nes man sitie klausimai (kuriuos galiu vadint idijotiskais) kyla vien pagalvojus apie antra vaikuti
Sveiki.Kas nesuprato mano temos paprasciausiai pabandysiu paaiskinti.Auginu dar vis viena vaika, norisi retkarciais antro bet.... atsiranda STABDIS.Klausiu dabar mamu auginanciu 2 ir daugiau vaiku: kaip jus sumastete,sugalvojote susilaukti antro?kai planavote i ka atsizvelgete?ar i materialine padeti ar siaip nieko nedaret....ar klausetes savo vaiku seneliu ar nenoretu dar tapti seneliais?ar dideli demesi jie jums sudare?
nes man sitie klausimai (kuriuos galiu vadint idijotiskais) kyla vien pagalvojus apie antra vaikuti
man toks jausmas kad tu jo ne taip labai ir nori kad tau kyla tiek daug klausimu
kiekvienas vaikelis ateidamas atsinesa savo ir suteikia dideli dziaugsma o tada jau nebelieka niekam jokiu klausimu sekmes tau QUOTE(#super# @ 2009 07 02, 13:44) man toks jausmas kad tu jo ne taip labai ir nori kad tau kyla tiek daug klausimu kiekvienas vaikelis ateidamas atsinesa savo ir suteikia dideli dziaugsma o tada jau nebelieka niekam jokiu klausimu sekmes tau Pilnai pritariu Pas mane kad ir nelabai laukti, neplanuoti buvo antras ir trecias, bet esam labai laimingi kad nutarem tiek turet QUOTE(Uzsispirele @ 2009 07 01, 23:08) Sveiki.Kas nesuprato mano temos paprasciausiai pabandysiu paaiskinti.Auginu dar vis viena vaika, norisi retkarciais antro bet.... atsiranda STABDIS.Klausiu dabar mamu auginanciu 2 ir daugiau vaiku: kaip jus sumastete,sugalvojote susilaukti antro?kai planavote i ka atsizvelgete?ar i materialine padeti ar siaip nieko nedaret....ar klausetes savo vaiku seneliu ar nenoretu dar tapti seneliais?ar dideli demesi jie jums sudare? nes man sitie klausimai (kuriuos galiu vadint idijotiskais) kyla vien pagalvojus apie antra vaikuti Gal dar esi labai jauna ir labai priklausoma nuo senelių finansiškai ar kaip kitaip? O gal dar tiesiog ir neatėjo laikas antrajam. Nes tam laikui atėjus, vaikučio ilgesys bus daug stipresnis už tokias abejones. mano atveju pvz. viena močiutė labai džiaugėsi antru anūku, kita QUOTE(Uzsispirele @ 2009 07 01, 23:08) Sveiki.Kas nesuprato mano temos paprasciausiai pabandysiu paaiskinti.Auginu dar vis viena vaika, norisi retkarciais antro bet.... atsiranda STABDIS.Klausiu dabar mamu auginanciu 2 ir daugiau vaiku: kaip jus sumastete,sugalvojote susilaukti antro?kai planavote i ka atsizvelgete?ar i materialine padeti ar siaip nieko nedaret....ar klausetes savo vaiku seneliu ar nenoretu dar tapti seneliais?ar dideli demesi jie jums sudare? nes man sitie klausimai (kuriuos galiu vadint idijotiskais) kyla vien pagalvojus apie antra vaikuti Kazkaip ir man atrodo,kad nesat dar pasirenge vaikucio atejimui.
mano nuomonė turbūt sutaps su visų kitų čia pasisakiusių mamyčių. Manau kad svarbiausiai tai ko norite jūs su vyru, o ne jūsų tėvai ar seneliai.. juk jiems manau tik džiaugtis reikėtų anūkais
Pirmiausia patys tvirtai apsispręskit, bet be kitų nuomonės O šiaip turiu draugę kuri irgi nori, bet bijo, kad ta nelemta "krizė", kad finansiškai gali palūžti.. bet manau kad čia tik ieškoma priežąsties, dėl ko save taip patys atkalbinėja..
Nekilo jokių abejonių nei dėl tėvų,nei dėl krizių,nei dar ko
Jeigu gerai seksis susitvarkyti su dviem,labai ilgai netemsim ir su trečiu Na nežinau,noras turėt didelę šeimą užgožia visus nemalonumus. Mano mama,kai pasakiau nelabai apsidžiaugė,kad bus pametinukas QUOTE(Tomulyte @ 2009 07 10, 18:31) Nekilo jokių abejonių nei dėl tėvų,nei dėl krizių,nei dar ko Jeigu gerai seksis susitvarkyti su dviem,labai ilgai netemsim ir su trečiu Na nežinau,noras turėt didelę šeimą užgožia visus nemalonumus. Mano mama,kai pasakiau nelabai apsidžiaugė,kad bus pametinukas Mano mama irgi nelabai apsidziauge kad laukiuosi trecio, dar pasiule pasidaryti isvalyma, bet mes nusprendem su vyru kad auginsim, o dabar ir mama labai myli savo anukele
Mums irgi nekilo jokių abejonių dėl antro vaiko, nes dar prieš planuojant pirmą buvom aptarę, kad antras bus planuojamas praėjus geriems metams po pirmojo. O jau trečią planuosim po 4-5 metų nuo antrojo. Kol kas plano laikomės
Visiškai nežiūrėjom į aplinkinių reakciją. Abiejų tėvai apsidžiaugė. MB tėvai užauginę vieną vaiką, nuolat kartojo ir kartoja, kad mums reikia kuo daugiau vaikų. Mano tėvai- užauginę tris mergičkas- tik perspėjo, kad man bus sunku, bet tai draugiškai, be jokių priekaištų. Na o iš draugų tarpo, tai buvo visokių nuomonių. Vieni žavėjosi,kiti net mūsų pėdom pasekė Tik kiek esu pastebėjusi iš aplinkos, tai nesekit kitų norais, tik savais. Niekas kitas geriau nei Jūs nežino, ko Jums reikia.
o man labai artima temos autorės "problema".
Jau vis galvojam, jau sapnuoju, dienom svaigstu taip pat, bet dažnai aplanko ir įvairūs klausimai, abejonės: nors tokie, ką pasakys tėvai, neaplanko, nes pirmajam vaikui jau 3 metai (pakankamai nemažai, kad jau antras vaikas visiems būtų suprantama savaime), bet gasdina krizė (kai kas gal sakys, kad pinigai nesvarbu, bet kai vyras vienintelis maitintojas, kaba paskola ir dar jo darbe prasidėjo atleidinėjimai- tai maža nepasirodo, aš bedarbė), dar šiemet įstojau mokytis.... gal ir gėda prisipažinti, kad prieš kelis mėnesius sugriešijom tyčia- sakiau bus kaip bus- bet nebuvo, bet...gėda...kai gulėjom su vyru viens šalia kito susiglaudę pati nebesusigaudau visai visai susimaišiau............................. Įdomu, kaip sekiasi temos autorei, gal atsilieps- pasipasakos, ji ne viena su tokiomis mintimis QUOTE(Uzsispirele @ 2009 07 02, 06:08) Sveiki.Kas nesuprato mano temos paprasciausiai pabandysiu paaiskinti.Auginu dar vis viena vaika, norisi retkarciais antro bet.... atsiranda STABDIS.Klausiu dabar mamu auginanciu 2 ir daugiau vaiku: kaip jus sumastete,sugalvojote susilaukti antro?kai planavote i ka atsizvelgete?ar i materialine padeti ar siaip nieko nedaret....ar klausetes savo vaiku seneliu ar nenoretu dar tapti seneliais?ar dideli demesi jie jums sudare? nes man sitie klausimai (kuriuos galiu vadint idijotiskais) kyla vien pagalvojus apie antra vaikuti O kas yra per anksti? ir nuo kada tevai reguliuoja vaiku skaiciu kai kus turite savo seima? Antra planuojam mes, tik mes ir planai priklauso nuo noru. Jei yra stabdis vadinasi noras nera didelis, Kai noras didelis tada nesvarbu ka pagalvos tevai arba kada yra anksti, kokios pajamos ir pan. Antras apsieina pigiau negu pirmas, nes juk nereikes pirkti antros maitinimo kedutes, ar daugiau zaislu ( aisku jeigu skirtumas ne 15m, kai jau viska isdalinai ar ismetei). Del laiko trukumo, mes dienoje turim 24 val, tikrai daugiau papildomas vaikas neatims, jei tas 24 val skyrem vienam vaikui, tai kai bus antras skirsim dviems. O kam buvo pirmas, iskyla toks pats klausimas kai paklausi, o kam antras. Atsakymas is idejos tas pats. O del laimes, tai niekas negali nusprest ar tu busi laiminga su antru ar ne, o kaip yra su pirmu? Ar pirmas vaikas tau suteikia daug dziaugsmo, laimes? Vaikus geriausiai planuoti ir ju laukti, kad pasitiktumem juos su meile, o nesitiketumem kad meile ateis savaime. Zinoma kad meile ateis kai vaikutis gims, bet juk dar 9 men jis buna pilvelyje, kur jaucia mamos meile jeigu jis yra mylimas nuo pirmos dienos. Sekmes jums kuriant seima
Nuo mazumes zinojau, kad butinai turesiu du vaikus. Vien todel, kad pati augau viena
Beliko apskaiciuoti optimaliausia amziaus skirtuma tarp vaiku - ir kad pati nepervargus buciau, ir kad vaikai maksimaliai demesio gautu is manes, ir kad paauge galetu kartu zaisti Mano tevai buvo pries, taciau i tai nekreipiau demesio - mama vistiek nepadejo auginti (o ir dabar nepadeda), MB mama jau amzinatilsi Beje, itin daug galimybiu tureti dar viena vaikeli neturejom: uzdarbiai buvo menki, buvom prisiskoline pinigu bustui, taigi, ziauriai taupem ir skaiciuodavom kiekviena centa. Dabar auga du paaugliai berniukai (amziaus skirtumas 2 m 10 men.) - jie geriausi draugai, zaidimu partneriai. O neseniai atsirado ir neplanuota visai netyciuke sese. Net minties nebuvo atsisakyti ,,netyciuko" - jei jau ji nusprende pas mus ateiti, vadinasi priimsim du dziaugsmu
Man tai pametinukai
Pas mane vel pasikeite viskas,....sikart vyras pradejo nenoret..nes va ir darba toki puse velnio rado(is statybu i baldu isveziojimus,pakrovimus uzsieni - 800lt alga + 50euru nuo pakrautos furos vokietijoje.Kartais buna net 3 furos pakrovimui is vokietijos i lietuva.P.s:tenka i menesi jam savaitei ar dviem i ta vokietija isvykt).Pati dirbu tam paciam darzeli kur ir pirmagimis,priesmokyklinuku grupes aukletojos padejeja.Gyvenam ne mieste o miesteli, aisku pliusas kad darzelis ir abieju seneliai yra bet dabar kazkaip pati stabdausi nes norisi ir geriau pasiruost antram, uzsidirbt del buto remonto,..Na pas mano mama pirmagimi dazniausiai vedam, kazkaip geriau rupinasi nei mano vyro mama.tik tas kad mano pacios mama gyvena viena(issiskyre su mano tevu), aisku siektiek selpia ir pinigais nes tikrai sunku ypac kaip viena mama minejo kad tiek ta krize smaugia ir paskolos.Nors mes zverisku sumu nepasiemam o tik buitiskus daiktus bet vistiek pinigai i kita vieta keliauja.Vakar nuvykus i miesta teko pasupt giminaites menesiuko laiko mergyte, tai taip gera buvo...kazkoks potraukis.....bet dar vis norisi kokius 1-2metus palaukt, del geresnio gyvenimo
QUOTE(Uzsispirele @ 2009 07 01, 23:08) Sveiki.Kas nesuprato mano temos paprasciausiai pabandysiu paaiskinti.Auginu dar vis viena vaika, norisi retkarciais antro bet.... atsiranda STABDIS.Klausiu dabar mamu auginanciu 2 ir daugiau vaiku: kaip jus sumastete,sugalvojote susilaukti antro?kai planavote i ka atsizvelgete?ar i materialine padeti ar siaip nieko nedaret....ar klausetes savo vaiku seneliu ar nenoretu dar tapti seneliais?ar dideli demesi jie jums sudare? nes man sitie klausimai (kuriuos galiu vadint idijotiskais) kyla vien pagalvojus apie antra vaikuti Mano atveju vyras labai norejo antro vaiko, as irgi nieko pries buvau, tai ir padarem.
planuokite...jei tik galite...
nors, sako, kad vaiku negalima planuoti Man planuoti vaiką tai asocijuojasi, kaip tarybiniais metais kolūkiuose planuodavo penkmečiui tai tokį paršelių prieauglį tai kitokį. Taigi vaikas yra Dievo dovana, kurios žmogui jau nepriplanuot.
Mes planavom pirma,planuoja rudeni antra . O jai ir netyciukas vistiek bus labai nuostabu ir labai laukiamas ir antras ir trecias
QUOTE(Uzsispirele @ 2009 07 01, 23:08) ar klausetes savo vaiku seneliu ar nenoretu dar tapti seneliais?ar dideli demesi jie jums sudare? nes man sitie klausimai (kuriuos galiu vadint idijotiskais) kyla vien pagalvojus apie antra vaikuti o kiek tau metu, kad tevu kyla noras atsikausti ar gali antra vaika planuoti/tureti? O del mylejimosi su vyru toks poreikis nekyla, nes gi niekada negali buti tikra, kad tai nepasibaigs antru
Nelabai sutinku, kad vaikai negali būti planuojami. Nepripažįstu tik aborto, kuris daliai gal ir yra kaip kontracepcijos būdas ar šeimos planavimo priemonė. Nesuprantu tų žmonių, kurie skundžiasi, kad sunku su vienu, tada gimsta antras, paskui skundžiasi, kad sunku su dviem, gimsta trečias, tada jau skundžiasi, kad sunku su 3 ir ieško ypatingų sąlygų.
O tėvai juk neprivalo auginti anūkų, todėl juo nuomonės klausti tikrai nėra prasmės.
Pirmas vaikiukas buvo neplanuotas, bet labai laukiamas
Kas cia per kitu nuomones paisymas... Isklausai ir atsirenki kas tau idomu. Jeigu nori vaikelio, tai darai
mes tai pirma planavom, o antras netyciukas
Na logiskai pamascius taip kad savo vaikai ir ju planavimas priklausytu tik patiems tevams, o seneliai ne prieko, bet kai vadinamieji seneliai yra senųjų pažiurų ir kartais nervina kad mėgsta kišti savo nosi kur nereikia.
Man dabar 22 m, vyrui 24 metai, sūnui 4 metai.Abu dirbam, vaikas eina i darželi (aš dirbu tam paciam darzeli jau treti metai). Atrodo kaip kad viskas savo vietoj, ir to antro leliaus norisi, neskaitant kad mažą kūdiki jau savaitė kaip sapnuoju ir atsikeliu kaip šlapiu skuduru trenkta, toks jausmas po tu sapnu:D Bet kuo tolin vis pagalvoji "Ai...gal dar palaukt, dabar netinkamas metas.Po kokiu 2m. gal...''. Taip kramtoske ir tempiu. Kuo tolin tuo gilyn i bedugne varausi, na o vyras ta pati kad dabar jis nenori, gal po kokiu 5 metu....Galva nebeisnesa, pradejau net dienorasti rašyt, o gal čia mano norai per greiti ir per dideli?...
Pas mane du planuoti, vienas ne, jei buciau zinojus, kad taip baigsis, tai gal buciau nei vieno neplanavusi
Siaip retai galvojui, kad, kai mazas skirtumas, bus vaikams linksmiau, kol kas galvoju tik apie dabarti , o dabartis sunki. Manau vaikus reikia planuoti, tuomet lengviau ir tevams ir ju piniginems.
Mūsų šeimoje visi trys vaikai planuoti ir labai laukti. Aplinkinių nuomonės net negalvojau klausti ar paisyti...
Šiaip ką išgyvena temos autorė pilnai suprantu. Pati gyvenu dar vieno vaikelio troškimu. Kyla abejonių, bet teisingai sakoma, kad pinigai uždirbami. Tad ateidamas mažylis atsineš ir savo duonos kąsnį. Tiesiog tada tėveliai dar labiau stengsis, kad visi būtų sotūs ir laimingi, visi poreikiai patenkinti.
[quote=Švelnutėlė,2009 07 25, 20:55]
o man labai artima temos autorės "problema". Jau vis galvojam, jau sapnuoju, dienom svaigstu taip pat, bet dažnai aplanko ir įvairūs klausimai, abejonės: nors tokie, ką pasakys tėvai, neaplanko, nes pirmajam vaikui jau 3 metai (pakankamai nemažai, kad jau antras vaikas visiems būtų suprantama savaime), bet gasdina krizė (kai kas gal sakys, kad pinigai nesvarbu, bet kai vyras vienintelis maitintojas, kaba paskola ir dar jo darbe prasidėjo atleidinėjimai- tai maža nepasirodo, aš bedarbė), dar šiemet įstojau mokytis.... gal ir gėda prisipažinti, kad prieš kelis mėnesius sugriešijom tyčia- sakiau bus kaip bus- bet nebuvo, bet...gėda...kai gulėjom su vyru viens šalia kito susiglaudę pati nebesusigaudau visai visai susimaišiau............................. Įdomu, kaip sekiasi temos autorei, gal atsilieps- pasipasakos, ji ne viena su tokiomis mintimis Sveiki.kaip cia ir seksis. Labai sunkios mintis, kartais nuveju salin, o kai pamatai vezimeli tai tikrai net sirdute suspurda. Sikart MB susistabde sita nora, sako biski palaukim, kokius metus. Tai galvoju gal rimtai kokius metukus ,kelis pakentet, o jei po metu nieko- tad nebesuksiu sau galvos ir darysiu kaip AS noresiu
aš ir visai noriu antro,laaabai apie jį galvoju... bet situacija apžvelgus noras truputi pamažėja bet vistiek noriu
Abu planuoti.
|