QUOTE(saulės spindulėlis @ 2010 03 21, 01:07)
tiktai nebėgti, nerėkti, nesiskeryčiot ir nesispardyt. taip galima tik išprovokuot gyvūno agresiją.
QUOTE(medlink @ 2010 03 23, 12:41) bet peles ir varles mieste nevaiksto prie zaidimu aiksteliu QUOTE(chiuncia @ 2010 03 23, 14:03) Nematau jokios problemos, kad mano vaikas bijo sunu Is dalies sutinku. Pati buvau ta, kuri kiekviena sutikta suni lekia paglostyt. Pasiseke, kad nei vienas neikando, bet tikrai nenoreciau, kad taip elgtusi mano vaikas. Ne vien del to, kad ikast gali, bet gi ir sirgt kuo gali, o vaiko gi nieks taip nepriziures, kad rankas visad butinai nusiplautu. QUOTE(jolita.martyna @ 2010 03 23, 20:40) Oi, zinokit, pasitaiko. Kai dar gyvenau su tevais, musu namas buvo salia upelio. Kazkuriuo metu (rudeni) begale varliu islisdavo ant saligatviu. Praeit nebuvo galima. Nebijau varliu, bet bjauriuosi QUOTE(sena niekšė @ 2010 03 23, 17:42) Na taip stengiuosi ir nesielgti. Kad ir kokios dideles baimes, bet visgi suaugusi, tai kazkiek ir valdausi.... Bet tikrai buna atveju, kai is tolo matau koki didziuli suni be ansnukio ir be pavadelio, o seiminikas geriausi atveju uz poros simtu metru, o man reikia sakykim praeiti taka, kur jis begioja, ir kad ir kaip geda prisipazinti, bet tada geriau padarau didziuli lanka, negu stoju akistaton su tuo sunim QUOTE(saulės spindulėlis @ 2010 03 25, 13:40) Na taip stengiuosi ir nesielgti. Kad ir kokios dideles baimes, bet visgi suaugusi, tai kazkiek ir valdausi.... Bet tikrai buna atveju, kai is tolo matau koki didziuli suni be ansnukio ir be pavadelio, o seiminikas geriausi atveju uz poros simtu metru, o man reikia sakykim praeiti taka, kur jis begioja, ir kad ir kaip geda prisipazinti, bet tada geriau padarau didziuli lanka, negu stoju akistaton su tuo sunim Jūs tik nepagalvokit, kad noriu Jus įžeisti, bet turiu šiokį tokį pasiūlymą. Mano sesuo, baigusi psichologiją, pasakojo man, kokias priemones, terapijas ir .t..t. psichologai taiko žmonėms, turintiems didelių baimių. Pati planuoju kreiptis dėl nežmoniškos adatų baimės. Siūlyčiau pabandyti Jums dėl šunų. Tik rimtai neįsižeiskit QUOTE(medlink @ 2010 03 23, 14:41) Auksiniai zodziai. Sveitimu sunu bijau ir bijosiu, nieko negaliu padaryti, tik galiu padekoti netvarkingiems augintiniu seimininkams - vaikysteje esu stipriai issigandusi. Ir dabar didziausia baime, kai atlekia koks versis be pavadzio ar antsnukio parke, o ka jau kalbeti kai pradeda uostyti vezimeli
sunu nebijau, todel ju nebijo ir vaikai- o biski galetu
Siaip tai pritariu, kad isteriskos bobutes bijo ir tvarkingai vedziojamo suns. Vat turim VA veisles suni. Dresavom mokykloje ir be to labai klusniai vykdo komandas, labai myli vaikus. As niekuomet nevedzioju palaido ir be antsnukio, paleidziam tik laukuose arba nuosavam kieme. Tai vat , turejau nemalonumu del savo geriecio, kuriuos sukele isteriska bobute. Ejom mes gatve TVARKINGAI vedziausi suni. Pamaciau motina su vaiku, tai del sventos ramybes perejom i kita puse gatves, nes vaikai puola glostyti saukdami Rekso varda, o maniskis nei Reksas nei ka ir nezinosi kaip gali sureaguot. Tai ka jus manot tiek ji pradejo zviekt
Hm... Mano Mantui tai buvo įkandęs šuo, kai jis dar buvo kokių 3 metų. Nestipriai įkando, bet prisimena, tai dabar prisibijo panašių šunų. Bet kalbamės apie tai, lyg ir nebe taip bijo
antsnukis normaliam šuniui yra nesusipratimas. tik Lietuvoj tokios nesąmonės gali būt, kad privaloma antsnukį dėt
As tai nesuprantu pasakymo, kad baime sunims ar kitiems gyvunams yra normalu. Atsargumas normalu, o ne baime.
Pas mus namie yra spanielis, vaikas su ja auga nuo pirmų dienų. Pati svetimų šunų privengiu, nes kaip ir daugelis vaikystėje buvau užpulta vilkšunio. Bet vistiek gyvūnus labai myliu. Pasistengsiu, kad mažiukas irgi nepultų prie svetimų, nes atsargiam būti reikia. Nors tikiu, kad augdamas su šunim jis gyvūnus taip pat labai mylės. Kas dėl baimių, aš paniškai bijau vorų, nu ne tas žodis kaip bijau, bet pasistengsiu iš visų jėgų, kad mano vaikas mano baimių neperimtų, to linkiu visiems
Mano jaunėlis iki pusantrų metų labai bijojo šunų
Mano vaikas ir labai bijo šuniukų, bet negaliu suprasti kodėl. Nuo pat metukų pamato artyn pribėganti šuniuką pradeda visas purtytis ir žviegti. Jam jau šeši metai ir baimė niekur nedingsta. Bandėm ir mažučius glostyti, ir didesnius, visai tik gimusius, niekas nepadėjo. Labai daug problemų turim kieme. Niekas musų nesupranta, kad toks didelis berniukas bijo mažučio, nekalto šuniuko. Dar kokia bobutė vedžiojasi pinčeriuką ir šis pribėga, vaikas išsigąsta. Prašau, kad pasiimti šunį, bet niekas neskuba. Dar pasijuokia, kad "nieko nedaro, jis tikrai nekanda...". Gal ir nieko nedaro, bet vaikas bijo ir tiek. Ir gaunasi taip , kad kiemas šuniukams, bet ne mums...
Pritariu pasisakymams, kad labai dažnai vaikams išankstinę nuostatą bijoti šuns įskiepija artimieji. Vaikštant su niufaundlendu mūsų nepastebėt neįmanoma, paprastai vaikai labai susidomi tokiu dideliu šunim, ir kadangi aš juo pasitikiu, visada sakau - šitas šuo - vaikų draugas, jei nori, jį net galima paglostyt. Jei mamos leidžia, vaiko smalsumas nugali, ir vieni puola kone niurkyt, kiti tik atsargiai atsargiai paglosto nosytę. Bet čia neseniai mums vaikštinėjant, viena mergaitė atkreipė dėmesį - aš klausiu, nori paglostyt? O močiutė - ne, nereikia, ji bijo šunų... Žiūrėk, koks didelis šuo - jis sako AU AU AU... nors mano niūfukė sėdėjo sau ramutėlei ir nė neamtelėjo... Panašu, kad ne anūkė, o močiutė bijojo šuns
Kažkada turėjom mažą šunelį - tai vienas iš vaikų jo bijodavo, nes jis mėgo šokinėti ant vaikų ir juos pargriauti. Namuose atsiradus niufei, mažoji pirmą dieną jos kiek privengė - visgi šuo buvo už ją didesnis. Bet greitai keturkojis tapo geriausiu vaikų draugu. Tačiau vaikams sakau, kad nepažįstamų šunų nereikia glostyt - mes juk nežinom, koks jis yra. Šiaip tfu tfu tfu, paniškai nei vienas vaikas šunų nebijo - bet aš manau, kad mama turėtų padėti vaikui įveikti baimę - ieškoti ramaus šuns, leisti vaikui su juo pabendrauti, kad vaikas patirtų, kad jam nieko blogo nenutiko, ir galbūt ta baimė praleis. Vienas maniškių labai bijojo visokių vabaliukų. Net boružėlės. Tai aš imdavau boružėlę ant delno, ir sakydavau, kad šis vabaliukas nekanda. Vaikas vėliau tikslinosi ties kiekvienu vabalu - kanda, ar nekanda. Aišku, dabar, į kambarį įskridus širšei, man tuoj pat būna pranešta, kad įskrido širšė
as priziuriu mergaite, kuri paniskai bijojo sunu. pradejau ja priziureti pries metus, iki tol niekada nebuvau macius. jai 6 metai. kai atvede mama pas mane, pirmas dalykas ka mama pasake, kad ji labai bijo sunu ir kad sutikus suni ja reikia pakelti ant ranku (ji sveria kokius 25 kg
manau svarbiausia tos baimes nesureiksminti. net nevadinti baime. ismesti is zodyno zodi bijau. juk kai nebijai ir baisu nebuna QUOTE(baronkyte @ 2011 11 03, 01:17) as priziuriu mergaite, kuri paniskai bijojo sunu. pradejau ja priziureti pries metus, iki tol niekada nebuvau macius. jai 6 metai. kai atvede mama pas mane, pirmas dalykas ka mama pasake, kad ji labai bijo sunu ir kad sutikus suni ja reikia pakelti ant ranku (ji sveria kokius 25 kg manau svarbiausia tos baimes nesureiksminti. net nevadinti baime. ismesti is zodyno zodi bijau. juk kai nebijai ir baisu nebuna Jūs gana tiesmukai. šunims baimė gali būti labai gili - prigimtinė (kažkada pirmykštis žmogus bijojo vilko), kaip baimė vorams ir t.t. Reikėtų daugiau pasakoti apie šuniukus, kaip jie padeda žmonėms, kokia jų prigimtis, kada kanda, kada - ne. Pratinti nuo gerai dresuoto, saugaus šuns QUOTE(Sunute @ 2011 11 03, 10:17) Jūs gana tiesmukai. šunims baimė gali būti labai gili - prigimtinė (kažkada pirmykštis žmogus bijojo vilko), kaip baimė vorams ir t.t. Reikėtų daugiau pasakoti apie šuniukus, kaip jie padeda žmonėms, kokia jų prigimtis, kada kanda, kada - ne. Pratinti nuo gerai dresuoto, saugaus šuns savaime aisku, kad dariau ir taip. visko gi nesurasysi QUOTE(Sunute @ 2011 11 03, 13:17) Jūs gana tiesmukai. šunims baimė gali būti labai gili - prigimtinė (kažkada pirmykštis žmogus bijojo vilko), kaip baimė vorams ir t.t. Reikėtų daugiau pasakoti apie šuniukus, kaip jie padeda žmonėms, kokia jų prigimtis, kada kanda, kada - ne. Pratinti nuo gerai dresuoto, saugaus šuns nesuprantu kodel stebina tai ,kad vaikas bijo sunu Turnbut ta prigimtine baime ir as turiu. Iki siol suo man didelio dziaugsmo nekelia. O kai pasako "nebijokit, jis nekanda", tai isvis nesuprantamo kazkas. Man baisus vien jau tas didelis suo , nereikia kad net kastu QUOTE(linastri @ 2011 11 13, 18:42) tai žiūrint kur tas šuo ir ar palaidas. Nes jei su pavadėliu ir keli metrai(ar keliolika) toliau, o jūs apmirštat iš siaubo, tai jau nera normali baime QUOTE(linastri @ 2011 11 13, 19:42) nesuprantu kodel stebina tai ,kad vaikas bijo sunu Turnbut ta prigimtine baime ir as turiu. Iki siol suo man didelio dziaugsmo nekelia. O kai pasako "nebijokit, jis nekanda", tai isvis nesuprantamo kazkas. Man baisus vien jau tas didelis suo , nereikia kad net kastu Turbūt ir per gatvę bijote eiti? Lygiai tokia pat tikimybė, kad ir ten gali kas nors užlėkti. Tada išvis belieka sėdėti namie. Ir pačiai, ir vaikams. Tik kur taip nueisime?
Mano vaikas prisibijo mazu suniuku ir kaciu, bet ji buvo kate uzpuolusi labai smarkiai tai liko tas. Bet niekada neleidziu vaikui glostyt svetimu gyvunu ir piktinuosi kai matau suni lekianti tiesiai i mus, be pavadelio ir ansnukio o seimininkai rekia kad jis nesikandzioja. Is kur jie gali zinoti? ar buvo daryti kokie testai kad taip teigia... Kitas dalykas is kur man zinoti kuom tas suo serga, ar skiepai yra ir taip toliau. Del manes tai lai ir be ansnukio eina, bet ne bega be pavadelio ir ne soka ant manes ir mano vaiku.
QUOTE(Leksa @ 2011 11 13, 21:48) tai žiūrint kur tas šuo ir ar palaidas. Nes jei su pavadėliu ir keli metrai(ar keliolika) toliau, o jūs apmirštat iš siaubo, tai jau nera normali baime be abejo,kad kalba eina apie palaidus. Su pavadeliais ir antsnukiais man nabaisus, kaip ir visokie maziai |