še tau kad nori g.gif
slitka
QUOTE(fishke @ 2010 09 08, 12:06)
nieko , mažutis dar, išaugs gal  mirksiukas.gif o mes neįsivaizduojam iš kur mums astigmatizmas  g.gif giminėj trumparegiai, o čia še tau kad nori  g.gif
*

aisku nesmagu tokia naujiena suzinot, bet yra ir baisesniu dalyku nei akinukai smile.gif tai gal is kokios tolimos gimines galejo paveldet? nes kiek skaiciau tai tas astigmatizmas paveldimas, ir ale neatsiranda is niekur doh.gif doh.gif doh.gif
VI-VA-VI
Tai papasakosiu ir as savo beda doh.gif pirmas vaikas neturi tos ligos,antras vaikas ,mergaite, blogai mato jau nuo 6 metu verysad.gif israse jai akinius ir regjimas iskart pagerejo thumbup.gif
Pas trecia vaika, dukra, suzinojom dabar, jai tik 3 metukai verysad.gif israse mums akinukus, nusipirkom ir po savaites nuejom patikrinti ar viskas gerai. Gydytoja sake reikia pastoviai nesioti, o dukrite nelabai nori jos deveti doh.gif patikrino linziu centra,ir ka jus manote, cia ir prasidejo musu bedos blush2.gif sake nueikite kur pirkote ir tegul padaro teisingai linziu centra.Optikoi paziurejo meistras ir visiskai kitur nustate centra blink.gif tai as ir pradejau panikuoti ax.gif nuejau siandien dar i viena optika, ten nustate centra 3 vietoi blink.gif pasiskambinau gydytojai ka man dabar daryti, 3 patikrino akinukus ir visi 3 nustate kitur ta centra blink.gif o daktare sako jog akinius mergaitei reikia nesoti pastoviai.Galu gale daktare pasake- nesiokite kaip yra,o po 3 menesiu ateisite patikrinti ir tada matysim ar regejimas gereja ar blogeja smile.gif arba taisykite akinius kad butu centras kur priklauso.Tai kaip tai optikoj as galiu kazka reikalauti jai pagal jos viskas gerai g.gif ax.gif

Ir dar klasymas jums mamytes-o jus lauke nesiojate akinius, ta prasme dabar, kai salta, ziema ax.gif o darzelije?
as,kai isejau is kabinieto, nuemiau dukrai akinius,o daktare klausia- ka jus darote, kodel nuemete ?sakau lauke 12 laipsniu salcio verysad.gifo ji sako -mamyte akinus nesioti reikia pastoviai.tai as sakau-tai ji dar nepriprato ir dar i darzeli akinius nenesiojam, tik namie smile.gif
lauke mes bunam ne ilgai,tai per tokius salcius gal nieko baisaus, manau.Pirmai dukrai irgi liepiau nuimineti kai sninga arba salta lauke,ir regejimas dabar geras ,nesioja akinius tik kada skaito ar piesia 4u.gif
brasta
Aš saviškiui niekada nenuimu akinių... lauke taip pat.
123tulpyte
QUOTE(brasta @ 2010 12 16, 10:00)
Aš saviškiui niekada nenuimu akinių... lauke taip pat.
*

Labas mamytes smile.gif, as noreciau paklausti visu... ar turi kas tokia beda kaip mes ? musu suneliui 4,5 metuku ir mums yra astigmatizmas + TRUMPAREGYSTE ! akinukai -1 ir 1.25 ! nervuojuosi baisiai sad.gif, juk augant trumparegyste dideja, o jis dar toks maziukas...
Laumė*
jungiuosi ir aš į būrėlį....
dukrytei beveik 7 metai, šiandien diagnozavo astigmatizmą. eisim akinukų jieškot.... ramina tai, kad, kaip sakė gydytoja, mūsų atveju tai pagydoma. unsure.gif
gike
QUOTE(123tulpyte @ 2010 12 18, 16:34)
Labas mamytes smile.gif, as noreciau paklausti visu... ar turi kas tokia beda kaip mes ? musu suneliui 4,5 metuku ir mums yra astigmatizmas + TRUMPAREGYSTE ! akinukai -1 ir 1.25 ! nervuojuosi baisiai sad.gif, juk augant trumparegyste dideja, o jis dar toks maziukas...
*

As turiu igimta trumparegyste ir asigmatizma jau 33 metus. Ir laaaabai didele. Buvo laikas, kai akiniu stiklus padarydavo Rusijoje, nes "ziuronu" Lietuvoje nedare, o kai atsirado privacios optikos, tai akiniu plonintus lesius uzsakinedavo Japonijoje. Akiniai man labai brangiai kainuoja ir dabar, o kontaktiniu lesiu, mano regejimui, kol kas niekas dar negamina.... Dabar pasidalinsiu savo patirtimi:
1. Valgyti sezono metu laaaaabai daug melyniu, o ne papildu su sintetiniu melyniu ekstraktu.
2. Valgyti laaaabai daug svieziu morku (dar ir dabar pripratusi kasdien susitarkuoti 2-3 morkas smulkia tarka, isiberti riesutu ar gziovintu uogu, isiberti truputuka cukraus ir uzpilti sauksta aliejaus)
3. Daryti kasdien manksta akims, vengti ilgo koncentruoto ziurejimo i viena taska ir siltuoju metu laiku, dauuuug ziureti i zalia gamta (tada laaabai pailsi ir atsigauna akys).
Ir dar galiu pasakyti is savo patirties, televizorius ir kompiuteris vargina akis, ko pasekoje jos pasidaro nebe tokios gyvybingos ir pastabios. Jei jau daug tenka dirbti kompu, tai bent kas 20-30 min. darykit 3-5 min pertrauka, kurios metu ziurekit pro langa i toli.
Jei ne tevu rupestis (kad kiekviena diena valgyciau morkas ir melynes), televizoriaus ziurejimo ribojimas ir kasdiene, kontrole darant pratimus akims (2 kartus dienoje stebint mamai arba teciui), gal paauglysteje akys butu nusilpe iki tiek, kad siandien matyciau tik rodomus pirstus.
Gal kam pravers mano patirtis.
coconut
Vaje, pasiskaičiau aš čia doh.gif mano mergytei nuo 6 mėn. nustatė astigmatizmą, bet gydytoją, labai nenugasdino, kaip supratau iš jos, tokios bėdelės gali taisytis, jei ne - skirs akinukus, tikrintis kas pusę metų. Labai nepanikavau, bet pasiskaičius čia kažko neramu pasidarė verysad.gif vesiu ir sūnų regėjimo tikrinti g.gif
PATRICIJA33
Sveikos mamos,

mano sunui nustate ragenini astigmatizma, atsiradusi del igimtos glaukomos.Tai sios ligos fone astigmatizmas man kaip ir neatrodo labai didele problema.

Neverta pergyventi del to , kad vaikui teks nesioti akinukus, juk blogiau butu, jei ir tie nebepadetu verysad.gif

Nekieno
As tik siandien pradejau narsyt google apie astigmatizma doh.gif , nes turiu akinius su cilindrais ir drauge uzsimine apie astigmatizma, o optikoje man niekas nieko nepaaiskino doh.gif , turiu akinius nuo 2003 metu, o nesioti pradejau tik pernai doh.gif Kiek cia paskaiciau, tai akiniai butini, tik kodel man optikoje to nepasake unsure.gif Dabar galvoju, kad reikia ir dukrytei akytes patikrint, nes astigmatizmas igimtas, paveldimas...
Demesio19ta
QUOTE(coconut @ 2011 05 04, 21:47)
Vaje, pasiskaičiau aš čia  doh.gif mano mergytei nuo 6 mėn. nustatė astigmatizmą, bet gydytoją,  labai nenugasdino, kaip supratau iš jos, tokios bėdelės gali taisytis, jei ne - skirs akinukus, tikrintis kas pusę metų. Labai nepanikavau, bet pasiskaičius čia kažko neramu pasidarė  verysad.gif  vesiu ir sūnų regėjimo tikrinti  g.gif
*

Sveikos - mum irgi siandien nustate astigmatizma. Dabar beveik 8 menesiai. Akiniu dar neparase, sake po 3 menesiu tikrins vel....
zirzekle
Pažiūrėkit mamytės video, apie astigmatizma nuo 27 minutes, bet ir pati pradžia idomi...

http://video.google.de/videoplay?docid=3838183743861092057#
o čia radau pratimus lietuviškai:
http://www.sveikata.info/akiu-regejimo-atstatymas-video

Bandysiu su sūnumi daryti, nustatytas astigmatizmas.Maniškiui 3 metukai, prieš savaitę paskyrė akinukus.
jalka
mes irgi su asigmatizmu...nuo 2 metuku su akinukais,lankomes pas gyd.Bendoriene...gruodi nudziugino,paskyre silpnesnius per pus akinius...
egvida
Mano sūnui diagnozavo astigmatizmą nuo metukų, nuo 2 m. nešiojam akinius. Dabar jam devyneri, vis vaikštom akiniuoti, lankomės pas Aukštikalnienę, esam patenkinti
zirzekle
QUOTE(egvida @ 2012 04 04, 13:16)
Mano sūnui diagnozavo astigmatizmą nuo metukų, nuo 2 m. nešiojam akinius. Dabar jam devyneri, vis vaikštom akiniuoti, lankomės pas Aukštikalnienę, esam patenkinti
*

mes irgi pas Aukštikalnienę nuo 8 mėn.lankomes, db sūnui 3 metai.Pirmakart nuejom profilaktiškai pasitikrinti,nes atrodė,kad žvairuoja..po kiek laiko rado astigmatizmą...o akinukus skyrė man kažkaip nepatikimai, nepalyginusi su ankstesniais parametrais prieš 5 mėn....tik pasakė,tegu panešioja 3 mėn.,kad ateity nežvairuotų... g.gif Kalbėjau su homeopatu,sako uždėsit akinius-vaikas ligonis,jau jų nenuimsit, pasiūlė pažiūrėti mano aukščiau įkeltą video.. g.gif Įdomu ar yra daug atvejų,kad panešioję akinukus kelis mėnesius ar metus akys pasitaiso ir daugiau nebereikia nešioti akinių? g.gif
jalka
mano drauge visa vaikyste pranesiojo akinius,paskui jau panelei nueme...
ir mums daktare sake-yra pagerejimas jeigu taip ir toliau i pirma klase eisim be akinuku...as kazkodel tikiu...juk jeigu nenesioji akiniu-akys silpsta,tyngi dirbti,va kaip musu atveju-akytes tingines...
bet jeigu po metu nesiojimo,akinukus pakeite perpus silpnesniais,vadinas tikrai pagerejimas yra...
Raselija
kai antra karta pasirodem pas akiu gydytoja (mazajai jau tada apie metukus buvo), tai irgi pasake, kad yra astigmatizmas ir trumparegyste, bet akinuku neisrase, tik liepe po metu pasirodyt.na ka, pasirodem (pernai) po metu, tai pasake, kad viskas pablogejo jai tokiu greiciu per metus laiko, kaip kitiems vaikams sumazeja iki paauglystes doh.gif tiksliai nebepamenu kas ten sumazejo, nes is kabineto isejau verkdama ir isvis sedejau soke kai pasakojo verysad.gif o kai paklausiau ka daryt, tai man pasake - pasirodykit dar po !2 METU! doh.gif aisku as tiek nesiruosiau laukti, gryzom namo, vel nusipirkom bilietus gruodzio men ir uzsiregistravom Kauno klinikose.grauziausi visus tuos kelis menesius, kad kam laukiau tuos metus, galejau ir anksciau pasirodyt ir t.t.
O kai pasirodem Kaune, gydytoja pasake, kad VISKAS TVARKOJ thumbup.gif vaikas gerai mato, viskas sumazejo tiek kiek ir priklauso tokio amziaus vaikui.

dabar jau is savo patirties galiu pasakyt, kad nereikia pasikliaut tik vienu gydytoju schmoll.gif
Uodegyte
kai kuriu nuomonei pritariu kad daugeliui nera taip blogai,ne yra tokiu kuriems blogiau.mums toliaregyste nustate tik po vaiko akies traumos,kadangi buvo permazas nustatyt .o veliau trauma,ziurejo tik i akies suzeidimus,o veliau tik pamate kad toleriagis.vienai akytei ,tai suzeistai nustate astigmatizma,nesiojam akinius ,dengiame geraja aki,ir pas mane neliko jokios vilties kad regejimas suzeistos akies atsistatys.jai nebutu traumos ir butu astigmatizmas (be jos) jaudinciausi maziau.nes daugeliui yra galimybe pasveikti,o mes i ta sarasa deja nepatenkam.
jalka
QUOTE(Raselija @ 2012 04 14, 17:41)
kai antra karta pasirodem pas akiu gydytoja (mazajai jau tada apie metukus buvo), tai irgi pasake, kad yra astigmatizmas ir trumparegyste, bet akinuku neisrase, tik liepe po metu pasirodyt.na ka, pasirodem (pernai) po metu, tai pasake, kad viskas pablogejo jai tokiu greiciu per metus laiko, kaip kitiems vaikams sumazeja iki paauglystes  doh.gif  tiksliai nebepamenu kas ten sumazejo, nes is kabineto isejau verkdama ir isvis sedejau soke kai pasakojo  verysad.gif  o kai paklausiau ka daryt, tai man pasake - pasirodykit dar po  !2 METU!  doh.gif  aisku as tiek nesiruosiau laukti, gryzom namo, vel nusipirkom bilietus gruodzio men ir uzsiregistravom Kauno klinikose.grauziausi visus tuos kelis menesius, kad kam laukiau tuos metus, galejau ir anksciau pasirodyt ir t.t.
O kai pasirodem Kaune, gydytoja pasake, kad VISKAS TVARKOJ  thumbup.gif  vaikas gerai mato, viskas sumazejo tiek kiek ir priklauso tokio amziaus vaikui.

dabar jau is savo patirties galiu pasakyt, kad nereikia pasikliaut tik vienu gydytoju  schmoll.gif
*

tas tai tikrai....mes nuo 6 menesiu turbut pas akiu daktarus lankomes,ir kokiu tik diagnoziu neprisiklausemm doh.gif doh.gif doh.gif doh.gif
ingauk
turim ir mes akinukus, su noru nesioja nors jau baigia manau jis praeit, nes vis dazniau primenu kad reikia juos uzsidet, bet dar blogiau manau mums su manksta akyciu, visai nenori jos daryt sad.gif
Uodegyte
QUOTE(ingauk @ 2012 04 18, 16:38)
turim ir mes akinukus, su noru nesioja nors jau baigia manau jis praeit, nes vis dazniau primenu kad reikia juos uzsidet, bet dar blogiau manau mums su manksta akyciu, visai nenori jos daryt sad.gif
*

vaikuciui ilgai ir daznai reikia priminti ir paaiskinti kame problema,kodel reikia daryt pratimus,nes jai nedarysime turesime nesveikas akytes,ar pan.
Almera
Mums irgi nustate diagnoze - vienos akytes lengvas astigmatizmas. Bet mato ji gerai ir su akiniais, ir be ju... Tai nori nenori kyla klausimas...
Ar jums neatrodo, kad visi gydytojai dirba kazkokiam tai optikos salone, kuriu interesas yra - kuo daugiau akiniuociu, tuo jiems geriau. Ir tada visi isgirtieji gydytojai reikia ar nereikia, ar tik siek tiek reikia... akinius skiria ir viskas! Ka jus manot apie tai?
Juk vaiku, nesiojanciu akinius, per pastaruosius 20 metu stipriai padaugejo. Sutinku, pagerejo diagnostika, bet ar tik tai? Gal ir optikos salonu apetitas isaugo?
bimkutele
QUOTE(Almera @ 2012 05 09, 17:34)
Mums irgi nustate diagnoze - vienos akytes lengvas astigmatizmas. Bet mato ji gerai ir su akiniais, ir be ju... Tai nori nenori kyla klausimas...
Ar jums neatrodo, kad visi gydytojai dirba kazkokiam tai optikos salone, kuriu interesas yra - kuo daugiau akiniuociu, tuo jiems geriau. Ir tada visi isgirtieji gydytojai reikia ar nereikia, ar tik siek tiek reikia... akinius skiria ir viskas! Ka jus manot apie tai?
Juk vaiku, nesiojanciu akinius, per pastaruosius 20 metu stipriai padaugejo. Sutinku, pagerejo diagnostika, bet ar tik tai? Gal ir optikos salonu apetitas isaugo?
*

Sveika,
ir man taip atrodo.Nors nepasakyčiau uždengus vaikui vieną akį jis muistosi vadinasi jis su ja blogiau mato.Nežinau nežinau nei ir ką galvoti.
Kreipiuosi į Panevėžietes ar tik Žilaniec užsiima su astigmatizmu,man ji nepatinka kaip ir su ja susijusi optika matrica doh.gif
ikiuke
QUOTE(Almera @ 2012 05 09, 16:34)
*

Mano dukrytei nustatė astigmatizmą (nors apie tai nepaaiškino iš karto), kai buvo beveik 6 metų, akiytės buvo l.silpnos +5,5 (tik tada, kai atpalaidavo akies raumenį su vaistukais), nors matė be akinių puikiai. Užsidėjo akinukus +2,5 ir patikino, kad akys gerės ir viskas bus gerai. Po metų pasitikrinom pas kažkokį šarlataną ant kompiuterio, patikino, kad akys geros ir akinius išrašė be reikalo, jog nuo jų tik blogiau...o aš, tundra, nusiraminau ir patikėjau, jug vaikas ir be akinių gerai mato doh.gif dar po metų nuėjome pas trečią gyd., ta ir paaiškino esmę, kodėl taip yra, kad vaiko akies raumuo, kol nepervargęs, yra stiprus ir todėl vaikas mato ir su akiniais ir be akinių, bet jei nenešios dabar, tai teks ateityje dėti +5,5 ir ne mažiau...dabar merginai 14 metų, akys negerėja...dedam +3,5 ir cilindrą 0,75, tai viso gaunasi +4,25 stiprumas. Realiai akių būklė +5,75 ir +6...nežinau, ar tie metai be akinių kažkada pakenkė, bet netikiu, kad akinius skirtų be reikalo, del finansinių sumetimų g.gif jei nors kiek neramu, geriau nueiti dar pas kitą paklausti nuomonės. Taip, mūsų gyd.taip pat dirba optikoje (nors ne tik), bet ji jau yra ketvirta gydytoja, kuri paaiškino tą patį ir be to yra gera pažįstama, kuriai tikrai nerūpi parduoti akinius (sūnaus regėjimas ant ribos, bet sakė geriau nepradėti nešioti, kol nėra būtinybės, bet jam nuo kompo blogėja). Liga ligai nelygu...
Na ir išsiplėčiau su atsakymu blush2.gif 4u.gif
brasta
QUOTE(bimkutele @ 2012 05 14, 20:42)
Sveika,
ir man taip atrodo.Nors nepasakyčiau uždengus vaikui vieną akį jis muistosi vadinasi jis su ja blogiau mato.
*

Uždengus vieną akį yra didžiulis diskomfortas, nors su likusia gali ir tobulai matyti. Pati pabandžiau, kai maniškis paprašė, kad ir aš užsidengčiau. Taip kad pagal tai nesiūlyčiau daryti išvadų.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.