Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Dantukai
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 0 iki 1 metų
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
KRIAUKLELE
Sveikos mamukes,

Pamaciau, kad senoji tema uzdaryta, o naujos neradau ax.gif Tai norejau jusu pasiteirauti kada dygo jusu vaikuciu dantukai, kaip vaikutis reaguodavo i naujuosius gyventojus burnyteje? Ar labai seiliodavosi? Ka jus tepdavot burnyteje? Ar masaziukus kokius darete?

As pati tik dabar pastebejau (maniskei tik dabar suejo 8 men), kad jai pradejo listi antrasis dantukas, mergaiciuke be galo irzli, o per diena pakeisti reikia ne viena bodziuka, nes visi iki bambos slapi buna ax.gif

--------------------

PIRMA TEMA
Lokiukas
Mums dantukai pradejo dygti 5,5 men blink.gif
Tai aisku buvo seiliu daug, as irgi perrengdavau kelis kart per diena, jokie seilinukai nepadejo, nes budavo iskart grauziami ciulpiami ir kitaip naudojami dantenoms pasikasyti lotuliukas.gif
Kai labai zirsdavo tepdavau Dentinox tepaliuku dantenytes, taciau nakti padedavo tik mamos papulis - cia jau pas mus vaistas nuo visu ligu doh.gif bigsmile.gif
Taigis dabar turim du dantukus - abu apacioje thumbup.gif

Lengvo jums dantuku dygimo 4u.gif 4u.gif 4u.gif
varle123
o mes dar neturime dantuku,o mums jau 5.5 men., bet mergiote darosi nervuota matyt greit turesime lotuliukas.gif
rutele21
Sveikos mamytės,
mano mazylei jau 10 mėnesiukų bet mes neturim dar nei vieno dantuko, jau laukiam nuo 5 mėn., bet kaip nedyksta taip ir neišdyksta g.gif verysad.gif
Rainstone
Mano metinukui jau 9 dantukai smile.gif
dinokis
mums ryt 5men ir jau turime viena prasikalusi dantuka lotuliukas.gif . Seilejames labai senai, dedu seilinukus, nes perrenkt tikrai reiktu ne 3, o visus 30 kartu lotuliukas.gif Kai dabar labai karsta, laikome plika, tai kaip viena mamyte minejo, seiliu pilna bambute buna thumbup.gif . Kad butu labai irzlus, tai nebuvo, tepeme tepaliuku tik 1 karta
..simutea..
Mano pabiručiams jau 8 mėnesiukai, vienam pirmas dantis septinto mėnesio gale išdygo, kitam aštunto pradžioje. smile.gif
vienas tai lb ilgaij buvo zirzlius, o kitas tai tik kokias dvi dienas prieš išdygstant dantukui.
na mums tai nebuvo tų seilių upelių, aišku viską kišdavo į burnytę, griauždavo ir db dar tebegriaužia. labiausiai patinka visokie šniuriukai, kaspiniukai ir pan. lotuliukas.gif
Aš su dentinox patepu, dar vyras nupirko ant piršto maunamą tokį kaip dantų šepetuką, mūsų gyd. rekomendavo, kad ugdyti nuo pat mažumės įprotį prižiūrėti dantis smile.gif
varle123
kokius tepaliukus naudojate?
janneta
sveikos mamytes 4u.gif mums jau greitai penki menesiukai ir mes jau turime du dantukus,pirmas isdygo 3,5menesio o antras 4 menesiu,ir jei neklystu neuzilgo turetu dar islysti nes leliukas labai jau kramto pirstukus ir keleta dieneliu irzlus buvo g.gif su pirmaisiais labai nevargome,po kokias dvi tris dienas pazyzdavo,ant ranku vis panesiodavau,patepdavau su kamistad tepaliuku,pamasazuodavau dantenas ir islysdavo thumbup.gif
vikusedo
labuka 4u.gif mano pupai pirmas dantukas 4,5 men issikale, o antras vakar, t.y. po kokiu 3 ar 4 dienu pirmam issikalus ax.gif o jau zyzlumas tai neispasakytas,,,pastoviai ant ranku doh.gif biski viduriukai buvo palaisveje, tepam kamistado tepaliuka ir laukiam kol baigsis ta kankyne mazylei wub.gif
aisstte
Labukas,
Mums jau 8 mėnesiukai ir 2 dienos, bet dantukų dar neturime ir dar tikrai jų nesimato, labai labai jų laukiame...
Meškašunis
QUOTE(rutele21 @ 2009 07 19, 19:37)
Sveikos mamytės,
mano mazylei jau  10 mėnesiukų bet mes neturim dar nei vieno dantuko, jau laukiam nuo 5 mėn., bet kaip nedyksta taip ir neišdyksta g.gif  verysad.gif
*

Ir maniskei 10 , bet dantuku nera. Man paciai tik metuku isdygo. Tai, jauciu, ir jau taip pat bus.....
Raselelyte
Vakar buvom pas gydytoja eilinei apziurai, tai ji paziurejo, tai pasake kad dar negreit pas mus dantukai ..... verysad.gif
vetruze
oi kaip as laukiu,tiksliau ne tik as visi aplinkui,bet kaip ner taip ner pas mus smile.gif
kaaatute
mūsų dukrytei dabar 5,5 mėn. dantenos ištinę jau nuio kokių trijų menėsiukų, bet dantukų kolkas neturim dar. O seilėjamės tai labai daug ir jau panašu, kad tuoj pasirodys ir pirmieji dantukai smile.gif

QUOTE(varle123 @ 2009 07 20, 11:29)
kokius tepaliukus naudojate?
*

dažniausiai naudojame dentinox, nes bandėme ir kamistat, bet mažytei jis nepatiko schmoll.gif
Ievosius

Prašome visas galinčias šiandien susirinkti su vežimais prie Seimo.
Rengsime tuščių vežimų akciją. Prie įėjimo į posėdžių salę sustatysime tuščius vežimus su plakatais ar šiaip "laiškais".

Tikslus laikas 20val. Renamės prie 3 rūmų 19.30val
Visai nedaug beliko iki seimūnų atostogų (liepos pabaigoje), todėl jie skuba greičiau priimti pataisas ir nuolat kaitalioja įstatymų priėmimo laiką, kad mums būtų nepatogu susirinkti (matyt kažkiek sąžinę pakutenam).
Prašome, jei yra bent menka galimybė sudalyvauti, ateikite.

Apie savo dalyvavimą informuokite AMS el.paštu - aktyviumamusamburis@gmail.com . Atsiųskite savo vardą, pavardę ir kontaktinį telefoną. - suorganizuosime leidimus į Seimą.

Ateisiančios nepamirškite asmens dokumento!
Kontaktinis asmuo - Neringa, tel. 865614819

Ačiū už supratimą ir aktyvumą 4u.gif
Smilga*
Mano maziui pirmi dantukai isdygo 8 men apacioje, truputi buvo irzlesnis ir truputi pakilo temp. O kai dygo virsuje, tai kosmaras kazkoks - irzlumas, nemiegojimas, verkslenimas...ir dabar va dygsta 5 dantukas, tai klykti naktimis pradejo, net mikstura raminancia duodam ir vonia su valerijonu nuoviru darom kad aprimtu, labai sunkai virsuje kalasi verysad.gif

dar tepu Kamistad tepaliuku, nelabai veikia, o grauzia tai viska, ypac metalinius, saltus daiktus, matyt desnukes vesinai taip.
cine
mums jau 9 menesiukai, bet dantu dar nesimato smile.gif, tik seiliojasi istisai... as labai ir nepergyvenu, dukrai irgi pirmi tik 10 menesiu pasirode... uztat paskui kai pabiro dygti, nespejom skaiciuoti...
timi
mes vargome tik su pirmu dantuku jis islindo 7iu men. tai tepdavau dentinox o pries miegeli idedavau zvakute nuo skausmo,islindus pirmama islindo ir antras bet su juo vargo nebuvo, pamateme ji jau kai buvo islindes biggrin.gif o vakar pastebejau kad ir virsuj turime dantuka thumbup.gif

Srika
maniskes mazyles tp inensyviai iesko datuku burnytese, kisa kumstukus, grauzia viska kas tik papuola po rakutemis. Smegenukai patine, seilejasi - na, gan normaliai. Net nzn kada cia mes sulauksime dantuku, dar galetu trupuciuka pakenteti, nes esu girdejusi kad kuo veliau isdyksta tuo stipresni ir sveikesni jie buna. Bet jau turiu nusipirkusi Kamistad (raminamojo ramuneliu tepaliuko) ir dentinox - pastarajy liepe naudoti tada kai Kamistad nepades,mat jis yra stipresnis.
diva3
Pirmai dukrytei isdygo pirmasis dantukas 6,5men. Mazyliai manau bus panasiai, gal keliom savaitem veliau. Mus siek tiek apramina Kamistad.
loremi
Mano maziui jau 6men. dar dantuku neturim. Labai irzlus, viska i burnyte kisa, seilejasi. Turim tokia zele ,,teetha'', padeda siek tiek.
JOKU
Sveikos,
mums 4,5 men.. Pasidare mazius labi irzlus, ypac vakare. Labai seilejasi ir viska i burna deda, o kai pasigauna kieno nors sulenkta pirsta, tai net dreba kaip noretu ji sugrauzti. Gal tai jau dantu dygimo pradzia. Ir vidurius palaisvino. Anksciau tustindavosi kas dvi dienas, o dabar i diena po 2 kartus.
bezdzionele
QUOTE(Srika @ 2009 07 25, 12:10)
maniskes mazyles tp inensyviai iesko datuku burnytese, kisa kumstukus, grauzia viska kas tik papuola po rakutemis. Smegenukai patine, seilejasi - na, gan normaliai. Net nzn kada cia mes sulauksime dantuku, dar galetu trupuciuka pakenteti, nes esu girdejusi kad kuo veliau isdyksta tuo stipresni ir sveikesni jie buna. Bet jau turiu nusipirkusi Kamistad (raminamojo ramuneliu tepaliuko) ir dentinox - pastarajy liepe naudoti tada kai Kamistad nepades,mat jis yra stipresnis.
*

zinau ir as sita dalyka kad kuo veliau dantukai isdygsta tuo jie stipresni,va zinau viena moteri kuriai isdygo pirmas dantukas 4men. o dabar jai 50 ir jau su protezais,neturi savo dantu jau. nezinau gal tai tik sutapimas. o kada anksciausiai gali dantys isdygti? maniskiui tik 2men. o jau seliojasi labai ir kumstis pastoviai burnoj.
Raselelyte
QUOTE(bezdzionele @ 2009 07 26, 12:08)
zinau ir as sita dalyka kad kuo veliau dantukai isdygsta tuo jie stipresni,va zinau viena moteri kuriai isdygo pirmas dantukas 4men. o dabar jai 50 ir jau su protezais,neturi savo dantu jau. nezinau gal tai tik sutapimas. o kada anksciausiai gali dantys isdygti? maniskiui tik 2men. o jau seliojasi labai ir kumstis pastoviai burnoj.
*

oi ivairiai buna, kiekvienam maziukui individualiai...buna kad ir 3 menesiu jau mazyliui dantukas pasirodo... g.gif musiske irgi ilgai gana jau seilejasi, viska i burna kisa, dantenos paburkusios, o dantuko kaip ner taip ner.... schmoll.gif ir daktare apziurejusi pasake, kad dar pas mumis negreit dantukai pasirodys schmoll.gif nors ji ir seilejasi ir viska i burnyte kisa g.gif ir dar plius ZIRZALAS juodas pasidare doh.gif nuo ranku nenulipa visiskai verysad.gif doh.gif
*caffe macchiato*
Sunelis irgi buna be galo irzlus kai dygsta dantukai verysad.gif turim jau 6, bet kai tik dygsta naujas - is karto problema unsure.gif tepu DENTINOX, padeda bet trumpam, be to vidasa reikia ideti zvakute VIBRUCOL, nes kitaip vaikas kankinasi...
Bitute1977
rolleyes.gif maniskei ciocei pirmi 2 dantukai isdygo 5,5 men.,dabar jau esam 10 men.,turim 8 dantukus thumbup.gif ,jokio vargo nebuvo,nei seiliu,nei zyzimo ax.gif
Raselelyte
QUOTE(Bitute1977 @ 2009 07 26, 19:41)
rolleyes.gif maniskei ciocei pirmi 2 dantukai isdygo 5,5 men.,dabar jau esam 10 men.,turim 8 dantukus thumbup.gif ,jokio vargo nebuvo,nei seiliu,nei zyzimo ax.gif
*

oi kaip jums faina 4u.gif kad ir mums taip butu rolleyes.gif
sagute2
mano sunelis tai istisai zyzia, skausmai prasideda pries 2 sav iki dantukas pasirodo ir baigiasi 2 sav po. kadangi kas menesi vis sulaukiam dantu, tai tokia busena tapo nuolatine. doh.gif
ar ima jusu maziai kramtukus? maniskis dar labiau susierzina pakramtes ir meta, tai pastebejau kad megsta audini ciulpt, seilet - nusiramina. o tie tepaliukai menkai tepadeda.
Agniska
Mums irgi 6mėn bet dantukų dar neturim smile.gif
..simutea..
QUOTE(bezdzionele @ 2009 07 26, 13:08)
*

Tai yra bobuciu paistalai! lotuliukas.gif siaip sveikam vaikui, apatiniai kandziai turi išdygti 6-8 mėn, taip rašo vaikų ligų žinyne. Būna, kad gimsta su dantukais, vat tada tai negeraij.. mano abu kleckiukai nuo kokių 4 mėnesių pasiseilėdavo, kišdavo viską į burną, ir tokie zirzliukai būdavo, o pirmieji dantys išdygo tik 7mėn.pab. ir 8 pradž. kankinomės 4mėn doh.gif Db mums 8 su pusė, jau turim po du dantukus thumbup.gif
irmuleb
mums tai pirmas dantukas prasikale 6 menesiu ir savaites biggrin.gif irzlesnis buvo.temperaturos turejom net tris dienas iki 39 sukilus net buvo schmoll.gif nu bet dabar jau nieko,bet man rodos tuoj ir antras lys salia biggrin.gif
tigriuke
mums jau metai turim 8 priekinius dantukus dabar lenda galiniai tai vaikas neimanomai irzlus doh.gif
kincioskis
QUOTE(vikusedo @ 2009 07 20, 15:38)
labuka  4u.gif  mano pupai pirmas dantukas 4,5 men issikale, o antras vakar, t.y. po kokiu 3 ar 4 dienu pirmam issikalus  ax.gif o jau zyzlumas tai neispasakytas,,,pastoviai ant ranku  doh.gif  biski viduriukai buvo palaisveje, tepam kamistado tepaliuka ir laukiam kol baigsis ta kankyne mazylei  wub.gif
*

o as maniau,kad man vaidenasi,jog matau kazkokius du baltus taskiukus apatiniam zandikauly..ir viduriukus jau pora dienu kaip paleido,gal tikrai jau pradeda kaltis bigsmile.gif nemaniau kad taip anksti gali... blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(bezdzionele @ 2009 07 26, 11:08)
*

esu girdejusi bet tikrai netikiu..jei vaikas gimsta vesliu paklauciu juk dar nereiskia,kad bus praplikes 50 metu lotuliukas.gif
Iewuzze
Sveikos 4u.gif

mano mazyle pries kelias dienas pradejo viduriuoti, pakilo temperatura, slogos nera, gerklyte taip pat sveika g.gif itariu, kad dantukai, norejau paklausti, gal kam nors buvo tokie pozymiai ir po kiek dienu mazdaug prasikale dantukas? 4u.gif
necka
Na o mums jau tuoj prasides 12 menuo, o dantuku dygimo nenusimato schmoll.gif Dantenos net nepabrinkusios, nors tie dantukai po dantenomis matosi jau nuo 5 men. Vakar kaip tik knygoje uzskaiciau, kad velyva dantu dygima gali lemti genai, bei jei mama nestumo metu nepakankamai vartojo produktu su kalciu. Man taip ir buvo, budama nescia negalejau net paziuret i varske, na piena truputi geriaau, bet turbut neuzteko. g.gif
loremi
Mes jau turim dantuka thumbup.gif .Visa menesi vargom ir jis ir mes kol dantukas islindo doh.gif
burbuliuxbum
O paveldėjimas ar turi įtakos g.gif man ir vyrui pradėjo dygti vėlai, apie devintą mėn., tai ar ir mūsų mažei taip bus? Mums 6mėn.,bet dar jokių ryškių dantukų dygimo požymių nesimato unsure.gif
lincia_pincia
Sveikos 4u.gif

Ar gali buti, akd mano 3 menesiu lelytei jau kalasi dantukai? blink.gif Nes pasidare mergiote tikras zirzalas, nuo rankyciu nenulipa, zyzi, mykia, ramiai viiskai nepaguli doh.gif ir seilejasi beprotiskai, seiles upeliais varo, net seilinukai nebepadeda doh.gif ir kumsti kisa i burna ir ne ciulpia, o tiesiog kramtyte ji kramto, kad istrukus kartais net praudes buvo doh.gif siandien lieciau dantenytes apatines jos tai nejauciau lyg ir kietumo schmoll.gif ta vat pasakykite man ar gali 3 men lelytei dygt dantukai? blush2.gif ar ne ankstoka? blush2.gif
agnitaa
pas mus taip pat didelis seiletekis, naudojame seilinukus kurie neperslampa ir labai padeda.per diena nereikia keisti rubeliu.dantuku dar neturim bet manau greit jau turesim.mazoji jau trecia nakti nemiega doh.gif
..simutea..
QUOTE(burbuliuxbum @ 2009 08 01, 16:17)
O paveldėjimas ar turi įtakos g.gif man ir vyrui pradėjo dygti vėlai, apie devintą mėn., tai ar ir mūsų mažei taip bus? Mums 6mėn.,bet dar jokių ryškių dantukų dygimo požymių nesimato unsure.gif
*

Nemanau, kad turi įtakos. man ir vyrui taip pat devynių mėn. išdygo, o mūsų mažiams, kaip jau minėjau, 7 pabaigos ir 8 pradžioj smile.gif
murce
....dantukai gali būti ir nuo kelių mėnesių, kjuk yra ir gimusių su dantuku smile.gif mums pirmasis išdygo 5,5 mėn, o dabar jau ir antrasis wub.gif o kumštukus graužti pradėjo nuo 2 mėn, ir seilėti.....poto apmažėjo, vėl padidėjo tas seilėtekis...o kumštukus tai labai graužė- gydytoja tai sakė, kad dantenos ruošiasi- niežti mažyliams cool.gif
SuperMeska
QUOTE(lincia_pincia @ 2009 08 01, 20:34)
Ar gali buti, akd mano 3 menesiu lelytei jau kalasi dantukai?  blink.gif Nes pasidare mergiote tikras zirzalas, nuo rankyciu nenulipa, zyzi, mykia, ramiai viiskai nepaguli  doh.gif ir seilejasi beprotiskai, seiles upeliais varo, net seilinukai nebepadeda  doh.gif
*

Aisku gali wink.gif
Buvom pas pediatre, tai sake mums jau dygsta dantukai bigsmile.gif O manoji lygiai taip pat kaip tavo mergyte elgiasi - visur seiles, rankos burnytej ir pastovus zirzimas.

Mums gydytoja israse kazkokio sirupo, apie tepaliukus nieko nesake. Ar jie veiksmingi nors kiek?
ericute
mano mergaitei dar tik 2.5 men o grauzia kumsti istisai,elgesio pakitimu nepastebejau. tai cai jau dantukai gali buti ? blink.gif
mamulka10
QUOTE(loremi @ 2009 07 31, 19:09)
Mes jau turim dantuka thumbup.gif .Visa menesi vargom ir jis ir mes kol dantukas islindo doh.gif
*

sveikinam 4u.gif 4u.gif 4u.gif

pas mus irgi dantuku metas, siuo metu turim 9 dantukus esam 10 men. ir kolkas sustojo tas augimas unsure.gif
vetruze
o mums praeita savaite Palangoje pirmasis pasirode
Maja**
Sveikutes 4u.gif
Mano mazylei jau 7 men, seilejasi nuo 3 men..o dantuku kaip nera taip nera... unsure.gif
Drauge sako lyg jau ir boluoja kazkas, bet as pati nematau...juk turetu dantenos buti patine.. g.gif
Kad butu irzlesne taip pat nepastebejau. O jau kaip laukiu as to pirmo datuko wub.gif
erikiuxxx
QUOTE(Maja** @ 2009 08 05, 21:08)
Sveikutes  4u.gif
Mano mazylei jau 7 men, seilejasi nuo 3 men..o dantuku kaip nera taip nera... unsure.gif
Drauge sako lyg jau ir boluoja kazkas, bet as pati nematau...juk turetu dantenos buti patine.. g.gif
Kad butu irzlesne taip pat nepastebejau. O jau kaip laukiu as to pirmo datuko  wub.gif
*

mano mama sake kad as seilinausi nuo 3 menesiu,o ji vis lauke dantuku kada isdyks,o jis pasirode tik 1metu10dienu doh.gif ,ir iki to vis as seilidavausi ax.gif
erikiuxxx
QUOTE(Maja** @ 2009 08 05, 21:08)
Sveikutes  4u.gif
Kad butu irzlesne taip pat nepastebejau. O jau kaip laukiu as to pirmo datuko  wub.gif
*

turetu dantenose buti ipjovimai smile.gif

mes tai 7menesiu pirmo danties su laukem, smile.gif bet visi labai gerai dygo,net nepastebejau,vaikas budavo linksmas,labai tykiuosi ir antram taip bus rolleyes.gif
Maja**
QUOTE(erikiuxxx @ 2009 08 05, 23:42)
mano mama sake kad as seilinausi nuo 3 menesiu,o ji vis lauke dantuku kada isdyks,o jis pasirode tik 1metu10dienu doh.gif ,ir iki to vis as seilidavausi ax.gif
*

Mano vyrui anyta sake labai velai dantys isdygo, kad tik nebutu mano Ema i ji rolleyes.gif ...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.