help
labai buciau dekinga kad atsilieptu kas nors dirbes lietuviskoj kebabinej,taip svajoju apie lietuviska kebaba lekstej,pamenu kad ten kebabu mesa,fritkes ir ant mesos uzpiltas kazkoks baltas padazas,berods dar agurkai..nu taip noriu,mesos,fritkiu gauciau,o is ko tas padazas neisivaizduoju
help
ir man būtų labai įdomu, ar galima tokį užsimaišyti namuose?
jei neklystu jis gaminamas is kazkokio jogurto.bet tik tiek ir girdejau
Na tikrai zinau kad sudety yra majonezas, nes pazystama dirbo kebabinej
Nežinau ar taip daro kebabinėse ar ne, bet man tai labai skanus ir skonis panašus būna
grietinės, majonezo 1:1, įspaudžių kelias skilteles česnako (pagal nuotaiką), įtarkuoju per burokinę tarką šviežio agurko, tišspaudžiu citrinų sulčių kelis šaukštus (arba pilu acto), druskytės, jei per tirštas gaunasi į pilu truputį pieno, ir tada viską išmaišau Man toks padažiukas ir prie kebabų Dar tas padažiukas man labai tiko prie tokių salotų, supjaustau kopūstą, svogųnų laiškus, paminkau rankomis, kad suminkštėtų, tada į lėkštę ir to padažiuko užpilu ant viršaus, nereikia nei kebabo mėsytės.
galiu atskleist paslapti:majonezas,pasukos ir prieskoniai(bazilikas,raudonelis,krapai ir dar vienas buvo,uzmirsau).cia tas pagr padazas.jei nori cesnakinio,idedi cesnako granuliu,jei nori astraus,idedi pom.padazo ir cili pipiru.pasukos dedasi todel kad majonezas HELMANS ir jis yra lb tirstas.o i kebaba ieina lavasas,padazas,darzoves(kopustai,agurkai,pomidorai,kas megsta svogunai),mesa ir vel padazas.tik ne visur padazai skanus,maciau kur pirktinius naudoja,tai man jie
As tai darau taip: majonezas hamkeris (su kitu iskart skonis ne tas, as dedu hamkeri su krapais), grietinele, cesnakas, picos prieskoniu siek tiek ir viska su mikseriu isplaku.Tirstuma pasireguliuoju su grietinele. skanus gaunas, ne visai toks pats, bet skanus.
As kebabinej dirbau,tai mes toki darem.kaip man sake,kad padazo recepta lb sunku gauti,ir jie uz ji daug pinigeliu sumokejo.kadangi jau ten nebedirbu,tai man negaila pasidalint.prisiminiau 4 prieskoni,tai petrazoles.beto visos tos zoles dedamos dziovyntos.
Majonezas + kefyras + bazilikas (butinai!) + cesnakas
Kefyras+majonezas, cesnako pagal skoni, picu prieskoniai, viska triname blenderiu. Jei norime astraus padaziuko, dedame pomidoru padazo+cili pipiriuku, tinka ne tik su kebabu, bet ir su grauzdintais koldunais pvz.
Vau,kaip seniai ieskojau.
Jo, ir as prisidedu prie didelio, didelio aciu
QUOTE(krislelis:) @ 2009 07 10, 09:29) Kefyras+majonezas, cesnako pagal skoni, picu prieskoniai, viska triname blenderiu. Jei norime astraus padaziuko, dedame pomidoru padazo+cili pipiriuku, tinka ne tik su kebabu, bet ir su grauzdintais koldunais pvz. norejau paklaust o kefyro ir majonezo vienoda kieki det,ar kaip?
labai mergytes aciu, senai norejau suzinoti kaip ji daro
Majonezas + vanduo ( galima grietinele, bet man su vandeniu skaniau) +italiskos zoleles ( prieskoniu misinys) + cesnakas. Dar dedu druskos ciuc ciut. Kiek vandens? Kad padazas butu norimo tirstumo. Skanaus !
As darau taip: naturalus jogurtas, majonezo, greitineles (dazniausiai dedu neriebia gretine, bet nedideli jos kieki) ir svarbiausia prieskoniai- druska, mairunas,bazilikas, picos prieskoniai. Man pvz bent gaunas toks padazas kaip kebabinej
QUOTE(Astulenka @ 2009 12 05, 01:56) Majonezas + vanduo ( galima grietinele, bet man su vandeniu skaniau) +italiskos zoleles ( prieskoniu misinys) + cesnakas. Dar dedu druskos ciuc ciut. Kiek vandens? Kad padazas butu norimo tirstumo. Skanaus ! Butent
padažą nusiperku kebabinėj
QUOTE(Elzevyra @ 2009 07 03, 17:30) galiu atskleist paslapti:majonezas,pasukos ir prieskoniai(bazilikas,raudonelis,krapai ir dar vienas buvo,uzmirsau).cia tas pagr padazas.jei nori cesnakinio,idedi cesnako granuliu,jei nori astraus,idedi pom.padazo ir cili pipiru.pasukos dedasi todel kad majonezas HELMANS ir jis yra lb tirstas.o i kebaba ieina lavasas,padazas,darzoves(kopustai,agurkai,pomidorai,kas megsta svogunai),mesa ir vel padazas.tik ne visur padazai skanus,maciau kur pirktinius naudoja,tai man jie sio skonis
Sveikos
Ir as seile varvinu vien pagalvojus apie kebabu padaziuka.Nesenai teko valgyt Kretingoj ,berods ,,XXL kebabai,, kebabinej...nu padazas o kas kaip...belieka tik eksperimentuoti. QUOTE(IngridaHA @ 2010 03 13, 23:42) Sveikos Ir as seile varvinu vien pagalvojus apie kebabu padaziuka.Nesenai teko valgyt Kretingoj ,berods ,,XXL kebabai,, kebabinej...nu padazas o kas kaip...belieka tik eksperimentuoti. Man Kretingoj XXL kebabinej padazai nepatinka...kazkaip kaimu atsiduoda
stai toks padazas: majonezas, grietine, vandens truputi plius krapu. jei reikia druskos truputi su pipiriukais.
QUOTE(Elzevyra @ 2009 07 03, 18:30) galiu atskleist paslapti:majonezas,pasukos ir prieskoniai(bazilikas,raudonelis,krapai ir dar vienas buvo,uzmirsau).cia tas pagr padazas.jei nori cesnakinio,idedi cesnako granuliu,jei nori astraus,idedi pom.padazo ir cili pipiru.pasukos dedasi todel kad majonezas HELMANS ir jis yra lb tirstas.o i kebaba ieina lavasas,padazas,darzoves(kopustai,agurkai,pomidorai,kas megsta svogunai),mesa ir vel padazas.tik ne visur padazai skanus,maciau kur pirktinius naudoja,tai man jie Dirbau ir as kebabinej ir irgi sake, kad padazu recepta gera sunku gauti. O ten kur dirbau, tai lygiai toki pat dare. Ir labai liuks Bet normalaus kebabo vis vien nepasigaminsit namie, mesa ne tokia bus (skonis, kvapas, struktura). Na bet kazka panasaus galima bandyt pasidaryt. Tik, kad lavaso brangumas pardese
O apie salotas gal galite kas plačiau?
Beje jei yra žmonių dirbusių ar dirbančių kebabinėje ir galėtų pasidalinti visomis jų suptilybėmis rašykit į email: perkam@inbox.lt arba skype: Zapistonas , aišku už informaciją bus atsilyginta. Mane domina padažų ingridientų proporcijos, salotų gaminimas ir tarkim nusipikrus mėsos iš sanitexo, jos kepimas ir panašiai.. Na lauksiu informacijos.
Dėkui Igoris.
Na as dirbu kebabinej jau penkti metai,tai pas mus padazas daromas is kefyro,majonezo Hamker,raudonelis,krapai petrazoles dziovinti dedasi,cesnakinis taip pat tik cesnaku granules,o astrus su kajano pipirais
Salotos:paprasti balti kopustai,agurkai pomidoras su pekino salota Mesa kiaulienos kumpis arba vistienos krutinele QUOTE(laurilija @ 2010 09 04, 17:33) Na as dirbu kebabinej jau penkti metai,tai pas mus padazas daromas is kefyro,majonezo Hamker,raudonelis,krapai petrazoles dziovinti dedasi,cesnakinis taip pat tik cesnaku granules,o astrus su kajano pipirais Salotos:paprasti balti kopustai,agurkai pomidoras su pekino salota Mesa kiaulienos kumpis arba vistienos krutinele Labai dėkui QUOTE(1525 @ 2010 09 04, 20:32) Labai dėkui Ups
Labai dėkoju
QUOTE(1525 @ 2010 09 04, 20:54) Labai dėkoju Tiksliu proporciju tai tikrai nezinau,nes mes kaip jau rasiau tik astru padaza gaminames,o ta pagrindini savininkai gamina,o darzoves tarkuojam su specialia tarka,tik pomidorus kubeliais pjaustome ir su jokiais aliejais nemaisome QUOTE(laurilija @ 2010 09 04, 21:28) Tiksliu proporciju tai tikrai nezinau,nes mes kaip jau rasiau tik astru padaza gaminames,o ta pagrindini savininkai gamina,o darzoves tarkuojam su specialia tarka,tik pomidorus kubeliais pjaustome ir su jokiais aliejais nemaisome Labai Jums dėkui
o koks pikantisko padazo receptas?
sakykit kokios rusies hamkeris, salotom skirtas, ar remoulade?
Gal kas žinot kokią nuorodą,kur parodyta kaip gaminamas kebabas
QUOTE(Dianaaa1215 @ 2011 03 08, 12:21) http://www.mamosreceptai.lt/gaires/naminis-kebabas http://www.geri-receptai.lt/receptas/naminis-kebabas.html http://kulinarija.net/kebabai-t218.html gal cia ka issirinksit Vakar gaminau kebabus, galiu pasidalinti recetu padažo.. kiek tiksliai dėjau nepasakysiu, bet į indelį dėjau majonezo (apie 250ml, apie 150-200ml naturalaus jogurto, šviežių kapotų krapų, petražolių, česnako granulių, ir porą v.š. tomato, na čia kaip ir česnakiniam padažui, pikantiškam daugiau tomato reikia. Pabaigoj įpyliau šiektiek karšto virinto vandens, kad padažas skystesnis būtų. Gavosi labai panašus į kaunietiškų kebabinių padažą.
Aš tai taip darau
Ant lavašo pilu padažo, tada dedu plonai pjaustytą kopūstą, agurką, pomidorą, mėsytę ir viską gausiai apipilu padažu. Viską suvynioju, susuku į foliją ir pašildau tokioje keptuvėje iš abiejų pusių ![]() Gavosi tikrų tikriausias kebabas. Šią keptuvę buvau nurašius ir kažkur užmetus. Kebabą šildydavau elektrinėj sumuštinių keptuvėj. Biški paspausdavau ir kelias min. pšildydavau. ![]() Mėsytę rinkausi vištienos krūtinėlę, gausiai apibarsčiau kažkokiais indiškais prieskoniais, palaikiau porą valandų, apkepinau keptuvėje ir supjausčiau juostelėmis. Padažo recepto vakar dar nežinojau
Prieš darydama,perskaičiau visą temą.
Mano patirtis-jokio pomidorų padažo. Šiandien padariau,bent jau mano skoniui-tobulą padažiuką : Indelis 450 g Helmans original majonezo puslitris " Mūsų" kefyro(man jis švelniausias) galvutė česnako spausto itališkų žolelių mišinuko žiupsnis sauja krapų (smulkintų) sauja petražolių (smulkintų) druskytės
o kur gal yra pirkti hamkerio majonezo mazais kiekiais? nes randu tik sanitexe kibirais..
Sveikos kebabu myletojos,
Parasysiu kaip pasigaminti kebaba namie,nors manau tikrai ne stebukla dabar isdestysiu(plius minus visi zino kaip juos gamint) Cesnakinis padazas: Musu kefyras Majonezas (maksimoj arba norfoj buna rusiski,jie tirsti tai geriausi,be priedu) Cesnako trinto pipiru druskos krapu(dziovinti arba sviezi) Jei megstat galit det dar kari man labai skanu p.s. Labai skanu i si padaza itarkuot su burokine tarka agurko,man su agurkais pastovejes saldytuve tinku prie bet kokio patiekalo,o i kebabus tai fantastika Viska ismaisyti.. Kebabo gaminimo procesas:[B][ Ant lavaso dedu supjaustyta kopusta,jei turiu pamaisau su melynuoju.pilu padaza.Tada dedu kepinta farsa(uzpriesoniuota ir kepta su svoguniuku),ant virsaus pomidoro,sviezio agurko(galima rauginto),svoguniuka.Jei megstat astriai uzsidekite koki marinuota jelapena,isvis bus fantastika ir kepkit keptuvej arba orkaitej iviniota folijoj |