Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Triušiena
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Antri patiekalai
Pages: 1, 2, 3
VaidaI
Turiu triusi, t.y. triusienos ir nelabai jis man gundanciai atrodo, bet reikia suvalgyti......gal zinoti kaip skaniai galima butu paruosti, kad nebutu sausa, patarkite prasau.... rolleyes.gif
bea
Triušis su Dižono garstyčiomis

Ruošiama 35 min
Kepama 1 val 40 min
6 asmenims


2 triušiai (apie 1 kg kiekvienas)
¼ stiklinės miltų
šviežiai maltų pipirų
½ šaukštelio garstyčių grūdelių
60 g sviesto
2 grūstos česnako skiltelės
250 g mažų grybų
šaukštas alyvų aliejaus
3 bekonienos gabalėliai (oda nupjaustinėta, mėsa susmulkinta)
2 supjaustyti svogūnai
2 supjaustytos morkos
smulkintas pastarnokas
stiklinė baltojo vyno
½ stiklinės vištienos sultinio
6 kvapieji pipirai
4 šaukšteliai Dižono garstyčių
2 šaukštai smulkintų šviežių petražolių
2 šaukštai grietinėlės



1. Orkaitę įkaitinkite iki 180C. Triušius išdarinėkite, kiekvieną supjaustykite į 6 gabalus (porcijas). Miltus, pipirus ir garstyčias suberkite į plastiko maišelį, į kurį įdėkite triušienos gabalus. Pakratykite, kad mėsa apsivoliotų.
2. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, suberkite česnaką ir sudėję triušienos gabalus kepinkite, kol jie iš abiejų pusių paruduos. Mėsą sudėkite į karščiui atsparų indą. Į keptuvę suberkite grybus, pakepinkite 1 minutę ir išimkite juos. Keptuvėje pakaitinkite aliejų. Suberkite bekonienos gabalėlius, svogūną, morkas ir pastarnoką. Pakepinkite 3 minutes.
3. Į indą su triušieną supilkite vyną, sultinį, suberkite kvapiuosius pipirus ir garstyčias. Uždenkite ir kepkite orkaitėje pusantros valandos arba tol, kol triušiena suminkštės. Įmaišykite petražoles, grietinėlę ir duokite į stalą.
Lona
smile.gif Mes su vyru išmetėm triušį, nes jo išsigandom, mums jis toks šlykštus pasirodė, kaip kūdikis. Nežinau, bet daugiau triušių bijau ir juos galiu valgyt tik jau paruoštus.
Šmigija
o as negaliu triusiu bijot, nes tai pati sveikiausia mesyte mano sunui, taigi ir nebaisus jis man. taciau sau neruosiu tik maziui, nors oi kaip noreciau, men jis skanus net tioesiog paprastai su prieskoniais isvirtas ir patroskintas mmmmm.....
laurindre
Receptas labai geras,bet , manau gerokai sudetingas. Pagrindinis dalykas,reikia daug darzoviu. O toliau gali daryti ka nori, gali kepti orkaiteje, ar troskinti virsuje. g.gif
bea
Na gal ir sudetingas, bet kas dare, tai labai gyre. Na nedekit pastarnoku, dar ka pergalvokit, ce gi tik kaip pagrindas.
VaidaI
QUOTE (bea @ 2004 04 02, 13:54)
Na gal ir sudetingas, bet kas dare, tai labai gyre. Na nedekit pastarnoku, dar ka pergalvokit, ce gi tik kaip pagrindas.

Na, pabandysiu, nes vyras labai jau nori, dekui bea, parasysiu rezultatus wink.gif
ely
Mes mėgstam triušieną tongue.gif
O ruošiu paprastai: supjaustau gabalėliais, apibarstau prieskoniais, juos apvolioju miltuose ar džiuvėsėliuose ir apkepu keptuvėje, kad apskrustų. tada dedu į troškintuvą, pridedu įvairių daržovių (skaniausia daug morkų), būtinai dedu svogūnų, česnakų, o kitokių pagal nuotaiką smile.gif Įpilu vandenuko ir troškinu, o kiek laiko, tai nė nežinau - pasmaigstau, paragauju ir žinau kada išsitrošino, pridedu grietinės. Paprastai morkos troškinasi ilgiausiai, na, maždaug tiek laiko, kiek verda bulvės.

Labai tinka prie triušienos karštas burokų garnyras. Šiek tiek rūkytų lašinukų kubelių paspirginu, tada dedu svogūno kubelius ir kai apkepa sudedu virtus sutarkuotus burokėlius, į patį galą galima įdėti grietinės.

Šiandien kaip tik gaminsiu triušieną, reiks pasiskolinti keletą ingradiantų iš Bea receptėlio biggrin.gif
Letavio
QUOTE (ely @ 2004 04 07, 12:21)
Mes mėgstam triušieną tongue.gif
O ruošiu paprastai: supjaustau gabalėliais, apibarstau prieskoniais, juos apvolioju miltuose ar džiuvėsėliuose ir apkepu keptuvėje, kad apskrustų. tada dedu į troškintuvą, pridedu įvairių daržovių (skaniausia daug morkų), būtinai dedu svogūnų, česnakų, o kitokių pagal nuotaiką smile.gif Įpilu vandenuko ir troškinu, o kiek laiko, tai nė nežinau - pasmaigstau, paragauju ir žinau kada išsitrošino, pridedu grietinės. Paprastai morkos troškinasi ilgiausiai, na, maždaug tiek laiko, kiek verda bulvės.

Labai tinka prie triušienos karštas burokų garnyras. Šiek tiek rūkytų lašinukų kubelių paspirginu, tada dedu svogūno kubelius ir kai apkepa sudedu virtus sutarkuotus burokėlius, į patį galą galima įdėti grietinės.

Šiandien kaip tik gaminsiu triušieną, reiks pasiskolinti keletą ingradiantų iš Bea receptėlio biggrin.gif

VA TAIP SKANU! VISUOMET TIK TAIP TRIUSI DARAU, NES KITAIP IR NE thumbup.gif MOKU
P@nter@
O as triusiena gaminu na panasiai kaip vistiena mano mociute smile.gif pirmiausia ja isverdu kartais verdu sriuboj kartais siaip viena kai isverda tada susmulkinu dedu i keptuve ir dar patroskinu su kokiom tai darzovem (darzoves galima deti kokias tik sirdis geidzia arba turite po ranka) kai jau matau kad darzoves suminkstejo imu stikline vandens istirpinu sauksta miltu arba krakmolo kas kam labiau patinka dar iberiu sultinio koki kubeli ar imetu sauksta kecupo ir supilu an tos mesytes ir dar karta pakaitinu iki virimo ir psio beikta gatava prasom prie stalo smile.gif
Neglaite
Turiu 'ciela' triusi,kuris tupi kameroj ir laukia kokio skanaus recepto rolleyes.gif .
Zinau kad mesa jo sausoka,gal kas zinot geru receptu? But gerai kad kaledas jis praleistu ant musu stalo biggrin.gif
gutė pinkutė
o kur gauti pirkt triusienos?
Plunksnė
Galima ieškoti Kalvarijų turguj, jei nesibaidai tokių vietų blush2.gif Taip pat dažnai matau HiperRimi unsure.gif
gutė pinkutė
užsimaniau pasidaryt ka nors iš triušienos aplekiau vos ne visas parduotuves nera gal zinot kur galeciau isigyti?
kinyo
Šiaip dažnai matau Pasilaičiu maximoj,prie pasažo 4u.gif
Plunksnė
Voveraičių ir triušienos užkepėlė su grietinėle


1 litras šviežių voveraičių (galima keisti pievagrybiais, pridedant kelis pamirkytus džiovintus baravykus thumbup.gif), gabaliukais supjaustyta, miltuose pavoliota ir apkepta triušiena (geriausiai kojytės),1 nedidelio svogūno galvutė, 3-4 gana didelės bulvės, 300 gr sūrio (kuris lydosi), 200gr.grietinėlės,sviesto grybukų kepimui, 2-3 skiltelės česnako, šviežių krapų, petražolių, mėsos, bulvių prieskonių arba Rasos Bandzienės prieskonių (geriausiai), druskos pagal skonį.



1. Smulkiai supjaustome pakeptą mėsytę, prieš tai, žinoma, nuimame nuo kaulų.

2. Išverdame bulves (žinoma su druska arba sultinio kubeliu).Galima bebaigiant virti idėti truputėli sviesto, tada bulves labiau suminkštės. Bulvės turėtu buti perpjautos bent i 6 dalis.

3. Ant sviesto apkepame grybukus (jei dedate džiovintų baravykų, juos būtinai mirkykite ir smulkiai supjaustykite). Jiems apkepus sudedame smulkiai pjaustytą triušieną. Dar truputį apkepame, supilame grietinėlę ir pagal skonį įdedame druskos, Rasos Bandzienės prieskonių (arba kitokių mėsos ir bulvių prieskonių). Labai sumažiname ugnį ir truputį patroškiname. Skysčio-padažo turi būti daug.Jei jo trūksta, galima įpilti sultinio kuriame virė vištiena arba bulvių skysčio, jei jas verdant buvo įdėtas sultinio kubelis.

4. Smulkiai supjaustome svogūną, česnako skilteles (arba jas \"spaudikliu\" sutriname), krapus, petražoles. Viską sumaišome.

5. Stambia tarka sutarkuojame sūrį.

6. Į nemažą inda (geriausią stiklinį, kuris tinka kepti orkaitėje, ar bet kokį kitą tinkantį) dedame tokiais sluoksniais:
a) bulvės, vienu sluoksniu- negali būti viena bulvė ant kitos.
cool.gif visi natūralūs prieskoniai (4 punktas)-svogūnai, česnakai, krapai ir t.t.
c) tarkuoto sūrio sluoksnis
d) vėl bulvės
e) vėl prieskoniai
f) vėl sūris (tol kol bus sudėtos visos bulvės -paliekant vietos grybukams ir visos daržovės.Tik ne visas sūris-jo dar reikės)
g) supilame pakepintus grybukus su triušiena (3 punktas)
h) ant viršaus užbarstome likusį tarkuotą sūrį.
i) Viską uždengiame ir keletui minučių (kad išsilydytų sūris ir viskas bendrai pasitroškintų) dedame į įkaitintą orkaitę arba į mikrobangų krosnelę.

Prie šito patiekalo tinka pomidorai, agurkai, paprikos.

helli
Pasidalinsiu ir aš savo greitu ir paprastu recepteliu. Man pačiai skanu, o ir vyras, kuris gana išrankus maistui, nepeikia.

Tiesa triušis tai pagrinde perkamas ne mums, o mažylei. Taigi pirmiausia atskiriu visą padorią file (t.y. kumpius ir nugarinę) nuplaunu, nusausinu, suskirstau gabalėliais, suvynioju į maistinę plėvelę ir kišų į kamerą - tai kelių dienų pietūs dukrytei smile.gif

Likusį džiaugsmą t.y. visus grobus, priekines kojas ir pan. suprieskoniuoju ir užpilu majonezu (man labiausiai tinka su krapais) bei palieku per naktį. Kitą dieną trumpai apkepu labai, labai gerai įkaitintoj keptuvėje (kad mėsa liktų sultinga) tada dedu į kepimo indą (turbūt geriausia būtų stiklinis troškintuvas su dangčiu, bet aš kadangi tokio neturiu dedu į gilesnę skardutę ir uždengiu paprasčiausiu kepimo popierium) užpilu vandeniu, kad beveik apsemtų ir dar įpilu gerą stiklinę raudono vyno. Kepu 200 C karštumo orkaitėje apie valandą. Labai sultinga skani mėsytė gaunasi. Troškinti galima su daržovėm, padažui sutirštinti tą patį skystį, kuriame kepė. Skanaus
NeringaJ
Triušį geriausia pirkti iš močiučių turguje. Nes parduotuvėse triušiai paprastai lenkiški ar kitokie būna. Net skonis atrodo kitoks. O kad mėsa sausa nebūtų reikia arba gerai išmarinuoti ir kepti, arba troškinti. biggrin.gif
remunėlė
triušieną pamirkinu parūgštintame vandenyje,kad dingtu jo specifinis kvapas.Paskui suprieskoniuoju ,apkepinu keptuvėje(kad butu gerai apkepes).Pakepinu nemažai svogūnų, viska troškinu su grietine.
dar galima padaryti su daržovėmis britvone.
Kaip triušį begaminsi jis vistiek liks tik triušis irnesakyk.gif .(Nors įpatigai paruošto triušio niekad nevalgiau)
lanaa
as tai megstu triusiena... o mano vyreliui tai, kazkokios negeros asociacijos doh.gif lotuliukas.gif sestadieni troskinau triusi sidre, tai mano brangusis paknabojo ir pareiske, kad "sito grauziko nevalgys" lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Pinavija Nuostabioji
gal naujų receptuką atsirastų? ax.gif
Rituxx
turiu kelis triušiukus tai galvoju kaip čia skaniai visai šeimynai pagaminus rolleyes.gif žinau kad geriausia triušį iš vakaro užmarinuoti tada buna minkštesnė mėsytė gal yra žinančių kaip geriau išmarinuoti triušį rolleyes.gif ar tie paprasti metodai tinka kaip šašlyko marinavimui rolleyes.gif
Rituxx
na va niekas negaminat triušienos kad neužsukot pasidalinti receptais rolleyes.gif ką tik pavalgė mano šeimyna triušiuką tai labai skaniai gavosi thumbup.gif triušiuką supjausčiau kuo smulkiau ir pusei dienos palikau marinuotis smile.gif marinavau dideliam kieki vandens kad apsemtų triušį ir trupučiuką acto įpyliau rolleyes.gif po to apviriau triušį ir apkepinau su prieskoniais,druska ir prieš pabaigą svogūno įdėjau ir grietinės ir viską patroškinau thumbup.gif ir su bulvytėm ir salotom taip skaniai ir sveikai pavakarieniavom essen.gif
Kolekcionierė
supjaustyt tirusi,paprieskint kokiais norit prieskoniais,apvoliot miltuose gabalelius ir apkept,det i puoda,sutarkuot 3-4 morkas,jas apkept ir apibarstyt juodais,maltais pipirais,sudet ant triusienos,tada 300g ryziu supilt i puoda,paimt indeli grietines,sumaisyt su stikline vandens ir uzpilt ant ryziu,det i orkaite ir kept 200 laipsniu temperaturoje uzdengtame puode 1 val,po 1val ipilt stikline vandens,ismaisyt,uzdengt ir dar kept 40min,labai skanu,tinka netik triusis bet ir kita mesa
Cikadelė
Kai maža buvau kaime auginom triušius, esu ir mėsytės valgiusi, bet jos skonio nepamenu...o va dabar kai mažė jau valgo košes su mėsyte, tai duodu triušienos, o va liko ir mums, tai kaži ką galėčiau pagamint? g.gif
QUOTE(Lona @ 2004 04 02, 13:09)
smile.gif Mes su vyru išmetėm triušį, nes jo išsigandom, mums jis toks šlykštus pasirodė, kaip kūdikis. Nežinau, bet daugiau triušių bijau ir juos galiu valgyt tik jau paruoštus.
keista rolleyes.gif ,,šlykštus kaip kūdikis" unsure.gif tai kūdikis šlykštus??? verysad.gif nieko sau...o kas čia šlykštaus triušiukas?tiesiog plika mėsytė, nuluptas kailiukas unsure.gif
QUOTE(helli @ 2005 05 03, 12:11)
Likusį džiaugsmą t.y. visus grobus, priekines kojas ir pan. suprieskoniuoju ir užpilu majonezu (man labiausiai tinka su krapais) bei palieku per naktį. Kitą dieną trumpai apkepu labai, labai gerai įkaitintoj keptuvėje (kad mėsa liktų sultinga) tada dedu į kepimo indą (turbūt geriausia būtų stiklinis troškintuvas su dangčiu, bet aš kadangi tokio neturiu dedu į gilesnę skardutę ir uždengiu paprasčiausiu kepimo popierium) užpilu vandeniu, kad beveik apsemtų ir dar įpilu gerą stiklinę raudono vyno. Kepu 200 C karštumo orkaitėje apie valandą. Labai sultinga skani mėsytė gaunasi. Troškinti galima su daržovėm, padažui sutirštinti tą patį skystį, kuriame kepė. Skanaus
thumbup.gif skamba neblogai, reiks pabandyt thumbup.gif
QUOTE(remunėlė @ 2006 05 22, 12:19)
triušieną pamirkinu parūgštintame vandenyje,kad dingtu jo specifinis kvapas.
nejaučiu jokio specifinio kvapo? kas per kvapas? g.gif
QUOTE(remka @ 2006 11 15, 09:07)
Mes per savaite viena triusi sudorojam  ax.gif Na kaip ir pati sveikiausia mesyte 4u.gif
taip, sveika, skani, maistinga ir dietine (svarbiausia, ar ne? tongue.gif
QUOTE(Rituxx @ 2007 01 26, 19:25)
na va niekas negaminat triušienos kad neužsukot pasidalinti receptais  rolleyes.gif ką tik pavalgė mano šeimyna triušiuką tai labai skaniai gavosi  thumbup.gif triušiuką supjausčiau kuo smulkiau ir pusei dienos palikau marinuotis  smile.gif marinavau dideliam kieki vandens kad apsemtų triušį ir trupučiuką acto įpyliau  rolleyes.gif
o kam actas reikalingas? ko jis priduoda mėsytei? g.gif
mijaka
mes anksčiau auginom triušius, taigi tai buvo pagrindinis mūsų maistas. Jokio specifinio kvapo neprisimenu, kad būtų g.gif
greičiausias ir lengviausias receptas (ir skaniausias), kurį net per baliukus ruošdavom tai toks :
visų pirmą reikia triušieną išvirti, nulupti mėsytę. Pakepinti tarkuotas morkas ir svogunus (nemažai jų reikia), įdėti triušienos, šiek tiek pakepinti ir užpiti viską grietinėle (irgi nemažai) na ir vegetos ar šiaip kokių prieskoniukų. Labiausiai tai tinka prie spagečių. Na panašiai gaminasi kaip su vištiena, bet tikrai skiriasi skonis 4u.gif

dar darydavom kugelį su marinuota triušiena. Marinuojama kokią parą, paskui dedama mėsytė ant skardos ir užpilama tarkiais thumbup.gif

ir ant grotelių kepta triušiena nereali gaunasi. Dabar net nepamenu kaip marinavom, bet tikrai nieko neįprasto g.gif prieskoniai ir t.t., acto niekada niekur nededam.

oi net užsimaniau smile.gif bet pirkt iš nepažįstamo žmogaus ar parduotuvės bijočiau, nes kaip pažiūriu į tą triušį parduotuvėjė gulintį tai baisu pasidaro, mūsų auginami visai ne taip atrodė...o augint tai vargo daug doh.gif
Rituxx
QUOTE(Cikadelė @ 2007 01 27, 20:19)
Kai maža buvau kaime auginom triušius, esu ir mėsytės valgiusi, bet jos skonio nepamenu...o va dabar kai mažė jau valgo košes su mėsyte, tai duodu triušienos, o va liko ir mums, tai kaži ką galėčiau pagamint? g.gif
keista rolleyes.gif ,,šlykštus kaip kūdikis" unsure.gif tai kūdikis šlykštus??? verysad.gif nieko sau...o kas čia šlykštaus triušiukas?tiesiog plika mėsytė, nuluptas kailiukas unsure.gif
thumbup.gif skamba neblogai, reiks pabandyt thumbup.gif
nejaučiu jokio specifinio kvapo? kas per kvapas? g.gif
taip, sveika, skani, maistinga ir dietine (svarbiausia, ar ne?  tongue.gif
o kam actas reikalingas? ko jis priduoda mėsytei? g.gif
*


actas šiek tiek paminkština mėsytę 4u.gif neturėjau citrinos bučiau citrinoje pamirkius 4u.gif
staselė
Turiu ir aš triušienos, atvežė draugai. Dabar ,,suku galvą'', ką iš jos pagaminti, nes niekAD NIEKO IŠ TRUŠIENOS NESU GAMINUSI. kAŽIN AR SULTINYS SKANUS GAUNASI, O PASKUI, GAL REIKĖS BANDYTI PATROŠKINTI SU MORKOMIS SVOGŪNAIS IR CUKINIJOMIS BEI GRIETINE.
staselė
QUOTE(staselė @ 2007 08 02, 11:20)
Turiu ir aš triušienos, atvežė draugai. Dabar ,,suku galvą'', ką iš jos pagaminti, nes niekAD NIEKO IŠ TRUŠIENOS NESU GAMINUSI. kAŽIN AR SULTINYS SKANUS GAUNASI, O PASKUI, GAL REIKĖS BANDYTI PATROŠKINTI SU MORKOMIS SVOGŪNAIS IR CUKINIJOMIS BEI GRIETINE.
*




Sultinys triiušienos, tai nevartotinas fu...
kad ir patroškinau triušieną, suvalgėm , bet daugiau triušienos nenoriu, mano šeimynai ji visai nepatiko. Apskritai, jos buvo tiek daug , o nėra ko valgyt, vieni kaulai... Fu fu fu nenoriu daugiau triušienos. schmoll.gif
Aišku, dėl skonio nesiginčijama...
agurčikas
QUOTE(staselė @ 2007 08 02, 10:20)
Turiu ir aš triušienos, atvežė draugai. Dabar ,,suku galvą'', ką iš jos pagaminti, nes niekAD NIEKO IŠ TRUŠIENOS NESU GAMINUSI. kAŽIN AR SULTINYS SKANUS GAUNASI, O PASKUI, GAL REIKĖS BANDYTI PATROŠKINTI SU MORKOMIS SVOGŪNAIS IR CUKINIJOMIS BEI GRIETINE.
*




Žinau superinį triušienos receptą. Supjaustytą triušį reikia išvirti, verdant įdėti pipiriukų, druskytės, lauro lapų, svogūnų, česnako, vienu žodžiu, kad būtų skanu smile.gif.
Tada triušiuką reikia pakepti keptuvėje ant sviesto, kai gražiai apkeps, supilti vieno apelsino spaustas sultytes ir giretinėlę. Ir patroškinti apie 10 min. Įberti šiek tiek druskytės, pipiriukų. Gaunasi labai skanus padažiukas ir triušis superinis. Ir labai tinka prie šio patiekalo virtos bulvės

O dar kartais tiesiog įdedu į troškintuvą, pridedu prieskonių, pašaunu į orkaitę ir troškinu. Su virtom bulvytėm - niam niam.
NeringaJ
QUOTE(Rituxx @ 2007 01 25, 18:55)
turiu kelis triušiukus tai galvoju kaip čia skaniai visai šeimynai pagaminus  rolleyes.gif žinau kad geriausia triušį iš vakaro užmarinuoti tada buna minkštesnė mėsytė gal yra žinančių kaip geriau išmarinuoti triušį  rolleyes.gif ar tie paprasti metodai tinka kaip šašlyko marinavimui  rolleyes.gif
*




QUOTE(Cikadelė @ 2007 01 27, 19:19)

nejaučiu jokio specifinio kvapo? kas per kvapas? g.gif
taip, sveika, skani, maistinga ir dietine (svarbiausia, ar ne?  tongue.gif
o kam actas reikalingas? ko jis priduoda mėsytei? g.gif
*


kai triušiuką papjauna ir išdarnėja mano tėvai pamerkia visai dienai į vandenį su actu aš kavapo nejaučiu bet sako taip reikia tada visi kvapai dingsta. g.gif

QUOTE(mijaka @ 2007 01 28, 16:23)


dar darydavom kugelį su marinuota triušiena. Marinuojama kokią parą, paskui dedama mėsytė ant skardos ir užpilama tarkiais  thumbup.gif

ir ant grotelių kepta triušiena nereali gaunasi. Dabar net nepamenu kaip marinavom, bet tikrai nieko neįprasto  g.gif  prieskoniai ir t.t., acto niekada niekur nededam.

oi net užsimaniau smile.gif bet pirkt iš nepažįstamo žmogaus ar parduotuvės bijočiau, nes kaip pažiūriu į tą triušį parduotuvėjė gulintį tai baisu pasidaro, mūsų auginami visai ne taip atrodė...o augint tai vargo daug  doh.gif
*


kugelyje ir man skanu
bet ant grotelių tai nelabai patiko.
parduotuvėj ir man tie triušiai baisūs tokie karinai. naminiuose mėsos būna daug. o sultinys man tai nelabai skanus toks lyg rūgštokas. bet mėsa triušio tai skani thumbup.gif
aš darau dar taip supjaustau gabalais pridedu česnako vištienos prieskonių, na pagal skobį visko pridedu. tada pridedu majonezo ir palieku marinuotis per naktį. po to sudedu viską į kepimo rankovę užrišu galus ir kepu na maždaug 30-45 minutes tada prapjaunu rankovę ir kelisa minutes leidžiu apskrusti. mano šeimyna labai mėgsta. gaunasi sultinga ir skani. vaišinau svečius tai net galvojo kad višta.

kai netingiu ir nusipjaustau mėsytę tis susimalu ir kotletus kepu. na visko galima prisigalvoti kaip ir iš paukštienos. blush2.gif
Pink*
QUOTE(helli @ 2005 05 03, 13:11)
Taigi pirmiausia atskiriu visą padorią file (t.y. kumpius ir nugarinę) nuplaunu, nusausinu, suskirstau gabalėliais, suvynioju į maistinę plėvelę ir kišų į kamerą - tai kelių dienų pietūs dukrytei  smile.gif

Likusį džiaugsmą t.y. visus grobus, priekines kojas ir pan. suprieskoniuoju ir užpilu majonezu (man labiausiai tinka su krapais) bei palieku per naktį. Kitą dieną trumpai apkepu labai, labai gerai įkaitintoj keptuvėje (kad mėsa liktų sultinga) tada dedu į kepimo indą (turbūt geriausia būtų stiklinis troškintuvas su dangčiu, bet aš kadangi tokio neturiu dedu į gilesnę skardutę ir uždengiu paprasčiausiu kepimo popierium) užpilu vandeniu, kad beveik apsemtų ir dar įpilu gerą stiklinę raudono vyno. Kepu 200 C karštumo orkaitėje apie valandą. Labai sultinga skani mėsytė gaunasi. Troškinti galima su daržovėm, padažui sutirštinti tą patį skystį, kuriame kepė. Skanaus
*


Pagaminau šiandien, labai paprasta ir skaniai gavosi thumbup.gif tik kepiau ilgiau nei valandą, bet gal dėl to, kad aš su visa file dariau smile.gif
diora
QUOTE(Agniska @ 2007 07 24, 19:59)
Bučiau dėkinga,jei pasakytumėt kur Kaune galima įsigyt,vieną kartą mačiau Šilainių turgujembet nesusiprotejau nusipirkt doh.gif
*



IKI parduotuvėse yra ir visai kaina prieinama mirksiukas.gif supakuoti po puse, mums šeimoje dviese, net dviems kartams užtenka thumbup.gif
Tomassella
sveikutes, as daznai gaminu triusiena, nes anyta pastoviai ideda, is pradziu tai nezinojau ir nuo ko pradeti, tai [radejau nuo tokio recepto:

Nedidelis triušis (1-1,5 kg),
50 g sviesto,
10-12 alyvuogių be kauliukų,
0,350 ml sauso baltojo vyno,
8 česnako skiltelės,
6 nedideli pomidorai,
kuokštelis šviežio rozmarino,
sauja miltų,
žiupsnelis druskos,
žiupsnelis pipirų.

Triušieną nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite gabaliukais. Miltus sumaišykite su druska, pipirais ir apvoliokite juose mėsą. Sviestą ištirpinkite gilioje keptuvėje, kurią galima dėti į orkaitę, ir apkepinkite triušienos gabaliukus.

Sutrinkite česnaką ir sudėkite į keptuvę su triušiena, supilkite vyną, sudėkite ketvirčiais supjaustytus pomidorus, alyvuoges bei rozmariną. Uždenkite keptuvę ir dėkite ją į įkaitintą iki 190 laipsnių orkaitę 25 minutėms, paskui nuimkite dangtį ir troškinkite dar 5-7 minutes, pabarstykite rozmarinu.
Labai skaniai gavosi thumbup.gif

paskui pradejau gaminti paprasciau, bet ne maziau skaniau, triusiena gaminu keliais budais: istrinu rpeiskoniais paukstienos, cesnaku, majonezu ( kartais garstyciom arba medumi ) ir palieku parai marinuotis, tada kepu orkaiteje su bulvemis, labai skanu thumbup.gif arba sumetu i stiklini troskintuva su dangciu, ten pripjaustau morku, bulviu, tada sudedu ismarinuota triusiena gabaliukais, pridedu sviesto, grietines, prieskoniu, cesnako, siek tiek vandens ir kokia valanda trioskinu orkaiteje, labai skanu thumbup.gif

dar dedu triusiena i bulviu plokstaini, duoda nerealaus skonio essen.gif
tasha
As triusiena gaminu taip pat, kaip ir mano mociute, bei mama gamindavo.
Triusi sudalinu dalimis. I puoda-troskintuva dedu sluoksni morku ir kelias skilteles cesnako, tada svieziu bulviu, tada svieziu kopustu, triusiena ir dar kopustu ir bulviu. Taip pat idedu prieskoniu ir druskytes ir butinai sviesto,kuris padeda suminkstinti mesyte.
Man labai skanu ax.gif
eeeglute
Va koki triušienos receptuką radau. Kaip tik ruošiuosi išbandyti...

Triušiena su baltu vynu


Jums reikės:


1/3 puodelio miltų;
¼ arbatinio šaukštelio druskos bei tiek pat pipirų;
2 triušių (vienas apie 1 kg svorio), kurių kiekvienas supjaustytas į 6 gabalėlius;
3 arbatinių šaukštelių alyvuogių aliejaus;
1 arbatinio šaukštelio sviesto;
3 susmulkintų česnakų skiltelių;
2 smulkintų svogūnų;
2 smulkintų salierų;
2 mažų smulkintų morkų;
1 puodelio balto vyno;
2 puodelių vištienos sultinio;
2 arbatinių šaukštelių smulkintų itališkų petražolių.


Sumaišykite miltus, druską ir pipirus. Tuomet mišiniu gerai įtrinkite triušieną. Į didelę negilią keptuvę įpilkite du arbatinius šaukštelius alyvuogių aliejaus ir įkaitinkite, tuomet apskrudinkite triušieną (kepti apie 10 minučių vis įpilant aliejaus). Triušieną įdėkite į lėkštę. Tuomet sumažinkite keptuvės karštį iki vidutinio ir pakepinkite česnaką, salierą bei morkas (maišant kepti apie 10 minučių). Apšlakstykite likusiu miltų, druskos ir pipirų mišiniu bei pakepinkite dar apie 1 minutę. Pakepintą masę užpilkite vynu bei virkite apie 2 minutes, kol išgaruos pusė skysčio. Tuomet supilkite vištienos sultinį bei pavirinkite apie 5 minutes. Įdėkite triušieną atgal į keptuvę ir pakepinkite apie 40 minučių ant silpnos ugnies. Sudėkite triušieną į lėkštę, apibarstykite petražolėmis bei užpilkite padažu. Skanaus! rolleyes.gif


eeeglute
Sveikutes!

Na, mano debiutas su triušiu sulaukė dėmesio thumbup.gif. Pabandykit šį receptą, tikrai vertas dėmesio. Tik neturėjau saliero ir petražolių po ranka, tai ir nedėjau. Grįžo vyras su draugu dar kaip tik, tai abu pirštus apsilaižė. Mano darbas liko įvertintas rolleyes.gif
Urrte
QUOTE(eeeglute @ 2008 01 15, 18:35)
Va koki triušienos receptuką radau. Kaip tik ruošiuosi išbandyti...

Triušiena su baltu vynu

*



Labai geras receptas thumbup.gif O salierai cia labai daug duoda, geriau juos ideti smile.gif

Geras ir Tomassella receptas atrodo, reiktu isbandyti smile.gif
Urrte
O šiandien gaminau triušieną taip:

pora pomidorų, nedidelių svogūnų (receptas siūlo raudonuosius) - ketvirčiais į karščiui atsparų indą. Pabarstyti šaukštu cukraus, įmesti kelias neluptas česnako skilteles, sudėti pasūdytus ir pipirais pabarstytus triušio gabaliukus, viską pabarstyti čiobreliais (arba provanso žolelėmis), apšlakstyti alyvų aliejumi ir kepti 150-180C orkaitėje apie valandą. Skanu ir greita thumbup.gif
foox
Labas, sakykit y ka panasi skoniu triusio mesa? niekaip nedrystu paragauti book.gif
Toli
QUOTE(foox @ 2008 05 20, 00:44)
Labas, sakykit y ka panasi skoniu triusio mesa? niekaip nedrystu paragauti  book.gif
*



Man tai i vistiena. Tik po to, kai namini triusi paturejau, nebeina net nuryti... Siaip tokia svelni skani mesyte.
ausra0711
užvakar nutiko nelaime 3m mano sunus iseme is gardelio triuše ir nunese pas suny tas jy užplove,tiksliau sutraiske visa galva gaila buvo labai bet mama pagamino tai labai skanu buvo pries tai triusy buvau valgius tik viena karta parduotuvej nusipirkau sumarinuota bet yspudziai nekoki buvo tas skonis ir kvapas kazkoks... g.gif g.gif na o kai vakar paragavau mamos pagaminto triusio tai skonis tiesiog nuostabus net nesidomejau kaip ji ta triusy ten ruose bet skanus labai buvo smile.gif
foox
Labas, prisiruosiau ir as patiketi kad triusiena skanu ir sveika.Nusipirkau Maximoje saldyta triusi supakuota i nepermatoma zalia maiseli. Siandien jis jau atitirpo ir pasiruosiau troskinti su kopustais bulvemis ir t.t. Istraukiu is maiselio triusi....ogi jis su visa galva nuluptas ir supakuotas cry.gif bandot isivaizduoti kaip atrodo triuso galva be odos mega_shok.gif
aisku troskini tai padariau, ta galva pirmiausia ismeciau kad akys nematytu, bet kol vire tai mane taip tase....neprisiverciau net paragauti.Vyras sake buvo skanu, dar bande man isiulyti, vaikas suvalge kaip vistiena (zinotu kas ten buvo butu tikrai nevalges)
Tai stai koks mano debiutas su triusiena doh.gif
Daivve
QUOTE(foox @ 2008 05 22, 14:53)
Labas, prisiruosiau ir as patiketi kad triusiena skanu ir sveika.Nusipirkau  Maximoje saldyta triusi supakuota i nepermatoma zalia maiseli. Siandien jis jau atitirpo ir pasiruosiau troskinti su kopustais bulvemis ir t.t. Istraukiu is maiselio triusi....ogi jis su visa galva nuluptas ir supakuotas  cry.gif  bandot isivaizduoti kaip atrodo triuso galva be odos  mega_shok.gif
aisku troskini tai padariau, ta galva pirmiausia ismeciau kad akys nematytu, bet kol vire tai mane taip tase....neprisiverciau net paragauti.Vyras sake buvo skanu, dar bande man isiulyti, vaikas suvalge kaip vistiena (zinotu kas ten buvo butu tikrai nevalges)
Tai stai koks mano debiutas su triusiena  doh.gif
*





o Dieve... doh.gif
NOTA BENE
QUOTE(Daivve @ 2008 05 28, 17:05)
o Dieve... doh.gif
*



Rytoj bandysiu ir as debiutuoti su triusiena cool.gif . Pasidalinsiu ispudziais
svajone*
QUOTE(NeringaJ @ 2005 05 03, 15:26)
Triušį geriausia pirkti iš močiučių turguje. Nes parduotuvėse triušiai paprastai lenkiški ar kitokie būna. Net skonis atrodo kitoks. O kad mėsa sausa nebūtų reikia arba gerai išmarinuoti ir kepti, arba troškinti. biggrin.gif
*



Is bobuciu kaip tik geriau nepirkt,nes gali nupirkt ir sirgusi ir t.t.,o svarbiausia,kad laaabai daznai(na,dabar gal jau ne taip) buvo zmones pagaudinejami ir ikisamos kates blink.gif .Mane drauge jau pries daug metu prigrase(ji is maisto veterinarijos tarnybos),kad pirkciau tik su palikta koja(na,ja pardaveja nupjauna prie mano akiu),nes kate atrodo kaip triusis nulupta,arba maximoj pirkt.

O dabar apie receptus.Mes triusi megstam,o ruosiu yvairiai,vienas is receptuku :



Reikia
apie 2 kg triusio
apie 600gr. farso{kiaulienos}
prieskoniu
rukytu lasiniu
2 kiausiniai
100gr sviesto
2 saukstai virtu ryziu

triusi itrynti su prieskoniais is vakaro ir ikisus i maisa palaikyt pernakt saldytuve.Farsa paruost kaip ipratus,idet ryzius ir sviesta,juo prikimst triusio pilva ir "uzsiut" smeigtukais.Kepimo rankove isklot griezineliais pjaustytais lasiniais ir ant ju paguldyt triusi.Rankoves galus uzrist.
Patiekt su svieziais pomidrais ir virtom bulvem.
SKANAUS!
Papildyta:
Pamirsau parasyt,kad pries itrinant prieskoniais pamerkt 4-6val i parugstinta vandeni blush2.gif .Ir kept kol graziai apkeps mazdaug 170 laipsniu orkaiteje.
Palaida Bala
privarvinau seilę beskaitydama, tai turiu viltį, kad ryt kuriam nors prekybcentry rasiu tos triušienos. o gal kas kokią spec. vietelę Klaipėdoj žino? g.gif
Gintute
QUOTE(Palaida Bala @ 2008 08 29, 20:51)
privarvinau seilę beskaitydama, tai turiu viltį, kad ryt kuriam nors prekybcentry rasiu tos triušienos. o gal kas kokią spec. vietelę Klaipėdoj žino? g.gif
*



Dažniausiai jį perku Studlendo IKI, bet kelis kart mačiau ir Akropolio Maximoj. Bet Studlende triušiai gražesni ir šviežiau atrodantys rolleyes.gif
malena44
[quote=agurčikas,2007 08 03, 10:59]
Žinau superinį triušienos receptą. Supjaustytą triušį reikia išvirti, verdant įdėti pipiriukų, druskytės, lauro lapų, svogūnų, česnako, vienu žodžiu, kad būtų skanu smile.gif.
Tada triušiuką reikia pakepti keptuvėje ant sviesto, kai gražiai apkeps, supilti vieno apelsino spaustas sultytes ir giretinėlę. Ir patroškinti apie 10 min. Įberti šiek tiek druskytės, pipiriukų. Gaunasi labai skanus padažiukas ir triušis superinis. Ir labai tinka prie šio patiekalo virtos bulvės


*

[/quote]
siandien pirma karta gaminau triusi. sis superinis receptas tikrai super, buvo labai skanu thumbup.gif
digele
as triusi gaminu labai paprastai, is vakaro pamarinuoju su prieskoniais ivairiais pagal skoni, i kepimo rankove dedu triusi ir nepjaustytas bulves, galus uzrisu, ir kepu apie valanda, triusis buna minkstas ir bulves skaniai iskepa. Viso triusio per viena karta neiveikiam dazniausiai, tai kita diena nuimu mesa nuo kaulu ir padarau guliasa su padaziuku, labai skanu thumbup.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.