Laukiuosi berniuko,kuris pasauli isvysti turi spalio men.Tad dabar abu su teveliu,galvojame vardus.Kadangi musu pavarde yra ilga,vardo norisi trumpo.Beieskant vardu vardynuose,uztikau varda:Elanas.
Kaip jums sis vardas?Laukiu jusu nuomoniu
Sveikos mergytes
Laukiuosi berniuko,kuris pasauli isvysti turi spalio men.Tad dabar abu su teveliu,galvojame vardus.Kadangi musu pavarde yra ilga,vardo norisi trumpo.Beieskant vardu vardynuose,uztikau varda:Elanas. Kaip jums sis vardas?Laukiu jusu nuomoniu
Jeigu gyvensite ne Lietuvoje,sakyciau,vardas visai iprastas.Na,o jeigu pasiliksite.....patarciau apsvarstyti ir kitus vardu variantus
kokiam vardyne?
Pazystu du vaikinus Elanus,man grazus ir retokas vardas
Dar neteko tokio vardo girdet. Asmeniskai man toks vardas nepatinka.
Aš taip pat pirmą kartą girdžiu tokį... Gal ir nieko...
QUOTE(juna:) Jeigu gyvensite ne Lietuvoje,sakyciau,vardas visai iprastas.Na,o jeigu pasiliksite.....patarciau apsvarstyti ir kitus vardu variantus Dabar bent jau gyvenam ne LT.,bet veliau tikrai planuojam gryzt. O kuo sitas vardas netinka gyvenant Lietuvoj? Papildyta: QUOTE(Borkowa @ 2009 06 26, 18:59) Va butent,kad retokas
man Elanas vardas kazkoks isdarkytas,kaip alanas hosnau
Man negražus
Vienas toks iš "mandresnių" vardų
man tai kaip šveplas Alanas arba Elenas ( nuo Elena)
dar Elana - gal GAL kaip ir vardas..bet vyriška giminė - man asmeniškai ne
man nelabai
Ne ne ne.....
Alanas žymiai geriau.
Elonas kažkodėl man lengviau tariasi nei Elanas, bet šiaip sau tas vardas, nors reikšmė graži
Elanas hebrajų (sen. žydų): ąžuolas O kodėl tiesiog Ąžuolu nepavadint?
Negrazus.... Bet jei jum patinka tai tvarkoj
Man taip pat nelabai, bet kaip sakoma... Skonio reikalas
Šaly kur aš gyvenu Elan reiškia įkvepimas :wub man tai labai gražu
Negražus
Jei prie ilgos pavardės ieškot, kaip minėjot, trumpo varduko, tai..yra trumpesnių ir gražesnių (bent man) nei Elanas
skonio reikalas!
bet is tos serijos Eldaras, Vitoldas....mandruma, zodziu! bet jei esat misriatauciu seima - elon - gal ir nieko!
o man visai gražus
ir su Alanu man net nepanašu, tarimas visai ne toks QUOTE(Triuska @ 2009 06 26, 18:20) Sveikos mergytes Laukiuosi berniuko,kuris pasauli isvysti turi spalio men.Tad dabar abu su teveliu,galvojame vardus.Kadangi musu pavarde yra ilga,vardo norisi trumpo.Beieskant vardu vardynuose,uztikau varda:Elanas. Kaip jums sis vardas?Laukiu jusu nuomoniu Labutis
Man negražus. Niekad tokio negirdėjau, tad atrodo tarsi išgalvotas, nieko nereiškiantis žodis, nors ir paskaičius šią temą sužinojau, kad taip nėra. Pastebėjau, kad užėjo mada vaikus vadinti tokiais mandrais vardais. Ir ypač iš E arba A raidžių. Arėjas, Arestėjas, Eidinas, Eidanas, Ailonas, Aironas, Elajus, Alenas, Elonas, Arvenas, Erdonas ir taip toliau. Nesuprasi, kuriuos čia prigalvojau, o kuriuos prisiminiau girdėjusi..
Neįsižeiskit ir nesupykit Bet svarbiausia, kad jums patiems tas vardas būtų gražus ir priimtinas. Dar neaišku, kaip savo vaikus vadinsiu.. QUOTE Kur dingo Tomai, Linai, Dariai, Rokai, Aidai, Ryčiai ir kt.. dingo?
Man tai kažkaip patiko moteriškas šio vardo variantas - Elana, vyriškas nelabai skamba
nelabai koks
Man tai grazus Elanas.Alanas tai nea..Man iskart tas dainininkas galvoj-o jis man nelabai
Man tai Elanas milijona kartu geriau negu koks milijoninis Tomas ar Lukas ir t.t. Super vardukas
Elana - žodis, bais neretai sutinkamas ant rūbų etikečių, reiškiantis kažkokį sintetinį pluoštą, esantį sudėtyje
truksta zodziu.. kaip tokie kvaili vardai i galva jums sauna? Gaila vaiko su tokiu vardu..
O as duodu 10 balu siam vardui.
Mano sunaus vardas Elanas ir labai del to dziaugiuosi. Kai gime maziukas ir garsiai visiems pasakiau koks bus vardas tai kai kurie gire, kai kurie tylejo o kiti ir neigiama nuomone issake. Taciau dabar niekas negali isivaizduoti kad suneliui tiktu kitoks vardas Galiu pasakyti tik tiek kad kiekvienas mes turime savo nuomone ir nereikia stengtis visiems itikti. Vieni dziaugiasi Jonuku ar Luku kiti renkasi retesnius vardelius kad vaikas issiskirtu is bendros mases.
asmeniškai man negražus
Man labai pretenzingai skamba
siūlyčiau apmąstyt kitus varijantus
O isūlyčiau tokį vardą duoti sūnui. Labai gražus.
QUOTE(Tiūtė @ 2011 08 10, 18:13) O kuo jis toks gražus? Tai net ne vardas, o bendrinis žodis (kaip iš temos paaiškėjo, turintis reikšmę įvairiose kalbose). Vardų darymas iš bendrinių nesvarbu kokios kalbos žodžių man nėra labai priimtinas. Na, iš lietuvių (gimtosios kalbos) tai dar dar, nes vistiek yra šioks toks įgimtas kalbos pajautimas, ir tokie vardai kaip Šalna ar Vėjas būtų visai priimtini. Na, o rinktis svetimos kalbos žodį būtų per drąsu, nes sunku įvertinti jos niuansus. Pvz., angliškas "elan". Nors esu anglistė ir daug metų dirbau anglakalbėje aplinkoje, nesu visiškai tikra dėl šio žodžio vartojimo sferos, lyginant su pvz. "zeal", "flair". Ir šiaip jau, darant lietuvišką vardą iš angliško žodžio, reikėtų jį transkribuoti, todėl vardas lietuviškai turėtų būti rašomas kaip Eilonas
Keistas vardas, savo vaikui tokio niekada neduociau.
Dabar pilna visokiausių vardų, kuriuos išgirdus raitosi ausys, o norint ištarti,reikia "laužyti" liežuvį. Nekalbu apie tai, kaip yra sunku kitiems tą vardą įsiminti. Manau,kad šis vardas yra pakankamai normalus. Todėl, jeigu kažkam patinka,tai tegul ir pavadina savo vaiką tokiu vardu ar kitokiu. O klausti "kuo jums jis gražus?" ir pan., manau nebūtina.
Taip išeina,kad jeigu gyvename Lietuvoje,tai būtinai turime vaikus pavadinti tik lietuviškais vardais? Nesakau, tikrai yra labai gražių lietuviškų vardų, bet kartais žmonės sugalvoja naujų, kurie visai net ne vardai, o tiesiog kažkokie pavadinimai reiškinių ar dar kažko. Juk tai irgi gaunasi,kad vaiką pavadiname kažkokiu žodžiu,o ne vardu. QUOTE(Tiūtė @ 2011 08 11, 13:58) Taip išeina,kad jeigu gyvename Lietuvoje,tai būtinai turime vaikus pavadinti tik lietuviškais vardais? Tai kad ne, pasak tevų darželio tinklalapio, http://www.tevu-darzelis.lt/vaiku-vardai/v...ksmes/#name-top , 2010 m. tarp TOP10 berniukų vardų nei vieno lietuviško! Tiesa, tarp mergaičių net keturi lietuviški, ir dar Ieva pusę per pusę! Kalba eina apie taisyklingą vardų darybą, jų prasmę ir kilmę. "Vardo" Elanas atveju viso to nerasta. |