Sveikutes, pirmojo vaikelio susilaukiau atliekant planine cezario pjuvio operacija. Panasu, kad si karteli, tai pat nelabai galesiu rinktis
QUOTE(daivazek @ 2009 07 03, 09:35) Sveikutes, pirmojo vaikelio susilaukiau atliekant planine cezario pjuvio operacija. Panasu, kad si karteli, tai pat nelabai galesiu rinktis O tai kainuoja planinė Cezario operacija?.Kai ankstesniai vaikai pasaulį išvyzdavo operuojant, 2 ir 3 buvo planinės operacijos ir nieko nekainavo. Tai net nežinau ar dabar kas pasikeitę QUOTE(mistika30 @ 2009 07 03, 12:01) O tai kainuoja planinė Cezario operacija?.Kai ankstesniai vaikai pasaulį išvyzdavo operuojant, 2 ir 3 buvo planinės operacijos ir nieko nekainavo. Tai net nežinau ar dabar kas pasikeitę Cia as turiu omenyje jei su daktare is anksto tariesi, tai va idomu, kiek paprastai siai dienai i vokeli (paprasciau tariant QUOTE(daivazek @ 2009 07 03, 13:17) Cia as turiu omenyje jei su daktare is anksto tariesi, tai va idomu, kiek paprastai siai dienai i vokeli (paprasciau tariant Tai gal ir šiaip darys, kam tartis?Aš atėjau į pirmą konsultaciją ir man pasakė kad Cezaris bus. O į vokelį duosiu nebent pakoreguotų gimdymo datą. Bent jau šią minutę taip mastau
Tai gal zmogus klausia ne del nusipirkimo, o del susitarimo pas konkrecia daktare? kad butent ta priziures ir ta operuos.
Aš tariausi iš anksto, buvo planinis cezaris, mokejau 1000 lt
Turėjau du planinius cezarius, tariausi su konkrečiu gydytoju, abu kartus mokėjau 400 Lt. Rugpjūtį laukia trečias cezaris, mokėsiu tiek pat. Čia KMUK.
Aišku, priklauso nuo situacijos - mes su gydytoju sutarėm, kad atvažiuosiu jo darbo dieną, ryte. Tai nemačiau reikalo švaistyt tūkstančių. Kas kita, jei tai būtų savaitgalis ar naktis.
Jei del medicininiu indikaciju man reikalingas planinis cp, as tikrai nemokesiu. Kas kita, jei sutarta operacija del kokiu kitu priezasciu, pvz. gimdymo fobijos
QUOTE(eling @ 2009 07 07, 11:26) Jei del medicininiu indikaciju man reikalingas planinis cp, as tikrai nemokesiu. Kas kita, jei sutarta operacija del kokiu kitu priezasciu, pvz. gimdymo fobijos Man pačiai gimdyt neleidžia dėl kraujagyslių patologijos, cezaris jau kaip ir būtinas. Bet aš mokėjau, nes norėjau, kad operuotų būtent mano pasirinktas gydytojas.
Mokejau Kauno kriksc.gid.namuose 1000 lt. Pernai. tikiuosi, kad siemet nepabrangs...Pas ta pacia.
na mes daktarui KMU davem 1000 Lt. aisku galima duot 5000, galima isvis neduot, bet jis labai rupestingas buvo, ir manau reikia atsiskaityt zmogui uz darba bei rupesti
Aciu uz atsakymus
o duodama tik daktarui ar dar ir anesteziologui atskirai? kam dar , po kiek ir kokiomis dalimis duodama?
QUOTE(vobla @ 2009 07 09, 19:19) o duodama tik daktarui ar dar ir anesteziologui atskirai? kam dar , po kiek ir kokiomis dalimis duodama? Pagal mane tai pagrindiniai padekos pinigeliai daktarui, o anestezeologui tai praeita karta 100Lt i kisene vyras idejo, tai rupinosi
del leliuko sedimos padeties man darys planini cp.
turėjau tris planinius cezarius, visi kmuk. kadangi visus kartus tariausi su norimu gydytoju, tai jam ir atsiskaitydavau. pirmas cz - 400 lt, antram ir trečiam paruošiau po 500 lt. trečio cz metu reikėjo turėti nusipirkus spec. anesteziologinį rinkinį, jį nusipirkau tą pačią operacijos dieną, kmuk vaistinėje ( apie 47 lt).
Sveikutės
QUOTE(secret_lover_ @ 2009 12 13, 20:50) Sveikutės Kiek kartu girdejau kad gimdymas yra sveikiau, ir ne vienas nepaaiskino, kodel.
Mane domina vienas klausimas, kodel planinis CP yra daromas nustatyta diena, o ne kai prasideda saremiai ar nubega vandenys, na zodziu, kai vaikas pats pradeda "belstis" ?
QUOTE(Milda_Milda @ 2009 12 14, 14:32) Mane domina vienas klausimas, kodel planinis CP yra daromas nustatyta diena, o ne kai prasideda saremiai ar nubega vandenys, na zodziu, kai vaikas pats pradeda "belstis" ? jeigu yra nustatyta diena, bet anksčiau nubėga vandenys ar prasideda sarėmiai, reikia vykt į ligoninę ir niekas nelauks nustatytos datos QUOTE(Milda_Milda @ 2009 12 14, 15:32) Mane domina vienas klausimas, kodel planinis CP yra daromas nustatyta diena, o ne kai prasideda saremiai ar nubega vandenys, na zodziu, kai vaikas pats pradeda "belstis" ? Kai kuriais atvejais pavojinga laukti kol prasides gimdymo veikla, o siaip manau, kad nera skirtumo, juk vistiek negimdys moteris, tai kam kankintis. O kelios dienos ten ar atgal nieko nekeicia. Mano atveju (sedmenine pirmeiga) data paskyre diena kuria turejau gimdyt, bet nubego vandenys pries savaite tai ir padare CP anksciau. QUOTE(Milda_Milda @ 2009 12 14, 14:32) Mane domina vienas klausimas, kodel planinis CP yra daromas nustatyta diena, o ne kai prasideda saremiai ar nubega vandenys, na zodziu, kai vaikas pats pradeda "belstis" ? Todėl kad medikams taip patogiau QUOTE(Milda_Milda @ 2009 12 14, 14:32) Mane domina vienas klausimas, kodel planinis CP yra daromas nustatyta diena, o ne kai prasideda saremiai ar nubega vandenys, na zodziu, kai vaikas pats pradeda "belstis" ? Ne visada taip. Kai kurie gydytojai laukia gimdymo veiklos ir tada operuoja, bet dauguma liepia atvykti sutartą dieną. jau vien žodis "planinis" reiškia, kad suplanuota. Be streso, skubėjimo. Turėjau tris planinius cezarius kmuk. Visus tris kartus datą pasirinkom mes. Operavo iš anksto, nelaukdami sąrėmių, nes turiu kraujagyslių patologiją.
Sveikos, mielosios. O as vykstu rytoj i KAK planinei CP operacijai, beje jau treciajai.Pirmosios dvi buvo padarytos kaip neplanines. Pirmoji suejus nustatytai gimdymo datai ir kaip tik prasidejus gimdymo veiklai, o antroji nutekejus vaisiaus vandenims , dar likus porai dienu iki gimdymo nustatytos datos. Na o sis atvejis bus (tikriausia per puse paros niekas nepasikeis) toks, kad gimdymo veikla neprasidejusi, o operacija suplanuota rytoj. del to siek tiek ir nerimauju, kad kudikeliui dar gera isciose, o mes ji isprasysime is ten.
Tad bukite sveikos, kantrios ir kiekvienai bus taip kaip aplinkybes susiklostys.
Labukas visoms
as net negalvojau apie CP anksciau, bet mano mazoji nusprende, kad gulet zemyn galva jai nusibodo, ir apsiverte, tai daktare uzrase 29dienai. biski lengvam soke sedziu,bet tai ka, bent jau neskaudes
Beje, įdomu, kam daro 3 Cezarį ar siūlo strerilizuotis?
QUOTE(mistika30 @ 2009 12 27, 22:19) Beje, įdomu, kam daro 3 Cezarį ar siūlo strerilizuotis? Praėjo tie laikai. Dabar 3 cezariai - toli gražu ne riba. QUOTE(mistika30 @ 2009 12 28, 09:58) Na bent ju man neteko sutikti realybėje kurios turės 4 Cezarį. O man jau toks ir bus. Tad bent jau Šiauliuose siūlo ir vis pabrėžia kad čia beveik visos sterilizuojasi. Tad ir galvojuką čia daryti.. Pati esate gyvas pavyzdys, kad ir keturi cezariai - labai įmanomas dalykas. Tiek laiko jau išnešiojote, tai vadinasi, viskas yra ir bus gerai Aš jūsų vietoje nesisterilizuočiau. Net jei daugiau vaikų ir neplanuojate. Visgi organizmui tai - dideli ir nemalonūs pokyčiai. O ir kas žino, gal penkto kada užsinorėsite QUOTE(mistika30 @ 2009 12 27, 22:19) Man siūlė. Sutikau. ( KMUK) QUOTE(Sweet Dreams @ 2009 12 28, 11:33) Turėjau du kartus plyšusį gimdos randą ( II ir III nėštumai). Ketvirtas nėštumas man jau nesuderinamas - rizika žūti vaisiui, man didelė tikimybė nukraujuoti. Vaikiukų tikrai daugiau planuose nėr, amžius jau gerokai virš 30, dvi mergytės namuos siaučia - per akis to džiaugsmo Neigiamų pojūčių nejaučiu.
Man planinis CP sausio antrąją numatytas. Pirmasis irgi po CP gimė, nes vandenys nubėgo, o veikla nesivystė. Antro pačiai gimdyti neleistų dėl įaugusios į randą placentos. Laukiam kol pats gimdymas prasidės, bet kaip nieko, taip nieko
QUOTE(Tangi @ 2009 12 28, 16:48) dėl įaugusios į randą placentos. Laukiam kol pats gimdymas prasidės, bet kaip nieko, taip nieko ir taip ramiai leidžia laukti veiklos?? QUOTE(vaivos juosta @ 2009 12 28, 16:26) Man siūlė. Sutikau. ( KMUK) Turėjau du kartus plyšusį gimdos randą ( II ir III nėštumai). Ketvirtas nėštumas man jau nesuderinamas - rizika žūti vaisiui, man didelė tikimybė nukraujuoti. Vaikiukų tikrai daugiau planuose nėr, amžius jau gerokai virš 30, dvi mergytės namuos siaučia - per akis to džiaugsmo Neigiamų pojūčių nejaučiu. Na man ir šiokių tokių nemalonių pojūčių 4 nėštumas duoda. Apie 5 net nesvajoju, tad svarstau visus už ir prieš. Beje, ar reikėjo už sterilizaciją mokėti, gal yra dar kas nors ką reiktų žinoti? QUOTE(vaivos juosta @ 2009 12 28, 16:26) Man siūlė. Sutikau. ( KMUK) Turėjau du kartus plyšusį gimdos randą ( II ir III nėštumai). Ketvirtas nėštumas man jau nesuderinamas - rizika žūti vaisiui, man didelė tikimybė nukraujuoti. Vaikiukų tikrai daugiau planuose nėr, amžius jau gerokai virš 30, dvi mergytės namuos siaučia - per akis to džiaugsmo Neigiamų pojūčių nejaučiu. Jūsų atveju, tikiu, kad sterilizacija buvo geriausia išeitis, jei jau per antrąjį nėštumą plyšo randas Visgi manau, kad daug kas priklauso nuo moters organizmo savybių, atliktų operacijų "kokybės" ir tarpų tarp nėštumų. Nusiteikiam optimistiškai QUOTE(mistika30 @ 2009 12 28, 17:13) Nereikėjo mokėti. ( mokėjau tik gydytojui, nes būtent jo norėjau kad operuotų). Šiaip tik parašo mano reikėjo, kad sutinku. QUOTE(Sweet Dreams @ 2009 12 28, 17:33) Jūsų atveju, tikiu, kad sterilizacija buvo geriausia išeitis, jei jau per antrąjį nėštumą plyšo randas Antro QUOTE(vaivos juosta @ 2009 12 28, 17:06) Placenta senti nepradėjus ir vaikas pagal echo mažesnis QUOTE(Margie @ 2009 12 29, 11:35) man beveik trimis savaitėmis anksčiau. jis tam ir yra planinis, kad nebūtų bereikalingos skubos. ir nejautrą geriau padaryti sekasi, kai nėra sąrėmių ( nes turi būti susirietus ir nejudėti). kitoms ir maniškę tikrai ne miegančią ištraukė
Mano atveju operacija paankstinta tik 5 dienom.Vaikutis visiskai subresta gimimui daug anksciau,praktiskai paskutini menesi tik riebaliukus augina ir sildosi pilvelyje
QUOTE(vaivos juosta @ 2009 12 29, 11:32) man beveik trimis savaitėmis anksčiau. jis tam ir yra planinis, kad nebūtų bereikalingos skubos. ir nejautrą geriau padaryti sekasi, kai nėra sąrėmių ( nes turi būti susirietus ir nejudėti). kitoms ir maniškę tikrai ne miegančią ištraukė Tos kurios turejot nebe pirma cezari ar randas gijo taip pat gerai kaip ir pirma kart? Ar neliko jis platesnis,jautresnis ar dar kaskoks kitoks? Papildyta: QUOTE(daivune @ 2009 12 29, 10:12) Aš po antro cezario intensyvioj sususipažinau su viena moterim jai padarė trečia cezari ir kartu sterilizaciją. Tik jos vyras nieko apie tai nežinojo. Sakė jai pati gydyt. pasiūlė. Teisingai
Pagal mano gydytoja man terminas sausio 10 d.
Siandien buvau VGN, paziurejo echo, pagal juos terminas butu kaip ir 6 d. Tad liepe 4 d. atvaziuoti ir guldis i stacionara, sake i svaites pabaiga turetumem tave "sutvarkyti" Tad norejau paklausiti, kurioms numatytas planinis CP, irgi is anksto guldo? QUOTE(Migluzee @ 2009 12 29, 14:21) Pagal mano gydytoja man terminas sausio 10 d. Siandien buvau VGN, paziurejo echo, pagal juos terminas butu kaip ir 6 d. Tad liepe 4 d. atvaziuoti ir guldis i stacionara, sake i svaites pabaiga turetumem tave "sutvarkyti" Tad norejau paklausiti, kurioms numatytas planinis CP, irgi is anksto guldo? manęs iš anksto neguldys QUOTE(gretux @ 2009 12 29, 14:20) Tos kurios turejot nebe pirma cezari ar randas gijo taip pat gerai kaip ir pirma kart? Ar neliko jis platesnis,jautresnis ar dar kaskoks kitoks? Visus tris kartus suigijo greitai, gerai, be jokių tempimų, šlapiavimų. Trečios operacijos metu man išpjovė tą seną randą ir suformavo naują. tad dabar jis toks pat plonas, kaip kad po pirmo cz. QUOTE(Migluzee @ 2009 12 29, 14:21) Ne. Visada atvažiuodavau tos dienos rytą, priėmime užpildydavo dokumentus, nuvesdavo į palatą, pamatuodavo spaudimą, aprengdavo spec.rūbais. Tyrimų nedarė jokių.
Mano gine parase siuntima savaite anksciau, nuvykau ir paskyre operacija gimdymo numatyta diena, sake, kam anksciau daryt
QUOTE(Migluzee @ 2009 12 29, 13:21) Mane gulde diena pries operacija,tyrimu man atrodo jokiu nebedare,nes ir taip daznai juos LT daro,ta vakara tik popieriu kruvas pasirasiau, ir raminanciu nakciai gavau,kad gerai pailset,issimiegot.Ryte klizma,dusas,skutimas -kam reikalingas(as buvau pati namie susitvarkius) valgyt neleido jau nuo vakaro pries cp. Bet visa tai buvo 2004m. cia dar priklauso nuo ligonines manyciau Dabar cp manes laukia UK manyciau jie turi savo tvarka,kol kas zinau tik diena, o dar turesiu konsultacija pas gyd. tikriausia tada viska ir pasakys,tyrimus turetu padaryt nes cia niekas nei slapimo kas menesi nedaro nei kraujo tikrina
O kaip dabar yra su kateteriu?. Jį įstato prieš epidūrą ar jau po jo?Kaip aš jo nelaukiu
QUOTE(mistika30 @ 2009 12 29, 20:19) O kaip dabar yra su kateteriu?. Jį įstato prieš epidūrą ar jau po jo?Kaip aš jo nelaukiu pirmus du kartus jį įstatė prieš nejautrą. tai kone vienintelis neigiamas pojūtis. nes jausmelis, tai o tai kaip supratau - jei imi bendrą narkozę, tai kateterio neveda? QUOTE(vaivos juosta @ 2009 12 29, 20:41) pirmus du kartus jį įstatė prieš nejautrą. tai kone vienintelis neigiamas pojūtis. nes jausmelis, tai o tai kaip supratau - jei imi bendrą narkozę, tai kateterio neveda? man visos 3 operacijos buvo su bendra nejautra. Pirmus du kartus nevedė prieš tai. Po pirmos operacijos labai sunkiai atsigavinėjau, tai kaip per sapną pamenu tą kateterį, bet jis buvo kažkoks kitoks, ne su maišeliu, nuleido šlapimą ir vsio. Po 2 operacijos jau žinojau kas laukia, tai sakau noriu noriu į WC, paprašiau basono ar kaip ten jis vadinas. Sako nieko neišeis. Bet nenusileidau, sakau bandysiu. Tai po pusvalanduko pavyko ir kateterio malonumo nepajutau. 3 operaciją jau teko pajust tą maišelinį kateterį prieš bendrą narkozę ir parą lyg ir su juo teko gulėt... |