Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Esu visiška nevykelė:(
Supermamų klubas > Konsultacijų centras > Klausimas psichologei
Pages: 1, 2
Tyluma
Laba diena,prisijungiau prie jusu nors tikrai dar nesu mama,nes man dar tik 15 ax.gif bet labai norciau kad nors truputeli patartumet,kaipgi igyti pasitikejima savimi.Man tai atrodo tiesiog neimanoma,su mama as tikrai nenoriu kalbetis,nemoku paaiskinti kodel, bet man tiesiog geda.Labai nepasitikiu savimi,nedalyvauju jokiose renginiuose,tuo labiau sokiuose,nes atrodo kad visi kreivai ziures,be to nei sokti nei dainuoti nemoku,nzn kaip ismokti galima tokiai nevekslai(net nzn kaip reikia "normaliai sokti“bijau sukelti juoka aplinkiniams)apie vaikina net nekalbu nes man dar tik svajoti ir svajoti,niekas neziuri i tokia nevykele.Noreciau tureti draugu,bet didziausia problema,kad visiskai nemoku bendrauti su zmonemis,vaikstau viena,neiseinu is namu :cry Gal del to kad augau viena taip nepasitikiu savimi ir nemoku bendrauti.Labai noreciau jusu patarimu,ar knyga kokia perkaityti...Noriu keistis,nes man be galo sunku taip gyventi,bet problema tame kad nesuprantu KAIP :verkiu Mano abu tevai labai pasitikintys savimi ir grieztai mane aukleja,as tiesiog bijau pasakyti savo nuomone.Siais metais pradejau eiti i nauja mokykla ir manau yra mazyte proga nors truputi pasikeisti cry.gif
Su mama as galiu pasikalbeti apie mokykla ar siaip paprastus dalykus,bet tikrai neisdrysciau kalbeti apie savo perdeta drovuma.Zinoma ji zino kad esu nedrasi,bet manau nenutuokia kas manyje dedasi...Baigiu save visiskai nuvertinti,bijau nauju pazinciu,zmoniu(o ypac svetimu,nes nezinau ka su jais kalbeti,ar bent jau minimaliai palaikyti pokalbi).Pavydziu tiems zmonems kurie soka,dainuoja,o as tiesiog negaliu!Juk visa gyvenima nesokusi,nedainavusi staiga nepradesiu...Dar vienas dalykas,jei jau kalbu tai labai tyliai,jei pabandau nors truputi garsiau,atrodo kad rekiu...Noriu ismokti gyventi ne del kitu o del saves,nebenoriu galvoti ,o kagi zmones pasakys(nors as tikrai nieko blogo nedarysiu).Kartais atrodo-viskas,nuo siol busiu kitokia,bet tai tik tuscios svajones...Viena karta,kai norejau mamai issipasakoti,pacioje pradzioje,net neisklausiusi manes pareiske,kad as tokia nepatenkinta nuo per daug gero gyvenimo,na nezinau ar cia tinkamiausias atsakymas dukrai...Karta,sukaupiau visa drasa ir paklausiau mamos ar isleistu nors vininteli karta i sokius(nors net nezadejau eiti,kadangi draugiu neturiu) o ji atsake griezta ne,kadangi tamsu pareiti ir daug vaikinu diskotekuose buna,taip pat pavoju...Na bet man juk 15 negi visa gyvenima negalesiu niekur iseiti???Man atrodo kad mama mane per daug saugoja,o gal tik man taip pasirode???Zinau kad ji mane myli ir nori apsaugoti,bet ar ne per daug?Po 19 valandos niekur nebegaliu iseiti,nors tiesa pasakius niekur ir neinu,lovoje turiu guleti jau 9.30...Jauciuosi labai suvarzyta :verkiu
Mirėja
Labas 4u.gif

Man, aišku, daug daugiau metų negu tau, tačiau būdama tavo metų gyvenau panašiai. Tik skirtumas tas kad tame nemačiau problemos. Nežinau ar mane būtų išleidė į šokius, nes niekad nenorėjau. Draugių per daug neturėjau, porą klasiokių, su kuriom namo pakeliui buvo. Apie vaikinų turėjimą ar neturėjimą aš visai negalvojau. Dar buvau per jauna. Su pirmu vaikinu draugavau apie mėnesį 12kl, verkiau prieš kiekvieną pasimatymą, taip eit nenorėjau ir nežinojau kaip jam tai pasakyt. Mama pamokė jam pasakyti kad dėl artėjančių egzų negaliu bendraut. Neisivaizduoji kiek man palenvejo kai jis nustojo skambint. Gatvėje žiūredama į poras galvojau kad esu laiminga poros neturėdama. Visi skirtingu laiku subręsta.

Kam aš tau tai pasakoju? Nes tu turėtum pagalvot ar TAU to apie ką tu rašai tikrai reikia. Keistai skamba, žinau. Bet pagalvok, gal tai tik kitų sukūrtas įvaizdis? Turi internetą, tai vaikiną, jei tau jo reikėtų susirastum be problemų. (Aš beja, taip vyrą susiradau). Dar chatose plepant ir bendraut ir pokalbį palaikyt išmoktum, nereikia nei garsiai šnekėt, nei veido išrašką ar rankų nervingais judesiais rūpintis. Pomažu ir temų ir pazistamų atsirastu.

Kur gaut draugių? Pagalvok kiek jų tau reikia, gal tiesiog mažai bendraujantis žmogus esi? Mane kartais graužia pavydas kad nebūnu tiukšminguose vakarėliuosė, tačiau realiai žinau kad man to nereikia. Kartais pasijaučiu vieniša, tačiau jei iškrenta taip, kad per mėnesį susitinku daugiau nei su dviem žmonėm (draugem ar pažistamom) jaučiosi pavargus. Susiskambinu irgi nedažnai ir man to nereikia. Prisižiūrėjus filmų norėtusi būti "žaviai ir veikliai",tačiau tai ne man. Visi žmonės skirtingi. Aš laiminga namie, su kompu, TV ir knyga. Bet gaut draugių nesunku. Konkrečiai: jei tau sunku pradėt bendraut reikia susirast vietų kur tokių daug ir jų fone galėtum pasijaust drąsi. Labai tinka būreliai: 1)mama išleistų 2)ten susirinktų visi nepažistami tai nežiūrėjus nedrąsiai stovinčią merginą pati prieit įsidrąsintum, 3)lengva pokalbį pradėt (kodėl tu čia? Ar seniai to domėsi?) Tik tinkamai pasirink: į roko muzikos pamokas susirinks vieni žmonės, į mezgimo būrelį- kiti. Nauja mokykla gerai tik jei naujai surinkta visa klasė, prie seno kolektyvo pritapt sunku.

Sekmės mirksiukas.gif
Kveli
Tyluma, tavo amžiaus jaučiausi labai panašiai. Draugių neturėjau, su klasiokėmis bendravau tik mokykloje, vaikinų labai drovėjausi ir galvojau, kad jiems patikti negaliu. Įsivaizdavau, kad esu stora, nešiojau akinius. Na, priežasčių kompleksuoti buvo pilna. Tėvai mane taip pat labai saugojo.
Visą laiką ieškojau kokių nors patarimų, kaip tą situaciją pagerinti. Skaityti psichologines knygas nėra blogai, bet sunkiausia pritaikyti tuos patarimus realiai.
Nežinau, kokiame mieste tu gyveni? Pvz.; Kaune yra Kauno pedagoginės psichologinės tarnyba. Ji lyg konsultuoja nemokamai. Manau, kad kvalifikuoto psichologo pagalba būtų naudinga.
Moksleivių rūmuose yra įvairių būrelių. Gal ten pabandyk į kurį užsirašyti? Gal ten su kuo nors susidraugausi? O jei ir nesusidraugausi, tai bent gal išmoksi ką nors įdomaus. Man pačiai dabar gaila, kad aš buvau tokia nedrąsi ir niekada ten nėjau.
Suprantu, kad toks žingsnis gali pareikalauti iš tavęs pastangų, nedrąsu ir panašiai, bet niekas per galvą už pabandymą neduos mirksiukas.gif
O intenete čatinti taip ir neišmokau, toks bendravimas man būna įdomus tik trumpą laiką, o po to atsibosta. Tad jei ir tau ten nesiseks, nesijaudink, ne tau vienai taip.
Į šokius paauglystėje aš nevaiksčiojau. Tėvai irgi neleido. Šiaip buvau kelis kartus su pussesere, bet manęs niekas nekvietė šokti verysad.gif
Šiaip "visas gyvenimas" labai ilgas laiko tarpas. Tad užtikrinu tave, kad į šokius dar nueisi mirksiukas.gif
O šiaip aš pasikeičiau. Drąsuolė nesu, bet drovumas gyventi netrukdo. Turiu draugų, turiu mėgstamą hobį, nepasitikėjimo savimi periodai kartais užplaukia, bet visada žinau, kad jie praeis smile.gif
Jei dar kas nors domina, klausk mirksiukas.gif

babble
Tyluma, vaiku susilaukus gyvenimas buna toks pat - vakare niekur neiseini, draugiu nebeturi, bernu irgi nebelieka (vienas tik vyrelis)..o atsigulti 21.30 buna tikra laime, nes iki pusiaunakcio kuopi namus, lygini plauni indus, grindis, renki rubus, zaislus ir pan... biggrin.gif

As tavo amziaus irgi daug draugu neturejau, bet mokiausi, daug skaiciau, kasdien eidavau i dailes mokykla..veiklos uzteko ax.gif buvau drovi, jautri..kaip ir visi paaugliai...praeis kiek laiko, baigsi mokykla, istosi kur mokytis, teks paciai daug daryti, tai ir pasikeisi..gyvenimas pakeicia ax.gif
Laiza
Tyluma,

jei gyveni Vilniuje, tai vaikų ir jaunimo laisvalaikio centre (berods, taip vadinasi ex Moksleivių rūmai Konstitucijos pr.) yra toks būrelis, kuriame moko bendravimo meno. Ten ateina žmonės dėl įvairių priežasčių turintys bendravimo problemų. Kaip jis tiksliai vadinasi, nežinau. Bet atsivertusi to centro internetinį puslapį, manau, susirasi. Kaip ir Kaune yra Vilniaus m. psichologinė-pedagoginė tarnyba, kur galima gauti nemokamą psichologo konsultaciją. Šalia viso to yra ir nemokama psichologinės pagalbos linija (ta, kurios numeris prasideda 8-800 -....). Šiuo atveju net iš namų nereik išeit. smile.gif
Sėkmės Tau.

Noa
Tyluma, tu ne į bendravimo, o į kokius šokius pradedantiesiems įsirašyk. Ar į sportą kokį, aerobiką ar kokį velnią, kas dabar "ant bangos". Vat taip tai daroma: susikaupi, susirandi per laikraštį ar mokykloj skelbimuose, pasakai tėveliams, kad nori lankyt, nueini ir užsirašai smile.gif
Ir nebijok, kad ten durnai atrodysi - gal ir atrodysi, beje, pirmus tris kartus. Bet niekas ten neims džiaugtis vien dėl to, kad ką tik patys taip atrodė smile.gif O antra, trys kartai maksimum, toliau protingai atrodysi. Ir bendraut pradėsi, po treniruotės/repeticijos labai neblogai bendraujasi smile.gif Tiktai miiiiikliai, kol dar visi ieško, ką čia lankyt - paskui bus nedrąsiau įsiliet į susiformavusį kolektyvą.

Jei paguosiu, 15 metų dauguma turbūt panašiai jaučiasi (patirties nėra, hormonai šokinėja, pinigai pas tėvus, o reikalavimai jau kaip iš suaugusio), tik vieni užsidaro, o kiti kaip tik sklaidytis pradeda. Tos kataloginės mergos, kurios gatvėj ar kur nors gražiai stilingai atrodo ir savim pasitiki - vaikeliuk, jos ne 15 metės, o mažų mažiausiai 10 metų vyresnės smile.gif Ir tu tokia būsi, kai užaugsi... mirksiukas.gif
Tyluma
mirėja,gaila,bet as problema matau.Del sokiu,labai noreciau nueiti,bet kaip mamos isprasyti(nors butu labai geda dar karta prasyti,bet ko tik nepadarysi),bet nepalyginamai geda kad sokti nemoku,bet svarbiausia,nenoriu niekam prisispazinti,o noriu ismokti ir moketi(kad visi galvotu kad moku jau seniai doh.gif ).Tik nezinau kokio tipo sokius soka diskotekose.Gal go-go?O kaip manote,ar imanoma ismokti sokti namie(ta prasme is televizoriaus ar dar bala zino kur doh.gif )?Nes mama sako,kad sokti ne man(burelyje) ir nereikia juokinti zmoniu,o geriau eiti i koki protini bureli.As mazai bendraujanti,bet jeigu atsirastu galimybes ir visa kita,galeciau pasidaryti ir daug bendraujanti...Man kazkas uzejo.Vis kirba mintis,kiti gali o kodel negaliu as.Bet kaip suprantate-negaliu kad ir kaip noreciau verysad.gif
Be to siandien man pasiseke,jau beveik 11:30,o as dar ne lovoje smile.gif
Tyluma
QUOTE(Noa @ 2005 09 19, 12:01)
Tos kataloginės mergos, kurios gatvėj ar kur nors gražiai stilingai atrodo ir savim pasitiki - vaikeliuk, jos ne 15 metės, o mažų mažiausiai 10 metų vyresnės smile.gif Ir tu tokia būsi, kai užaugsi... mirksiukas.gif
*

Na kad ne-jos mano klasiokes...Nebent labai atsilikusios blush2.gif
Noa
QUOTE(Tyluma @ 2005 09 30, 23:22)
Tik nezinau kokio tipo sokius soka diskotekose.Gal go-go?O kaip manote,ar imanoma ismokti sokti namie(ta prasme is televizoriaus ar dar bala zino kur doh.gif )?
*

Nu principe jo, panašaus stiliaus. Tik reikalavimų mažiau, nes gi visi ne profai smile.gif Aišku, kad galima namie... Užsileidi muziką ir pasibandai, stebi save veidrody ar ant šešėlio kokio... smile.gif
O šiaip dauguma žmonių ten, diskotekoj ir išmoksta. Nes ten nėr nieko sudėtingo. Judesiukai paprasti, tas pats per tą patį, pastovėsi toj diskotekoj, pažiūrėsi, ką daro kitos ir tu tą patį darysi - visi taip išmoksta smile.gif

Nes mama sako,kad sokti ne man(burelyje) ir nereikia juokinti zmoniu,o geriau eiti i koki protini bureli.
A tai jau čia tipo kodėl žmonių juokinimas? blink.gif Tai gerai, gal profesionali šokėja ir nebūsi, na ten ūgis, lankstumas, psio takoje, kas įgimta, bet nemanau, kad yra žmonių, kurie visai visai netinkami tokiems dalykams - nu norėčiau tave pamatyt smile.gif
Galų gale, eik į aerobiką. Ten tas pats velnias. Ten blyn ir 55 metų moteros sportuoja, visokio kūno sudėjimo, ir vargo nemato... smile.gif Eik į aerobiką, arba galų gale mamai sakyk, kad į finesą, jeigu jau ji taip prieš rolleyes.gif
Jolki palki, būčiau aš tavo mama - na, labai labai norėdama ir galėčiau pagal amžių biggrin.gif Tai būčiau tavo mama, varytum man į aerobiką kaip didelė, dar prikontroliuočiau, ar treniruočių nepraleidinėji, jei jau aš už jas moku, va... smile.gif

As mazai bendraujanti,bet jeigu atsirastu galimybes ir visa kita,galeciau pasidaryti ir daug bendraujanti...
Duodu kepurę prišikt, kad bendrausi normaliai, tik dabar tokia klizma užėjo. Tavo amžius dabar toks durnas - preis. Žinok, visoms mums čia taip buvo...

Man kazkas uzejo.Vis kirba mintis,kiti gali o kodel negaliu as.Bet kaip suprantate-negaliu kad ir kaip noreciau verysad.gif

A vot šito tai nesuprantu smile.gif Psichologai sako, kad jei žmogus gali ką nors sugalvot, tai gali tai ir padaryt, smegenys taip sukonstruotos. Ta prasme, sugalvojimas jau pusė padarymo. Nesuprantu nors užmušk, kodėl 15 metų mergaitė, pakankamai protinga, negalėtų būti bendraujanti , simpatiška ir šokti. Prisikali pati sau į galvą visokių baisių trūkumų, kurių kiti nė nemato arba tai iš viso visai ir ne trūkumai... Na kas pas tave yra tokio nepataisomo, kas? 5 kg viršaus? Kurie gyvenimo būdą pakeitus nukris patys per 3 mėnesius? Akiniai? Kuriuos gali pakeist linzėm arba padaryt įvaizdžio dalim? Bloga oda? Yra krempudra smile.gif Dantis tvarko dantistai, plaukus - kirpėjai, tik vat jau su savim pati turėsi susitart... smile.gif
Nepataisoma yra tada, kai žmogus kojų neturi - ir tai buvo garsi manekenė su abiejų kojų protezais. na, nedramatizuok, saulele, tu ne pirma su tokiais jausmais ir ne paskutinė, tik matai, visi juos slepia...

Varyk, saulele, į aerobiką, mikliai tiktai, ir rašyk čia įspūdžius smile.gif
Tyluma
QUOTE(Noa @ 2005 10 01, 11:18)
Aišku, kad galima namie...  Užsileidi muziką ir pasibandai, stebi save veidrody ar ant šešėlio kokio... smile.gif
*

O ka daryt jei stebiu save ir nepatinka? ax.gif
Tyluma
Galų gale, eik į aerobiką. Ten tas pats velnias. Ten blyn ir 55 metų moteros sportuoja, visokio kūno sudėjimo, ir vargo nemato... smile.gif
*

Na tai jei 55 metu moterys eina,tai kaip as ten atrodysiu? blush2.gif
Tyluma
A vot šito tai nesuprantu smile.gif Psichologai sako, kad jei žmogus gali ką nors sugalvot, tai gali tai ir padaryt, smegenys taip sukonstruotos. Ta prasme, sugalvojimas jau pusė padarymo. Nesuprantu nors užmušk, kodėl 15 metų mergaitė, pakankamai protinga,  negalėtų būti bendraujanti , simpatiška ir šokti. Prisikali pati sau į galvą visokių baisių trūkumų, kurių kiti nė nemato arba tai iš viso visai ir ne trūkumai... Na kas pas tave yra tokio nepataisomo, kas? 5 kg viršaus? Kurie gyvenimo būdą pakeitus nukris patys per 3 mėnesius? Akiniai? Kuriuos gali pakeist linzėm arba padaryt įvaizdžio dalim? Bloga oda? Yra krempudra smile.gif Dantis tvarko dantistai, plaukus - kirpėjai, tik vat jau su savim pati turėsi susitart... smile.gif
Nepataisoma yra tada, kai žmogus kojų neturi - ir tai buvo garsi manekenė su abiejų kojų protezais. na, nedramatizuok, saulele, tu ne pirma su tokiais jausmais ir ne paskutinė, tik matai, visi juos slepia...
*

Na taip,bedos yra tik kelios,o visas kitas zmogus pats susigalvoja(ir as is tokiu).
Lyg nei 5kg virsaus neturiu(cia man taip atrodo blush2.gif (1.64 ir 51kg(man visai normalu)).Akiniu irgi nenesioju.Oda-keli spuogai yra,bet nieko baisaus.Keista,bet as naudoju ir krempudra ir visokiu kitokiu niekalu(nes tada jauciuosi siek tiek grazesne ax.gif ).Dantys labai tiesus.O plaukai tai nepatinka(spalva),kazkokie i ryzuma nesa(bet tik atspalvis),bet mama kokius 4 kartus i metus leidzia dazyti.Kojas turiu,rankas irgi,pagalvojus viskas gerai,bet...
Vat pavyzdziui Tu,taip idomiai kalbi ir t.t Noreciau panasiai bendrauti kaip tu blush2.gif
Dar prisiminau kas man labai nepatinka pas mane doh.gif Eisena cry.gif
p. Kikimora
QUOTE(Tyluma @ 2005 10 01, 14:07)
*

o dabar sugalvok ir mums parašyk 10 punktų kurie patinka..
o bendrauti kaip NOA pradėsi, kai prie savo 15 dar tiek pat pridėsi wink.gif
Tyluma
Azalija,charakterio ar isvaizdos? ax.gif
LT saulele
QUOTE(Tyluma @ 2005 09 18, 13:28)
didziausia problema,kad visiskai nemoku bendrauti su zmonemis,vaikstau viena...

bijau nauju pazinciu,zmoniu(o ypac svetimu,nes nezinau ka su jais kalbeti,ar bent jau minimaliai palaikyti pokalbi).
*

Nemanau, kad taip yra, nes vien skaitant tavo žinutes, matosi, kad tekstas sklandus, aiškus, mintys nesusipainiojusios g.gif Kalbėt moki mirksiukas.gif
Noa
QUOTE(Tyluma @ 2005 10 01, 13:07)
Vat pavyzdziui Tu,taip idomiai kalbi ir t.t Noreciau panasiai bendrauti kaip tu blush2.gif
*

Bėduliuk tu mažas, aš gi sena tarka, man 33 metai smile.gif 15 metų irgi nemokėjau šokti ir nežinojau nuo ko pradėt... Bliamba, ir 16 dar nemokėjau, ko gero, ir eisena nepatiko smile.gif Ir savim nepasitikėjau... Ir ką kur pasakyt nežinojau... Todėl tau ir sakau, ką daryt smile.gif O atsipalaiduot pradėjau tai turbūt nuo kokių 17... Ir iki šiol vis labiau ir labiau palaiduojuosi biggrin.gif Tu va anksčiau pradedi, tai anksčiau viską išmoksi smile.gif Gi pradėjai jau. Problemos suformulavimas - pusė sprendimo... smile.gif

Vienu žodžiu, eik šokt ar į aerobiką (visokios ten eina, tavo amžiaus irgi, 55 metų - tai čia tik pačios vyriausios smile.gif ) - tavo sudėjimo merginai ten bus pati ta vieta smile.gif Maniau, gal tu turi tuos 5 kg, o čia - duomenys idealūs, plaukų spalva pati madingiausia, defektų nėr, investicijų nereikia, lobi tu mažas vaikščiojantis... Nuo šito ir tavo eisena pagerės, ir savijauta, ir pasitikėjimas, o pezėt išmoksi natūraliai. Klasiokės jau dabar moka? Tai tfū į jas. Jos gal anksčiau subrendo. Reiškia, greičiau ir pasens tongue.gif O tu būsi sau dar jauna ir graži, vat teip biggrin.gif

Noa
QUOTE(Lietuvos saulele @ 2005 10 01, 14:32)
Nemanau, kad taip yra, nes vien skaitant tavo žinutes, matosi, kad tekstas sklandus, aiškus, mintys nesusipainiojusios  g.gif Kalbėt moki  mirksiukas.gif
*

Niu vat. Ir mintis gražiai formuluoja, ir vietoj, ir laiku, ir nenušneka. Yra čia kibirai gerokai blogiau bendraujančių, tik va jos nekompleksuoja biggrin.gif Mus toks bendravimas kuo puikiausiai tenkina - o mes senos tarkos, ekspertės - tai ko kitų tenkint neturėtų?

Ei, o čia mintis. Gal rimtai eik į kitas temas pablevyzgot? Virtualiai lengviau. O paskui ir natūroj bus lengva. Netikiu, kai žmonės sako, kad vat virtualiai tai gerai bendrauja, o natūroj neišeina schmoll.gif Kiek mačiau meetuose, tai kas šneka čia, šneka visur smile.gif
Kijara
QUOTE(Noa @ 2005 10 01, 22:31)
Niu vat. Ir mintis gražiai formuluoja, ir vietoj, ir laiku, ir nenušneka. Yra čia kibirai gerokai blogiau bendraujančių, tik va jos nekompleksuoja biggrin.gif  Mus toks bendravimas kuo puikiausiai tenkina - o mes senos tarkos, ekspertės - tai ko kitų tenkint neturėtų?

Ei, o čia mintis. Gal rimtai eik į kitas temas pablevyzgot? Virtualiai lengviau. O paskui ir natūroj bus lengva. Netikiu, kai žmonės sako, kad vat virtualiai tai gerai bendrauja, o natūroj neišeina schmoll.gif Kiek mačiau meetuose, tai kas šneka čia, šneka visur smile.gif
*

aha aha, o ka daryt, jei pvz. pastebejau kad nuo vaikystes nesugebu risliai sudaryti sakini, kazkokie padriki man jie gaunasi.... sneku apie viena, paskui galiu staigiai pradet nuo kitos puses. Ir is viso mano ir rasymas kazkoks "sokinejantis" blush2.gif Jau man mokykloje pastoviai liet. kalbos mokytoja rasydavo " nerisli kalba" blush2.gif vat vat, ka tokiu atveju daryt doh.gif
Noa
QUOTE(Kijara @ 2005 10 02, 22:46)
vat vat, ka tokiu atveju daryt  doh.gif
*

Ogi nieko nedaryk smile.gif Tau tai gyvent netrukdo? Ir kas, kad lietuvių kalbos mokytojai nepatinka, nu ką dabar darysi. Gal ji jau kaip nors išgyvens... smile.gif
mergytė
Sveika. Man 22 metai, todėl dažnai nueinu kur su draugėm ar su draugu pašokti. Ir žinai ką? Aš taip dažnai jaučiuosi iš pradžių nejaukiai. Niekada neinu šokti kai salėje šoka ne daug žmoniu ir kai jauti jog visi į tave žiūri. Tada jaučiuosi nejaukiai, nes man nelabai patinka perdėtas dėmesys. Tau patarčiau (aišku kai jau susitarsi su mama kad tave išleistų) eiti šokti tada kai jau šokių salė pilna, įsimaišyti kur į viduriuką (taip darau aš) ir bandyti judėti biggrin.gif dar gali užmesti akį kaip kitos juda ir bandyti panašiai. Aišku nereikia į kitas labai spoksoti, bet žvilgtelt galima. Man tai visada padeda, o po to kai jau įsivažiuoji tai ir į kitas žiūrėti nebereikia biggrin.gif
O pradžiai kol dar mama neišleidžia tikrai geras patarimas nuskambėjo lankyti aerobiką, nes:
1. išmoksi jausti muzikos ritmą ir bus lengviau linguoti šokiuose į taktą biggrin.gif
2. susipažinsic su naujais žmonėmis ir galėsi pabendrauti
3. pagražės tavo laikysena, o gal tuo pačiu ir eisena
4. graži figūra garantuota
ir dar daug kitų pliusų yra. Žodžiu tikrai nueik ir pati pamatysi. Pati lankau jau 3 metus aerobiką ir dabar jau nebegalėčiau gyventi be to. Man ten tiesiog pakyla nuotaika. Sekmės tau
Kijara
QUOTE(Noa @ 2005 10 03, 07:25)
Ogi nieko nedaryk smile.gif Tau tai gyvent netrukdo? Ir kas, kad lietuvių kalbos mokytojai nepatinka, nu ką dabar darysi. Gal ji jau kaip nors išgyvens... smile.gif
*

gyventi netrukdo biggrin.gif bet daznai manes del to nesupranta ka noriu vienu ar kitu zodziu pasakyt biggrin.gif
Noa
QUOTE(Kijara @ 2005 10 04, 20:22)
gyventi netrukdo  biggrin.gif  bet daznai manes del to nesupranta ka noriu vienu ar kitu zodziu pasakyt  biggrin.gif
*

O manai, literatūriškai išsireikši, tai labiau supras? biggrin.gif Aš, blyn, susiduriu su atvejais, kai ne tik kad pasakai, o juodu ant balto parašai - kaip nesupranta, taip nesupranta doh.gif Betgi, kaip Karlsonas sakė, ne visi supratingi biggrin.gif
Aquamarine
QUOTE(Noa @ 2005 10 01, 21:31)
Netikiu, kai žmonės sako, kad vat virtualiai tai gerai bendrauja, o natūroj neišeina schmoll.gif Kiek mačiau meetuose, tai kas šneka čia, šneka visur smile.gif
*

Nu jau ne, pazistu viena zmogu, kuris vitualioj erveji thumbup.gif va toks asas. o naturoj - kuklutis, nuolat raudonuojantis zmogiukas. Ka paklausi - is pradziu israusta ir tik po to kazka islemena...
Noa
QUOTE(Aquamarine @ 2005 10 05, 10:12)
Nu jau ne, pazistu viena zmogu, kuris vitualioj erveji  thumbup.gif va toks asas. o naturoj - kuklutis, nuolat raudonuojantis zmogiukas. Ka paklausi - is pradziu israusta ir tik po to kazka islemena...
*

Tai jau aiškiai diedas bus schmoll.gif

Nors kita vertus, ir su diedais visaip būna - va Matroskinas koks - natūroj labai liuks bendrauja smile.gif
Aquamarine
QUOTE(Noa @ 2005 10 05, 10:11)
Tai jau aiškiai diedas bus schmoll.gif

Nors kita vertus, ir su diedais visaip būna - va Matroskinas koks - natūroj labai liuks bendrauja smile.gif
*

Diedas, diedas
kaktusele
rolleyes.gif
QUOTE(Tyluma @ 2005 09 19, 00:28)
Laba diena,prisijungiau prie jusu nors tikrai dar nesu mama,nes man dar tik 15 ax.gif bet labai norciau kad  nors truputeli patartumet,kaipgi igyti pasitikejima savimi.Man tai atrodo tiesiog neimanoma,su mama as tikrai nenoriu kalbetis,nemoku paaiskinti kodel, bet man tiesiog geda.Labai nepasitikiu savimi,nedalyvauju jokiose renginiuose,tuo labiau sokiuose,nes atrodo kad visi kreivai ziures,be to nei sokti nei dainuoti nemoku,nzn kaip ismokti galima tokiai nevekslai(net nzn kaip reikia "normaliai sokti“bijau sukelti juoka aplinkiniams)apie vaikina net nekalbu nes man dar tik svajoti ir svajoti,niekas neziuri i tokia nevykele.Noreciau tureti draugu,bet didziausia problema,kad visiskai nemoku bendrauti su zmonemis,vaikstau viena,neiseinu is namu :cry Gal del to kad augau viena taip nepasitikiu savimi ir nemoku bendrauti.Labai noreciau jusu patarimu,ar knyga kokia perkaityti...Noriu keistis,nes man be galo sunku taip gyventi,bet problema tame kad nesuprantu KAIP :verkiu Mano abu tevai labai pasitikintys savimi ir grieztai mane aukleja,as tiesiog bijau pasakyti savo nuomone.Siais metais pradejau eiti i nauja mokykla ir manau yra mazyte proga nors truputi pasikeisti cry.gif
Su mama as galiu pasikalbeti apie mokykla ar siaip paprastus dalykus,bet tikrai neisdrysciau kalbeti apie savo perdeta drovuma.Zinoma ji zino kad esu nedrasi,bet manau nenutuokia kas manyje dedasi...Baigiu save visiskai nuvertinti,bijau nauju pazinciu,zmoniu(o ypac svetimu,nes nezinau ka su jais kalbeti,ar bent jau minimaliai palaikyti pokalbi).Pavydziu tiems zmonems kurie soka,dainuoja,o as tiesiog negaliu!Juk visa gyvenima nesokusi,nedainavusi staiga nepradesiu...Dar vienas dalykas,jei jau kalbu tai labai tyliai,jei pabandau nors truputi garsiau,atrodo kad rekiu...Noriu ismokti gyventi ne del kitu o del saves,nebenoriu galvoti ,o kagi zmones pasakys(nors as tikrai nieko blogo nedarysiu).Kartais atrodo-viskas,nuo siol busiu kitokia,bet tai tik tuscios svajones...Viena karta,kai norejau mamai issipasakoti,pacioje pradzioje,net neisklausiusi manes pareiske,kad as tokia nepatenkinta nuo per daug gero gyvenimo,na nezinau ar cia tinkamiausias atsakymas dukrai...Karta,sukaupiau visa drasa ir paklausiau mamos ar isleistu nors vininteli karta i sokius(nors net nezadejau eiti,kadangi draugiu neturiu) o ji atsake griezta ne,kadangi tamsu pareiti ir daug vaikinu diskotekuose buna,taip pat pavoju...Na bet man juk 15 negi visa gyvenima negalesiu niekur iseiti???Man atrodo kad mama mane per daug saugoja,o gal tik man taip pasirode???Zinau kad ji mane myli ir nori apsaugoti,bet ar ne per daug?Po 19 valandos niekur nebegaliu iseiti,nors tiesa pasakius niekur ir neinu,lovoje turiu guleti jau 9.30...Jauciuosi labai suvarzyta :verkiu
*

kaktusele
Na mergyte, nenukabink nosies, tau dar visas gyvenimas pries akis. As esu mama ir turiu dukra 18 metu. Kai jai buvo tiek pat kiek tau, ji irgi niekur neidavo is namu, paprasciausiai gal neatejo tas laikas. Viena beda yra ta, kad tavo mama yra perdaug griezta, o tai yra mano nuomone labai blogai. Su grieztumu nieko gero nebus. As savo dukrai sakau, eik kur nori ir grizk kada nori, bet turek prota, ir zinai mes labai abi gerai sutariame. Svarbiausia yra pasitikejimas. Zinoma tavo mama nori tik gero. O su draugais reikia bendrauti, juk tu mokaisi, vistiek negali buti kad neturetum draugu. Vienu zodziu nenukabink nosies ir pirmyn.
Tyluma
QUOTE(kaktusele @ 2005 10 20, 12:02)
Viena beda yra ta, kad tavo mama yra perdaug griezta, o tai yra mano nuomone labai blogai. Su grieztumu nieko gero nebus. Svarbiausia yra pasitikejimas. Zinoma tavo mama nori tik gero.
*

Bet kaip itikinti ja???Va cia tai didziausia paslaptis rolleyes.gif
invisible_shadow
QUOTE(Tyluma @ 2005 10 21, 22:34)
Bet kaip itikinti ja???Va cia tai didziausia paslaptis rolleyes.gif
*

Jeigu eisi i miesta,sakyk:Mama,,as einu i miesta, O ne Mama,ar galiu eiti i miesta.Yrodyk jai,kad esi savarankiska mergina,pagamink kokia diena seimai pusrycius ar pan.
tause
labai jau daug geru patarimu cia dave. dar pridesiu nuo saves siek tiek, mes tai taip darydavom pries eidamos i sokius isijungi MTV, VIVA ar dar ka panasaus, ziuri klipus ir gaudai judesius (populiarius klipus kartojas daznai) ir soki prie teliko. nueini i sokius o ten visi savaip bando ta pati padaryt. tai ir muzika zinosi pagal kuria sokt ir pakrutesi ir tuo paciu kalba gali uzsiristi. o jei dar save nevykele vadinsi, tai tikrai tokia gali patapti. zinok kiekvienas turi kompleksu ir net kartais nzn, kad kruciausia klases pana, namie zliumbia ir del ko pergyvena, tik to neparodo. pabandyk elgtis taip kaip nesielgi, jei neuzkalbini zmoniu, tai pakalbink ir pan.perlauzk save. sekmes!!! mirksiukas.gif
Auksinezuvele
KAžkada ir aš tokia buvau(su kai kuriais kitokiais niuansais) tiesiog laikas ir gyvenimas viską sistatė į savo vietas. Kartais ir dabar, tenka save įveikti dėl nedrąsos ir nepasitikėjomo savimi. Auginu dukrą, kuri taip pat nėra drąsuolė, bet aš tikiu, kad ji išmoks ir skatinu jos pasitikėjimą, bet neverčiu nieko daryti prievarta. Svarbiausia būk savimi.
Tyluma
Aciu labai visoms 4u.gif Jau praejo puse metu,bet nelabai kas ir pasikeite blush2.gif
Draugu nesusiradau iki siol,i aerobika nenuejau...(nors mama jau leido ax.gif ),bet neisdrysau ten nueiti viena,nezinociau kur kreiptis ir panasiai... blush2.gif
Pries menesi musu mokykla buvo isnuomojusi sale,kur vyko diskoteka,ir aukletoja prase visu ateiti,tai pagalvojau kad ir man gal kaip nors iseitu,jei visa klase bendrai eitu,bet kai pasakiau mamai,ji nesutiko,nes bijojo: kaip as grysiu namo,ar kad paaugliai geria diskotekose,jinai labai nori mane apsaugoti(o man tai ne i geraja puse),ir per ja as jau baigiu visai paluzt....(tuo labiau,kad ta diskoteka baigesi 21:00 (!))...
Per tuos mokslo metus nesusidraugavau nei su viena mergina sad.gif (musu klase buwo naujai surinkta),o kitom merginom tai gan lengvai pavyko(ta prasme jos eina i miesta,svencia gimtadienius,eina viena pas kita i svecius,visur kartu,o as tik stebiu ir pavydziu....). blush2.gif
Noa
Ui saulele, vis tiek reik pačiai persilaužt, niu kas kitas padarys, jei ne tu... Ko nėjai į tą aerobiką? Nugis vasara ant nosies, mikliai mygom ten!!!
Tyluma
QUOTE(Noa @ 2006 04 20, 20:14)
Ui saulele, vis tiek reik pačiai persilaužt, niu kas kitas padarys, jei ne tu... Ko nėjai į tą aerobiką? Nugis vasara ant nosies, mikliai mygom ten!!!
*

Lyg stengiuosi bet neiseina blush2.gif Dabar kartais prieinu prie klasiokiu per pertraukas,bet nezinau ka joms sakyti,tai tik tyliu ir stoviu ax.gif
O i aerobika nejau todel,kad manau kad vasara ten nedirba,o del vieno menesio neapsimoka,pradesiu,jei uzteks drasos nuo rugsejo ax.gif ar as klystu?
Smurka
KLysti. Aerobiką galima lankyti ir vasarą. Ir dar geriau. Vasarą nuolaidos būna didelės
Urartu
Sveika Tyluma,
Nors jau gavai krūvą visokiausių patarimų, bet pabandysiu šį tą papezėti ir aš. Puikiai Tave suprantu, nors amžiumi galiu būti tau beveik mamikė... Rašei, kad per mokslo metus nepavyko susidraugauti su klasės merginom. O su visom ir nebūtina draugauti. Stebėk jas. Garantuoju, jų tarpe ne Tu viena tokia nedrąsuolė. Pabandyk susidraugauti su kokia nors tylia kaip ir Tu mergina, ar klasės keistuole... Tuomet jūs jau būsite dviese. Žinok, ne vis žmonės gali būti lyderiai ar grupės sielos. Yra ir rimtuolių, tylenių, drovuolių... Pasaulis tuo ir įdomus, kad žmonių jame yra visokiausių. Ir paprastai tokie žmonės yra daug įdomesni už savimi besididžiuojančius papliauškas. Jau kažkada kažkuriame forume rašiau, jog kai mokiausi, mūsų grupėje mokėsi toks vaikinas. Negana to, kad vaikščiojo su skirtingomis kojinėmis, visiškai nežaidė krepšinio (net nemokėjo jo žaisti) savo malonumui rinko vabalų kolekcijas, mokėjo padaryti špagatą ir virvelę, o jo jumoras buvo toks juodas... Grupiokai iš jo šaipėsi be gailesčio, laikė jį keistuoliu, kvaileliu ir t.t. Šiandien jis - pasiturintis verslininkas. Ir iš jo aprangos ar pomėgių niekas nebesišaipo (beje pirmuosius didelius savo pinigus jis uždirbo 20 ar tai 21 metų). O ekscentrikas jis iki šiol. Ir nieko...
Aš vis tik manyčiau, kad reikia ne "perlaužinėti" save, kaip daug kas čia siūlė, o bandyti SAVE pažinti, pamilti...
Dėl tos aerobikos. Matau, kad nenori Tu į ją - ir nereikia... Galimas daiktas, kad Tu ir ten "parinsiesi". Kad nemoki visų pratimų. Kad nepataikai į taktą. Kad salės kampe nematai, ką rodo instruktorė, o pačiam prieky susigrūdę visos primadonos...Po treniruotės jos ims pliurpti apie visokius niekus, o Tu ir vėl tylėsi, nežinodama kada įsiterpti ir galvosi, kad ir vėl nepritampi...
Sportuoti juk galima ir prie treniruoklių. Koks simpatingas treneris sudarys Tau individualią programą ir prakaituok sau užmesdama akį į šalia sportuojantį vyruką biggrin.gif
Suprantu aš ir Tavo mamą. Aš ko gero irgi bijočiau išleisti į "tūsą" savo baigščią, nedrasią mergytę, žinodama, kad jei kas - ji nesugebėtų atsisakyti ar apsiginti. Mano motušė mane irgi griežtai prilaikė. Bet aš atsigriebiau studijuodama sunglasses2.gif
Nenusimink. Esi nuostabi jauna panelė. Niekuo neblogesnė už kitas. Pabandyk susidaryti sau tokią na kad ir mini programą drovumui įveikti. Pavyzdžiui, va imsiu nueisiu į kokį sporto klubą ir paklausiu kiek kainuoja abonementas vasarai. Ir ne kaip išgasdinta pelytė, bet ramiai, oriai, kaip žmogus, žinąs savo vertę. Arba kokioj parduotuvėj išsimatuoti visą pavasario kolekciją. Ir tegu tik pabando kokia pardavėja akim nuskanavus mano aprangą nepagarbiai su manimi elgtis - turėsiu ką pasakyti. Arba man patinkančio klasės vaikino paklausiu, kaip jis išsprendė matieką (jei jis joje bent ką nutuokia tongue.gif )... Galbūt taip po truputį Tu išmoksi mažiau drovėtis įvairiose situacijose...
Sėkmės Tau ir nenusimink
taiptaip
Visokių čia patarimų jau duota, aš tik noriu pasakyt, kad visokių žmonių yra ir visokių reikia.Jeigu aš daba palyginčiau save, kokia buvau 15 metų ir kokia dabar tai būtų , kaip pliusas ir minusas. Viskas su amžiumi keičiasi, pradedi savim pasitikėt ir problemos sprendžiasi pačios. Pasistenk, kad savo problemas spręstum pati, o ne kiti t.y. mama, mokytojai, tada įgįsi pasitikėjimo ir viskas pagerės, o daba tau dar jo trūksta. Tiesa, o mokaisi tu kaip?Jei neblogai, tai jau pusė darbo, duok klasiokam nusirašyt ir pradėsi daugiau su jais bendraut.
KriuKriu
Na tikrai, pasiskaicius atrodo nei vieno dalyko nesistengi daryt savarankiskai. Butinai eik i aerobika kad ir menesiui, eik kad ir i vienkartini uzsiemima (viena treniruote) - paziuresi ar patiks. Pasikviesk klasiokiu i svecius paziuret filmo, paragaut paruosto patiekalo ar pan (labai sunku kviest, bet pabandyt verta). Uzeik pas klasioke ko nors pasiskolint: knygos, muzikinio kompakto, pasiprasyk kad paaiskintu uzdavini, kurio lyg ir nesupratai, paklausk apie namini gyvuneli ar lengva priziuret, paklausk gal zino koki sporto kluba kur galetum ka lankyt. Rodyk bent kiek demesio zmonem.
Man atrodo butinai turi bent kazkiek keist savo charakteri ir neklaust mamos patarimu. Juk pati labai gerai zinai ko truksta. Mama ir dukra yra visiskai skirtingos kartos, mama tave lauzia i raga ir toliau laus, kad tik jai ramu butu ir nekvarsintum galvos. Ir bent kazka nuspresk savo galva. Igyvendink bent viena uzsibrezta dalyka!
Pazistu viena mergina neispasakytai kuklia. Visi labai labai noretu, kad tik ji bent kiek butu idomesne. Nu neisivaizduoji turbut kaip keistai jauciasi aplinkiniai susede salia jos. Toks vaizdas, kad tam zmogui niekas neidomu, nieko nemegsta, nieko neveikia, nieko nemoka, nesistengia, i visus nusispjaut. Toks vaizdas is salies. Tiesiog sedi ir ziuri i viena taska, nesisypso, nesuprasi apie ka ten sau galvoja. O viduj turbut ji pergyvena, nedrista pasisakyt, atsitveria siena ir lieka tik stebetoja. Ech, kad ji zinotu kaip visiem patiktu jei parodytu draugiskumo, paplepetu su visais. Ir jos veidas bent kiek nusvistu.
Tu gal pabandyk sukaupt visa drasa ir kazka padaryt smile.gif Linkiu visa ko geriausio! Ir siek tiek pasistenk del saves, del kitu. Pagalvok kam galetum but naudinga, kam padet, kaip save realizuot? Kokia bus tavo profesija? Mamai, jei ji taves neisklauso, parasyk laiska. Tai tikrai perskaitys.
Tyluma
QUOTE(Smurka @ 2006 04 22, 13:37)
KLysti. Aerobiką galima lankyti ir vasarą. Ir dar geriau. Vasarą nuolaidos būna didelės
*

Gali buti.Cia tikriausiai as pati,bijodama,prisigalvojau ivairiu priezasciu blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(leputė @ 2006 04 26, 15:50)
Dėl tos aerobikos. Matau, kad nenori Tu į ją - ir nereikia... Galimas daiktas, kad Tu ir ten "parinsiesi". Kad nemoki visų pratimų. Kad nepataikai į taktą. Kad salės kampe nematai, ką rodo instruktorė, o pačiam prieky susigrūdę visos primadonos...Po treniruotės jos ims pliurpti apie visokius niekus, o Tu ir vėl tylėsi, nežinodama kada įsiterpti ir galvosi, kad ir vėl nepritampi...
Sportuoti juk galima ir prie treniruoklių. Koks simpatingas treneris sudarys Tau individualią programą ir prakaituok sau užmesdama akį į šalia sportuojantį vyruką biggrin.gif
*

Visiska tiesa parasete blush2.gif
O prie treniruokliu irgi bijau ax.gif Atrodo,kad visi galvos,kokia cia "maze" atejo i sporto kluba biggrin.gif Kazkaip isivaizduoju kad ten vien kulturistai ir pamaivos sportuoja blush2.gif Bet as negaliu sakyti,nes nei kart nebuvau smile.gif
Papildyta:
QUOTE(leputė @ 2006 04 26, 15:50)
Arba kokioj parduotuvėj išsimatuoti visą pavasario kolekciją. Ir tegu tik pabando kokia pardavėja akim nuskanavus mano aprangą nepagarbiai su manimi elgtis - turėsiu ką pasakyti.
*

Tame ir beda,kad neturesiu ka pasakyti doh.gif
Papildyta:
QUOTE(Piene123 @ 2006 06 05, 00:31)
Kokia bus tavo profesija?
*

Sito as labiausiai ir bijau verysad.gif Neisivaizduoju kur "tokia" tiktu...
Papildyta:
Ai dar vienas nervuojantis dalykas.Jus,kaip mamos ,pasakykite,ar ir Jus taip darote... ax.gif Pavyzdziui,mama buna kambaryje,as nueinu i virtuve,tada ji klausia,ka ten dariau.Nueinu i kita kambari,klausia ka ten darysiu ir pan doh.gif Na ta prasme,kiekviename zingsnyje klausia ka as darau blush2.gif
Noa
QUOTE(Tyluma @ 2006 06 10, 19:26)
Neisivaizduoju kur "tokia" tiktu...
*

Nu tai tada eik ten, kur patinka. Jei jau vis tiek gatavai niekur netinki, tai bent mokytis smagu bus hihihi.gif

Ai dar vienas nervuojantis dalykas.Jus,kaip mamos ,pasakykite,ar ir Jus taip darote... ax.gif Pavyzdziui,mama buna kambaryje,as nueinu i virtuve,tada ji klausia,ka ten dariau.Nueinu i kita kambari,klausia ka ten darysiu ir pan  doh.gif Na ta prasme,kiekviename zingsnyje klausia ka as darau blush2.gif

Aš tai taip nedarau, aš klausiu, kokį velnią ten dirbi hihihi.gif manęs vyras irgi klausia, ką aš darau, takim, miegamajam. Kažin ką, miegot ruošiuosi. O ką atsakau? Sakau, kotletus kepu, sriubą valgau, dviratį remontuoju, braškes sodinu, narkotikus fasuoju... Apstoja hihihi.gif
Tyluma
QUOTE(Noa @ 2006 06 10, 19:31)
Nu tai tada eik ten, kur patinka. Jei jau vis tiek gatavai niekur netinki, tai bent mokytis smagu bus hihihi.gif
*

Tai kad niekas nepatinka...Kolkas blush2.gif
Papildyta:
Kai paskaitau sita tema is vis kaip ateive jauciuos rolleyes.gif
Noa
QUOTE(Tyluma @ 2006 06 10, 19:37)
Tai kad niekas nepatinka...Kolkas blush2.gif
Papildyta:
Kai paskaitau sita tema is vis kaip ateive jauciuos  rolleyes.gif
*

Nu tada eik ten, kur daugiausiai moka, ir nesuk sau galvos. Ateivė? Tfū, ko tu kreipi dėmesį. Niekada nebūsi kaip kiti, o ir velniam reikia... smile.gif
Tyluma
Jus nepatikesit,kas atsitiko ohmy.gif Kazkas is klases sugalvojo kad jeigu mes nevaziavom i ekskursija,reikia padaryti klases zygi(be auklitojos),kur nors prie ezero su driwaciais.Ten kviete ne visus,o mazdau 2/3 klases.Ir viena mergina(kuria pakviete),pakviete ir mane.Buvo taip netiketa,net karstis ispyle.As apsidziaugiau,kad nelikau isvis nepastebeta,bet pasakiau kad pasakysiu rytoj,nes dar nezinau ar niekur neisvaziuoju (seip as niekur nevaziuoju,tik pasakiau taip,jei mama neleistu).Pasorodo taip ir buvo doh.gif ,sake niekur tu nevaziuosi,nuskesi ir panasiai sad.gif Taigi kaip manote,ar verta man toliau prasyti,ar nevaziuoti? blush2.gif
alfija
QUOTE(Tyluma @ 2006 06 17, 16:21)
Jus nepatikesit,kas atsitiko ohmy.gif Kazkas is klases sugalvojo kad jeigu mes nevaziavom i ekskursija,reikia padaryti klases zygi(be auklitojos),kur nors prie ezero su driwaciais.Ten kviete ne visus,o mazdau 2/3 klases.Ir viena mergina(kuria pakviete),pakviete ir mane.Buvo taip netiketa,net karstis ispyle.As apsidziaugiau,kad nelikau isvis nepastebeta,bet pasakiau kad pasakysiu rytoj,nes dar nezinau ar niekur neisvaziuoju (seip as niekur nevaziuoju,tik pasakiau taip,jei mama neleistu).Pasorodo taip ir  buvo  doh.gif ,sake niekur tu nevaziuosi,nuskesi ir panasiai sad.gif Taigi kaip manote,ar verta man toliau prasyti,ar nevaziuoti? blush2.gif
*

žinoma kad verta,ir net labai,bet be ašarų ir nužeminto tono,irvisgi valdingos mamos jos ir yra valdingos,su jomis irgi reikia taip ,kad jos tave ir pastebėtų ir gerbtų,manau susitarit,nei jei šį kartą ir neišleis,tai kitą kartą jau daug ramiau žiūrės. 4u.gif ,viskas bus gerai,užaugsi ir tu.
erborista
Tyluma, man dabar yra 17 metų rolleyes.gif Na, žodžiu, esu netoli tavo problemų, puikiai tave suprantu, tai jei kada prireiktų kažkokio patarimo, ar šiaip norėsi pašnėkėti - rašyk až, visad pagelbėsiu, nes tikrai suprantu, kaip jautiesi mirksiukas.gif

O verta ar neverta spręsk pagal tai ar tau patinka tie žmonės, kurie bus turistiny. mokykloj aš esu "mokslo žiurkė", už mokyklos ribų neatsisakau nei linksmų vakarėlių ar pan., bet juose niekad nebūna nieko iš mano klasės, ir net iš mano mokyklos, taigi, visi ko gero galvoja, kad sėdžiu namie ir niekur nosies nekišu, nors jei atvirai man visiškai tas pats ką jie galvoja rolleyes.gif Problemos su tėvais? jezau, kaip man tai pažįstama doh.gif dar ir dabar doh.gif Jų akyse aš max 3 metų doh.gif Na, bet visad gelbsti derybos ir kompromisai, kaip sakiau - jei reiks patarti, rašyk, tikrai pagelbėsiu mirksiukas.gif
sharkis
(ištrinta)
geneva
man 17. as turiu ta pacia problema. dabar gi prasidejo vilu, sodybu ir bendru isgertuviu amzius. as ir noriu, ir mane kviecia, bet vis atsisakau. is baimes, kad nepritapsiu. juk ten susirinkusieji turi savu temu, kalba apie bendrus draugus, o as kazkaip gal net neisipaisyciau... o dar kai as nestandartinio riebalu kiekio... nuo pat pirmos klases del to is manes saipydavosi. veliau isaugo is to. gal apsiprato. biggrin.gif begant laikui susiradau viena klasioke - drauge, dabar jau sutariu su visomis. tik vat kaip pralauzt ledus iki bendru pasilinksminimu...

p.s. cia Tylumai.
pirmoje klaseje tevai pastebejo manyje Landsbergi biggrin.gif ir nuvede i muzikos mokykla. as ja ir baigiau. smile.gif tokiu budu pakilau klasioku akyse, nes jau as kazkuo iskirtine ir mat "moku kazka daugiau nei jie". biggrin.gif taciau ne tai svarbiausia. as ten susiradau geriausia drauge. o keisciausia, kad mes tie vidum tiek isore labai skirtingos. bet galim kalbetis apie bet ka, isiverkti viena kitai ant peties, padedam viena kitai... tad absoliuciai pritariu visoms, kurios patare griebtis kazkokio burelio. gal "diplominems" mokykloms jau ir veloka... biggrin.gif bet sportui velu niekada nebuna. smile.gif o po treniruociu, kai visos "nusikalusios" sliauzia i persirengimo kambari, jame nesikalbeti abejoju ar iseitu. biggrin.gif susipazinsi su viena, ji tave supazindins su kita... sitaip tos pazintys ir pleciasi... biggrin.gif tokiu budu beveik neabejoju, kad pasieksi zymiai daugiau uz mane ir "atsiris" kavines, klubai, sodybos, bendri nauji metai, gimtadieniai... (tik zino kur sustoti - gink Dieve kad tik neprivestumem su savo patarimais prie babatuko lakimo ir cigareciu Saint George...) biggrin.gif
Papildyta:
vienos lengviausiai "pralauzianciu" fraziu (gal dar kas papildys):
oi kaip pavargau... merginos, jus cia tikriausiai jau nebe pirma karta? ar ir jus taip pavargstat, kad net rankos nepasikelia? as kaip ir naujoke dar, tad man idomu kaip daznai reiketu cia lankytis, kad igauti forma? nu ir t.t.

dabar belieka pacios patarimais pasinaudoti... biggrin.gif
Gegytė
sweika.man taip pat 15 metu biggrin.gif
esu klaseje uzdara,kitur kitokia.
mokek prisitaikyti prie aplinkos.nors nevisada.

del tevu,tai is pradziu nenorek kad tave i "tusa isleistu",pradzioj su geriausia drauge(JEigu TOKIA TURI,IR MAMA JA PASITIKI),koki karta nueikit i velesnio seanso kina.kita karta vel kur nors i kokia paroda ar kur (taip gal susidomesi menu),taip visur isslysk,pareik veleliau.pirmus kartus pyksites su mama.poto gal ji ir supras kad tu jauna,ir nori daugeliau laisves :Daisku normu nevirsyk o tai mamyte isius ir skirs namu arestus. g.gif g.gif g.gif

bent jau ,man paciai taip elgtis nereikia nes mano mama mane visur leidzia biggrin.gif ]

sekmes!
Kezija
Sveika, Tyluma,

Noreciau pasakyti pora zodeliu... Ne paslaptis turbut ir tau paciai, kad 15-os metu kiekviena problema atrodo didesne nei yra, labiau zeidzia,nes tu esi jautresne. Bet ziurint i tavo gyvenima ir santykius su namiskiais, atrodo teks pakenteti keleta meteliu, kol tapsi pilnamete, pradesi studijuoti. Stenkis mokytis, tuomet tesk studijas, tai leis tau atsiskirti labiau nuo tevu griezto tvarkarascio ir sutikti kitokiu zmoniu. Is laisko atrodo, kad esi vienturte, todel tikrai zinau, kad jie tave saugo ik todel, kad daug jiems reiski ir is tikruju esi jiems zymiai svarbesne, nei tau atrodo. Todel tikrai neverta manyti, kad esi nieko verta. Nesusidaryk galutines nuomones nes turi dar nedidele gyvenimo patirti is kurios sprendi. Is tiesu, manau, kad tokio tavo pasitikejimo stokos savimi apsprendzia amzius, nes nera ne vieno, girdi:NE VIENO paauglio, kuris neisgyventu bent tarpais tokiu paciu jausmu, kaip ir tu. Tik ne visi prisipazista ir ne bet kam ir gerai maskuoja, nes nori buti "kieti" ir pripazinti savo rate. Paguosk save bent tuo, dabar, kad sie jausmai ir isgyvenimai sumazes ir einant laikui isnyks. Antra puse tavo nepasitikejimo savimi visgi nera is pirsto lauztas dalykas ir tokio nusivylimo priezastis tikrai yra ne tavo asmenybe ar atsakomybe, o tavo teveliu. Tai mano nuomone ir as jos nepersu visiskai niekam. Manau, kad jei vaikas verkia, negali issipasakoti seimoje savo problemu, pergyvena iki sirdies gelmiu, tai yra tevu auklejimo klaidos ir ne paties vaiko atsakomybe. Todel nusiimk nuo savo peciu sia nasta, kad tu kazkokia neverta ir nevykele, nes tevu elgesys tave skatina sitaip manyti. Atmosfera seimoje neatrodo visai sveika. Is cia ir matosi, kad negali pradeti pokalbio ir palaikyti su suaugusiu zmogumi, nes taip elgiesi ir su savo tevais. O jie ir atstovauja visiems suaugusiems tavo akyse. Mmanau, kad tavo teveliai nera labai issilavine vaiku auklejime ir ugdyme ir daro klaidu. Bijo surizikuoti ir tave prarasti, kadangi esi jiems daug svarbesne ir reiksmingesne, nei is pirmo zvilgsnio atrodo. Yra lengviau uzdrausti ir buti ramiam, nei kalbetis, rizikuoti pasitiketi, bandyti ieskoti bendro susikalbejimo, supratimo, kompromiso. Kita vertus, nemanau, kad tau 15 metu reiktu eiti i diskoteka. As irgi neleisciau. Kodel? Todel, kad blogu dalyku zymiai daugiau, kuriuos ji teikia, nei geru. O ivertinti dalykus ir atskirti kur kokie tu dar nelabai gabi del patirties stokos. O jei reikia bendravimo su kitais paaugliais, tai pasinaudok gerais patarimais ir palankyk burelius ir pan. Ten bus zymiai kokybiskesnis bendravimas, bendri interesai suartina zmones daug labiau, nei pav. diskoteka. Patarciau gyventi teveliu nustatytuose remuose ir ieskoti daugiau savitarpio supratimo su jais. Jei, as pavyzdziui, pasitikiu savo dukra, as ja isleisiu pabuti ilgiau, o jei nepasitikiu, kad ji manes neapgaus, nesumeluos kur ir kaip ji praleis ta laika, tai neisleisiu. Logika paprasta. Jei dukra, pavyzdziui, ateis ir papasakos, kad nori eiti su drauge ir kartu ar paklaustyti muzikos, ar pasivaikscioti, kodel -ne? As leisciau. Bet jei pasitikiu. Jei ji pavyzdziui isplauna indus ir siaip kitais savo veiksmais parodo, kad as jai nesvetima ir mane supranta, iesko bendros kalbos. Kaip tu manai?

boruzele7
Sveika wink.gif as truputi vyresne uz tave,bet taip pat visada buvau drovi...mano situacija gal kiek kitokia,nes as visada drovi buvau su bendraamziais su suaugusiais sutariau puikiai,nes augau viena ir tevai visur mane kartu su savim vezdavosi...taciau klaseje buvau tyli,drovi,taciau visada ori ledi...niekas nedriso is manes tyciotis(bent jau labai ziauriai kaip is kitu) kazkodel visi man jaute kazkokia pagarba...taciau visada norejau kazkuo uzsiimti,veikti daryti...todel 7 ar 8 klasej emiau lankyti mokyklos chora,tiesa pirmais metais buvo nedrasu veliau tapau ten "senbuve" ir jauciausi puikiai ...
manau,kad draugu galima visada susirasti tiesingai kazkas pastebejo,kad visuose klasese yra tylesniu zmoniu turetu ir pas tave but:)
Mane tevai i diskotekas isleisdavo,bet niekada nesiverziau i jas ,tuo labiau ne uz ka nebuciau dalyvavusi kokiame nors "kietame" vakarelyje kur visu ruko ir geria,tai ne man:)
mano mama kartais irgi perdaug rupinasi...taciau manau,kad viskas galima aptarti su ja ir issiaiskinti,betjau del diskotekos (fgalu galeji gali ateiti taves pasitikti)...manau,kad jei jau nori kazka keisti tai pirmas zingsnelis butu nugaleti drovuna ir pasipasakoti mamai smile.gif jei kada prireks parasyk wink.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.