Manau, naudinga bus tema pratesti
negi, ne viena nepasidalinsit, kaip pripratinot daryti i deze?
o as turiu tokia bedyte..neseniai isigijau katiniuka, tai nelabai turiu daug ziniu..cia forumas labai fainas, tai atejau pas jus pasikonsultuoti.. zodziu mano katiniukas mazutis dar visai, tik 5 savaiciu..kai atveze galvojau kaip reikes i deze pripratinti..bet viskas gerai, nuo pirmos dienos parodziau kur jo wc ir buvo tvarkingas. bet paskutinem dienom jo ismateles suskystejo..nors maisto nekeiciau,na tik palepinau desryte..ir fsio.. sysiu daro i dezute, o kakuti isitaise balkone i kampa daryti..pagaunu jau po laiko, bandau nubausti suduodama per uzpakaliuka ir gireztai sakydama koks begedis..atrodo jaucias kaltas,bet vistiek apsisukes tapati daro...patarkit ka daryti ir kaip ipratinti viska daryti i dezute?
QUOTE(undi @ 2009 07 10, 10:27) o as turiu tokia bedyte..neseniai isigijau katiniuka, tai nelabai turiu daug ziniu..cia forumas labai fainas, tai atejau pas jus pasikonsultuoti.. zodziu mano katiniukas mazutis dar visai, tik 5 savaiciu..kai atveze galvojau kaip reikes i deze pripratinti..bet viskas gerai, nuo pirmos dienos parodziau kur jo wc ir buvo tvarkingas. bet paskutinem dienom jo ismateles suskystejo..nors maisto nekeiciau,na tik palepinau desryte..ir fsio.. sysiu daro i dezute, o kakuti isitaise balkone i kampa daryti..pagaunu jau po laiko, bandau nubausti suduodama per uzpakaliuka ir gireztai sakydama koks begedis..atrodo jaucias kaltas,bet vistiek apsisukes tapati daro...patarkit ka daryti ir kaip ipratinti viska daryti i dezute? maniske irg viduriavo nuo desrytes. nebeduokit..negaliu patart, man paciai tokia beda. kazkas "uzplauke"
Merginos senoje temoje tikrai yra patarimų.
Pirmiausiai jūsų kačiukai dar labai maži ir turėjo dar pabūti su mamyte. Katė būtų juos visko išmokius. Bet kadangi kačiukai jau pas jus, tai tą darbą teks jums padaryti Išeidamos iš namų, uždarykite mažesnėje erdvėje, kad lengviau rastų dėžutę ir pačiom mažiau valyti reiktų. Būdamos namie stebėkite ir kai tik bandys tupti ne vietoje, nuneškite į dėžutę, Kokį kraiką naudojate? Ar dėžutė visada švari būna? O dėl viduriavimo. Nupirkite enterofermento kačiukui. Ir neduokite bet kokio maisto. Kačiukai turi būti maitinami kačiukų maistu. Ir pieno negalima. QUOTE(fenddi @ 2009 07 10, 12:58) Merginos senoje temoje tikrai yra patarimų. Pirmiausiai jūsų kačiukai dar labai maži ir turėjo dar pabūti su mamyte. Katė būtų juos visko išmokius. Bet kadangi kačiukai jau pas jus, tai tą darbą teks jums padaryti Išeidamos iš namų, uždarykite mažesnėje erdvėje, kad lengviau rastų dėžutę ir pačiom mažiau valyti reiktų. Būdamos namie stebėkite ir kai tik bandys tupti ne vietoje, nuneškite į dėžutę, Kokį kraiką naudojate? Ar dėžutė visada švari būna? O dėl viduriavimo. Nupirkite enterofermento kačiukui. Ir neduokite bet kokio maisto. Kačiukai turi būti maitinami kačiukų maistu. Ir pieno negalima. ACIU UZ PATARIMUS..TAIP PERSKAICIAU VISA SENESNE TEMUKE IR PASIKROVIAU MINCIU..ATLESKIT,JEI PASIKARTOJAU..BET RYTE KAZKAIP PACIAI NERAMU BUVO.. O DEL TO KAD KACIUKAS JAUNUTIS ATKELIAVO PAS MANE TAI APLINKYBES TAIPL LEME.. IR SIAIP MAISTUKA NAUDOJU SPECIALU,NORS IR VAIPOSI DAR,BET JAU TEKS PRIPRAST JAM..SAUSO MAISTO NORS IR ISMIRKYTO,VISTIEK NEEDA..IR DAR PAUOSTES SU LETENA PRIE INDO PABRAIZO, TIPO UZKASA..CIA JAM GAL LABAI NETINKA NA DEL UZDARYMO, KAZKAIP BANDZIAU, BET TAIP VARKSIUKAS UZSICYPE,KAD NEATLAIKE MANO SIRDIS,NEGALIU AS SAVO MYLIMUKO KANKINT TAIP..O KAS KEISCIAUSIA,KAI BUNU NAMIE DARO KUR REIKIA,REISKIAS ZINO, O KAI MANES NERA IR FSIO..TAI GAL CIA STRESAS,KAD VIENAS LIEKA.. O GAL KRAIGA KOKI NETEISINGA PARINKAU, KAIP NEZINANTI.. NES SIAIP DEL SVAROS, TAI TIK PRIDARO IR ISVALAU,NES PATI NEMEGSTU,KAD BUTU PASALINIU KVAPU IR NESVARUMU..KOKI GAL JUS KRAIGA PATARTUMET NAUDOT MAZAM KATINELIUI? QUOTE(undi @ 2009 07 10, 14:15) 1.IR SIAIP MAISTUKA NAUDOJU SPECIALU,NORS IR VAIPOSI DAR,BET JAU TEKS PRIPRAST JAM..SAUSO MAISTO NORS IR ISMIRKYTO,VISTIEK NEEDA..IR DAR PAUOSTES SU LETENA PRIE INDO PABRAIZO, TIPO UZKASA..CIA JAM GAL LABAI NETINKA 2.NA DEL UZDARYMO, KAZKAIP BANDZIAU, BET TAIP VARKSIUKAS UZSICYPE,KAD NEATLAIKE MANO SIRDIS,NEGALIU AS SAVO MYLIMUKO KANKINT TAIP..O KAS KEISCIAUSIA,KAI BUNU NAMIE DARO KUR REIKIA,REISKIAS ZINO, O KAI MANES NERA IR FSIO..TAI GAL CIA STRESAS,KAD VIENAS LIEKA.. 3.O GAL KRAIGA KOKI NETEISINGA PARINKAU, KAIP NEZINANTI.. NES SIAIP DEL SVAROS, TAI TIK PRIDARO IR ISVALAU,NES PATI NEMEGSTU,KAD BUTU PASALINIU KVAPU IR NESVARUMU..KOKI GAL JUS KRAIGA PATARTUMET NAUDOT MAZAM KATINELIUI? 1. Tas užkasimas maisto visai ką kitą reiškia. Bandykite išmirkytą sausą maistą pamaišyti su konservais. Paskui jau nebemirkytą maišykite, kad įprastų valgyti sausą.Kačiukas dar toks mažiukas, jam katės pienelio dar reikia. 2. Tai kol būnate namie ir galite stebėti, neuždarykite jo. O kai išeinate, tegul sau cypia. Ilgai necyps vis tiek. 3. Jeigu prie jūsų eina į dėžutę, vadinasi kraikas jam tinka. Geriausiai mažiukui būtų natūralus ar koks smėliukas.Aš pirkau tą tokį medinį Finko lyg vadinasi. O kačiukas nuo kirmėliu gavęs vaistukų? Gali ir dėl to viduriuoti. QUOTE(fenddi @ 2009 07 10, 13:36) 1. Tas užkasimas maisto visai ką kitą reiškia. Bandykite išmirkytą sausą maistą pamaišyti su konservais. Paskui jau nebemirkytą maišykite, kad įprastų valgyti sausą.Kačiukas dar toks mažiukas, jam katės pienelio dar reikia. 2. Tai kol būnate namie ir galite stebėti, neuždarykite jo. O kai išeinate, tegul sau cypia. Ilgai necyps vis tiek. 3. Jeigu prie jūsų eina į dėžutę, vadinasi kraikas jam tinka. Geriausiai mažiukui būtų natūralus ar koks smėliukas.Aš pirkau tą tokį medinį Finko lyg vadinasi. O kačiukas nuo kirmėliu gavęs vaistukų? Gali ir dėl to viduriuoti. aciu jums labai uz info 1. o ka reiskia tada masito uzkasimas? pasinaudosiu jusu patarimu del maistelio, dekoju 2. na siandien taip galvojau padaryti,bet kazkaip dar daviau viena sansa pasitaisyti 3. del kirminuku nzn, kaip tik planuoju pas veterinara vesti kad apziuretu ir susakytu viska del kirminuku, del skiepu.. QUOTE(fenddi @ 2009 07 10, 14:36) 1. Tas užkasimas maisto visai ką kitą reiškia. O ką jis reiškia? QUOTE(fenddi @ 2009 07 10, 16:23) Esu skaiciusi, kad pasilieka ant paskui maista. Mano kate toki iproti irgi turi. Isejusi is wc po didelio reikalo, is karto bega uzkasti sauso maisto indeli Mano persas irgi taip daro, užkasinėja maistą, po valandos grįžta, užraito ir vėl užkasa, bet taip daro ne visada, užtai labai įdomu
Geriausiai ir greiciausiai tualetu naudotis kaciukus ismokina ju mamos. Todėl labai svarbu,jų neatskirti nuo mamų per anksli.Geriausiai atskirti maždaug nuo 4mėn. Jei jau aplinkybės lėmė, kad pas jus atsirado jaunesnis kačiukas namuose tai ir mamos vaidmenį reikės prisiimti pačiai. Tiesiog stebėti kačiuką ir kai tūpia nešti į dėžutę.Paglostyti kai atlieka reikalą ten kur reikia, bet nebausti, jei padaro ne ten kur tikitės. labai svarbu, kad tokiu ne vietoje atliktų balučių būtų kuo mažiau, nes kačiukai tualeto ieško pagal kvapą. Jei jūsų kačiukas užuodžia savo reikaliukų kvapus iš įvairių pusių, jis gali pasimesti. Nesvarbu, kad jus to kvapo neužuodžiat,kačių uoslė daug jautresnė.
Kai keičiat jauno kačiuko kraiką, į pakeistą reikia įberti saujelę seno kraiko,kad būtu kaip kelrodė žvaigė
Arba galima tiesiog kai kaciukas pavalgo po kokios 10 minuciu nesti prie dezes. Jei jis pando iseiti is tos dezes vistiek sugrazinkit atgal.Po keliu tokiu nunesimu pati nueis kai tik nores. Manoji Tina taip ir priprato.
labas mergaites
bandysiu trumpai labai prasau kokiu praktiniu patarimu, buvo pas veterinoriu, pasake, kad jis nori kazka pasakyti, bet tikrai nerandam priezasties
man rodesi kad mums cia toks fenomenas, bet perskaiciau senesne temele
tai bandysim ka is senesniu patarimu, gal pamacys
Net nezinau ka ir pasakyti, tikrai keistas poelgis. As manau kaip ir jusu veterinaras turetumet ieskot priezasciu, jis nori kazka pasakyti. Bet matot nezinau jusu seimos padeties gal jis pavydi del kazko, gal jam kas nors nepatinka.
QUOTE(DONRA @ 2009 07 14, 19:16) labai prasau kokiu praktiniu patarimu, buvo pas veterinoriu, pasake, kad jis nori kazka pasakyti, bet tikrai nerandam priezasties Tikrai turėjo kažkas pas jus pasikeisti ar atsitikti. Šiaip nei iš šio nei iš to suaugęs katinas tikrai neturėtų taip daryti. Kaip suprantu sveikatos problemų neturi. Priežasčių reiktų ieškoti kitur. Patarčiau iš vis nuimti tuos kilimėlius. Jums atrodo, kad išplovėte, o katinas jaučia kvapą ir toliau ten daro. Bandykite ir dėžutę jo ten laikinai pastatyti.
aciu uz patarimus, dar prisiskaiciau is senesnes temeles
QUOTE(DONRA @ 2009 07 15, 22:14) aciu uz patarimus, dar prisiskaiciau is senesnes temeles bandykit tas vietas su acto tirpalu paplaut nzn ar tiesa kad katinas nebeuzuodzia kvapo savo, bet maniskiui padejo,jis ten nebedaro
Na as pasidalinsiu savo patirtimi, kaip pratinti katina prie kraiko dezes. Visada kai i namus parsinesdavau katinuka, palikdavau patalpoje su kraiko dezute, jei padarydavo ne i dezute (tarkim kakuti), tai su lopetele paimdavau gabaliuka ir imaisydavau i kraiko dezute, o ta vieta, kur budavo padaryta, kruopsciai isplaudavau, niekada nebardavau, kad neisgasdinciau katuko.
Ta pati padariau su 5 metu amziaus katinu, kuris kraiko dezutes akyse nebuvo mates, nuo to karto daro tik i dezute dar atlikus reikala dezuteje visada pagirdavau, paglostydavau. Maziukus katukus pati ikeldavau i dezute, glostydavau ir paemus uz priekiniu kojyciu pakapstydavau pati kraika. na o jei piktybiskai ne vietoje padarydavo, gal ir negrazus budas, bet snukuciu i kakuti QUOTE(DONRA @ 2009 07 15, 23:14) aciu uz patarimus, dar prisiskaiciau is senesnes temeles Manau jis kersyja kad palikot. Maniskis visada taip daro. Jei nerandam kur ,,kruveles'', tai nors vazonas nuo palanges buna numestas. Mano mazoji prieglaudinuke tersia didelius vazonus...
gal kas galėtų pakomentuoti apie katinėlių reikalų darymą ant klozeto?
as vargstu su miauke savo.. tai i dezute padaro tai ant kaldros.. geriau jau kokiam kampe darytu bet ne daro aant lovos.. dabar isbandineju ten jo dezute padet gal pades.. nes tai daro tai ne kaip uzplaukia;//
QUOTE(Valenthe @ 2009 07 27, 20:21) as vargstu su miauke savo.. tai i dezute padaro tai ant kaldros.. geriau jau kokiam kampe darytu bet ne daro aant lovos.. dabar isbandineju ten jo dezute padet gal pades.. nes tai daro tai ne kaip uzplaukia;// Geriau kol kas neleiskite i kambari kur pridaro. Kaldra gerai QUOTE(fenddi @ 2009 07 27, 20:24) Geriau kol kas neleiskite i kambari kur pridaro. Kaldra gerai tai kad jinai pas mane kambary kaip ir dezute turi ir miega toj kaldroj QUOTE(Valenthe @ 2009 07 27, 20:26) tai kad jinai pas mane kambary kaip ir dezute turi ir miega toj kaldroj Kad neiprastu kaldroje ir miegoti, ir reikalus atlikineti. Butinai auklekite Negirdejau kates zagsint
Sveiki!Labai reikia pagalbos.Turiu 6metų kastruotą katę, kuri karts nuo laiko, nesuprasi kodėl,padaro sysių ne vietoj (o kaku vietoj), dažniausiai kampuos,mamos kambary,nors buvo porą atvejų kai prisisiojo šalia dėžutės, bet atrodė švari buvo
nzn kur cia reiktu klausti tokiu reikalu (gal kas susidure),turiu kate jau beveik 3m,visad darydavo i dezute,nzn kas uzplauke pastaruoju metu pasisioja ant kilimeliu vonioje,jau antrus kilimelius pakeiciam,praeina kiek laiko ir vel tas pats,nebezinau ko griebtis ,gal kas tures kokiu patarimu?
mamos, gal kas priglaustumėt katytę? Laiptinėj prieš dvi sav radau dvi nabagėles, išsigandusias, bijančias žmogaus.. nu negalėjau palikt, parsinešiau, bet bėda, kad mano šunys nemėgsta kačių, Lora net buvo sužeidusi mūsų senają katę (ją teko išvežti mamai), tai didelė problema laikyti jas.. skambinau į Nuarą, Lesę, Pifą, nėra laisvų narvų, o Nuare pasiūlė atvežti ir užmigdyti, bet neleidžia man širdis.. Dabar katytės jau daro į dėžutę, nebėra baugščios, valgo viską ir būtų labai geros draugės.. Padėkit surasti joms namučius.. abi mažytės, baltoji kiek didesnė.. Gal kas iš pažįstamų ar draugų sutiktų turėti naują gyventoją..? galime atvežti į kitus miestus, susitartume..
![]() ![]() http://www.facebook.com/album.php?aid=2014...mp;l=0c657dd5e9
Nebezinau ka daryti, turiu 4 men katyte, ja pasiemem kai buvo 2ji menesiai, visa laika dare i dezute, bet isvaziavom i Palanga savaitei ir paprasem kad mama ateitu pamaitinti ir isvalyt dezute. Po keletos dienu ji padare ne vietoje
ir mum ta pati problema. bandziau specialiu purskalu purksti, bet jai vienodai sviecia. papurto kojeles, atseit, smirda, ir vistiek daro savo.
bet neitariate nuo ko cia taip galetu buti?
Sveikutės,
Turim problemėlę-mūsų katinas pridarė ant kiliminės dangos
Sveikutės. neturėjo boba bėdos, vadinasi.
Iš žmonių paėmėm 4 mėnesių katinuką. Fainutis toks. Pirmas 2 dienas darė į dėžutę, bet po 2 dienų pareinu iš darbo. Dėžutė nepaliesta. Nu galvoju, gal nenorėjo... QUOTE(Netimera @ 2009 10 14, 15:02) Nebezinau ka daryti, turiu 4 men katyte, ja pasiemem kai buvo 2ji menesiai, visa laika dare i dezute, bet isvaziavom i Palanga savaitei ir paprasem kad mama ateitu pamaitinti ir isvalyt dezute. Po keletos dienu ji padare ne vietoje QUOTE(Individualistė @ 2009 10 21, 13:50) Sveikutės. neturėjo boba bėdos, vadinasi. Iš žmonių paėmėm 4 mėnesių katinuką. Fainutis toks. Pirmas 2 dienas darė į dėžutę, bet po 2 dienų pareinu iš darbo. Dėžutė nepaliesta. Nu galvoju, gal nenorėjo... labas, ribokite kasiuko judejimo teritorija, uzdarykite kokioje virtuveja ir kitur TIK ten kur anksciau nebuvo pridares. padekite dezute ir parodykite, Kai pabus keles savite ar menesi mazoje teritorijoje tuomet prades(ipras) reikalus atlikti dezuteje. Jei dar nepades dar mazesne teritotija palikite pvz. vonia. QUOTE(MėnulioŠešėlis @ 2009 10 21, 15:33) labas, ribokite kasiuko judejimo teritorija, uzdarykite kokioje virtuveja ir kitur TIK ten kur anksciau nebuvo pridares. padekite dezute ir parodykite, Kai pabus keles savite ar menesi mazoje teritorijoje tuomet prades(ipras) reikalus atlikti dezuteje. Jei dar nepades dar mazesne teritotija palikite pvz. vonia. Bandysiu kažką panašaus daryti. Labai jau nesinori uždarinėti, nes kai grįžtam namo, vistiek visi visur vaikšto ir labai būtų sunku taip jau ignoruoti kačiuką ir ypač, kad jis į kambarį neįbegtų.. bandysiu iš pradžių dėžutę perstatinėt, maisto paberti toj vietoj, šnypšiu
Tai va. Apdengiau celofanu lovą. Tualetą nunešiau į dar nuošalesnį kampelį, o maistą dar toliau nuo tualeto. Veiksmas tam pačiam kambary. Ir padėjo! Bijau labai džiaugtis, bet lyg ir viskas susitvarkė.. antra diena
sveiki
sveikos
atsirado ir man beda su mano katineliu.. visada darydavo i dezute arba eidavo i kiema.. o vat jau kokia antra savaite kartas nuo karto pridaro i geles vazona!!! QUOTE(ciosyte @ 2009 11 04, 10:38) sveikos atsirado ir man beda su mano katineliu.. visada darydavo i dezute arba eidavo i kiema.. o vat jau kokia antra savaite kartas nuo karto pridaro i geles vazona!!! Gali persodint gele ir pridet i vazona akmenuku, katinas negales kapstyt ir turetu nebesidomet
Ir kas su tais katinais pasidarė
QUOTE(Shatura @ 2009 11 08, 20:49) Pastebėjau vieną dalyką, kad ji taip elgiasi tada, kai jai morčius (bent jau aš ja visada pagaunu būtent tada). Ar gali būti priklausomybė tarp šitų dvejų dalykų? Jei taip, tai ar pasikeis kas nors, jei mes ją sterilizuosim? Aciū turbūt Jūsų atveju taip tikriausiai ir yra, nes katės irgi gali žymėtis "savo" daiktus ir teritoriją. Patarčiau sterilizuoti, ir dėl katytės sveikatos, ir dėl Jūsų gerovės - pasikonsultuokit su veterinaru
maniske sterilizuota, bet vis tiek reiskia savo nuomone
QUOTE(Mingailiukas @ 2009 11 04, 00:02) QUOTE(Mingailiukas @ 2009 11 10, 23:05) Jūsų atveju problema yra tame, kad katytė pasijuto nebesaugi. Jai akivaizdžiai kelia stresą nauja situacija. Ir tai labai natūralu. Žmonės taip pat jaudinasi naujose vietose, juos neramina naujos situacijos (naujas darbas, vedybos, vaiko atsiradimas). Tik mes, žmonės, kitaip viską galime išgyventi - pakalbėti, pavyzdžiui, su sau artimu žmogumi, kuris mus nuramina ir vėl viskas nusidažo šviesiomis spalvomis. Mano pasiūlymas - skirkite katytei daugiau dėmesio. Ypač (!) kai ji elgiasi tinkamai. Daug daugiau dėmesio nei naujajam gyventojui. Jūsų valioje dabar "įrodyti" jai, kad niekas nepasikeis nuo to, kad atsirado naujokas. Ji turi jaustis saugiai. Be to, turi praeiti šiek tiek laiko, kad gyvūnas suprastų savo vietą hierarchijoje - juk atsirado naujas "gaujos" narys. Priimti jį? O gal ne? Kaip jis reaguos į mane? Kaip elgsis? Argi nenatūralus pasimetimas? Neleiskite jai "reikšti savo nuomonės" netinkamu būdu. Kai ji atlieka savo reikalus ne vietoje, būkite pasiruošus ją izoliuoti. Tarkim, į vonią ar kitą kambarį. Tačiau visada "bausmes" turi lydėti ir "dovanos". Kaip jau ir sakiau - skirkite katytei daug dėmesio, kai ji elgiasi tinkamai.
mano tai pridaro prie WC duru, kai jai neisvalyta buna deze. Turiu valyti kas diena, ir sestad ryte isvaziavusi i sodyba bei sekmad vakare grizusi-randu dovanele
Su saviškio "charakteriu" aš jau beveik susitaikiau... tai dabar ateities sprendimas - odiniai baldai... nes senukas "mergautinis-studentiškas" baldų komplektukas jau taip sužymėtas, kad net baisu... kolkas gelbėjamės tik Biodor'u (išvalius pripurškiam, kad kvapo nebūtų). Ir svarbiausia, kad nepagaunu kada jis pasistengia
Mano katei 2 metai
|