KRIAUKLELE
2009 07 11, 16:53
Sveikos mamukes, Pamaciau, kad senoji tema uzdaryta, o naujos neradau  Tai norejau jusu pasiteirauti kada dygo jusu vaikuciu dantukai, kaip vaikutis reaguodavo i naujuosius gyventojus burnyteje? Ar labai seiliodavosi? Ka jus tepdavot burnyteje? Ar masaziukus kokius darete? As pati tik dabar pastebejau (maniskei tik dabar suejo 8 men), kad jai pradejo listi antrasis dantukas, mergaiciuke be galo irzli, o per diena pakeisti reikia ne viena bodziuka, nes visi iki bambos slapi buna  -------------------- PIRMA TEMA
Lokiukas
2009 07 14, 21:45
varle123
2009 07 19, 15:55
o mes dar neturime dantuku,o mums jau 5.5 men., bet mergiote darosi nervuota matyt greit turesime
rutele21
2009 07 19, 18:37
Sveikos mamytės, mano mazylei jau 10 mėnesiukų bet mes neturim dar nei vieno dantuko, jau laukiam nuo 5 mėn., bet kaip nedyksta taip ir neišdyksta
Rainstone
2009 07 19, 18:42
Mano metinukui jau 9 dantukai
dinokis
2009 07 19, 20:49
mums ryt 5men ir jau turime viena prasikalusi dantuka  . Seilejames labai senai, dedu seilinukus, nes perrenkt tikrai reiktu ne 3, o visus 30 kartu  Kai dabar labai karsta, laikome plika, tai kaip viena mamyte minejo, seiliu pilna bambute buna  . Kad butu labai irzlus, tai nebuvo, tepeme tepaliuku tik 1 karta
..simutea..
2009 07 20, 08:20
Mano pabiručiams jau 8 mėnesiukai, vienam pirmas dantis septinto mėnesio gale išdygo, kitam aštunto pradžioje. vienas tai lb ilgaij buvo zirzlius, o kitas tai tik kokias dvi dienas prieš išdygstant dantukui. na mums tai nebuvo tų seilių upelių, aišku viską kišdavo į burnytę, griauždavo ir db dar tebegriaužia. labiausiai patinka visokie šniuriukai, kaspiniukai ir pan. Aš su dentinox patepu, dar vyras nupirko ant piršto maunamą tokį kaip dantų šepetuką, mūsų gyd. rekomendavo, kad ugdyti nuo pat mažumės įprotį prižiūrėti dantis
varle123
2009 07 20, 09:29
kokius tepaliukus naudojate?
janneta
2009 07 20, 15:32
sveikos mamytes  mums jau greitai penki menesiukai ir mes jau turime du dantukus,pirmas isdygo 3,5menesio o antras 4 menesiu,ir jei neklystu neuzilgo turetu dar islysti nes leliukas labai jau kramto pirstukus ir keleta dieneliu irzlus buvo  su pirmaisiais labai nevargome,po kokias dvi tris dienas pazyzdavo,ant ranku vis panesiodavau,patepdavau su kamistad tepaliuku,pamasazuodavau dantenas ir islysdavo
vikusedo
2009 07 20, 15:38
labuka  mano pupai pirmas dantukas 4,5 men issikale, o antras vakar, t.y. po kokiu 3 ar 4 dienu pirmam issikalus  o jau zyzlumas tai neispasakytas,,,pastoviai ant ranku  biski viduriukai buvo palaisveje, tepam kamistado tepaliuka ir laukiam kol baigsis ta kankyne mazylei
aisstte
2009 07 21, 08:43
Labukas, Mums jau 8 mėnesiukai ir 2 dienos, bet dantukų dar neturime ir dar tikrai jų nesimato, labai labai jų laukiame...
Meškašunis
2009 07 21, 10:59
QUOTE(rutele21 @ 2009 07 19, 19:37) Sveikos mamytės, mano mazylei jau 10 mėnesiukų bet mes neturim dar nei vieno dantuko, jau laukiam nuo 5 mėn., bet kaip nedyksta taip ir neišdyksta  Ir maniskei 10 , bet dantuku nera. Man paciai tik metuku isdygo. Tai, jauciu, ir jau taip pat bus.....
Raselelyte
2009 07 21, 12:08
Vakar buvom pas gydytoja eilinei apziurai, tai ji paziurejo, tai pasake kad dar negreit pas mus dantukai .....
vetruze
2009 07 21, 12:26
oi kaip as laukiu,tiksliau ne tik as visi aplinkui,bet kaip ner taip ner pas mus
kaaatute
2009 07 22, 08:09
mūsų dukrytei dabar 5,5 mėn. dantenos ištinę jau nuio kokių trijų menėsiukų, bet dantukų kolkas neturim dar. O seilėjamės tai labai daug ir jau panašu, kad tuoj pasirodys ir pirmieji dantukai  QUOTE(varle123 @ 2009 07 20, 11:29) kokius tepaliukus naudojate? dažniausiai naudojame dentinox, nes bandėme ir kamistat, bet mažytei jis nepatiko
Ievosius
2009 07 22, 10:58
Prašome visas galinčias šiandien susirinkti su vežimais prie Seimo. Rengsime tuščių vežimų akciją. Prie įėjimo į posėdžių salę sustatysime tuščius vežimus su plakatais ar šiaip "laiškais".Tikslus laikas 20val. Renamės prie 3 rūmų 19.30valVisai nedaug beliko iki seimūnų atostogų (liepos pabaigoje), todėl jie skuba greičiau priimti pataisas ir nuolat kaitalioja įstatymų priėmimo laiką, kad mums būtų nepatogu susirinkti (matyt kažkiek sąžinę pakutenam). Prašome, jei yra bent menka galimybė sudalyvauti, ateikite. Apie savo dalyvavimą informuokite AMS el.paštu - aktyviumamusamburis@gmail.com . Atsiųskite savo vardą, pavardę ir kontaktinį telefoną. - suorganizuosime leidimus į Seimą. Ateisiančios nepamirškite asmens dokumento!Kontaktinis asmuo - Neringa, tel. 865614819 Ačiū už supratimą ir aktyvumą
Smilga*
2009 07 22, 12:45
Mano maziui pirmi dantukai isdygo 8 men apacioje, truputi buvo irzlesnis ir truputi pakilo temp. O kai dygo virsuje, tai kosmaras kazkoks - irzlumas, nemiegojimas, verkslenimas...ir dabar va dygsta 5 dantukas, tai klykti naktimis pradejo, net mikstura raminancia duodam ir vonia su valerijonu nuoviru darom kad aprimtu, labai sunkai virsuje kalasi dar tepu Kamistad tepaliuku, nelabai veikia, o grauzia tai viska, ypac metalinius, saltus daiktus, matyt desnukes vesinai taip.
mums jau 9 menesiukai, bet dantu dar nesimato  , tik seiliojasi istisai... as labai ir nepergyvenu, dukrai irgi pirmi tik 10 menesiu pasirode... uztat paskui kai pabiro dygti, nespejom skaiciuoti...
mes vargome tik su pirmu dantuku jis islindo 7iu men. tai tepdavau dentinox o pries miegeli idedavau zvakute nuo skausmo,islindus pirmama islindo ir antras bet su juo vargo nebuvo, pamateme ji jau kai buvo islindes  o vakar pastebejau kad ir virsuj turime dantuka
maniskes mazyles tp inensyviai iesko datuku burnytese, kisa kumstukus, grauzia viska kas tik papuola po rakutemis. Smegenukai patine, seilejasi - na, gan normaliai. Net nzn kada cia mes sulauksime dantuku, dar galetu trupuciuka pakenteti, nes esu girdejusi kad kuo veliau isdyksta tuo stipresni ir sveikesni jie buna. Bet jau turiu nusipirkusi Kamistad (raminamojo ramuneliu tepaliuko) ir dentinox - pastarajy liepe naudoti tada kai Kamistad nepades,mat jis yra stipresnis.
Pirmai dukrytei isdygo pirmasis dantukas 6,5men. Mazyliai manau bus panasiai, gal keliom savaitem veliau. Mus siek tiek apramina Kamistad.
Mano maziui jau 6men. dar dantuku neturim. Labai irzlus, viska i burnyte kisa, seilejasi. Turim tokia zele ,,teetha'', padeda siek tiek.
Sveikos, mums 4,5 men.. Pasidare mazius labi irzlus, ypac vakare. Labai seilejasi ir viska i burna deda, o kai pasigauna kieno nors sulenkta pirsta, tai net dreba kaip noretu ji sugrauzti. Gal tai jau dantu dygimo pradzia. Ir vidurius palaisvino. Anksciau tustindavosi kas dvi dienas, o dabar i diena po 2 kartus.
bezdzionele
2009 07 26, 11:08
QUOTE(Srika @ 2009 07 25, 12:10) maniskes mazyles tp inensyviai iesko datuku burnytese, kisa kumstukus, grauzia viska kas tik papuola po rakutemis. Smegenukai patine, seilejasi - na, gan normaliai. Net nzn kada cia mes sulauksime dantuku, dar galetu trupuciuka pakenteti, nes esu girdejusi kad kuo veliau isdyksta tuo stipresni ir sveikesni jie buna. Bet jau turiu nusipirkusi Kamistad (raminamojo ramuneliu tepaliuko) ir dentinox - pastarajy liepe naudoti tada kai Kamistad nepades,mat jis yra stipresnis. zinau ir as sita dalyka kad kuo veliau dantukai isdygsta tuo jie stipresni,va zinau viena moteri kuriai isdygo pirmas dantukas 4men. o dabar jai 50 ir jau su protezais,neturi savo dantu jau. nezinau gal tai tik sutapimas. o kada anksciausiai gali dantys isdygti? maniskiui tik 2men. o jau seliojasi labai ir kumstis pastoviai burnoj.
Raselelyte
2009 07 26, 11:31
QUOTE(bezdzionele @ 2009 07 26, 12:08) zinau ir as sita dalyka kad kuo veliau dantukai isdygsta tuo jie stipresni,va zinau viena moteri kuriai isdygo pirmas dantukas 4men. o dabar jai 50 ir jau su protezais,neturi savo dantu jau. nezinau gal tai tik sutapimas. o kada anksciausiai gali dantys isdygti? maniskiui tik 2men. o jau seliojasi labai ir kumstis pastoviai burnoj. oi ivairiai buna, kiekvienam maziukui individualiai...buna kad ir 3 menesiu jau mazyliui dantukas pasirodo...  musiske irgi ilgai gana jau seilejasi, viska i burna kisa, dantenos paburkusios, o dantuko kaip ner taip ner....  ir daktare apziurejusi pasake, kad dar pas mumis negreit dantukai pasirodys  nors ji ir seilejasi ir viska i burnyte kisa  ir dar plius ZIRZALAS juodas pasidare  nuo ranku nenulipa visiskai
*caffe macchiato*
2009 07 26, 18:39
Sunelis irgi buna be galo irzlus kai dygsta dantukai  turim jau 6, bet kai tik dygsta naujas - is karto problema  tepu DENTINOX, padeda bet trumpam, be to vidasa reikia ideti zvakute VIBRUCOL, nes kitaip vaikas kankinasi...
Bitute1977
2009 07 26, 18:41
 maniskei ciocei pirmi 2 dantukai isdygo 5,5 men.,dabar jau esam 10 men.,turim 8 dantukus  ,jokio vargo nebuvo,nei seiliu,nei zyzimo
Raselelyte
2009 07 27, 09:48
QUOTE(Bitute1977 @ 2009 07 26, 19:41)  maniskei ciocei pirmi 2 dantukai isdygo 5,5 men.,dabar jau esam 10 men.,turim 8 dantukus  ,jokio vargo nebuvo,nei seiliu,nei zyzimo  oi kaip jums faina  kad ir mums taip butu
sagute2
2009 07 27, 13:44
mano sunelis tai istisai zyzia, skausmai prasideda pries 2 sav iki dantukas pasirodo ir baigiasi 2 sav po. kadangi kas menesi vis sulaukiam dantu, tai tokia busena tapo nuolatine. ar ima jusu maziai kramtukus? maniskis dar labiau susierzina pakramtes ir meta, tai pastebejau kad megsta audini ciulpt, seilet - nusiramina. o tie tepaliukai menkai tepadeda.
Agniska
2009 07 27, 14:02
Mums irgi 6mėn bet dantukų dar neturim
..simutea..
2009 07 27, 14:18
QUOTE(bezdzionele @ 2009 07 26, 13:08) zinau ir as sita dalyka kad kuo veliau dantukai isdygsta tuo jie stipresni,va zinau viena moteri kuriai isdygo pirmas dantukas 4men. o dabar jai 50 ir jau su protezais,neturi savo dantu jau. nezinau gal tai tik sutapimas. o kada anksciausiai gali dantys isdygti? maniskiui tik 2men. o jau seliojasi labai ir kumstis pastoviai burnoj. Tai yra bobuciu paistalai!  siaip sveikam vaikui, apatiniai kandziai turi išdygti 6-8 mėn, taip rašo vaikų ligų žinyne. Būna, kad gimsta su dantukais, vat tada tai negeraij.. mano abu kleckiukai nuo kokių 4 mėnesių pasiseilėdavo, kišdavo viską į burną, ir tokie zirzliukai būdavo, o pirmieji dantys išdygo tik 7mėn.pab. ir 8 pradž. kankinomės 4mėn  Db mums 8 su pusė, jau turim po du dantukus
irmuleb
2009 07 28, 18:44
mums tai pirmas dantukas prasikale 6 menesiu ir savaites  irzlesnis buvo.temperaturos turejom net tris dienas iki 39 sukilus net buvo  nu bet dabar jau nieko,bet man rodos tuoj ir antras lys salia
tigriuke
2009 07 28, 20:12
mums jau metai turim 8 priekinius dantukus dabar lenda galiniai tai vaikas neimanomai irzlus
kincioskis
2009 07 28, 20:19
QUOTE(vikusedo @ 2009 07 20, 15:38) labuka  mano pupai pirmas dantukas 4,5 men issikale, o antras vakar, t.y. po kokiu 3 ar 4 dienu pirmam issikalus  o jau zyzlumas tai neispasakytas,,,pastoviai ant ranku  biski viduriukai buvo palaisveje, tepam kamistado tepaliuka ir laukiam kol baigsis ta kankyne mazylei  o as maniau,kad man vaidenasi,jog matau kazkokius du baltus taskiukus apatiniam zandikauly..ir viduriukus jau pora dienu kaip paleido,gal tikrai jau pradeda kaltis  nemaniau kad taip anksti gali... Papildyta:QUOTE(bezdzionele @ 2009 07 26, 11:08) zinau ir as sita dalyka kad kuo veliau dantukai isdygsta tuo jie stipresni,va zinau viena moteri kuriai isdygo pirmas dantukas 4men. o dabar jai 50 ir jau su protezais,neturi savo dantu jau. nezinau gal tai tik sutapimas. o kada anksciausiai gali dantys isdygti? maniskiui tik 2men. o jau seliojasi labai ir kumstis pastoviai burnoj. esu girdejusi bet tikrai netikiu..jei vaikas gimsta vesliu paklauciu juk dar nereiskia,kad bus praplikes 50 metu
Iewuzze
2009 07 29, 08:37
Sveikos mano mazyle pries kelias dienas pradejo viduriuoti, pakilo temperatura, slogos nera, gerklyte taip pat sveika  itariu, kad dantukai, norejau paklausti, gal kam nors buvo tokie pozymiai ir po kiek dienu mazdaug prasikale dantukas?
Na o mums jau tuoj prasides 12 menuo, o dantuku dygimo nenusimato  Dantenos net nepabrinkusios, nors tie dantukai po dantenomis matosi jau nuo 5 men. Vakar kaip tik knygoje uzskaiciau, kad velyva dantu dygima gali lemti genai, bei jei mama nestumo metu nepakankamai vartojo produktu su kalciu. Man taip ir buvo, budama nescia negalejau net paziuret i varske, na piena truputi geriaau, bet turbut neuzteko.
Mes jau turim dantuka  .Visa menesi vargom ir jis ir mes kol dantukas islindo
burbuliuxbum
2009 08 01, 14:17
O paveldėjimas ar turi įtakos  man ir vyrui pradėjo dygti vėlai, apie devintą mėn., tai ar ir mūsų mažei taip bus? Mums 6mėn.,bet dar jokių ryškių dantukų dygimo požymių nesimato
lincia_pincia
2009 08 01, 19:34
Sveikos Ar gali buti, akd mano 3 menesiu lelytei jau kalasi dantukai?  Nes pasidare mergiote tikras zirzalas, nuo rankyciu nenulipa, zyzi, mykia, ramiai viiskai nepaguli  ir seilejasi beprotiskai, seiles upeliais varo, net seilinukai nebepadeda  ir kumsti kisa i burna ir ne ciulpia, o tiesiog kramtyte ji kramto, kad istrukus kartais net praudes buvo  siandien lieciau dantenytes apatines jos tai nejauciau lyg ir kietumo  ta vat pasakykite man ar gali 3 men lelytei dygt dantukai?  ar ne ankstoka?
agnitaa
2009 08 01, 20:19
pas mus taip pat didelis seiletekis, naudojame seilinukus kurie neperslampa ir labai padeda.per diena nereikia keisti rubeliu.dantuku dar neturim bet manau greit jau turesim.mazoji jau trecia nakti nemiega
..simutea..
2009 08 03, 14:00
QUOTE(burbuliuxbum @ 2009 08 01, 16:17) O paveldėjimas ar turi įtakos  man ir vyrui pradėjo dygti vėlai, apie devintą mėn., tai ar ir mūsų mažei taip bus? Mums 6mėn.,bet dar jokių ryškių dantukų dygimo požymių nesimato  Nemanau, kad turi įtakos. man ir vyrui taip pat devynių mėn. išdygo, o mūsų mažiams, kaip jau minėjau, 7 pabaigos ir 8 pradžioj
....dantukai gali būti ir nuo kelių mėnesių, kjuk yra ir gimusių su dantuku  mums pirmasis išdygo 5,5 mėn, o dabar jau ir antrasis  o kumštukus graužti pradėjo nuo 2 mėn, ir seilėti.....poto apmažėjo, vėl padidėjo tas seilėtekis...o kumštukus tai labai graužė- gydytoja tai sakė, kad dantenos ruošiasi- niežti mažyliams
SuperMeska
2009 08 05, 12:04
QUOTE(lincia_pincia @ 2009 08 01, 20:34) Ar gali buti, akd mano 3 menesiu lelytei jau kalasi dantukai?  Nes pasidare mergiote tikras zirzalas, nuo rankyciu nenulipa, zyzi, mykia, ramiai viiskai nepaguli  ir seilejasi beprotiskai, seiles upeliais varo, net seilinukai nebepadeda Aisku gali  Buvom pas pediatre, tai sake mums jau dygsta dantukai  O manoji lygiai taip pat kaip tavo mergyte elgiasi - visur seiles, rankos burnytej ir pastovus zirzimas. Mums gydytoja israse kazkokio sirupo, apie tepaliukus nieko nesake. Ar jie veiksmingi nors kiek?
ericute
2009 08 05, 16:27
mano mergaitei dar tik 2.5 men o grauzia kumsti istisai,elgesio pakitimu nepastebejau. tai cai jau dantukai gali buti ?
mamulka10
2009 08 05, 16:46
QUOTE(loremi @ 2009 07 31, 19:09) Mes jau turim dantuka  .Visa menesi vargom ir jis ir mes kol dantukas islindo  sveikinam pas mus irgi dantuku metas, siuo metu turim 9 dantukus esam 10 men. ir kolkas sustojo tas augimas
vetruze
2009 08 05, 18:02
o mums praeita savaite Palangoje pirmasis pasirode
Sveikutes Mano mazylei jau 7 men, seilejasi nuo 3 men..o dantuku kaip nera taip nera... Drauge sako lyg jau ir boluoja kazkas, bet as pati nematau...juk turetu dantenos buti patine.. Kad butu irzlesne taip pat nepastebejau. O jau kaip laukiu as to pirmo datuko
erikiuxxx
2009 08 05, 21:42
QUOTE(Maja** @ 2009 08 05, 21:08) Sveikutes Mano mazylei jau 7 men, seilejasi nuo 3 men..o dantuku kaip nera taip nera... Drauge sako lyg jau ir boluoja kazkas, bet as pati nematau...juk turetu dantenos buti patine.. Kad butu irzlesne taip pat nepastebejau. O jau kaip laukiu as to pirmo datuko  mano mama sake kad as seilinausi nuo 3 menesiu,o ji vis lauke dantuku kada isdyks,o jis pasirode tik 1metu10dienu  ,ir iki to vis as seilidavausi
erikiuxxx
2009 08 05, 22:29
QUOTE(Maja** @ 2009 08 05, 21:08) Sveikutes Mano mazylei jau 7 men, seilejasi nuo 3 men..o dantuku kaip nera taip nera... Drauge sako lyg jau ir boluoja kazkas, bet as pati nematau...juk turetu dantenos buti patine.. Kad butu irzlesne taip pat nepastebejau. O jau kaip laukiu as to pirmo datuko  turetu dantenose buti ipjovimai mes tai 7menesiu pirmo danties su laukem,  bet visi labai gerai dygo,net nepastebejau,vaikas budavo linksmas,labai tykiuosi ir antram taip bus
QUOTE(erikiuxxx @ 2009 08 05, 23:42) mano mama sake kad as seilinausi nuo 3 menesiu,o ji vis lauke dantuku kada isdyks,o jis pasirode tik 1metu10dienu  ,ir iki to vis as seilidavausi  Mano vyrui anyta sake labai velai dantys isdygo, kad tik nebutu mano Ema i ji  ...
|
|