QUOTE(ciuke @ 2010 01 09, 09:51) Ne prie ko, kalbate, kaip suns savininke. Bendra prasme. Is kur tokios isvados? As neturiu suns, o jei paziuresit i profili, tai pamatysit, kad neturiu ir vaiko. Gal as tiesiog kalbu nesaliskai? Vaikai gali bijoti visko - sunu, peliu, vistu, voru, duru trenkso. Ir ne tik vaikai, gali ir suauge issigasti. Todel as manau, jog nevalia vaiko specialiai dar gasdinti pabaisa suniu, kuris tik ir taikosi ikasti. Juk tuomet reikia dar pagasdinti del nepazistamu vyru - o kas jei netoliese einantis vyras yra pedofilas? Tada vaikas vos pamates nepazistama zmogu su siaubu begs namo. Dar reikia prigasdinti, kad ir moteru bijotu - o jei ji nori ji pagrobti? Tiesiog del atsargos, papasakoti, kaip ji zmones gali nuskriausti. Tegul ir zmoniu bijo, visgi gali pavoju kelti. Gal mamai bus ramiau, jei vaikas visko bijos (tipo saugosis), bet kaip su paciu vaiku? Ar jam bus geriau? Ir manau, kad jei yra problema su gatves sunim, tai reikia megint jas sprest, o ne uzsipult nerealiais kaltinimais forume niekuo detus zmones. QUOTE((ne)eiline @ 2010 01 09, 13:34) Rucelie, aš gyvenu Vilniuje. Šuns išmatų rinkimas nėra stebuklas. Yra žmonių, kurie renka, tik jų mažoka. Aš galvoju, kad jei sugriežtintų baudas, tada gal daugiau žmonių rinktų... O as drisciau nesutikti su teiginiu, kad zmones labiau rinktu, jei sugrieztintu baudas. Nemanau, kad zmogui vaiksciojanciam su suniu visai netrugdo sunu kakuciai. Manyciau, kad ir jis noretu vaikstineti po svaria zole nebijodamas isilipti. Bet kur ta kakuti ismesti? Jei einu gatve ir noriu ismesti popieriuka, tai siuksliu dezes reikia dar gerai paieskot. Ju yra tikrai mazai, o kai kur vos ne su ziburiu ieskot. Ir nemanau, kad suns seimininkas pasiemes kakuti i krepseli valanda vaikstines su juo, kol ras kur ismest. Bent jau as nenoreciau nesiotis. Ir jokie grasinimai baudom nepades, nes tereikes tik apsiziureti, ar suniui kakojant nemato koks policininkas. QUOTE(ciuke @ 2010 01 09, 20:55) Na, as dar nemaciau tevu metanciu sunis akmenimis ir pagaliais, kai sie eina ramiai pro zmones, priristi, ir nelenda.Jums teko? o as maciau vaikus (ir ne viena), kurie meto akmenis i sunis. Beja, einancius salia seimininko, su pavadeliu. Ir vaikai ikimokyklinio amziaus, o juos priziurincios mamos (o gal aukles) dar apsimeta, kad nieko nemato ar ju viakas nieko cia blogo nedaro. Ir skaiciau spaudoje ne viena atveji, kai vaikai pagave benami gyvuna (suni ar kate), tiesiog ji nukankina.
Rucelie
2010 01 10, 12:37
Leksa, neįsižeisk, bet tavo kalbos naivios. manau kai turėsi vaiką, plačiau į viską pažvelgsi ir suprasi, kad jei vaikui diegsi pasitikėjimą visu pasauliu, vieną dieną tas pasaulis gali labai skaudžiai jį nuskriausti. ne tame esmė, kad mama turi ugdyti kažkam paniškas nesveikas baimes - su tuo nesutinku. bet mamos pareiga informuoti vaiką apie jo tykančius pavojus ir daryti viską, kad nuo tų pavojų apsaugoti. tai apima ir saldainių ėmimą iš nepažįstamų dėdžių (net aš kai vaikas buvau pamenu kad man siūlė, o tada dar nebuvo tokie pritvnkę pedofilais laikai), ir saugų ėjimą per gatvę, ir nesiartinimą prie svetimų šunų. deja, dabartinė aplinka mūsų vaikams nėra pati savaime saugi, todėl manau vaikus BŪTINA atitinkamai mokinti. labai smagu, kad šiame forume rašo atsakingos ir savo šunis prižiūrinčios šunų augintojos. aš iš jų nesityčioju, gerbiu atsakingus žmones. bet ne virtualioje aplinkoje, o realioje kaimynystėje, deja, situacija yra žiauriai kitokia. ir tą maišiuką su kakučiu manau ne tokia baisi našta būtų pasinešti iki artimiausios šiukšliadėžės, tiesiog didžiosios dalies lietuvių mentalitetas iki to nepribrendęs dar. vaikui pakeitusi pampersą, aš juk irgi pasivarginu jį pasinešioti iki šiukšliadėžės, nenudrebiu vidury pievutės kažkieno...
(ne)eiline
2010 01 10, 13:15
QUOTE(Rucelie @ 2010 01 09, 22:14) žiūriu tema pakrypo į "vargšai šuneliai, kaip juos visuomenė engia, glosto, lazdom akmenais apmėto ir dar bara jei jie vaikus apėda"... absurdo teatras, rimtai... kitą kartą gatvėj sutikus kokį dar turėsiu suprantate apie jo jausmus ir emocijas pagalvoti, pagarbiai pasilabinti, kad neduokdie širdies skausmo nesukelčiau ar jums neatrodo, kad kartais jus su jūsų šunimis PELNYTAI žmonės apiburba už tai, kad palaidą vedat, kad darželio pievoj šikinat ar palaiminat kai šunėkas į leliuko vežimą įšoka? ir kad visuomenė vistik nusipelnė teisę RAMIAI ir nesukdama galvos apie ŠUNŲ interesus, nesibaimindama kad ją užpuls, aplos, apkąs ar apkraus kringeliais, išeiti į gatvę?kuo čia tie šunys tokie VIP aukščiausia rasė, kad vardan jų gerbūvio ir geros savijautos net prieš savo vaikų traumas ir baimes užsimerkiam? tegul tada veda visi kas gyvulius augina, ir arklius karves nušikint ant vejelių ir palaidus pasiganyt paleidžia, ir ožkas, ir smauglį kas kokį laiko, tarantulą, o mes gatvėsna su vaikais išėję pagarbiai su jais elgsimės ir apie jų jausmus pagalvosim, kad neduokdie kokiu netinkamu judesėliu ar veido išraiška jų jausmų neįžeistume  labai jau susireikšminate, šunų šeimininkai. mat į JŪSŲ ŠUNŲ teises visuomenė turi atsižvelgti... prie ko čia? auginat augintinį, tai patys ir rūpinkitės jų gerbūviu, o jei neturit tam sąlygų, tai ir neauginkit. prie ko čia mano galvos skausmas turi būt, jūsų šuns emocinė būklė. tai tėra ŠUO. faktas vienas, kad tinkamai šunis auginančių šeimininkų vienetai šiai dienai mūsų šalelėje. Jeigu nepastebėjot, tai tema nepakrypo į "vargšai šuneliai" ir mes čia nesėdim kalbėdami VIEN apie šuns interesus. Kažkaip man pradeda atrodyti, kad ne visus postus skaitot. Niekas Jūsų neprašo mane su šuniu gatvėj pamačius galvot apie šuns emocijas, bet tiesiog galima praeit pro šalį ir viskas, o ne savo viso gyvenimo nuoskaudas ant šuns šeimininko sukraut. Aš nekalta, kad kažkas jau 2 metsu po Jūsų langais išmatas palieka ir t.t... kaip nekalti ir kiti šeiumininkai, kurie jų nepaliko, o atklausyt už visus nesiruošiu. Sakot pelnytai mus su šunimis apiburba? Nei mano šuo palaidas vaikšto, nei darželio pievose šika, nei JUO LABIAU į vaikų vežimus lipa (nežinau iš kur tokia fantazija). Niekas čia nėra VIP aukščiausia rasė, bet iš Jūsų posto atrodo, kad jei žmogus turi šunį, tai reiškia: 1. Jis paleidžia šunį lakstyt, kur nori. 2. Butinai turi agresyvų šunį. 3. Šuo tuštinasi visur iš eilės. 4. Šuo lipa į vaikų vežimus. 5. Šuo visus puola ir ant visų loja. 6. Šuo būtinai bent vienam vaikui veidą sukandžioja Ir žinoma, visa tai matydamas šeimininkas apeina šunį dideliu lankstu ir apsimeta, kad šuo ne jo. Tiesiog būtų teisingiau pripažinti, kad yra 2 situacijos pusės. Bet ne, jei turi augintinį, jau esi visuomenės priešas. Papildyta:QUOTE(grazina37 @ 2010 01 10, 08:55) Papildyta:Vaiko tikrai gaila. Jūsų vaikui šuo nekanda, nes pagal hierarchiją šeimoj vaikas yra aukščiau už šunį ir šuo jį gerbia. O tas Jūsų svečias yra tik svetimas žmogus. Problema dviguba: 1. Vaiko mama turėjo išmokyti vaiką nelįsti prie svetimų gyvūnų. 2. Namuose kaip suprantu buvote Jūs ir vaikai. Taigi Jūs kaip vienintelis suaugęs žmogus tuo metu buvęs namuose esat lyg ir atsakinga. To galima buvo išvengt, jei vaikai nebūtų palikti be priežiūros tampyt šunį. Papildyta:Aš manau, kad čia mažiausia šuns kaltės. Visų pirma namie yra nemokytas svetimas vaikas, kuris pats lenda. Antra, yra šuns šeimininkas, kuris turėtų numatyti, kas gali nutikti ir yra atsakingas už savo augintinį. Jei nenori saugot svetimo vaiko, tada reikėjo jo neįsileist į namus, o jei jau įsileidi, tada tenka saugot, nes gyvūnas tai ne jo... vaikai nebuvo palikti be prieziuros,paprase atnesti gerti ir uztrukau keles minutes,su jais buvo dukra 18 metu ,vaikutis labai isdykes ir neklauzada,todel jo mama sakydavo kad kai ikas daugiau nelys,ir tik nereikia labai moralizuoti ,as niekur nerasiau kad nenoriu vaiko saugoti ,jis atejo i svecius ,nors suo jam grybstelejo ,bet jis vistiek jo nebijo ,tai dabar jau suni laikau virtuveje,kur vaikams eiti neleidziu aš nemoralizuoju. Tiesiog parašiau, kai atrodė situacija mano galva. Neįsižeiskit ir nesupykit. Papildyta:QUOTE(Leksa @ 2010 01 10, 13:27) O as drisciau nesutikti su teiginiu, kad zmones labiau rinktu, jei sugrieztintu baudas. Nemanau, kad zmogui vaiksciojanciam su suniu visai netrugdo sunu kakuciai. Manyciau, kad ir jis noretu vaikstineti po svaria zole nebijodamas isilipti. Bet kur ta kakuti ismesti? Jei einu gatve ir noriu ismesti popieriuka, tai siuksliu dezes reikia dar gerai paieskot. Ju yra tikrai mazai, o kai kur vos ne su ziburiu ieskot. Ir nemanau, kad suns seimininkas pasiemes kakuti i krepseli valanda vaikstines su juo, kol ras kur ismest. Bent jau as nenoreciau nesiotis. Ir jokie grasinimai baudom nepades, nes tereikes tik apsiziureti, ar suniui kakojant nemato koks policininkas. Visiškai nesutinku, dėl to išmetimo. Šuo išėjęs į lauką pirmiausiai nusilengvina, o paskui jau palaksto, pažaidžia, pasivaikšto. Tikrai nėra taip, kad išsivedi šunį ir vaikštai valandą, kol nusituštins, Išeinu iš laiptinės, netoli paeinu ir jau yra. Surenku, nueinu iki škiukšliadėžės ir viskas. Einam pasivaikščiot. Argi ne paprasta?
Rucelie
2010 01 10, 13:34
QUOTE((ne)eiline @ 2010 01 10, 13:15) Niekas čia nėra VIP aukščiausia rasė, bet iš Jūsų posto atrodo, kad jei žmogus turi šunį, tai reiškia: 1. Jis paleidžia šunį lakstyt, kur nori. 2. Butinai turi agresyvų šunį. 3. Šuo tuštinasi visur iš eilės. 4. Šuo lipa į vaikų vežimus. 5. Šuo visus puola ir ant visų loja. 6. Šuo būtinai bent vienam vaikui veidą sukandžioja Ir žinoma, visa tai matydamas šeimininkas apeina šunį dideliu lankstu ir apsimeta, kad šuo ne jo.
1. Deja, maždaug pusė mano rajone vedžiojančių šunis šeimininkų taip ir elgiasi. 2. Apie šunų agresyvumą spręsti ne man, bet norėčiau pamatyti žmogų, galintį absoliučiu 100 proc užtikrinti, kad gyvūnas vieną kartą netikėtai nepasielgs agresyviai. 3. Taip, 100 proc. šunų mūsų rajone būtent taip daro. 4. Lipa, mano vaiką vežime taip išgąsdino. 5. Nežinau dėl visų, bet manau nėra nelojančių šunų. 6. O jūs galite 100 procentų garantuoti nors už vieną šunį, kad susiklosčius kokiai nors situacijai, jis TIKRAI neužpuls? jei taip, esate be galo drąsus ir naivus žmogus. aš manau nė už vieną gyvą padarą tokio dalyko neįmanoma garantuoti. mano tėvų šuo, mano pačios pirktas, augintas, mylimas iki negalėjimo ir tikrai atrodo patikimas, mano akyse mano mergytę užpuolė. nes ji už dubenėlio paėmė. taip, situacija tokia susiklostė, bet fakto tai nekeičia - ŠUO UŽPUOLĖ MANO VAIKĄ. reiškia, prie šuns vaikas NIEKADA nebus saugus. labai jau asmeniškai sureagavote, niekas ir neliepia imtis kažkokios atsakomybės, šaunu jei auginate savo šunį taip, kaip priklauso. bet deja didžioji dalis visuomenės taip nesielgia. šitoj situacijoj jūsų nickas manau teisingas - jūs neeilinė, tokių deja daug nėra  jei VISI šunų augintojai taip elgtųsi ir realybėje, manau visai kitoks visuomenės požiūris būtų į šunis. o daabr...nupirkau vaikams naujus batukus. abiems. kol nuėjom pirmą dieną iki darželio (kokie 500 metrų eiti), abu buvo įsilipę kaip reikiiant. ir aš kol rytais iki garažo nueinu, spėju išsimaknoti tiek, kad mano batai nuolat dvokia šunų š... kaip kokia nevala nuolat prasmirusi darbe sėdžiu. dėl ko? negi aš neturiu teisės gyventi švarioje nepridergtoje aplinkoje?
(ne)eiline
2010 01 10, 13:56
QUOTE(Rucelie @ 2010 01 10, 14:34) 1. Deja, maždaug pusė mano rajone vedžiojančių šunis šeimininkų taip ir elgiasi. 2. Apie šunų agresyvumą spręsti ne man, bet norėčiau pamatyti žmogų, galintį absoliučiu 100 proc užtikrinti, kad gyvūnas vieną kartą netikėtai nepasielgs agresyviai. 3. Taip, 100 proc. šunų mūsų rajone būtent taip daro. 4. Lipa, mano vaiką vežime taip išgąsdino. 5. Nežinau dėl visų, bet manau nėra nelojančių šunų. 6. O jūs galite 100 procentų garantuoti nors už vieną šunį, kad susiklosčius kokiai nors situacijai, jis TIKRAI neužpuls? jei taip, esate be galo drąsus ir naivus žmogus. aš manau nė už vieną gyvą padarą tokio dalyko neįmanoma garantuoti. mano tėvų šuo, mano pačios pirktas, augintas, mylimas iki negalėjimo ir tikrai atrodo patikimas, mano akyse mano mergytę užpuolė. nes ji už dubenėlio paėmė. taip, situacija tokia susiklostė, bet fakto tai nekeičia - ŠUO UŽPUOLĖ MANO VAIKĄ. reiškia, prie šuns vaikas NIEKADA nebus saugus. labai jau asmeniškai sureagavote, niekas ir neliepia imtis kažkokios atsakomybės, šaunu jei auginate savo šunį taip, kaip priklauso. bet deja didžioji dalis visuomenės taip nesielgia. šitoj situacijoj jūsų nickas manau teisingas - jūs neeilinė, tokių deja daug nėra  jei VISI šunų augintojai taip elgtųsi ir realybėje, manau visai kitoks visuomenės požiūris būtų į šunis. o daabr...nupirkau vaikams naujus batukus. abiems. kol nuėjom pirmą dieną iki darželio (kokie 500 metrų eiti), abu buvo įsilipę kaip reikiiant. ir aš kol rytais iki garažo nueinu, spėju išsimaknoti tiek, kad mano batai nuolat dvokia šunų š... kaip kokia nevala nuolat prasmirusi darbe sėdžiu. dėl ko? negi aš neturiu teisės gyventi švarioje nepridergtoje aplinkoje? Reaguoju asmeniškai, nes nemalonu, kai visi mato tik vieną pusę. Aš čia nesakau, kad mane reikia labai girti ir man medalį ant kaklo kabint. Bet kad ir kur pažiūrėsi, kad ir kur paskaitysi - visi, kas augina šunis - blogiečiai. Tikrai kartais labai nemaloniai dėl to jaučiuosi. Ne visi gi vienodi, ne visi vienodai elgiasi. Be to, kartais skaitant Jūsų postus atrodo, kad tikrai matot tik vieną situacijos pusę. Aš matau abi. Dėl elgimosi agresyviai, aš galiu garantuoti, kad mano šuo nepakenks nė vienam praeiviui. Tam mums ir yra pavadėlis. Todėl ir griebiu šunį ant rankų, kai koks mažiukas pas jį eina. Dėl lipimo į vežimus, galiu pasakyti paprastai. Yra paprasta komanda "pas mane" ir jei šalia praeina moteris su vežimėliu, galima tiesiog jį pasikviesti, kad jis nebūtų arti vežimo. Kad susiklosčius "kažkokiai" situacijai šuo neužpuls, aš garantuoti negaliu, bet tai didele dalimi priklauso ir nuo auklėjimo. Mano šuo nerodo nė kiek agresijos, kai šeimos nariai ima dubenėlį jai valgant ir t..t.. Jei šuo nėra to išmokytas, jis tiesios gina savo maistą. Tai yra natūralu. Šuo yra primityvus. Nuo visko jis ginsis dantimis.
Rucelie
2010 01 10, 14:10
ir vėlgi aš pabrėšiu - deja, maksimali dalis aplinkinių šunų augintojų yra kitokie. nereikia suidealizuoti, kad VISI tvarkingai gražiai pasišaukia "pas mane". bent mūsų patirtis rodo, kad deja didžioji dalis elgiasi absoliučiai pasyviai. o nei šuniui, nei šeimininkui ant kaktos tas neparašyta. todėl mes mokomės saugotis jūsų visų. bendrą tokį visuomenės požiūrį į šunis ir jų šeimininkus suformavo ne kas kita, kaip tik tų šunų ir jų šeimininkų elgesys. ir jei elgiatės kitaip, nei ta didžioji dauguma (pagirtina), tai nereiškia kad visi taip elgsis ir kad galima sau ramia širdimi laukti, kol atbėgantį lojantį į vaiką šunį pasišauks "pas mane"... paskutinis jūsų pasakymas apie šunis būtent ir pagrindžia, KODĖL vaikai bijo šunų ar bent privalo jų saugotis. nes šunys yra primityvūs. ir turi ginklą-dantis. štai pati ir atsakėte į šios temos klausimą.
(ne)eiline
2010 01 10, 16:19
QUOTE(Rucelie @ 2010 01 10, 15:10) paskutinis jūsų pasakymas apie šunis būtent ir pagrindžia, KODĖL vaikai bijo šunų ar bent privalo jų saugotis. nes šunys yra primityvūs. ir turi ginklą-dantis. štai pati ir atsakėte į šios temos klausimą. Bet tai neturi kelti kažkokios didžiulės baimės. Šuo nepuola žmogaus tiesios šiaip sau. Todėl aš manau, kad nereikia jausti didžiulės baimės. Reikia tiesiog žinoti, kaip elgtis. Beje dar neteko girdėti (nesakau, kad taip niekada nėra buvę) istorijos apie apkandžiotą vaiką, kurioje nebūtų lendama prie šuns ar jo maisto.
Rucelie
2010 01 10, 18:00
QUOTE((ne)eiline @ 2010 01 10, 16:19) Beje dar neteko girdėti (nesakau, kad taip niekada nėra buvę) istorijos apie apkandžiotą vaiką, kurioje nebūtų lendama prie šuns ar jo maisto. koks skirtumas? ar manote, kad apkąstam žmogui dėl to skaudės mažiau, ar randai mažesni liks vien dėl to, kad "pats kaltas, prie šuns maisto lindo"? pasekmės visnodai skaudžios bus... žinoti, kaip elgtis galima tik su gerai išdresuotu ir paklusniu šunimi. deja tokių daug savo kely neteko sutikti, o ir vėlgi ant kaktos jiems tai neparašyta. ir vistiek man peršasi viena išvada: nepažįstami šunys yra pavojingi.
sena niekšė
2010 01 10, 18:06
nesupykit mielos ponios, bet kažko jūsų istorijos apie siaubūnus šunis kažkaip jau perdėtos atrodo. kaip kitoj temoj apie restoranų padavėjus -- tam tikriems žmonėms kažkaip tendencingai padavėjai atseit snarglių į kavą prišnypščia  o šiaip, dauguma šunų savininkų lygiai taip pat turi vaikus. taip kad dėl to graudžiai juokingai atrodo įsivaizdavimai kad kažkieno šuniui tik ir rūpi jūsų vaiką sugraužt. beje -- antsnukis yra kraštutinumas.
QUOTE(ciuke @ 2010 01 09, 21:55) Na, as dar nemaciau tevu metanciu sunis akmenimis ir pagaliais, kai sie eina ramiai pro zmones, priristi, ir nelenda.Jums teko? QUOTE(virugie @ 2010 01 09, 22:08) Taip, todėl ir iškilo toks klausimas. Mano poros mėnesių šuniuką taksiuką kuris dar ir bėgiot nelabai mokėjo, smalsaudamas nubėgo prie šalia esančio žmogaus ir buvo nuspirtas, labai stebėjausi žmogaus žiaurumu, kur cia sioje situacijoje tu radai tvarkingai vedziojama suni, kuri nei is sio nei is to kazkas uzsipuole akmenimis ir pagaliais? Cia ne zmogaus ziaurumas yra, o sunininko visiskas nesiskaitymas su aplinkiniais. Suns aisku gaila, reiketu uz tokius dalykus seimininkui snuki ismalti, gal tada nors kiek mastyti pradetu. QUOTE(Leksa @ 2010 01 10, 13:27) Juk tuomet reikia dar pagasdinti del nepazistamu vyru - o kas jei netoliese einantis vyras yra pedofilas? Tada vaikas vos pamates nepazistama zmogu su siaubu begs namo. Dar reikia prigasdinti, kad ir moteru bijotu - o jei ji nori ji pagrobti? Tiesiog del atsargos, papasakoti, kaip ji zmones gali nuskriausti. matosi, kad vaiku neturi, todel neismanai ka rasineji. mokyti vaika nebendrauti su nepazistamu svetimu zmogumi yra norma. To beje ir darzelyje ir mokykloje moko. Nekalbeti su nepazistamu, nesakyti jam savo vardo ar kur gyveni, neimti nieko is nepazistamo zmogaus, nelipti su nepazistamu zmogumi vienam i lifta ir t.t. Taip, kad taip - vaikams yra pasakojama TIESIOG DEL ATSARGOS, kad kiti zmones gali ji nuskriausti ir kaip jisai turetu su svetimais zmonemis elgtis.
QUOTE(Bekasė @ 2010 01 10, 19:51) matosi, kad vaiku neturi, todel neismanai ka rasineji. Neturiu??? Ne, neturiu. BET AS VAIKA TUREJAU IR JI PALAIDOJAU! Gal nustebsi, bet as zinau ka rasineju. Zinau, ka reiskia vaikstineti su vaiku kieme ir sutikti suni. Tai, kad as BUVAU MAMA, dar nereiskia, kad visai tai pamirsau. Ir nesvarbu, kad niekas manes jau nebevadina mama, as vis dar jauciuosi mama, tik tiek, jog mano vaikas danguje. Bet vien del to prasau nesijausti labiau ismanancia. Papildyta:Jei vaikams butu tiesiog isaiskinama apie suns elgesi, mokoma kaip turi elgtis su svetimu suniu (kaip ir aiskinama, jog negalima bendraut su nepazistamais zmonem), tai vaikai sunu nebijotu (kaip ir nepazistamu zmoniu), o tada ir nebutu stai tokiu komentaru: QUOTE(penellope @ 2009 09 21, 13:52) ŽINOMA KAD VAIKAI BIJO ŠŪNŲ, AŠ PATI LABAI BIJAU JŲ. Bet as ir nesakau, kad lai laksto sunys laisvi, be antsnukiu ir daro ka nori. Atsakomybe turi buti ir is seimininku puses. Bet jei tevai gasdins sunimis (baubais, raganom ar policininkais), tai vaikai ju ir bijos.
(ne)eiline
2010 01 11, 00:38
QUOTE(Rucelie @ 2010 01 10, 19:00) koks skirtumas? ar manote, kad apkąstam žmogui dėl to skaudės mažiau, ar randai mažesni liks vien dėl to, kad "pats kaltas, prie šuns maisto lindo"? pasekmės visnodai skaudžios bus... žinoti, kaip elgtis galima tik su gerai išdresuotu ir paklusniu šunimi. deja tokių daug savo kely neteko sutikti, o ir vėlgi ant kaktos jiems tai neparašyta. ir vistiek man peršasi viena išvada: nepažįstami šunys yra pavojingi. na dėl šito irgi nevisai sutikčiau. Kad daug dresiruotų šunų savo kely nesutiksit - teisybė. Bet, kad nedresiruotas šuo puls šiaip sau - tikrai ne... Apkąstam žmogui neskaudės mažiau dėl to, kad pats lindo, bet tai jau galima palyginti su nesaugiu ėjimu per gatvę. Partrenkus mašinai, Jums neskaudės mažiau nuo to, kad kažkas pasakys " sat pati kalta, pati palindot", bet iš esmės Jūsų kaltės čia bus galima įžvelgti daug. Papildyta:P.S. Merginos,moterys, nesipykit. Juk čia forumas. Tai yra diskusija, kur kiekviena išsakom savo nuomonę.
virugie
2010 01 11, 11:22
QUOTE(Bekasė @ 2010 01 10, 20:51) Cia ne zmogaus ziaurumas yra, o sunininko visiskas nesiskaitymas su aplinkiniais. Suns aisku gaila, reiketu uz tokius dalykus seimininkui snuki ismalti, gal tada nors kiek mastyti pradetu. mokyti vaika nebendrauti su nepazistamu svetimu zmogumi yra norma. To beje ir darzelyje ir mokykloje moko. Nekalbeti su nepazistamu, nesakyti jam savo vardo ar kur gyveni, neimti nieko is nepazistamo zmogaus, nelipti su nepazistamu zmogumi vienam i lifta ir t.t. Taip, kad taip - vaikams yra pasakojama TIESIOG DEL ATSARGOS, kad kiti zmones gali ji nuskriausti ir kaip jisai turetu su svetimais zmonemis elgtis. Ne veltui sakoma šiuo metu ne šuns, o žmogaus bijot reikia Mokė mus, moko vaikus, bet nuvažiavus prie jūros vaikai smėlyje žaidžia su šukėmis ir nuorūkomis  miško gilumoje visad rasi žmogaus pėdsakų, šiukšles sugeba ir vidur miško išpilt  toks žmogus taip elgdamasis rodo pavyzdį ir savo atžaloms Tikrai nereikia tiek neapykantos gyvūnams ir jų šeimininkams  Blogio ir be to aplink yra daug
Alexandra.R.
2010 01 11, 12:21
QUOTE((ne)eiline @ 2010 01 11, 00:38) P.S. Merginos,moterys, nesipykit. Juk čia forumas. Tai yra diskusija, kur kiekviena išsakom savo nuomonę.  Nieko sau diskusija  Moteriai, kuri palaidojo savo vaika pasakyt: "Matosi, kad vaiku neturi, todel neismanai, ka rasineji"  Sirdies ir sazines reikia neturet, kad taip parasyt.
(ne)eiline
2010 01 11, 16:48
QUOTE(Alexandra.R. @ 2010 01 11, 13:21) Nieko sau diskusija  Moteriai, kuri palaidojo savo vaika pasakyt: "Matosi, kad vaiku neturi, todel neismanai, ka rasineji"  Sirdies ir sazines reikia neturet, kad taip parasyt. Tai ir noriu pasakyt, kad čia tik diskusija ir nereikia žmonių skaudint ir kąndžiotis... Gi nėviena čia neateinam pyktis.
o cia karsta. auginu sunu, turim dideli suni. vaikas sunu visiskai nebijo. lauke sunu seimininkus ir sunis pazistu, tad laisvai leidziu sunims pribegti, pazaisti. svetimo neleisciau. tokius vaikus, augancius su sunimi reikia mokyti, kad svetimi suniukai gali buti ir ne tokie geri. bet kai mamos paniskai reaguoja i sunis apskritai, tai gaila vaiku.
Na aš savo vaikų dar neturiu, bet vyras turi 8 metų dukterėčią, kuri labai bijo šunų, nes visai mažytę ją buvo parvertęs ant žemės didelis šuo. Blogiausia tas, kad ji bijo ir kačių ir dovanų gauto žiurkėno baidosi iš tolo, žodžiu visų gyvūnų. Dabar kiaip tik eina pas psichologus dėl šios problemos.
virugie
2010 01 12, 10:45
QUOTE(Holly- @ 2010 01 11, 22:58) Na aš savo vaikų dar neturiu, bet vyras turi 8 metų dukterėčią, kuri labai bijo šunų, nes visai mažytę ją buvo parvertęs ant žemės didelis šuo. Blogiausia tas, kad ji bijo ir kačių ir dovanų gauto žiurkėno baidosi iš tolo, žodžiu visų gyvūnų. Dabar kiaip tik eina pas psichologus dėl šios problemos. Su drauge tokią problemą išsprendėme, jos sūnus paniškai bijojo šunų, tai pamažėl pratinom prie mūsų dobermanės, ji labai taiki ir baigusi mokyklą  , tai kalytė įsitaisė draugą. Dabar atvažiuoja pavedžioti ir pažaisti, jam labai patinka, kad ji klauso jo komandų  Po truputi nustoja paniškai bijot ir kitų šunų  Ruošiasi ir patys įsigyt
grazina37
2010 01 12, 12:06
QUOTE(dange29 @ 2010 01 11, 18:24) o cia karsta. auginu sunu, turim dideli suni. vaikas sunu visiskai nebijo. lauke sunu seimininkus ir sunis pazistu, tad laisvai leidziu sunims pribegti, pazaisti. svetimo neleisciau. tokius vaikus, augancius su sunimi reikia mokyti, kad svetimi suniukai gali buti ir ne tokie geri. bet kai mamos paniskai reaguoja i sunis apskritai, tai gaila vaiku. tai cia turbut ir yra pagrindine beda,sunu bijo mamos mociute ir promociutes,ir nuo gimimo tam vaikui yra iskiepyta ikalta i galvele kad reikia bijoti
QUOTE(Leksa @ 2010 01 10, 23:10) Neturiu??? Ne, neturiu. BET AS VAIKA TUREJAU IR JI PALAIDOJAU! Gal nustebsi, bet as zinau ka rasineju. Zinau, ka reiskia vaikstineti su vaiku kieme ir sutikti suni. Tai, kad as BUVAU MAMA, dar nereiskia, kad visai tai pamirsau. Ir nesvarbu, kad niekas manes jau nebevadina mama, as vis dar jauciuosi mama, tik tiek, jog mano vaikas danguje. Bet vien del to prasau nesijausti labiau ismanancia. tai, kad tu buvai, dar nereiskia, kad zinai - gi pati parasei nesamone kad niekas nemoko vaiku vengti svetimu zmoniu. Moko ir ne tik tevai, bet ir darzelyje ar mokykloje. QUOTE(Alexandra.R. @ 2010 01 11, 13:21) Nieko sau diskusija  Moteriai, kuri palaidojo savo vaika pasakyt: "Matosi, kad vaiku neturi, todel neismanai, ka rasineji"  Sirdies ir sazines reikia neturet, kad taip parasyt. o cia jai ant kaktos parasyta ar kaip? Pati gi rase, kad vaiko neturi. QUOTE(virugie @ 2010 01 12, 11:45) Su drauge tokią problemą išsprendėme, jos sūnus paniškai bijojo šunų, tai pamažėl pratinom prie mūsų dobermanės, ji labai taiki ir baigusi mokyklą  , tai kalytė įsitaisė draugą. Dabar atvažiuoja pavedžioti ir pažaisti, jam labai patinka, kad ji klauso jo komandų  Po truputi nustoja paniškai bijot ir kitų šunų  Ruošiasi ir patys įsigyt  tai ne visada galioja - dukra ne tai, kad bijo sunu, bet jinai bendrauja su jais tada kada nori. Jeigu tuo metu nenori, tai gali pradeti ir spiekti ( kontaktu su sunimis netruksta - kad ir seneliai turi).
(ne)eiline
2010 01 12, 19:21
QUOTE(Holly- @ 2010 01 11, 22:58) Na aš savo vaikų dar neturiu, bet vyras turi 8 metų dukterėčią, kuri labai bijo šunų, nes visai mažytę ją buvo parvertęs ant žemės didelis šuo. Blogiausia tas, kad ji bijo ir kačių ir dovanų gauto žiurkėno baidosi iš tolo, žodžiu visų gyvūnų. Dabar kiaip tik eina pas psichologus dėl šios problemos. Gerai, kad tevai supranta, kad čia problema, nes daugkam atrodo normalu... Papildyta:QUOTE(Bekasė @ 2010 01 12, 16:18) o cia jai ant kaktos parasyta ar kaip? Pati gi rase, kad vaiko neturi. Ne ant kaktos, o prie nicko. Ten kur informacija apie žmogų. Prie grafos "pirmas vaikas".
QUOTE(Bekasė @ 2010 01 12, 15:18) tai, kad tu buvai, dar nereiskia, kad zinai - gi pati parasei nesamone kad niekas nemoko vaiku vengti svetimu zmoniu. Moko ir ne tik tevai, bet ir darzelyje ar mokykloje. kurioje vietoje as parasiau, jog niekas nemoko vaiku vengti svetimu zmoniu?
QUOTE((ne)eiline @ 2010 01 12, 20:21) Ne ant kaktos, o prie nicko. Ten kur informacija apie žmogų. Prie grafos "pirmas vaikas". o kai tenai iraso, kad pirmas vaikas au, tai reikia suprasti, kad vaikas tik loti sugeba? QUOTE(Leksa @ 2010 01 12, 21:29) kurioje vietoje as parasiau, jog niekas nemoko vaiku vengti svetimu zmoniu? ne tu rasei, kad blogai yra tiesiog del atsargos vaikui aiskinti, kad zmones ji gali nuskriausti
QUOTE(Bekasė @ 2010 01 12, 21:28) ne tu rasei, kad blogai yra tiesiog del atsargos vaikui aiskinti, kad zmones ji gali nuskriausti To as irgi nerasiau. Papildyta:QUOTE(Bekasė @ 2010 01 12, 21:28) o kai tenai iraso, kad pirmas vaikas au, tai reikia suprasti, kad vaikas tik loti sugeba? Mano profily au neparasyta.
(ne)eiline
2010 01 13, 15:04
QUOTE(Bekasė @ 2010 01 12, 22:28) o kai tenai iraso, kad pirmas vaikas au, tai reikia suprasti, kad vaikas tik loti sugeba? Ei, čia jau offtopic. Jei norim tokia tema padiskutuot, galim privačiom žinutėm susirašyt. Ir prie ko čia tas "au", tai visai nesuprantu. Esmė paprasta. Moteriškė parašius, kad vaikas buvo. Dėl to "au", tai galiu pasakyt paprastai, kad kaikas ir vyrą parašo, ir šunį, ir katiną. Na ir kas?
jooo, itin turininga diskusija...
virugie
2010 01 14, 12:03
Kraupu daros skaityt, čia kažkokia kova Merginos baikit tą įžeidinėjimą Taigi vistik pasikartosiu, ne šuns, o žmogaus reikia bijot  ar galima taip elgtis, moteriškės
(ne)eiline
2010 01 14, 15:30
Kaip matau, kai įžeidinėjimų nebeliko, temos niekas nebetesia...
QUOTE((ne)eiline @ 2010 01 13, 16:04) Ir prie ko čia tas "au", tai visai nesuprantu. Esmė paprasta. Moteriškė parašius, kad vaikas buvo. Dėl to "au", tai galiu pasakyt paprastai, kad kaikas ir vyrą parašo, ir šunį, ir katiną. Na ir kas? prie to, kad profilyje rasoma kokia tik nori informacija, todel ja vadovautis nelabai iseina, nes i kai kuriuos asmenis reiketu kreiptis ne kaip i zmones ,o kaip i kales ar kitokius gyvunus. Todel visiskai ja ir nesivadovauju.
Alexandra.R.
2010 01 14, 21:37
QUOTE(Bekasė @ 2010 01 14, 20:41) prie to, kad profilyje rasoma kokia tik nori informacija, todel ja vadovautis nelabai iseina, nes i kai kuriuos asmenis reiketu kreiptis ne kaip i zmones ,o kaip i kales ar kitokius gyvunus. Todel visiskai ja ir nesivadovauju. o tai kam tada pati irasei?
Kol buvo mazesnis labai bijodavo sunu, bet turbut isaugo, nes dabar jau visiskai nebebijo
Rucelie
2010 01 17, 20:05
Styebėjau šiandien vaizdelį pro langą - vedžiojo ponia šuniuką kieme. pribėgo jis prie kažkieno stovinčios mašinos, nusilengvino ant rato, ir nuėjo abu laimingi ir patenkinti. čiki piki visiems viskas, toks jausmas kad taip turi būt...
QUOTE(Rucelie @ 2010 01 17, 21:05) Styebėjau šiandien vaizdelį pro langą - vedžiojo ponia šuniuką kieme. pribėgo jis prie kažkieno stovinčios mašinos, nusilengvino ant rato, ir nuėjo abu laimingi ir patenkinti. čiki piki visiems viskas, toks jausmas kad taip turi būt... As tai parduotuvej karta maciau prekiu vezimelyje suniuka veziojosi seiminikai, cia irgi tipo norma jiems
(ne)eiline
2010 01 29, 06:59
QUOTE(ciuke @ 2010 01 18, 10:51) As tai parduotuvej karta maciau prekiu vezimelyje suniuka veziojosi seiminikai, cia irgi tipo norma jiems  O tai kodėl nieko nesakėt? Pagal Vilniuje galiojančias taisykles, į parduotuves šunų vestis negalima.
QUOTE((ne)eiline @ 2010 01 29, 07:59) O tai kodėl nieko nesakėt? Pagal Vilniuje galiojančias taisykles, į parduotuves šunų vestis negalima. is kur zinot, kad nieko nesakiau
virugie
2010 01 29, 12:25
QUOTE((ne)eiline @ 2010 01 29, 07:59) O tai kodėl nieko nesakėt? Pagal Vilniuje galiojančias taisykles, į parduotuves šunų vestis negalima. Aš pritariu kokiom taisyklėms ir IKI apsauga tikrai visad išgina lauk atėjusį su šunim  Aš myliu šuni ir pati turiu, bet niekad nesivedu į parduotuvę, nes maisto prekės yra liečiamos ir manau tikrai nemalonu imti kitam tokias prekes ar dėti į vežimą kur buvo vežojamas šunytis
Alexandra.R.
2010 01 29, 22:20
QUOTE(ciuke @ 2010 01 29, 09:37) is kur zinot, kad nieko nesakiau  Ir padejo? Netikiu. Apsauga ar pardavejos turi sakyt, o ne kiti pirkejai (kas kitu pirkeju klausys kazin).
virugie
2010 01 30, 20:11
QUOTE(Alexandra.R. @ 2010 01 29, 23:20) Ir padejo? Netikiu. Apsauga ar pardavejos turi sakyt, o ne kiti pirkejai (kas kitu pirkeju klausys kazin). Ir aš manau kad tai nuo administracijos priklauso, bet tikiuos parduotuvėj šunų tikrai neteks matyt
QUOTE(Alexandra.R. @ 2010 01 08, 22:03) vat taip idomu pasidare...  kaip kakuciu rinkimas itakoja vaiku baime Tik nedidelis pastebejimas - ne visu veisliu sunims buna antsnukiai. Siuo atveju, as noreciau paklausti, kaip sprendziate ta problema (suo be pavadelio puola jusu vaikus)??? Ar nedarot nieko, o tik forume piktinaties? Jei nezinot ka daryti - as patarsiu. Tikriausiai moteris ta suni vedzioja daugmaz tuo paciu metu? Jei taip - super. Susisiekiat su savo igaliotiniu. Pasakot kur, prie kokio namo, kokiu metu tas suo begioja palaidas. Igaliotinis PRIVALO reaguoti i jusu skunda. Gal per 1 diena ir "nepagauna" tokios moters (gi ne jusu vienos skunda tiria), bet vistiek kada ta moteri nubaudzia uz vedziojima suns be pavadzio. Jei tai pasikartoja dar karta - ieskot igaliotinio vel ar skambinat 112. Paprasta? P.S. pati suns as neturiu, jei ka. graziai tik teoriskai viskas atrodo,o ypac siais laikais kai pareigunu etatus sumazino yra kitaip. Dienos metu buvau su vaikais lauke-pievuteje ateina toks senas,senas diedukas,vos pats bepaeinantis,bet uztat jo suo....jaunas,didelis,energingas..laiksto PALAIDAS  Kadangi su tuo dieduku susikalbeti neimanoma,nei jis ka girdi,nei jo suo klauso i svilpima prieiti skambinu as i 112 pasakau savo situacija,kad salia vaikai,o laksto didelis suo be anstnukio ir be pavadelio.............atsakymas buvo -nueikite pas savo igaliotini parasykite skunda,aprasykite suns savininka bandysime ieskoti,ispesime,kad suns nevedziotu ir mano argumentai,kad tas suo laksto CIA IR DABAR,kad salia VAIKAI,kad bet kada gali ivykti NELAIME.......bet juk tokia tvarka,kam siusti pareigunus dabar,kad sutramdyti suns seimininka,kuris netinkamai vedzioja suni,juk cia toks menkas prasizengimas,nesvarbu,kad pasekmes gali buti laaabai liudnos. Taigi siais laikais vaiku apginimas nuo svetimu sunu yra tik tevu reikalas -kai kurie sunu seimininkai nesuvokia savo atsakomybes arba nesibaimina pasekmiu,pareigunams tai per menkas nusizengimas. Bet yra tikrai puikiu sunu savininku,yra puikiu dresuotu sunu. Nesu pries sunis,pati laikiau grazu amerikieciu koker spanieli,vyras kazkada dresavo sunis..tad nesu ju priese. Taip pat i tema mano vaikas irgi buvo isgasdintas suns..Vingio parke....mazo,bet agresyvaus suns....vaiksciojome mes Vingio parke su kamuoliuku zaideme ir staiga pribega suo amsedamas,sokdamas ant mano vaiko......as buvau keleta zingsniu toleliau....tuo metu vyras dar ir filmavo musu zaidima su dukra ir su kamuoliuku.....zinokite kai perziurejau poto irasa tai tikrai vaiko baime ir isgastis buvo didziulis,istryneme si irasa,per skaudu buvo ziureti.Poto dar nemazai laiko nutekejo,kol dukra vel pradejo nebijoti sunu,reikejo nemazai pastangu ideti.
virugie
2010 01 31, 12:17
Man pačiai yra įkandęs šuo, mažas atbėgo lojo lojo ir įsegė iškasdamas kulkšnies gabalą iki šiol bijau mažų lojančių šunų. Keistai atrodo kai vos paeidami seniukai vedas šunį kuris stiprus ir veda šeimininką kur sugalvoja arba jaunuoliai su agresyviais šunimis, kurie dar ir mokina pulti  pati susidūriau kai jaunuolis, pabandyt kaip jo šuo moka pult užsiundė ant mano dobermano vaikų akivaizdoje  Gerai kad pasitaikė protingų jaunuolių kurie tam bernužėliui užmetė Pagalbos iš pareigūnų niekad negausi  Manau didelį šunį nedreseruotą laikyt neįmanoma  todėl didelio šuns bijau mažiausiai
QUOTE(Alexandra.R. @ 2010 01 29, 23:20) Ir padejo? Netikiu. Apsauga ar pardavejos turi sakyt, o ne kiti pirkejai (kas kitu pirkeju klausys kazin). Tai aisku, kad ir apsaugai sakai, bet pats nebutinai turi abejingai praeiti, matydamas toki issidirbinejima. Papildyta:QUOTE(jolita.martyna @ 2010 01 31, 10:42) Taip pat i tema mano vaikas irgi buvo isgasdintas suns..Vingio parke....mazo,bet agresyvaus suns....vaiksciojome mes Vingio parke su kamuoliuku zaideme ir staiga pribega suo amsedamas,sokdamas ant mano vaiko......as buvau keleta zingsniu toleliau....tuo metu vyras dar ir filmavo musu zaidima su dukra ir su kamuoliuku.....zinokite kai perziurejau poto irasa tai tikrai vaiko baime ir isgastis buvo didziulis,istryneme si irasa,per skaudu buvo ziureti.Poto dar nemazai laiko nutekejo,kol dukra vel pradejo nebijoti sunu,reikejo nemazai pastangu ideti. Baisu, o dar aiskina seimininkai, kad maziukai lipsnuciai, ka jie padarys. Kiti vaikai ir mikcioti nuo tokio isgascio ima. Koks skirtumas didelis, mazas, dresuotas, ne, as juk pamacius suni apie ji zinau 0 informacijos. Ir tegu jis eina arciausia savo seimininko.
QUOTE(ciuke @ 2010 01 31, 12:43) Baisu, o dar aiskina seimininkai, kad maziukai lipsnuciai, ka jie padarys. Kiti vaikai ir mikcioti nuo tokio isgascio ima. Koks skirtumas didelis, mazas, dresuotas, ne, as juk pamacius suni apie ji zinau 0 informacijos. Ir tegu jis eina arciausia savo seimininko.  taip tiesiog kai kurie(manau dauguma) šunų šeimininkai neivertina rizikos ir neapgalvoja kokią žala jo suo,kad ir mažas ir meilus gali padaryti mažam vaikui. Šuo daro staigius judesius,greitai pribega,šokineja,uosto,kai kurie turi įproti loti(čaižiai ir nemaloniai).To gali išsigasti vaikas,to gali uztekti patirti didelę žalą. Dauguma vaikų baimių vadinamos tranzitinėmis, t.y. praeinančiomis. Vis dėlto negalima sumenkinti baimingų išgyvenimų padarytos psichologinės žalos. Vaiko baimė gali pasireikšti įvairiausiais požymiais ir tiesioginiais, kai vaikas žodžiais nusako savo baimę, ir netiesioginiais įvairiausiais skausmais (pilvo, galvos), nesugebėjimu susikaupti, nenoru eiti į darželį ar mokyklą, padidėjusiu agresyvumu, nervingumu, liūdnumu rytais, mikčiojimu, šlapinimusi į lovą. Kaip įveikti baimę Galima vaiką pripratinti prie nepavojingų, bet vaikui išgąstį sukeliančių situacijų, pvz., prie svetimų žmonių, nematytų žaislų, buitinių prietaisų. Atsargiai, paaiškinant, per atstumą. Jautriausi išgąsčiui yra 1,5-5 metų vaikai. Tuo metu ypač reikėtų vengti staigių judesių, trenksmo, gyvūnų. Jautrūs vaikai išsigąsta greičiau ir silpnesnio dirgiklio, pvz., garso. Tokiems vaikams galimi stipriau išreikšti liekamieji išgąsčio reiškiniai. Taigi manau kulturingi šunų šeimininkai nesudarys tokios situacijos,kad pakenkti vaikams,bet deja tokiu šeimininkų VIENETAI. Ir dabar pvz..išėjau i namo laiptinę,išmesti šiuksles,išejo kaimynes pažistamas vedamas didžiuliu šunimi.Pavadelis ilgas,šuo su antsnukiu,bet..praeidamas šuo apuoste mane,tiesiogine to žodzio prasme i mano kelnes nusivale nosi  kulturingas žmogus praeis laikydamas šunį trumpu pavadeliu,neleis šuniui tokiu manevrų,bet šis -žmogus nebuvo kulturingas.Juk aš neleidžiu savo vaikui praeinant pro kaimyną nusivalyti smeletas rankas i kaimyno kelnes
QUOTE(jolita.martyna @ 2010 01 31, 14:12) Pavadelis ilgas,šuo su antsnukiu,bet..praeidamas šuo apuoste mane,tiesiogine to žodzio prasme i mano kelnes nusivale nosi  kulturingas žmogus praeis laikydamas šunį trumpu pavadeliu,neleis šuniui tokiu manevrų,bet šis -žmogus nebuvo kulturingas.Juk aš neleidžiu savo vaikui praeinant pro kaimyną nusivalyti smeletas rankas i kaimyno kelnes   As buvau pas pazistama nuejus, kuri buldoga turi. Meilus suo, fainas, bet visus mano rubus apseilejo
QUOTE(Leksa @ 2010 01 31, 17:54)  buldogai  kaip,ir dogai jie seilejasi. isties nesupykau,nes labai myliu sunis.Vat ir dabar pas mus sveciuojasi jau antra savaite drauges suniukas Beje tas suo(kaimynu,kur i mano kelnes nosi nusivale  ) vokieciu aviganis-isties grazuolis kaip reta,tik deja..nedresuotas,o juk juos taip lengva dresuoti,tai jis kaip tie maziukai suniukai blaskosi,lekia,kvailioja....o juk jis galejo buti labai protingas,santurus intelingentiskas suo,tereikejo tinkamai,protingai priziureti,dresuoti.
(ne)eiline
2010 02 03, 00:45
QUOTE(ciuke @ 2010 01 29, 10:37) is kur zinot, kad nieko nesakiau  Nežinau. Nerašot, kad kažką sakėt, tai taip ir pagalvojau. Turbūt netaip supratau Papildyta:QUOTE(virugie @ 2010 01 29, 13:25) Aš pritariu kokiom taisyklėms ir IKI apsauga tikrai visad išgina lauk atėjusį su šunim  Aš myliu šuni ir pati turiu, bet niekad nesivedu į parduotuvę, nes maisto prekės yra liečiamos ir manau tikrai nemalonu imti kitam tokias prekes ar dėti į vežimą kur buvo vežojamas šunytis  Aš irgi pritariu. Turiu šunį, bet net minties nebuvo į poarduotuvę vestis Papildyta:QUOTE(jolita.martyna @ 2010 01 31, 10:42) graziai tik teoriskai viskas atrodo,o ypac siais laikais kai pareigunu etatus sumazino yra kitaip. Dienos metu buvau su vaikais lauke-pievuteje ateina toks senas,senas diedukas,vos pats bepaeinantis,bet uztat jo suo....jaunas,didelis,energingas..laiksto PALAIDAS  Kadangi su tuo dieduku susikalbeti neimanoma,nei jis ka girdi,nei jo suo klauso i svilpima prieiti skambinu as i 112 pasakau savo situacija,kad salia vaikai,o laksto didelis suo be anstnukio ir be pavadelio.............atsakymas buvo -nueikite pas savo igaliotini parasykite skunda,aprasykite suns savininka bandysime ieskoti,ispesime,kad suns nevedziotu ir mano argumentai,kad tas suo laksto CIA IR DABAR,kad salia VAIKAI,kad bet kada gali ivykti NELAIME.......bet juk tokia tvarka,kam siusti pareigunus dabar,kad sutramdyti suns seimininka,kuris netinkamai vedzioja suni,juk cia toks menkas prasizengimas,nesvarbu,kad pasekmes gali buti laaabai liudnos. Taigi siais laikais vaiku apginimas nuo svetimu sunu yra tik tevu reikalas -kai kurie sunu seimininkai nesuvokia savo atsakomybes arba nesibaimina pasekmiu,pareigunams tai per menkas nusizengimas. Bet yra tikrai puikiu sunu savininku,yra puikiu dresuotu sunu. Nesu pries sunis,pati laikiau grazu amerikieciu koker spanieli,vyras kazkada dresavo sunis..tad nesu ju priese. Taip pat i tema mano vaikas irgi buvo isgasdintas suns..Vingio parke....mazo,bet agresyvaus suns....vaiksciojome mes Vingio parke su kamuoliuku zaideme ir staiga pribega suo amsedamas,sokdamas ant mano vaiko......as buvau keleta zingsniu toleliau....tuo metu vyras dar ir filmavo musu zaidima su dukra ir su kamuoliuku.....zinokite kai perziurejau poto irasa tai tikrai vaiko baime ir isgastis buvo didziulis,istryneme si irasa,per skaudu buvo ziureti.Poto dar nemazai laiko nutekejo,kol dukra vel pradejo nebijoti sunu,reikejo nemazai pastangu ideti. Galima pabandyti municipalinės policijos numerį susirasti (jie reikalingi tam, kad prižiūrėtų tvarką). Gal tie sureaguotų... Papildyta:QUOTE(ciuke @ 2010 01 31, 14:43)
Baisu, o dar aiskina seimininkai, kad maziukai lipsnuciai, ka jie padarys. Kiti vaikai ir mikcioti nuo tokio isgascio ima. Koks skirtumas didelis, mazas, dresuotas, ne, as juk pamacius suni apie ji zinau 0 informacijos. Ir tegu jis eina arciausia savo seimininko.
Dėl mikčiojimo tai rimta. Mano bendraamžis vienas mikčioja. Vaikystėj šuo išgąsdino. Baisu tikrai. Papildyta:QUOTE(jolita.martyna @ 2010 01 31, 20:36)  buldogai  kaip,ir dogai jie seilejasi. isties nesupykau,nes labai myliu sunis.Vat ir dabar pas mus sveciuojasi jau antra savaite drauges suniukas Beje tas suo(kaimynu,kur i mano kelnes nosi nusivale  ) vokieciu aviganis-isties grazuolis kaip reta,tik deja..nedresuotas,o juk juos taip lengva dresuoti,tai jis kaip tie maziukai suniukai blaskosi,lekia,kvailioja....o juk jis galejo buti labai protingas,santurus intelingentiskas suo,tereikejo tinkamai,protingai priziureti,dresuoti. Šunį mokyti galima visą gyvenimą. Aišku suagusį mokyti sunkiau, nei mažiuką, bet tikrai įmanoma. O jei šeimininkam vienodai, tada jau kitas reikalas.
saulės spindulėlis
2010 03 21, 00:07
QUOTE(sena niekšė @ 2009 07 06, 21:27) viena SM dalyvė rašė, kaip ją vaikystėj išgąsdino kaimynų šuo ir jinai pardėjo bijoti. tada jos tėvai susitarė su kaimynais, kad jinai nešios tam šuniui ėsti. ir baimė dingo ir didelė meilė šunims atsirado. vaikai turintys šunis, jų nebijo. o kai mamelė prie mažo vaiko ima garsiai spiegti vos pamačius jorką ar spanielį -- ką norėt kad vaikai neišsigąstų  Nesupykit, bet jei mamele tikrai bijo???  ka tada daryti? siaip mano sūnus tai kaip ir nebijojo sunu, kol laiptineje susidure su buldogu be antsnukio, be pavadelio, o as buvau keleta laiptu zemiau, tad tikrai savo zypimu nespejau sunaus isgazdinti, bet jis issigando, ir dar kaip. Db bijo net tų mažyčių šuniukų, kurių mama nebijo beje. Nors ištikro nematau problemos, kad vaikas jų prisibijo, nes esu ne kartą savo ir artimųjų kailiu įsitikinusi, kad su šunimis nežinai, kas gali nutikti, ir tai nepriklauso nei nuo jų dydžio, nei nuo veislės.
medlink
2010 03 23, 13:41
Nu nematau aš čia blogo... kas šunų, kas varlių, kas pelių... visi turi kažkokių baimių
saulės spindulėlis
2010 03 23, 13:54
QUOTE(medlink @ 2010 03 23, 15:41) Nu nematau aš čia blogo... kas šunų, kas varlių, kas pelių... visi turi kažkokių baimių  Visiškai pritariu
September_Lady
2010 03 23, 14:03
Nematau jokios problemos, kad mano vaikas bijo sunu  dar geriau, nei bandytu kiekviena sutikta suni paglostyt O suo didelis jis ar mazas, yra suo ir 100 proc neprognozuojamas, todel net nesiulau savo vaikui grozetis praeinanciais sunimis, ar pulti ju glostyti.  pati galiu glostyti tik savo labai artimu zmoniu sunis, kuriuos matau daznai ir zinau, kad nei is sio nei is to neikas, bei tam suniui nebusiu naujiena  siaip suo pripazista tik viena tikra seimininka ir savo vaikui siulyciau draugauti tik su savo nuosavu sunimi
|
|