skaičiau, kad pavojinga labai perdozuot vit.A, D ir E, o FE su B grupės vitaminais arba Mg perdozavimas ar sukeltų neigiamų pasekmių?Kokia leistina norma?
Kas per daug tai nesveika..ir Mg ir Fe ir B grupės vitaminų perteklius gali pakenkti..Fe ir Mg tikrai padarys toksinį poveikį (pvz. vitaminų hipervitaminozė B1 gali sukelti alergines r-jas, B6 - bėrimus, galvos svaigimą, traukulius. B12 - burnos ertmės uždegimą, PP - traukulius, jausis metalo skonis burnoje).
Siandien daktare manes paklause, ar pakankamai valgau produktu kuriuose yra kalcio ir israse man tableciu Alpha D3, kuris padeda isisavinti kalci, sake gerti menesi, bet menesius tai net 120lt, ar kalcio trukumas yra tok svarbus ir butinai reikia gerti sitas tabletes?
Jei jaučiate kalcio trūkumą,t.y.raumenis traukia mėšlungis,slenka plaukai,lūžta nagai,be vitaminų nėščiosioms dar panaudokite kalcio preparatų.Pvz:Kalcigran,Pieno mineralai(kalcis+magnis)ar kt.Ypač daug kalcio fermentiniuose sūriuose.O gydytojai pasakykit,kad jos skirti vaistai per brangūs.
Laba diena,
Norėčiau Jūsų paklausti, esu ~6 savaites nėščia, folio rūgšties anksčiau negėriau, nusipirkau ją tik šiandien. Pas ginekologę užsirašiau tik po savaites, todėl folio rūgštį norėčiau pradėti gerti jau šiandien, bet nežinau po kiek tablečių geriau gerti? Turiu "Folica 300 mikro gramų", viena mergina patarė gerti po 2 tabletes į dieną, dėl to, kad anksčiau jų negėraiu, o perteklius sako pasišalina su šlapimu. Ar tai tiesa? Ačiū už atsakymą
Rekomenduojama gerti folio rūgšties po 0,4 mg per dieną iki 12-14 nėštumo savaičių.Todėl gerkite 1 ir pusę tabletės.
Kadangi planuojant pastoti patariama gerti folinę rūgštį, norėčiau paklaust kuo galima ją pakesti? Kauno vaistinėse jau kuris laikas niekur nerandu kur būtų galima jos įsigyti
Folio rūgšties tab. rekomenduojama pradėti geri porą mėn. prieš pastojimą ir iki 12-14 nėštumo sav.Jos pakeisti niekuo negalima. Ką tik teiravausi, Vlniaus vaistinėse jos yra.
Kadangi planuojant pastoti patariama gerti folinę rūgštį, norėčiau paklaust kuo galima ją pakesti? Kauno vaistinėse jau kuris laikas niekur nerandu kur būtų galima jos įsigyti
Jos pakeisti niekuo negalima. Vilniaus vaistinėse(skambinau į "Prancūzų" vaistinę) ji neseniai vėl atsirado. Ko gero greit bus ir Kaune.
laba diena,
norėjau paklausti kokia yra folinės rūgšties dienos dozė, geriu tik pregnacare vitaminus, į jų sudėtį įeina folinė rūgštis ir parašyta, kad jos kiekio pakanka, bet girdėjau, akd kartais rekomenduojama gerti papildomai folinės rūgšties tabletes. Taip pat norėjau paklausti dar vieno dalyko, man prie 3 mėn. nustėtė krūtyje audinių sutankėjimą, gėriau triovit vitaminus ir mastodynoną, lyg ir pagerėjo, dabar nutraukiau ir vėl pradedu jausti skausmą, gal tai susiję su nėštumu, prieš porą dienų pamačiau teigiamą testo rezultatą QUOTE(giedret @ 2005 08 05, 19:35) laba diena, norėjau paklausti kokia yra folinės rūgšties dienos dozė, geriu tik pregnacare vitaminus, į jų sudėtį įeina folinė rūgštis ir parašyta, kad jos kiekio pakanka, bet girdėjau, akd kartais rekomenduojama gerti papildomai folinės rūgšties tabletes. Taip pat norėjau paklausti dar vieno dalyko, man prie 3 mėn. nustėtė krūtyje audinių sutankėjimą, gėriau triovit vitaminus ir mastodynoną, lyg ir pagerėjo, dabar nutraukiau ir vėl pradedu jausti skausmą, gal tai susiję su nėštumu, prieš porą dienų pamačiau teigiamą testo rezultatą Folio rūgšties rekomenduojama geri po 0,4mg per dieną iki 12-14 nėštumo savaičių. Nemalonūs pojūčiai krūtyse greičiausiai sąlygoti nėštumo.Šis "sutankėjimas" šiuo metu tikrai nesupiktybės.Nėštumas dažniausiai labai teigiamai veikia gėrybines krūtų ligas.
Laba diena,
Planuoju nėštumą ir vaistinėje man pasiūlė gerti folinę rūgštį su vit. C. Tačiau ten tabletėje yra 0,8mg folinės rūgšties. Sakė tinka planuojančioms ir nėščioms. Ar nepakenks vaisiui tokia dozė jei visur skaitau kad reikia po 0,4 mg? Ačiū už atsakymą.
Geriu Prenatalio vitaminus ir folinę rūgštį. Ar ne per daug folinės rūgšties?
Tikrai nepakenks.Tiesiog nurodoma mažiausia efektyvi dozė.
Ne, neperdaug.
Sveiki,
ar tiesa, kad kalcis, vartojamas nėštumo metu gali turėti įtakos gimdos susitraukinėjimui ? ar vertėtų nustoti jį gerti, jeigu maudžia pilvą?
Pirma, noreciau paklausti, koks kiekis FR galetu daugiau pakenkti nei padeti busimam kudikeliui? (dabar vartoju 400 mg) ir kokioms moterims FR reikia naudoti daugiau, kurioms maziau?
Siaip vaikelio kolkas neplanuojam, bet ka gali zinoti, gal uz keliu menesiu ar pusmecio sugalvosime
Ne, gimdos susitraukimams kalcis reikšmės neturi.
Nei Jūsų geriamas folio rūgšties kiekis, nei vartojimo trukmė vaikeliui tikrai nepakenks.
Nėra jokių tyrimų, kad atskiroms moterų grupėms reikėtų vartoti didesnį folio rūgšties kiekį.
Gal tai isitikinimas, taciau pradejusi gerti foline rugsti (0,04 mg/d) pradejau jaustis geriau (na, bendra savijauta). Kiek zinau, gerti foline rugsti rekomenduojama iki 12-14 nestumo savaites, taciau jeigu as nenoriu nutraukti FR vartojimo, ar tai kaip nors tures itakos kudikiui? Aciu.
Folinė rūgštis Jūsų kūdikiui tikrai nepakenks.
Laba diena. Tikiuosi, gerai paatostogavote.
Noriu paklausti. Mums 23 savaitės. Savo nuožiūra pradėjau gerti kalcį, nors mano ginekologė sakė, kad nebūtina. Iki kada jį reikia gerti? esu girdėjusi, kad nėštumo gale nebegalima gerti kalcio, nes leliuko kaulai gali per daug sukaulėti ir bus sunku gimdyti. Ačiū už atsakymą.
Jūsų geriamas kalcis jokios įtakos vaikelio kaulams neturi.
Geriu vitaminus nėsčiosioms "Pregnacare" kuriuse yra Vitamino D-2,5mcg. Kadangi į juos neįeina kalcio, gyditoja liepė gerti papildomai kalcio ir magnio vitaminus. Bet į juos taip pat įeina ir vitaminas D3- 100TV. Ar nebus per daug vitamino D geriant abejus vitaminus?
Siūlyčiau šiuos preparatus geri pakaitom.
Laba diena,
Gydytoja ginekologė man išrašė folio rūgšties, kurią geriu vieną kartą dienoje. Aš norėčiau prdėti gerti vitaminus moterims, bet į juos taip pat įeina folio rūgštis. Todėl noriu paklausti, ar nebus per didelė folio rūgšties dozė? Labai ačiū už atsakymą!
Dozė per didelė nebus, bet jei pradsite gerti vitaminus su folio rūgštimi, atskirai jos gerti nebėra reikalo.
Gerb. gydytoja,
geriu vitaminus Vitakur (buvau jau pradėjusi gerti, kai sužinojau apie nėštumą), kurių sudėtyje yra 280 mg(?) folio rūgšties, nėščiajai reiktų - 400. Nėštumas 5 sav. Ar reikia dar papildomai gerti ir folinę rūgštį, ar užteks iš vitaminų gaunamos dozės? Pas savo gydytoją dar nebuvau. Ačiū už atsakymą.
Laba diena. Noriu paklausti ar galima nėščiosioms važinėti dviračiu ir bėgioti. Kai sužinojau, kad esu nėščia pradėjau vartoti vitaminus nėščioms, tačiau perskaičiusi, kad pirmus tris mėnesius vitaminų geriau nenaudoti, jų nebegeriu. Dabar geriu tik folinę rūgštį. Ar aš teisingai pasielgiau? Ir dar vienas klausimėlis. Kai dar nežinojau, kad aš laukiuosi, užpuolus migrenos priepuoliui naudojau nuskausminamuosius vaistus Ketonal ir Citramon, ar tai gali kaip nors neigiamai paveikti vaikelį? Iš anksto dėkoju už atsakymą.
Rekomenduojama folio rūgšties dozė nėštumo metu - 0,4 mg. Jei Jūsų geriamuose vitaminuose ji kiek didesnė, nieko baisaus. Jei mažesnė - gerkite papildomai.
Jei gerai jaučiatės galite ir bėgioti, ir važinėti dviračiu.
Nėštumo pradžioje rekomenduojama gerti folinę rūgštį, o vitaminų galite ir nevartoti. Jūsų išgerti vaistai jokios įtakos vaikeliui neturės.
Laba diena,
esu neščia 11 savaičių ir sulyg kiekviena nėštumo diena pradėjo kristi hemoglobinas. Išsityriau feritino kiekį kraujuje, atsakymas 27,57 ng/l (norma 13-400). Ar esant tokiam žemam, nors ir normos ribose, rodikliui reiktų sunerimti? (šiai dienai hemoglobinas jau 113) Ačiū
Šiuo metu ir HB ir SF kiekis normalus, tad nerimauti tikrai neverta.
Pries pora savaičių pradėjau naudoti folio rūštį, nes planuojam vaikelį. Po kelių dienų pradėjau jaust maudimą pilvo apačioje, dabar šonuose. Ar gali būti nuo folio rūšties? Niekad panašių simptomų nebuvo.
Tai tik sutapimas. Folio rūgštis jokių skausmų sukelti negali. Jei tai ciklo vidurys, galbūt įvyko ovuliacija.
Mes ruošiames planuot antrą vaikeli, gydytoja rekomendavo pradėt gert Folinę rugštį 5 mg (1 tab/per dieną).Vaistinėje pasakė, kad tokios jau nebėra prekyboje ir pasiūlė Folio rūgštį 0,8 mg askorbo rūgštis 100 mg.Ar galiu tokią gert ir kiek tada tabletelių per dieną? Labai ačiū.
Užteks gerti po vieną tabletę. Paskutiniais tyrimais nustatyta, kad užtenka 0,4 mg folio rūgšties per dieną. Žinoma, šis didesnis kiekis tikrai nepakenks.
Sveiki,
noriu paklausti iki kelinto nėštumo mėnesio galima gerti kalcį (aš geriu kalcis + magnis + cinkas)? Ar tiesa, kad nuo jo gali per daug ar per anksti sukaulėti vaikelio kauliukai? Ačiū
Vaisiaus kauliukams tai neturi jokios ytakos. Gerkite tiek, kiek manote reikiant.
Laba diena, pastebejau , kad labai skiriasi vitaminų, siulomų neščiosioms sudėtis.
Taigi iškylo du klausimai: 1)gamtos namu Prenatal care vitaminuose vitamino A kiekis 5000TV, tuo tarpu Maternoje jo tik 1500 (dar beta-karotino tiek pat). Ar pirmuoju atveju vitamino A kiekis nera per didelis? 2)Maternoje folines rugsties net 1 mg, ar tai jo perteklius nepakenks, juk rekomenduojama 2,5 karto maziau? Aciu
Nei toks vitA, nei folinės rūgšties kiekis tikrai nepakenks.
Teko gulėti ligoninėje dėl gresiančio persileidimo (6-7 sav.). Ten gaudavau tris kartus per parą folinės rūgšties. Į klausimą kokį jos kiekį gaunu, atsakymo negavau. Taip pat skyrė vit. E kas antrą dieną.
Norėčiau paklausti, ar įmanoma perdozuoti folinės rūgšties. Ir kiek laiko dar pavartoti vit. E (kas antra para 400)? Ačiū.
Ne, folinės rūgšties perdozuoti neįmanoma. Ji paprasčiausiai nepasisvinama.
O vit E vartokite, jei Jūsų maisto racione šio vitamino trūksta, dar 2-3 sav.
Sveiki
Jei maitinatės normaliai, vit E gerti nebūtina.
Atsiprasau jeigu klausimas jau kartojasi.Mano nestumas 6 savaites, gydytoja liepe gerti foline rugsti, bet pamirsau kiek miligramu.Vaistineje dave lenku firmos "Vita" 0.4 mg. geriu po 1 tablete per diena, bet forumuose teko paskaityti kad kitom merginom liepe gerti 4 mg stiprumo.Kitos pirko 1mg ir geria po 4 tabletes.Nebezinau ka daryti.Gal per silpna geriu?Laukiu atsakymo.Aciu.
Įrodyta, kad tokios folinės rūgšties dozės pakanka.
laba diena
noriu paklausti - ar reikia nėštukei vartoti maisto papildus, vitaminus? ar geriau vartoti vitaminų kompleksus ar atskirus, pvz. Ca, Mg ir pan.
Dėl vitaminų naudojimo nuomonės šiuo metu skiriasi. Tačiau jei nuspręsite juos vartoti, tai geriausiai rinkitės būtent nėščiosioms skirtus vitaminus su mikroelementais.
|