Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kebabų padažas
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Antri patiekalai
Akela.
labai buciau dekinga kad atsilieptu kas nors dirbes lietuviskoj kebabinej,taip svajoju apie lietuviska kebaba lekstej,pamenu kad ten kebabu mesa,fritkes ir ant mesos uzpiltas kazkoks baltas padazas,berods dar agurkai..nu taip noriu,mesos,fritkiu gauciau,o is ko tas padazas neisivaizduoju unsure.gif

help 4u.gif

Paryžietė
ir man būtų labai įdomu, ar galima tokį užsimaišyti namuose?ax.gif ax.gif
4mamyte
jei neklystu jis gaminamas is kazkokio jogurto.bet tik tiek ir girdejau
joliteee
Na tikrai zinau kad sudety yra majonezas, nes pazystama dirbo kebabinej
erke
Nežinau ar taip daro kebabinėse ar ne, bet man tai labai skanus ir skonis panašus būna ax.gif :

grietinės, majonezo 1:1, įspaudžių kelias skilteles česnako (pagal nuotaiką), įtarkuoju per burokinę tarką šviežio agurko, tišspaudžiu citrinų sulčių kelis šaukštus (arba pilu acto), druskytės, jei per tirštas gaunasi į pilu truputį pieno, ir tada viską išmaišau mirksiukas.gif .

Man toks padažiukas ir prie kebabų thumbup.gif ir prie picos Labai tinka drinks_cheers.gif .

Dar tas padažiukas man labai tiko prie tokių salotų, supjaustau kopūstą, svogųnų laiškus, paminkau rankomis, kad suminkštėtų, tada į lėkštę ir to padažiuko užpilu ant viršaus, nereikia nei kebabo mėsytės. tongue.gif
Elzevyra
galiu atskleist paslapti:majonezas,pasukos ir prieskoniai(bazilikas,raudonelis,krapai ir dar vienas buvo,uzmirsau).cia tas pagr padazas.jei nori cesnakinio,idedi cesnako granuliu,jei nori astraus,idedi pom.padazo ir cili pipiru.pasukos dedasi todel kad majonezas HELMANS ir jis yra lb tirstas.o i kebaba ieina lavasas,padazas,darzoves(kopustai,agurkai,pomidorai,kas megsta svogunai),mesa ir vel padazas.tik ne visur padazai skanus,maciau kur pirktinius naudoja,tai man jie schmoll.gif
black_angel
As tai darau taip: majonezas hamkeris (su kitu iskart skonis ne tas, as dedu hamkeri su krapais), grietinele, cesnakas, picos prieskoniu siek tiek ir viska su mikseriu isplaku.Tirstuma pasireguliuoju su grietinele. skanus gaunas, ne visai toks pats, bet skanus.
Elzevyra
As kebabinej dirbau,tai mes toki darem.kaip man sake,kad padazo recepta lb sunku gauti,ir jie uz ji daug pinigeliu sumokejo.kadangi jau ten nebedirbu,tai man negaila pasidalint.prisiminiau 4 prieskoni,tai petrazoles.beto visos tos zoles dedamos dziovyntos.
sdjhkdf
Majonezas + kefyras + bazilikas (butinai!) + cesnakas wub.gif
krislelis:)
Kefyras+majonezas, cesnako pagal skoni, picu prieskoniai, viska triname blenderiu. Jei norime astraus padaziuko, dedame pomidoru padazo+cili pipiriuku, tinka ne tik su kebabu, bet ir su grauzdintais koldunais pvz. ax.gif
vilideka
Vau,kaip seniai ieskojau. bigsmile.gif Labai aciu uz receptukus smile.gif Visoms po 4u.gif 4u.gif 4u.gif
giedrute 99
Jo, ir as prisidedu prie didelio, didelio aciu 4u.gif 4u.gif 4u.gif Tik dar klausimukas,sakykite mergaites,o tenai,ta mesa,kaip marinuojama? Ir kokia tenai ta mesa [kiauliena,aviena]Nes ta mesa man labai patinka. 4u.gif
lapute32
QUOTE(krislelis:) @ 2009 07 10, 09:29)
Kefyras+majonezas, cesnako pagal skoni, picu prieskoniai, viska triname blenderiu. Jei norime astraus padaziuko, dedame pomidoru padazo+cili pipiriuku, tinka ne tik su kebabu, bet ir su grauzdintais koldunais pvz.  ax.gif
*

norejau paklaust o kefyro ir majonezo vienoda kieki det,ar kaip? g.gif aciukas smile.gif
chanuma
labai mergytes aciu, senai norejau suzinoti kaip ji daro 4u.gif .
Astulenka
Majonezas + vanduo ( galima grietinele, bet man su vandeniu skaniau) +italiskos zoleles ( prieskoniu misinys) + cesnakas. Dar dedu druskos ciuc ciut. Kiek vandens? Kad padazas butu norimo tirstumo. Skanaus !
Bergma
As darau taip: naturalus jogurtas, majonezo, greitineles (dazniausiai dedu neriebia gretine, bet nedideli jos kieki) ir svarbiausia prieskoniai- druska, mairunas,bazilikas, picos prieskoniai. Man pvz bent gaunas toks padazas kaip kebabinej 4u.gif pabandykit 4u.gif tirstuma pareguliuoju su majonezu smile.gif
______VBG______
QUOTE(Astulenka @ 2009 12 05, 01:56)
Majonezas + vanduo ( galima grietinele, bet man su vandeniu skaniau) +italiskos zoleles ( prieskoniu misinys) + cesnakas. Dar dedu druskos ciuc ciut. Kiek vandens? Kad padazas butu norimo tirstumo. Skanaus !
*

Butent drinks_cheers.gif majonezas, karstas vanduo ir cesnakas. Vandens kiekis ir prieskoniu istikro tai nuo majonezo priklauso ir skonio, nes buna ju ir skystu ir posaldziu tu majonezu, geriau tai su tirstu daryt. 4u.gif
Citrusinė
padažą nusiperku kebabinėj smile.gif
Omrum
QUOTE(Citrusinė @ 2009 12 07, 21:06)
padažą nusiperku kebabinėj smile.gif
*

o kas to klausia?

klausimas iš ko ir kaip pagamint doh.gif
laumir
QUOTE(Elzevyra @ 2009 07 03, 17:30)
galiu atskleist paslapti:majonezas,pasukos ir prieskoniai(bazilikas,raudonelis,krapai ir dar vienas buvo,uzmirsau).cia tas pagr padazas.jei nori cesnakinio,idedi cesnako granuliu,jei nori astraus,idedi pom.padazo ir cili pipiru.pasukos dedasi todel kad majonezas HELMANS ir jis yra lb tirstas.o i kebaba ieina lavasas,padazas,darzoves(kopustai,agurkai,pomidorai,kas megsta svogunai),mesa ir vel padazas.tik ne visur padazai skanus,maciau kur pirktinius naudoja,tai man jie  schmoll.gif
*

sio skonis thumbup.gif
IngridaHA
Sveikos
Ir as seile varvinu vien pagalvojus apie kebabu padaziuka.Nesenai teko valgyt Kretingoj ,berods ,,XXL kebabai,, kebabinej...nu padazas rolleyes.gif sake ten firnini daro. Prasiau recepto pasake tik tiek,kad labai daug majonezo riebaus deda ir su kefyru maiso ir dar visokiu prieskoniu deda. verysad.gif
o kas kaip...belieka tik eksperimentuoti.
Spindi*
QUOTE(IngridaHA @ 2010 03 13, 23:42)
Sveikos
Ir as seile varvinu vien pagalvojus apie kebabu padaziuka.Nesenai teko valgyt Kretingoj ,berods ,,XXL kebabai,, kebabinej...nu padazas rolleyes.gif  sake ten firnini daro. Prasiau recepto pasake tik tiek,kad labai daug majonezo riebaus deda ir su kefyru maiso ir dar visokiu prieskoniu deda. verysad.gif
o kas kaip...belieka tik eksperimentuoti.
*

Man Kretingoj XXL kebabinej padazai nepatinka...kazkaip kaimu atsiduoda g.gif o miesto centre paragautum, pirstelius apsilaizytum essen.gif
ewacka
stai toks padazas: majonezas, grietine, vandens truputi plius krapu. jei reikia druskos truputi su pipiriukais.
*Passion*
QUOTE(Elzevyra @ 2009 07 03, 18:30)
galiu atskleist paslapti:majonezas,pasukos ir prieskoniai(bazilikas,raudonelis,krapai ir dar vienas buvo,uzmirsau).cia tas pagr padazas.jei nori cesnakinio,idedi cesnako granuliu,jei nori astraus,idedi pom.padazo ir cili pipiru.pasukos dedasi todel kad majonezas HELMANS ir jis yra lb tirstas.o i kebaba ieina lavasas,padazas,darzoves(kopustai,agurkai,pomidorai,kas megsta svogunai),mesa ir vel padazas.tik ne visur padazai skanus,maciau kur pirktinius naudoja,tai man jie  schmoll.gif
*

Dirbau ir as kebabinej ir irgi sake, kad padazu recepta gera sunku gauti. O ten kur dirbau, tai lygiai toki pat dare. Ir labai liuks thumbup.gif
Bet normalaus kebabo vis vien nepasigaminsit namie, mesa ne tokia bus (skonis, kvapas, struktura). Na bet kazka panasaus galima bandyt pasidaryt. Tik, kad lavaso brangumas pardese doh.gif
1525
O apie salotas gal galite kas plačiau? smile.gif Būčiau labai dėkingas 4u.gif
1525
Beje jei yra žmonių dirbusių ar dirbančių kebabinėje ir galėtų pasidalinti visomis jų suptilybėmis rašykit į email: perkam@inbox.lt arba skype: Zapistonas , aišku už informaciją bus atsilyginta. Mane domina padažų ingridientų proporcijos, salotų gaminimas ir tarkim nusipikrus mėsos iš sanitexo, jos kepimas ir panašiai.. Na lauksiu informacijos.

Dėkui Igoris.
laurilija
Na as dirbu kebabinej jau penkti metai,tai pas mus padazas daromas is kefyro,majonezo Hamker,raudonelis,krapai petrazoles dziovinti dedasi,cesnakinis taip pat tik cesnaku granules,o astrus su kajano pipirais biggrin.gif
Salotos:paprasti balti kopustai,agurkai pomidoras su pekino salota biggrin.gif
Mesa kiaulienos kumpis arba vistienos krutinele thumbup.gif
1525
QUOTE(laurilija @ 2010 09 04, 17:33)
Na as dirbu kebabinej jau penkti metai,tai pas mus padazas daromas is kefyro,majonezo Hamker,raudonelis,krapai petrazoles dziovinti dedasi,cesnakinis taip pat tik cesnaku granules,o astrus su kajano pipirais biggrin.gif
Salotos:paprasti balti kopustai,agurkai pomidoras su pekino salota biggrin.gif
Mesa kiaulienos kumpis arba vistienos krutinele thumbup.gif
*

Labai dėkui smile.gif O keciupo nenaudojat ? smile.gif O gal glait papaskot paie mesos kepimo procesa, ant to besisukancio iesmo? smile.gif Kiek ta mesa kepama? Ir iškepus ja kiek galima laikyti smile.gif blush2.gif
laurilija
QUOTE(1525 @ 2010 09 04, 20:32)
Labai dėkui smile.gif O keciupo nenaudojat ? smile.gif O gal glait papaskot paie mesos kepimo procesa, ant to besisukancio iesmo? smile.gif Kiek ta mesa kepama? Ir iškepus ja kiek galima laikyti smile.gif blush2.gif
*

Ups blush2.gif pamirsau parasyt,kad i astru padaza keciupas pilasi,mes pacios ji gaminames nes jis greiciausiai genda tai pasidarom nedideli kieki tik tai dienai biggrin.gif mesa kepa priklausomai nuo jos svorio,jei tai pvz kokiu 12kg.tai apkepa per 1,5val,o sukepa kazkur per 4-5 val ant silpnos ugnies,kadangi pas mus buna daug zmoniu ir visas gabalas sueina per diena tai net nezinau kiek galima laikyti,nes taip nebuna kad liktu kitai dienai mirksiukas.gif
1525
Labai dėkoju smile.gif O gal galima proporcijas gaminat padazus? kiek majonezo, kiek kefyro 4u.gif O salotos tai paprastai supjaustai tas darzoves ir dedi į kebabą ar jas reikai su aliejum ar kuo maišyt, nepykit, kad durni mano klausimai, bet norėtusi kuo daugiau sužinoti smile.gif
laurilija
QUOTE(1525 @ 2010 09 04, 20:54)
Labai dėkoju smile.gif O gal galima proporcijas gaminat padazus? kiek majonezo, kiek kefyro  4u.gif O salotos tai paprastai supjaustai tas darzoves ir dedi į kebabą ar jas reikai su aliejum ar kuo maišyt, nepykit, kad durni mano klausimai, bet norėtusi kuo daugiau sužinoti smile.gif
*

Tiksliu proporciju tai tikrai nezinau,nes mes kaip jau rasiau tik astru padaza gaminames,o ta pagrindini savininkai gamina,o darzoves tarkuojam su specialia tarka,tik pomidorus kubeliais pjaustome ir su jokiais aliejais nemaisome biggrin.gif Kas liecia padaza tai man atrodo,kad didesne dalis kefyro pilasi,nes Hamkeris yra labai tirstas biggrin.gif
1525
QUOTE(laurilija @ 2010 09 04, 21:28)
Tiksliu proporciju tai tikrai nezinau,nes mes kaip jau rasiau tik astru padaza gaminames,o ta pagrindini savininkai gamina,o darzoves tarkuojam su specialia tarka,tik pomidorus kubeliais pjaustome ir su jokiais aliejais nemaisome biggrin.gif Kas liecia padaza tai man atrodo,kad didesne dalis kefyro pilasi,nes Hamkeris yra labai tirstas biggrin.gif
*

Labai Jums dėkui smile.gif O su ta mėsa, apkepama kaip supratau apie 4-5 valandas ir tada sukasi ji be kepimo ? biggrin.gif
laurilija
QUOTE(1525 @ 2010 09 04, 21:32)
Labai Jums dėkui smile.gif O su ta mėsa, apkepama kaip supratau apie 4-5 valandas ir tada sukasi ji be kepimo ? biggrin.gif
*

Na mes ja per tiek laiko visiskai sukepam ir tada nieks nesisuka,isvalom peciu ir jis stovi tuscias mirksiukas.gif
nefertyte
o koks pikantisko padazo receptas? g.gif
laurilija
QUOTE(nefertyte @ 2010 09 06, 18:04)
o koks pikantisko padazo receptas? g.gif
*

Jau rasiau mirksiukas.gif bet pakartosiu:Majonezas hamker,kefyras,(raudoneliai,petrazoles,krapai dziovinti) biggrin.gif
*Laurena*
sakykit kokios rusies hamkeris, salotom skirtas, ar remoulade?
laurilija
QUOTE(*Laurena* @ 2011 03 03, 13:24)
sakykit kokios rusies hamkeris, salotom skirtas, ar remoulade?
*

mes sita naudojam mirksiukas.gif
user posted image

vzilma
g.gif Kazi kaip pasigaminti namini kebaba??? galvoju, kad reikia nusipirkti lavasa blynu ir i juos sudeti salota, agurko,mesytes, pomidoru ir padazo ir..Orkaiteje pakaitinti?? ar kaip??
angi
QUOTE(vzilma @ 2011 03 07, 13:44)
g.gif  Kazi kaip pasigaminti namini kebaba??? galvoju, kad reikia nusipirkti lavasa blynu ir i juos sudeti salota, agurko,mesytes, pomidoru ir padazo ir..Orkaiteje pakaitinti?? ar kaip??
*

mes pasildom elektrinej sirdeliu blynu keptuvej 4u.gif
Dianaaa1215
Gal kas žinot kokią nuorodą,kur parodyta kaip gaminamas kebabas
laurilija
QUOTE(Dianaaa1215 @ 2011 03 08, 12:21)
Gal kas žinot kokią nuorodą,kur parodyta kaip gaminamas kebabas
*

http://www.mamosreceptai.lt/gaires/naminis-kebabas

http://www.geri-receptai.lt/receptas/naminis-kebabas.html

http://kulinarija.net/kebabai-t218.html

gal cia ka issirinksit rolleyes.gif
DarkMind

Vakar gaminau kebabus, galiu pasidalinti recetu padažo.. kiek tiksliai dėjau nepasakysiu, bet į indelį dėjau majonezo (apie 250ml, apie 150-200ml naturalaus jogurto, šviežių kapotų krapų, petražolių, česnako granulių, ir porą v.š. tomato, na čia kaip ir česnakiniam padažui, pikantiškam daugiau tomato reikia. Pabaigoj įpyliau šiektiek karšto virinto vandens, kad padažas skystesnis būtų. Gavosi labai panašus į kaunietiškų kebabinių padažą.
Erina
Aš tai taip darau
Ant lavašo pilu padažo, tada dedu plonai pjaustytą kopūstą, agurką, pomidorą, mėsytę ir viską gausiai apipilu padažu. Viską suvynioju, susuku į foliją ir pašildau tokioje keptuvėje iš abiejų pusių user posted image

Gavosi tikrų tikriausias kebabas. Šią keptuvę buvau nurašius ir kažkur užmetus. Kebabą šildydavau elektrinėj sumuštinių keptuvėj. Biški paspausdavau ir kelias min. pšildydavau.
user posted image
Mėsytę rinkausi vištienos krūtinėlę, gausiai apibarsčiau kažkokiais indiškais prieskoniais, palaikiau porą valandų, apkepinau keptuvėje ir supjausčiau juostelėmis.

Padažo recepto vakar dar nežinojau biggrin.gif , tai dariau panašiai. Grietinėlės pamiršau nusipirkt, tai pyliau pieno, majonezo (remoledo), itališkų salotų prieskonių. Čensnakiniam padažui į visą pikantiško padažo masę įpyliau heinz česnakinio padažiuko, gavosi Liux thumbup.gif .
egesichora
Prieš darydama,perskaičiau visą temą. smile.gif
Mano patirtis-jokio pomidorų padažo. Šiandien padariau,bent jau mano skoniui-tobulą padažiuką :

Indelis 450 g Helmans original majonezo
puslitris " Mūsų" kefyro(man jis švelniausias)
galvutė česnako spausto
itališkų žolelių mišinuko žiupsnis
sauja krapų (smulkintų)
sauja petražolių (smulkintų)
druskytės

trauktine
o kur gal yra pirkti hamkerio majonezo mazais kiekiais? nes randu tik sanitexe kibirais.. 4u.gif
due drops
QUOTE(trauktine @ 2011 10 22, 19:25)
o kur gal yra pirkti hamkerio majonezo mazais kiekiais? nes randu tik sanitexe kibirais..  4u.gif
*

Visuose didesniuose prekybos centruose (bent maximoje ir rimi tikrai) 4u.gif
trauktine
QUOTE(due drops @ 2011 10 22, 20:52)
Visuose didesniuose prekybos centruose (bent maximoje ir rimi tikrai) 4u.gif
*

dievazi.. gyvenu prie MEgos rimi yra, maxima didele irgi - niekada neesu maciusi.. kur kaune yra man pasakykite kas zino blush2.gif blush2.gif blink.gif smile.gif
Austejos*Mamyte
Sveikos kebabu myletojos,
Parasysiu kaip pasigaminti kebaba namie,nors manau tikrai ne stebukla dabar isdestysiu(plius minus visi zino kaip juos gamint) biggrin.gif
Cesnakinis padazas:
Musu kefyras
Majonezas (maksimoj arba norfoj buna rusiski,jie tirsti tai geriausi,be priedu)
Cesnako trinto
pipiru
druskos
krapu(dziovinti arba sviezi)
Jei megstat galit det dar kari man labai skanu blush2.gif
p.s. Labai skanu i si padaza itarkuot su burokine tarka agurko,man su agurkais pastovejes saldytuve tinku prie bet kokio patiekalo,o i kebabus tai fantastika cool.gif
Viska ismaisyti..

Kebabo gaminimo procesas:[B][
Ant lavaso dedu supjaustyta kopusta,jei turiu pamaisau su melynuoju.pilu padaza.Tada dedu kepinta farsa(uzpriesoniuota ir kepta su svoguniuku),ant virsaus pomidoro,sviezio agurko(galima rauginto),svoguniuka.Jei megstat astriai uzsidekite koki marinuota jelapena,isvis bus fantastika ir kepkit keptuvej arba orkaitej iviniota folijoj drinks_cheers.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.