2004 m. Kovo pabaiga... Stebuklinga naktis. Patirties stoka. Ir mano pilvelyje apsigyvenai tu... Maža maža kruopelytė. Netyčia... 2004 m. pirmasis Gegužės šeštadienis... Vis dar prisimenu tą dieną kai pajutau,kad kažkas manyje yra ... Jaučiau ir baimę, ir laimę... Nežinojau kas bus, bet buvau laiminga,nes žinojau, kad tą žmogeliuką auginsiu ne viena... Buvau tokia jauna, bet žudikė būti nenorėjau...
Atsimenu tą akimirką, kai Mes vaikščiodami mieste pagalvojome, o kur gi mano dienos ? Nutarėme nieko nelaukę nusipirkti nėštumo testą. Reikėjo laukti iki ryto... 2004 m. Pirmasis Gegužės sekmadienis - Motinos diena. TEIGIAMAS !!! Mintyse prasisuko visas mano gyvenimas... Pagalvojau apie viską - mokyklą, jaunystę, draugus...Tai nei tada, nei dabar buvo ne esmė, nes turiu tokį puikų vyrą, kuris sugebėjo nenužudyti besiskleidžiančių mano jaunystės pumpurų. Svarbiausia, kad manyje yra kūdikėlis, norintis gyventi, pažinti pasaulį... Jei taip jau atsitiko, reiškia taip turėjo būti - toks mano likimas, būti jauna mamyte... Grįžau pas tuomet dar savo draugą ir pasakiau naujieną... Pravirkau, o kitaip ir būti negalėjo. Vis dar negalėjau tuo patikėti. O jis pasakė - nusiramink ... auginsime!!! Tai buvo nuostabus jausmas, kai iškart pajutau palaikymą. Dabar reikėjo pasakyti tai mamai... Tai buvo baisiausias laikotarpis... Bet ir šitoje vietoje kitaip negalėjo būt. Pati nenorėčiau, kad mano dukra tokio amžiaus pastotų.
Nuėjome pas ginekologę, kad sužinotume kiek laiko aš jau nėščia? 5 savaitės Ėjo laikas... Mano pilvukas vis didėjo ir didėjo, daug naktų praleistų ligoninėje tik dėl to mažo angelėlio kuris manyje spardėsi. Jaudinausi ne tik aš, bet ir būsimasis tėvelis. Buvo baisu kaip viskas klostysis toliau. Ligoninėje žymėdavau kiekvieną spurdėjimą, ne kartą mačiau tą žmogutį ekrane, kartą man pasakė, kad laukiamės mergytės, tai buvo dar viena džiugi staigmena... Kiek kartų namuose prieš miegą įsivaizduodavau save, tapusią mama, o savo mylimąjį tėčiu...Kartais ir ašara skruostu nuriedėdavo... Krauti kraitelį ir vėl nebuvo paprasta. Tačiau viskas susiklostė gerai, viskam visko užteko. Svarbiausia sveikas vaikutis ir laimingi tėveliai. Artėjo paskutinės dienos, jaučiausi pavargusi, išsekusi - jau taip laukiau gimdymo. Gimdymo terminas gruodžio 28-oji. Kadangi tai pirmas nėštumas nežinojau kaip ištikrųjų skauda, todėl gruodžio 25 rytą pamaniau, kad jau laikas...tuo labiau, kad per paskutinį vizitą gydytoja pasakė, kad iki termino neištempsiu ir pagimdysiu ankščiau...Na ir pavalgę Kalėdinius pusryčius išvažiavome į linksmybes. Nuvažiavus tradicinė apklausa na ir dar...kaklelis tik 2 cm... Šiandien dar negimdysiu. O GAILA... Ir taip, kasdien tas pats atsakymas, gruodžio 28-ają išvis nervai suėmė, nieko įpatingo nejaučiu, širdelė plaka normaliai, atsidarymas 3 cm... ir gydytojos nuosprendis, jei šiandien nepagimdau rytoj tikrai pagimdysiu.
2004 Gruodžio 29 d. 10.00 Taip ryte susirinkome daiktus ir iškeliavome gimdyti... Tada jau tikrai nebelinksma buvo... Prakirpo vaisiaus vandenmaišį ir prasidėjo tikrieji sąrėmiai... Suleido nošpos kakleliui ruošti ir dar kažkokių raminančių vaistų... Atsimenu tik sąrėmius, o daugiau rodos tik miegojau. Bet koks gi miegas kai sąrėmis kas 2 - 3 minutes. Atsimenu savo vargšelio vyro miną, kaip jis žiūrėjo į mane ir klausinėjo kuo gali padėti... Kadangi aš nieko gero nepasakiau, tai vargšiukas man šaltus kompresus ant galvos dėliojo... Man tai labai padėjo. Na ir maždaug 16.20 gydytoja ateina, patikrina ir sako, kad gimdysim... Gerai nepamenu, bet rodos 3 stūmimai ir 16.45 pagaliau!!! Mažytė mūsų dukrytė. Na, ne tokia jau ir mažytė - svėrė 3910g., o ūgis 54 cm. Bet labai gaila, kad kaip kitoms mamytėms man niekas jos ant krūtinės nepadėjo... Buvo truputėlis plyšimų, kol mane sutvarkė, sutvarkė ir mažylę. Atrodo ČIA, ŠTAI ČIA GULI MANO DALELĖ, netikėtai pasibeldusi į mūsų gyvenimus ir apvertusi juos aukštyn kojom. Buvome tokie laimingi, kartu ir pavargę. Dabar suprantu, kokiam gyvenimo išbandymui ryžausi...kokią atsakomybę jaučiu. Ir dabar kol dar nepraėjo nei metai, nutariau visa tai aprašyti. Noriu sudėti visus savo jausmus, išgyvenimus tau į skrynią tam, kad užaugusi - Tu brangi dukryte, galėtum visa tai įsivaizduoti... 
O čia žadėta antroji dalis
Kaip gražu  Manau užaugusi dukrytė su malonumu išklausys kaip buvo laukiama ir kaip gimė
smagu girdėti kaip vaikai mylimi nuo pirmų dienelių - tai juk taip svarbu  linkėjimai jaunai mamytei
Kaip smagu, kad leliukas jau nuo pat pirmos dienos buvo laukiamas ir mylimas  . O užaugusi mergaičiukė turės tikrą gimimo istoriją. Šaunuolė mamytė, kad viską taip gražiai aprašė
LARISA 74
2005 09 24, 16:39
QUOTE(LiniuTe @ 2005 09 22, 00:13) labas Liniute,tau raso jau patirusi mama,Larisa,sveikinu is visos sirdies ,linkiu daug sveikatos ir laimes auginant mazyle.as jau turiu dvi sesutes,vyr.bus 4 metai o mazajai tai toi bus metukai  kai skaitau tavo aprasima tai vis savo gymdimus prisiminu,gal kada irgi aprasisiu ,dabar nera laiko,otaip bendraukim
Labai malonu susipazinti...as taipat kadanors svajoju apie antra leliuka...bet dar labai labai negreit  Tikiuosi kadanors perskaityti ir tavo gimdymo istorija
Puikiai parašyta, buvo įdomu perskaityti.  Ir mamytė, tokia jauna...
Pingvinukas
2005 10 29, 06:42
Graži istorija. Dukrytė, kai užaugs skaitydama tikrai džiaugsis. Sėkmės
siaulietuke
2008 02 17, 00:43
Labai silta ir miela istorija.
Ačiū.
Labai graži gimdymo istorija...ak, tie maži stebuklai...
(Emili)
2008 03 26, 09:07
Galway_girl
2009 07 02, 00:45
Labai grazi istorija
@mamyčiukas@
2009 07 02, 16:39
Sveikinimai sulaukus stebuklo
saunuole mamyte,kad neissigando  .stprybes ir toliau
brangenybe
2009 07 07, 14:42
Graži istorija
zylutes
2009 07 07, 19:08
kaip grazu
Graži istorija
KaleduManiake
2009 07 09, 00:28
Jei ne paslaptis, keleriu metų buvai?
aukselis14
2009 07 10, 12:20
grazu
QUOTE(KaleduManiake @ 2009 07 09, 01:28) Jei ne paslaptis, keleriu metų buvai?  16 pastojau  Dabar laukiame dar vieno stebuklo, tik skirtumas tas kad šitas buvo planuotas, reikia juk brolio dukrytei.
vaiiiiiiii, kokia jauna mamyte  na bet kuo nuosirdziausi sveikinimai, ir saunuole, kad ryzaisi antrajam.
Natalija;D
2009 08 07, 17:36
Už tokią stebuklingą istoriją dukrytė ateityje tikrai bus dėkinga...
Mo(ni)ka
2009 08 07, 17:49
Labai graži istorija
Lotyna*
2009 08 08, 17:57
Matau, greit sulauksim antros istorijos
Ligija7
2009 08 15, 22:14
Ačiū QUOTE(ederi @ 2009 08 07, 18:26) vaiiiiiiii, kokia jauna mamyte  na bet kuo nuosirdziausi sveikinimai, ir saunuole, kad ryzaisi antrajam.  Jauna. Bet ne ką prastesnė mama jaučiuosi už deramu laiku gimdžiusias QUOTE(U.g.n.e @ 2009 08 08, 18:57) Matau, greit sulauksim antros istorijos  Reiktų prisiruošti.  Nes čia viskas vyko dvigubai greičiau.
labai grazi istorija  .sveikinu su dukryte
Streamy
2009 09 07, 10:59
Šaunuolė tu mūsų  Labai smagu skaityti tavo istorija, ir labai laukiu antrosios
Daisiuke
2009 09 07, 16:24
grazi istorija
Labai ačiū. Yra ir antroji dalis.
Kiap graziai ir siltai viskas parasyta
Svarune
2009 09 09, 21:40
nu labai grazu..einu ieskot antros dalies..saunuole
Mamyte.Linute
2009 09 11, 14:09
labai grazi istorija.
Dar viena puiki istorija 16-os buvai tikrai labiau pasiruošusi,nei aš būdama 21-rių,nevisoms vienodai ateina supratimas apie motinystę.Esi šauni mama! Dar sykį sėkmęs
DiaSelė
2009 09 12, 18:17
gražus aprašymas,sveikinu
Svarune
2009 09 30, 21:26
prasau parasykit kaip dabar laikotes...
Laikomės puikiai. Aš labai laiminga mama.
tikroji meile
2009 11 06, 17:20
graži istorija
liolia79
2009 11 28, 12:45
Labai ačiū
|
|