jau praejo metai, kai gimdziau Mazylio gimdymo namuose Kaune. dabar jau viskas gerai, sunelis sveikas, gerai auga, taciau, kai atsimenu ta laika, kai gimdziau, negaliu tokie negeri jausmai uzplusta, toks kirminas dar ten mane griauzia, nu negaliu pamirsti ir atleisti. visa niestuma pravaiksciojau su gresianciu persileidimu, gydytoja, pas kuria lankiausi planavo man daryti Cezari, nes esu turejusi gimdos operacija pries 5 metus. vandenys nubego man netiketai, dar buvo 38 savaites niestumo. ir kas keisciausia nubegus vandenims gimdymo veikla neprasidejo. buvo naktis. mano gydytoja, kuri planavo gimdyma Cezario budu apie operacija net nekalbejo, gal tingejo, juk naktis vis delto...na,nezinau. nubegus vandenims t.y. bevandenej busenoj mane pralaike 12 valandu. po skatinanciu lasalines pagimdziau berniuka, kuris jau buvo gerokai pameles. tada ir prasidejo... isnese vaikeli i inkubatoriu pastebeti kuriam laikui, paskui atnese man ir viskas, nepaaiskino ka jie to stebejimo metu mate, sveikas jis ar ne. na, jei nieko nesake , tai as padariau isvada, kad jis sveikas, bandziau maitinti, bet jis man toks keistas iskarto pasirode. labai daznai kvepavo ir nosytes sparneliai buvo labai issiplete, toks vaizdas, kad jam sunku buvo kvepuoti. atejus gydytojai vizituoti i palata as pasakiau, kad vaikas sunkiai kvepuoja. gydytoja nepriejo atidziau pasiziureti, man pasake, kad jis turbut "kakoja" ir dar as ji per siltai apklojusi. taip visa para as neprisisaukiau pagalbos Mažylio gimdymo namuose! kas tik ateidavo i palata ir seseles ir akuseres ir gydytoja, niekas i vaika atidziai nepaziurejo! atejo rytas (as dekoju vienintelem Dievui, kad mes to ryto sulaukem gyvi!!!) ir vel atejo gydytoja, na si karta paklause plauciukus ir ... vel nieko neisgirdo (suprantu, kad buna, jog karkalai plauciuose nesigirdi, bet kad vaikas kvepuoja 120 kartu per minute, kai turi kvepuoti 35-40 kartu per minute ir kad ikvepus tarpsonkauliniai tarpai idumba baisiausiai, tai kazka gydytojai turi pasakyti ar ne???) taigi as ir tai gydytojai pasakiau savo nuogastavima, kad sunkiai vaikas kvepuoja, ji tada liepe seselei isvalyti mano vaikui nosyte ir viskas... as tada tos seseles paklausiau, ar tai yra normalu, kad vaikas taip kvepuoja? ir tada ji vienintele! atidziai pasiziurejo i mano vaika, aciu jai uz tai labai, ir pamate kad vaikui negerai, tada mano berniuka issinese i inkubatoriu, padare tyrimus ir tada pasidare viskas aisku - igimtas plauciu uzdegimas. tada mes islekem i Kliniku reanimacini. klinikose pragulejom menesi laiko. skaudu dar ir tai kad Mazylio gimdymo namu medikai mane kvaisa laike, nes kliniku reanimacijai jie perdave, kad liga pasirode ne iskarto, o tik sekancia diena!!! suprantu, jie tiesiog gelbejo savo kaili. liga pasirode iskarto, bet nezinau, del kokiu priezasciu, jie to nepastebejo,ir baisiausia, kad i mano nuogastavimus jie ziurejo pro pirstus, (sakydavo, "mama neissigalvok, viskas cia gerai"ir iseidavo is palatos taip ir nepasiziureje normaliai ) jei as nebuciau prisisaukusi pagalbos pati, tai nezinia, kaip butu ir pasibaige...vaikas sirgo jau ka tik gimes ir niekas to nepastebejo ir net nesistenge pastebeti, kiek as beprasyciau. kiek naujagimis gali isgyventi be gydymo sirgdamas plauciu uzdegimu...? tik kelias dienas...baisu, nesaugu...Nesakau, kad specialiai dare mums blogai, bet kad neatidziai, neatsakingai ir abejotinos kvalifikacijos gydytojai dirba "Mazylio" gimdymo namuose, tai tikrai, o isleidziant mus is tu gimdymo namu galejo bent atsiprasyti, kad iskarto ligos nepastebejo, bet ne kurgi medikas niekada savo kaltes nepripazins, bet jie ne tik kad neatsiprase, bet dar man iteike skiepu pasa kuriame buvo irasyta, kad jie dar ir paskiepino mano serganti vaika! zodziu ne tik kad pagalbos nesuteike, bet ir skiepus serganciam vaikui suvare! tai va kokia mano istorija... atrodo jau viskas gerai isgijom, augam gerai, jau tiek laiko praejo, bet kai prisimenu sia istorija, taip sirdi suspaudzia...
Saunu, kad pas jus siai dienai viskas geras
kartais tas gydytoju aplaidumas baugina
Ne kartais baugina, o dažnokai... Aš pati gimdymo namuose pasigavau plaučių uždegimą (gimiau sveika), ir po savaitės teko grįžti į ligoninę, kur visi man mirtį jau skubėjo pranašaut
Kovokit už savo mažylius
Kosmaras kazkoks tai!!!
gydytojos pavardes nenoreciau sakyti, gal neetiska, nezinau, bet ne ant jos as labiausiai supykusi, o ant vaiku gydytoju ir seseliu, kurie taip neatsakingai elgesi ir nepastebejo mano vaikuciuo ligos. o, kad tau "kla" viskas gerai buvo tai smagu. tau pasiseke, o man deje...
vieninteliam Dievui dekoju, kad viskas baigesi gerai.
Na manau, jei pasitaikė vienas kitas toks gydytojas, tai nereiškia, kad visi blogi
Dabar manau jau reikia užmiršti kas buvo ir džiaugtis nuostabiu ir sveiku mažyliu. Aukit sveiki ir laimingi
Labai pamokanti tavo istorija, kaip reikia atidžiai ir pačiai stebėti savo vaikelį ir visada kreiptis pagalbos ar konsultacijos. Sekmės jums augant ir nesirkit daugiau
Tikrai aciu Dievui kad viskas gerai jums baigesi.
Lygiai toki pati elgesi esu patyrusi ir VGN bei santariskese. Kai pasakiau savo pastebejimus VGN kad mano vaikui per daug svorio nukrito, atsakyma gavau, kad vaiko svoris neturetu buti mano rupestis, o medicininio personalo tiktais
Tikrai, svarbu, kad dabar jau viskas gerai.
|