Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Mokyklos taryba, tėvų komitetas
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 7 metų ir vyresni > Mokyklos
Pages: 1, 2
Bekasė
QUOTE(zinulė @ 2009 10 31, 18:15)
Na priklausau tarybai. Tik pas mus dažnai tėvai nieko nenori. Net ir darželyje grupės tėvai po šventės lekia kuo greičiau namo, nors auklėtojos kviečia arbatos. Įdomūs motyvai : vaikai maži, dar spės prisišvęs.
*

tai tegul organizuoja tuos renginius normaliu laiku. Abejoju ar budama darbdavio vietoje labai paglostytumei darbuotoja kuris 10 val isejo i vaiko eglute ir grizo po kokiu 4 val, nes jam mat norejosi tenais pasvesti.
ernoja
QUOTE(Bekasė @ 2009 10 31, 20:15)
tai tegul organizuoja tuos renginius normaliu laiku. Abejoju ar budama darbdavio vietoje labai paglostytumei darbuotoja kuris 10 val isejo i vaiko eglute ir grizo po kokiu 4 val, nes jam mat norejosi tenais pasvesti.
*

eglutė buvo 16 val. verysad.gif
vaižgantė
QUOTE(zinulė @ 2009 10 31, 17:15)
vaižgante, kodėl renginys turi vykt šeštadienį g.gif
*

Esmė ta, kad tą renginį turėjo organizuoti tėvai, o ne mokytojai.
Bekasė
QUOTE(zinulė @ 2009 10 31, 21:24)
eglutė buvo 16 val.  verysad.gif
*

darbo metas.
Man visai nenuostabu, kad negali kiti zmones aukoti savo darbo.
Man is viso gruodzio menuo buna juodas darbo atzvilgiu ir i eglutes nueinu tik todel, kad kitu atveju mano vaikas nuliustu, o veliau liezuvi iskisusi lekiu i darba. Ir daznai del to, kad valanda buvau pasisalinusi is darbo turiu sedeti po darbo.
Aisku 16 val yra zymiai geriau, negu kad pas mus darzelyje sumasto 9 ar 10 val. ryto.
Aimeja
QUOTE(Bekasė @ 2009 11 01, 21:37)
darbo metas.
Man visai nenuostabu, kad negali kiti zmones aukoti savo darbo.
Man is viso gruodzio menuo buna juodas darbo atzvilgiu ir i eglutes nueinu tik todel, kad kitu atveju mano vaikas nuliustu, o veliau liezuvi iskisusi lekiu i darba. Ir daznai del to, kad valanda buvau pasisalinusi is darbo turiu sedeti po darbo.
Aisku 16 val yra zymiai geriau, negu kad pas mus darzelyje sumasto 9 ar 10 val. ryto.
*

drinks_cheers.gif
Buvo vienais metai toks atvejis, karnavalas darželyje buvo 10 val. doh.gif , nu gerai valandukę ištrūkau, vaišinosi paskui visi, aš truputį pabuvusi išlėkiau į darbą,kadangi dar reikėjo darbe visokių ten reikalų,verslo partneriai atvažiavo, suruošti pasivaišinimą reikėjo ir staiga gal po pusvalandžio skambutis auklėtojos, sako visi kažkaip stebuklingai pasiėmė svo vaikus doh.gif doh.gif vienas užsimanė, ir paskui visi, liko tik jūsų viena ir verkia, nu šakės vyras darbe, sūnui pamokos, aš negaliu jos pasiimti į darbą būtent tą dieną, nu žinokit vos neapsiverkiau pati, paskui pas seserį nuvežiau.
Pernai vėl gi po eglutės , jau vakare, vaišės, ir taip tėvai vienas po kito atsisveikina, atsisveikina, liko bardakas ir mes kelios tos mandagiosios tipo negražu išeiti, tai paskui valėmė viską gerą valandą, dabar sakiau taip, jei vaišės, tai sutariam visi pusvalandį pasivaišinam, paskui VISI kylam, sutvarkom ir einam namo.
vaižgantė
Tema gi ne apie vaišes darželyje smile.gif O ką darželyje veikia tėvų komitetas- žinom: renka pinigus auklėtojų dovanoms smile.gif
Bekasė
QUOTE(vaižgantė @ 2009 11 02, 11:29)
Tema gi ne apie vaišes darželyje smile.gif O ką darželyje veikia tėvų komitetas- žinom: renka pinigus auklėtojų dovanoms smile.gif
*

mokykloje tendencijos yra panasios - susirinkimai ir renginiai didziaja dalimi yra vykdomi tevu darbo metu, o po to stebimasi, kodel tiek mazai tevu dalyvavo ar pabuvo trumpai.
Ir pas mus mokykloje tevu komitetas daro ta pati - renka pinigus dovanoms, na dar klases einamosios reikmems.
Beje, Vaizgante, kaip buvusi mokytoja gal galetumei pasakyti, kiek max vaiku gali lydeti vienas suauges zmogus ( kalba eina apie pradinukus)?
vaižgantė
QUOTE(Bekasė @ 2009 11 02, 10:33)
Beje, Vaizgante, kaip buvusi mokytoja gal galetumei pasakyti, kiek max vaiku gali lydeti vienas suauges zmogus ( kalba eina apie pradinukus)?
*

Apie pradinukus nežinau. Ir pirmą kartą apie kažkokias lydėjimo taisykles girdžiu. Gi važiuodavau viena su visa klase į ekskursijas ir tokio klausimo niekas neužduodavo.
Nega
QUOTE(zinulė @ 2009 10 31, 15:15)
vaižgante, kodėl renginys turi vykt šeštadienį g.gif Juk mokykla turi dienų, kurias gali skirt kultūrinei ir pažintinei veiklai. Gali ir savaitė viduryje organizuot. Juk ir mokytojai turi šeimas, kurioms savaitgalį dėmesio reikia skirt, ir tie patys mokyklos vaikai savaitgalį gal su šeimom turi planų, o ne eit į mokyklą. Derinot prie tėvų, kad jie galėtų g.gif Abejoju, kad tai padėtų jų daugiau prisikviest.
*

Bėda ta, kad niekas nebuvo derinama. O nesutikus su pirminiu pasiūlytu variantu organizatorė, švelniai tariant, "nusiplovė"... Aišku, kaip man jau buvo psakyta, iš šalies stebėti ir komentuoti lengviau, nei organizuoti. Bet kad organizavimas tebuvo planavimo lygmeny.... O kalti liko visi aplinkiniai doh.gif
vaižgantė
QUOTE(Nega @ 2009 11 02, 13:49)
Bėda ta, kad niekas nebuvo derinama. O nesutikus su pirminiu pasiūlytu variantu organizatorė, švelniai tariant, "nusiplovė"...  Aišku, kaip man jau buvo psakyta, iš šalies stebėti ir komentuoti lengviau, nei organizuoti. Bet kad organizavimas tebuvo planavimo lygmeny.... O kalti liko visi aplinkiniai doh.gif
*

Tiesiog tu ne viską žinai.
Liudmilka
QUOTE(vaižgantė @ 2009 11 02, 11:29)
*

hi.gif Aš nesutinku,kad daržely tik renka pinigus auklėtojų dovanom. schmoll.gif Pas mus darže dar ir grupės gerbuviu rūpinsi.O ką galime padaryt be pinigėlių?Juk viskam ir visur jų reikia,tai ir tenka kažkam ir tuo nelemtu pingų rinkimu užsiimt. 4u.gif
vaižgantė
QUOTE(Liudmilka @ 2009 11 02, 14:27)
hi.gif Aš nesutinku,kad daržely tik renka pinigus auklėtojų dovanom. schmoll.gif Pas mus darže dar ir grupės gerbuviu rūpinsi.O ką galime padaryt be pinigėlių?Juk viskam ir visur jų reikia,tai ir tenka kažkam ir tuo nelemtu pingų rinkimu užsiimt. 4u.gif
*

Na taip, atsiprašau, kad užmiršau- ne tik dovanom pinigus renka, bet ir kitam darželio gerbūviui biggrin.gif Trečią vaiką darželin leidžiu, visą tą virtuvę gerai žinau.
ernoja
QUOTE(Bekasė @ 2009 11 02, 10:33)
mokykloje tendencijos yra panasios - susirinkimai ir renginiai didziaja dalimi yra vykdomi tevu darbo metu, o po to stebimasi, kodel tiek mazai tevu dalyvavo ar pabuvo trumpai.
Ir pas mus mokykloje tevu komitetas daro ta pati - renka pinigus dovanoms, na dar klases einamosios reikmems.
*

Pas mus 10, jei važiuoja pvz 12 vaikų turėtų lydėt du mokytojai. Net įsakymo nerašo direktorė, jei vienas žmogus važiuoja su kokiais 20. Aišku, kartais susitariama tik, kad kažkas prisirašys, ir važiuoja vienas žmogus su visa klase. be to mokytojai turi turėti pažymėjimus, kad gali lydėti mokinių grupę. Bent vienas iš lydinčiųjų. Šita taisyklė kol kas 2 metai galioja.

Pradinukus dažniausiai lydi dvi mokytojos.

Nežinau, kaip kitur, bet pas mus tėvų susirinkimai, renginiai arba 18 val arba savaitgalį. Būtent derinama prie to, kad tėvai dirba. Nebent koks renginys tik vaikams, tada po pamokų daroma.
Retisa
pas mus 15 mokinių vienas mokytojas, (pažymėjimai irgi būtini) dėl pradinukų tiksliai nežinau. o tėvų susirinkimai taip pat tik 18 val. ir jei atsiranda tėvų, norinčių pabendrauti po susirinkimo, tai namo gryžtu ir 8 ir 9 val...
Vėpla
QUOTE(vaižgantė @ 2009 10 28, 17:56)
Ne tik kad lėšų jam jokių nereikia, vienas iš tikslų- surinkti pinigų mokyklai.
Kadangi reikėtų organizuoti šeštadienį, pasipriešino mokytojų profsąjunga smile.gif Ir t.t. Trumpai tariant- klausėm, kuo mes galėtume padėti mokyklai, bet atsakymo neišgirdome...
*

Kaip supratau renginio nebus? Nepakeitėte nuomonės?
Aš pabandžiau pamąstyti kaip mokytoja. Jei renginys šeštadienį, tai į jį mokytojams ateiti neprivaloma, eina kas nori ir gali. Valytojoms laisva diena. Kas tada turi atsakyti už mokyklos koridorius, klases ir kas turės prižiūrėti vaikus? Faktas, kad didesnė dalis tėvų vaikus į renginį išleistų, bet patys neitų.
Ir ar tikrai viską suorganizuotų tik tėvai? Sakote, kad į tą reikalą turėtų būti įtrauktos net mokytojų šeimos. Na, aš į jokį darbą savo šeimos nesivedu...
vaižgantė
Mano abu tėvai mane vedėsi į pramogas savo darbe ir nematė problemos biggrin.gif
Pasakysiu tiek, kad TK nieko nebedirba. Nes niekam to nereikia...
vaižgantė
QUOTE(giedreci @ 2010 06 11, 13:53)
Ugymo plėtotės centras 2010-06-19 dieną Vilniuje,  rengia apskritojo stalo diskusiją su aktyviais tėveliais, mokyklų tarybų nariais,
kuriems rūpi jų vaikų mokymas(-is). Diskusijoje bus aptariami mokymo programų atnaujinimo reikalai, mokyklos ir tėvų bendradarbiavimas.

Daugiau informacijos ir išankstinė registracija www.upc.smm.lt/naujienos/tevai/
*

Dėkui, pasidomėsiu.
naitas
įdomi tema, gaila kad apmirė... būtų aktuali 4u.gif
vaižgantė
QUOTE(naitas @ 2011 10 15, 22:28)
įdomi tema, gaila kad apmirė... būtų aktuali  4u.gif
*

Kas aktualu?
naitas
na aš irgi esu ten.
Susidariau ne blogą, bet manau, kad realistinę nuomonę apie Mokyklos Tėvų komitetą ar tarybą, kaip ji ten vadinasi.. Kad tai daugiau simbolinė struktūra, ir gali suveikti tik ypatingais atvejais. O šiaip tai tik įrankis parinkti pinigų mokyklos ar darželio reikmėms.. kas aišku būtų daugiau steigėjo - savivaldybės - prievolė: tinkamai finansuoti ugdymo įstaigas.

Skaičiau Vaižgante apie Jūsų norimą įgyvendinti projektą. Tai man atrodo, Jūs be reikalo įsižeidėte ar nusivylėte.
Kodėl? todėl kad atsistojus į mokyklos vadovo, visos administracijos ir aptarnaujančio personalo pusę, mokytojų pusę, tai tėvai daugiau mažiau yra tik na tokie pakeleiviai tame ugdymo ir ūkiniame mokyklos procese. Vienas trumpiau pabūna mokykloj, kitas ilgiau. Ir be jokios atsakomybės, atskaitomybės. Nepatiko, trink durim ir išėjo.. o rezultatus reikia srėbti tiems, kas ten dirba.

Na bent aš, kai ką nors siūlau, tai apie tai galvoju. Kiek ir kam reiktų prisiimti atsakomybės už tėvo/mamos organizuotą renginį ir kokia rizika.

Manau, kad kiekviena mokykla turi geresnius ar blogesnius, ne tokius išradingus, renginius. Kurie suplanuoti rudeniui gal jau pavasarį. Pamokų tvarkaraštis taip pat atitinkamai pritrauktas.. tai tikrai sunku įsiterpti su naujove.
vaižgantė
QUOTE(naitas @ 2011 10 16, 09:28)
na aš irgi esu ten.
Susidariau ne blogą, bet manau, kad realistinę nuomonę apie Mokyklos Tėvų komitetą ar tarybą, kaip ji ten vadinasi.. Kad tai daugiau simbolinė struktūra, ir gali suveikti tik ypatingais atvejais.  O šiaip tai tik įrankis parinkti pinigų mokyklos ar darželio reikmėms.. kas aišku būtų daugiau steigėjo - savivaldybės - prievolė: tinkamai finansuoti ugdymo įstaigas.

Skaičiau Vaižgante apie Jūsų norimą įgyvendinti projektą. Tai man atrodo, Jūs be reikalo įsižeidėte ar nusivylėte.
Kodėl? todėl kad atsistojus į mokyklos vadovo, visos administracijos ir aptarnaujančio personalo pusę, mokytojų pusę, tai tėvai daugiau mažiau yra tik na tokie  pakeleiviai tame ugdymo ir ūkiniame mokyklos procese.  Vienas trumpiau pabūna mokykloj, kitas ilgiau. Ir be jokios atsakomybės, atskaitomybės. Nepatiko, trink durim ir išėjo.. o rezultatus reikia srėbti tiems, kas ten dirba.

Na bent aš, kai ką nors siūlau, tai apie tai galvoju. Kiek ir kam reiktų prisiimti atsakomybės už tėvo/mamos organizuotą renginį ir kokia rizika.

Manau, kad kiekviena mokykla turi geresnius ar blogesnius, ne tokius išradingus, renginius. Kurie suplanuoti rudeniui gal jau pavasarį. Pamokų tvarkaraštis taip pat atitinkamai pritrauktas.. tai tikrai sunku įsiterpti su naujove.
*

Naitai, renginį pasiūliau dar pavasarį.
Matau, kad kaip naujokas neskiri terminų: yra mokyklos tėvų komitetas ir yra mokyklos taryba, kurią sudaro 5 mokytojai, 5 tėvai ir 5 mokiniai.
Kadangi mano pedagoginis stažas 11 m., žinau, kaip ir kas yra mokykloje ne tik kaip mama...
naitas
QUOTE(vaižgantė @ 2011 10 16, 14:39)
Naitai, renginį pasiūliau dar pavasarį.
Matau, kad kaip naujokas neskiri terminų: yra mokyklos tėvų komitetas ir yra mokyklos taryba, kurią sudaro 5 mokytojai, 5 tėvai ir 5 mokiniai.
Kadangi mano pedagoginis stažas 11 m., žinau, kaip ir kas yra mokykloje ne tik kaip mama...
*

aš visai nenoriu įžeisti. Ir tikrai suprantu, kad dar nieko nežinau. Todėl ir atėjau į šią temą 4u.gif
naitas
Tai visgi, gal kas ką papasakos naujokui šitam reikale 4u.gif
vaižgantė
QUOTE(naitas @ 2011 11 01, 22:30)
Tai visgi, gal kas ką papasakos naujokui šitam reikale  4u.gif
*

O kas neaišku?
naitas
Na va, kilo toks klausimas. Gal kas esat susidūrę su tėvų vengimu leisti vaiką į kokias tai mokamas kultūrines (ar kaip jas ten pavadint) priemones.

Pas mane klasėj ryškėja toks dalykas, kad vieno vaiko tėvai neleidžia į mokyklą tada, kai reikia kur nors išeiti už klasės ribų. Važiavom į Vilnių - nėra vaiko, mokykloj buvo rudens šventė - kažką reikėjo atsinešti (daržovę, produktą ir/ar apsirengti ekologiškai) - vaiko nėra. Talentų šou - nėra vaiko. Šiand išvažiavo mūsų vaikai nemokamai į Kauno miesto muziejų - nėra vaiko. Tiesa, reikėjo už transportą susimokėti po 5 litus.. bet tai... trūksta žodžių.. Tiesa, mokytoja sumokėjo už pratybas, nes tėvai taip ir neatnešė kažkur 130 litų... Gal žinot, ar mokykla turi kažkokį rezervą tokiems vaikams nupirkti pratybas, ar visgi tai yra vien tik tėvų išlaidos? Mūsų klasė tikrai daug dirba su pratybomis, ir neįsivaizduoju, ką tas vaikas darys, nes viena dalis pratybų jau pabaigta, ir mokytoja atsisako toliau mokėti už tą vaiką.

Kaip manot, ar tikslinga būtų nuvažiuoti pas tokius tėvus ir tiesiog pasikalbėti? Kaip kito vaiko mamai, kaip tiesiog kaimynkai, kuri atėjo pasiskolint druskos biggrin.gif Iš tikro, tai yra žinių, kad tie tėvai mėgsta stikliuką...
vaižgantė
QUOTE(naitas @ 2011 11 30, 11:08)
Na va, kilo toks klausimas. Gal kas esat susidūrę su tėvų vengimu leisti vaiką į kokias tai mokamas kultūrines (ar kaip jas ten pavadint) priemones. 

Pas mane klasėj ryškėja toks dalykas, kad vieno vaiko tėvai neleidžia į mokyklą tada, kai reikia kur nors išeiti už klasės ribų. Važiavom į Vilnių - nėra vaiko, mokykloj buvo rudens šventė - kažką reikėjo atsinešti (daržovę, produktą ir/ar apsirengti ekologiškai) - vaiko nėra. Talentų šou - nėra vaiko.  Šiand išvažiavo mūsų  vaikai nemokamai į Kauno miesto muziejų - nėra vaiko. Tiesa, reikėjo už transportą susimokėti po 5 litus.. bet tai... trūksta žodžių.. Tiesa, mokytoja sumokėjo už pratybas, nes tėvai taip ir neatnešė kažkur 130 litų... Gal žinot, ar mokykla turi kažkokį rezervą tokiems vaikams nupirkti pratybas, ar visgi tai yra vien tik tėvų išlaidos? Mūsų klasė tikrai daug dirba su pratybomis, ir neįsivaizduoju, ką tas vaikas darys, nes viena dalis pratybų jau pabaigta, ir mokytoja atsisako toliau mokėti už tą vaiką.

Kaip manot, ar tikslinga būtų nuvažiuoti pas tokius tėvus ir tiesiog pasikalbėti? Kaip kito vaiko mamai, kaip tiesiog kaimynkai, kuri atėjo pasiskolint druskos  biggrin.gif Iš tikro, tai yra žinių, kad tie tėvai mėgsta stikliuką...
*

Tokiais atvejais susimetama pinigų ir pasirūpinama vaiku...
naitas
QUOTE(vaižgantė @ 2011 11 30, 14:02)
Tokiais atvejais susimetama pinigų ir pasirūpinama vaiku...
*

o kas susimeta? klasės tėvai? ir ką reiškia "pasirūpinama"? ar klasės tėvai važiuoja vaiką paimti iš sodų bendrijos gilumos ir atveža į miestą? Vieną kartą ar du aš tai mielai padaryčiau.. bet jeigu pastoviai.. g.gif
vaižgantė
QUOTE(naitas @ 2011 11 30, 12:36)
o kas susimeta? klasės tėvai? ir ką reiškia "pasirūpinama"? ar klasės tėvai važiuoja vaiką paimti iš sodų bendrijos gilumos ir atveža į miestą? Vieną kartą ar du aš tai mielai padaryčiau.. bet jeigu pastoviai..  g.gif
*

Taip, tuo rūpinasi klasės tėvai, daroma tai ir darželiuose, kai vaiko tėvai gyvena skurdžiai ir neturi pinigų užmokėti už spektaklius.
Mažai realu, kad tie tėvai norės kalbėtis, bet pabandyti būtų gerai, bent sąžinei būtų ramiau...
naitas
QUOTE(vaižgantė @ 2011 11 30, 15:30)
Taip, tuo rūpinasi klasės tėvai, daroma tai ir darželiuose, kai vaiko tėvai gyvena skurdžiai ir neturi pinigų užmokėti už spektaklius.
Mažai realu, kad tie tėvai norės kalbėtis, bet pabandyti būtų gerai, bent sąžinei būtų ramiau...
*

kiek prisimenu, tai darželyje nebuvo tokių didelių sumų ir jas tikrai buvo galima dengti iš grupės fondo. Nepasiturinčių tėvų vaikus ir taip, MAN ATRODO, vesdavo nemokamai žiūrėt spektakliukus, ar pavėžėdavo iki muziejaus ar lėlių teatro. 5 ar 7 litai tiesiog ištirpdavo grupėje.

Tačiau mokykloje sumos pasidaro ženkliai didesnės. Štai pratybos apie 130 ar 140 litų buvo, kelionė į Vilnių 60 litų. Čia jau joks klasės fondas nepatemps. Be to, mūsų klasė yra mažutė, 15 vaikų.
vaižgantė
QUOTE(naitas @ 2011 11 30, 14:02)
kiek prisimenu, tai darželyje nebuvo tokių didelių sumų ir jas tikrai buvo galima dengti iš grupės fondo. Nepasiturinčių tėvų vaikus ir taip, MAN ATRODO, vesdavo nemokamai žiūrėt spektakliukus, ar pavėžėdavo iki muziejaus ar lėlių teatro. 5 ar 7 litai tiesiog ištirpdavo grupėje.

Tačiau mokykloje sumos pasidaro ženkliai didesnės. Štai pratybos apie 130 ar 140 litų buvo, kelionė į Vilnių 60 litų. Čia jau joks klasės fondas nepatemps. Be to, mūsų klasė yra mažutė, 15 vaikų.
*

Kilo mintis: reikėtų kreiptis į socialinę pedagogę. Išties kiekviena nepasiturinti šeima gauna pinigų sumą mokyklinėms prekėms pirkti. Jei šeima tuos pinigus prageria, mokykliniais reikmenimis gali pasirūpinti socialinė darbuotoja.
naitas
QUOTE(vaižgantė @ 2011 11 30, 16:06)
Kilo mintis: reikėtų kreiptis į socialinę pedagogę. Išties kiekviena nepasiturinti šeima gauna pinigų sumą mokyklinėms prekėms pirkti. Jei šeima tuos pinigus prageria, mokykliniais reikmenimis gali pasirūpinti socialinė darbuotoja.
*

aha... o kaip tada su Kalėdų seneliu.. čia socialinė darbuotoja nepadės.. mes visi kiti tėvai norim ir Senelio, ir mažų dovanėlių vaikams, ir gal net atsinešim sumuštukų vakaronei visiems kartu.. na aš ketinu šitoj mokykloj savo vaikus ilgam palikti, tai man norisi, kad klasiokai klijuotųsi, ir kad kai jau bus paaugliai, nebūtų problemų dėl tokių vaikų, kurių tėvai nesistengia..
ernoja
naitai, sunku pasakyti, kodėl tėvai neleidžia. Gali būti, kad paprasčiausiai nusiteikę prieš tokias priemones. Žinau vieną šeimą, kuriai tokie dalykai nepriimtini ir tik pinigų švaistymas, todėl niekur, kur vykdoma kokia kultūrinė veikla, vaiko neleidžia (muziejus, teatras, kinas). Jų nuomone, vaikas turės savo pinigų užaugęs, galės daryt ką nori, o dabar užtenka ir to, ką tėvai jam duoda, kur vedasi ir nėr čia ko dar su klasiokais lakstyt. Kitas dalykas, jei neturi už ką leist. Bet vėl- retas tai pripažįsta. Pratyboms mokykla piningų neturės, nebent kreiptis į seniūniją, jei šeimai skiriama soc. pašalpa, gali gauti ir kažkokią sumą mokymo priemonėms. Tik nežinau, ar tai skiriama prasidėjus mokslo metams, realiai tie pinigai skiriami prieš rugsėjo 1.
naitas
QUOTE(ernoja @ 2011 11 30, 16:53)
naitai, sunku pasakyti, kodėl tėvai neleidžia. Gali būti, kad paprasčiausiai nusiteikę prieš tokias priemones. Žinau vieną šeimą, kuriai tokie dalykai nepriimtini ir tik pinigų švaistymas, todėl niekur, kur vykdoma kokia kultūrinė veikla, vaiko neleidžia (muziejus, teatras, kinas). Jų nuomone, vaikas turės savo pinigų užaugęs, galės daryt ką nori, o dabar užtenka ir to, ką tėvai jam duoda, kur vedasi ir nėr čia ko dar su klasiokais lakstyt. Kitas dalykas, jei neturi už ką leist. Bet vėl- retas tai pripažįsta. Pratyboms mokykla piningų neturės, nebent kreiptis į seniūniją, jei šeimai skiriama soc. pašalpa, gali gauti ir kažkokią sumą mokymo priemonėms. Tik nežinau, ar tai skiriama prasidėjus mokslo metams, realiai tie pinigai skiriami prieš rugsėjo 1.
*

mokyklos reikmenims įsigyti pinigai skiriami iki spalio 20 dienos. Nemokamas maitinimas gali būti paskirtas bet kada, kiaurus metus, kai tik tinka tėvų pajamos.

Tai va, galvoju, kad gal reiktų aplankyt tą šeimą ir kažkaip sužinot jų nuomonę. Ar jiems per daug tos kultūros būtų, ar jie neturi pinigų pratyboms, bet turi šnapsui.. ar dar kokia priežastis yra.. tik bijau gaut į dūdą.. tai maniau, pasitarsiu, ką kitos turi pasakyt iš savo patirties biggrin.gif
vaižgantė
QUOTE(ernoja @ 2011 11 30, 14:53)
*

Dabar tų pinigų gali nebeduoti.
Visgi, gal vertėtų pirma su tėvais pasišnekėti, o paskui nuspręsti, kaip elgtis...
Jūs gal kaime kokiame , kad klasė tokia maža?
naitas
QUOTE(vaižgantė @ 2011 11 30, 17:27)

Jūs gal kaime kokiame , kad klasė tokia maža?
*

ne, Kauno mieste irgi galima rasti tokių klasių mirksiukas.gif
vaižgantė
QUOTE(naitas @ 2011 11 30, 17:52)
ne, Kauno mieste irgi galima rasti tokių klasių  mirksiukas.gif
*

Tai negi kauniečiai tokie neturtingi, kad negali paremti vieno vaiko? blink.gif
naitas
QUOTE(vaižgantė @ 2011 11 30, 20:52)
Tai negi kauniečiai tokie neturtingi, kad negali paremti vieno vaiko?  blink.gif
*

aš nesuprantu, Vaižgante, Jūsų replikų. Aš čia atėjus rimtai klausiu, ir nenoriu būti šantažuojama "negi turtingi ar neturtingi".. tai gal vilniečiai esat turtingesni ir paremsit?

Yra tėvai, yra jų vaikai. Tėvai kažkiek turi prisiimti atsakomybę už savo vaikų mokslą, priemones, ar neturi? Atėjau klausti, gal yra kokių kelių išbandyta pažadinti tokius tėvus ar "tėvus".
vaižgantė
QUOTE(naitas @ 2011 11 30, 19:13)
aš nesuprantu, Vaižgante, Jūsų replikų. Aš čia atėjus rimtai klausiu, ir nenoriu būti šantažuojama "negi turtingi ar neturtingi".. tai gal vilniečiai esat turtingesni ir paremsit?

Yra tėvai, yra jų vaikai. Tėvai kažkiek turi prisiimti atsakomybę už savo vaikų mokslą, priemones, ar neturi? Atėjau klausti, gal yra kokių kelių išbandyta pažadinti tokius tėvus ar "tėvus".
*

Deja, negaliu paremti, nes darbuojuosi gyvūnų prieglaudų labui.
Manau, kad kiekvienas žmogus turėtų užsiimti labdara.

O kelią pasiūliau- kreiptis į socialinę pedagogę, nes tai yra jos darbas. Kauno mokykla tikrai tokią turėtų turėti.
MrsRAT
Dėl esamos išsakytos problemos, manau ne Tarybos reikalas, ir ne kitų tėvų, manau jums gal reikėtų su mokytoja pakalbėti ir socialine pedagoge, jos galėtų su to vaiko tėvais pakalbėti, joms kaip ir tiktų. Žinau vieną šeimą, nedalyvaudavo visuose renginiuose, jei tik pavadinime būdavo žodis "šventė" - "Rudenėlio šventė", "Abėcėlės šventėj", "Šventiniame koncerte Motinos dienai", o ir kituose daugumoje - dėl religinių priežasčių. Būtent tą dieną tos šeimos vaikai neateidavo į mokyklą. Taip, kad pirma reikia pasiaiškinti kodėl taip yra.
naitas
QUOTE(MrsRAT @ 2011 12 08, 22:40)
Dėl esamos išsakytos problemos, manau ne Tarybos reikalas, ir ne kitų tėvų, manau jums gal reikėtų su mokytoja pakalbėti ir socialine pedagoge, jos galėtų su to vaiko tėvais pakalbėti, joms kaip ir tiktų.
*

religija čia viena - alkoholis. Ačiū už mintį. Reiks pasakyti socialinei pedagogei. Kodėl gi vaikas negali ateiti į mokyklą, kai bus Kalėdų senelis, kai klasė rodys spektakliuką.
MrsRAT
QUOTE(naitas @ 2011 12 10, 21:49)
religija čia viena - alkoholis. Ačiū už mintį. Reiks pasakyti socialinei pedagogei. Kodėl gi vaikas negali ateiti į mokyklą, kai bus Kalėdų senelis, kai klasė rodys spektakliuką.
*

Negaliu nesureaguoti į naito parašą, jie ne savo noru emigravo sad.gif juos ištrėmė sad.gif
naitas
QUOTE(MrsRAT @ 2011 12 10, 22:57)
Negaliu nesureaguoti į naito parašą, jie ne savo noru emigravo sad.gif juos ištrėmė sad.gif
*

juos pardavė, padarė bizniuką.. nu kaip kitaip pavadinsi tipo nežinojo Graikijos įstatymų.. bet delfinams ten gal net geriau.. normalus klimatas, JŲ klimatas beveik..
skirmantenet
o tai negi mokytoja nereaguoja
naitas
QUOTE(skirmantenet @ 2012 01 17, 22:02)
o tai negi mokytoja nereaguoja
*

į ką?
į tai, kad neina vaikas niekur? tikriausiai bijo.. skundų.. gi pas mus dabar daugiau teisių, negu pareigų lotuliukas.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.