Jadziūnė
2009 12 02, 15:42
QUOTE(Nakviša @ 2009 12 02, 12:17) Aš ką tik iš teismo, taigi teko dar plačiau pasikalbėti šita tema. Man buvo papasakota, kad vienas "tėtis", netgi po atlikto DNR tyrymo nustatymo Lietuvoje (teismo įpareigojimu) ir nustačius, kad vaikas ištiesų yra jo, kreipėsi pakartotinai į teismą, dėl pakartotinio DNR tyrymo kitoje Europos šalyje, kadangi suabėjojo rezultatų tikslumu ir teigia, og jie galimai būvo atlikti neteisingai, kadangiatliktas tėvystės tyrymas nustatė jog jis yra tėvas. Čia pamąstymui. Na ir kieno išvada ketina teismas vadovautis? LT ar Europos laboratorijos?  Kuo baigėsi ar nesibaigė teismas?
Nakviša
2009 12 02, 15:48
QUOTE(Jadziūnė @ 2009 12 02, 15:42) Na ir kieno išvada ketina teismas vadovautis? LT ar Europos laboratorijos?  Kuo baigėsi ar nesibaigė teismas? Nežinau, nes mus išskyrė kvietimas į teismo posėdį. Sekantį kartą, jei nepamiršiu, būtinai paklausiu. Tiesa pasakius, man nuoširdžiai gaila vaiko, kuris atsidūrė ne dėl savo valios ir kaltės tokioje nepavydėtinoje situacijoje.
Medinis
2009 12 02, 15:54
QUOTE(Nakviša @ 2009 12 02, 15:02) Baikit, aš neatstovauju šioje byloje nė vienos pusės.  Ką baigti? Nepriskiriu jūsų nei vienai pusei, tiesiog parašiau koks bus teismo sprendimas į tokį prašymą. Klausiau ką bandėte parašyti šiuo pavyzdžiu.
Nakviša
2009 12 02, 16:05
QUOTE(Medinis @ 2009 12 02, 15:54) Ką baigti? Nepriskiriu jūsų nei vienai pusei, tiesiog parašiau koks bus teismo sprendimas į tokį prašymą. Klausiau ką bandėte parašyti šiuo pavyzdžiu. Jei vyras, nenorės dėl kažkokių tai priežasčių būti tėvu, jo jokie DNR tyrymai neprivers tapti tėvu. Liaudiškai tariant, gana dažnai tėvystės tyrimai tėra tik 'atmazas" nuo atsakomybės. Jei teisinga info kurią neseniai gavau, tik 14 proc. darytų tyrymų paneigė biologinę liniją (tiesa tai pletkų lygyje, negaliu pateikti oficialių nuorodų).
Medinis
2009 12 02, 16:13
QUOTE(Nakviša @ 2009 12 02, 16:05) Jei teisinga info kurią neseniai gavau, tik 14 proc. darytų tyrymų paneigė biologinę liniją (tiesa tai pletkų lygyje, negaliu pateikti oficialių nuorodų).
Bliamba, <Nakviša>.... 14 proc - čia mažai? Kas septintas. Ar pašėlot?
Nakviša
2009 12 02, 17:13
QUOTE(Medinis @ 2009 12 02, 16:13) Bliamba, <Nakviša>.... 14 proc - čia mažai? Kas septintas. Ar pašėlot? Sąlyginai mažai. Tikėjausi didesnio skaičiaus, atvirai pasakius.
Jadziūnė
2009 12 03, 09:53
QUOTE(Medinis @ 2009 12 02, 16:13) Bliamba, <Nakviša>.... 14 proc - čia mažai? Kas septintas. Ar pašėlot? Juk ne kas septintas apskritai, o iš besikreipusių, kuriems abejonių neva kilo dėl tėvystės  Bendrai tai nėra daug. Aš nesuprantu, iš kur apskritai vyrai iškasa tokių apsukrių, drąsių, melagių moterų?
Medinis
2009 12 03, 10:40
QUOTE(Jadziūnė @ 2009 12 03, 09:53) Juk ne kas septintas apskritai, o iš besikreipusių, kuriems abejonių neva kilo dėl tėvystės  Bendrai tai nėra daug. O tai kiek nesikreipia? tiesiog šis <Nakvišos> procentas atitinka darytus pasaulyje tyrimus - apie 20 proc vyrų nėra tėvai savo oficialiems vaikams.
Jadziūnė
2009 12 05, 18:27
QUOTE(Medinis @ 2009 12 03, 10:40) O tai kiek nesikreipia? tiesiog šis <Nakvišos> procentas atitinka darytus pasaulyje tyrimus - apie 20 proc vyrų nėra tėvai savo oficialiems vaikams. Tai o kiek iš besikreipusių tėvais pripažinti, o tie kurie nesikreipė, matyt, ir taip žino, kad liks nieko nepešę  Na nėra daug tų moterų suvedžiotų vyrų  , nereikia verkšlenti, geriau moteriškas ganytų, idant nekiltų vėliau įtarimų, abejonių...
te verde
2009 12 08, 21:56
QUOTE(Medinis @ 2009 07 09, 23:03) Logiška. Bet jei vyras padaro tuos tyrimus ir įsitikina, kad jis - tėvas, tuomet juk jam niekada nebebus nei abejonių, nei įtarimų. Vyrams šiaip yra skirtumas tarp žmonos pasidulkinimo ir tėvystės. O kadangi tyrimą galima atlikti slaptai - moteriai net žinoti nebūtina. Prilyginčiau tai vienam telefono patikrinimui. Galima padaryti nezinant, tai teiseta?
prisikeles-
2009 12 11, 02:07
QUOTE(Nakviša @ 2009 11 29, 15:06) Konstatuoju faktą, kad jūs visiškai nesupratote ką aš parašiau. Per visą jūsų tiradą maosi tik viena kryptis: "o aš..", "o ta šavalka..", "kodėl aš turiu mokėt alimentus?.." ir panašiai. O vay vaiką išmetate už borto, svarbiausias visame kame esate jūs ir niekas daugiau. Kažkur jau minėjau vieną faktą, kad teko skaityti byla, kur vyriškis įsirėžęs kaip asilas tvirtino, kad vaikas ne jo, nes atlikus testą buvo pateiktas patvirtinimas su 0.01 proc. paklaida. Kaip sakoma, žmogaus bukumui ribų nėra. Nera cia jokio pamastymo,paprasciausiai teismas atmes,nieko nebepasieks tokias teiginiais kad tyrimas neteisingas ir kazkokias kitokias pievas... ne viena moteriske irgi ta pati sako  nemazai esu girdejes apie paskutinius teismo yvykius butent siuo klausimu.ir cia kas 7tas skaitosi pasirodo visai nebedauk... ir kam tuos tyrimus isvis vyrai atlikineja ,butu kas antras tada matyt reiktu susimastyt...
Medinis
2009 12 11, 08:10
QUOTE(te verde @ 2009 12 08, 21:56) Galima padaryti nezinant, tai teiseta?  Nežinant kam? Jei tėvas nustatinėja savo tėvystę - visiškai teisėta.
prisikeles-
2009 12 15, 08:04
QUOTE(Jadziūnė @ 2009 12 05, 19:27) Tai o kiek iš besikreipusių tėvais pripažinti, o tie kurie nesikreipė, matyt, ir taip žino, kad liks nieko nepešę  Na nėra daug tų moterų suvedžiotų vyrų  , nereikia verkšlenti, geriau moteriškas ganytų, idant nekiltų vėliau įtarimų, abejonių...  Siuo metu jau galima tai padaryti be vieno is tevu sutikimo ir tai yra teiseta,nebutinai kreiptis i anksciau mineta klinika  na sneka eina apie susituokusias arba issituokusias poras kai vaiko gimimo liudijimai viskas tvarkoje ir kai jis turi abu teisetus tevus (Vilniuje tai yra daroma 900lt)
Darkblue
2009 12 15, 15:46
manau visai normalus procesas. ir kaina
Jadziūnė
2009 12 16, 08:44
QUOTE(prisikeles- @ 2009 12 15, 08:04) (Vilniuje tai yra daroma 900lt) Visai ne, yra kur kas pigesnių tyrimų
te verde
2010 01 19, 17:19
QUOTE(Medinis @ 2009 12 11, 10:10) Nežinant kam? Jei tėvas nustatinėja savo tėvystę - visiškai teisėta. Bet ar neturi buti pries tai informuota vaiko motina? Papildyta:QUOTE(prisikeles- @ 2009 12 15, 10:04) Siuo metu jau galima tai padaryti be vieno is tevu sutikimo ir tai yra teiseta,nebutinai kreiptis i anksciau mineta klinika  na sneka eina apie susituokusias arba issituokusias poras kai vaiko gimimo liudijimai viskas tvarkoje ir kai jis turi abu teisetus tevus (Vilniuje tai yra daroma 900lt) Viskas aisku.
Medinis
2010 01 19, 17:39
QUOTE(te verde @ 2010 01 19, 17:19) Bet ar neturi buti pries tai informuota vaiko motina?
Jei nustatinėtų motinos motinystę - tuomet galėtų būti abejonės. Tačiau jei jis nustatinėja savo tėvystę - ne.
te verde
2010 01 19, 17:40
QUOTE(Medinis @ 2010 01 19, 19:39) Jei nustatinėtų motinos motinystę - tuomet galėtų būti abejonės. Tačiau jei jis nustatinėja savo tėvystę - ne.  , ne, mamos motinystes nustatineti nereikia.
Goodrutis
2010 01 21, 23:06
kad pas moteriskes tas niestumas idomei skaičiuojas, o beto jei pasitiki savo antraja puse tai kam tas testas juk ne su prasalaite laimejai loterijoj ...... ( nepykit merginos su prašalaite nenorejau ižeist )
dajjana
2010 04 19, 10:11
Na, tyrimo niekas ir neatlieka, kai nera abejoniu..
Kleofas
2010 04 19, 21:37
QUOTE(Jadziūnė @ 2009 12 16, 10:44) Visai ne, yra kur kas pigesnių tyrimų  O kur yra pigesni tyrimai? Papildyta:QUOTE(dajjana @ 2010 04 19, 12:11) Na, tyrimo niekas ir neatlieka, kai nera abejoniu..  Kaip teismineje proceduroje nustatinejama tevyste, jei vaikai dvyniai? Uztenka vieno tyrimo ar ne?
blondinas Nr.245
2010 04 19, 21:48
QUOTE(Kleofas @ 2010 04 19, 22:37) Kaip teismineje proceduroje nustatinejama tevyste, jei vaikai dvyniai? Uztenka vieno tyrimo ar ne? jau pats dvyniu gymimas parodo, kad moteris santykiavo panasiu metu su dviem vyrais. Todel siuo atveju butini du tyrimai.
anndryte2
2010 04 19, 21:57
QUOTE(blondinas Nr.245 @ 2010 04 19, 08:48) jau pats dvyniu gymimas parodo, kad moteris santykiavo panasiu metu su dviem vyrais. Todel siuo atveju butini du tyrimai. gal pries sededamas sm pabandyk kokius gramatikos kursus palankyti nes gimimas rasosi su trumpaja i, ir tamsteles sarkazmas parodo tik visiska paties neisprusima
blondinas Nr.245
2010 04 19, 22:39
QUOTE(anndryte2 @ 2010 04 19, 22:57) gal pries sededamas sm pabandyk kokius gramatikos kursus palankyti o taip... Imu dabar... metu kirpeju ir manikiurininkiu kursus.. ir pradedu mokytis gramatikos.
due drops
2010 05 18, 01:31
dajjana
2010 06 11, 10:21
QUOTE(blondinas Nr.245 @ 2010 04 19, 22:48) jau pats dvyniu gymimas parodo, kad moteris santykiavo panasiu metu su dviem vyrais. Todel siuo atveju butini du tyrimai. Blondine, jei vaikai yra dvyniai, tai nereiskia, kad jie yra dvieju tevu :DDDDDD, is kur tokia nesamone istrauket :DDDDD, manau, tikrai nesate gydytojas, kad galetumete tokias teorijas tai uztikrintai destyti :DDDDDD Atsakau: jei daroma tevyste dvyniams, pakanka tik vieno vaiko ir tecio tyrimo. Tevystes atlikimas abiems dvyniu vaikams parodo ar jie yra homozigotiniai ar heterozigotiniai
D.E.V.A
2010 06 11, 14:41
QUOTE(dajjana @ 2010 06 11, 11:21) Blondine, jei vaikai yra dvyniai, tai nereiskia, kad jie yra dvieju tevu :DDDDDD, is kur tokia nesamone istrauket :DDDDD, manau, tikrai nesate gydytojas, kad galetumete tokias teorijas tai uztikrintai destyti :DDDDDD Atsakau: jei daroma tevyste dvyniams, pakanka tik vieno vaiko ir tecio tyrimo. Tevystes atlikimas abiems dvyniu vaikams parodo ar jie yra homozigotiniai ar heterozigotiniai
O tu priemei Blondino... pasisakyma kaip uz gryna piniga  dar jo "neperkandai" ?  nu sakes...........
esu-mama
2011 07 20, 22:00
kiek beiciau vis labiau idomu .. suprantu jeigu gimimo liudijimas tvarkoje tai su tuo tyrimu viskas ok atejo tetis irasytas i gimimo liudijima pasidare tyrima su savo vaiku. bet kaip yra tokioj situacijoj jei pvz suzinojo zmogus kad va kaimynysteje lakstantis jonukas ne kaimyno sunus o jo vis tik , na pletku lygyje ir nutare pasidaryt tyrima. jis uz vaiko ir issitiria? tai teiseta? kitas pavyzdys gyvena pora gimsta leliukas , ne paslaptis iformina kaip auginima vienos mamos, del didesnes pasalpos. vyras ( ale tevas) kaip ir ne tevas... na kyla jam itarimas nueina issitira..
abiems atvejais sie vyrai vaikui niekas//// o ka mama? jeigu suzino negali kreiptis i kokia vaiku teisiu apsauga, med reguliavimo tarnyba, del neteisetu veiksmu pries jos vaika? o jeigu vyras turejo tam pagrinda? labai idomi tema is tikruju...
tik susimasciau kad gali kas sugalvojes pasiimti vaika ir tirti ir ka as nieko negaleciau padaryt suzinojus? apkaltint neteisetais veiksmais pries mano vaika?
dajjana
2011 08 05, 14:24
Na, iš tiesų tokių klausimų kyla daug, ypač moterims, kurios visur ir visada stengiasi įžvelgti kąnors neteisėto prieš jų vaikus, įvairias manipuliacijas ir t.t.  . Galima pasakyti tiek, kad atliekant DNR tyrimą paskirtą teismo, saugant vaikų teises ir t.t., vyras negali atlikti šio tyrimo be rimto pagrindo, jei vaikas kaip jo yra įregistruotas jau 2 m. ir panašų laiką su juo gyvena (tokį komentarą girdėjau iš teisininkų Kaune). Tačiau ką jam daryti, jei jį kankina abejonės, arba, kaip ir Jūs minėjote, vaiką "užrašė" jam dėl finansinių sumetimų. Ar jis, o galiausiai ir pats vaikas kažkada ateityje, neturi teisės žinoti tiesos? Ir nereikia čia prisižiūrėjus amerikietiškų filmų galvoti kad kažkas tirs, manipuliuos ir t.t.  . Galiu visus šizofrenikus nuraminti, niekas taip netiria ir be reikalo tyrimų neatlieka ir apie juos nė negalvoja. O jei ir galvoja - tai kokia čia bėda, kad vyras šį tyrimą atliks  . Kodėl moteris neturėtų leisti jo atlikti, jei viskas atliekama tiek diskretiškai, be invazijos, kad vaikas nė nesupranta. Juk visi žmonės turi teisę žinoti, nereikia būti savanaudžiais ir galvoti vien apie save, kaip aš jausiuosi, jei mano sutuoktinis to užsimanys. jei tik turi pinigų - tegu daro, jei tik jam nuo ramiau, man irgi geriau. O jei jau aš bijau, tai čia ne vyro ar laboratorijos problema, ne įstatymų ar kitos tvarkos - o jau mano pačios. PATIKĖKIT, BRANGIEJI!!!
dajjana
2011 08 05, 14:53
P.S. Kam aktualu Biologinės tevystės tyrimai SORPO centre yra atliekami jau ir Kaune. Iki šiol tyrimai buvo atliekami Vilniuje, Klaipėdoje, Šiauliuose ir Panevėžyje. Aišku, Vilniuje viskas vyksta greičiausiai  . Papildyta:QUOTE(due drops @ 2010 05 18, 02:31) Žinome šį atvejį - ten nesusiskaičiavo moteriškė, kad nuėjusį į lab. tyrimų daugiau užsisakė. Jau viskas išnagrinėta.
Fatališka
2011 08 05, 15:18
QUOTE(vaidicita @ 2011 07 20, 23:00) kiek beiciau vis labiau idomu .. suprantu jeigu gimimo liudijimas tvarkoje tai su tuo tyrimu viskas ok atejo tetis irasytas i gimimo liudijima pasidare tyrima su savo vaiku. bet kaip yra tokioj situacijoj jei pvz suzinojo zmogus kad va kaimynysteje lakstantis jonukas ne kaimyno sunus o jo vis tik , na pletku lygyje ir nutare pasidaryt tyrima. jis uz vaiko ir issitiria? tai teiseta? kitas pavyzdys gyvena pora gimsta leliukas , ne paslaptis iformina kaip auginima vienos mamos, del didesnes pasalpos. vyras ( ale tevas) kaip ir ne tevas... na kyla jam itarimas nueina issitira.. abiems atvejais sie vyrai vaikui niekas//// o ka mama? jeigu suzino negali kreiptis i kokia vaiku teisiu apsauga, med reguliavimo tarnyba, del neteisetu veiksmu pries jos vaika? o jeigu vyras turejo tam pagrinda? labai idomi tema is tikruju... tik susimasciau kad gali kas sugalvojes pasiimti vaika ir tirti ir ka as nieko negaleciau padaryt suzinojus? apkaltint neteisetais veiksmais pries mano vaika? nesupratau, nes DNR tyrimas kaip ne kaip atliekamas ir tėčiui ir mamai imant kraują, aišku ir vaikui, tai koks gali būt vieno vyro nuvedimas pasidaryti
esu-mama
2011 08 05, 15:20
QUOTE(Fatališka @ 2011 08 05, 15:18) nesupratau, nes DNR tyrimas kaip ne kaip atliekamas ir tėčiui ir mamai imant kraują, aišku ir vaikui, tai koks gali būt vieno vyro nuvedimas pasidaryti  dabar DNR tyrima daro ir is seiliu. uztenka tecio ir vaiko seiliu , mama gali net nieko nezinoti. pakanka vaikui nueit su teciu ir patvirtina jis tetis ar ne tetis vis tik.
Fatališka
2011 08 05, 15:21
QUOTE(vaidicita @ 2011 08 05, 16:20) dabar DNR tyrima daro ir is seiliu. uztenka tecio ir vaiko seiliu , mama gali net nieko nezinoti. pakanka vaikui nueit su teciu ir patvirtina jis tetis ar ne tetis vis tik. hmm idomiai čia, nes prieš tai juk būdavo būtini abu tėvai  metus kokius 7 athgal... ačiū kad apšvietėt žinosiu dabar...
dajjana
2011 08 08, 16:21
QUOTE(Fatališka @ 2011 08 05, 16:21) hmm idomiai čia, nes prieš tai juk būdavo būtini abu tėvai  metus kokius 7 athgal... ačiū kad apšvietėt žinosiu dabar... Nesvarbu, ar kraują, ar burnos epitelio ląsteles (tą vadinamą seilių ėminį) tirtų laboratorija, užtenka tik vaiko ir tėvo DNR pavyzdžių. Motina išskirtiniai atvejais yra reikalinga kaip kontrolė, jei vaiko genome yra įvykę naujų mutacijų, ir tiriant jo genotipą nėra aišku iš kur šios mutacijos - naujais įgytos, iš mamos ar iš kito tėčio
Perskaičiau visas šio forumo žinutes ir noriu paneigti nuomuonę,kad DNR inicijuoja tiktai vyrai. Aš noriu būti sąžininga prieš save, sūnų ir vyrą, dėl to pasiūliau pasidaryti tėvystės tyrimą. Juolab mačiau, kad ir vyras ir sūnus abejoja kraujo ryšiu. Dar darau tai ir dėl to, kad mes skiriamės ir nenoriu, kad jam reikėtų mokėti sūnui alimentus. Ar teismo keliu daryti šį tyrimą skiriama tiktai Vilniuje?
garbanele23
2012 03 22, 12:57
QUOTE(Brusla @ 2011 09 22, 13:22) Perskaičiau visas šio forumo žinutes ir noriu paneigti nuomuonę,kad DNR inicijuoja tiktai vyrai. Aš noriu būti sąžininga prieš save, sūnų ir vyrą, dėl to pasiūliau pasidaryti tėvystės tyrimą. Juolab mačiau, kad ir vyras ir sūnus abejoja kraujo ryšiu. Dar darau tai ir dėl to, kad mes skiriamės ir nenoriu, kad jam reikėtų mokėti sūnui alimentus. Ar teismo keliu daryti šį tyrimą skiriama tiktai Vilniuje? Jei tyrima daryt skiria teismas, tai teismo laboratorijoj ir daro ji. Bet kiek zinau, jau galima tinkama teismui NDR tyrima padaryt ir bet kuriam mieste, stai visas saras kur ta tyrima daro, http://www.pharmadna.com/index.php/lt/faq/...t-your-services ir jei reikia teismui, pateikus dokumentus bei sumokejus uz teismo medicinos eksperto patvirtinima, galima gauti ir toki varianta. Mano pazistama kai tesimui daresi, tai net su tuo medicinos ekspertu sutare, kad kartu i tesmo svarstyma nuejo ir nenugincyjo jau niekas to tyrimo.
|
|