vaistinėje nusipirkau ir jau 1,5 mėn. vartoju folinę rugštį (0,8 mg) kartu su askorbo rūgštimi (100 mg (atrodo)). Esu 6-7 sav.
Laba diena,
vaistinėje nusipirkau ir jau 1,5 mėn. vartoju folinę rugštį (0,8 mg) kartu su askorbo rūgštimi (100 mg (atrodo)). Esu 6-7 sav.
Moksliniai tyrimais pagrįstų įrodymų, kad vit C kenktų tikrai nėra. Galite toliau gerti nusipirktą preparatą.
Gerb. Gydytoja,
As siandien pasidariau nestuma testa- jis teigiamas. Geriu foline rugsti, ar reikia man siuo metu gerti kokius papildomus vitaminus? Turiu nusipirkusi Materna. Aciu uz atsakyma.
Jei Jūsų mityba pilnavertė, būtinybės gerti vitaminus, kolkas nėra.
Laba diena,
Norėčiau pasitikslinti ar geriant vaitaminus MATERNA reikia papildomai gerti folio rūgštį. Aš geriu papildomai, bet sako kad to daryti nereikia, nes šiuose vitaminuose folio rūgšties yra dienos norma.
Šiuose vitaminuose folio rūgšties kiekis yra pakankamas, papildomai galite nebegerti.
Laba diena,nusipirkau vaistineje kalcio gliukonata 500mg,kadangi pasitaike labai "maloni vaitininke" nieko nepaaiskino,gal galetumete parasyti kaip ji gerti nestumo metu.Aciu
Nėštumo metu nerekomenduojama viršyti 1500 mg Ca. Jei geriate tik profilaktiškai, užteks 1 tab.
Geriu vitaminus "MATERNA" Mano nestumas dar mazas mazdaug 4 - 5 sav. Drauge sako, kad vitaminus reikia gert tik nuo antro trimestro, o iki tol folio rugsti. Ar tai tiesa? Ar pakenksiu vaikuciui visa nestumo laika gerdama tik "MATERNA"? ACIU
Ne, vaikeliui tikrai nepakenksite.
Laba,
Beveik visa pirmaji nestumo trimestra geriau po 2 kapsules zuvies tauku, o ten yra vitamino A. Norejau paklausti, ar tokia doze galejo pakenkti vaikeliui? Aciu
Ne. Tokia dozė pakenkti neturėjo.
|