Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Elanas
Supermamų klubas > Naudingi patarimai > Vaikų vardai
Geriuke
Sveikos mergytes smile.gif
Laukiuosi berniuko,kuris pasauli isvysti turi spalio men.Tad dabar abu su teveliu,galvojame vardus.Kadangi musu pavarde yra ilga,vardo norisi trumpo.Beieskant vardu vardynuose,uztikau varda:Elanas. smile.gif
Kaip jums sis vardas?Laukiu jusu nuomoniu mirksiukas.gif
juna:):):)
Jeigu gyvensite ne Lietuvoje,sakyciau,vardas visai iprastas.Na,o jeigu pasiliksite.....patarciau apsvarstyti ir kitus vardu variantus ax.gif
muminukas
kokiam vardyne? ax.gif kuo Alanas blogai? pamandrinto reikia?
Borkowa
Pazystu du vaikinus Elanus,man grazus ir retokas vardas bigsmile.gif
Akra
Dar neteko tokio vardo girdet. Asmeniskai man toks vardas nepatinka.
*Liepa18*
Aš taip pat pirmą kartą girdžiu tokį... Gal ir nieko... g.gif rolleyes.gif Bet ar nebus taip, kad nenugirdę visi Alanu vadins ir reikės pastoviai taisyti...
Geriuke
smile.gifsmile.gif+2009 06 26, 18:26-->
QUOTE(juna:)smile.gifsmile.gif @ 2009 06 26, 18:26)
Jeigu gyvensite ne Lietuvoje,sakyciau,vardas visai iprastas.Na,o jeigu pasiliksite.....patarciau apsvarstyti ir kitus vardu variantus ax.gif
*

Dabar bent jau gyvenam ne LT.,bet veliau tikrai planuojam gryzt.
O kuo sitas vardas netinka gyvenant Lietuvoj? mirksiukas.gif O ir to vardo reiksme grazi-"azuolas".
Papildyta:
QUOTE(Borkowa @ 2009 06 26, 18:59)
retokas vardas bigsmile.gif
*

Va butent,kad retokas smile.gif Nebus taip,kad klasej sedes 5 Pijai,7 Matai ir t.t. biggrin.gif
Mamyte.Linute
man Elanas vardas kazkoks isdarkytas,kaip alanas hosnau biggrin.gif
HappyAngel
Man negražus smile.gif
Emerencija
Vienas toks iš "mandresnių" vardų smile.gif Na jei tik jums patinka prašom mirksiukas.gif
Arvena
man tai kaip šveplas Alanas arba Elenas ( nuo Elena) ax.gif
dar Elana - gal GAL kaip ir vardas..bet vyriška giminė - man asmeniškai ne
mmergyte
man nelabai schmoll.gif
Nieko sau
Ne ne ne.....
Alanas žymiai geriau.
Sidabrėlė
Elonas kažkodėl man lengviau tariasi nei Elanas, bet šiaip sau tas vardas, nors reikšmė graži thumbup.gif
Elanas – hebrajų (sen. žydų): „ąžuolas“
O kodėl tiesiog Ąžuolu nepavadint? ax.gif
GiedrėM
QUOTE(Sidabrėlė @ 2009 06 27, 11:54)
Elonas kažkodėl man lengviau tariasi nei Elanas, bet šiaip sau tas vardas, nors reikšmė graži  thumbup.gif
O kodėl tiesiog Ąžuolu nepavadint?  ax.gif
*

Užsienyje vardas su dviem lietuviškom raidėm nepatogu ax.gif

Elanas man schmoll.gif
muminukas
QUOTE(Sidabrėlė @ 2009 06 27, 10:54)
Elonas kažkodėl man lengviau tariasi nei Elanas, bet šiaip sau tas vardas, nors reikšmė graži  thumbup.gif
O kodėl tiesiog Ąžuolu nepavadint?  ax.gif
*

arba elniu - prancūziškai elan yra elnias ax.gif
La pluie
QUOTE(gritte @ 2009 06 27, 11:30)
Ne ne ne.....
Alanas žymiai geriau.
*

drinks_cheers.gif
rence*
Negrazus.... Bet jei jum patinka tai tvarkoj 4u.gif
DRastapkeviciene
Man taip pat nelabai, bet kaip sakoma... Skonio reikalas 4u.gif
zvaigzdute_as
Šaly kur aš gyvenu Elan reiškia įkvepimas :wub man tai labai gražu
Eglytia
Negražus schmoll.gif
Jei prie ilgos pavardės ieškot, kaip minėjot, trumpo varduko, tai..yra trumpesnių ir gražesnių (bent man) nei Elanas ax.gif Pvz. Tomas, Kajus, Lukas, Alius ir t.t., čia tik pvz, kad gali būti trmpesnių galbūt geresnių variantų, greitai, kas "atėjo" į galvą mirksiukas.gif
euforbija
skonio reikalas!

bet is tos serijos Eldaras, Vitoldas....mandruma, zodziu!

bet jei esat misriatauciu seima - elon - gal ir nieko!
Levander
o man visai gražus wub.gif
ir su Alanu man net nepanašu, tarimas visai ne toks schmoll.gif
Ausrine19
QUOTE(Triuska @ 2009 06 26, 18:20)
Sveikos mergytes smile.gif
Laukiuosi berniuko,kuris pasauli isvysti turi spalio men.Tad dabar abu su teveliu,galvojame vardus.Kadangi musu pavarde yra ilga,vardo norisi trumpo.Beieskant vardu vardynuose,uztikau varda:Elanas. smile.gif
Kaip jums sis vardas?Laukiu jusu nuomoniu mirksiukas.gif
*

Labutis 4u.gif Musu sunus irgi pasauli isvydo spalio men.2008. Ir as tuo momentu man graziasnio vardo nesugalvojau,ir manau kad butent sitas vardas jam geriausiai tinka g.gif thumbup.gif Alanas is keltu kalbos-santaika. Sekmes renkant varduka. mirksiukas.gif
Lucidity
Man negražus. Niekad tokio negirdėjau, tad atrodo tarsi išgalvotas, nieko nereiškiantis žodis, nors ir paskaičius šią temą sužinojau, kad taip nėra. Pastebėjau, kad užėjo mada vaikus vadinti tokiais mandrais vardais. Ir ypač iš E arba A raidžių. Arėjas, Arestėjas, Eidinas, Eidanas, Ailonas, Aironas, Elajus, Alenas, Elonas, Arvenas, Erdonas ir taip toliau. Nesuprasi, kuriuos čia prigalvojau, o kuriuos prisiminiau girdėjusi.. biggrin.gif
Neįsižeiskit ir nesupykit 4u.gif Man tik smalsu, kodėl dabar tokie vardai pasidarė gražūs.. Kur dingo Tomai, Linai, Dariai, Rokai, Aidai, Ryčiai ir kt.. Nesakau, kad man jie visi vienodai gražūs, žinau, kad nuvalkioti, bet kai pasiskaitau SM'e "naujoviškų" vardų, tai plaukai šiaušiasi.. Dar baisiau, kai pagalvoju, kaip ateityje reikės vaikų draugus įsiminti.. g.gif Na, gal iš kokio 10 karto ir pavyks.. biggrin.gif
Bet svarbiausia, kad jums patiems tas vardas būtų gražus ir priimtinas. Dar neaišku, kaip savo vaikus vadinsiu.. lotuliukas.gif

sena niekšė
Kur dingo Tomai, Linai, Dariai, Rokai, Aidai, Ryčiai ir kt..

dingo? blink.gif niekur jie nedingo, jų pilna biggrin.gif
nigma
schmoll.gif nelabai patinka man...keistai labai skamba.pritariu jau rasiusiai mamytei kad daznai gali tekti taisyti ne Alanas, o Elanas..
Snow Angel
Man tai kažkaip patiko moteriškas šio vardo variantas - Elana, vyriškas nelabai skamba
l'eau
nelabai koks schmoll.gif
Candela
Man tai grazus Elanas.Alanas tai nea..Man iskart tas dainininkas galvoj-o jis man nelabai doh.gif

Man tai Elanas milijona kartu geriau negu koks milijoninis Tomas ar Lukas ir t.t.

Super vardukas thumbup.gif
Atogrąža
Elana - žodis, bais neretai sutinkamas ant rūbų etikečių, reiškiantis kažkokį sintetinį pluoštą, esantį sudėtyje doh.gif Vardas? Na, taip pat geras, kaip kokia viskozė, laikra, vinilas biggrin.gif
Ledum
schmoll.gif Neee
Realybe
truksta zodziu.. kaip tokie kvaili vardai i galva jums sauna? Gaila vaiko su tokiu vardu.. schmoll.gif
_lepunėlė_
O as duodu 10 balu siam vardui. thumbup.gif

Mano sunaus vardas Elanas ir labai del to dziaugiuosi. drinks_cheers.gif biggrin.gif
Kai gime maziukas ir garsiai visiems pasakiau koks bus vardas tai kai kurie gire, kai kurie tylejo o kiti ir neigiama nuomone issake. Taciau dabar niekas negali isivaizduoti kad suneliui tiktu kitoks vardas tongue.gif Nuostabusis Elanukas!!!

Galiu pasakyti tik tiek kad kiekvienas mes turime savo nuomone ir nereikia stengtis visiems itikti. Vieni dziaugiasi Jonuku ar Luku kiti renkasi retesnius vardelius kad vaikas issiskirtu is bendros mases.
Luna888
asmeniškai man negražus
Ruby Tuesday
Man labai pretenzingai skamba schmoll.gif
otema
siūlyčiau apmąstyt kitus varijantus g.gif
Tiūtė
O isūlyčiau tokį vardą duoti sūnui. Labai gražus.smile.gif
Ašaka
QUOTE(Tiūtė @ 2011 08 10, 18:13)
O isūlyčiau tokį vardą duoti sūnui. Labai gražus.smile.gif
*

O kuo jis toks gražus? Tai net ne vardas, o bendrinis žodis (kaip iš temos paaiškėjo, turintis reikšmę įvairiose kalbose). Vardų darymas iš bendrinių nesvarbu kokios kalbos žodžių man nėra labai priimtinas. Na, iš lietuvių (gimtosios kalbos) tai dar dar, nes vistiek yra šioks toks įgimtas kalbos pajautimas, ir tokie vardai kaip Šalna ar Vėjas būtų visai priimtini.

Na, o rinktis svetimos kalbos žodį būtų per drąsu, nes sunku įvertinti jos niuansus. Pvz., angliškas "elan". Nors esu anglistė ir daug metų dirbau anglakalbėje aplinkoje, nesu visiškai tikra dėl šio žodžio vartojimo sferos, lyginant su pvz. "zeal", "flair".

Ir šiaip jau, darant lietuvišką vardą iš angliško žodžio, reikėtų jį transkribuoti, todėl vardas lietuviškai turėtų būti rašomas kaip Eilonas
nraminta
Keistas vardas, savo vaikui tokio niekada neduociau.
Tiūtė
Dabar pilna visokiausių vardų, kuriuos išgirdus raitosi ausys, o norint ištarti,reikia "laužyti" liežuvį. Nekalbu apie tai, kaip yra sunku kitiems tą vardą įsiminti. Manau,kad šis vardas yra pakankamai normalus. Todėl, jeigu kažkam patinka,tai tegul ir pavadina savo vaiką tokiu vardu ar kitokiu. O klausti "kuo jums jis gražus?" ir pan., manau nebūtina.
Taip išeina,kad jeigu gyvename Lietuvoje,tai būtinai turime vaikus pavadinti tik lietuviškais vardais? Nesakau, tikrai yra labai gražių lietuviškų vardų, bet kartais žmonės sugalvoja naujų, kurie visai net ne vardai, o tiesiog kažkokie pavadinimai reiškinių ar dar kažko. Juk tai irgi gaunasi,kad vaiką pavadiname kažkokiu žodžiu,o ne vardu.
Ašaka
QUOTE(Tiūtė @ 2011 08 11, 13:58)
Taip išeina,kad jeigu gyvename Lietuvoje,tai būtinai turime vaikus pavadinti tik lietuviškais vardais?
*

Tai kad ne, pasak tevų darželio tinklalapio, http://www.tevu-darzelis.lt/vaiku-vardai/v...ksmes/#name-top , 2010 m. tarp TOP10 berniukų vardų nei vieno lietuviško! Tiesa, tarp mergaičių net keturi lietuviški, ir dar Ieva pusę per pusę! Kalba eina apie taisyklingą vardų darybą, jų prasmę ir kilmę. "Vardo" Elanas atveju viso to nerasta.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.