QUOTE(violal @ 2007 10 06, 15:09)
Mamytės labai noriu jūsų patarimo, ta prasme su kuom nors pasitarti.
Mano nevalgiuko istorija prasidėjo nuo to laiko, kai sunkiai susirgom. Ir nuo antibiotikų pas jį dingo apetitas ilgam QUOTE(wikonda @ 2007 10 17, 21:22) Mamytės labai noriu jūsų patarimo, ta prasme su kuom nors pasitarti. Mano nevalgiuko istorija prasidėjo nuo to laiko, kai sunkiai susirgom. Ir nuo antibiotikų pas jį dingo apetitas ilgam Yra pasmane gimineje berniukas,kuriamdabar 3m,taizinok nuo patprimaitinimomesosonevalgo iki daabra.Ir siai labai blogai valgantis vaikas,bet jokiu blogu pasekmiu nesimato QUOTE(Mamytedk @ 2007 10 20, 16:14) Yra pasmane gimineje berniukas,kuriamdabar 3m,taizinok nuo patprimaitinimomesosonevalgo iki daabra.Ir siai labai blogai valgantis vaikas,bet jokiu blogu pasekmiu nesimato Nu tfu tfu tfu tikiuos nebus mano sunytis toks QUOTE(wikonda @ 2007 10 20, 15:38) Nu tfu tfu tfu tikiuos nebus mano sunytis toks Maniškiui jau virš penkių, o mėsą ragavęs tik būdamas kažkiek mėnesių- nei mėsos, nei sriubų, nei makaronų, nei kruopų (išskyrus grikius), nieko
Esu skai2ius kad truputi vyresniem gali duoti skiltele mandarino ar apelsino pries valgi....jis sukatina skrandzio rugsties issiskyrima ir didina apetita
QUOTE(ARUAL @ 2007 10 21, 09:13) Maniškiui jau virš penkių, o mėsą ragavęs tik būdamas kažkiek mėnesių- nei mėsos, nei sriubų, nei makaronų, nei kruopų (išskyrus grikius), nieko o koks pas jus kraujukas, dėl šito labai bijau, kokiu būdu stengiatės geležį gautį QUOTE(Ruta1992 @ 2007 10 21, 09:44) Esu skai2ius kad truputi vyresniem gali duoti skiltele mandarino ar apelsino pries valgi....jis sukatina skrandzio rugsties issiskyrima ir didina apetita Reiks išbandyti
jungiames ir mes su dukryte prie jusu, nes as jau i nevilti puolu.
Tai va mums 7 menesiai su biskiuku, bet valgo dukryte kaip zvirbliukas - pienelio (valgom misinuka) po koki 60-70ml isgeria ir viskas, suraukia luputes ir ne per kur neigrusi. Darzovytes, kosytes valgo irgi panasiai - apie 50-60gr suvalgo noriai, o po to vel lupytes 'surakina'. Svoris tai kaip pas 4 menesiuku kudiki (6310g, gimem - 3000g), ugis 63cm (gimem 50cm). Zodziu, net nezinau jau ka bedaryti. Misinukus keitem net kelis kartus ir dabar apsistojom ties tuo, kurio daugiausiai suvalgo (budavo periodas, kai vienos firmos misinuko vos 40 ml isgerdavo) Pas gydytojus kai nueinam tai man jie tokie atsipute (gyvenam Prancuzijoj), beveik nemato kame problema, sako 'toks vaikas ir tiek'. Kai buvau pries kelias dienas ir jau pamate kad tikrai svoris per mazai auga, tai pasiule maitint tik 4 kartus dienoj, kad suvalgytu didesniais kiekiais (turetu suvalgyt po 210ml misinuko). Na pasikankinom 3 dienas, duodavau 3 kartus misinuko dienoj ir viena karta kosytes ar tyreles. Ir kas is to- nei trupucio nepradejo daugiau valgyt. Siandie kisu valgyt kas valanda beveik - tai ji patraukia pienuko po koki 30ml, ar suvalgo kosytes koki 50gr. zodziu, suvalgo panasu kieki kaip kad duociau kas 4 valandas, tik skirtumas kad valgom kas valanda. Nezinau, ar gerai darau, bet noriu, kad vaikas valgytu ir augtu, nes jau graudu ziuret kai 6 men vaikam skirtuose rubeliuose mazyte skesta... P.S. Kelis kartus prasiau kad duotu siuntima pasidaryt kraujo tyrima, tai cia tie daktarai nesupranta ko as pergyvenu ir neduoda nes nemato prasmes QUOTE(vetra72 @ 2007 10 30, 17:19) jungiames ir mes su dukryte prie jusu, nes as jau i nevilti puolu. Tai va mums 7 menesiai su biskiuku, bet valgo dukryte kaip zvirbliukas - pienelio (valgom misinuka) po koki 60-70ml isgeria ir viskas, suraukia luputes ir ne per kur neigrusi. Darzovytes, kosytes valgo irgi panasiai - apie 50-60gr suvalgo noriai, o po to vel lupytes 'surakina'. Svoris tai kaip pas 4 menesiuku kudiki (6310g, gimem - 3000g), ugis 63cm (gimem 50cm). Zodziu, net nezinau jau ka bedaryti. Misinukus keitem net kelis kartus ir dabar apsistojom ties tuo, kurio daugiausiai suvalgo (budavo periodas, kai vienos firmos misinuko vos 40 ml isgerdavo) Pas gydytojus kai nueinam tai man jie tokie atsipute (gyvenam Prancuzijoj), beveik nemato kame problema, sako 'toks vaikas ir tiek'. Kai buvau pries kelias dienas ir jau pamate kad tikrai svoris per mazai auga, tai pasiule maitint tik 4 kartus dienoj, kad suvalgytu didesniais kiekiais (turetu suvalgyt po 210ml misinuko). Na pasikankinom 3 dienas, duodavau 3 kartus misinuko dienoj ir viena karta kosytes ar tyreles. Ir kas is to- nei trupucio nepradejo daugiau valgyt. Siandie kisu valgyt kas valanda beveik - tai ji patraukia pienuko po koki 30ml, ar suvalgo kosytes koki 50gr. zodziu, suvalgo panasu kieki kaip kad duociau kas 4 valandas, tik skirtumas kad valgom kas valanda. Nezinau, ar gerai darau, bet noriu, kad vaikas valgytu ir augtu, nes jau graudu ziuret kai 6 men vaikam skirtuose rubeliuose mazyte skesta... P.S. Kelis kartus prasiau kad duotu siuntima pasidaryt kraujo tyrima, tai cia tie daktarai nesupranta ko as pergyvenu ir neduoda nes nemato prasmes Sveika, ir aš šiandien O man verkt noris, kai jis nuo visko purtos ką tik bepasiūlyčiau, bet ankščiau taip nebuvo. O apie mažiuką, kai pagalvoju, jūsų amžiaus man jis kirto ir įvairias kruopų košes ir tyreles daržovienes, desertines, varške kapodavo. O dabar
Skaitau, lyg apie savo vaika. net nezinau kartais bliauti noris paciai prie bliudo atistojus. nieko neigrusi
oi zinot mamos, kaip dziaugiuosi, kad cia uzsukau, nes jau tikrai depresuot buvau pradejus, o dabar bent jau ne tokia vienisa jauciuosi...
Vitaminus mes irgi geriam, dabar galvoju gal pradet zuvu tauku duoti, nes kiek girdejau kazkiek gerina apetita. Gal kuri nors bandete? ar padeda? Mano maze vakar pries mieguti suvalge 120ml misinuko, tai cia jau man kaip stebuklas buvo, kad tiek daug... Kita treciadieni eisim svertis, jei vel svarstykles parodys kad nieko nepriaugom, tai tik nusisaut belieka... Kartais as pati net kalta jauciuosi bevalgydama, kai zinau kad vaikas vos vos tik pavalge ir viskas. Beje, ar gali buti toks nevalgumas ir svorio nepriaugimas paveldetas? AKip jus manot? As pati tai niekad lieknute nebuvau, tokia galima sakyt vidutinio sudejimo, o mano vyras tai tikras sakaliukas ir kiek zinau jis irgi maziukas kai buvo tai labai svoris neaugo. Bet ar tokie dalykai paveldimi? Na zodziu, stiprybes visoms nevalgiuku mamytems ir iki susirasymo QUOTE(vetra72 @ 2007 10 31, 09:09) oi zinot mamos, kaip dziaugiuosi, kad cia uzsukau, nes jau tikrai depresuot buvau pradejus, o dabar bent jau ne tokia vienisa jauciuosi... Vitaminus mes irgi geriam, dabar galvoju gal pradet zuvu tauku duoti, nes kiek girdejau kazkiek gerina apetita. Gal kuri nors bandete? ar padeda? Mano maze vakar pries mieguti suvalge 120ml misinuko, tai cia jau man kaip stebuklas buvo, kad tiek daug... Kita treciadieni eisim svertis, jei vel svarstykles parodys kad nieko nepriaugom, tai tik nusisaut belieka... Kartais as pati net kalta jauciuosi bevalgydama, kai zinau kad vaikas vos vos tik pavalge ir viskas. Beje, ar gali buti toks nevalgumas ir svorio nepriaugimas paveldetas? AKip jus manot? As pati tai niekad lieknute nebuvau, tokia galima sakyt vidutinio sudejimo, o mano vyras tai tikras sakaliukas ir kiek zinau jis irgi maziukas kai buvo tai labai svoris neaugo. Bet ar tokie dalykai paveldimi? Na zodziu, stiprybes visoms nevalgiuku mamytems ir iki susirasymo Manau, cia pati ir atsakiai i savo problema Tu taip nepergyvenk, zinau kaip jautiesi, neka daugiau ir mano mazoji svere tokio amziaus. Iki 9men. is vis gyva tik MP buvo. nieko tu cia nepadarysi, taigi ji vistiek valgo kazkiek ir nera alkana...Dabar jei suciaupia savo lupytes ir suka burnyte rodydama, kad nenori, vadinas nealkana ir neduodu. kai isalksta gal ir ne per daugiausiai bet valgo QUOTE(vetra72 @ 2007 10 31, 11:09) oi zinot mamos, kaip dziaugiuosi, kad cia uzsukau, nes jau tikrai depresuot buvau pradejus, o dabar bent jau ne tokia vienisa jauciuosi... Vitaminus mes irgi geriam, dabar galvoju gal pradet zuvu tauku duoti, nes kiek girdejau kazkiek gerina apetita. Gal kuri nors bandete? ar padeda? Mano maze vakar pries mieguti suvalge 120ml misinuko, tai cia jau man kaip stebuklas buvo, kad tiek daug... Kita treciadieni eisim svertis, jei vel svarstykles parodys kad nieko nepriaugom, tai tik nusisaut belieka... Kartais as pati net kalta jauciuosi bevalgydama, kai zinau kad vaikas vos vos tik pavalge ir viskas. Beje, ar gali buti toks nevalgumas ir svorio nepriaugimas paveldetas? AKip jus manot? As pati tai niekad lieknute nebuvau, tokia galima sakyt vidutinio sudejimo, o mano vyras tai tikras sakaliukas ir kiek zinau jis irgi maziukas kai buvo tai labai svoris neaugo. Bet ar tokie dalykai paveldimi? Na zodziu, stiprybes visoms nevalgiuku mamytems ir iki susirasymo Labą rytą O mes truputi žemiau už vidutinę normą, tai gydytoja nuramino, kad viskas normaliai, sunku tau vetra72 Aciu uz paguodziancius zodzius Vitaminus anksciau gerem tik tuos kuriuos priklause kudikiam, t.y. vitamina D. O po paskutinio apsilankymo tai israse dar toki vitaminu misinuka, tai ten kiek skaitinejau parasyta kad vitaminukai skirti kad geriau vaikuciai augtu, bet apetito tai jie tikrai nepadidino QUOTE(vetra72 @ 2007 10 31, 12:34) Aciu uz paguodziancius zodzius Vitaminus anksciau gerem tik tuos kuriuos priklause kudikiam, t.y. vitamina D. O po paskutinio apsilankymo tai israse dar toki vitaminu misinuka, tai ten kiek skaitinejau parasyta kad vitaminukai skirti kad geriau vaikuciai augtu, bet apetito tai jie tikrai nepadidino Tikrai lauksim gerų žinių iš jūsų O apie tokius vit., kad vaikučiai gerai augtų tikrai žinau, mano mama man su broliu vaikystėje duodavo "dabar jau jų negamina"
Laba,
mano mergytei jau keturi menesiai ir problemos su maitinimusi prasidejo nuo pat gimimo ech, ji taip mazai valgo! kokis 3-4 kartus per diena isgeria gaaal po 100-120 ml ar ne mazokai? QUOTE(Viola fiola @ 2007 10 31, 17:30) Laba, mano mergytei jau keturi menesiai ir problemos su maitinimusi prasidejo nuo pat gimimo ech, ji taip mazai valgo! kokis 3-4 kartus per diena isgeria gaaal po 100-120 ml ar ne mazokai? sveika, pas mus ta pati situacija, tik maniske ir 100ml sunkiai iveikia, o mum jau 7 men. o kiek jus sveriat, ir kiek sveret gimusios? maniske net ir perejus prie kosyciu ne ka daugiau valgyt pradejo QUOTE(Viola fiola @ 2007 10 31, 18:30) Laba, mano mergytei jau keturi menesiai ir problemos su maitinimusi prasidejo nuo pat gimimo ech, ji taip mazai valgo! kokis 3-4 kartus per diena isgeria gaaal po 100-120 ml ar ne mazokai? Sveikutė, o mum svoris nukrito siaubingai jau gimdymo namuose, gimdymo namų vedėja išrašė velnių sesutėm, kad vaikas badu marinamas Tikrai nebijok primaitinti, aš ir nuo kokių 4 mėnesiukų pradėjau, kadangi viduriukai buvo ištisai skystoki Matai pradėjau ne nuo daržovių, kadangi kaip minėjau sureguliavau viduriukus O nepamiršiu pirmos morkytės davimą O dėl kiekio mišnuko, tikrai atsiras kuri mamytė patars QUOTE(vetra72 @ 2007 10 31, 18:39) sveika, pas mus ta pati situacija, tik maniske ir 100ml sunkiai iveikia, o mum jau 7 men. o kiek jus sveriat, ir kiek sveret gimusios? maniske net ir perejus prie kosyciu ne ka daugiau valgyt pradejo aciu labai uz palaikyma, gime mazyle 3,6 kg, dabar jai 4 men sveria 5,6. Visalaik stebejausi kur gi tu nevalgiuku isgyvenimo instinktai??? Papildyta: QUOTE(wikonda @ 2007 10 31, 18:45) Sveikutė, o mum svoris nukrito siaubingai jau gimdymo namuose, gimdymo namų vedėja išrašė velnių sesutėm, kad vaikas badu marinamas Tikrai nebijok primaitinti, aš ir nuo kokių 4 mėnesiukų pradėjau, kadangi viduriukai buvo ištisai skystoki Matai pradėjau ne nuo daržovių, kadangi kaip minėjau sureguliavau viduriukus O nepamiršiu pirmos morkytės davimą O dėl kiekio mišnuko, tikrai atsiras kuri mamytė patars aciu uz palaikyma mazoka, tik kad daugiau nevalgo! isspjauna ciulptuka ir basta! aciu, mamyte, pasisotinau, ko bruki dar? daugiau nevalgysiu! gydytoja sake turbut nuo kosyciu reiks pradet primaitint...kad ir nuo saslyku, kad tik valgytu ir augtu! Beje, mus net namo is gimdymo namu nenorejo leist nes svoris krito. ta mityba kazkoks kosmaras! QUOTE(Viola fiola @ 2007 10 31, 18:05) aciu labai uz palaikyma, gime mazyle 3,6 kg, dabar jai 4 men sveria 5,6. Visalaik stebejausi kur gi tu nevalgiuku isgyvenimo instinktai??? mazoka, tik kad daugiau nevalgo! isspjauna ciulptuka ir basta! aciu, mamyte, pasisotinau, ko bruki dar? daugiau nevalgysiu! gydytoja sake turbut nuo kosyciu reiks pradet primaitint...kad ir nuo saslyku, kad tik valgytu ir augtu! Beje, mus net namo is gimdymo namu nenorejo leist nes svoris krito. ta mityba kazkoks kosmaras! va as ka tik po maitinimo, tai rezultatai tokie - isgere 60 ml misinuko ir suciaupe lupytes, niekaip daugaiu neikisi. Tada pasiuliau trintos bulvytes ( isviriau pati siandien), tai suvalge du saukstelius ir vel luputes surakintos, tada perejau prie jogurtuko - tai ta suvalge gana gerai (50gr), nors paskutinius du saukstelius jau raukydamasi, bet paeme. Tai vat toks musu pavalgymas beje, pasiziurejau, kad mes irgi 4 menesiu budamos tik 2kg nuo gimimo priaugom. tai va, manau, reikia susitaikyt, kad coliukes arba manekenes auginam QUOTE(vetra72 @ 2007 10 31, 19:15) va as ka tik po maitinimo, tai rezultatai tokie - isgere 60 ml misinuko ir suciaupe lupytes, niekaip daugaiu neikisi. Tada pasiuliau trintos bulvytes ( isviriau pati siandien), tai suvalge du saukstelius ir vel luputes surakintos, tada perejau prie jogurtuko - tai ta suvalge gana gerai (50gr), nors paskutinius du saukstelius jau raukydamasi, bet paeme. Tai vat toks musu pavalgymas beje, pasiziurejau, kad mes irgi 4 menesiu budamos tik 2kg nuo gimimo priaugom. tai va, manau, reikia susitaikyt, kad coliukes arba manekenes auginam tai jau tikrai manekeniu karta Hm...nezinot kur cia kantrybe parduoda? QUOTE(Viola fiola @ 2007 10 31, 19:05) aciu labai uz palaikyma, gime mazyle 3,6 kg, dabar jai 4 men sveria 5,6. Visalaik stebejausi kur gi tu nevalgiuku isgyvenimo instinktai??? Nori isgyventi- valgai. o cia viskas po nosim, i burnyte dedama, tik imk ir valgyk! paradoksalu, bet tai as priaugu svorio, o mazyte liekneja...kaip butu gerai jei butu atvirksciai! Papildyta: aciu uz palaikyma mazoka, tik kad daugiau nevalgo! isspjauna ciulptuka ir basta! aciu, mamyte, pasisotinau, ko bruki dar? daugiau nevalgysiu! gydytoja sake turbut nuo kosyciu reiks pradet primaitint...kad ir nuo saslyku, kad tik valgytu ir augtu! Beje, mus net namo is gimdymo namu nenorejo leist nes svoris krito. ta mityba kazkoks kosmaras! O aš manau, kad su pirmu primaitinimu, nu gal antrų, tikrai viskas susitvarkys Bet čia tik pasvarstymai, o kokį mišinuką tu jai duodi QUOTE(vetra72 @ 2007 10 31, 19:15) va as ka tik po maitinimo, tai rezultatai tokie - isgere 60 ml misinuko ir suciaupe lupytes, niekaip daugaiu neikisi. Tada pasiuliau trintos bulvytes ( isviriau pati siandien), tai suvalge du saukstelius ir vel luputes surakintos, tada perejau prie jogurtuko - tai ta suvalge gana gerai (50gr), nors paskutinius du saukstelius jau raukydamasi, bet paeme. Tai vat toks musu pavalgymas. As jau jai siulau viska ka tik imanoma, saldytuve visa lentyna prikrauta visokiu tyreliu, varskyciu, jogurtuku, be to pati kiekviena diena verdu. Kosyciu (ryziu ir pan.) gydytoja patare neduot, nes pas mus labai viduriukai uzkieteje. zodziu, panasiai jauciuos kaip ir tu - ir cepelina sutrinciau jei tik zinociau, kad suvalgys beje, pasiziurejau, kad mes irgi 4 menesiu budamos tik 2kg nuo gimimo priaugom. tai va, manau, reikia susitaikyt, kad coliukes arba manekenes auginam o maniškiui tai tokie nevalgiadieniai užeina, kad ir verkiu Mum ir viduriukai užkietėja, kur ten nebus kai tokia mityba. O mano pasižiūrėjau 4 mėn., svėrė 6,180kg tai ir nepasakyčiau, kad storulis, mes prie tų šakaliukų
Ar yra mamyciu auginanciu vyresnius nevalgiukus? Maniskis visada buvo prie tokiu ir dabar dar toks yra. Nors maitinamas valgo neblogai, bet pats valgymu nesidomi. Gal turite patirties, kaip nevalgiuka priversti valgyti pati? Mums jau tuoj 3 metai, bet pats valgyti su sausksteliu ir sakute valgyti nenori.
Saldainius, tortus ir panasius tai valgo pats be problemu ir su sauksteliu ir su sakute. O vat sriubytes, mesytes, darzoviu pats valgyti nemoka QUOTE(wikonda @ 2007 10 31, 19:56) O aš manau, kad su pirmu primaitinimu, nu gal antrų, tikrai viskas susitvarkys Bet čia tik pasvarstymai, o kokį mišinuką tu jai duodi o maniškiui tai tokie nevalgiadieniai užeina, kad ir verkiu Mum ir viduriukai užkietėja, kur ten nebus kai tokia mityba. O mano pasižiūrėjau 4 mėn., svėrė 6,180kg tai ir nepasakyčiau, kad storulis, mes prie tų šakaliukų Duodu misinuka Hipp PRE, normaliai lygtais gerdavo, bet dabar gal kokius 80 ml misinuko issiurbia. Misinuko nekeiciau kitu nes dabar skiepijom tai nepatartina kazka keist tokiu metu. Bet ir piena vangiai geria kartais. atrodo tarsi jai isvis nieks nepatinka QUOTE(skruzdeda @ 2007 10 31, 18:33) Ar yra mamyciu auginanciu vyresnius nevalgiukus? Maniskis visada buvo prie tokiu ir dabar dar toks yra. Nors maitinamas valgo neblogai, bet pats valgymu nesidomi. Gal turite patirties, kaip nevalgiuka priversti valgyti pati? Mums jau tuoj 3 metai, bet pats valgyti su sausksteliu ir sakute valgyti nenori. Saldainius, tortus ir panasius tai valgo pats be problemu ir su sauksteliu ir su sakute. O vat sriubytes, mesytes, darzoviu pats valgyti nemoka Cia manau, problema ne nemokejime, o nenorejime.. QUOTE(Viola fiola @ 2007 10 31, 21:15) Duodu misinuka Hipp PRE, normaliai lygtais gerdavo, bet dabar gal kokius 80 ml misinuko issiurbia. Misinuko nekeiciau kitu nes dabar skiepijom tai nepatartina kazka keist tokiu metu. Bet ir piena vangiai geria kartais. atrodo tarsi jai isvis nieks nepatinka Tikrai keista, kad ir krūties atsisako Pradžioj, tai gerdavo mano pienelį, kai jau neužtekdavo ir klykt pradėdavo duodavau mišinuko, tai dar kokia 50ml ištriūbindavo, bet oi kaip senai tai buvo Nu nieko bandysi su primaitinimu, duok žinoti, kaip laikotės
Sveikos mamytės, mano vaikinas tikras nevalgiukas
QUOTE(juliux @ 2007 11 02, 20:49) Sveikos mamytės, mano vaikinas tikras nevalgiukas Sveika prisijungusi į mūsų gausų būrį Bet mano kleckui, tai kažkas pasidarė, jis man ir cepelinų ir kotletų mano gamintų valgęs ne kartą. Bet kas dabar paskutiniu metu jam užėjo Tai aš jau pasimetus
wikonda, juliux ir kitos mamytes auginancios kiek vyresnius vaikelius, kurie valgo tik saldumynus... tai va teko skaityti toki pusiau mokslini darbeli, kuriame parasyta, kad nereikia per daug pergyventi jei vaikas pries valgi pavyzdziui suvalgo saldaini ar sokoladuka ir po to maziau valgo. Pasirodo, mazyliai gana gerai jaucia ko ju organizmui reikia. Aisku, jei tai tesiasi nuolatos ir vaikas valgo VIEN tik saldumynus, tada negerai, bet ju uzdrausti irgi nerekomenduojama. Tam straipsni, gydytojai pataria su vaiku bandyti susitarti pvz. duoti suvalgyti saldaini jei po to prizada suvalgyti kelis mesos kasnelius, sriubytes, obuoli ar pan. Jie motyvuoja tai tuo, kad net ir suauge buna kartais uzsinori ko nors tokio ir butinai turi suvalgyt (vos ne nesciuju sindromas), pavyzdziui kartais norisi kazko labai saldaus ir viskas!! taip musu organizmas mums pranesa ko jam truksta ir tik suvalgius tai ko taip nori jis nurimsta.
Zodziu, nezinau ar labai paguodziau, bet tiesiog norejau pasidalint informacija. Nors greiciausiai pati ziauriai pergyvenciau jei vaikas tik saldumynus valgytu, bet gal tikrai tie maziukai kartais zino ko ir kiek nori QUOTE(vetra72 @ 2007 11 02, 21:52) wikonda, juliux ir kitos mamytes auginancios kiek vyresnius vaikelius, kurie valgo tik saldumynus... tai va teko skaityti toki pusiau mokslini darbeli, kuriame parasyta, kad nereikia per daug pergyventi jei vaikas pries valgi pavyzdziui suvalgo saldaini ar sokoladuka ir po to maziau valgo. Pasirodo, mazyliai gana gerai jaucia ko ju organizmui reikia. Aisku, jei tai tesiasi nuolatos ir vaikas valgo VIEN tik saldumynus, tada negerai, bet ju uzdrausti irgi nerekomenduojama. Tam straipsni, gydytojai pataria su vaiku bandyti susitarti pvz. duoti suvalgyti saldaini jei po to prizada suvalgyti kelis mesos kasnelius, sriubytes, obuoli ar pan. Jie motyvuoja tai tuo, kad net ir suauge buna kartais uzsinori ko nors tokio ir butinai turi suvalgyt (vos ne nesciuju sindromas), pavyzdziui kartais norisi kazko labai saldaus ir viskas!! taip musu organizmas mums pranesa ko jam truksta ir tik suvalgius tai ko taip nori jis nurimsta. Zodziu, nezinau ar labai paguodziau, bet tiesiog norejau pasidalint informacija. Nors greiciausiai pati ziauriai pergyvenciau jei vaikas tik saldumynus valgytu, bet gal tikrai tie maziukai kartais zino ko ir kiek nori vetra72 Mamytės tikiuosi manęs, neužmėtysit Maniškis visą dienelę, išskyrus pusričius, kai palesė kaip žvirbliukas nieko nevalgė O taip svajoju , kad košytės sukirstų visą dubenėlį čepsėdamas, kad ausytės linktų. Bet paskutiniai bandymai, baigėsi žiaukčiojimu
beje, o jus bandet su didesniais vaikiukais bandyt valgyti zaidimo forma? Pavyzdziui, padaryt is maistelio lekstej besisypsanti veideli, gelyte ar pan? Gal taip jiems labiau patiks pati maisto isvaizda?
arba pavyzdziui, kai laikas jau valgyt pabandyt pirmiausiai tuo paciu maistu vaikui matant 'pamaitint' visus jo zaisliukus, kurie turi burnyte, o po to lyg tarp kitko ir jam pasiulyt... Gal bent kelis kasnelius suvalgys, o tai jau irgi laimejimas mes vakar vakare tai stai kaip apgavom savo dukryte. Isviriau as jai pries mieguti bulviu-morkyciu kosytes, bet ji kaip visada viena sauksteli paragavo, surakino lupytes ir viskas! QUOTE(vetra72 @ 2007 11 03, 12:57) beje, o jus bandet su didesniais vaikiukais bandyt valgyti zaidimo forma? Pavyzdziui, padaryt is maistelio lekstej besisypsanti veideli, gelyte ar pan? Gal taip jiems labiau patiks pati maisto isvaizda? arba pavyzdziui, kai laikas jau valgyt pabandyt pirmiausiai tuo paciu maistu vaikui matant 'pamaitint' visus jo zaisliukus, kurie turi burnyte, o po to lyg tarp kitko ir jam pasiulyt... Gal bent kelis kasnelius suvalgys, o tai jau irgi laimejimas mes vakar vakare tai stai kaip apgavom savo dukryte. Isviriau as jai pries mieguti bulviu-morkyciu kosytes, bet ji kaip visada viena sauksteli paragavo, surakino lupytes ir viskas! Sveikutė, mano į žaismingas figurėlęs tikrai dar nereaguotų Vetra72 ir mes taip apgaudinėjam savo nenuoramą Dar norėjau paklausti mamyčių, kurių vaikučiai vyresni, jis pas mane jau nori būti savarankiškas QUOTE(wikonda @ 2007 11 03, 16:16) Sveikutė, mano į žaismingas figurėlęs tikrai dar nereaguotų Vetra72 ir mes taip apgaudinėjam savo nenuoramą Dar norėjau paklausti mamyčių, kurių vaikučiai vyresni, jis pas mane jau nori būti savarankiškas Maciau internete tik keleta idomesniu irankiu. sakstas-lektuvelis ir saukstas ir sakute su traukinukais. buvo kilusi tokia trenkta mintis pastatyti zaislini traukinuka su begiais ant stalo ir kazkaip pakraut maistu ir zaisti su vaiku kad tipo traukinys atvaziuoja ir reikia "prekes" iskrauti, t.y. kad vaikas suvalgytu "krovinius" beje, as cia vel su klausimu. siandien vel maitinimas baigesi asarom, tiek vaiko tiek ir mano. isbandziau nauja misinuka Semper, seniau Hipp buvo. bet nepasakyciau kad labai mano panelyte butu susizavejus... taip pat mazai valgo
as is tikro jau pavargau
per diena jei suvalgom koki sureli ir jogurtuka yra labai gerai, mesos be sansu ikisti QUOTE(Viola fiola @ 2007 11 03, 19:54) Maciau internete tik keleta idomesniu irankiu. sakstas-lektuvelis ir saukstas ir sakute su traukinukais. buvo kilusi tokia trenkta mintis pastatyti zaislini traukinuka su begiais ant stalo ir kazkaip pakraut maistu ir zaisti su vaiku kad tipo traukinys atvaziuoja ir reikia "prekes" iskrauti, t.y. kad vaikas suvalgytu "krovinius" beje, as cia vel su klausimu. siandien vel maitinimas baigesi asarom, tiek vaiko tiek ir mano. isbandziau nauja misinuka Semper, seniau Hipp buvo. bet nepasakyciau kad labai mano panelyte butu susizavejus... taip pat mazai valgo Sveika, žinau savo esminę klaidą, kurios su antru nekartočiau O dėl tų įrankių kuo toliau, tuo labiau gundaus, gal duok dieve jis jais susidomėtų O dėl traukinuko mintis Oi užjaučiu Skirtingi tie mūsų vaikučiai Viola fiola kur internete matei tų įrankių QUOTE(wikonda @ 2007 11 03, 20:57) Sveika, žinau savo esminę klaidą, kurios su antru nekartočiau O dėl tų įrankių kuo toliau, tuo labiau gundaus, gal duok dieve jis jais susidomėtų O dėl traukinuko mintis Oi užjaučiu Skirtingi tie mūsų vaikučiai Viola fiola kur internete matei tų įrankių Aciu, pasieskosiu info apie misinukus. irankius ziurejau per Ebay. yra ten nauju. pati noriu nusipirkti Papildyta: nuoroda, jei atsidarys sauksteliai
na kaip laikotes nevagiuku mamytes? Ar vis dar kovojat su savo maziukais bandydamos ka nors imesti i ju skrandukus?
Mes vel eilini syki pakeitem misineli, bet valgyt jo daugiau nepradejom Tiesa, siandien isviriau bulviu kosytes su keliais mazyciais briuselio kopusteliais. Tai mano nuostabai suvalge visa lekste - apie 200 gr. wikonda sakai, kad gali buti priezastis maitinimo kedutej?
Sveikutė vis pažiūriu ar nieks neparašė
Aiktu geriau neklausk, dar ir kaip kovoju Tikrai taip manau, tik ne priežastis, o įprotis kažkoks būtų susiformavęs kaip rašiau
Sveikos
Maniskis irgi labai jau nevalgus Del tu maitinimu keduciu, tai nezinau ar tai visiems padeda. Mes turim senoviska medini toki staliuka ir kedute, tai jis is tos kedutes lipa ant staliuko, sukasi i kita puse nuo sauksto pastoviai. Kol buvo mazesnis, tai dar pavykdavo joje pamaitint siaip netaip, o dabar jei jis nenori jam ir neikisi. Kartais galvoju, kad gal jau laikas nustot maitint MP, bet kai jis taip nedaug valgo kitko tai vis dar abejoju. MP, kai neserga, tai reikalingas tik ryte ir vakare. Siaip geria vandenuka ir arbata is mano puodelio.
Sveikutės
Vis paskaitau ir liūdna pasidaro prisiminus, kaip būdamas iki metų ir truputį virš maniškis viską valgė, o dabar- ne. Pabandžiau įsiūlyt pakramtyt paprikos- patiko, tai dabar vis po gabaliuką sukramto- valiooo naujas maistas
Labutukas naujai prisijungusioms
Joleks pas mus ta pati situacija Arual bet kaip keista Kaip laikos Viola fiola QUOTE(wikonda @ 2007 11 12, 19:48) Labutukas naujai prisijungusioms Joleks pas mus ta pati situacija Arual bet kaip keista Kaip laikos Viola fiola Sveika, maniskis niekada nebuvo valgus. Esu rasius ir anksciau sioje temoje. Ragaut kito maisto pradejom nuo 5,5men mazdaug. Bet iki metu jis kito maisto suvalgydavo per diena max 50g. Svoris augo po 400-100 g nuo 4menesio. Dabar net bijau svert, nes nuo praeitos savaites treciadienio beveik vien MP gyvas. Kas keisciausia paimu buteliuka su vaistais ar vitaminais ir sauksteli, jis ziojasi nesipriesina. O maista net neparagaves atstumia. Paima dar kartais koki kasni bulves is mano lekstes ir bega sau. Pas mane to pieno jau mazai ir tera, visgi jau metai ir trys menesiai. Jis tikrai MP daug neprivalgo, nes ir slapinasi maziau.. Na tikiuosi, kad pasveiks ir valgys bent tiek kiek pries tai valgydavo. Dabar jam matyt perdaug visko, kosti, sloguoja ir dar dantys dygsta. Per si savaitgali vienas iltinis islindo ir dar trys pakeliui
Labutis Wikonda ir kitos kovotojos
Stai, pakeiciau misinuka. jau trecias. buvo Hipp--->Semper--->Aptamil (ar kaip jis ten). tai paskutiniji geriau valgo. jau ne 60 ml, bet buna ir 160 istriubija, o kelis kart net daugiau, tai dziaugsmas didziausias! bet visgi neuzilgo primaitint kietu maistu pradesiu. jau rezervavom restorano staliuka ir eisim kartu valgyt QUOTE(Joleks @ 2007 11 13, 00:40) Sveika, maniskis niekada nebuvo valgus. Esu rasius ir anksciau sioje temoje. Ragaut kito maisto pradejom nuo 5,5men mazdaug. Bet iki metu jis kito maisto suvalgydavo per diena max 50g. Svoris augo po 400-100 g nuo 4menesio. Dabar net bijau svert, nes nuo praeitos savaites treciadienio beveik vien MP gyvas. Kas keisciausia paimu buteliuka su vaistais ar vitaminais ir sauksteli, jis ziojasi nesipriesina. O maista net neparagaves atstumia. Paima dar kartais koki kasni bulves is mano lekstes ir bega sau. Pas mane to pieno jau mazai ir tera, visgi jau metai ir trys menesiai. Jis tikrai MP daug neprivalgo, nes ir slapinasi maziau.. Na tikiuosi, kad pasveiks ir valgys bent tiek kiek pries tai valgydavo. Dabar jam matyt perdaug visko, kosti, sloguoja ir dar dantys dygsta. Per si savaitgali vienas iltinis islindo ir dar trys pakeliui Aš tave suprantu Tačiau mano skanuminčikus valgo noriai Nupirkau vit., C 100% tabletyčių kramtomu, tai nepasakyčiau, kad mum padeda Joleks, o jum tikrai manau įtakos turi sirgimas ir dantukų dygimas Viola fiola QUOTE(inga-uk @ 2007 11 03, 20:35) as is tikro jau pavargau Tai gal tu dar pati MP jį maitini?? Maniškė tai tol, kol gaudavo nors lašelį MP, tol per dienų dienas nieko nevalgydavo, aš jau ir į paniką buvau puolus. Tada griežtai nutraukiau MP ir viskas palaipsniui susitvarkė, dabar valgo daugiau negu reik QUOTE(zirzute @ 2007 11 15, 11:37) Tai gal tu dar pati MP jį maitini?? Maniškė tai tol, kol gaudavo nors lašelį MP, tol per dienų dienas nieko nevalgydavo, aš jau ir į paniką buvau puolus. Tada griežtai nutraukiau MP ir viskas palaipsniui susitvarkė, dabar valgo daugiau negu reik Aš jau ir pradedu taip mąstyti
kaip ziauriai skamba - jei nevalgo vaikas normalaus maisto, tai ir MP negaus
Maniske siek tiek geriau pradejo valgyti mano verdamas kosytes, tai nors sioks toks mazas pasiekimas. stengiuos kiekviena diena vis kitokia kosyte isvirti, vis kitaip paskanint. O va su pienuku visai tragedija. Net 40ml ir tu neisgeria QUOTE(vetra72 @ 2007 11 15, 12:49) Patikėk, nėra taip žiauru, kaip gali iš šono pasirodyti. Maitinau mažylę iki 9 mėn., kadangi ji taip ir neišmoko žįsti, tai teko visą tą nusitraukinėti pieniuką, taip kas 6 val., dieną naktį, be jokių pertraukų, išeiginių, su naktiniais buteliukų plovimais, sterilizavimais ir pan. Nors nežinau, ar būčiau taip drąsiai nutraukus maitinimą, jei būčiau maitinusi krūtimi QUOTE(zirzute @ 2007 11 15, 12:20) Patikėk, nėra taip žiauru, kaip gali iš šono pasirodyti. Maitinau mažylę iki 9 mėn., kadangi ji taip ir neišmoko žįsti, tai teko visą tą nusitraukinėti pieniuką, taip kas 6 val., dieną naktį, be jokių pertraukų, išeiginių, su naktiniais buteliukų plovimais, sterilizavimais ir pan. Nors nežinau, ar būčiau taip drąsiai nutraukus maitinimą, jei būčiau maitinusi krūtimi as savo mazyle tik 3 menesiukus sugebejau pati maitint, tai gal del to jauciu toki balta pavyda mamytems, kurios turi pienelio ir gali maitint ilgai. O siaip tu saunuole - 9 men istvert kaip tu darei, tai tikrai reikia didelio pasiaukojimo ir meiles savo vaikiukui QUOTE(vetra72 @ 2007 11 15, 11:49) kaip ziauriai skamba - jei nevalgo vaikas normalaus maisto, tai ir MP negaus Maniske siek tiek geriau pradejo valgyti mano verdamas kosytes, tai nors sioks toks mazas pasiekimas. stengiuos kiekviena diena vis kitokia kosyte isvirti, vis kitaip paskanint. O va su pienuku visai tragedija. Net 40ml ir tu neisgeria Labuka vetra72 Ačiu man ir pačiai džiugu dėl to O jūs šaunuolės taip ir toliau O tai gal jau nėr taip ir blogai, kad mišinuko tiek mažai suvalgo |