tik nepradėkit sakyt kad tai pavardė ir t.t., nes tikrai yra toks vardas
http://day.lt/vardai/Vainius
http://translate.google.lt/translate?hl=lt...6lr%3D%26sa%3DG
kaip jums vardukas vaikinukui Vainius. Kokios asociacijos, gražus ar ne ....?
tik nepradėkit sakyt kad tai pavardė ir t.t., nes tikrai yra toks vardas http://day.lt/vardai/Vainius http://translate.google.lt/translate?hl=lt...6lr%3D%26sa%3DG
Neblogas, bet jei jau rizikuoti vaikelį tokiu karingu vardu vadinti, tai mieliau KOVĄ rinkčiaus..
Man skamba graziai, o jeigu prie pavardes dera - tai is viso super
QUOTE(-- Meeresfrau -- @ 2009 07 06, 17:00) o kur jūs čia tą karingumą išskirtinį matot??? Vaina, Vainys, Vainius trumpinys iš Vainora, Vainoras lietuvių: vai- (vajoti gainioti, vajys žygūnas) + nor- (norėti) o beto, šiame gyvenime tik kovojantys kažką pasiekia... QUOTE(supa @ 2009 07 06, 16:08) o kur jūs čia tą karingumą išskirtinį matot??? Vaina, Vainys, Vainius trumpinys iš Vainora, Vainoras lietuvių: vai- (vajoti gainioti, vajys žygūnas) + nor- (norėti) o beto, šiame gyvenime tik kovojantys kažką pasiekia... Kilmė nuo slavisko Voina- karas, vojevat-kariauti O pasiekti geriau taikiai, nekariaujant.. QUOTE(Dios @ 2009 07 06, 16:13) ir senovės baltų karo dievas QUOTE(-- Meeresfrau -- @ 2009 07 06, 17:19) o kur jūs tai radote parašyta? ar tik iš žodžio skambesio panašumo sprendžiate? aš matau norintį žygiuoti pats gyvenimas yra kova.... QUOTE(supa @ 2009 07 06, 16:22) o kur jūs tai radote parašyta? ar tik iš žodžio skambesio panašumo sprendžiate? aš matau norintį žygiuoti pats gyvenimas yra kova.... Šiaip, girdėjau, kad titas tutri asociaciją į krūtį... Parašyti nei nereikia, reikia tik kalbas žinoti ir jų tarpusavio persipynimą, būti tai studijavus ir kt. Lietuviškas VAIVADA iš rusų VOJEVODA- karo vadas..ir pan. Aš nesakau, kad negražus vardas, tiesiog nenorėčiau programuoti vaiko gyvenimą amžinai kovai, linkėčiau ramaus gyvenimo ir mėgavimosi juo . Reikia gyventi tikslingai ir siekti tikslų, o ne kovoti. Kovojama su blogiu, o to jau niekam nelinkėčiau http://day.lt/vardai/Vainius priežastis, kaltė... QUOTE(-- Meeresfrau -- @ 2009 07 06, 17:29) neee, tikrai reiškia Titas ypatingai didelį vyrišką lytinį organą, tai girdėjau per tv iš kalbininkų tuo besidominčių (kaip tik ta mintimi ir sakė, kad tėvai pagalvokit kaip konkrečiu atveju vaikus vadinate). na aš vardų ir kalbų nestudijavau, bet net jei tai ir karingas vardas, tai nemanau kad nuteikti kovoti yra blogai.... o kokie jūsų vaikų vardai jei ne paslaptis- taip sąžiningai rinkote pagal visus galimus vertimus ir t.t.? Man tai svarbiau gražus skambesys, o ne kokia tai čiukčių kalba (pvz) reiškia tas vardas....viso pasaulio kalbų nežinosi ir žodžių reikšmių tuo labiau....
Mano vaikų vardų reikšmės gana neutralios- garbingas ir viena... Manau, kad jei žmogų pavadinsi milijoną kartų debilu- tikrai jis juo ko gero ir taps, pilnai tikėtina, o vardas juk žmogui kartojamas milijonus kartu, ar ne?
Dabar dėl ko pasakiau, kad man Kovas priimtinesnis- nes jis nuo žodžio KOVOTI, o Vainius nuo karas, kaltė, priežastis...skirtumą jaučiate? Aišku, čia tik mano nuomonė, tiesiog jos ir klausėte QUOTE(-- Meeresfrau -- @ 2009 07 06, 17:41) Mano vaikų vardų reikšmės gana neutralios- garbingas ir viena... Manau, kad jei žmogų pavadinsi milijoną kartų debilu- tikrai jis juo ir taps, o vardas juk ir kartojamas milijonus kartu, ar ne? Dabar dėl ko pasakiau, kad man Kovas priimtinesnis- nes jis nuo žodžio KOVOTI, o Vainius nuo karas, kaltė, priežastis...skirtumą jaučiate? Aišku, čia tik mano nuomonė, tiesiog jos ir klausėte na tik diskutuojam...gražiai na nemanau kad pašaukus nnn kartą "Vainiau" vaikas pradės kovot.....čia su debilu nepalyginama....kaip jūs rašot....nors stipri , kovojanti ir nevieniša asmenybė ir debilu vadinama nepalūš o nejaučiat kaltės kad vaiką kurio vardo reikšmė "viena" pasmerkiat vienatvei???? man tai Vainius gražus vien tuo kad giliai lietuviškas, senovinis ir nedažnas.... QUOTE(-- Meeresfrau -- @ 2009 07 06, 16:41) Mano vaikų vardų reikšmės gana neutralios- garbingas ir viena... Manau, kad jei žmogų pavadinsi milijoną kartų debilu- tikrai jis juo ir taps, o vardas juk ir kartojamas milijonus kartu, ar ne? Dabar dėl ko pasakiau, kad man Kovas priimtinesnis- nes jis nuo žodžio KOVOTI, o Vainius nuo karas, kaltė, priežastis...skirtumą jaučiate? Aišku, čia tik mano nuomonė, tiesiog jos ir klausėte šiaip labai daug vyriškų vardų su karu susiję arba pvz. Kęstutis -- nuo žodžio kentėti. bet populiarus vardas. arba žinot kokie būna ispaniški vardai? Doloresa (skausmingoji), Soledada (vienatvė). o atrodo tokia linksma tauta o su vardų reikšmėm -- žinokit kas kaip nori, tas taip išvarto. aš savo vaikų vardų ne vieną versiją reikšmių radau (internete) QUOTE(supa @ 2009 07 06, 16:44) o nejaučiat kaltės kad vaiką kurio vardo reikšmė "viena" pasmerkiat vienatvei???? Tai kad jau dabar nebe viena, o iš esmės, tai nėra blogai būti vienetinei Pritariu, kad Vainius 100 kartų geriau už Tėjų, Ajų , Majų, ar jau pabodusius Kajus ir Karolius...bambu ir tiek QUOTE(-- Meeresfrau -- @ 2009 07 06, 17:52) Tai kad jau dabar nebe viena, o iš esmės, tai nėra blogai būti vienetinei Pritariu, kad Vainius 100 kartų geriau už Tėjų, Ajų , Majų, ar jau pabodusius Kajus ir Karolius...bambu ir tiek o kodėl manot kad vienetinė o ne giliai vieniša nu ir aš bambu...ir tiek...vistiek laksto va jau 2 -metis Vainius ir jam iki kovos dar kaip iki mėnulio QUOTE(supa @ 2009 07 06, 16:54) o kodėl manot kad vienetinė o ne giliai vieniša nu ir aš bambu...ir tiek...vistiek laksto va jau 2 -metis Vainius ir jam iki kovos dar kaip iki mėnulio Manau, kad vieniša nebus, ne tas tipas... Na ir geriau neklauskit kitų nuomonės, jei vaikinas jau gatavu vardu, maniau, kad dar svarstote
Na šis vardas man nepatinka, ne mano skonio tiesiog...
O man Vainius labai gražus ir su kova nesisieja, greičiau su bendru aktyvumu
Beje, o Kovas - dievo vardas, o vaikus dievų vardais vadint QUOTE(-- Meeresfrau -- @ 2009 07 06, 16:41) Manau, kad jei žmogų pavadinsi milijoną kartų debilu- tikrai jis juo ko gero ir taps, pilnai tikėtina, o vardas juk žmogui kartojamas milijonus kartu, ar ne? Turėčiau pradėti pergyventi QUOTE(žostautė @ 2009 07 06, 17:24) Juk ir Milda, ir Laima- deivių vardai, įprasta taip vadinti žmones. O didelių bėdų tai dar bus, kas jų neturi Mano vardas reiškia turto paveldėjimą, jau paveldėjau užpernai
vainius labai grazus vardas
Gražus vardas.
gražus
(o reikšmė - tai "nuo sen lietuvių žodžio "vaina" - priežastis, kaltė) QUOTE(supa @ 2009 07 06, 16:08) Vaina, Vainys, Vainius trumpinys iš Vainora, Vainoras lietuvių: vai- (vajoti gainioti, vajys žygūnas) + nor- (norėti) : puikus vardas, svarbu lkad ne kas trečias ar ne kas dešimtas vaikas tokiu . O aš linkusi į šį vardo reikšmės aiškinimą, o ne į aukščiau minėtos mamos (priežastis, kaltė), nes manau kad tai tik sutapimas su tuo rusišku žodeliu "voina" QUOTE(vaivora193 @ 2009 08 13, 15:11) puikus vardas, svarbu lkad ne kas trečias ar ne kas dešimtas vaikas tokiu . O aš linkusi į šį vardo reikšmės aiškinimą, o ne į aukščiau minėtos mamos (priežastis, kaltė), nes manau kad tai tik sutapimas su tuo rusišku žodeliu "voina" nu čia ne mano išmislas, o pagal K.Kuzavinio ir B. Savukyno "Lietuvių vardų kilmės žodyną"...... Bet aišku - galima linkti kur tik nori
man asocijuojas su whine - verkšlenti, niurzgėti
Man labai grazus vardas
Visai nieko vardukas
Sory, bet man sis vardas labai nepatinka
QUOTE(Arvena @ 2009 08 13, 16:21) nu čia ne mano išmislas, o pagal K.Kuzavinio ir B. Savukyno "Lietuvių vardų kilmės žodyną"...... Bet aišku - galima linkti kur tik nori Vaina, Vainys, Vainius trumpinys iš Vainora, Vainoras lietuvių: vai- (vajoti gainioti, vajys žygūnas) + nor- (norėti) QUOTE(kristinele86 @ 2009 08 13, 18:07) Sory, bet man sis vardas labai nepatinka o jūsų žiūriu irgi dukrytės vardas Amanda....irgi niekad nedėčiau savo vaikui tokio serialinio....jau lietuviško nebesugalvojot? ar jūs ne LT gyvenat
Mano sūnus Vainius
Labai gražus vardukas
negrazus
QUOTE(rence25 @ 2009 08 13, 16:17) Mano sūnėnas Vainius, bet man vardas Norėjo pavadinti Ainiumi, paskui sugalvojo, kad Vainius, man tai nei tas, nei tas... Iš viso pažįstu 2 Vainius, dar vieną žinau iš TV, tai gal nėr toks dažnas vardas QUOTE(Gotish @ 2009 08 15, 15:09) Mano sūnėnas Vainius, bet man vardas Norėjo pavadinti Ainiumi, paskui sugalvojo, kad Vainius, man tai nei tas, nei tas... Iš viso pažįstu 2 Vainius, dar vieną žinau iš TV, tai gal nėr toks dažnas vardas Tu teisi cia skonio reikalas,jei visiems patiktu tie patys vardai tai kas antras-trecias butu tuo paciu vardu. Tik as esu uz lietuviskus vardus,na nebent tevai nusprestu likusi gyvenima pragyvent svecioje salyje.
Man tai yra ir graženių vardų.
Tai be abejo kad yra daug graziu vardu. Nan ir ne vien sitas patinka,tik isrinkt buvo labai paprasta-kadangi mano vardas Vaineta,tai sunui nusprendem duot varda Vainius,o dukrai butumem dave Gintautes varda-tetis Gintautas. O jei reiktu antram sunui duot varda,tikrai nezinau koki. Na bet kol kas tai neaktualu.
QUOTE(Pusele @ 2009 08 15, 22:31) Tai be abejo kad yra daug graziu vardu. Nan ir ne vien sitas patinka,tik isrinkt buvo labai paprasta-kadangi mano vardas Vaineta,tai sunui nusprendem duot varda Vainius,o dukrai butumem dave Gintautes varda-tetis Gintautas. O jei reiktu antram sunui duot varda,tikrai nezinau koki. Na bet kol kas tai neaktualu. Labai gražus berniuko vardas Vainius QUOTE(Pusele @ 2009 08 15, 22:31) Tai be abejo kad yra daug graziu vardu. Nan ir ne vien sitas patinka,tik isrinkt buvo labai paprasta-kadangi mano vardas Vaineta,tai sunui nusprendem duot varda Vainius,o dukrai butumem dave Gintautes varda-tetis Gintautas. O jei reiktu antram sunui duot varda,tikrai nezinau koki. Na bet kol kas tai neaktualu. Idėja tai super
Labai gražus vardas
vardas labai grazus,trumpas ,aiskus,paprastas
Nelabai, bent jau man
vaikystej turejau kieme zaidimu drauga Vainiu
Gražiai sumąstėt, mielas malonus vardukas, neatrodo, kad būtų labai dažnas. Šaunu
as uz...grazus vardas
Man nelabai... nors berniukui varda isrinkt tikrai sunku
|