Ar jūsų dvimečiai išmiega visą naktį neprabudę?Mūsiškis vieną arba du kartus nubunda ir prašo jogurto
O nebandet daugiau jogurto pavalgyti dienos metu? Musiskis miega ramiai.
Manau vienintelis būdas atpratinti yra tiesiog nebeduoti, paaiškinti, kad daugiau naktį negaus valgyti ir viskas. Ašarų aišku bus, bet kito varianto aš nesugalvoju
musiskis praso sulciu... ir geria is buteliuko dar.. nors geguzi jau 3 metai
Mums gegužės mėn. irgi bus trys metai, bet naktį pastoviai prašo pieno arba arbatos. Kai pageria ramiai toliau miega, o kai bandėm neduoti kas pusvalandi atsibunda ir zirzia. tegul geria kol nori, paaugs ir atpras.
Ma bandėm ir mes neduoti,tai nubunda tada labai dažnai ir verkia,kol negauna jogurto
GAL TAI TIK IPROTIS,BET GAL VERTETU VAIKIUKO KRAUJA ISTIRTI,AR NESUTRIKES CUKRAUS KIEKIS KRAUJYJE
Sveikos mamos
Mano mazuliui jau 5,5menesio. Nuo 3menesio nebevalgo MP. Primaitinu tyrelem, koselem, geriam vandenuka, sultis ir arbateles. Buna ir pirktinis meniu (tarkim "HIPP" ar "MILUPA" tyreles, koses), buna,kad pati verdu. Vietoj MP valgom Similac, anksciau valgem Aptamil-1, bet nepatiko. Mastau ir Similac reikia keisti kazkuo kitu, nes vaikas labai kietai kakoja. Norejau su jumis pasidalinti savo problemele- mazulis nuo gimimo buvo ligoninej pripratintas valgyti kas 3valandas, net nakti. Galvojau valgydamas sotesni misinuka, kazkaip susinormalizuos, na kad diena valgys daugiau, taciau...Girdziu ivairiu nuomuoniu- vieni sako atpratinti nuo naktinio valgymo, nes skrandukas turi pailseti, kiti sako kad vaikas kai jam reikes pats atpras...Aisku noretusi, kad maziukas ismiegotu nors 8val nakti be prabudimu, nes jau ir mamyte kankinama chronisko nuovargio del tu naktiniu smaliziavmu...Bet nezinau ka daryti, bijau pakenki vaikuciui Kelis kart bandziau atpratinti, kai per miegus zirzdavo duodavau dude, supdavau, ar vandenuko ar arbateles duodavau...beviltiska, taciau kai duodavau misinelio, jis pavalgydavo truputi ir uzmigdavo, o jei neduodavau, tai atsibusdavo nuo verksmo- ir tekdavo nusileisti...Be to, turim dar viena problemele- mazius valgo daznai bet mazai, jo amziaus vaikas turi valgyti reciau, bet daugiau, o jis kas 3valandas vos 120ml isplempia ir nebeikisi...galvojau, pradesiu duoti papildoma maista, kazkas pasikeis, taciau.... Gal turit kokiu patarimu kaip isspresti sias problemeles? dekoju
siame puslapyje rasi daug informacijos ir patarimu kaip atpratinti vaikuti nuo naktinio valgio ir ismokyti ismiegoti visa nakti.
http://www.videojug.com/tag/baby-and-child-sleep tiesa, viskas cia angliskai. esme, ta kad mes mamos pacios suformuojam vaikam bloga iproti "miega sieti su valgiu" todel prabude nakti ( o tai normalu) jie nemoka uzmigti savarankiskai kaip suaugusieji jiems reikia to kas jiems asocijuojasi su miegu t.y. mamos kruties, pienuko ir t.t. kai tai supratau kazkaip nustojau pykti ant savo vaikiuko, kad jis prasineja kas 1-2 val. maisto nakti, nors diena ir 4 val. laisvai prabuna be maisto. pradzioje pabandziau neduoti papuko kai tik sukniurkia, apverciu ant soniuko, paglostau, duodu soske ir o stebukle, jis vel uzmigdavo. dabar gyvenam ramiau keliasi kas 4 val. kai isitvirtins sis miegojimo rezimas, bandysiu ilginti pienelio davimo laikotarpi. nes visur jau raso kad 6 men. kudikis pajegus isbuti nevalges ir miegoti visa nakti.
maniskis ir ilgai valge naktimis,iki 5 menesio keldavosi d kartus pavalgyti,beto nesupratau ar jau primaitini mazylis,nes as kai pradejau primaitinti man jis pradejo miegoti geriau ir maziau valge,siaip as stengdavausi duoti nakti arbatos kai prasibuzdavo,nes istikro turi mazio pilvelis pailseti nuo maisto nakti,taigi jei dar neprimaitini bandyk po biski primaitinti ir manau viskas pasikeis ir mazius prades nakti ismiegoti ilgiau,sekmes
Cia tikriausiai labai opi temele daugeliui. Maniskes irgi ligoninej buvo maitinamos pagal griezta grafika kas 3 valandas.. Bet va jau kuris laikas, kai be problemu merginos ismiega kartais net 5-6 valandas nakti. Na visiskai jokiu veiksmu as nesiimiau. O maistelio suvalgo labai ivairiai: nuo 100 iki 150 ml.. valgo apie 6 kartus per para. girdejau, kad vietoj pienuko reikia duoti arbatytes nakti atsigert ir atseit po 3 nakteliu turetu atprast nuo naktinio valgymo. sako, kad gali kudikis tas 3 dienas buti neramus..
aciu uz patarimus, bet kad vaikeli ir primaitinu nuo 4 menesio, ir naktim bandydavau pasupuot, ar dude duot, ar vandenuka, ar arbata...bergzdziai...uzsispyres mano vaikiukas.
pirmasis kas tris valandas valgė iki metų
Antrasis atrodo naktį valgo rečiau, bet naktis nakčiai nelygi... O kažką sureguliuoti tai nepavyko. Jeigu duodu čiulptuką, tai išspjauna ir tada jau girdi visi
Laba dienele,
Na manyciau sia problemele reiktu spresti ne atpratinant nuo kelimosi nakti, o pirmiausiai pratinant suwalgyti sociau ir daugiau nakciai.
Opi tema:((mano pipirui 6mėn,valgo MP ir vieną kartą daržovienę pietums.naktį keliamės kas 2val pavalgyti,baisus triukšmas,jeigu ir pavyksta pratemti valandą,tai jau reikia supt ant rankų,o tai dar labiau vargina....dieną miega,geras ramus vaikas,valgo kas 3-4val o naktis ateina kaip koks košmaras,nežinau kiek dar tai tęsis.gydytoja griežtai liepė naktį nebemaitinti,o ką daryti?jis buteliuko neima,tai ir arbata netinka....gal vakarienei kokios košės grūdų užkimšti:)?net nežinau....bet daug kas vargsta,čia vaikui daugiau ne valgio reikia ,o mamytės artumo... tikiuosi,kad išaugsim tą reikalą
QUOTE(gwaida @ 2008 01 24, 22:21) Opi tema:((mano pipirui 6mėn,valgo MP ir vieną kartą daržovienę pietums.naktį keliamės kas 2val pavalgyti,baisus triukšmas,jeigu ir pavyksta pratemti valandą,tai jau reikia supt ant rankų,o tai dar labiau vargina....dieną miega,geras ramus vaikas,valgo kas 3-4val o naktis ateina kaip koks košmaras,nežinau kiek dar tai tęsis.gydytoja griežtai liepė naktį nebemaitinti,o ką daryti?jis buteliuko neima,tai ir arbata netinka....gal vakarienei kokios košės grūdų užkimšti:)?net nežinau....bet daug kas vargsta,čia vaikui daugiau ne valgio reikia ,o mamytės artumo... tikiuosi,kad išaugsim tą reikalą Ir pas mus ta pati istorija QUOTE(rasyte @ 2008 01 24, 23:24) Ir pas mus ta pati istorija pas mane irgi tom valandom keliasi- 24,3,6, einam gulti 21 val. , bet aš dar nesuku sau galvos dėl to, man atrodo, kad jie dar maži, kad galėtų išmiegoti visą naktį
Gerai ,kad galėtum pasirinkti ramų vaiką ir tokį,kuris naktimis nesikeltų pavalgyti,deja,teks laukti kol išaugs iš tų bėdų
QUOTE(gwaida @ 2008 01 25, 21:57) Gerai ,kad galėtum pasirinkti ramų vaiką ir tokį,kuris naktimis nesikeltų pavalgyti,deja,teks laukti kol išaugs iš tų bėdų Va,va ir as sakau,kad vaikucio nepasirinksi,bet padeti jam ir sau tikrai galima,kad taip nesikankinti,kaip kad as kankinaus.Dabar viskas susitvarke.O apie vaistukus,tai ju net vaistais pavadinti nelabai galima,Homeopatiniai vaistai neturi jokio neigiamo poveikio ir nekenkia vaikiukui, o tai kap man gydytoja aiskino yra ramuneliu ekstraktas,kuris mums ir sureguliavo miegeli,o norint ju gauti reiktu kreiptis pas homeopatus,kad jie nustatytu reikiamus vaistus
Kol maitinau savo pieneliu (maždaug iki 9 mėn.), mažius kėlės kiekvieną naktį po 2-3 kartus pavalgyti. Bet tik perėjom prie mišinuko ir naktiniai valgymai baigės
Pailsėt skrandukui gal ir reikia, bet jei pilvelis urzgia iš alkio, juk nekankinsim mažulių Stiprybės, mielos mamytės, ech, žinau ką reiškia keltis kelis kartus per naktį...
na va vakar vakare buvom pas homeopatus. israse 3 vaistukus, bet vietoje turejo tik ramuneliu ekstrakta, kitus atves tik 4dieni. Vienus vaistukus israse suzinojusi apie vaikucio 3-4 val. ryto nerima, kai jis atsisako miegoti.
tai va sianakt gavo tik vienu vaistuku t.y. ramuneliu ekstarkto. matyt as per daug tikejausi, taciau ivyko keistas dalykas 3-4 val. nemiga persikele i 1-2 val. o po to kelinejosi reguliariai. tad po kol kas nieko stebuklingo neivyko, gal tik paryciais atsikele vietoj iprastos 6 val. 7 val. si ketvirtadieni atves likusius vaistukus, tai informuosiu apie musu naktinius isgyvenimus veliau stiprybes visoms QUOTE(AAgne @ 2008 02 06, 12:23) na va vakar vakare buvom pas homeopatus. israse 3 vaistukus, bet vietoje turejo tik ramuneliu ekstrakta, kitus atves tik 4dieni. Vienus vaistukus israse suzinojusi apie vaikucio 3-4 val. ryto nerima, kai jis atsisako miegoti. tai va sianakt gavo tik vienu vaistuku t.y. ramuneliu ekstarkto. matyt as per daug tikejausi, taciau ivyko keistas dalykas 3-4 val. nemiga persikele i 1-2 val. o po to kelinejosi reguliariai. tad po kol kas nieko stebuklingo neivyko, gal tik paryciais atsikele vietoj iprastos 6 val. 7 val. si ketvirtadieni atves likusius vaistukus, tai informuosiu apie musu naktinius isgyvenimus veliau stiprybes visoms neliudekit,tikrai bus rezultatas
deja, neatveze kaip zadejo 4dieni papildomu vaistuku, tai geriam tik chamomilla.
is tiesu siek tiek ramesnis vaikutis jau ismiega ir 4 val. be prabudimu nakti. taciau viena valanda per nakti vis tiek yra skiriama nemiegojimui bet po tiek kelinejimosi nakti kaip buvo anksciau as per ta viena 4 val. istiso miegojimo laikotarpi taip pailsiu, kad atrodo galeciau bet ka istverti kadangi viltis mirsta paskutine, tai labai laukiu tu papildomu vaistuku, gal tada naktiniu bludinejimu bus isvengta :0 O kaip Jus sekasi? vis taip pat gerai ir ramiai?
labas, mamytės
Mano pupa iki 3 metų blūdinėjo naktimis, nors valgydavo naktį maždaug iki 1,5 metų kėlinėjosi naktį, verkdavo, mamos norėjo, į tualetą norėjo, kažko bijodavo, niekad nenorėjo gerti ar valgyti - nors ir siūlydavau.... ech... Vienu žodžiu - stiprybės mamos
Na negaliu pasakyti,kad 100procentu gerai,bet tikrai neblogai ir gerai pasakei,kad tas pirmas ilgas ismiegojimas duoda ir mums pailseti,o mano mergaite megsta kokia 5 ryto padainuoti,paburgsti,burbulus papusti,na jai linksma labai pasidaro ir taip koki karta ar du i savaite
Papildyta: Pamirsau parasyt,kad po menesio vartojimo,jau dabar nevisada ir duodu ju,ir miega ji taip pat,o vaistuku pasilikau juodai nakciai
Mes naktimis nebevalgome nuo 4-5 menesiu
Kazkaip pastebejau, kad per naktini maitinima besuvalgo vos 30-60ml misinumo, nors buvo ipratusi valgyti tik viena karta, bet vos ne po 180ml isgerdavo, kazkur 3-4 val nakties. Tai kai pastebejau, pradejau duoti ne misinuka, o arbatyte (nes tada vandens dar negere), dabar esu pakeitusi i vandenuka. Ir viskas Dar esu skaiciusi, kad jei paros maisto kieki paskirstai dienai (kad nakciai nebeliktu Na bet dabar dantu dygimo soki nakti sokam
Nejaugi visos maitinote nakti visada? Ar tiesiog naturaliai atprato?
QUOTE(ledukelt @ 2008 02 20, 13:52) Na,jeigu pati maitinsi,tai valgysit iki tol,kol bus pienelio(nors vaikas vaikui nelygu,va mums 7mėn valgom košes,o naktį puotaujam kas 1-2val) Pagal visokias metodikas,tai vaikas naktimis turėtų valgyti iki 4 ar 6mėn.Taigi,daug laimingų mamyčių,kurios maitina mišinukais arba nusitraukinėja pienuką,tai ir miega,o tos kurios maitina pačios tai vargsta dažniausiai,kaip ir mes Jums dar mažai amžiaus,kad kiltų tokie klausimai,nors kai mums buvo 2-3mėn aš irgi domėjausi kada gi išsimiegosiu
mes irgi dar maitinames nakti. jau valgom ir koses, bet mazai padeda
QUOTE(gwaida @ 2008 02 20, 17:45) Na,jeigu pati maitinsi,tai valgysit iki tol,kol bus pienelio(nors vaikas vaikui nelygu,va mums 7mėn valgom košes,o naktį puotaujam kas 1-2val) Pagal visokias metodikas,tai vaikas naktimis turėtų valgyti iki 4 ar 6mėn.Taigi,daug laimingų mamyčių,kurios maitina mišinukais arba nusitraukinėja pienuką,tai ir miega,o tos kurios maitina pačios tai vargsta dažniausiai,kaip ir mes Jums dar mažai amžiaus,kad kiltų tokie klausimai,nors kai mums buvo 2-3mėn aš irgi domėjausi kada gi išsimiegosiu As susirupinau tuo klausimu. nes man mama ir tetos visos kaip viena sako kad jau nuo menesio laiko galima pradet pratinti kad vaikas naktimis miegotu ir vaslgyt neprasytu QUOTE(MONRO @ 2008 02 20, 19:16) mes irgi dar maitinames nakti. jau valgom ir koses, bet mazai padeda Monro as irgi nakti nepamiegu bet ir diena nesiverziu miegoti. retai kada perpietuka nuluztu bet pavargus irgi nesijauciu. Zodziu padariau isvada, kad reikes dar palaukti QUOTE(ledukelt @ 2008 02 20, 21:07) As susirupinau tuo klausimu. nes man mama ir tetos visos kaip viena sako kad jau nuo menesio laiko galima pradet pratinti kad vaikas naktimis miegotu ir vaslgyt neprasytu Monro as irgi nakti nepamiegu bet ir diena nesiverziu miegoti. retai kada perpietuka nuluztu bet pavargus irgi nesijauciu. Zodziu padariau isvada, kad reikes dar palaukti Žinoma,gaila,kad pienelis baiginėjasi,bet žinok panašiu metu ir aš galvojau kad viskas,net tėtis mišinuką nupirko extra atvejui,bet kažkaip labai norėjau maitinti ir žiūrėk kitą dieną vėl pieno yra....reikia\i tik labai labai norėti maitinti,čia gi mamyčių psichologijoje guli tas reikalas :wub:taigi,jeigu nusiteiksi,kad nori,tai ir įveiksi šitą krizę,jų man buvo gal kokios 4 o jeigu taip nutiks,kad imsit skanauti tik mišinukus,tai manau miego problemų tikrai neturėsit..tik tiek kad jeiguiš vienos pusės gerai mamai,tai blogiau vaikiukui QUOTE(gwaida @ 2008 02 21, 12:00) Žinoma,gaila,kad pienelis baiginėjasi,bet žinok panašiu metu ir aš galvojau kad viskas,net tėtis mišinuką nupirko extra atvejui,bet kažkaip labai norėjau maitinti ir žiūrėk kitą dieną vėl pieno yra....reikia\i tik labai labai norėti maitinti,čia gi mamyčių psichologijoje guli tas reikalas :wub:taigi,jeigu nusiteiksi,kad nori,tai ir įveiksi šitą krizę,jų man buvo gal kokios 4 o jeigu taip nutiks,kad imsit skanauti tik mišinukus,tai manau miego problemų tikrai neturėsit..tik tiek kad jeiguiš vienos pusės gerai mamai,tai blogiau vaikiukui pieno tai pas mane vaikiukui 4-iems kartams pavalgyti. Kitus pora kartu misinuku maitinu. Visalaika nusitraukiu pienuka pamatuot kiek turiu + duodu zysti. Tikiuosi nuo nusitraukinejimo pienuko nesumazes, nes visada ir pazindzia. Tik taip zinau kad jis pavalges. Nes jei duodu nenusitraukus tai tada visai pasimetu kai pradeda verkti, nes nebezinau ko verkia, ar kad alkanas ar kad viduriukus pucia QUOTE(ledukelt @ 2008 02 21, 16:40) pieno tai pas mane vaikiukui 4-iems kartams pavalgyti. Kitus pora kartu misinuku maitinu. Visalaika nusitraukiu pienuka pamatuot kiek turiu + duodu zysti. Tikiuosi nuo nusitraukinejimo pienuko nesumazes, nes visada ir pazindzia. Tik taip zinau kad jis pavalges. Nes jei duodu nenusitraukus tai tada visai pasimetu kai pradeda verkti, nes nebezinau ko verkia, ar kad alkanas ar kad viduriukus pucia Na,o čia tai jau negerai darai žinau ta pradžia baisi,ypač su pirmu vaiku beje,traukiantis sako kad pienukas greičiau baigiasi,tiek neištrauki,kiek vaikiukas pats išmasažuoja krūtį.taigi,sėkmės Ar reikia tikrinti, kiek kūdikis suvalgo? Viena iš lemtingiausių klaidų, užkertančių kelią sėkmingam žindymui, yra tikrinimas, kiek motina turi pieno, jį nutraukiant. Kūdikiui pienas patenka dėl dviejų priežasčių: jo žandikaulių atliekamų aktyvių judesių- dantenomis spaudžia pienuką iš krūties į burnytę, o rijimo metu burnytėje susidaręs neigiamas slėgis traukia pieną iš giluminių krūties dalių. Antroji priežastis- motina. Dėl hormono oksitocino poveikio pienas iš latakėlių aktyviai stumiamas laukan. Jei mama sugalvoja tikrinti savo pieno kiekį, nutraukdama jį rankomis, imituoja kūdikio dantenų judesius. Jei nutraukia pieną pientraukiu, imituoja kūdikio burnytėje susidarančio neigiamo slėgio poveikį. Jei ji bandytų derinti abu metodus, truks motinos atpalaidavimo reflekso. Tokiu būdu motina gauna klaidingą informaciją apie savo pieno kiekį. Išsigandusi, ji pradeda dirbtinį primaitinimą, o tai, kaip jau minėta aukščiau, yra tikriausias stabdis sėkmingam tolimesniam žindymui. Ligoninėse bando sverti prieš žindymą ir po. Tai ir būtų teisingiausias būdas patikrinti, kiek kūdikis suvalgo. Tačiau dėl neturėjimo laiko ir kantrybės, pasveriama du-tris kartus, neatsižvelgiama į vaiko apetitą, ir daromos skubotos išvados apie pieno trūkumą. Norint patikrinti, kiek kūdikis suvalgo, reikia sverti mažaiusiai parą laiko. QUOTE(ledukelt @ 2008 02 18, 21:07) Mamytės, nagi pasidalinkite patirtimi, kaip atpratinote savo vaikelį valgyti naktį ir nuo kelių mėnesių jau naktimis nebevalgdinote? lialiukui menesiukas a jau ieskai budu kaip cia nuo naktinio maitinimo atpratint siaubakas kazkoks viena protinga vaiku gydytoja pasake..duok leliukui valgyt tada kada nori, o ne zadink specialiai jei miega ir nemaitink "pagal grafika"
siaip naktiniai maitinimai skatina pieno gamyba, be to nakty gaminasi riebesnis pienas. jei noresit vaika ilgiau maitinti, itakos tures ir tai kad maitinsit nakti. apie antra menesi as irgi jau maniau kad pienukas tuoj baigsis, nes lelis pavalgydavo is vienos kruties ir imdav verkti, duodavau antra ir jau maniau tuoj teks misinius pirkt, bet emiau gerti daugiau skysciu ir vis norejau pati maitinti ir maitinu iki siol, pienas liejais laisvai
ech...... maniškiui jau 1 metai 1 mėnuo, bet dar nė vienos naktelės neišmiegojo be pabudimų, atsikelia kas 2 val, o kartais kas 1 val. Maitinu pati
QUOTE(SON19 @ 2008 02 22, 19:58) ech...... maniškiui jau 1 metai 1 mėnuo, bet dar nė vienos naktelės neišmiegojo be pabudimų, atsikelia kas 2 val, o kartais kas 1 val. Maitinu pati Mums 7mėn ir vis atidėlioju,na jau nuo kito mėn nebemaitinsiu,bet vis maitinu,nors gydytoja sakė nuo 6mėn jau jam nebereikia valgio naktį,čia savęs alinimas,o jis puotauja tik iš įpročio sėkmės visoms ir kantrybės kol galim,kol norim tol maitinkim,juk viskas dėl pupulių mūsų mažų QUOTE(gwaida @ 2008 02 22, 19:06) Mums 7mėn ir vis atidėlioju,na jau nuo kito mėn nebemaitinsiu,bet vis maitinu,nors gydytoja sakė nuo 6mėn jau jam nebereikia valgio naktį,čia savęs alinimas,o jis puotauja tik iš įpročio sėkmės visoms ir kantrybės kol galim,kol norim tol maitinkim,juk viskas dėl pupulių mūsų mažų bet kaip atpratint?? maniškė rėkia, kol negauna papo QUOTE(Rasiunia @ 2008 02 23, 01:20) Rėkia ir maniškis,truputį leidžiu parėkti
as savo dicki (dabar jam 6 m.) taip pat atpratinau nuo naktiniu valgymu. nakti duodavau arbateles, paskui po savaites - vandenuko, o del vandenuko po keliu naktu jis visai nesikele, ismiegodavo visa nakti
QUOTE(gwaida @ 2008 02 21, 16:56) Na,o čia tai jau negerai darai žinau ta pradžia baisi,ypač su pirmu vaiku beje,traukiantis sako kad pienukas greičiau baigiasi,tiek neištrauki,kiek vaikiukas pats išmasažuoja krūtį.taigi,sėkmės jo tu teisi mama sake nusitraukineti, nes atseit sitaip geriau. vaikas visko neistraukis ir gali gautis uzkretimas. as issigandau Papildyta: QUOTE(mama_gulbe @ 2008 02 22, 16:47) lialiukui menesiukas a jau ieskai budu kaip cia nuo naktinio maitinimo atpratint siaubakas kazkoks viena protinga vaiku gydytoja pasake..duok leliukui valgyt tada kada nori, o ne zadink specialiai jei miega ir nemaitink "pagal grafika" Ne tai kad ieskau.. o idomu ar taip daro mamos, nes pavarcius kai kurias knygas pasakyta, kad kai vaikas sveria jau 5 kg pilnai gali nevalgyti naktimis. Uztai ir susidomejau, nes maniskis jau tiek sveria
Me tai nakti vaikuciui kai jis atsikelia arbatytes ar vandenuko duodam ir jam kazkaip gerai.Matyt jis net ir nenoredavo valgyt,o tik atsigerti..
maniskis jau nuo 3men.naktimis nesikelia valgyti,nors ir anksciau kai keldavau naktimis valgyti tai sunkiai mums gaudavosi
ledukelt,tai kaip sekasi su tais maitinimais ar vis dar trauki pienuką?ar priėmei mano pasiūlymus?ar vis klausai mamos patarimų?
mano mama dar dabar paburbuliuoja,kad nesąmonė taip vargti,maitinti pačiai,juk nusitrauki ir ramybė....čia ko gero labai jau atgyvenę dalykai....beje,mes ėmėm valgyti tik 1 kartą per naktį,tiesiog nedaviau,paverkė kelias naktis,žino kad negaus ,jau 7mėn tai galvoju bent sumažinti tuos jo puotavimus reikia:)tai tik įprotis valgyti... QUOTE(SON19 @ 2008 02 22, 20:58) ech...... maniškiui jau 1 metai 1 mėnuo, bet dar nė vienos naktelės neišmiegojo be pabudimų, atsikelia kas 2 val, o kartais kas 1 val. Maitinu pati As matinau jau 9men bet irgi nuo tu naktiniu maitinimu jauciuosi pavargusi ir isunkta. QUOTE(gwaida @ 2008 02 22, 21:06) Mums 7mėn ir vis atidėlioju,na jau nuo kito mėn nebemaitinsiu,bet vis maitinu,nors gydytoja sakė nuo 6mėn jau jam nebereikia valgio naktį,čia savęs alinimas,o jis puotauja tik iš įpročio sėkmės visoms ir kantrybės kol galim,kol norim tol maitinkim,juk viskas dėl pupulių mūsų mažų As ir vis kas menesi atidelioju QUOTE(lugita @ 2008 03 01, 13:13) As matinau jau 9men bet irgi nuo tu naktiniu maitinimu jauciuosi pavargusi ir isunkta. As ir vis kas menesi atidelioju Gaila ir man,bet valgom dabar tik vieną kartą naktį
Na o mums jau metai, bet vis dar vargstam su naktiniu valgymu. Bandžiau ir arbatėlę tiktai duot, ir vandenuką. Bet blaškosi tol,kol išgeria mišinuko. Tada miega sau ramiausiai. Jau kai išmiegos visą naktį bus man šventė
na mes taip pat vis dar keliames naktimis ir kuo toliau, tuo daugiau kartu, turbut jau nebe sotus mano pienukas, o del nusitraukinejimo, tai tikrai netiesa, kad maziau gaminasi nusitraukinejant, kaip tik galiu sakyti, kad kai nusitraukineji tada gaminasi dar daugiau, nes nusitrauki daugiau nei vaikas suvalgo, tai pas mane ir pilnos kameros pieno prisaldyto, dabar jau mazeja, bet tik del to, kad nusitraukineju reciau 1-2 kartus per para.
|