Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Klizmutė prieš gimdymą
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Gimdymas
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
ramindute
Neradau niekur tokios temos tik pavienes zinutes, gal galit gimdziusios mamytes pasidalint patirtimi,ar reikia kad klizmuotu pries gimdyma ar nebutina,kaip geriau? aciu visoms pasisakancioms.. blush2.gif
biti atskrend
Manes niekas neklizmavo, tuo ir dziaugiuosi ax.gif
burbuliukas9
[quote=ramindute,2009 06 27, 15:15]
Neradau niekur tokios temos tik pavienes zinutes, gal galit gimdziusios mamytes pasidalint patirtimi,ar reikia kad klizmuotu pries gimdyma ar nebutina,kaip geriau? aciu visoms pasisakancioms.. blush2.gif
*

[/quot

Sveikute! smile.gif
Gimdant pirma karta man nedare klizmos, nors i gimdymo namus atvaziavau vakare, o pagimdziau tik kita diena 14val.17min. Mama net nusistebejo kaip cia man jos nedare, nes drauges kurios gimde gavo patirti tai. Bet kaip bus dabar nz, nes savaitele beliko iki gimdymo, o klizmos bijau labiau nei gimdymo blush2.gif
milija99
Klizmu ligonineje tikrai niekas nebestato, taigi nebera ir ko bijoti. Yra vaistinese pirkti greito veikimo klizmuciu, pav. Microlax. As ju pora irgi isigijau. Nors pirmas gimdymas, bet manau, pajutus pirmuosius saremius, spesiu tikrai panaudoti dar namuose ir sitaip susitvarkyti. O zarnyno tai tikrai tuscio norisi - maziau problemu ir nepatogumu. rolleyes.gif
ramindute
QUOTE(milija99 @ 2009 06 27, 19:49)
Klizmu ligonineje tikrai niekas nebestato, taigi nebera ir ko bijoti. Yra vaistinese pirkti greito veikimo klizmuciu, pav. Microlax. As ju pora irgi isigijau. Nors pirmas gimdymas, bet manau, pajutus pirmuosius saremius, spesiu tikrai panaudoti dar namuose ir sitaip susitvarkyti. O zarnyno tai tikrai tuscio norisi - maziau problemu ir nepatogumu. rolleyes.gif
*

o geras,tikrai nezinojau kad paciai galima nusipirkti vaistinej ir susitvarkyti namie, tikrai gal ramiau, nes pirmas gimdymas ,tai man irgi norisi svaraus zarnyno, maziau bus del ko pergyvent. ax.gif
Jovita 35
Nu ka mergytes turiu jus lab.nuvilti.Tos klizmutes tai visiskai s...Pries savaite prasidejo prieslaikinis gimdymas,namie pasidariau ta klizmute ir buvau rami,kad viskas bus gerai,deja po dvieju val nuejau i wc,ir teko nusivilti atrode,kad jos net nebuvau dariusi.Kadangi ta nakti dar nepagimdziau,teko guleti ligonineje,kiek mergyciu naudojo tas klizmutes,visos nusivyle.Jos isvalo tik pavirsutiniskai,kokiom 2val.Taip kad pati laukiu gimdymo,ir net neissivaizduoju kaip reikes elgtis.
Bulbulka.
Cia kiekvienos gimdyves reikalas, niekas neprivers, jei nenoresit daryt, tai per paskaitele ligoninej sake. Siaip patare daryti ta klizma, nes ir paciai maloniau(negu apsikakuoti ant stalo doh.gif ) As tai nusipirkau ir isidejau su savim i ligonine ax.gif Pries metus man dare, pries operacija, aisku, kad nemalonu unsure.gif bet duok dieve, kad tai butu baisiausia gimdymo dalis rolleyes.gif
asta29
Sutinku, kad nėra tai maloniausia procedūra pasaulyje, bet blogiausia ja pavadinti tikrai negalėčiau. Su pirma dukra prieš CP darė ir antrą kartą mielai sutikčiau kad darytų, nematau tokios blogybės baisios, o man tai tikrai lengviau paskui buvo kai nereikėjo po CP pirmą parą į tuliką rimtu reikalu lėkti.
Jovita 35
Asta,bulbulka as ir sutikciau su mielu noru kad tik darytu,aisku paciai ramiau butu,bet kalba eina apie tai,kad jau niekur ju nestato schmoll.gif .
asta29
Na žiūrėsim, manęs tai paklausė ar aš noriu ar ne smile.gif bet tai buvo beveik prieš 3 metus. Tikiuosi, kad tiek ši tvarka nepasikeitė smile.gif
laisvė25
Prieš 9 metus kai gimdžiau tai niekas neklausė statyt ar ne, pastatė ir viskas. Dabar nežinau kaip daryt nes žinau kad nestato Alytuje. Jaučiu kad reiks pačiai nusipirkt klizmutę ir pasidaryt aišku jeigu spėsiu. Girdėjau kad nestato ligoninėj todėl, kad po klizmos jei ne viskas išsivalo tai gimdymo metu aptaško ir akušerę ir gimdyklą. Čia taip pati akušerė sakė. g.gif
Sarmite
Ligoninese tai nebedaro turbut... na man nedare ir kiek gimde pazistamu joms ir nedare... Taciau namuose juk galima pasidaryti ir puikiai jos ten suveikia biggrin.gif Kai man pradejo begti vandenukas as dar namie besiruosdama i GN pasidariau klizmute ir viskas buvo liuks thumbup.gif Suveike greit ir nors del to nebereikejo sukti galvos smile.gif
Burbulytis
Man para pries gimdyma taaaip viskas issivale, tarsi pats organizmas pasiruose, nebutu ir ko klizmuoti...Jei butu ir uztektu tam laiko, nes pvz mano gimdymas buvo toks, kad niekaip nebutu speje, tai manau, rinkciaus klizmute, vien del to, kad po gimdymo labai sunku tustintis. Manau, kad tu vandeniniu jau niekur nebestato, ar as klystu??? BAltijos-Amerikos klinikoj man regis pasiulo Mikrolax, bet sakau, man neprireike...
Bulbulka.
QUOTE(Jovita 35 @ 2009 06 29, 11:48)
Asta,bulbulka as ir sutikciau su mielu noru kad tik darytu,aisku paciai ramiau butu,bet kalba eina apie tai,kad jau niekur ju nestato schmoll.gif .
*

Tai stato, buvau RK paskaitelej apie gimdyma, tai minejo ta dalyka, tik jei nenori, tai nevercia, nezinau kaip kituose ligoninese g.gif
Jovita 35
As gimdysiu Kauno klinikose,ten tai tikrai nestato verysad.gif ,buvau ten pries gera savaite.
~Narnija~
Pries vaziuodama pasidariau pora Mikrolax klizmuciu ir dar ligoninej (II ligoninej) pastate... Malonumas menkas, bet manau didesnis nei prisidirbti ant gimdymo stalo, kad ir kaip bebutu aukstinamas naturalumas... ax.gif smile.gif
Kaciorka
QUOTE(Sarmite @ 2009 06 29, 13:21)
Ligoninese tai nebedaro turbut... na man nedare ir kiek gimde pazistamu joms ir nedare... Taciau namuose juk galima pasidaryti ir puikiai jos ten suveikia biggrin.gif  Kai man pradejo begti vandenukas as dar namie besiruosdama i GN pasidariau klizmute ir viskas buvo liuks  thumbup.gif Suveike greit ir nors del to nebereikejo sukti galvos  smile.gif
*

Cia ta Mikrolax??? Ir suveike gerai? rolleyes.gif
gegne2
Klipėdos gn atsivežiau Miclomax, akušerė įstatė, nuėjau į tualetą ir išsituštinau. Baigiau gmdyt su kita pamaina, tai man kita akušerė (naujos pamainos) prieš pat gimdymą atvežė tokią kėdę-tualetą. Pasodino sakė reikia palaukt kol vaikas įsistatys, o tu tuo pačiu pasituštink jei nori. Aš paaiškinau, kad jau pasidariau klizmą.
Manau tikrai verta pasidaryti dėl savęs, geriau jauties ypač jei vyras šalia
Boruzele***
As ruosiuosi daryti Microlax klizmute pries gimdyma smile.gif
Dianuliukas
O gal gali kas nors paaiskinti,kaip ta klizmute pasidaryti? blush2.gif
na bent jau abstrakciai,be visu smulkmenu...na po kiek laiko ji suveikia,kokioj pozoj ir kur ja geriau daryti...
buciau labai dekinga nestuke.gif
~Narnija~
QUOTE(Dianuliukas @ 2009 07 01, 10:16)
O gal gali kas nors paaiskinti,kaip ta klizmute pasidaryti? blush2.gif
na bent jau abstrakciai,be visu smulkmenu...na po kiek laiko ji suveikia,kokioj pozoj ir kur ja geriau daryti...
buciau labai dekinga nestuke.gif
*

Labai elementariai smile.gif Tualete, aplikatoriu ikisti i isange ir ispausti klizmutes turini... ax.gif smile.gif Bent jau man suveike is karto...
ciku_caku
turiu pora klizmuciu nusipirkusi ir galvoju ar viena namie, kt ligoninej pasidaryt ar tik ligoninej g.gif
Kulke
QUOTE(ciku_caku @ 2009 07 02, 12:43)
turiu pora klizmuciu nusipirkusi ir galvoju ar viena namie, kt ligoninej pasidaryt ar tik ligoninej  g.gif
*

ligoninej gali ir nebespeti pasidaryt 4u.gif
srauni_upe
QUOTE(Bulbulka. @ 2009 06 28, 22:49)
Cia kiekvienos gimdyves reikalas, niekas neprivers, jei nenoresit daryt, tai per paskaitele ligoninej sake. Siaip patare daryti ta klizma, nes ir paciai maloniau(negu apsikakuoti ant stalo doh.gif ) As tai nusipirkau ir isidejau su savim i ligonine ax.gif  Pries metus man dare, pries operacija, aisku, kad nemalonu unsure.gif  bet duok dieve, kad tai butu baisiausia gimdymo dalis rolleyes.gif
*

nu danar supanikavau, man dar toli bet vistiek. ...

Įdomu ar dažnai gimdyvėm tenka apsidirbt ant to stalo - kažkaip visiškai nesinorėtų.
Brigitte
QUOTE(srauni_upe @ 2009 07 02, 14:45)
nu danar supanikavau, man dar toli bet vistiek. ...

Įdomu ar dažnai gimdyvėm tenka apsidirbt ant to stalo - kažkaip visiškai nesinorėtų.
*

Na man Kaune II ligoninej padare normalia klizma pries gimdyma net neklause ar noriu. Bet as ir neprotestavau. Nezinau, man tai nieko ten labai baisaus nebuvo. O vat draugei Kauno klinikose nedare (nors ji ir norejo), tai apturejo ta "malonuma" apsi**** ant gimdymo stalo blink.gif
maumė
QUOTE(Sarkele_87 @ 2009 07 01, 12:02)
Labai elementariai smile.gif Tualete, aplikatoriu ikisti i isange ir ispausti klizmutes turini... ax.gif  smile.gif Bent jau man suveike is karto...
*

g.gif o gal reikėtų kažkiek "palaikyti" savyje tą klizmos turinį?
agurčikas
QUOTE(milija99 @ 2009 06 27, 17:49)
*

Tai kad stato klizmas ligoninėse. Gimdžiau ir išsiklizmavau smile.gif ir tuo džiaugiuosi smile.gif Nematau čia nieko tragiško ir baisaus smile.gif
sexycola
QUOTE(agurčikas @ 2009 07 03, 14:55)
Tai kad stato klizmas ligoninėse. Gimdžiau ir išsiklizmavau smile.gif ir tuo džiaugiuosi smile.gif Nematau čia nieko tragiško ir baisaus smile.gif
*

Okokioj ligoninėj dar klizmas stato, kiek zinau jau atgyvena. Man pvz. idejo zvakute ir po 15 min pasitustinau be problemu. Pries tai paklause ar neturiu problemu del tustinimosi. Kadangi turejau tai ir palengvino thumbup.gif
Liinnuutte
as cia vakar ir svieciausi sia tema, tai skaitinejausi apie mikrolax klizmutes, va nuoroda
http://www.supermama.lt/forumas/index.php?...6682&st=216
nusikopinkint ir pasiskaitinekit, as miriau is juoko perskaicius... ypac is paskutiniuju zinuciu.. hihihi.gif dar ir vyrui skaiciau. ir ko tik nenutinka gimdymo metu doh.gif nors manes tas pats laukia, bet tikiuosi nesitaskysiu savu turiniu ir spesiu pasidaryt namie pries vaziuojant i GN hihihi.gif
Kristule2895
QUOTE(Brigitte @ 2009 07 03, 13:50)
Na man Kaune II ligoninej padare normalia klizma pries gimdyma net neklause ar noriu. Bet as ir neprotestavau. Nezinau, man tai nieko ten labai baisaus nebuvo. O vat draugei Kauno klinikose nedare (nors ji ir norejo), tai apturejo ta "malonuma" apsi**** ant gimdymo stalo  blink.gif
*

O pas mus su drauge atvirksciai buvo- man klizmutes nestate, ir nieko neatsitiko, ant stalo nepridariau, o vat jai pastate, tai nezinau, ar blogai issitustino, ar kaip, bet pritaske sake pilna patalpa besistangindama. Tik kad man kaklelis vertis pradejes buvo pries pora dienu iki gimdymo, tai kai tik pajauciau pirmuosius pozymius, o daktare issiunte namo dar ''pasiverti'', pradejau misti tik skystu maistu- jogurtu geriamu, obuoliukais, sultinuku... Girdejus buvau, kad iki gimdymo 7-12 val taip reiktu maitintis. Tik, zinoma, nevisada iseis nuplanuoti ax.gif
srauni_upe
Šiaip esu kažkur skaičius, kad gale termino būtų gerai neapkrauti savęs sunkiu maistu ir pavartoti jogurtų ir pan. Tik vienaip jaučiu kai įsivaizduoju dabar, kai dar tik vidurys ir O kai leliukas jau bus didelis, vėl turbūt bus kitaip.

Nu tikrai nesinorėtu apsi... ant stalo, ypač jei vyras bus šalia. Gal vertėtų lemiamu momentu jį išvaryti... g.gif
Brigitte
QUOTE(Kristule2895 @ 2009 07 03, 20:47)
O pas mus su drauge atvirksciai buvo- man klizmutes nestate, ir nieko neatsitiko, ant stalo nepridariau, o vat jai pastate, tai nezinau, ar blogai issitustino, ar kaip, bet pritaske sake pilna patalpa besistangindama. Tik kad man kaklelis vertis pradejes buvo pries pora dienu iki gimdymo, tai kai tik pajauciau pirmuosius pozymius, o daktare issiunte namo dar ''pasiverti'', pradejau misti tik skystu maistu- jogurtu geriamu, obuoliukais, sultinuku... Girdejus buvau, kad iki gimdymo 7-12 val taip reiktu maitintis. Tik, zinoma, nevisada iseis nuplanuoti ax.gif
*

Nu jo, suplanuot ne visada gaunasi. Nors man savaime gavosi, kad iki gimdymo gal koki 20val isvis ne kasnio burnoj neturejau: tiesiog ryte tik atsikelus ir nuejus i vonia aptikau, kad bega vaisiaus vandenys. Tai lekiau i ligonine apie pusrycius nesvarstydama. O po isklizmavimo is pradziu bijojau kazka valgyt, apie pietus jau ziauriai isalkau, tai gine sako nieko baisaus jei koki dziuveseli su arbata suvalgysi. Issiunciau MB i parde dziuveseliu, o kol jis prekinosi saremiai kaip reikiant susuko blink.gif Grizo - rado mane gimdyklos sienom belipancia. Dziuveseliai man jau neberupejo lotuliukas.gif

QUOTE(srauni_upe @ 2009 07 03, 23:13)
Šiaip esu kažkur skaičius, kad gale termino būtų gerai neapkrauti savęs sunkiu maistu ir pavartoti jogurtų ir pan. Tik vienaip jaučiu kai įsivaizduoju dabar, kai dar tik vidurys  ir O kai leliukas jau bus didelis, vėl turbūt bus kitaip.

Nu tikrai nesinorėtu apsi... ant stalo, ypač jei vyras bus šalia. Gal vertėtų lemiamu momentu jį išvaryti...  g.gif
*

Na jei vyras zada gale koju stovet ir veiksma stebet, tai gal ir vertetu isvaryt lotuliukas.gif Bet siaip zinok paprasciausias palaikymas uz rankos tuo momentu yra labai svarbus. Bent jau man tada tikrai nerupejo, kaip as ten atrodau lotuliukas.gif
srauni_upe
QUOTE(Brigitte @ 2009 07 04, 05:45)

Na jei vyras zada gale koju stovet ir veiksma stebet, tai gal ir vertetu isvaryt  lotuliukas.gif Bet siaip zinok paprasciausias palaikymas uz rankos tuo momentu yra labai svarbus. Bent jau man tada tikrai nerupejo, kaip as ten atrodau  lotuliukas.gif
*

Galvoju apie palaikymą o ne žiūrėjimą ar ten filmavimą kaip vienoj temoj skaičiau lotuliukas.gif
Brigitte
QUOTE(srauni_upe @ 2009 07 04, 09:41)
Galvoju apie palaikymą o ne žiūrėjimą ar ten filmavimą kaip vienoj temoj skaičiau  lotuliukas.gif
*

Nu jo, tie filmavimai gimdykloj tai thumbup.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif Kai as per saremius visa suplukus, nuo prakaito sulipusiais plaukais po lova keturiom ropinejau tai drauge prisimine apie ta siuolaikine mada. Sako "turbut dabar jautiesi moteriska kaip niekada ir labai noretum, kad vyras dabar kamera issitrauktu......" lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif O as per sukastus dantis iskosiau "tai jau tikrai....." lotuliukas.gif
buruliuke
Ir as ju turejau nusipirkus "Mikrolax",niekada nebuvau dariusi tokio dalyko,vis galvojau kaip cia reikes pasidaryt,bet ir neprireike.Diena ligoninej dave slyvu kompoto,o nakti jau skausmai,ajajai kaip viskas gerai issivale biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
mama Sandra
QUOTE(ramindute @ 2009 06 27, 16:15)
Neradau niekur tokios temos  tik pavienes zinutes, gal galit gimdziusios mamytes pasidalint patirtimi,ar reikia kad klizmuotu pries gimdyma ar nebutina,kaip geriau? aciu visoms pasisakancioms..  blush2.gif
*

Abu vaikucius pagimdziau be klizmutes, o prasidejus saremiams pats organizmas valesi ir pasiruose gimdymui.Skaiciau labai idomius komentsus amerikieciu web-site, jaigu ir kaip issiklizmuosi, kiekviena gimdyve stumdama kudyki daugiau ar maziau isstumia ir ismatos, bet medikai ziuri normaliai ir net nekomentuoja mamai jog taip nutiko ( jai skaitote angliskai)www.I-am-pregnant.com/ Thinks-no-one-tells-you/. Zinoma kiekviena mama pries gimdydama apie tai pagalvoja ir nei vienai is musu nesinoretu jog taip nutiktu blush2.gif , bet kai skausmas begalinis ir stengiesi susikoncentruoti ir isstumti mazyli, nelieka nei laiko , nei jegu tom pasalinem mintims tongue.gif
erikiuxxx
QUOTE(milija99 @ 2009 06 27, 18:49)
*

o man su pirmu state,o su antru nespejo,nes pagimdziau po 20min.nuo atvaziavimo bigsmile.gif
Indula
Nusipirkau porą klizmučių.Su pirmąja manęs neklizmavo, nes išvažiuojant iš namų kaip tik pasituštinau.O dabar sakiau, jei nepanaudosiu prieš, tai tiks po gimdymo.Kai pakietėja viduriai, ir ypač jei siuvo gerą viečikę, tai net biasu į tuliką nueiti ant didelio reikalo, tai manau šiuo atveju klizmutė pagelbėtų ax.gif
agurčikas
QUOTE(sexycola @ 2009 07 03, 15:31)
Okokioj ligoninėj dar klizmas stato, kiek zinau jau atgyvena. Man pvz. idejo zvakute ir po 15 min pasitustinau be problemu. Pries tai paklause ar neturiu problemu del tustinimosi. Kadangi turejau tai ir palengvino  thumbup.gif
*

VGN smile.gif
ciku_caku
klizmutes turejau, bet nepanaudojau, nes organizmas pats viska isvare, tarp saremiu wc pabuvot vos spejau bigsmile.gif
*Arbata*
O man visai gerai buvo klizma pries cezari, kadangi esi tada uztikrintas kad tas kelias dienas kai sunkiai gali atsikelti nereikes daryti didelio reikalo. mirksiukas.gif
_Foxy_
Nors yra visokių nuomonių, bet kadangi ligoninėse niekas nebedaro, tai aš darysiuosi namuose prieš važiuojant į gimdymo namus, nes manau, kad vis vien bus lengviau. O kai darysiuosi pati, tai nebus ir tokio diskomforto.
Saulytaie
As irgi turiu isigijus Mikrolax, tai zadu pasidaryt pries vaziuojant i liginone, nes cia ju nedaro (airijoj).O kelios pazistamos taip pat cia gimde ir daresi Mikrolax, tai buvo patenkintos bigsmile.gif O viena lietuve sako akuserei :labai bijau apsi***** begimdydama, tai toji padrasino, nei tu jusi kaip apsidarysi, nei jusi kada mes sutvarkysim 4u.gif tai manau visiskai cia normalu, bet aisku maloniau susitvarkyt ir galvot , kad neapsidirbai mirksiukas.gif
ciku_caku
as uz klizmute, pati turejau pasiemus, bet neprireike, prasidejus saremiams taip susuko, kad be klizmos visas zarnynas ishsivale lotuliukas.gif
gabrizacka
panos ka jus nusisnekat.. is kur istrauket kad klizmu nebestato? gimdziau pries 2 menesius ir manes ligonineje paklause ar man jos reikes as ir sutikau.. nera ten nieko baisaus, tiesiog atsiguli ant sono ir tau ikisa dudele tokia nuo lasalines su wandeniu ar koks ten skystis nzn ir wiskas begi i tualeta ir sedi kiek tau reikia.. ten ir dusas ten pat yra ir popieriaus wiskas man ok buwo.. cia VGN taip smile.gif taip kad nepergywenkit ir geriau paprasykit kad pastatytu. Man nors ir buwo pastatyta bet kai teko jau stumt daktare sako kad dar yra fikaliju blush2.gif blush2.gif teko dar is pradziu isstenet tas fikalijas ir tik poto waikiuka smile.gif ir procedura kai stato ta klizma wisai neskausminga schmoll.gif taip kad sekmes jums mirksiukas.gif
SaM*PauLi
QUOTE(gabrizacka @ 2009 07 28, 13:43)

*

Nors as gimdziau Kaune Mazylio GN, bet viska ka aprasei lygiai tas pats ir cia buvo, nesuprantu as tu mamau kurios taip tragiskai bijo tos klizmos, juk nieko ten baisaus nera, as vis gulejau ir laukiau to jausmo, kad sprogsiu (MB pasakorius lotuliukas.gif ) ir nesulaukiau, dar gal ir ilgiau buciau galejus gulet ax.gif
Nebijokit tu klizmu mirksiukas.gif
deluxe
Nu tikrai ko gi cia visos taip baidosi tu klizmu. Nieko ten ypatingo nera, sakyciau net sveika zarnas praplauti. Negi kuri nors norit begimdydamos dar ir apsi...... kaip sakant. O jokios microlax klizmutes jums tikrai neisvalys taip zarnyno kaip ligonines klizma. Ir is vis ta klizma "gelytes" palyginus su paciu gimdymu. Ne apie tokias nesamones galvokit,o susikaupkit ir ruoskites ilgam ir sunkiam darbui - gimdymui. Sekmes visoms.
agurčikas
QUOTE(deluxe @ 2009 07 29, 16:03)
Nu tikrai ko gi cia visos taip baidosi tu klizmu. Nieko ten ypatingo nera, sakyciau net sveika zarnas praplauti. Negi kuri nors norit begimdydamos dar ir apsi...... kaip sakant. O jokios microlax klizmutes jums tikrai neisvalys taip zarnyno kaip ligonines klizma. Ir is vis ta klizma "gelytes" palyginus su paciu gimdymu. Ne apie tokias nesamones galvokit,o susikaupkit ir ruoskites ilgam ir sunkiam darbui - gimdymui. Sekmes visoms.
*

thumbup.gif thumbup.gif drinks_cheers.gif
@ch...
as ir nesuprantu ko taip bijot tu klizmu, kas cia baisaus? as gimdziau RK, tai ten praso nusipirkt tokias, kur vanduo pildosi (tik ne Mikrolax).pastate ir vienu rupesciu maziau wink.gif
fortuneafilius
QUOTE(@ch... @ 2009 07 30, 14:17)
as ir nesuprantu ko taip bijot tu klizmu, kas cia baisaus? as gimdziau RK, tai ten praso nusipirkt tokias, kur vanduo pildosi (tik ne Mikrolax).pastate ir vienu rupesciu maziau wink.gif
*

O koks konkreciai pavadinimas?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.