Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Vainius
Supermamų klubas > Naudingi patarimai > Vaikų vardai
Pages: 1, 2, 3
supa
kaip jums vardukas vaikinukui Vainius. Kokios asociacijos, gražus ar ne ....?

tik nepradėkit sakyt kad tai pavardė ir t.t., nes tikrai yra toks vardas mirksiukas.gif
http://day.lt/vardai/Vainius

http://translate.google.lt/translate?hl=lt...6lr%3D%26sa%3DG
***Žaltvykslė
Neblogas, bet jei jau rizikuoti vaikelį tokiu karingu vardu vadinti, tai mieliau KOVĄ rinkčiaus..
Koce
Man skamba graziai, o jeigu prie pavardes dera - tai is viso super thumbup.gif
supa
QUOTE(-- Meeresfrau -- @ 2009 07 06, 17:00)
Neblogas, bet jei jau rizikuoti vaikelį  tokiu karingu vardu vadinti, tai mieliau  KOVĄ rinkčiaus..
*

o kur jūs čia tą karingumą išskirtinį matot??? blink.gif
Vaina, Vainys, Vainius – trumpinys iš Vainora, Vainoras lietuvių: vai- (vajoti „gainioti“, vajys „žygūnas“) + nor- (norėti)

o beto, šiame gyvenime tik kovojantys kažką pasiekia... mirksiukas.gif
Pangasija
QUOTE(-- Meeresfrau -- @ 2009 07 06, 15:00)
Neblogas, bet jei jau rizikuoti vaikelį  tokiu karingu vardu vadinti, tai mieliau  KOVĄ rinkčiaus..
*

KOVAS -- paukštis juk blink.gif
***Žaltvykslė
QUOTE(supa @ 2009 07 06, 16:08)
o kur jūs čia tą karingumą išskirtinį matot??? blink.gif
Vaina, Vainys, Vainius – trumpinys iš Vainora, Vainoras lietuvių: vai- (vajoti „gainioti“, vajys „žygūnas“) + nor- (norėti)
o beto, šiame gyvenime tik kovojantys kažką pasiekia... mirksiukas.gif
*

Kilmė nuo slavisko Voina- karas, vojevat-kariauti
O pasiekti geriau taikiai, nekariaujant.. mirksiukas.gif

QUOTE(Dios @ 2009 07 06, 16:13)
KOVAS -- paukštis juk blink.gif
*

ir senovės baltų karo dievas smile.gif, iš to ir "kovoti" greičiausiai..
supa
QUOTE(-- Meeresfrau -- @ 2009 07 06, 17:19)
Kilmė nuo slavisko  Voina- karas, vojevat-kariauti
O pasiekti geriau  taikiai, nekariaujant.. mirksiukas.gif
*

o kur jūs tai radote parašyta? ar tik iš žodžio skambesio panašumo sprendžiate? aš matau norintį žygiuoti biggrin.gif o beto argi visi gilinamės į tai kas kokia kalbą reiškia (arba panašiai skamba koks žodis). pvz Titas- taip dažnai dedamas vardas, o reikšmė jo žinot kokia- didelis vyriškas lytinis organas. Vat.

pats gyvenimas yra kova.... mirksiukas.gif
***Žaltvykslė
QUOTE(supa @ 2009 07 06, 16:22)
o kur jūs tai radote parašyta? ar tik iš žodžio skambesio panašumo sprendžiate? aš matau norintį žygiuoti  biggrin.gif  o beto argi visi gilinamės į tai kas kokia kalbą reiškia (arba panašiai skamba koks žodis). pvz Titas- taip dažnai dedamas vardas, o reikšmė jo žinot kokia- didelis vyriškas lytinis organas. Vat.

pats gyvenimas yra kova.... mirksiukas.gif
*

Šiaip, girdėjau, kad titas tutri asociaciją į krūtį... blink.gif
Parašyti nei nereikia, reikia tik kalbas žinoti ir jų tarpusavio persipynimą, būti tai studijavus ir kt.
Lietuviškas VAIVADA iš rusų VOJEVODA- karo vadas..ir pan.

Aš nesakau, kad negražus vardas, tiesiog nenorėčiau programuoti vaiko gyvenimą amžinai kovai, linkėčiau ramaus gyvenimo ir mėgavimosi juo . Reikia gyventi tikslingai ir siekti tikslų, o ne kovoti. Kovojama su blogiu, o to jau niekam nelinkėčiau biggrin.gif

http://day.lt/vardai/Vainius

priežastis, kaltė... doh.gif
supa
QUOTE(-- Meeresfrau -- @ 2009 07 06, 17:29)
Šiaip, girdėjau, kad titas tutri asociaciją į  krūtį... blink.gif
*

neee, tikrai reiškia Titas ypatingai didelį vyrišką lytinį organą, tai girdėjau per tv iš kalbininkų tuo besidominčių (kaip tik ta mintimi ir sakė, kad tėvai pagalvokit kaip konkrečiu atveju vaikus vadinate).

na aš vardų ir kalbų nestudijavau, bet net jei tai ir karingas vardas, tai nemanau kad nuteikti kovoti yra blogai.... lotuliukas.gif čia kaip kas tą kovą supranta vėl....

o kokie jūsų vaikų vardai jei ne paslaptis- taip sąžiningai rinkote pagal visus galimus vertimus ir t.t.? Man tai svarbiau gražus skambesys, o ne kokia tai čiukčių kalba (pvz) reiškia tas vardas....viso pasaulio kalbų nežinosi ir žodžių reikšmių tuo labiau.... 4u.gif ir patys matote- kiek vardininkų tiek skirtingų vardų reikšmių...sudėkim visus "avinukus, ramybes" ir t.t. tai šūds ne gyvenimas tada bus. ir nejau manote kad vardas uždeda tokiį likimą kaip žmogų pavadini???tai jūs lengvatikė tada jau.... bigsmile.gif vadinkite ožį laštingala vistiek jis suokti nepradės... mirksiukas.gif
***Žaltvykslė
Mano vaikų vardų reikšmės gana neutralios- garbingas ir viena... Manau, kad jei žmogų pavadinsi milijoną kartų debilu- tikrai jis juo ko gero ir taps, pilnai tikėtina, o vardas juk žmogui kartojamas milijonus kartu, ar ne?
Dabar dėl ko pasakiau, kad man Kovas priimtinesnis- nes jis nuo žodžio KOVOTI, o Vainius nuo karas, kaltė, priežastis...skirtumą jaučiate?
Aišku, čia tik mano nuomonė, tiesiog jos ir klausėte biggrin.gif , iš esmės, tai vardas įdomus, retokas, lietuviškas..
supa
QUOTE(-- Meeresfrau -- @ 2009 07 06, 17:41)
Mano vaikų vardų reikšmės gana neutralios- garbingas ir viena... Manau, kad jei  žmogų pavadinsi milijoną kartų debilu- tikrai jis juo ir taps, o vardas juk ir kartojamas milijonus kartu, ar ne?
Dabar dėl ko pasakiau, kad man Kovas priimtinesnis- nes jis nuo žodžio KOVOTI, o Vainius nuo karas, kaltė, priežastis...skirtumą jaučiate?
Aišku, čia tik mano nuomonė, tiesiog jos ir klausėte biggrin.gif , iš esmės, tai vardas įdomus, retokas, lietuviškas..
*

na tik diskutuojam...gražiai mirksiukas.gif 4u.gif
na nemanau kad pašaukus nnn kartą "Vainiau" vaikas pradės kovot.....čia su debilu nepalyginama....kaip jūs rašot....nors stipri , kovojanti ir nevieniša asmenybė ir debilu vadinama nepalūš tongue.gif
o nejaučiat kaltės kad vaiką kurio vardo reikšmė "viena" pasmerkiat vienatvei???? g.gif kaži kas blogiau ar kova ar vienatvė..... g.gif

man tai Vainius gražus vien tuo kad giliai lietuviškas, senovinis ir nedažnas....
sena niekšė
QUOTE(-- Meeresfrau -- @ 2009 07 06, 16:41)
Mano vaikų vardų reikšmės gana neutralios- garbingas ir viena... Manau, kad jei  žmogų pavadinsi milijoną kartų debilu- tikrai jis juo ir taps, o vardas juk ir kartojamas milijonus kartu, ar ne?
*

šiaip labai daug vyriškų vardų su karu susiję dry.gif
arba pvz. Kęstutis -- nuo žodžio kentėti. bet populiarus vardas.
arba žinot kokie būna ispaniški vardai? Doloresa (skausmingoji), Soledada (vienatvė). o atrodo tokia linksma tauta doh.gif

o su vardų reikšmėm -- žinokit kas kaip nori, tas taip išvarto. aš savo vaikų vardų ne vieną versiją reikšmių radau (internete) lotuliukas.gif
***Žaltvykslė
QUOTE(supa @ 2009 07 06, 16:44)

o nejaučiat kaltės kad vaiką kurio vardo reikšmė "viena" pasmerkiat vienatvei???? g.gif kaži kas blogiau ar kova ar vienatvė..... g.gif

*

Tai kad jau dabar nebe viena, o iš esmės, tai nėra blogai būti vienetinei tongue.gif

Pritariu, kad Vainius 100 kartų geriau už Tėjų, Ajų , Majų, ar jau pabodusius Kajus ir Karolius...bambu ir tiek mirksiukas.gif
supa
QUOTE(-- Meeresfrau -- @ 2009 07 06, 17:52)
Tai kad jau dabar nebe viena, o iš esmės, tai nėra blogai būti vienetinei tongue.gif

Pritariu, kad Vainius 100 kartų geriau už Tėjų, Ajų , Majų,  ar jau pabodusius Kajus ir Karolius...bambu ir tiek mirksiukas.gif
*

o kodėl manot kad vienetinė o ne giliai vieniša g.gif

nu ir aš bambu...ir tiek...vistiek laksto va jau 2 -metis Vainius ir jam iki kovos dar kaip iki mėnulio doh.gif būt gerai kad bent vaikų nebijotų ir už mamos sijono nesislėptų, ką darže darysim doh.gif
***Žaltvykslė
QUOTE(supa @ 2009 07 06, 16:54)
o kodėl manot kad vienetinė o ne giliai vieniša  g.gif

nu ir aš bambu...ir tiek...vistiek laksto va jau 2 -metis  Vainius ir jam iki kovos dar kaip iki mėnulio  doh.gif  būt gerai kad bent vaikų nebijotų ir už mamos sijono nesislėptų, ką darže darysim  doh.gif
*

Manau, kad vieniša nebus, ne tas tipas... doh.gif jau pilnametė, tai galiu daugiau spręsti, o mažasis tai dar neaišku, kiek jis tos garbės mums atneš, kol kas tai dar negirdėt... g.gif
Na ir geriau neklauskit kitų nuomonės, jei vaikinas jau gatavu vardu, maniau, kad dar svarstote biggrin.gif Jei labai didelis mušeika bus- pasikeis 18-kos biggrin.gif
*Liepa18*
Na šis vardas man nepatinka, ne mano skonio tiesiog... ax.gif O šiaip vardas kaip vardas - normalus... smile.gif
žostautė
O man Vainius labai gražus ir su kova nesisieja, greičiau su bendru aktyvumu rolleyes.gif O ir būti gyvenime kažkieno priežastimi, tikrai geriau, nei ja išvis nebūti biggrin.gif
Beje, o Kovas - dievo vardas, o vaikus dievų vardais vadint g.gif Nežinau, man nelabai priimtina atrodo.

QUOTE(-- Meeresfrau -- @ 2009 07 06, 16:41)
Manau, kad jei  žmogų pavadinsi milijoną kartų debilu- tikrai jis juo ko gero ir  taps, pilnai tikėtina, o vardas juk  žmogui kartojamas milijonus kartu, ar ne?
*

Turėčiau pradėti pergyventi biggrin.gif Prieš keletą metų mano ex gūdžioje Suomijos šiaurėje pirko man peiliuką lapių parduotuvėlėje. Bobulytė paklausė, ar jis nenorėtų kad ant ašmenų būtų koks užrašas iškaltas, jis atsakė "noriu" ir ant lapuko mano vardą parašė. Bobulytė pažiūrėjo ir atsargiai jo užklausė, ar jis tikrai nori TAI rašyti ant PEILIO blink.gif Taip, patvirtino ex. Pasirodo, suomiškai mano vardas reiškia "didelę bėdą" ax.gif Įsivaizduojat, kaip reagavo bobulytė, kai jis paaiškino "that is my girlfriend's name" biggrin.gif
***Žaltvykslė
QUOTE(žostautė @ 2009 07 06, 17:24)
O
Beje, o Kovas - dievo vardas, o vaikus dievų vardais vadint  g.gif  Nežinau, man nelabai priimtina atrodo.

*

Juk ir Milda, ir Laima- deivių vardai, įprasta taip vadinti žmones.
O didelių bėdų tai dar bus, kas jų neturi lotuliukas.gif
Mano vardas reiškia turto paveldėjimą, jau paveldėjau užpernai lotuliukas.gif 800 dolerių, laukiu toliau...
žostautė
QUOTE(-- Meeresfrau -- @ 2009 07 06, 17:30)
O didelių bėdų tai dar bus, kas jų neturi lotuliukas.gif

*

Aš tai mat prainterpretavau, kad čia aš ta didelė bėda, nelaimių nešėja biggrin.gif Ale lietuviškas paprastas vardas, lietuviškai visai kitą reikšmę turintis rolleyes.gif
Sicija
vainius labai grazus vardas smile.gif
jurgita081
Gražus vardas.
supa
4u.gif
Arvena
gražus 4u.gif retas... Aš ir siūliau mūsų berniukui duoti šį vardą, bet be V raidės mums mielesnis pasirodė 4u.gif
(o reikšmė - tai "nuo sen lietuvių žodžio "vaina" - priežastis, kaltė)
vaivora193
QUOTE(supa @ 2009 07 06, 16:08)
:
*

puikus vardas, svarbu lkad ne kas trečias ar ne kas dešimtas vaikas tokiu . O aš linkusi į šį vardo reikšmės aiškinimą, o ne į aukščiau minėtos mamos (priežastis, kaltė), nes manau kad tai tik sutapimas su tuo rusišku žodeliu "voina" smile.gif
Arvena
QUOTE(vaivora193 @ 2009 08 13, 15:11)
puikus vardas, svarbu lkad ne kas trečias ar ne kas dešimtas vaikas tokiu . O aš linkusi į šį vardo reikšmės aiškinimą, o ne į aukščiau minėtos mamos (priežastis, kaltė), nes manau kad tai tik sutapimas su tuo rusišku žodeliu "voina" smile.gif
*

nu čia ne mano išmislas, o pagal K.Kuzavinio ir B. Savukyno "Lietuvių vardų kilmės žodyną"......
Bet aišku - galima linkti kur tik nori lotuliukas.gif lotuliukas.gif
l'eau
man asocijuojas su whine - verkšlenti, niurzgėti rolleyes.gif
Ingaja
Man labai grazus vardas bigsmile.gif
rence*
Visai nieko vardukas mirksiukas.gif Man net graziau nei Ainius ax.gif
protinga_blondine
Sory, bet man sis vardas labai nepatinka schmoll.gif Nevadinciau juo nei savo sunaus, nei kitiems nerekomenduociau..
supa
QUOTE(Arvena @ 2009 08 13, 16:21)
nu čia ne mano išmislas, o pagal  K.Kuzavinio ir B. Savukyno  "Lietuvių vardų kilmės žodyną"......
Bet aišku - galima linkti kur tik nori   lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
*

QUOTE(kristinele86 @ 2009 08 13, 18:07)
Sory, bet man sis vardas labai nepatinka schmoll.gif Nevadinciau juo nei savo sunaus, nei kitiems nerekomenduociau..
*

o jūsų žiūriu irgi dukrytės vardas Amanda....irgi niekad nedėčiau savo vaikui tokio serialinio....jau lietuviško nebesugalvojot? ar jūs ne LT gyvenat mirksiukas.gif bet tai mano nuomonė, o kitiems nieko aplamai vardų klausimu nerekomenduoju 4u.gif
KLEVELIS
Mano sūnus Vainius thumbup.gif , bet jau populiarėja ...
Pusele
Labai gražus vardukas thumbup.gif mano sunelis taip varduku Vainius blush2.gif (na čia pagal mamytes varda ) ir šis vardas yra senas lietuviškas,o ne taip kai kurie ar sugalvoti ar iš kokiu serialu paimti. Nors ištikruju tai ne vardas žmogu puosia o žmogus varda. Kas gi žino kas išaugs iš mūsų Vainiuku,gal koks prezidentas ar profesorius bus hihihi.gif
krema
negrazus schmoll.gif
Gotish
QUOTE(rence25 @ 2009 08 13, 16:17)
Visai nieko vardukas mirksiukas.gif  Man net graziau nei Ainius ax.gif
*

Mano sūnėnas Vainius, bet man vardas schmoll.gif
Norėjo pavadinti Ainiumi, paskui sugalvojo, kad Vainius, man tai nei tas, nei tas... blush2.gif Bet čia gi skonio reikalas rolleyes.gif
Iš viso pažįstu 2 Vainius, dar vieną žinau iš TV, tai gal nėr toks dažnas vardas g.gif
Pusele
QUOTE(Gotish @ 2009 08 15, 15:09)
Mano sūnėnas Vainius, bet man vardas  schmoll.gif
Norėjo pavadinti Ainiumi, paskui sugalvojo, kad Vainius, man tai nei tas, nei tas...  blush2.gif Bet čia gi skonio reikalas  rolleyes.gif
Iš viso pažįstu 2 Vainius, dar vieną žinau iš TV, tai gal nėr toks dažnas vardas  g.gif
*

Tu teisi cia skonio reikalas,jei visiems patiktu tie patys vardai tai kas antras-trecias butu tuo paciu vardu. Tik as esu uz lietuviskus vardus,na nebent tevai nusprestu likusi gyvenima pragyvent svecioje salyje.
GIEDRŪNĖ
Man tai yra ir graženių vardų.
supa
QUOTE(GIEDRŪNĖ @ 2009 08 15, 20:19)
Man tai yra ir graženių vardų.
*

tai labai normalu....

o kokie jums pvz gražūs? kokį savo sūnui dėtumėt? 4u.gif
Pusele
Tai be abejo kad yra daug graziu vardu. Nan ir ne vien sitas patinka,tik isrinkt buvo labai paprasta-kadangi mano vardas Vaineta,tai sunui nusprendem duot varda Vainius,o dukrai butumem dave Gintautes varda-tetis Gintautas. O jei reiktu antram sunui duot varda,tikrai nezinau koki. Na bet kol kas tai neaktualu.
l'eau
QUOTE(supa @ 2009 08 15, 19:41)
tai labai normalu....

o kokie jums pvz gražūs? kokį savo sūnui dėtumėt? 4u.gif
*

dėti galima bet kokį, vistiek griet nukris irnesakyk.gif
Ledum
QUOTE(Pusele @ 2009 08 15, 22:31)
Tai be abejo kad yra daug graziu vardu. Nan ir ne vien sitas patinka,tik isrinkt buvo labai paprasta-kadangi mano vardas Vaineta,tai sunui nusprendem duot varda Vainius,o dukrai butumem dave Gintautes varda-tetis Gintautas. O jei reiktu antram sunui duot varda,tikrai nezinau koki. Na bet kol kas tai neaktualu.
*

Labai gražus berniuko vardas Vainius thumbup.gif
Gotish
QUOTE(Pusele @ 2009 08 15, 22:31)
*

Idėja tai super thumbup.gif
Wildberry
Labai gražus vardas wub.gif
DeilijoSa
vardas labai grazus,trumpas ,aiskus,paprastas thumbup.gif
Pusele
QUOTE(Gotish @ 2009 08 16, 11:27)
Idėja tai super  thumbup.gif
*

blush2.gif na bent del vardo isrinkimo nebuvo jokiu problemu ir diskusiju,nes tie vardukai mums patiko. Vat jei reiktu antram sunui sugalvot varda tai jau butu problema g.gif
Shania
Nelabai, bent jau man blush2.gif
due drops
vaikystej turejau kieme zaidimu drauga Vainiu thumbup.gif .o siaip tai vienas is Gediminaiciu dinastijos buvo tokiu vardu.man grazus vardas 4u.gif
supa
4u.gif
nutė
Gražiai sumąstėt, mielas malonus vardukas, neatrodo, kad būtų labai dažnas. Šaunu 4u.gif
nega25
as uz...grazus vardas thumbup.gif
zenitas111
Man nelabai... nors berniukui varda isrinkt tikrai sunku ax.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.