Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: "Uodegikaulio" skausmai nėštumo metu
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Aš nėščia! > Nėščiosios sveikata
Pages: 1, 2
ciburaska
Sveikos, mergaites 4u.gif

Vakar nei is sio nei is to pradejo skaudeti "uodegikauli". Ir taip surakino, kad nei nakti ant nugaros, nei ant sono miegoti galejau, ir sedeti darbe sunku, ir vaikstant skauda... Toje vietoje kazkoks guzas issoko...
Sakau, gal cia tokie ciudai nuo ilgo sedimo darbo darosi... g.gif O gal koks nervas uzsispaude?
Gal kuriai toks dalykas buvo? Ka darete? Kas per priezastis gali buti?
Siguteb
labas, man nestumo pradzioje nuo sedejimo (nes sedimas darbas) irgi paskaudedavo uodegikauli, paskui tas skausmas kaip ir strenu skausmai savaime dingo. Dabar tik kartais pajuntu kaip susuka, jei truputi daugiau vejo papuola, nors seip tai vyras su fastum gel biski patryne kelis kartus ir praejo. tai tiek. bet pas mane gal nieko baisaus. seip jokiu gumbeliu ar guzeliu nebuvo...
Keiti
Neatidarinėsiu naujos temos ir klausiu čia, gal nesupyks temos autorė blush2.gif
Man jau antra diena skauda gaktikaulį, ar čia taip turi būti nuo neštumo, ar reikia kreiptis į gydytojus?
Norima
Man nuo ilgo sedėjimo irgi užeina uodegikaulio skausmai, doh.gif na bet ką padarysi, nereikia tiek daug sedėti tongue.gif
bazinė T
sveikos
zinot man irgI skauda uodegikauli, ir dar maksty kazka jauciu lyg spaudimas lyg nezinau kas. Ar verta lekti paas gydytoja?
ciburaska
Va pati pakalausiau... Pati ir atsakysiu...
Neistverusi skausmu kreopiausi i ginekologe, kuri mane nusiunte pas chirurga, o tas i Antakalnio ligonines priimamaji. Pasirodo nuo sedimo darbo man ant kryzkaulio ("uodegikaulio") susiformavo cista - pulingas guzas. Daktaras su svirkstu pulius istraule, leido zaizdelei isikraujuoti ir paleido namo. Jau sekancia diena jauciausi geriau, o po dvieju dienu - skausmo kaip nebuta.

Taigi... tos kurios dirbate sedima darba, pasistenkite kuo daugiau pajudeti ir pavaikscioti... mirksiukas.gif
Dalita
QUOTE(Keiti @ 2005 09 20, 06:16)
Neatidarinėsiu naujos temos ir klausiu čia, gal nesupyks temos autorė blush2.gif
Man jau antra diena skauda gaktikaulį, ar čia taip turi būti nuo neštumo, ar reikia kreiptis į gydytojus?
*

as tau i ji atsakysiu mirksiukas.gif

apie toki laika,kaip tavasis nestuke.gif ,lialiuko galvyte jau po biski isistato zemyn, tai yra normalu, lialiukas ruosiasi i si pasauli mirksiukas.gif
sieip tema idomi, jeigu atidarytum NT tai sulauktum atsakymo tiesiogiai, gal but ir kitiems padetum mirksiukas.gif
Keiti
QUOTE(Dalita @ 2005 09 25, 18:17)
as tau i ji atsakysiu mirksiukas.gif

apie toki laika,kaip tavasis nestuke.gif ,lialiuko galvyte jau po biski isistato  zemyn, tai yra normalu, lialiukas ruosiasi i si pasauli mirksiukas.gif
sieip tema idomi, jeigu atidarytum NT tai sulauktum atsakymo tiesiogiai, gal but ir kitiems padetum mirksiukas.gif
*

Pasak gydytojos, mano mergytė jau galvyte žemyn trys savaitės, gal remiasi kur nors, kad man taip skauda. Na pasinaudosiu tavo patarimu ir atidarysiu tokią temelę mirksiukas.gif
Mazius_
Esu prieš daug metų žiemą susitrenkus stipriai uodegikaulį, nežinau ar skilo ar tik šiaip, bet kai pavargstu ar daug dirbu ką nors pasilenkus (pvz., savaitę darže) pradeda skaudėti. O gydytoja sakė, kad mano gimda yra arčiau stuburo nei normaliai ir kai pavargstu gali spausti tą sritį, todėl ir skauda. Žodžiu reikia ilsėtis, nepervargt, tik miegoti tokiom dienom būna super sunku blink.gif skauda visaip, net pasisukti neina schmoll.gif
sarafea
Man irgi pradejo skaudet,ir negali nei i viena nei i kita puse pasisukt.Nei sedet nei gulet,nei stovet.Visaip skauda.reiks daugiau pajudet,nors as nemazai judu.
VOLVIKE
Uodegikaulis ir man skauda bet tik tuo metu jai atsiremi,o taip tai neskauda.
Sauluteq
Man pradzioj nestumo labai skaudejo, negaledavau sedet normaliai, bet paskui praejo, vaistu jokiu nenaudojau.
marezagare
man irgi skauda uodega.bet as knygoj pasiskaiciau kad cia del to jog leliukas uzspaudzia uodegikaulio nerva ir nieko cia nepadarysi,kol jis nesugalvos pasitraukti.
sarafea
QUOTE(marezagare @ 2006 06 18, 19:54)
man irgi skauda uodega.bet as knygoj pasiskaiciau kad cia del to jog leliukas uzspaudzia uodegikaulio nerva ir nieko cia nepadarysi,kol jis nesugalvos pasitraukti.
*

Nu va kad ant maziuko nepyksi. ax.gif 4u.gif
indrutee
QUOTE(marezagare @ 2006 06 18, 21:54)
*

oi g.gif kolkas nieko panasaus nejauciu ir tikiuos nebus to jausmo ax.gif
*ninia*
Mano ne vienai draugių labai padėjo vyro daromas masažas.
Tą sritį reikėtų lengvais judesiais masažuoti tokiais judeisiais lyg medžio lapą pieštum. Svarbiausia lengvai tai daryti, nespausti, neskatinti kraujotakos.
Mano vyras jau įprato prieš miegą pamasažuoti man. blush2.gif
gabijukas
Nu geras, niekada nepagalvojau uodegikaulio skausmo susiet su nėštumu:) Ir vistiek manau, kad man dar negali taip būt, kad mažylis nervą užspaustų. Juk man dar tik 18 savaičių!!! Reikia tik mažiau prie kompo sėdėt, ir viskas bus ok.
lely
man va ji irgi skauda verysad.gif bet labiausiai tada kai paguliu ir bandau atsistoti, tada kaip kokia senuciuke pasijauciu..
ingutera
o aš jau budama nescia ji susitrenkiau, bet nuo to laiko praejo gal 3 menesiai, tai vis galvodavau, kad gerai stuktelejau ta savo uodegikauli...o cia pasirodo leliukas selmis biggrin.gif kaltas...
Merida
ir man skauda nugaros apacia. Paskaiciau, kad gali but nuo sedimo darbo. Tai mano toks ir yra . Vos kelis kartus per diena pakylu is vietos. Kazkuriai 18 savaiciu, o man 19 eina...Tai turbut reikia daugiau judet...
Board
Aš šiandien dėl šio skausmo pas chirurgą keliauju, žiūrėsim ką pasakys ir ar tai gali būti kažkaip paveikiama, nes aš net vaikščiot negelaiu normaliai, nors nėštumas dar tik 17 sav.
Nerytė
man nestumo viduryje buvo pradeje kelis kartus skaudeti, bet vyras pamasazavo ir kaip ranka nueme, daugiau nejutau skausmo thumbup.gif manau masazai tikrai padeda
Rūta bitė
pas mane tai turbut paveldimi tie skausmai.tai tik truputi pasilenkus pabunu ir pradeda taip mausti blink.gif bet gydytoja sake viskas cia gerai nieko nepadarysi
Vismantė
man siandien (nors vakar neskaudejo) pradejo skaudeti kojas ir uodegikauli. Nei pasedeti, nei paguleti, nei paeiti normaliai negaliu verysad.gif O mano maziukui tik 6 sav.
kojas pasitepiau lioton geliu, o nugaryte - fastum geliu... Tikiuosi nepakenks mazuliui unsure.gif
Gal zinote kodel buna tokie skausmai, jeigu nestumas dar labai mazas? g.gif
Rūta bitė
QUOTE(Katė @ 2007 05 20, 22:23)
man siandien (nors vakar neskaudejo) pradejo skaudeti kojas ir uodegikauli. Nei pasedeti, nei paguleti, nei paeiti normaliai negaliu  verysad.gif O mano maziukui tik 6 sav. 
kojas pasitepiau lioton geliu, o nugaryte - fastum geliu... Tikiuosi nepakenks mazuliui  unsure.gif
Gal zinote kodel buna tokie skausmai, jeigu nestumas dar labai mazas?  g.gif
*

zinok cia normalu man irgi paskaudedavo ypatingai kai pavargdavau siek tiek pavaiksciodavau daugiau ar ka ax.gif o kuo toliau tai tuo labiau zinok tas kojytes nuvarginsi 4u.gif nestuke.gif
Vismantė
QUOTE(Rutabit @ 2007 05 21, 12:33)
zinok cia normalu man irgi paskaudedavo ypatingai kai pavargdavau siek tiek pavaiksciodavau daugiau ar ka ax.gif  o kuo toliau tai tuo labiau zinok tas kojytes nuvarginsi  4u.gif   nestuke.gif
*

zinau, kad kojytes pavargs..
bet tikiuos, kad nors artimiausiu metu liausis nugaryte skaudeje 4u.gif sianakt visa nakti prasivarciau nerasdama sau lovoj vietos verysad.gif
Rūta bitė
QUOTE(Katė @ 2007 05 21, 12:52)
bet tikiuos, kad nors artimiausiu metu liausis nugaryte skaudeje  4u.gif  sianakt visa nakti prasivarciau nerasdama sau lovoj vietos  verysad.gif
*

as tai zinok jau susitaikiau kad artimiausius pora metu taip ir neissimiegosiu turbut doh.gif jau nuo nestumo pradzios kaip pradejo jei ne vienas tai kitas,tai ka skauda tai vel karsta tai salta tai valgyt tai i tualeta ir t.t..... blush2.gif o dabar dar kaip ir oras toks tai is vis gyvenimo nera atrodo oro truksta nu kazkoks siaubas .dabar tai dabar o paskui jau mazyliui demesio naktimis reiks,as ir galvoju kokia sunki ta mamu dalia siaubas kazkoks 4u.gif 4u.gif
Vismantė
QUOTE(Rutabit @ 2007 05 22, 12:41)
as tai zinok jau susitaikiau kad artimiausius pora metu taip ir neissimiegosiu turbut doh.gif  jau nuo nestumo pradzios kaip pradejo jei ne vienas tai kitas,tai ka skauda tai vel karsta tai salta tai valgyt tai i tualeta ir t.t..... blush2.gif  o dabar dar kaip ir oras toks tai is vis gyvenimo nera atrodo oro truksta nu kazkoks siaubas .dabar tai dabar o paskui jau mazyliui demesio naktimis reiks,as ir galvoju kokia sunki ta mamu dalia siaubas kazkoks  4u.gif  4u.gif
*

sunku, bet juk mazuliukas vertas viso to vargo...pabedavoju, kad skauda cia, skauda cia, o dar pykina, bet paskui prisimenu del ko visa tai - truputi lengviau pasidaro. wub.gif as taip laukiu jo, nesvarbu, kad teks ir nemiegoti, ir jaudintis, ir t.t. Juk sitiek laukta ir svajota.. manau, kad kiekviena is musu laukia gimstant savo mazulelio wub.gif

siandien nugaryte jau rimsta po truputi.. tikiuos nebeisiskaudes, bet zinau, kad dar gali buti visko ir tas nugarytes skausmas gali atrodyti vieni niekai unsure.gif tiesiog tureciau buti kantresne kuno ir organizmo pokyciams.. blush2.gif
Rūta bitė
QUOTE(Katė @ 2007 05 22, 19:32)
sunku, bet  juk mazuliukas vertas viso to vargo...pabedavoju, kad skauda cia, skauda cia, o dar pykina, bet paskui prisimenu del ko visa tai - truputi lengviau pasidaro.  wub.gif as taip laukiu jo, nesvarbu, kad teks ir nemiegoti, ir jaudintis, ir t.t. Juk sitiek laukta ir svajota.. manau, kad kiekviena is musu laukia gimstant savo mazulelio wub.gif

siandien nugaryte jau rimsta po truputi.. tikiuos nebeisiskaudes, bet zinau, kad dar gali buti visko ir tas nugarytes skausmas gali atrodyti vieni niekai  unsure.gif tiesiog tureciau buti kantresne kuno ir organizmo pokyciams.. blush2.gif
*

tikra tiesa yra del ko pavargt wub.gif bet vistiek as tai jau noriu kad greiciau tas mazulis jau uzaugtu ir islystu is to mano pilvuko 4u.gif 4u.gif , o kai pagalvoju kad dar visa vasara pries akis...vaje..
o tau tada kantrybes ax.gif
Vismantė
QUOTE(Rutabit @ 2007 05 23, 10:18)
tikra tiesa yra del ko pavargt  wub.gif  bet vistiek as tai jau noriu kad greiciau tas mazulis jau uzaugtu ir islystu is to mano pilvuko 4u.gif  4u.gif , o kai pagalvoju kad dar visa vasara pries akis...vaje..
o tau tada kantrybes  ax.gif
*

aciu wink.gif
Tau irgi kantrybės belaukiant savo mazuliuko wub.gif
Irunia
QUOTE(Katė @ 2007 05 21, 12:52)
bet tikiuos, kad nors artimiausiu metu liausis nugaryte skaudeje  4u.gif  sianakt visa nakti prasivarciau nerasdama sau lovoj vietos  verysad.gif
*

Galiu nuraminti, kad arba praeis, arba ne mirksiukas.gif
Mums jau 28 sav. o uodegikaulį vis labiau skauda. Viena paguoda, kad man jį vėliau pradėjo skaudėti nei tau. Praktiškai paskaudėjo porą savaičių ir išėjau atostogų mėnesiui, o tuoj ir dekretas lotuliukas.gif Nes sėdimas darbas - peilis mano uodegai lotuliukas.gif Dabar kai sėdžiu kuo mažiau, tai mažiau ir skauda. mankšta padeda ir masažas. Prašyk vyro mirksiukas.gif Maniškis vos ne kas vakarą maigo uodegikaulį doh.gif o ką daryt?
O skauda todėl, kad klubai plečiasi - ruošiasi gimdymui 4u.gif
Vismantė
QUOTE(Irunia @ 2007 05 24, 15:38)
Galiu nuraminti, kad arba praeis, arba ne mirksiukas.gif
Mums jau 28 sav. o uodegikaulį vis labiau skauda. Viena paguoda, kad man jį vėliau pradėjo skaudėti nei tau. Praktiškai paskaudėjo porą savaičių ir išėjau atostogų mėnesiui, o tuoj ir dekretas lotuliukas.gif  Nes sėdimas darbas - peilis mano uodegai lotuliukas.gif  Dabar kai sėdžiu kuo mažiau, tai mažiau ir skauda. mankšta padeda ir masažas. Prašyk vyro mirksiukas.gif  Maniškis vos ne kas vakarą maigo uodegikaulį  doh.gif  o ką daryt?
O skauda todėl, kad klubai plečiasi - ruošiasi gimdymui 4u.gif
*

aciu uz nuraminima biggrin.gif padejo wink.gif

buvo kelioms dienoms skausmas isejes pailseti, o siryt jauciu, kad ruosiasi sugrizti, tik truputi kitoks.. Kaip nors - istversiu, visos istveria tongue.gif
o vat tie paplateje klubai galetu pasilikti ir po gimdymo wink.gif

vyras man irgi padeda - visada pamasazuoja, kai paprasau... wub.gif dabar ypac demesingas pasidare, kai laukiuosi rolleyes.gif
Jurgiukste
nieko nepadarysim, mamytes, reikes atkenteti, aisku manksteles daryti, masazus, daugiau vaikscioti ir laukti finalo, ir kas mums daugiau belieka blush2.gif
gluosnelė
Oi vargeli. Pasirodo, kad turėsiu DIDELIŲ problemų. 14 savaitę nevėkšliškai paslydau ant šlapių grindų ir susilaužiau tą nelemtą uodegikaulį. Mėnesį praleidau lovoje. Kžkaip gegužės vidury pagerėjo, o dabar jau ir vėl pradeda skaudėt. Galvoju kas čia daros. O čia pasirodovos ne norma. Nors šiaip tai man jau dėl tos bėdos numatytas cezaris. doh.gif
Vismantė
QUOTE(selestė @ 2007 05 28, 17:43)
Oi vargeli. Pasirodo, kad turėsiu DIDELIŲ problemų. 14 savaitę nevėkšliškai paslydau ant šlapių grindų ir susilaužiau tą nelemtą uodegikaulį. Mėnesį praleidau lovoje. Kžkaip gegužės vidury pagerėjo, o dabar jau ir vėl pradeda skaudėt. Galvoju kas čia daros. O čia pasirodovos ne norma. Nors šiaip tai man jau dėl tos bėdos numatytas cezaris. doh.gif
*

Uzjauciu Tave... 4u.gif Laikykis ir saugok savo mazuliuka 4u.gif
Liettuvaitte
Man ir iki nestumo nugaros apacia skaudejo,.taip vadinama strena,..o jau va kelios dienos isvis skauda,.kai tik issivaikstau tada skausmas sumazeja,.jetau neisivaizduoju kaip bus,kai jau pilviukas augs,.dar nugarai blogiau bus,.. g.gif tikriausia cia pas mane bus jau didesnes problemos,.tik vis neprisiversdavau nueit pas gyd.5 metus dirbau slaugos ligonineje,.matyt nuo ligoniu kilnojimo ir pan,..gal kokia isvarza ar dar kas,.. g.gif
palmal
Man irgi skauda. Gal daugiau strėnas nei uodegikaulį. Net pati negaliu tiksliai apibūdinti. Pas gydytoja tik rugpjūtį, tai ieškojau šitos temos pasiskaityti. Pasirodo taip būna ir kitoms ir kitaip nebus... Gaila. Galvojau kad čia dėl stuburo ar šiap kas.
Maia
net nezinau,man ir dabar po gimdymo skauda,net labiau nei nestumo metu sad.gif
bankininke
Man irgi skauda,ypac kai keliuosi is gulimos padeties.Tepu EMOX geliu- padeda.
ligigi
Labutis visoms nestuke.gif as irgi kankinuosi su siuo skausmu. gydytoja patare eiti i baseina nestuke.gif , tikrai geriau pasiajuciau, dar po to masaziuka padaro, tai is viso gera biggrin.gif . aisku, tas malonumas kainuoja, bet argi skaiciuosi pinigelius, kai reikia rinktis: vaistai ar malonumas. manau geriau susimoketi uz masaza, nei pirkti ivairius vaistus ar gelius, ir nezinai ar jie tau pades ir ar nekenks vaisiui. beje, pati gydytoja sake, jog nerekomenduojama per daug pasitiketi tais fastum geliais, nes jie turi netinkamu medziagu mums, nestuke.gif . o lioton tai juk nuo uzdegimo, gerina kraujotaka, mazina patinimus. nezinau kodel juos labai megsta naudoti ne pagal paskirti g.gif
agute07
Nepatikėsite, aš su pirmu nuo 4-6 mėn dėl uodegikaulio skausmo negalėjau paaeiti doh.gif toks skauskmas buvo, tai ir gulėjau doh.gif
jaringiux
Sveikutes,
na, zinokit, mergaites, as irgi jau nebezinau kur detis ir kur ta savo uodegikauli padet - skauda verysad.gif . Sedet sunku, o mano darbas sedimas doh.gif . Tai vakarais nieko nebesinori, nes nuo bet kokio judesio atrodo, kad iskris tas kaulas doh.gif
Sakiau gydytojai, tai israse papildomai kalcio pagerti. Bet jei greit nepraeis, reikes eit klaust, ka daryt toliau, nes nenormaliai kazkaip. svarbiausia, ir laiko ne tiek jau ir daug.. tai kas bus toliau..? g.gif
renatyte.r
Sveikute,
man taip pat skauda uodegikauli, bjaurus skausmas... Darbe jau nezinau, kaip ir sedeti ant tos kedes... Jauciuosi kaip senute smile.gif Reikia daugiau judeti ir plaukioti, gal po truputi praeis blush2.gif
Manau cia kaltas didejantis svoris, vaikucio padetis ir kiti dalykai. Tikekimes, kad tai laikina mirksiukas.gif
*Ciau ciau*
Man uodegikaulis skauda tik tuomet kai sedziu, bet lovoj (!) Va, pvz cia kazada veriau karoliukus, sededama lovoj, tai negalejau paskui atsistot nuo skausmo g.gif siaip nebuna tokio skausmo, reikes pasikalbeti su gydytoja del baseino, sesuo lanke, sake tikrai gerai 4u.gif
megee
man jau 30 sav, bet skauda tai visur, ir uodegikaulį ir klyną ir kirkšnį, žodžiu visur žemiau bambos doh.gif . ir kuo toliau tuo labiau, o kai naktį reikia verstis ant kito šono, tai vos neapsiverkiu schmoll.gif
torasama
QUOTE(megee @ 2008 04 05, 21:39)
man jau 30 sav, bet skauda tai visur, ir uodegikaulį ir klyną ir kirkšnį, žodžiu visur žemiau bambos  doh.gif . ir kuo toliau tuo labiau, o kai naktį reikia verstis ant kito šono, tai vos neapsiverkiu  schmoll.gif
*

Man šis skausmas buvo naujiena doh.gif ,(pasirodo dar ir taip buna g.gif ) nes pirmaisiais nestuke.gif laikotarpiais visai nejutau thumbup.gif,
tad manau kas beliko tik pakentėti blink.gif
Tad palinkėsiu mums kantrybės 4u.gif
Meduvė
Man irgi pradejo skaudeti uodegikauli. Pries 4 metus buvau stipriai susitrenkusi ta vieta, tai gydytoja sake, kad nestumo metu gali buti paumejimas, o ir ar leis naturaliai gimdyti - neaisku.
Bet griaztai uzdraude kokiais tepalais tepti ta vieta. Sake nesveika leliui
vbg
Pas mane tas pats - pries 2 metus buvo trauma, bet gydytoja sake galima teptis kremais (nuo II trimestro) tai tepu homeopatiniu kremu - "Traumels", be to pastebejau, kad padeda zuvu taukai, aisku skausmas visai neisnyksta, bet lygtai maziau skauda. Bet juos irgi tik nuo II trimestro galima.
kauriukas
mamytes, papsakokit daugiau apie nugarytes ir uodegikaulio skausmus: kada skauda?po fizinio kruvio?pasedejus?gulint? stovint? Man pvz vakare, kai isirangau i lova: tada vienintelis budas apsiverst, kai vyras uz abieju ranku suemes pasodina, tai tada jau kaip noriu galiu issitaisyt, bet kol guliu ir bandau verstis, ar ciaudau tai toooks skausmas persmelkia net per klubus ir kelius... aisku pasisakiau gydytojoms - tai gine praleido pro ausis, terapeute sako, kad pas neurologa reik (bet siuntimo nepasiulo), o chirurge papasakojo pratimuku, fastumgel rekomendavo ir dar persileidimu gasdino...
as iskesiu tuos skausmus su vyro pagalba ir be fastumgelio (manau kad ne visai sveika ji tepliot)...
bet, va prisiskaiciau, kad CEZARI del nugaros rekomenduoja, o as gi jokiu "daiktiniu irodymu", kad man su nugara negerai tai neturiu... tai kada man cia alerma kelt? dabar ar laukt kol gimdyt reiks??? zodziu pasimeciau, vaduokit mane mamytes unsure.gif
smiltainis
Man irgi be sėdimojo nervo staiga pradėjo prieš kelias dienas uodegikaulį skaudėti... Po kelių dienų einu pas gydytoją tai išklausinėsiu ir bandysiu su jumis pasidalinti.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.