sveikos, Man šie skausmai jau kasdienybe tapo: nuo pat ryto iki ryto Bent jau mano atveju, daktare sake, kad įtakos turi prieš 4 m. turėta uodegikaulio trauma. Ir nieko čia nepadarysi: rengeno daryti negalima, šildyti negalima, tepalais tepti irgi negalima, nes bet koie tepalai vistiek į krauja pereina, o gimda juk šalia. Tai ir kankinuosi.
irmaliet
2008 06 24, 18:25
Nežinu ar kiek paguosiu, bet mano gydytoja pasakė, kad taip būna kai kurioms ir vaistų nuo to nėra. Tarybiniais metais kažkodėl skirdavo antibiotikų, bet jie vis tiek nepadėdavo. Tad reikia kentėt... ir nieko nepakeisi... Laikykitės... Man liko paskutinė naktis... O ryt didžioji diena... Gaila,kad ji neatėjo pati... Na, bet yra kaip yra...
čiaudanti bitė
2008 06 24, 18:35
Nestumo metu neskaudejo, bet po gimdymo praejus menesiui tas bjaurus skausmas pasireiskia vis, kai ilgiau pasedziu ant ko nors minksto. Nei nesuprantu kas pasidaro kai stojuosi - skauda-tempia-spaudzia...
Pasirodo as ne viena kenciu siuos keistus "uodegikaulio"skausmus  .Kai ilgiau pasedziu lekiu kaip kulka nuo sofos
kristule666
2008 10 09, 17:09
as irgi kenciu nuo skausmo, bet ir tik kartais uzeina. Bet padariau isvada kad ji man skauda del traumos, ziauriai ne viena karta kritau ant jo.
planetax
2008 10 10, 12:31
Man berods irgi pirmojo nestumo metu skaudedavo uodegikauli, o veliau ir priekyje gaktikaulis, nes skiriasi kaulai, ruosiasi gimdymui, kad butu platesnis kelias vaikuciui gimti. QUOTE(Katė @ 2007 05 20, 22:23) man siandien (nors vakar neskaudejo) pradejo skaudeti kojas ir uodegikauli. Nei pasedeti, nei paguleti, nei paeiti normaliai negaliu  O mano maziukui tik 6 sav. kojas pasitepiau lioton geliu, o nugaryte - fastum geliu... Tikiuosi nepakenks mazuliui Gal zinote kodel buna tokie skausmai, jeigu nestumas dar labai mazas?  Bet man atrodo, kad  nelabai tinkamas Fastum gelis
Mistake
2010 01 20, 12:44
Nu va pasirodo ir šį skausmą galima nėštumui nurašyti  Man antra savaitė, kaip žiauriai skauda kai guliu ant nugaros ir noriu keltis ar šiaip pasijudinu, kitose "pozose" neskauda. Nėštumo dar tik 8 savaitės, tai nė negalvojau, kad čia yra susiję.
 man irgi ziauriai skauda ,o gydytoja sako nieko nepadarysi reik kenteti.ypac vakare kai jau pavargus atsiguli ant nugaros ,tai nezinai kaip atsikelti ir pasisukti ant sono
Mistake
2010 01 28, 08:29
Taip taip as ir kaip senučiukė veido miną nutaisau ir rangausi Gal čia įtakos turi ir sėdimas darbas.
man toks skausmelis atsiranda po intensyvios dienos: kambariu tvarkymosi, dideliu vaiksciojimu. vakare nuo lovos atsistoti ir zengti pirmus zingsnius tikra kancia kartais atrodo kad net kojas atima, skauda kai reikia nuo zemes atkelt.. kai anksciau sakiau gydytojai, tais iusle nesciosios dirza pabandyti, man jis nepatiko, o fastumu tai pasitepiu, nes kitaip skausmas nepraeina.
Va va radau galų gale ,kas čia mane jau trečias mėnuo kankina per skausmelis,o taip tai nei paaiškint gerai nemokėjau kur man skaudą nei tai nugarą nei stuburą, ogi čia uodegikaulis,aš kitaip vyrui aiškinu,kad man subinkaulį skaudą,į sėdmenis skausmas nueina,surakina,kad net atsitiest negaliu  Gydytoją irgi pasakė,kad vaistų negalima,rentgeno negalima,nes nėštumas 18 sav. dėkis diržą ir kentėk.Bet kad tas skausmelis kuo tolyn tuo stipryn eina  O tai manęs gimdymo metu prie visų skausmų nesusuks dar ir tas uodegikaulis??kas tada? Ar buvo kam taip? Ar čia tikrai vaikelis nervą užspaudžia ar priežastys kitos,nors iki pastojimo tokių problemų neturėjau.
agne500
2010 02 25, 21:43
Sveikos mergaites, nu tikrai nustebau, kad man ne vienai skauda uodegikauli..!  Na man juosmeni skaudedavo pries nestuma kartais. Per nestuma, praejus 3 menesiams pradejo skaudeti strenas (ties juosmeniu), o nuo 18 sav pradejo skaudeti uodegikauli. Nei as pradejau daugiau sedeti nei ka. Dabar jau beveik 19 sav  , siandiena buvau pas gyd., ji pasake eit i masaza ir i baseinus, ypac toms kurioms skaudena labai gerai tokia veikla (pas mane nera didelio pilvo ir svorio, galvojau juokingai baseinuose atrodysiu..  ). Siuo metu tokie ora,i tai i baseina dar susilaikysiu, o i masaza eisiu jau kita sav i Mazyli. Sake daro nugaros ar kryzkaulio. Daktare kinezoterapiaute, tai manau kazka pakonsultuos tuo paciu... Jei masazas nepades, gal teks baseinus jau lankyt..jei ir tas nepades, tada dar nesugalvojau Laikykites
Na ir man ta pati beda, tik tiek kad as zinau delko man ji skauda  pries keleta metu suzinojau kad man spina bifida lengva forma, nepilnai uzsidares stuburo slankstelis juosmenines dalies paskutinis  man taip skaudedavo vaikysteje, bet kadangi niekas rentgeno tada nedare tai ir nesuprato delko man ten skauda  o db ziuriu ipusejus sesta menesiuka vel prasidejo tie skausmai, ypac negaliu ilgai sedeti ant kietu pavirsiu, tada jau visai nekas buna  man padeda masaziukas
Silence:)
2010 04 01, 21:48
labukas. nėštumo metu  , tai tokių problemų neturėjau, bet po antro gimdymo, tai niekam nelinkiu to malonumo  . vaikštau, guliu, sėdžiu-neskauda, bet kai noriu atsistoti, tai net prakaitas išmuša  gydytojas sako, kad taip pasitaiko, kad vaikutis slinkdamas gimdymo takais užkabina uodegikaulį (gali jį įskelti arba net nulaušti)
zaliaveide
2010 07 27, 09:39
Nepatikeciau, kad paprastas masaziukas (vyro! ne kokio nors profesionalaus masazisto) gali taip padet! as jau galiu sedet!
bitė Majaa
2010 09 10, 22:40
Man irgi isiskauda uodegikauli, kai pvz ilgiau prie puodu pastoviu. Smagu, kad ne man vienai, o tai jau buvau sunerimusi
djusted
2010 10 05, 09:53
o man kai skaudejo gydytoja liepe pagerti vaistus nuo uzdegimo... praejo bet irgi surakindavo taip kad nei pajudet  tepaliukai jokie nepadejo
Abercrombie
2011 11 13, 21:47
Ziuriu nepopuliari temute (ir aciu D, nes nelinkiu niekam tos nesamones  ). Pasiskaitinejau apie sita "anomalija", nes jau nebezinau ir as ko griebtis Prasidejo tie skausmai nuo maudenimu, pries kokia savaite ar pusantros, bet kuo tolyn, tuo blogyn man  Skausmas intensyveja, ilgeja ir stipreja... Kas bus gale nestumo, baisu ir pagalvoti Iki dabar ir su pirmuoju nestumu nieko panasaus nebuvo, o ir priaugau labai labai nedaug svorio, tai panasu, kad ne svoris cia kaltas irgi... Idomu ar imanoma be medikamentu kazkaip ta skausma apmalsinti? Vaikstau i nestukiu tailandietiska masaza, padeda labai gerai, bet tai dienai, nu ryto vel viskas is pradziu bus, o kasdien gi masazuotis irgi, sako, negerai
dovil14
2011 11 14, 23:27
Man labai įdomiai, skaudėjo kelias savaites kokiam 7-am mėn, o į nėštumo pabaigą pranyko, kažin nuo ko čia taip?
QUOTE(Abercrombie @ 2011 11 13, 22:47) Ziuriu nepopuliari temute (ir aciu D, nes nelinkiu niekam tos nesamones  ). Pasiskaitinejau apie sita "anomalija", nes jau nebezinau ir as ko griebtis o kaip gerai žinot, kad ne viena tokia esu. Man kaip tik dėl tos priežasties net davę nedarbingmumą. O tai neįmanoma darbe išsėdėti. Darbas sėdimas, jo tiek daug, kad nėra kada tą uodegą pakelti, tai nuo 10ryto jau verkt norėdavosi iš skausmo. Po savaitgalio, pirmadienį daug geriau, jau tik vakare skaudėt pradėdavo, o kitom dienom nuo pat ryto  Pasiskundžiau daktarei - tai leido pabūt namie kelias savaites, kaip tik iki atostotogų, tai jau nebereikės sugrįžti darban. Užtat kaip gera - jokio skausmo dabar
Va va, ir man ta pati beda  Dabar jau 36-ta savaite, tai turbut gera menesi skauda... Ir joks dirzas man cia nepadeda, nes tik atsisedus ar atsigulus ir surietus kojas neskauda. Jei stoviu ar vaikstau, tai kosmaras..Skausmas nepasakyciau, kad stipreja laikui einant, gal iki galo taip ir iskentesiu, tik beda, kad nedaznai turiu proga prisest namie
cheeky-monkey
2012 01 02, 23:29
o as galvojau man vienai cia taip  bet man nuo uodegikaulio kaip sugelia tai skausmas per visa nugara nueina...  ir gan daznai, tikiuosi po gimdymo praeis
Abercrombie
2012 01 03, 00:00
O, zinokit. Man praejo nesulaukus gimdymo. Paskaudejo ta uodegikauli nezmoniskai iki kokios 28 - 29 sav ir lygiai kaip atsirado is niekur, taip ir dingo Linkiu ir jums - vargsiukems, kad tai ivyktu
Man vis dar paskauda, bet kokia savaite jau lyg maziau. Gimdymas tikrai isgelbes mus visas
Mano lelius nusileido, issitate i dubeni ar kaip ten buna, tai matyt su tuo ir susijes uodegikaulio skausmu sumazejimas... Jau nebekankina jis manes
Žiūriu čia daugumai jau išsiprendė ta bėda  o va man kaip užėjo kokią 27sav. skaudėt taip po šiai dienai sulaukus 37os savaitės tebskauda. Ilgiau pasėdėjus - šakės  tai dabar reikia nereikia po namus ratus suku, kad tik neprisėst.
|
|