Įkraunama...
Įkraunama...

Triušiena

sveikos,mano mergyte tik triusiu praktiskai gyva,nes del alergijos bijau ka ir duoti.As triusius uzsisakau is uab "Tikro maisto" per interneta (25lt /kg),atveza i namus visokiu skaniu mesyciu.jJei noresite kontaktu parasysiu,bet seip per google galima susirasti,ju puslapis neveikia dar bet yra blog'u
Atsakyti
Mano seimynoj triusiena daznas svecias smile.gif tik gal brangoka gaunas.... per karta suvalgom visa triusi...

triusiena marokietiskai
700g triusienos sukapotos gabalais
ziupsnelis safrano
1 skiltele cesnako
1 saukstas paprikos milteliu
arbatinis saukstelis maltu kmynu
1 svogunas
2 saukstai sviesto
truputis smulkiai pjaustytos kalendros
puse puodelio razinu
svieziai maltu pipiru
2 saukstai riekelemis pjaustytu, apkeptu migdolu papuosimui

uzvirinti 30ml vandens, ideti safrana, ispausti cesnaka, ideti druskos, kmynus, pipirus, paprikos miltelius, pavirti pora min kol sutirstes. Istrinti situo marinatu triusio gabaliukus, palikti 10 min.
i inda su triusiu sudeti pjaustyta svoguna, puse siesto ir puse turimos kalendros.Uzpilti 600ml verdancio vandens ir troskinti uzdengus 180 laipsiu orkaiteje 50 min. po to atigengti uztepti likusi siesta ir dar pakepti 8-10 min 190 laipsniu orkaiteje.
Skysti nupilti i puoda, ideti razinas, ideti prieskoniu pagal skoni, pavirti kol skyscio sumazes perpus. Uzpilti triusi siuo padazu papuosti migdolais ir kalendra 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(strode @ 2010 07 17, 13:10)
triusiena marokietiskai

arbatinis saukstelis maltu kmynu


pagal visas sudedamasias dalis sprendziu, kad cia turetu kuminas detis, nes man kmynai kazkaip nelabai dera... per daug inesti turetu savo skonio ...
Atsakyti
kiek laiko reikia troskinti ar kepti triusiuka?
Atsakyti
Gal jau kuri mamytė rašė, bet... 4u.gif

mūsų skaniausia triušiena:

mėsytė gabaliukais;
prieskoniai: lauro lapas, kapotos petražolės, česnakas trintas, saldžiosios džiovintos paprikos, truputis kmynų, kartais dedu persilado (iš Santa Maria, vienintelis prieskonis, kurio negaliu atsisakyti iš "pakuotojų", laaabai skanus triušienai ir vištienai);
natūralus jogurtas;
morkos;
svogūnai;
saldi paprika;
miltai;
druska.

Mėsą nuplaunam, nusausinam, beriam ant jos visus prieskonius ir pilam jogurto, gerai išmasažuojam tongue.gif aš dažniausiai palieku per naktį, bet užtenka ir valandėlės.
Daržoves nuvalome, susipjaustome ne itin smulkiais šiaudeliais ir apkepiname šlakelyje aliejaus (pirma dedam morkas, tada svogūnus ir galiausiai papriką). Trumpai. Įmaišom tris šaukštus miltų, kai gerai susimaišo, išjungiam ugnį.
Keptuvėn pilam aliejaus, mėsą apvoliojame miltuose, ir ant stipriausios ugnies apkepame mėsą iš visų pusių (minutė kiekvienai pusei). Atsargiai, gali "šaudyti" aliejus.
Mėsytę dedam į puodą, pilam vandenuko, kad apsemtų ir ant mažos ugnies troškinam apie 45 min. Dedam druską. Pagal skonį. Išmaišom, kai druska pasiskirso, metam ant viršaus daržoves ir troškinam dar 30 min. Išjungiam, uždengtam puode leidžiam patiekalui "subręsti" apie 10 min.
Valgom su bulvėm... thumbup.gif
Taip pat puikiai gaunasi ir vištiena, tik ją trumpiau troškinti reikia nestuke.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laukinė-Vyšnia: 02 rugpjūčio 2010 - 12:44

1,5kg triušis labai normalus, gal tiesiog kombikormo nematęs kas yra labai gerai.
o dėl ligų. yra trys ligos, miksomatozė, maras, ir kepenų kokcidiozė . miksomatoze sergantį triušį galima valgyti, kiek beklausiau ir augintojų ir veterinarų, tik aišku ne žalią o termiškai apdorotą. maras plinta greitai, todėl nieko apie jį nežinau, neteko susidurti. o kokcidiozė, pirkit triušius su kepenim ir matysit ar sveikas, bet irgi valgomas triušis mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 30 sausio 2011 - 09:26
QUOTE(strode @ 2010 07 17, 13:10)
Mano seimynoj triusiena daznas svecias smile.gif tik gal brangoka gaunas.... per karta suvalgom visa triusi...

triusiena marokietiskai
700g triusienos sukapotos gabalais
ziupsnelis safrano
1 skiltele cesnako
1 saukstas paprikos milteliu
arbatinis saukstelis maltu kmynu
1 svogunas
2 saukstai sviesto
truputis smulkiai pjaustytos kalendros
puse puodelio razinu
svieziai maltu pipiru
2 saukstai riekelemis pjaustytu, apkeptu migdolu papuosimui

uzvirinti 30ml vandens, ideti safrana, ispausti cesnaka, ideti druskos, kmynus, pipirus, paprikos miltelius, pavirti pora min kol sutirstes. Istrinti situo marinatu triusio gabaliukus, palikti 10 min.
i inda su triusiu sudeti pjaustyta svoguna, puse siesto ir puse turimos kalendros.Uzpilti 600ml verdancio vandens ir troskinti uzdengus 180 laipsiu orkaiteje 50 min. po to atigengti uztepti likusi siesta ir dar pakepti 8-10 min 190 laipsniu orkaiteje.
Skysti nupilti i puoda, ideti razinas, ideti prieskoniu pagal skoni, pavirti kol skyscio sumazes perpus. Uzpilti triusi siuo padazu papuosti migdolais ir kalendra  4u.gif

Gaminau pagal šį receptą, gavosi labai, labai skaniai thumbup.gif
Atsakyti
Kaip saunu,kad radau sita tema, nes turiu triusienos saldiklyke daug tai va reikia butinai skaniai pasigaminti drinks_cheers.gif thumbup.gif
Atsakyti
Laba diena 4u.gif Gal kam patiks toks receptukas. Jau ne pirmą kartą triušieną gaminu šitaip:
triušienos gabalus (apie 1 kg) paprieskoniuoju(dažniausiai žvėrienos prieskoniais, bet tinka ir minimaliai pipirai su česnaku ir druska) ir palieku per naktį. Mėsą apkepu aliejuje. Sudedu į troškintuvą ir įpilu 2-3 stiklines padruskinto vandes. Troškinu apie1 h. Ar išsitroškinus, reikia patikrinti įduriant į mėsą su šakute. Atskirai aliejuje apkepinu daržoves(pjaustytas): morkos 2 vnt, moliūgas 0,5 kg, svogūnai 3 vnt, raud. paprika 2 vnt, česnakas 2-3 skiltelės . Daržovių galima dėti ir daugiau, jei tik patinka. Kai mėsa jau išsitroškinus, suverčiu daržoves ant mėsos, įpilu 35% grietinėlės(tinka riebi naminė grietinė) apie 200-300 ml ir dar troškinu kol suminkštės, bet kad neištižtų. Jei mažai druskos padaže-dadedu. Pačioj pabaigoj dar petražolių užmetu ir išjungiu. Valgom su virtomis bulvėmis. Skanaus!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo žolelė: 17 lapkričio 2010 - 13:48
Siaip nemegstu triusienos, bet kartais tenka gaminti, kai mama duoda.Man kvapas mesos jauciasi, bet sis receptas tai visai nieko.Jei dar kada gaminsiu, tai tik taip.
Triusiena paprieskoninti,apkepti keptuvej, deti i troskintuvi, uzpilti vandens, deti pjaustytu darzoviu - morku, svogunu, galima petrazoliu ar dar kas i galva sauna.Uzpilti stikline alaus ir troskint apie valanda tai tikrai.Kai nugaruoja, dar dapilti truputi alaus.Naudojau sviesu.
Jei kam patinka tirstas padazas, tai pries baigiant troskintii galima ipilti truputi miltu ismaisytu vandeny - sutirstes viskas.Tai va.
Atsakyti
Sveikos mamytes, galvoju o kokios kainos parduotuveje?mat uzsimaniau kazko is jos thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 30 sausio 2011 - 09:26
QUOTE(masiniuke @ 2010 12 06, 13:16)
Sveikos mamytes, galvoju o kokios kainos parduotuveje?mat uzsimaniau kazko is jos  thumbup.gif

25lt/kg g.gif

As vakar troskinau triusy, is vakaro istryniau prieskoniais ivairiausiais ,pasimarinavo, sudejau as ji i kepimo rankove, imeciau dideliais gabaliukais pjaustytu cesnaku, morku, lauro lapu, pipiru cielu, uzdariau ir 1,5 val troskinosi, likus 15min iki galo, prakirpau rankove ir supyliau indely grietineles, nu zinokit visi kirtom ,net ausys linksejo kaip skanu buvo biggrin.gif thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 30 sausio 2011 - 09:27