Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: vėliausias pirmas vizitas pas ginekologą
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Aš nėščia! > Nėščiosios sveikata
nikeup
Sveikos! smile.gif
Pries kelias dienas suzinojau kad as nescia!! Pagaliau ir as nestuke!! Esu be galo laiminga 4u.gif drinks_cheers.gif nestuke.gif Bet esu toli nuo mylimojo, nes dabar dirbu uzsieny.. Noreciau paklausti kada veliausiai galima pirma karta nueiti pas ginekologa? Nes dabar kur esu labai sudetinga pas ji patekti, ir bijau kad nieko nesuprasiu ka jis man sako.. I Lietuva grysiu tik uz 4 menesiu.. Ar verta surizikuoti ir palaukti 4 menesius?
zyzna
QUOTE(nikeup @ 2009 07 06, 23:42)
Sveikos! smile.gif
Pries kelias dienas suzinojau kad as nescia!! Pagaliau ir as nestuke!! Esu be galo laiminga 4u.gif  drinks_cheers.gif  nestuke.gif  Bet esu toli nuo mylimojo, nes dabar dirbu uzsieny.. Noreciau paklausti kada veliausiai galima pirma karta nueiti pas ginekologa? Nes dabar kur esu labai sudetinga pas ji patekti, ir bijau kad nieko nesuprasiu ka jis man sako.. I Lietuva grysiu tik uz 4 menesiu.. Ar verta surizikuoti ir palaukti 4 menesius?
*

kazkaip nemanau, kad gera mintis... juk visko gali atsitikti ir Tu nieko nejausi. Juk reikia paziureti ar vaisius gimdoje ir t.t 4u.gif
emely
Ka čia bepatarsi, jei viskas gerai bus tai gydytojo išvis lygir nereikia, mūsų promočiutes jokiu echoskopijų nesidare ir gimdė vaikus sėkmingai mirksiukas.gif Svarbu, kad pačiai ramu butu smile.gif
Esha
Na šiaip yra rekomenduojama pas gydytojus pasilankyti iki 12 nėštumo savaitės. Tačiau kaip emely sako, močiutės ir be echo sėkmingai gimdė. Na aš asmeniškai tai jau kitą dieną po teigiamo nėštumo testo nulėkiau pas ginę smile.gif
sarahhh
Labutis thumbup.gif nuosirdžiausi Tau sveikinimai. Aš jau nestuke.gif 20 savaitė, pirmą kartą pas ginekologą apsilankiau 7 savaičių, tai dar lelius buvo per mažas ir daktaras jo nematė. Pamatė tik po savaitės. Šiaip tai rekomenduojama apsilankyti nevėliau kaip iki 12 savaitės. Sėkmės smile.gif
Becel
aš pirmą kartą apsilankiau 14 savaičių, nes irgi buvau užsienyje smile.gif
VVaiva
As tai 4 menesiu neistverciau ir nemanau, kad gerai tiek laukti g.gif Su pirmu nestumu apsilankiau 6-ta savaite, su antru - 8-ta 4u.gif
varo
Mano teta ginekaloge ir as pas ja lankiausi kai pasiskambinau kada galiu atvaziuot apziurai man pasake kad atvykti po 12 savaites nes iki tol negalima apziureti ant kedes nes galimas persileidimas.
renatarenata
As jau 5 savaite nulekiau neiskentus,ir dabar del manes galetu kas savaite tikrint,taip norisi matyt kad viskas tvarkoj.Todel nemanau kad gerai taip ilgai laukt.
September_Lady
QUOTE(zyzna @ 2009 07 07, 18:55)
kazkaip nemanau, kad gera mintis... juk visko gali atsitikti ir Tu nieko nejausi. Juk reikia paziureti ar vaisius gimdoje ir t.t 4u.gif
*

tik nereik cia gasdinti...jei nestumas netinkamoj vietoj ir pan. TIKRAI PAJAUS tongue.gif anksciau ar veliau...beje ir gydytojai nepuoda daryt isvalymu, o nutaria palaukt "gal savaime issivalys"...

atsakant i tema, nors ziuriu autorei jau nebe aktualu, bet gal kam kitam..
jei nejausi jokiu nusiskundimu, tepliojimu, kraujavimu, skausmu (patempimai ar sudiegimai dazni kiekvienai sveikai nestukei), gali palaukti ir kol grisi. apskritai iki 3men praktiskai ner ko eit pas gydytojus, nes tai nemato, tai nenori matyt, tai nescia tai ne nescia tave laiko, i iskaita neraso (nebent privaciai, bet ar to reikia, poliklinikose jei labai reiktu irgi rasytu i iskaita nuo 4sav, bet matyt nereikia)..be to gydytojai patys sako, kad nereikia per daug ten landzioti iki 12sav, nes gali ir pakenkti. tai manau trys menesiai ar keturi, situacijos is esmes nepakeis.

pasirupinkit sveika mityba, kuo ivairesnis maistas, gerkit folio rugsti 800 (norma tokia dienai), venkit daug alergizuojanciu produktu (cirtusiniai vaisiai, riesutai ir pan), bei daug vandens.
manau apie mitybos ypatumus nete info pakankamai mirksiukas.gif

stebekit pykinimo bei nestumo simptomus. Jei isvis nepykina, nera ko nerimauti...bet jei pradejo pykint ir nustojo anksti, bei isnyko kiti ankstyvo nestumo pozymiai...reiktu sunerimti, galbut vaisius nustojo vystytis. Mane buvo nustoje pykint apie 7sav, bet kiti nestumo pozymiai isliko ir viskas buvo ok, grizo pykinimas bet jau zymiai lengvesnis...tai noriu pasakyt, kad labai nenusigasti jei nustojo pykit labai anksti, reikia stebeti visuma.

zodziu sekmes ir maziau sreso mirksiukas.gif
Glen
Su pirmu lelium pirma karta pas daktare pasirodziau kazkur 13 savaiciu 4u.gif
kristute*
o as su 1-u nestumu apsilankiau kai buvo 6 sav, nes tiek jaudinausi, pergyvenau ar viskkas gerai.... ax.gif o su 2-u nestumu jau taip nebeskubejau ir nuejau tik po 12 sav. blush2.gif
Wild Pearl
1
QUOTE(nikeup @ 2009 07 06, 23:42)
Ar verta surizikuoti ir palaukti 4 menesius?
*

2
QUOTE(VVaiva @ 2010 04 16, 13:35)
As tai 4 menesiu neistverciau ir nemanau, kad gerai tiek laukti  g.gif Su pirmu nestumu apsilankiau 6-ta savaite, su antru - 8-ta   4u.gif
*

1 Manau nelabai vykusi mintis, nes... schmoll.gif
1.Geriausia pasirodyti, bent iki 12neštumo savaitės,kad įsitikinti ar viskas tvarkoje ir žirniukas vietoje..
2.Kad nustatyti tinkamą gimdymo data...
3.Kad jeigu laukiates būtų palengvintas darbo krūvis(jeigu jis fizinis ir pan)..
5.Galėtumėte atlikti visus atitinkamus neštukei tyrimus ir išvengti uždegimų ir pan..
6.O beto kai žinai kai viskas gerai ir laukimas daug malonesnis wub.gif mirksiukas.gif
Bent aš manau, kad tikrai geriau ankščiau apsilankyti, nors ir privačiai, nes 4mėn laukti manau aš asmeniškai nesugebėčiau o ir nežinia mane kamuotų blink.gif rolleyes.gif

Bet čia tik mano nuomonė, spręsti jums mirksiukas.gif
O Beto kas trukdo jums ir užsienyje ir atvykus į LT apsilankyti pas gine? unsure.gif

2 pilnai pritariu drinks_cheers.gif
maumė
aš pirmakart su antru nestumu apsilankiau 23 savaičiu.kitaip negalejau.ir nieko,tik tonus paklause, echo dar tik uz menesio padare.
qwee
Aš pas ginekologą dar nebuvau. Gyvenu užsienyje ir čia pas jį tiesiog nereikia...
Man ir labai keista buvo ir neramu, bet tokia tvarka - ginekologas nėra būtinas...
Šiaip norėčiau apsilankyti, įdomu, ką jie tiria, ką pasako apie nėštumą?
VinDi
QUOTE(qwee @ 2011 08 20, 21:29)
Aš pas ginekologą dar nebuvau. Gyvenu užsienyje ir čia pas jį tiesiog nereikia...
Man ir labai keista buvo ir neramu, bet tokia tvarka - ginekologas nėra būtinas...
Šiaip norėčiau apsilankyti, įdomu, ką jie tiria, ką pasako apie nėštumą?
*

Jo, užsieny (Norvė, UK, Airija) priežiūra kaip ir gimdymas lyginant su LT skiriasi kaip diena ir naktis... Žinau net ne vieną mamą, kuri tyrimams dėl šventos ramybės grįždavo į LT.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.