Neradau niekur tokios temos tik pavienes zinutes, gal galit gimdziusios mamytes pasidalint patirtimi,ar reikia kad klizmuotu pries gimdyma ar nebutina,kaip geriau? aciu visoms pasisakancioms..
Manes niekas neklizmavo, tuo ir dziaugiuosi
[quote=ramindute,2009 06 27, 15:15]
Neradau niekur tokios temos tik pavienes zinutes, gal galit gimdziusios mamytes pasidalint patirtimi,ar reikia kad klizmuotu pries gimdyma ar nebutina,kaip geriau? aciu visoms pasisakancioms.. [/quot Sveikute! Gimdant pirma karta man nedare klizmos, nors i gimdymo namus atvaziavau vakare, o pagimdziau tik kita diena 14val.17min. Mama net nusistebejo kaip cia man jos nedare, nes drauges kurios gimde gavo patirti tai. Bet kaip bus dabar nz, nes savaitele beliko iki gimdymo, o klizmos bijau labiau nei gimdymo
Klizmu ligonineje tikrai niekas nebestato, taigi nebera ir ko bijoti. Yra vaistinese pirkti greito veikimo klizmuciu, pav. Microlax. As ju pora irgi isigijau. Nors pirmas gimdymas, bet manau, pajutus pirmuosius saremius, spesiu tikrai panaudoti dar namuose ir sitaip susitvarkyti. O zarnyno tai tikrai tuscio norisi - maziau problemu ir nepatogumu.
QUOTE(milija99 @ 2009 06 27, 19:49) Klizmu ligonineje tikrai niekas nebestato, taigi nebera ir ko bijoti. Yra vaistinese pirkti greito veikimo klizmuciu, pav. Microlax. As ju pora irgi isigijau. Nors pirmas gimdymas, bet manau, pajutus pirmuosius saremius, spesiu tikrai panaudoti dar namuose ir sitaip susitvarkyti. O zarnyno tai tikrai tuscio norisi - maziau problemu ir nepatogumu. o geras,tikrai nezinojau kad paciai galima nusipirkti vaistinej ir susitvarkyti namie, tikrai gal ramiau, nes pirmas gimdymas ,tai man irgi norisi svaraus zarnyno, maziau bus del ko pergyvent.
Nu ka mergytes turiu jus lab.nuvilti.Tos klizmutes tai visiskai s...Pries savaite prasidejo prieslaikinis gimdymas,namie pasidariau ta klizmute ir buvau rami,kad viskas bus gerai,deja po dvieju val nuejau i wc,ir teko nusivilti atrode,kad jos net nebuvau dariusi.Kadangi ta nakti dar nepagimdziau,teko guleti ligonineje,kiek mergyciu naudojo tas klizmutes,visos nusivyle.Jos isvalo tik pavirsutiniskai,kokiom 2val.Taip kad pati laukiu gimdymo,ir net neissivaizduoju kaip reikes elgtis.
Cia kiekvienos gimdyves reikalas, niekas neprivers, jei nenoresit daryt, tai per paskaitele ligoninej sake. Siaip patare daryti ta klizma, nes ir paciai maloniau(negu apsikakuoti ant stalo
Sutinku, kad nėra tai maloniausia procedūra pasaulyje, bet blogiausia ja pavadinti tikrai negalėčiau. Su pirma dukra prieš CP darė ir antrą kartą mielai sutikčiau kad darytų, nematau tokios blogybės baisios, o man tai tikrai lengviau paskui buvo kai nereikėjo po CP pirmą parą į tuliką rimtu reikalu lėkti.
Asta,bulbulka as ir sutikciau su mielu noru kad tik darytu,aisku paciai ramiau butu,bet kalba eina apie tai,kad jau niekur ju nestato
Na žiūrėsim, manęs tai paklausė ar aš noriu ar ne
Prieš 9 metus kai gimdžiau tai niekas neklausė statyt ar ne, pastatė ir viskas. Dabar nežinau kaip daryt nes žinau kad nestato Alytuje. Jaučiu kad reiks pačiai nusipirkt klizmutę ir pasidaryt aišku jeigu spėsiu. Girdėjau kad nestato ligoninėj todėl, kad po klizmos jei ne viskas išsivalo tai gimdymo metu aptaško ir akušerę ir gimdyklą. Čia taip pati akušerė sakė.
Ligoninese tai nebedaro turbut... na man nedare ir kiek gimde pazistamu joms ir nedare... Taciau namuose juk galima pasidaryti ir puikiai jos ten suveikia
Man para pries gimdyma taaaip viskas issivale, tarsi pats organizmas pasiruose, nebutu ir ko klizmuoti...Jei butu ir uztektu tam laiko, nes pvz mano gimdymas buvo toks, kad niekaip nebutu speje, tai manau, rinkciaus klizmute, vien del to, kad po gimdymo labai sunku tustintis. Manau, kad tu vandeniniu jau niekur nebestato, ar as klystu??? BAltijos-Amerikos klinikoj man regis pasiulo Mikrolax, bet sakau, man neprireike...
QUOTE(Jovita 35 @ 2009 06 29, 11:48) Asta,bulbulka as ir sutikciau su mielu noru kad tik darytu,aisku paciai ramiau butu,bet kalba eina apie tai,kad jau niekur ju nestato Tai stato, buvau RK paskaitelej apie gimdyma, tai minejo ta dalyka, tik jei nenori, tai nevercia, nezinau kaip kituose ligoninese
As gimdysiu Kauno klinikose,ten tai tikrai nestato
Pries vaziuodama pasidariau pora Mikrolax klizmuciu ir dar ligoninej (II ligoninej) pastate... Malonumas menkas, bet manau didesnis nei prisidirbti ant gimdymo stalo, kad ir kaip bebutu aukstinamas naturalumas...
QUOTE(Sarmite @ 2009 06 29, 13:21) Ligoninese tai nebedaro turbut... na man nedare ir kiek gimde pazistamu joms ir nedare... Taciau namuose juk galima pasidaryti ir puikiai jos ten suveikia Cia ta Mikrolax??? Ir suveike gerai?
Klipėdos gn atsivežiau Miclomax, akušerė įstatė, nuėjau į tualetą ir išsituštinau. Baigiau gmdyt su kita pamaina, tai man kita akušerė (naujos pamainos) prieš pat gimdymą atvežė tokią kėdę-tualetą. Pasodino sakė reikia palaukt kol vaikas įsistatys, o tu tuo pačiu pasituštink jei nori. Aš paaiškinau, kad jau pasidariau klizmą.
Manau tikrai verta pasidaryti dėl savęs, geriau jauties ypač jei vyras šalia
As ruosiuosi daryti Microlax klizmute pries gimdyma
O gal gali kas nors paaiskinti,kaip ta klizmute pasidaryti?
na bent jau abstrakciai,be visu smulkmenu...na po kiek laiko ji suveikia,kokioj pozoj ir kur ja geriau daryti... buciau labai dekinga QUOTE(Dianuliukas @ 2009 07 01, 10:16) O gal gali kas nors paaiskinti,kaip ta klizmute pasidaryti? na bent jau abstrakciai,be visu smulkmenu...na po kiek laiko ji suveikia,kokioj pozoj ir kur ja geriau daryti... buciau labai dekinga Labai elementariai
turiu pora klizmuciu nusipirkusi ir galvoju ar viena namie, kt ligoninej pasidaryt ar tik ligoninej
QUOTE(Bulbulka. @ 2009 06 28, 22:49) Cia kiekvienos gimdyves reikalas, niekas neprivers, jei nenoresit daryt, tai per paskaitele ligoninej sake. Siaip patare daryti ta klizma, nes ir paciai maloniau(negu apsikakuoti ant stalo nu danar supanikavau, man dar toli bet vistiek. ... Įdomu ar dažnai gimdyvėm tenka apsidirbt ant to stalo - kažkaip visiškai nesinorėtų. QUOTE(srauni_upe @ 2009 07 02, 14:45) nu danar supanikavau, man dar toli bet vistiek. ... Įdomu ar dažnai gimdyvėm tenka apsidirbt ant to stalo - kažkaip visiškai nesinorėtų. Na man Kaune II ligoninej padare normalia klizma pries gimdyma net neklause ar noriu. Bet as ir neprotestavau. Nezinau, man tai nieko ten labai baisaus nebuvo. O vat draugei Kauno klinikose nedare (nors ji ir norejo), tai apturejo ta "malonuma" apsi**** ant gimdymo stalo QUOTE(milija99 @ 2009 06 27, 17:49) Klizmu ligonineje tikrai niekas nebestato, taigi nebera ir ko bijoti. Yra vaistinese pirkti greito veikimo klizmuciu, pav. Microlax. As ju pora irgi isigijau. Nors pirmas gimdymas, bet manau, pajutus pirmuosius saremius, spesiu tikrai panaudoti dar namuose ir sitaip susitvarkyti. O zarnyno tai tikrai tuscio norisi - maziau problemu ir nepatogumu. Tai kad stato klizmas ligoninėse. Gimdžiau ir išsiklizmavau QUOTE(agurčikas @ 2009 07 03, 14:55) Tai kad stato klizmas ligoninėse. Gimdžiau ir išsiklizmavau Okokioj ligoninėj dar klizmas stato, kiek zinau jau atgyvena. Man pvz. idejo zvakute ir po 15 min pasitustinau be problemu. Pries tai paklause ar neturiu problemu del tustinimosi. Kadangi turejau tai ir palengvino
as cia vakar ir svieciausi sia tema, tai skaitinejausi apie mikrolax klizmutes, va nuoroda
http://www.supermama.lt/forumas/index.php?...6682&st=216 nusikopinkint ir pasiskaitinekit, as miriau is juoko perskaicius... ypac is paskutiniuju zinuciu.. QUOTE(Brigitte @ 2009 07 03, 13:50) Na man Kaune II ligoninej padare normalia klizma pries gimdyma net neklause ar noriu. Bet as ir neprotestavau. Nezinau, man tai nieko ten labai baisaus nebuvo. O vat draugei Kauno klinikose nedare (nors ji ir norejo), tai apturejo ta "malonuma" apsi**** ant gimdymo stalo O pas mus su drauge atvirksciai buvo- man klizmutes nestate, ir nieko neatsitiko, ant stalo nepridariau, o vat jai pastate, tai nezinau, ar blogai issitustino, ar kaip, bet pritaske sake pilna patalpa besistangindama. Tik kad man kaklelis vertis pradejes buvo pries pora dienu iki gimdymo, tai kai tik pajauciau pirmuosius pozymius, o daktare issiunte namo dar ''pasiverti'', pradejau misti tik skystu maistu- jogurtu geriamu, obuoliukais, sultinuku... Girdejus buvau, kad iki gimdymo 7-12 val taip reiktu maitintis. Tik, zinoma, nevisada iseis nuplanuoti
Šiaip esu kažkur skaičius, kad gale termino būtų gerai neapkrauti savęs sunkiu maistu ir pavartoti jogurtų ir pan. Tik vienaip jaučiu kai įsivaizduoju dabar, kai dar tik vidurys ir O kai leliukas jau bus didelis, vėl turbūt bus kitaip.
Nu tikrai nesinorėtu apsi... ant stalo, ypač jei vyras bus šalia. Gal vertėtų lemiamu momentu jį išvaryti... QUOTE(Kristule2895 @ 2009 07 03, 20:47) O pas mus su drauge atvirksciai buvo- man klizmutes nestate, ir nieko neatsitiko, ant stalo nepridariau, o vat jai pastate, tai nezinau, ar blogai issitustino, ar kaip, bet pritaske sake pilna patalpa besistangindama. Tik kad man kaklelis vertis pradejes buvo pries pora dienu iki gimdymo, tai kai tik pajauciau pirmuosius pozymius, o daktare issiunte namo dar ''pasiverti'', pradejau misti tik skystu maistu- jogurtu geriamu, obuoliukais, sultinuku... Girdejus buvau, kad iki gimdymo 7-12 val taip reiktu maitintis. Tik, zinoma, nevisada iseis nuplanuoti Nu jo, suplanuot ne visada gaunasi. Nors man savaime gavosi, kad iki gimdymo gal koki 20val isvis ne kasnio burnoj neturejau: tiesiog ryte tik atsikelus ir nuejus i vonia aptikau, kad bega vaisiaus vandenys. Tai lekiau i ligonine apie pusrycius nesvarstydama. O po isklizmavimo is pradziu bijojau kazka valgyt, apie pietus jau ziauriai isalkau, tai gine sako nieko baisaus jei koki dziuveseli su arbata suvalgysi. Issiunciau MB i parde dziuveseliu, o kol jis prekinosi saremiai kaip reikiant susuko QUOTE(srauni_upe @ 2009 07 03, 23:13) Šiaip esu kažkur skaičius, kad gale termino būtų gerai neapkrauti savęs sunkiu maistu ir pavartoti jogurtų ir pan. Tik vienaip jaučiu kai įsivaizduoju dabar, kai dar tik vidurys ir O kai leliukas jau bus didelis, vėl turbūt bus kitaip. Nu tikrai nesinorėtu apsi... ant stalo, ypač jei vyras bus šalia. Gal vertėtų lemiamu momentu jį išvaryti... Na jei vyras zada gale koju stovet ir veiksma stebet, tai gal ir vertetu isvaryt QUOTE(Brigitte @ 2009 07 04, 05:45) Na jei vyras zada gale koju stovet ir veiksma stebet, tai gal ir vertetu isvaryt Galvoju apie palaikymą o ne žiūrėjimą ar ten filmavimą kaip vienoj temoj skaičiau QUOTE(srauni_upe @ 2009 07 04, 09:41) Nu jo, tie filmavimai gimdykloj tai
Ir as ju turejau nusipirkus "Mikrolax",niekada nebuvau dariusi tokio dalyko,vis galvojau kaip cia reikes pasidaryt,bet ir neprireike.Diena ligoninej dave slyvu kompoto,o nakti jau skausmai,ajajai kaip viskas gerai issivale
QUOTE(ramindute @ 2009 06 27, 16:15) Neradau niekur tokios temos tik pavienes zinutes, gal galit gimdziusios mamytes pasidalint patirtimi,ar reikia kad klizmuotu pries gimdyma ar nebutina,kaip geriau? aciu visoms pasisakancioms.. Abu vaikucius pagimdziau be klizmutes, o prasidejus saremiams pats organizmas valesi ir pasiruose gimdymui.Skaiciau labai idomius komentsus amerikieciu web-site, jaigu ir kaip issiklizmuosi, kiekviena gimdyve stumdama kudyki daugiau ar maziau isstumia ir ismatos, bet medikai ziuri normaliai ir net nekomentuoja mamai jog taip nutiko ( jai skaitote angliskai)www.I-am-pregnant.com/ Thinks-no-one-tells-you/. Zinoma kiekviena mama pries gimdydama apie tai pagalvoja ir nei vienai is musu nesinoretu jog taip nutiktu QUOTE(milija99 @ 2009 06 27, 18:49) Klizmu ligonineje tikrai niekas nebestato, taigi nebera ir ko bijoti. Yra vaistinese pirkti greito veikimo klizmuciu, pav. Microlax. As ju pora irgi isigijau. Nors pirmas gimdymas, bet manau, pajutus pirmuosius saremius, spesiu tikrai panaudoti dar namuose ir sitaip susitvarkyti. O zarnyno tai tikrai tuscio norisi - maziau problemu ir nepatogumu. o man su pirmu state,o su antru nespejo,nes pagimdziau po 20min.nuo atvaziavimo
Nusipirkau porą klizmučių.Su pirmąja manęs neklizmavo, nes išvažiuojant iš namų kaip tik pasituštinau.O dabar sakiau, jei nepanaudosiu prieš, tai tiks po gimdymo.Kai pakietėja viduriai, ir ypač jei siuvo gerą viečikę, tai net biasu į tuliką nueiti ant didelio reikalo, tai manau šiuo atveju klizmutė pagelbėtų
klizmutes turejau, bet nepanaudojau, nes organizmas pats viska isvare, tarp saremiu wc pabuvot vos spejau
O man visai gerai buvo klizma pries cezari, kadangi esi tada uztikrintas kad tas kelias dienas kai sunkiai gali atsikelti nereikes daryti didelio reikalo.
Nors yra visokių nuomonių, bet kadangi ligoninėse niekas nebedaro, tai aš darysiuosi namuose prieš važiuojant į gimdymo namus, nes manau, kad vis vien bus lengviau. O kai darysiuosi pati, tai nebus ir tokio diskomforto.
As irgi turiu isigijus Mikrolax, tai zadu pasidaryt pries vaziuojant i liginone, nes cia ju nedaro (airijoj).O kelios pazistamos taip pat cia gimde ir daresi Mikrolax, tai buvo patenkintos
as uz klizmute, pati turejau pasiemus, bet neprireike, prasidejus saremiams taip susuko, kad be klizmos visas zarnynas ishsivale
panos ka jus nusisnekat.. is kur istrauket kad klizmu nebestato? gimdziau pries 2 menesius ir manes ligonineje paklause ar man jos reikes as ir sutikau.. nera ten nieko baisaus, tiesiog atsiguli ant sono ir tau ikisa dudele tokia nuo lasalines su wandeniu ar koks ten skystis nzn ir wiskas begi i tualeta ir sedi kiek tau reikia.. ten ir dusas ten pat yra ir popieriaus wiskas man ok buwo.. cia VGN taip
QUOTE(gabrizacka @ 2009 07 28, 13:43) Nors as gimdziau Kaune Mazylio GN, bet viska ka aprasei lygiai tas pats ir cia buvo, nesuprantu as tu mamau kurios taip tragiskai bijo tos klizmos, juk nieko ten baisaus nera, as vis gulejau ir laukiau to jausmo, kad sprogsiu (MB pasakorius Nebijokit tu klizmu
Nu tikrai ko gi cia visos taip baidosi tu klizmu. Nieko ten ypatingo nera, sakyciau net sveika zarnas praplauti. Negi kuri nors norit begimdydamos dar ir apsi...... kaip sakant. O jokios microlax klizmutes jums tikrai neisvalys taip zarnyno kaip ligonines klizma. Ir is vis ta klizma "gelytes" palyginus su paciu gimdymu. Ne apie tokias nesamones galvokit,o susikaupkit ir ruoskites ilgam ir sunkiam darbui - gimdymui. Sekmes visoms.
QUOTE(deluxe @ 2009 07 29, 16:03) Nu tikrai ko gi cia visos taip baidosi tu klizmu. Nieko ten ypatingo nera, sakyciau net sveika zarnas praplauti. Negi kuri nors norit begimdydamos dar ir apsi...... kaip sakant. O jokios microlax klizmutes jums tikrai neisvalys taip zarnyno kaip ligonines klizma. Ir is vis ta klizma "gelytes" palyginus su paciu gimdymu. Ne apie tokias nesamones galvokit,o susikaupkit ir ruoskites ilgam ir sunkiam darbui - gimdymui. Sekmes visoms.
as ir nesuprantu ko taip bijot tu klizmu, kas cia baisaus? as gimdziau RK, tai ten praso nusipirkt tokias, kur vanduo pildosi (tik ne Mikrolax).pastate ir vienu rupesciu maziau
|