Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Lavinamosios knygelės
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Ankstyvasis ugdymas
mamulia
siandien knygyne norejau isrinkt saviskei lavinamaja knygele,tipo "pakeliui i mokykla",na skirta ikimokyklinukams. Bet ju ten tokia gausybe. kiek varciau-vistiek neissirinkau. kokias jus nupirke savo ikimokyklinukam? kokiais kriterijais vadovavotes pirkdamos?
Springlet
As tai noriu testinumo, todel renkuosi E.Marcelionienes ir A.Kiseliovo pratybas ikimokyklinukams, ju vadoveliai buna pradinese klasese, o "Mokyklos link" irgi neblogos.
Manyciau turi buti testinumas, turi patikti, malonu su juo dirbti ir sistema, kad butu, o ne truputi sio bei ano rolleyes.gif

Mano pasirinktos sios:
E.Marcelionienes "Piestuko keliones" (3 dalys)
A.Kiseliovo " Matematikos uzduociu kraitele"
"Mokyklos link" irgi turim, tik ne viska ten darom smile.gif

Reiks paieskoti ir ankstesniu knygeliu smile.gif
mamulia
man kai kurios ju atrodo labai perkrautos sad.gif noretusi tokios kaip mano pirmokavimo laikais-rasymo pratybos tai rasymo,skaiciavimo-tai skaiciavimo rolleyes.gif beje kur jos pigiausios?nes kaina ju nemaza,al yra koks spec.knygynas kur jas galima gaut pigiau?
Springlet
Yra pedagoginis knygynas Pilies gatveje, bet kaina man atrodo nelabai skiriasi.
Pavartyk "Piestuko keliones" jos tikrai nera perkrautos, gali gi tik pirma dali nusipirkti, turetu patikti. Bent jau man tai thumbup.gif
Gosh
Aha,mum ir patiko"Piestuko keliones",tikrai grazi ir smagi knygute,vaikui idomu uzsiimineti joje parasytom uzduotimis thumbup.gif Mes dvi tokias knygeles turim,tai Silvija kai jas jau israsiusi,praso dar nupirkti biggrin.gif
O dar esam nupirke tokias raudonas knygeles(serijos"Zaisdami mokomes"),ju yra kelios rusys,tai va,mes nupirkom kur mokoma sudet,skaiciuot.Na neblogos knygeles.Vaikui patinka jos del to,kad uzduotys idomios,atlikus jas gauni tarsi paskatinima:po kiekvienos uzduoties iklijuojamas lipdukas zvaigzdutes,kaip apdovanojimas,o tam tikruose tai duodami medaliai thumbup.gif Visa tai ieina i knygeles komplektacija,kaina apie 4 lt.Va atsinesiau ir paziurejau kiek yra isvis tu knygeliu"Ruoskis skaityti","Ruoskis rasyti","Pradek skaiciuoti","Skaiciuokim iki 20","Imk ir sudek","Pasakyk,kiek laiko",siulau nors pavartyt jas parduotuveje.
mamulia
As saviskei ketinu pirkti,kad pati galetu uzsiimt,be mano pagalbos-nes kai bunu uzsiemus,ji zyzia,kad ner ka veikt,tai va noriu,kad turetu ka veikt. Jie darzelyje turi po kelias tas knygutes ir raso ji ten ir skaiciuoja,reiks paziuret kurias,kad nenupirkciau tokiu pat. O jus uzsiimat kartu su vaiku ar savarankiskai paliekat?

beje uzduociu ir siaip uzsiemimu buna ir vaikiskuose zurnaluose,bet ju irgi tokia galybe blink.gif kokius perkat? mes barbes zurnala dabar perkam,Zirniuka anksciau pirkdavom,dar kokius vienkartinai pagal nuotaika.
Iva
ai dabar tai nieko nedarau, kaip ir moka ir skaityt ir skaiciuoti, kazkaip darzelyje ismoko, bet barbiu zurnala perkam butinai, as neperku, tai is senelio pinigu iskaulyja ir pati perka rolleyes.gif ir dar naminukas labai patinka, daug uzduoteliu, yra ka skaityt raides dideles thumbup.gif

Gosh
Mes ir perkam ta Barbes zurnala,bet man jis grynai pinigu metimas lauk,kazkaip nieko gero jame nematau,va tik kad dukrai patinka jis,o ypac dovaneles rolleyes.gif Dar perkam zurnaliuka"5",ten yra ir uzduoteliu lavinamuju.
Mamulia,va ta"Piestuko kelione"labiau vaikui savarankiskai mokintis,daug ivairiu uzduoteliu jam susikaupus atlikinet thumbup.gif
Springlet
Ir mes rozini Barbes zurnala, vien del to, kad jis grazus rozinis ir dovanele yra laugh.gif o naudos g.gif va penki thumbup.gif bet maniske dabar jau pareiske, kad jis jai per lengvas, na kaip ir jau ne penkiamete smile.gif

O va "Piestuko keliones" tai su "instrukcija" teveliams laugh.gif
Atra
mes tai nupirkę A.Kiseliovo " Matematikos uzduociu kraitele", nes darželyje auklėtojos patarė, jie būtent su ta knyga dirba darželyje smartass.gif .
o laisvalaikiui nuperku žurnaliuką "Mikė pukuotukas", ten visokių užduotėlių yra o ir vaikui patinka smile.gif
Springlet
"Mike Pukuotuka" as savo trimetei irgi perku, bet man labiau patikdavo "Saule zuikutis" smile.gif
Springlet
QUOTE (mamulia @ 2004 04 04, 11:38)
O jus uzsiimat kartu su vaiku ar savarankiskai paliekat?

Apacioje instrukcija perskaitau (Cia vel apie "Piestuko keliones"), o didelem raidem ka daryti ji pati persiskaito ir tada daro, o as viena akim pasiziuriu smile.gif
Kalinka
man ir mano sunui labiausiai tiko ir patinka "ikimokyklinuko ABC" kaina 7 lt su ct Kas nori ramybes tai butent si knygute maniski patrauke, kad daug uzduociu pervedzioti punktyrines linijas, sujungti taskelius ir pan ir gaunasi vaizdas. thumbup.gif savarankiskam ranku raumenynu lavinimui thumbup.gif paskui perkam "mokausi skaityti" "mokausi rasyti" ir pan. Perkant visada dalyvauja mano "mokinys" ir ka jau "pats" issirenka(nes jei per brangia ar kur daug tevu pagalbos reikia issirenka perkalbu, kad rinktusi kita knygele)su malonumu istisAI "daro pamokas" tongue.gif
sirduze

Sveikos mamulytes,

Labai noreciau pasiteirauti pas jus. Mano dukrai jau 5,5 bet ji visiskai nenori mokytis skaityti. Perskaiciau, cia jus siulote daug ivairiu knygeliu, gal galetumete pasiulyti ir koki metoda, kaip ja pamokyti. Ji visiskai tuo nesidomi, nenori. Prievartaut nenorim nes apsivems ji nuo tu mokslu, bet kaip ja sudominti?
Iva
Sirduze, maniske raidem susidomeji tik apie 6- 6,5metu taip kad jus dar turit marias laiko wink.gif
Springlet
QUOTE (sirduze @ 2004 04 07, 08:59)
Mano dukrai jau 5,5 bet ji visiskai nenori mokytis skaityti. Gal galetumete pasiulyti ir koki metoda kaip ja sudominti?

O knygeles ar jai skaitai? Tai irgi vienas is budu smile.gif
Dar yra vienas t.p. reikalaujantis tavo pastangu Kaukucio (ar kito personazo) vardu rasyti dukrytei laiskus, is pradziu spausdintom didziosiom raidem su pagyrimais ir pamokymais smile.gif
remka
Manau,kad cia visai nereikia pergyvent,kiekvienas vaikas individualistas rolleyes.gif ....mano vaikas man neduoda ramybes su tom savo knygelem,skaitau,skaitau,o jei ne,tai pradeda suminti,kad matai jis nemoka ir liepia man skaityti,miegot su knygom eina,bet va visai su zaislais nezaidzia,naujas zaislas tik vienai dienai ir stovi paskui nelieciamas........O del lavinimo,yra knygynuose labai fainu tokiu delioniu,ir su raidelem ir ten vosokiu kaladeliu,paprasciausiai- pasiziurinek,kas galetu tikti,juk vaikus galima sudomint,arba kartu raideles pakarpyt,nupiesti ka nors ir deti ta raidele prie atitinkamo piesinuko,leisti paciam pabandyti pakarpyt...........na mes tai uzsiimam,nors kartais jau taip atsibosta..........bet............. g.gif
vija
QUOTE (Atra @ 2004 04 05, 22:38)
o laisvalaikiui nuperku žurnaliuką "Mikė pukuotukas", ten visokių užduotėlių yra o ir vaikui patinka smile.gif

"Mike Pukuotukas" cia juk maziukams, mano trimetei pats sykis, kartais net per lengvos uzduotys...
Dar kazkoki nusipirkom atrodo OPAPA - pinigai kaip i bala, slamstas.
kris
QUOTE (sirduze @ 2004 04 07, 10:59)
Mano dukrai jau 5,5 bet ji visiskai nenori mokytis skaityti. Perskaiciau, cia jus siulote daug ivairiu knygeliu, gal galetumete pasiulyti ir koki metoda, kaip ja pamokyti. Ji visiskai tuo nesidomi, nenori. Prievartaut nenorim nes apsivems ji nuo tu mokslu, bet kaip ja sudominti?

O tu pabandyk smalsuma suzadinti rolleyes.gif .Maniskis raidelemis dar 2-ju budamas susidomejo. Tada beveik puse abeceles zinojo. Po to dingo tas susizavejimas, mes, aisku, jo neprievartavom ir po kurio laiko daug ka pamirso. Dabar jam jau 5-eri ir as bandau jau tycia ji uzvesti vis. Pvz. skaitom knygele, ir pacios idomiausios vietos iskart neskaitau. Sakau, va reikia raideles pazinti ir galesi pats paskaityti. Tada paziurim kelias raideles ir skaitom toliau.
Kita situacija (ypac sekming, nes maniskis del multiku pamises thumbup.gif ), kai jam parupsta kada megstami multikai per TV bus. Taip skaicius ir valandas jau ismokom. Imi programa. Is pradziu reikia, kad paveiksliukai butu, deja jie ne taip daznai buna. Bet jau kai buna, vaikas zino, kad cia tas multikas, kurio reikia. Tada imi nagrineti kada ji rodo. Va tada skaiciai ir prasideda. Suradus laika programoj, reikia issiaiskint ka jie ant laikrodzio reiskia. Va ir su lakrodziu susipazinta. Dar veliau jau nebeatverti to puslapio kur reikia. Iskyla savokos vakar ir rytoj bei savaites dienos. Patikekit vaikai labai gerai sugeba atsiminti kuri puslapi vakar ziurejo clap_1.gif .
Na ir taip toliau, vis ka nors prifantazuojant.
Atra
QUOTE (vija @ 2004 04 07, 16:04)
"Mike Pukuotukas" cia juk maziukams, mano trimetei pats sykis, kartais net per lengvos uzduotys...
Dar kazkoki nusipirkom atrodo OPAPA - pinigai kaip i bala, slamstas.

mano labai nemėgsta spalvinti, o spalvinimas labai lavina rankytę, o tą žurnalą bent jau nuspalvina, taip kad nemanau kad tai labai blogai....
Springlet
Atra, gal taviskis labai judrus? Ranka lavina ivairus dalykai, jei nemegsta spalvinti, tai gal ir nereikia, juk ne visi vaikai vienodi smile.gif
lysaaja
laugh.gif mes irgi mike pukuotuka perkam biggrin.gif mano pypliui jis kaip tik.
dar pirkom nepamenu pavadinimo, knygele spalvinti ir lipdukus suklijuoti reikia, tai nusprendziau, kad jis dar per mazas tokiam reikalui, visus lipdukus ant vieno lapo suvare laugh.gif
lairom
Kokias knygutes skaitot savo pradinukams, kokios knygos jiems patinka. Mano dukrele pradeda pati skaityti, tai skaito lengvas knygutes, kur nedaug teksto, bet norisi jai skaityti ka nors idomesnio, kas lavintu ir zodyna.
langana
Lairom, tu gali pabandyti su dukrele nueiti į miesto bibliotekos vaikų skyrių. Aš su saviškiu nuėjau, tai bibliotekininkė be galo maloniai patarė, kokias knygutes rinktis thumbup.gif Taviškė gal jau kiek per didelė, kad ją sužavėtų pats apsilankymo bibliotekoje faktas, bet, manai bibliotekininkė tikrai turėtų patarti, ką skaityti žodynui lavinti. Beje labai graži yra neadaptuotų liaudies pasakų. Ten pasitaiko ir senoviškų žodžių. Labai juokingai vaikas kartais paaiškina, kaip tą ar kitą žodį supranta smile.gif
Laisvė
Maniškė (jai penkeri) jau visus metus yra bibliotekos skaitytoja. Kur aš tiek knygų pripirkčiau, jei jai labai įdomios Astridos Lindgen ir kitos knygelės. Dar kartą teko prisiminti vaikystę skaitant "Mažylį ir Karlsoną", "Pepę Ilgakojinę" ir kt. Bibliotekoje jau tų plonų knygelių pusėn net nežiūri, renkasi storesnes. O iš lavinamųjų knygelių, tai neseniai nupirkau iš platintojų storoką knygelę "Gudručių šalis". Ten irgi visokios rašymo - piešimo - spalvinimo užduotėlės.
Ingaaa
Mes tai nusipirke is serijos " ugdykime vaikus zaisdami"
1 kurybiskumo ugdymas
2 motorikos ugdymas
Jos skirtos 4-6 metu vaikuciams.
Tai tokie is paziuros lengvi pratimeliai pabaigt piest nuspalvint ir pan, bet jie labai gerai miklina rankyte.
Viena is siu knyguciu pernai pirkau knygu mugej ji kainavo 9 lt, o knygyne gal apie 13.

Mano penkiamete (be dvieju menesiu:)) pazista visas raideles , ir labai stengiasi spausdintom raidem rasyt ir skaityt noretu , bet kita rudeni galvoju leist i priesmokykline tai neverciu mokytis raidziu, , nes sako kad paskui mokykloj buna nebeidomu, tegul su visais mokosi smile.gif
edvina
Maniškis 6 dabar studijuoja Pradinuko enciklopediją.
Alchemie
hehe tokios isamios ir naudingos info negauciau nei svietimo ministerijoje:)
maniskis irgi 2 mokejo visa abezele ir skaicius iki 20, paskui dingo susidomejimas. Dabar 5 vietoj piesiniu raso raides, tik ne visas prisimena. kazkaip dabar suvokia raides jau kitaip sakyciau "aukstesneje" kategorijoje, link skaitymo. Reikes ir man koki Pukuotuka jam nupirkti, nes zurnaliukas 5 jam idomu tik ten kur nuspalvinti, bet retai spalvina, enbet as ka nupiesiu. O siaip bando kopijuoti sakinius didziosiomis raidemis, tai gal tie pratimeliai pades jam.
12rita
As labai esu patenkinta Alma littera knygelemis maziesiems,labai saunios ir mano ma zasis visad mokosi.

Mazieji akrobatai-Spalvink ir zaisk visas knygutes turim saunios thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Pastaba
Gal kas nors turi ar zino kur gaut bele kokiam pavidale K. Kubilinsko "Vejo botagelis". KAdaise buvo plokstelese, tokiose patefonui senoviniam skirtose. Labai labai reik.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.