gabiiiiiiii
2009 07 06, 16:50
Sveikos visos moterys ir paneles kurioms nors kiek aktuoli virtuve ir viskas kas joje dedasi. Noreciau gal kokiu nuomoniu, ar pasiruodymu nuotraukytemis, kur jus laikote savo prieskonius. As asmeniskai esu apsikrovus tais maiseliais kur jie yra parduodami. Galvoju gal reiktu kokios lentyneles, viska supilt i buteliukus ir graziai sudeliot. Nezinau kiek bus aktuoli si tema bet bandau, gal atsiras daugiau bendraminiu. Veliau idesiu keleta pvz kokiu radau nete.
gabiiiiiiii
2009 07 06, 19:25
erikiuxxx
2009 07 18, 03:23
as jau ismeciau visus buteliukus,nors pirkau grazius,bet man daug vietos uzima  ,dabar laikau dezuteja santa maria su maiseliais
kad ir kaip noretusi buteliuku su skirtingais prieskoniais, bet.. laikau maiseliuose, nes visada perku sviezius mazais kiekiais.. Jau pasimokiau, kai teko ismesti lauk kruvas pasenusiu.. Dabar i didesnius indelius susidedu tik "stambiuosius": nemaltus pipirus, lauro lapelius, gvazdikelius..
Aš,laikau indeliuose,jie užima vietos,bet man tai patogu. Neperku tokių,kurių nenaudoju.
gabiiiiiiii
2009 08 10, 14:55
pas mane pilna namie visokiu prieskoniu, tik daugumai ju esu alergiska, juos naudoja tik vyras. bet kadangi negaliu vartot ju tai bent graziai kiekviena su sandeliuoju.
Evelincik
2009 08 10, 15:08
QUOTE(erikiuxxx @ 2009 07 18, 04:23) as jau ismeciau visus buteliukus,nors pirkau grazius,bet man daug vietos uzima  ,dabar laikau dezuteja santa maria su maiseliais  ir pas mane viskas sukimsta i tokia dezute,nepatogu labai  jei ten keli maisiukai,tai dar dar,bet jei daugiau.......
Ramunaite
2009 09 17, 17:54
Aš naudoju santa maria, o jų pakuotės vienodos. Perku mažas pakuotes, laikau spintelėje ir vis keikiuosi ieškodama vienų ar kitų prieskonių Vis nesumastau kai juos atskirti, apart lauro lapų, pipirų, druskos.
Aš,atradau P.C.dėžutes,į kurias sudedu prieskonių indelius. Tai,aš labai džiaugiuosiu.
gabiiiiiiii
2009 09 17, 18:24
tai gal ir nuotraukyte imestum visi pasiziuretume
Gabrrri
2009 09 17, 19:27
Kadangi nevartoju daug prieskonių, tai nesu apsikrovusi visokiais indukais ar maišeliais. Pagrindiniai druska, pipirai, karis, visi jie turi indukus  yra ir kiti, kažkur dėžutėj užslėpti, retai naudojami mano, tad kažkaip pagrinde šituos naudoju ai, ir dar prieskonines žoleles, bet jiems indukų nereikia
QUOTE(Gabrrri @ 2009 09 17, 20:27) Kadangi nevartoju daug prieskonių, tai nesu apsikrovusi visokiais indukais ar maišeliais. Pagrindiniai druska, pipirai, karis, visi jie turi indukus  yra ir kiti, kažkur dėžutėj užslėpti, retai naudojami mano, tad kažkaip pagrinde šituos naudoju ai, ir dar prieskonines žoleles, bet jiems indukų nereikia  Gabrrri,klausimukas?kur laikote prieskonines žoleles.?
spmommy
2009 11 12, 11:27
QUOTE(erikiuxxx @ 2009 07 18, 04:23) as jau ismeciau visus buteliukus,nors pirkau grazius,bet man daug vietos uzima  ,dabar laikau dezuteja santa maria su maiseliais  man santa maria super, patogu laikyt ir indeliuose ir maiseliuose radau, kad yra ir ju gerbeju klubas: http://www.facebook.com/pages/Santa-Maria-...15301946?ref=ts
Nors tema apie prieskoniu laikyma bet gal pasidalinsit patirtim, kokias prieskonines zoleles naudojat? ir kam jos tinka? virtuvej patirties nedaug o stengiames kuo maziau naudoti visokiu E o kad maistas butu skanus prieskoniu vis tiek reikia...
Norėčiau pasiūlyti,kaip galima pasigaminti prieskonių mišinius patiems. Gera,kai virtuvėje yra jų.
Prancūzų prieskonių mišinys
10g.lauro lapu,10g.vaistinio ciobrelio,10g rozmarino,10g.g.baziliko,10g.muskato riesuto,15gcinamono,20g. gvaizdikeliu,10g.sald=ios paprikos,10g baltu pipiru,10g.muskato apyseklio.
Viskas sumalama maluneliu. Ypac tinka mesos patiekalams,sriuboms,padazams ir idarams.
Ppancuzu zoliu misinys-Herbe de Provence
1.as.dziovinto baziliko,1a.š. dz. raudonelio{arba mairuno},1a.s.vaistinio ciobrelio,1a.sdž. isopo,1/2šaukštelio dž. lavandos. Tiks spagečių padažams,ryžių patiekalams,sūriems pyragaičiams,sriuboms ir mėsos patiekalams.
Prancūzų žolių puokštė-Bouquet garni 3stiebai ,petražolių,1 stiebas vaistinio čiobrelio,1 lauro lapas,1sutrinta česnako skiltelė{arba truputis apelsino žievelės} Dedama į guliašą,vyniotinius ir spagečių padažus. Indų prieskonių milteliai-GAaram Massala 4šauštai paskrudintos maltos kalendros,2šaukštai skrudintų maltų kmynų,1šaukštas cinamono,2,5šaukšto maltų juodųjų pipirų,1šaukštas maltų gvaizdikėliu,2šaukštai malto kardamono,ant peilio galo susmulkinto muskato riešuto. Ypač tinka mėsos patiekalams gaminamiems su kari,guliašui,vyniotiniams ir tirštoms sriuboms Indų kari milteliai 2šaukštai maltos kalendros,šaukštas imbiero miltelių,šaukštas maltų kmynų,šaukštas maltų juodųjų pipirų,šaukštas maltos ciberžolės miltelių,šaukštas maltų lauro lapų,pusė šaukšto maltų gvaizdikėlių,pusė šaukšto maltų kvapių pipirų,ant peilio galo Čili arba aitrios juodosios paprikos Ypač tinka patiekalams ,kurie gaminami su kari prieskoniais.
Kinų penkių prieskonių mišinys
Vienas šaukštelis malto žvaigždanyžio,vienas šaukštelis gvaizdikėlių miltelių,vienas šaukštelis cinamono miltelių ,vienas šaukštelis maltų juodų pipirų,vienas šaukštelis kvapiųjų pipirų. Tiks pagardinti ryžius ,rytietiškus mėsos patiekalus,česnakus,paukštieną ir paukščių kepenėles.
Meksikičių prieskonių mišinys pusė šaukštelioČili pipirų miltelių,vienas šaukštas malto raudonėlio arba mairūno, 2šaukštai saldžios paprikos,pusė šaukštelio gvaizdikėlių miltelių,pusė šaukštelio česnako miltelių Skaninami pomidorų,ankštinių ,lęšių,pupų,mėsos ir žuvies patiekalai.
Šaltinis "prieskonių pasaulis"
RAUDONĖLIS (oregonas) Siūlau raudonėlį. Žaliava labai puiki,auginta žemėje, kuri tręšiama tik organinėmis trąšomis,vietovė laaaabai nutolusi nuo miestų,pramoninių objektų. Naudoju ir kaip prieskonį , ir kaip vaistinę žolę. Dar siūlau jonažolę,kraujažolę,medetką. Kaina sutartinė. http://lt.wikipedia.org/wiki/Paprastasis_raudon%C4%97lishttp://www.sodininkyste.lt/augalai/vaistin...s-raudonelis-2/http://www.visireceptai.lt/ingredientai/raudoneliai.htmlRašyti į az,Vilnius
as nezinau kaip cia pasirodysiu, gal tai patarimas taupancioms, kurios neturi uz ka isigyti graziu indeliu..  bet as panaudojau kudykiu tyreliu indukus ant kuriu dangteliu uzklijavau nuo prieskoniu maiseliu iskirptus pavadinimus ir visus prieskonius supyliau i tuos indelius  man patogu, praveriu stalciu ir matosi uzrasai..
Man labai patika Santa marijos prieskoniai,tik truputeli brangoki
prieskonines zoleles stengiuosi uzsiauginti pati sode  patiko regna prieskoniu misinukai,reiks isbandyti
Jūračiukas2
2010 06 21, 10:51
gal kam reikia gvazdikėlių 100g - 1Lt. Turiu nemažai.
RAUDONĖLIS http://www.visireceptai.lt/ingredientai/raudoneliai.htmlRaudonėlio preparatai pasižymi raminančiu, prakaitavimą skatinančiu, atsikosėjimą gerinančiu, šlapimo ir tulžies išsiskyrimą skatinančiu, spazmolitiniu, antiseptiniu, priešuždegiminiu ir skausmą mažinančiu poveikiu. Stimuliuoja virškinamojo trakto veiklą, žadina apetitą, šalina pykinimą, vėmimą, reguliuoja menstruacinį ciklą. Raudonėlis oreganos . Šis prieskonis augalas labai tinka troškintoms jūros žuvims, mėsos, laukinių paukščių patiekalams, picai pagardinti. Labai skani raudonėlio arbata. 
diasaja
2010 09 02, 08:59
QUOTE(diasaja @ 2010 09 02, 09:59) nuo virsutines lentyneles ketvirtas buteliukas, labai intriguojanciu pavadinimu  As irgi su markeriu uzrasiu esu bet visa zodi
diasaja
2010 09 02, 18:36
QUOTE(ssanta @ 2010 09 02, 15:21) nuo virsutines lentyneles ketvirtas buteliukas, labai intriguojanciu pavadinimu  kai rašiau, tai galvojau tik apie kalendrą
vanda_zydi
2010 09 08, 16:10
mazutelis pastebejimas - jei laikote prieskonius stikliniuose indeliuose, tai suslepkite juos bent jau i spinteles, nes nuo sviesos poveikio, deja, bet prieskoniu savybes nyksta:/ idealiausia variantas butu tamsaus stiklo buteliukai:)
Deiva1212
2010 09 08, 17:08
Kokiuose indeliuose laikote druską?
QUOTE(Deiva1212 @ 2010 09 08, 18:08) Kokiuose indeliuose laikote druską? Deiva1212, Druską laikau moliniame ąsotėlyje su dangteliu.
Deiva1212
2010 09 08, 18:35
Man tai toks indelis labai gražus, tik brangus http://www.amazon.co.uk/Nigella-Lawson-Sma...3557&sr=1-2Gal panašių yra kur nors Lietuvoje, tik pigesnių?
spilgiukee
2010 09 09, 15:41
QUOTE(Deiva1212 @ 2010 09 08, 18:08) Kokiuose indeliuose laikote druską? as tai laikau tame paciame indelyje kuriame ji ir ipakuota
diasaja
2010 09 09, 20:31
QUOTE(Deiva1212 @ 2010 09 08, 19:35) Gal panašių yra kur nors Lietuvoje, tik pigesnių? manęs nesužavėjo, nes atviras. Virtuvėje trauks drėgmę druska.
Deiva1212
2010 09 09, 21:58
QUOTE(diasaja @ 2010 09 09, 21:31) manęs nesužavėjo, nes atviras. Virtuvėje trauks drėgmę druska. Kaip dėl drėgmės, tai nežinau. Bet kaip patogu būtų įkišus ranką pasemti arba su šaukšteliu. Nereikia atidarinėti, uždarinėti. Aš tai ir laikau druską parduotuvinėje pakuotėje, bet labai nepatogu pasemti, o ir prisibarsto labai.
QUOTE(Deiva1212 @ 2010 09 09, 22:58) Kaip dėl drėgmės, tai nežinau. Bet kaip patogu būtų įkišus ranką pasemti arba su šaukšteliu. Nereikia atidarinėti, uždarinėti. Aš tai ir laikau druską parduotuvinėje pakuotėje, bet labai nepatogu pasemti, o ir prisibarsto labai.  Deiva1212,driuską nepatartina laikyti atvirame inde,nes ji sukietėja. Gražus indelio dizainas,tačiau manau,kad nepraktiškas.
Jolirta
2010 09 13, 06:46
Druska laikau graziame stiklainyje, kazkada kazka pirkau, tai isploviau ir naudoju.
QUOTE(Jolirta @ 2010 09 13, 07:46) Druska laikau graziame stiklainyje, kazkada kazka pirkau, tai isploviau ir naudoju. Jolirta,  ,tai pigu-praktiška. aš,kadaise taip pat taip naudojau,kol negavau dovanų keramikinės.
Jolirta
2010 09 24, 20:01
QUOTE(regna @ 2010 09 13, 12:19) Jolirta,  ,tai pigu-praktiška. aš,kadaise taip pat taip naudojau,kol negavau dovanų keramikinės. regna, suskelei cia kaip norfos reklamoj
ErikaP2009
2012 02 05, 12:26
Sveiki, parduodu prieskoniu rinkinius su mediniais stovais. Uzsukit, gal kas patiks. https://picasaweb.google.com/11814878930141...feat=directlink
|
|