Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Nevalgiukai
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų mityba
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
ARUAL
QUOTE(violal @ 2007 10 06, 15:09)
Bus gurmanas  rolleyes.gif
*

lotuliukas.gif tikriausiai mirksiukas.gif
Aprile
Mamytės labai noriu jūsų patarimo, ta prasme su kuom nors pasitarti. 4u.gif
Mano nevalgiuko istorija prasidėjo nuo to laiko, kai sunkiai susirgom. Ir nuo antibiotikų pas jį dingo apetitas ilgam verysad.gif . Jam tada buvo kažkur 8-9 mėnesiuko. Dabar jau jam pusantrų, bet dar sunkiai sekas su maistu. Nuo košyčiu jis žiaukčioja, bandžiau išlaukti kol jis bus tikrai alkanas, bet beviltiška. Mėsos jam neisiūlisi, tik pajunta, kad mėsytė ir iškart spjauna. Mėgsta tik makaronus, kiaušinius, daržoves, sriubytes doh.gif Labai išrankus maistui. Norėjau paklausti, taigi vaikiuko skonis formuojasi kažkur iki 2-3 metukų ir jei maniškis taip nevalgo, ar nebus pasekmių ateičiai verysad.gif
Miegaliuke S
QUOTE(wikonda @ 2007 10 17, 21:22)
Mamytės labai noriu jūsų patarimo, ta prasme su kuom nors pasitarti.  4u.gif
Mano nevalgiuko istorija prasidėjo nuo to laiko, kai sunkiai susirgom. Ir nuo antibiotikų pas jį dingo apetitas ilgam  verysad.gif . Jam tada buvo kažkur 8-9 mėnesiuko. Dabar jau jam pusantrų, bet dar sunkiai sekas su maistu. Nuo košyčiu jis žiaukčioja, bandžiau išlaukti kol jis bus tikrai alkanas, bet beviltiška. Mėsos jam neisiūlisi, tik pajunta, kad mėsytė ir iškart spjauna. Mėgsta tik makaronus, kiaušinius, daržoves, sriubytes  doh.gif Labai išrankus maistui. Norėjau paklausti, taigi vaikiuko skonis formuojasi kažkur iki 2-3 metukų ir jei maniškis taip nevalgo, ar nebus pasekmių ateičiai  verysad.gif
*

Yra pasmane gimineje berniukas,kuriamdabar 3m,taizinok nuo patprimaitinimomesosonevalgo iki daabra.Ir siai labai blogai valgantis vaikas,bet jokiu blogu pasekmiu nesimato g.gif
Aprile
QUOTE(Mamytedk @ 2007 10 20, 16:14)
Yra pasmane gimineje berniukas,kuriamdabar 3m,taizinok nuo patprimaitinimomesosonevalgo iki daabra.Ir siai labai blogai valgantis vaikas,bet jokiu blogu pasekmiu nesimato g.gif
*

Nu tfu tfu tfu tikiuos nebus mano sunytis toks blink.gif bet, kad vegetaras tai ne vienas pajuokauja blush2.gif O man verkt noris pro ašaras doh.gif Bet tyrimai pas jį puikūs 140 hemoglobinas tongue.gif Kartais užeina valgiadieniai, tai tada kerta viską ką paduosi, o šeip tai nieko neįsūlisi verysad.gif
ARUAL
QUOTE(wikonda @ 2007 10 20, 15:38)
Nu tfu tfu tfu tikiuos nebus mano sunytis toks  blink.gif bet, kad vegetaras tai ne vienas pajuokauja  blush2.gif O man verkt noris pro ašaras  doh.gif Bet tyrimai pas jį puikūs 140 hemoglobinas  tongue.gif Kartais užeina valgiadieniai, tai tada kerta viską ką paduosi, o šeip tai nieko neįsūlisi  verysad.gif
*

Maniškiui jau virš penkių, o mėsą ragavęs tik būdamas kažkiek mėnesių- nei mėsos, nei sriubų, nei makaronų, nei kruopų (išskyrus grikius), nieko verysad.gif
Magnifique
Esu skai2ius kad truputi vyresniem gali duoti skiltele mandarino ar apelsino pries valgi....jis sukatina skrandzio rugsties issiskyrima ir didina apetita drinks_cheers.gif
Aprile
QUOTE(ARUAL @ 2007 10 21, 09:13)
Maniškiui jau virš penkių, o mėsą ragavęs tik būdamas kažkiek mėnesių- nei mėsos, nei sriubų, nei makaronų, nei kruopų (išskyrus grikius), nieko  verysad.gif
*

o koks pas jus kraujukas, dėl šito labai bijau, kokiu būdu stengiatės geležį gautį blush2.gif
QUOTE(Ruta1992 @ 2007 10 21, 09:44)
Esu skai2ius kad truputi vyresniem gali duoti skiltele mandarino ar apelsino pries valgi....jis sukatina skrandzio rugsties issiskyrima ir didina apetita  drinks_cheers.gif
*

Reiks išbandyti drinks_cheers.gif 4u.gif
vetra72
jungiames ir mes su dukryte prie jusu, nes as jau i nevilti puolu.
Tai va mums 7 menesiai su biskiuku, bet valgo dukryte kaip zvirbliukas - pienelio (valgom misinuka) po koki 60-70ml isgeria ir viskas, suraukia luputes ir ne per kur neigrusi. Darzovytes, kosytes valgo irgi panasiai - apie 50-60gr suvalgo noriai, o po to vel lupytes 'surakina'.
Svoris tai kaip pas 4 menesiuku kudiki (6310g, gimem - 3000g), ugis 63cm (gimem 50cm). Zodziu, net nezinau jau ka bedaryti. Misinukus keitem net kelis kartus ir dabar apsistojom ties tuo, kurio daugiausiai suvalgo (budavo periodas, kai vienos firmos misinuko vos 40 ml isgerdavo) verysad.gif
Pas gydytojus kai nueinam tai man jie tokie atsipute (gyvenam Prancuzijoj), beveik nemato kame problema, sako 'toks vaikas ir tiek'. Kai buvau pries kelias dienas ir jau pamate kad tikrai svoris per mazai auga, tai pasiule maitint tik 4 kartus dienoj, kad suvalgytu didesniais kiekiais (turetu suvalgyt po 210ml misinuko). Na pasikankinom 3 dienas, duodavau 3 kartus misinuko dienoj ir viena karta kosytes ar tyreles. Ir kas is to- nei trupucio nepradejo daugiau valgyt. Siandie kisu valgyt kas valanda beveik - tai ji patraukia pienuko po koki 30ml, ar suvalgo kosytes koki 50gr. zodziu, suvalgo panasu kieki kaip kad duociau kas 4 valandas, tik skirtumas kad valgom kas valanda. Nezinau, ar gerai darau, bet noriu, kad vaikas valgytu ir augtu, nes jau graudu ziuret kai 6 men vaikam skirtuose rubeliuose mazyte skesta...

P.S. Kelis kartus prasiau kad duotu siuntima pasidaryt kraujo tyrima, tai cia tie daktarai nesupranta ko as pergyvenu ir neduoda nes nemato prasmes doh.gif doh.gif zodziu, jei kuri nors mamyte isgyveno panasia situacija arba turi ka nors patarti tai laukiu nekantriai 4u.gif 4u.gif
Aprile
QUOTE(vetra72 @ 2007 10 30, 17:19)
jungiames ir mes su dukryte prie jusu, nes as jau i nevilti puolu.
Tai va mums 7 menesiai su biskiuku, bet valgo dukryte kaip zvirbliukas - pienelio (valgom misinuka) po koki 60-70ml isgeria ir viskas, suraukia luputes ir ne per kur neigrusi. Darzovytes, kosytes valgo irgi panasiai - apie 50-60gr suvalgo noriai, o po to vel lupytes 'surakina'.
Svoris tai kaip pas 4 menesiuku kudiki (6310g, gimem - 3000g), ugis 63cm (gimem 50cm). Zodziu, net nezinau jau ka bedaryti. Misinukus keitem net kelis kartus ir dabar apsistojom ties tuo, kurio daugiausiai suvalgo (budavo periodas, kai vienos firmos misinuko vos 40 ml isgerdavo)  verysad.gif
Pas gydytojus kai nueinam tai man jie tokie atsipute (gyvenam Prancuzijoj), beveik nemato kame problema, sako 'toks vaikas ir tiek'. Kai buvau pries kelias dienas ir jau pamate kad tikrai svoris per mazai auga, tai pasiule maitint tik 4 kartus dienoj, kad suvalgytu didesniais kiekiais (turetu suvalgyt po 210ml misinuko). Na pasikankinom 3 dienas, duodavau 3 kartus misinuko dienoj ir viena karta kosytes ar tyreles. Ir kas is to-  nei trupucio nepradejo daugiau valgyt. Siandie kisu valgyt kas valanda beveik - tai ji patraukia pienuko po koki 30ml, ar suvalgo kosytes koki 50gr. zodziu, suvalgo panasu kieki kaip kad duociau kas 4 valandas, tik skirtumas kad valgom kas valanda. Nezinau, ar gerai darau, bet noriu, kad vaikas valgytu ir augtu, nes jau graudu ziuret kai 6 men vaikam skirtuose rubeliuose mazyte skesta...

P.S. Kelis kartus prasiau kad duotu siuntima pasidaryt kraujo tyrima, tai cia tie daktarai nesupranta ko as pergyvenu ir neduoda nes nemato prasmes doh.gif  doh.gif  zodziu, jei kuri nors mamyte isgyveno panasia situacija arba turi ka nors patarti tai laukiu nekantriai 4u.gif  4u.gif
*

Sveika, ir aš šiandien cray.gif jau gal trečia diena mano Matukas oru gyvas ir mano papuliu nors mum jau 18 mėn cry.gif Ką tik šiandien iš daktarų, tai anekdotai su tais gydytojais fool.gif lygiai tą patį pasakė, kaip ir tau. Jiems normalu, kad vaikiukas per keturis mėnesius 500g priaugo blink.gif
O man verkt noris, kai jis nuo visko purtos ką tik bepasiūlyčiau, bet ankščiau taip nebuvo. O apie mažiuką, kai pagalvoju, jūsų amžiaus man jis kirto ir įvairias kruopų košes ir tyreles daržovienes, desertines, varške kapodavo. O dabar scare.gif nuo bet kokio maisto. nežinau, kas čia su juo. Prašiau vitaminų apetitui gerinti, tai tik vitamino C pasiūlė unsure.gif Vyras šiandien nupirks ax.gif Tad ne viena šioj situacijoj mirksiukas.gif , palaikysim ir mes laukiam kokių patarimų, bet čia visos mamytės susirinkusios su panašiom bėdelėm blush2.gif 4u.gif
vaikasx
Skaitau, lyg apie savo vaika. net nezinau kartais bliauti noris paciai prie bliudo atistojus. nieko neigrusi doh.gif kelis saukstelius paragauja ir soti! bet as jai duodu vitaminu. nes man gydytoja sake, kad visiems vaikams, maitinamiems MP reikia nuo 6men. duoti. O su misinukais maitinamiems nuo metuku iki5m.
vetra72
oi zinot mamos, kaip dziaugiuosi, kad cia uzsukau, nes jau tikrai depresuot buvau pradejus, o dabar bent jau ne tokia vienisa jauciuosi...
Vitaminus mes irgi geriam, dabar galvoju gal pradet zuvu tauku duoti, nes kiek girdejau kazkiek gerina apetita. Gal kuri nors bandete? ar padeda?
Mano maze vakar pries mieguti suvalge 120ml misinuko, tai cia jau man kaip stebuklas buvo, kad tiek daug...
Kita treciadieni eisim svertis, jei vel svarstykles parodys kad nieko nepriaugom, tai tik nusisaut belieka... Kartais as pati net kalta jauciuosi bevalgydama, kai zinau kad vaikas vos vos tik pavalge ir viskas.
Beje, ar gali buti toks nevalgumas ir svorio nepriaugimas paveldetas? AKip jus manot? As pati tai niekad lieknute nebuvau, tokia galima sakyt vidutinio sudejimo, o mano vyras tai tikras sakaliukas ir kiek zinau jis irgi maziukas kai buvo tai labai svoris neaugo. Bet ar tokie dalykai paveldimi?
Na zodziu, stiprybes visoms nevalgiuku mamytems ir iki susirasymo 4u.gif 4u.gif
vaikasx
QUOTE(vetra72 @ 2007 10 31, 09:09)
oi zinot mamos, kaip dziaugiuosi, kad cia uzsukau, nes jau tikrai depresuot buvau pradejus, o dabar bent jau ne tokia vienisa jauciuosi...
Vitaminus mes irgi geriam, dabar galvoju gal pradet zuvu tauku duoti, nes kiek girdejau kazkiek gerina apetita. Gal kuri nors bandete? ar padeda?
Mano maze vakar pries mieguti suvalge 120ml misinuko, tai cia jau man kaip stebuklas buvo, kad tiek daug...
Kita treciadieni eisim svertis, jei vel svarstykles parodys kad nieko nepriaugom, tai tik nusisaut belieka... Kartais as pati net kalta jauciuosi bevalgydama, kai zinau kad vaikas vos vos tik pavalge ir viskas.
Beje, ar gali buti toks nevalgumas ir svorio nepriaugimas paveldetas? AKip jus manot? As pati tai niekad lieknute nebuvau, tokia galima sakyt vidutinio sudejimo, o mano vyras tai tikras sakaliukas ir kiek zinau jis irgi maziukas kai buvo tai labai svoris neaugo. Bet ar tokie dalykai paveldimi?
Na zodziu, stiprybes visoms nevalgiuku mamytems ir iki susirasymo 4u.gif  4u.gif
*

Manau, cia pati ir atsakiai i savo problema smile.gif Mano viena drauge, kurios mergaite irgi kudute gerai pasake, 'visa gyvenima buvau per mazo svorio, ir isgyvenau, ko tiketis is dukters'. Manau, cia tikrai paveldima. kita drauge labai labai stambi, bet vyras kaulu vyniotinis, tai ju mergaite pamatytumet doh.gif kojos kaip pagaliukai, sonkauliai matos, nieko nevalgo...
Tu taip nepergyvenk, zinau kaip jautiesi, neka daugiau ir mano mazoji svere tokio amziaus. Iki 9men. is vis gyva tik MP buvo. nieko tu cia nepadarysi, taigi ji vistiek valgo kazkiek ir nera alkana...Dabar jei suciaupia savo lupytes ir suka burnyte rodydama, kad nenori, vadinas nealkana ir neduodu. kai isalksta gal ir ne per daugiausiai bet valgo mirksiukas.gif Svarbiausia nekisk per prievarta, nes dar blogiau bus. beja manajai suveikia visokie triukai, pvz. kose skaniau valgyti ne saukstu, bet paploksciu, kaip pagaliukas, sausainiu. o jogurta tai perku dabar ta kur pailgam mazam maiseli, ikisu i burnyte, tai jai labai smagu biggrin.gif O koses tai jai su moliugu labai patinka. thumbup.gif
Aprile
QUOTE(vetra72 @ 2007 10 31, 11:09)
Na zodziu, stiprybes visoms nevalgiuku mamytems ir iki susirasymo 4u.gif  4u.gif
*

Labą rytą hi.gif kokius vitaminukus geriat? Aš multitabs tabletytes kramtomas duodu ax.gif apie žuvų taukus ir buvau pradėjus mąstyti g.gif dar geriam osteocare kalcis, magnis, vit., D thumbup.gif ir vakar pirkom vit., C kramtomas tabletytes braškių skonio, tai maniškis supirdolino lotuliukas.gif ir dar lauke išsižiojęs hihihi.gif prieš valgį reik duot, tikėsim kad nors kiek pamačys g.gif
O mes truputi žemiau už vidutinę normą, tai gydytoja nuramino, kad viskas normaliai, sunku tau vetra72 console.gif kai žinai, kad galėtu būt kitaip. Bet jei ji pas guvi, žvali, tai gal nieko blogo. Kad vaikiukai būna stambių ir smulkių kaulų, tai teisybė. Bet, kiti nepriklausomai, kiek bemaitintum kaip buvo šakaliukai blush2.gif aš vaikystėj tokia buvau lotuliukas.gif du degtukai juokaudavo visi vietoj kojų tongue.gif Manau, kad galėtų būt ir paveldimumas bigsmile.gif
vetra72

Aciu uz paguodziancius zodzius 4u.gif Manau, niekas taip gerai nesupranta kaip mamytes isgyvenancios tas pacias problemytes. Na gal is tiesu cia dukryte i teti atsigime, bet as busiu tikra tik kai pasidarysim kraujo tyrimukus ir jie bus geri, nes dabar tai labai neramu. Sekanti syki kai eisim pas gydytojus tai net vyras laisva diena pasieme, nes as jau neturiu kantrybes. Pas mus svoris pagal lentele krenta zemyn, o jie kaip isikale kartoja ' jau baigesi storu vaiku era, nepergyvenkit' doh.gif doh.gif
Vitaminus anksciau gerem tik tuos kuriuos priklause kudikiam, t.y. vitamina D. O po paskutinio apsilankymo tai israse dar toki vitaminu misinuka, tai ten kiek skaitinejau parasyta kad vitaminukai skirti kad geriau vaikuciai augtu, bet apetito tai jie tikrai nepadidino tongue.gif
Aprile
QUOTE(vetra72 @ 2007 10 31, 12:34)
Aciu uz paguodziancius zodzius 4u.gif  Manau, niekas taip gerai nesupranta kaip mamytes isgyvenancios tas pacias problemytes. Na gal is tiesu cia dukryte i teti atsigime, bet as busiu tikra tik kai pasidarysim kraujo tyrimukus ir jie bus geri, nes dabar tai labai neramu. Sekanti syki kai eisim pas gydytojus tai net vyras laisva diena pasieme, nes as jau neturiu kantrybes. Pas mus svoris pagal lentele krenta zemyn, o jie kaip isikale kartoja ' jau baigesi storu vaiku era, nepergyvenkit' doh.gif  doh.gif
Vitaminus anksciau gerem tik tuos kuriuos priklause kudikiam, t.y. vitamina D. O po paskutinio apsilankymo tai israse dar toki vitaminu misinuka, tai ten kiek skaitinejau parasyta kad vitaminukai skirti kad geriau vaikuciai augtu, bet apetito tai jie tikrai nepadidino tongue.gif
*

drinks_cheers.gif tai va pas mus kraujuko tyrimai kuo geriausi 140 hemoglobinas, bet daryti tik birželio mėnesį, tai jis man daržovęs kirto tongue.gif bigsmile.gif O dabar kas atsitiko su tuo mano vaiku doh.gif dantys lyg jau baigė dygti 16 turim tongue.gif bet, kad jeis kramtytų taip viską, tai visai būtų gerai lotuliukas.gif
Tikrai lauksim gerų žinių iš jūsų 4u.gif Ir aš sunerimau, lyg pas buvo geriau su tuo svoriu, ar atmintis čia mane apgauna ar jis pas mane pakūdo g.gif nesirašau, kaip ankščiau, kas mėnesį doh.gif Neįsivaizdavau, kad tokį nevalgiuką kadanors auginsiu doh.gif blush2.gif o mes duosim žinoti ar padeda tas mum vit., C 4u.gif
O apie tokius vit., kad vaikučiai gerai augtų tikrai žinau, mano mama man su broliu vaikystėje duodavo "dabar jau jų negamina" ax.gif tai oi kokie milžinai užaugom, akštaūgių familia pas mus lotuliukas.gif blush2.gif 4u.gif
Viola fiola
Laba,

mano mergytei jau keturi menesiai ir problemos su maitinimusi prasidejo nuo pat gimimo sad.gif Pirma menesi svoris net truputi nukrito. veliau teko dar ir misinuku primaitint, nes kiek besistengiau, bet vaikas daug pieno neissiurbdavo, iki siol maitinu misriai, bet jau daktare sako vel mazokai priaugo vaikas ir greit ir prie kosyciu pereisim... lygtais nuo 4 men. primaitinama, kiek zinau, jei ne vien MP gere. ar taip irgi kam nors buvo?
ech, ji taip mazai valgo! kokis 3-4 kartus per diena isgeria gaaal po 100-120 ml ar ne mazokai?
vetra72
QUOTE(Viola fiola @ 2007 10 31, 17:30)
Laba,

mano mergytei jau keturi menesiai ir problemos su maitinimusi prasidejo nuo pat gimimo sad.gif Pirma menesi svoris net truputi nukrito. veliau teko dar ir misinuku primaitint, nes  kiek besistengiau, bet vaikas daug pieno neissiurbdavo, iki siol maitinu misriai, bet jau daktare sako vel mazokai priaugo vaikas ir greit ir prie kosyciu pereisim... lygtais nuo 4 men. primaitinama, kiek zinau, jei ne vien MP gere. ar taip irgi kam nors buvo?
ech, ji taip mazai valgo! kokis 3-4 kartus per diena isgeria gaaal po 100-120 ml ar ne mazokai?
*

sveika,

pas mus ta pati situacija, tik maniske ir 100ml sunkiai iveikia, o mum jau 7 men. o kiek jus sveriat, ir kiek sveret gimusios? maniske net ir perejus prie kosyciu ne ka daugiau valgyt pradejo verysad.gif suprantu tave ir tikiuosi kad tavo mergytei tas nevalgymo periodas greit praeis... 4u.gif
Aprile
QUOTE(Viola fiola @ 2007 10 31, 18:30)
Laba,

mano mergytei jau keturi menesiai ir problemos su maitinimusi prasidejo nuo pat gimimo sad.gif Pirma menesi svoris net truputi nukrito. veliau teko dar ir misinuku primaitint, nes  kiek besistengiau, bet vaikas daug pieno neissiurbdavo, iki siol maitinu misriai, bet jau daktare sako vel mazokai priaugo vaikas ir greit ir prie kosyciu pereisim... lygtais nuo 4 men. primaitinama, kiek zinau, jei ne vien MP gere. ar taip irgi kam nors buvo?
*

Sveikutė, o mum svoris nukrito siaubingai jau gimdymo namuose, gimdymo namų vedėja išrašė velnių sesutėm, kad vaikas badu marinamas doh.gif bet tik pirmą parą taip buvo, visai priešpienio neturėjau unsure.gif Aš mišinukais primaitinėjau iki kokių 2 mėn.,su biškiu, kol pienelis susireguliavo, po to buvau pienelio fabrikas tongue.gif O iki 8-9 mėnesių su maitinimu visai problemėlių netūrėjom blush2.gif
Tikrai nebijok primaitinti, aš ir nuo kokių 4 mėnesiukų pradėjau, kadangi viduriukai buvo ištisai skystoki ax.gif atsimenu pirma tyrelė buvo HIPP ta nakčiai su bananu ir ryžiais, oi liuks suvalgė rolleyes.gif žinoma ne visą indelį. Po to po biški ryžių Nestle košytės duodavau, taip po biški ir įvedinėjau naują maistuką. 4u.gif
Matai pradėjau ne nuo daržovių, kadangi kaip minėjau sureguliavau viduriukus thumbup.gif tikrai su pirmu primaitinimu susitvarko thumbup.gif
O nepamiršiu pirmos morkytės davimą lotuliukas.gif ką suvalgė tą ir iškakojo pasimečiau doh.gif bet taip turi būti.
O dėl kiekio mišnuko, tikrai atsiras kuri mamytė patars 4u.gif bet šeip manau truputi mažoka, čia tik mano nuomonė 4u.gif
Viola fiola
QUOTE(vetra72 @ 2007 10 31, 18:39)
sveika,

pas mus ta pati situacija, tik maniske ir 100ml sunkiai iveikia, o mum jau 7 men. o kiek jus sveriat, ir kiek sveret gimusios? maniske net ir perejus prie kosyciu ne ka daugiau valgyt pradejo verysad.gif suprantu tave ir tikiuosi kad tavo mergytei tas nevalgymo periodas greit praeis... 4u.gif
*

aciu labai uz palaikyma, rolleyes.gif nes kone kiekvienas maitinimas kaip kokia beprasme kova. va tik rytais po nakties gerai valgo, o diena...jau kaip uzplaukia.
gime mazyle 3,6 kg, dabar jai 4 men sveria 5,6. Visalaik stebejausi kur gi tu nevalgiuku isgyvenimo instinktai??? g.gif Nori isgyventi- valgai. o cia viskas po nosim, i burnyte dedama, tik imk ir valgyk! paradoksalu, bet tai as priaugu svorio, o mazyte liekneja...kaip butu gerai jei butu atvirksciai! lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(wikonda @ 2007 10 31, 18:45)
Sveikutė, o mum svoris nukrito siaubingai jau gimdymo namuose, gimdymo namų vedėja išrašė velnių sesutėm, kad vaikas badu marinamas doh.gif bet tik pirmą parą taip buvo, visai priešpienio neturėjau  unsure.gif  Aš mišinukais primaitinėjau iki kokių 2 mėn.,su biškiu, kol pienelis susireguliavo, po to buvau pienelio fabrikas tongue.gif O iki 8-9 mėnesių su maitinimu visai problemėlių netūrėjom  blush2.gif
Tikrai nebijok primaitinti, aš ir nuo kokių 4 mėnesiukų pradėjau, kadangi viduriukai buvo ištisai skystoki  ax.gif atsimenu pirma tyrelė buvo HIPP ta nakčiai su bananu ir ryžiais, oi liuks suvalgė  rolleyes.gif žinoma ne visą indelį. Po to po biški ryžių Nestle košytės duodavau, taip po biški ir įvedinėjau naują maistuką.  4u.gif
Matai pradėjau ne nuo daržovių, kadangi kaip minėjau sureguliavau viduriukus  thumbup.gif tikrai su pirmu primaitinimu susitvarko  thumbup.gif
O nepamiršiu pirmos morkytės davimą  lotuliukas.gif ką suvalgė tą ir iškakojo pasimečiau  doh.gif bet taip turi būti.
O dėl kiekio mišnuko, tikrai atsiras kuri mamytė patars  4u.gif bet šeip manau truputi mažoka, čia tik mano nuomonė  4u.gif
*

aciu uz palaikyma ax.gif
mazoka, tik kad daugiau nevalgo! isspjauna ciulptuka ir basta! aciu, mamyte, pasisotinau, ko bruki dar? daugiau nevalgysiu! schmoll.gif
gydytoja sake turbut nuo kosyciu reiks pradet primaitint...kad ir nuo saslyku, kad tik valgytu ir augtu! lotuliukas.gif Nors as noreciau nuo darzoviu...Bet irgi baime isismelke, nezinau kaip valgys...
Beje, mus net namo is gimdymo namu nenorejo leist nes svoris krito. ta mityba kazkoks kosmaras!
vetra72
QUOTE(Viola fiola @ 2007 10 31, 18:05)
aciu labai uz palaikyma,  rolleyes.gif nes kone kiekvienas maitinimas kaip kokia beprasme kova. va tik rytais po nakties gerai valgo, o diena...jau kaip uzplaukia.
gime mazyle 3,6 kg, dabar jai 4 men sveria 5,6. Visalaik stebejausi kur gi tu nevalgiuku isgyvenimo instinktai???  g.gif Nori isgyventi- valgai. o cia viskas po nosim, i burnyte dedama, tik imk ir valgyk! paradoksalu, bet tai as priaugu svorio, o mazyte liekneja...kaip butu gerai jei butu atvirksciai!  lotuliukas.gif

mazoka, tik kad daugiau nevalgo! isspjauna ciulptuka ir basta! aciu, mamyte, pasisotinau, ko bruki dar? daugiau nevalgysiu!  schmoll.gif
gydytoja sake turbut nuo kosyciu reiks pradet primaitint...kad ir nuo saslyku, kad tik valgytu ir augtu!  lotuliukas.gif Nors as noreciau nuo darzoviu...Bet irgi baime isismelke, nezinau kaip valgys...
Beje, mus net namo is gimdymo namu nenorejo leist nes svoris krito. ta mityba kazkoks kosmaras!
*

va as ka tik po maitinimo, tai rezultatai tokie - isgere 60 ml misinuko ir suciaupe lupytes, niekaip daugaiu neikisi. Tada pasiuliau trintos bulvytes ( isviriau pati siandien), tai suvalge du saukstelius ir vel luputes surakintos, tada perejau prie jogurtuko - tai ta suvalge gana gerai (50gr), nors paskutinius du saukstelius jau raukydamasi, bet paeme. Tai vat toks musu pavalgymas doh.gif As jau jai siulau viska ka tik imanoma, saldytuve visa lentyna prikrauta visokiu tyreliu, varskyciu, jogurtuku, be to pati kiekviena diena verdu. Kosyciu (ryziu ir pan.) gydytoja patare neduot, nes pas mus labai viduriukai uzkieteje. zodziu, panasiai jauciuos kaip ir tu - ir cepelina sutrinciau jei tik zinociau, kad suvalgys tongue.gif nu juokas pro asaras.
beje, pasiziurejau, kad mes irgi 4 menesiu budamos tik 2kg nuo gimimo priaugom. tai va, manau, reikia susitaikyt, kad coliukes arba manekenes auginam doh.gif
Viola fiola
QUOTE(vetra72 @ 2007 10 31, 19:15)
va as ka tik po maitinimo, tai rezultatai tokie - isgere 60 ml misinuko ir suciaupe lupytes, niekaip daugaiu neikisi. Tada pasiuliau trintos bulvytes ( isviriau pati siandien), tai suvalge du saukstelius ir vel luputes surakintos, tada perejau prie jogurtuko - tai ta suvalge gana gerai (50gr), nors paskutinius du saukstelius jau raukydamasi, bet paeme. Tai vat toks musu pavalgymas doh.gif  As jau jai siulau viska ka tik imanoma, saldytuve visa lentyna prikrauta visokiu tyreliu, varskyciu, jogurtuku, be to pati kiekviena diena verdu. Kosyciu (ryziu ir pan.) gydytoja patare neduot, nes pas mus labai viduriukai uzkieteje. zodziu, panasiai jauciuos kaip ir tu - ir cepelina sutrinciau jei tik zinociau, kad suvalgys tongue.gif  nu juokas pro asaras.
beje, pasiziurejau, kad mes irgi 4 menesiu budamos tik 2kg nuo gimimo priaugom. tai va, manau, reikia susitaikyt, kad coliukes arba manekenes auginam  doh.gif
*

tai jau tikrai manekeniu karta lotuliukas.gif sekmes visoms mamytems! na bet tik tuo guodziuos kad uzauga vaikai ir paskui valgo normaliai. bet iki to laiko daug mamytems asaru nuridenti tenka sad.gif
Hm...nezinot kur cia kantrybe parduoda? g.gif lotuliukas.gif
Aprile
QUOTE(Viola fiola @ 2007 10 31, 19:05)
aciu labai uz palaikyma,  rolleyes.gif nes kone kiekvienas maitinimas kaip kokia beprasme kova. va tik rytais po nakties gerai valgo, o diena...jau kaip uzplaukia.
gime mazyle 3,6 kg, dabar jai 4 men sveria 5,6. Visalaik stebejausi kur gi tu nevalgiuku isgyvenimo instinktai???  Nori isgyventi- valgai. o cia viskas po nosim, i burnyte dedama, tik imk ir valgyk! paradoksalu, bet tai as priaugu svorio, o mazyte liekneja...kaip butu gerai jei butu atvirksciai!
Papildyta:
aciu uz palaikyma  ax.gif
mazoka, tik kad daugiau nevalgo! isspjauna ciulptuka ir basta! aciu, mamyte, pasisotinau, ko bruki dar? daugiau nevalgysiu! 
gydytoja sake turbut nuo kosyciu reiks pradet primaitint...kad ir nuo saslyku, kad tik valgytu ir augtu!  lotuliukas.gif Nors as noreciau nuo darzoviu...Bet irgi baime isismelke, nezinau kaip valgys...
*

O aš manau, kad su pirmu primaitinimu, nu gal antrų, tikrai viskas susitvarkys bigsmile.gif Kantrybės reiks, nes taip įdomiai, tu dedi į burnytę, o jis su lėžuviuku trina ir viską atgal, taip cackinies kol išmoks rytį viską wub.gif O aš manau, kad pradėkit tikrai nuo košyčių tokių skanių tų pirktinių yra rolleyes.gif arba mišinėliu baltinti arba jau su pieneliu yra blush2.gif oi prisimenu, kai manasis jas valgydavo rolleyes.gif o dabar nuo bet kokios košės žiaukčioja verysad.gif
Bet čia tik pasvarstymai, o kokį mišinuką tu jai duodi g.gif gal jis jai nepatinka unsure.gif Mes tai kai, pakeitėm prie kurio buvom pripratę, į kitą, tai jis jo iš tolo neprisileido doh.gif Bet beje ir papulį tu dar duodi g.gif
QUOTE(vetra72 @ 2007 10 31, 19:15)
va as ka tik po maitinimo, tai rezultatai tokie - isgere 60 ml misinuko ir suciaupe lupytes, niekaip daugaiu neikisi. Tada pasiuliau trintos bulvytes ( isviriau pati siandien), tai suvalge du saukstelius ir vel luputes surakintos, tada perejau prie jogurtuko - tai ta suvalge gana gerai (50gr), nors paskutinius du saukstelius jau raukydamasi, bet paeme. Tai vat toks musu pavalgymas. As jau jai siulau viska ka tik imanoma, saldytuve visa lentyna prikrauta visokiu tyreliu, varskyciu, jogurtuku, be to pati kiekviena diena verdu. Kosyciu (ryziu ir pan.) gydytoja patare neduot, nes pas mus labai viduriukai uzkieteje. zodziu, panasiai jauciuos kaip ir tu - ir cepelina sutrinciau jei tik zinociau, kad suvalgys tongue.gif  nu juokas pro asaras.
beje, pasiziurejau, kad mes irgi 4 menesiu budamos tik 2kg nuo gimimo priaugom. tai va, manau, reikia susitaikyt, kad coliukes arba manekenes auginam  doh.gif
*

o maniškiui tai tokie nevalgiadieniai užeina, kad ir verkiu verysad.gif va jau daba bus ketvirta para kai tik lesą ką nors blush2.gif tai kai suvalgė man vakar vakare tik puse kotletuko plojau ir dainavau doh.gif
Mum ir viduriukai užkietėja, kur ten nebus kai tokia mityba.
O mano pasižiūrėjau 4 mėn., svėrė 6,180kg tai ir nepasakyčiau, kad storulis, mes prie tų šakaliukų tongue.gif
skruzdeda
Ar yra mamyciu auginanciu vyresnius nevalgiukus? Maniskis visada buvo prie tokiu ir dabar dar toks yra. Nors maitinamas valgo neblogai, bet pats valgymu nesidomi. Gal turite patirties, kaip nevalgiuka priversti valgyti pati? Mums jau tuoj 3 metai, bet pats valgyti su sausksteliu ir sakute valgyti nenori.

Saldainius, tortus ir panasius tai valgo pats be problemu ir su sauksteliu ir su sakute. O vat sriubytes, mesytes, darzoviu pats valgyti nemoka schmoll.gif

Viola fiola
QUOTE(wikonda @ 2007 10 31, 19:56)
O aš manau, kad su pirmu primaitinimu, nu gal antrų, tikrai viskas susitvarkys  bigsmile.gif Kantrybės reiks, nes taip įdomiai, tu dedi į burnytę, o jis su lėžuviuku trina ir viską atgal, taip cackinies kol išmoks rytį viską  wub.gif O aš manau, kad pradėkit tikrai nuo košyčių tokių skanių tų pirktinių yra  rolleyes.gif arba mišinėliu baltinti arba jau su pieneliu yra  blush2.gif oi prisimenu, kai manasis jas valgydavo  rolleyes.gif o dabar nuo bet kokios košės žiaukčioja  verysad.gif
Bet čia tik pasvarstymai, o kokį mišinuką tu jai duodi  g.gif gal jis jai nepatinka  unsure.gif Mes tai kai, pakeitėm prie kurio buvom pripratę, į kitą, tai jis jo iš tolo neprisileido  doh.gif Bet beje ir papulį tu dar duodi  g.gif

o maniškiui tai tokie nevalgiadieniai užeina, kad ir verkiu  verysad.gif va jau daba bus ketvirta para kai tik lesą ką nors  blush2.gif tai kai suvalgė man vakar vakare tik puse kotletuko plojau ir dainavau  doh.gif
Mum ir viduriukai užkietėja, kur ten nebus kai tokia mityba.
O mano pasižiūrėjau 4 mėn., svėrė 6,180kg tai ir nepasakyčiau, kad storulis, mes prie tų šakaliukų  tongue.gif
*

Duodu misinuka Hipp PRE, normaliai lygtais gerdavo, bet dabar gal kokius 80 ml misinuko issiurbia. Misinuko nekeiciau kitu nes dabar skiepijom tai nepatartina kazka keist tokiu metu. Bet ir piena vangiai geria kartais. atrodo tarsi jai isvis nieks nepatinka sad.gif Dar vis primaitinu pienuku ir nusitrauktu, ir is "naturalios pakuotes" lotuliukas.gif Dabar diena valgyt duodu tik kai ji jau staugia: mama, valgyt duok! kitaip beprasmiska. kiek kartu bandziau isiulyt anksteliau, dazniau, bet tada tik spjaudosi sad.gif
vaikasx
QUOTE(skruzdeda @ 2007 10 31, 18:33)
Ar yra mamyciu auginanciu vyresnius nevalgiukus? Maniskis visada buvo prie tokiu ir dabar dar toks yra. Nors maitinamas valgo neblogai, bet pats valgymu nesidomi. Gal turite patirties, kaip nevalgiuka priversti valgyti pati? Mums jau tuoj 3 metai, bet pats valgyti su sausksteliu ir sakute valgyti nenori.

Saldainius, tortus ir panasius tai valgo pats be problemu ir su sauksteliu ir su sakute. O vat sriubytes, mesytes, darzoviu pats valgyti  nemoka schmoll.gif
*

Cia manau, problema ne nemokejime, o nenorejime.. biggrin.gif Ir ko gi nepadarysi del saldesnio kasnelio, del torciuko galima ir pasistengti, o kam stengtis del kazkokios sriubytes ar mesytes... Na pasiulyciau tik viena dalyka, pabandyk padaryti pati procesa idomesni, na pavyzdziui yra gi visokiu spalvingu ir idomiu lekstuciu, sakuciu ir saukstuku. gali pabandyti ir tokias skatinimo priemones kaip mokyklose jei neklystu pradinukams daro, na visokias saulutes, zvaigzdutes klijuoja uz kiekviena gerai padaryta darba. kartais vaikui tereikia geros paskatos. gal cia aisku ir zaidimas su vaiku, bet kodel gi nepabandzius mirksiukas.gif
Aprile
QUOTE(Viola fiola @ 2007 10 31, 21:15)
Duodu misinuka Hipp PRE, normaliai lygtais gerdavo, bet dabar gal kokius 80 ml misinuko issiurbia. Misinuko nekeiciau kitu nes dabar skiepijom tai nepatartina kazka keist tokiu metu. Bet ir piena vangiai geria kartais. atrodo tarsi jai isvis nieks nepatinka sad.gif Dar vis primaitinu pienuku ir nusitrauktu, ir is "naturalios pakuotes"  lotuliukas.gif  Dabar diena valgyt duodu tik kai ji jau staugia: mama, valgyt duok! kitaip beprasmiska. kiek kartu bandziau isiulyt anksteliau, dazniau, bet tada tik spjaudosi sad.gif
*

Tikrai keista, kad ir krūties atsisako g.gif , mano tai pabandyk atimti lotuliukas.gif galėtų nieko daugiau ir nevalgyt tik papulį blush2.gif bet, jau juo sotus nebūsi unsure.gif
Pradžioj, tai gerdavo mano pienelį, kai jau neužtekdavo ir klykt pradėdavo duodavau mišinuko, tai dar kokia 50ml ištriūbindavo, bet oi kaip senai tai buvo doh.gif Dabar rytais jam nieko neįsiūlysi, tik papa nem nem sako, sakau ainam košytės dar ko nors, ne ir viskas papą taip ir naktį tenką tą papą duotį lotuliukas.gif o pabandyk neduoti lotuliukas.gif Aš dar atsimenu, kad nuo mišinuko man jis storėjo g.gif kaip girdėjau sako taip, kad mišinuku maitinti vaikai rubuiliukai būna blush2.gif
Nu nieko bandysi su primaitinimu, duok žinoti, kaip laikotės 4u.gif
juliux
Sveikos mamytės, mano vaikinas tikras nevalgiukas verysad.gif . Mano gaminto maisto visiškai nevalgo, nors jis nei prikepęs, nei persudytas ar dar koks nors unsure.gif . Net ir saldumynais ar kitais skanėstai jo nepapirksi . Neįtikėtina, bet būdamas svečiuose ar pas bobutes valgo beveik viską blink.gif doh.gif . Nežinau, tiesiog laukiu nesulaukiu, kol pradės lankyt darželį. Sako darželiuose patys didžiausi nevalgiukai pradeda valgyt mirksiukas.gif .
Aprile
QUOTE(juliux @ 2007 11 02, 20:49)
Sveikos mamytės, mano vaikinas tikras nevalgiukas verysad.gif . Mano gaminto maisto visiškai nevalgo, nors jis nei prikepęs, nei persudytas ar dar koks nors. Net ir saldumynais ar kitais skanėstai jo nepapirksi . Neįtikėtina, bet būdamas svečiuose ar pas bobutes valgo beveik viską blink.gif. Nežinau, tiesiog laukiu nesulaukiu, kol pradės lankyt darželį. Sako darželiuose patys didžiausi nevalgiukai pradeda valgyt mirksiukas.gif .
*

Sveika prisijungusi į mūsų gausų būrį drinks_cheers.gif mano mėnesiu jaunesnis ir ta pati situacija doh.gif tik da baisiau unsure.gif Jis net močiutės maitint neprisileidžia, o lakstymas paskui jį su šaukštu jau man atsibodo mega_shok.gif Apie saldumynus, tai patyliu, sakiau niekados aš jų jam neduosiu, kur tau kai parduotuvių lentynos jais užgrūstos ypač prie kasų. Patikėk kokie cirkai vyksta, kai reik pro jas pravažiuoti lotuliukas.gif Kad jis dėl mėsytės man tokias scenas keltų clap.gif
Bet mano kleckui, tai kažkas pasidarė, jis man ir cepelinų ir kotletų mano gamintų valgęs ne kartą. Bet kas dabar paskutiniu metu jam užėjo blink.gif verysad.gif Dantų jau 16 turi, kaip ir baigė dygti g.gif Gydytoja mūsų tvirtina, kad viskas normaliai toks vaikas, toks organizmas, g.gif Sakau kreipsiuos pas gastrologus, bet mūsų poliklinikoje nėra doh.gif reik registruotis jaučiu į klinikas g.gif Bet ji dar sako, kad jokių tyrimų tokiam mažiukui neatlieka doh.gif unsure.gif
Tai aš jau pasimetus
cry.gif
vetra72
wikonda, juliux ir kitos mamytes auginancios kiek vyresnius vaikelius, kurie valgo tik saldumynus... tai va teko skaityti toki pusiau mokslini darbeli, kuriame parasyta, kad nereikia per daug pergyventi jei vaikas pries valgi pavyzdziui suvalgo saldaini ar sokoladuka ir po to maziau valgo. Pasirodo, mazyliai gana gerai jaucia ko ju organizmui reikia. Aisku, jei tai tesiasi nuolatos ir vaikas valgo VIEN tik saldumynus, tada negerai, bet ju uzdrausti irgi nerekomenduojama. Tam straipsni, gydytojai pataria su vaiku bandyti susitarti pvz. duoti suvalgyti saldaini jei po to prizada suvalgyti kelis mesos kasnelius, sriubytes, obuoli ar pan. Jie motyvuoja tai tuo, kad net ir suauge buna kartais uzsinori ko nors tokio ir butinai turi suvalgyt (vos ne nesciuju sindromas), pavyzdziui kartais norisi kazko labai saldaus ir viskas!! taip musu organizmas mums pranesa ko jam truksta ir tik suvalgius tai ko taip nori jis nurimsta.
Zodziu, nezinau ar labai paguodziau, bet tiesiog norejau pasidalint informacija. Nors greiciausiai pati ziauriai pergyvenciau jei vaikas tik saldumynus valgytu, bet gal tikrai tie maziukai kartais zino ko ir kiek nori g.gif
Aprile
QUOTE(vetra72 @ 2007 11 02, 21:52)
wikonda, juliux ir kitos mamytes auginancios kiek vyresnius vaikelius, kurie valgo tik saldumynus... tai va teko skaityti toki pusiau mokslini darbeli, kuriame parasyta, kad nereikia per daug pergyventi jei vaikas pries valgi pavyzdziui suvalgo saldaini ar sokoladuka ir po to maziau valgo. Pasirodo, mazyliai gana gerai jaucia ko ju organizmui reikia. Aisku, jei tai tesiasi nuolatos ir vaikas valgo VIEN tik saldumynus, tada negerai, bet ju uzdrausti irgi nerekomenduojama. Tam straipsni, gydytojai pataria su vaiku bandyti susitarti pvz. duoti suvalgyti saldaini jei po to prizada suvalgyti kelis mesos kasnelius, sriubytes, obuoli ar pan. Jie motyvuoja tai tuo, kad net ir suauge buna kartais uzsinori ko nors tokio ir butinai turi suvalgyt (vos ne nesciuju sindromas), pavyzdziui kartais norisi kazko labai saldaus ir viskas!! taip musu organizmas mums pranesa ko jam truksta ir tik suvalgius tai ko taip nori jis nurimsta.
Zodziu, nezinau ar labai paguodziau, bet tiesiog norejau pasidalint informacija. Nors greiciausiai pati ziauriai pergyvenciau jei vaikas tik saldumynus valgytu, bet gal tikrai tie maziukai kartais zino ko ir kiek nori g.gif
*

vetra72 aciuks.gif
Mamytės tikiuosi manęs, neužmėtysit pomidorai2.gif Kada jūs savo nevalgiukus maitinat vakarienės g.gif
Maniškis visą dienelę, išskyrus pusričius, kai palesė kaip žvirbliukas nieko nevalgė doh.gif o vakarienė mūsų buvo devintą valandą vakaro blush2.gif pavalgė tik sriubytės su mėsyte yahoo.gif blush-anim-cl.gif
O taip svajoju user posted image, kad košytės sukirstų visą dubenėlį čepsėdamas, kad ausytės linktų. Bet paskutiniai bandymai, baigėsi žiaukčiojimu cray.gif
vetra72
beje, o jus bandet su didesniais vaikiukais bandyt valgyti zaidimo forma? Pavyzdziui, padaryt is maistelio lekstej besisypsanti veideli, gelyte ar pan? Gal taip jiems labiau patiks pati maisto isvaizda? g.gif
arba pavyzdziui, kai laikas jau valgyt pabandyt pirmiausiai tuo paciu maistu vaikui matant 'pamaitint' visus jo zaisliukus, kurie turi burnyte, o po to lyg tarp kitko ir jam pasiulyt... Gal bent kelis kasnelius suvalgys, o tai jau irgi laimejimas thumbup.gif
mes vakar vakare tai stai kaip apgavom savo dukryte. Isviriau as jai pries mieguti bulviu-morkyciu kosytes, bet ji kaip visada viena sauksteli paragavo, surakino lupytes ir viskas! schmoll.gif bande tetis per prievarta igrust - ziaugciot pradejo. nu tai ir nekankinom vaiko... Nuejom patys vakarieniaut, o kadangi ji toks zirzalas vakarais buna tai pasisodinau ja ant keliu. aisku jai labai jau idomu pasidare ka mes valgom, tai as tos jai skirtos kosytes biski i savo lekste isidejau, biski teveliui imeciau ir taip mes bevalgydami jai vis pasiulydavom ir ji greiciausiai galvodama, kad valgo ta pati kaip ir mes, ta kosyte beveik ir suvalge clap.gif clap.gif clap_1.gif clap_1.gif na kaip jautemes manau suprasit visos, kurioms po ilgu kanciu pavyksta savo mazyliams bent truputi pilvuka prikimst tongue.gif
Aprile
QUOTE(vetra72 @ 2007 11 03, 12:57)
beje, o jus bandet su didesniais vaikiukais bandyt valgyti zaidimo forma? Pavyzdziui, padaryt is maistelio lekstej besisypsanti veideli, gelyte ar pan? Gal taip jiems labiau patiks pati maisto isvaizda? g.gif
arba pavyzdziui, kai laikas jau valgyt pabandyt pirmiausiai tuo paciu maistu vaikui matant 'pamaitint' visus jo zaisliukus, kurie turi burnyte, o po to lyg tarp kitko ir jam pasiulyt... Gal bent kelis kasnelius suvalgys, o tai jau irgi laimejimas thumbup.gif
mes vakar vakare tai stai kaip apgavom savo dukryte. Isviriau as jai pries mieguti bulviu-morkyciu kosytes, bet ji kaip visada viena sauksteli paragavo, surakino lupytes ir viskas! schmoll.gif bande tetis per prievarta igrust - ziaugciot pradejo. nu tai ir nekankinom vaiko... Nuejom patys vakarieniaut, o kadangi ji toks zirzalas vakarais buna tai pasisodinau ja ant keliu. aisku jai labai jau idomu pasidare ka mes valgom, tai as tos jai skirtos kosytes biski i savo lekste isidejau, biski teveliui imeciau ir taip mes bevalgydami jai vis pasiulydavom ir ji greiciausiai galvodama, kad valgo ta pati kaip ir mes, ta kosyte beveik ir suvalge clap.gif  clap.gif  clap_1.gif  clap_1.gif  na kaip jautemes manau suprasit visos, kurioms po ilgu kanciu pavyksta savo mazyliams bent truputi pilvuka prikimst tongue.gif
*

Sveikutė, mano į žaismingas figurėlęs tikrai dar nereaguotų schmoll.gif O valgidinam visus mylimiausius žaisliukus, tai rezultatas doh.gif Jam didžiausia paskata, kai kartu su juo valgo vaikučiai thumbup.gif Turim vyresnėlį pusbrolį, tai kai jis yra žinau, kad mano sunytis bus pavalgęs hihihi.gif tongue.gif Bet kiekvieną dieną juk neprivažinės tas pusbrolis blush2.gif
Vetra72 ir mes taip apgaudinėjam savo nenuoramą blush2.gif Mėgsta burokėlius, tai tenka mėsytę paslėpti tuose burokėliuose, ir tada jis valgo čepsėdamas vien tik burokėlius doh.gif hihihi.gif Taip kartais net visą kotletą sukerta, man tada oi koks džiaugsmas rolleyes.gif
Dar norėjau paklausti mamyčių, kurių vaikučiai vyresni, jis pas mane jau nori būti savarankiškas bigsmile.gif Gal esat nusipirkę, kokių tais įdomių valgymo įrankių, nu kad sudominti tokį nevalgiuką 4u.gif
Viola fiola
QUOTE(wikonda @ 2007 11 03, 16:16)
Sveikutė, mano į žaismingas figurėlęs tikrai dar nereaguotų  schmoll.gif O valgidinam visus mylimiausius žaisliukus, tai rezultatas  doh.gif Jam didžiausia paskata, kai kartu su juo valgo vaikučiai  thumbup.gif Turim vyresnėlį pusbrolį, tai kai jis yra žinau, kad mano sunytis bus pavalgęs  hihihi.gif  tongue.gif Bet kiekvieną dieną juk neprivažinės tas pusbrolis  blush2.gif
Vetra72 ir mes taip apgaudinėjam savo nenuoramą  blush2.gif Mėgsta burokėlius, tai tenka mėsytę paslėpti tuose burokėliuose, ir tada jis valgo čepsėdamas vien tik burokėlius  doh.gif  hihihi.gif Taip kartais net visą kotletą sukerta, man tada oi koks džiaugsmas  rolleyes.gif
Dar norėjau paklausti mamyčių, kurių vaikučiai vyresni, jis pas mane jau nori būti savarankiškas  bigsmile.gif Gal esat nusipirkę, kokių tais įdomių valgymo įrankių, nu kad sudominti tokį nevalgiuką  4u.gif
*

Maciau internete tik keleta idomesniu irankiu. sakstas-lektuvelis ir saukstas ir sakute su traukinukais. buvo kilusi tokia trenkta mintis pastatyti zaislini traukinuka su begiais ant stalo ir kazkaip pakraut maistu ir zaisti su vaiku kad tipo traukinys atvaziuoja ir reikia "prekes" iskrauti, t.y. kad vaikas suvalgytu "krovinius" lotuliukas.gif tik cia jau tikras zaidimas su maistu, o dar gali buti vaikas uzsizais ir kroviniai nerupes, galu gale ir traukini ne kiekviena turi... idomu ar tai suveiktu g.gif
beje, as cia vel su klausimu. siandien vel maitinimas baigesi asarom, tiek vaiko tiek ir mano. isbandziau nauja misinuka Semper, seniau Hipp buvo. bet nepasakyciau kad labai mano panelyte butu susizavejus... taip pat mazai valgo sad.gif Zinau kad mamos isbando daaaug misinuku kol kazka randa. bet vat ar jau bandyt kita, jei Semper dar tik keleta dienu bandau? unsure.gif oooi, jauciu prisipirksiu daugybe ju ir turesiu daug "pieno" kavai balinti! lotuliukas.gif Net jau mastau ir ozkos piena isbandyt... vargsas mano eksperimentinis nevalgusis triuselis...
inga-uk
as is tikro jau pavargau verysad.gif mums ant nosies jau lipa pustamrtu metuku, bet valgymo rekordas ko gero jau yra blink.gif
per diena jei suvalgom koki sureli ir jogurtuka yra labai gerai, mesos be sansu ikisti schmoll.gif dar karts nuo karto kokius kelis makaronus, ar blyna, daugiau nieko schmoll.gif jokiu sokoladu ir kitu saldumynu nniekas neduoda, nes nemanau kad tusciu praktiskai skrandziu yra gerai juos valgyt mirksiukas.gif
Aprile
QUOTE(Viola fiola @ 2007 11 03, 19:54)
Maciau internete tik keleta idomesniu irankiu. sakstas-lektuvelis ir saukstas ir sakute su traukinukais. buvo kilusi tokia trenkta mintis pastatyti zaislini traukinuka su begiais ant stalo ir kazkaip pakraut maistu ir zaisti su vaiku kad tipo traukinys atvaziuoja ir reikia "prekes" iskrauti, t.y. kad vaikas suvalgytu "krovinius"  lotuliukas.gif tik cia jau tikras zaidimas su maistu, o dar gali buti vaikas uzsizais ir kroviniai nerupes, galu gale ir traukini ne kiekviena turi... idomu ar tai suveiktu 
beje, as cia vel su klausimu. siandien vel maitinimas baigesi asarom, tiek vaiko tiek ir mano. isbandziau nauja misinuka Semper, seniau Hipp buvo. bet nepasakyciau kad labai mano panelyte butu susizavejus... taip pat mazai valgo sad.gif Zinau kad mamos isbando daaaug misinuku kol kazka randa. bet vat  ar jau bandyt kita, jei Semper dar tik keleta dienu bandau? oooi, jauciu prisipirksiu daugybe ju ir turesiu daug "pieno" kavai balinti!  lotuliukas.gif Net jau mastau ir ozkos piena isbandyt... vargsas mano eksperimentinis nevalgusis triuselis...
*

Sveika, žinau savo esminę klaidą, kurios su antru nekartočiau blush2.gif Mes nesam pirkę tos maitinimo kėdutės, galvojau kam jos reikia doh.gif O pasirodo tik daba supratau, kaip ji mums būtų pravertus. Nuo mažiuko kleckiuko aš į ją būčiau sodinus, valgidinus, būtų pripratęs. Tai dabar nelakstyčiau su šaukštu iš paskos. Būtų susiformavęs kažkoks valgymo įprotis joje. Tai čia šeip pamąstymai mano blush2.gif lotuliukas.gif
O dėl tų įrankių kuo toliau, tuo labiau gundaus, gal duok dieve jis jais susidomėtų mastau.gif
O dėl traukinuko mintis thumbup.gif bet, kad mum ji nepasitvirtintu. Jis ir taip labai mėgsta žaisti su maistu, nevalgo o žaidžia lėkštėje su juo doh.gif
Oi užjaučiu console.gif sunku ką ir bepatarti, dėl tų mišinukų, bent jau aš nuo pat gimimo daviau Nan1 mum jis puikiai tiko, bet vienu metu, buvo žarnyno uždegimas, žinoma ne nuo Nano, kaip paaiškėjo, nes man sušvietė nupirkti kitą mišinuką doh.gif Aptamilą ir oi geriau neklausk, kaip sutapimas nuo to davimo jis man žaliai suviduriavo doh.gif Atsidūrėm ligoninėje unsure.gif Tai sakiau daugiau neeksperimentuosiu, ir vėl vyras nupirko Nan1 nu ir thumbup.gif Tai matai, kai kartais būna 4u.gif O kodėl tu pasirinkai Semper g.gif tyrelės, tai mum patikdavo pirkdavau mažiui jas, bet apie mišinukus nieko nežinau. O tu nebuvai žėjus forume į temelę apie mišinukus, gal ten naudingos informacijos rastum g.gif Mano draugė užaugino savo mažiu vien tik ant Similaco
Skirtingi tie mūsų vaikučiai 4u.gif
Viola fiola kur internete matei tų įrankių g.gif
Viola fiola
QUOTE(wikonda @ 2007 11 03, 20:57)
Sveika, žinau savo esminę klaidą, kurios su antru nekartočiau  blush2.gif Mes nesam pirkę tos maitinimo kėdutės, galvojau kam jos reikia  doh.gif O pasirodo tik daba supratau, kaip ji mums būtų pravertus. Nuo mažiuko kleckiuko aš į ją būčiau sodinus, valgidinus, būtų pripratęs. Tai dabar nelakstyčiau su šaukštu iš paskos. Būtų susiformavęs kažkoks valgymo įprotis joje. Tai čia šeip pamąstymai mano blush2.gif  lotuliukas.gif
O dėl tų įrankių kuo toliau, tuo labiau gundaus, gal duok dieve jis jais susidomėtų  mastau.gif
O dėl traukinuko mintis  thumbup.gif bet, kad mum ji nepasitvirtintu. Jis ir taip labai mėgsta žaisti su maistu, nevalgo o žaidžia lėkštėje su juo  doh.gif
Oi užjaučiu  console.gif sunku ką ir bepatarti, dėl tų mišinukų, bent jau aš nuo pat gimimo daviau Nan1 mum jis puikiai tiko, bet vienu metu, buvo žarnyno uždegimas, žinoma ne nuo Nano, kaip paaiškėjo, nes man sušvietė nupirkti kitą mišinuką  doh.gif Aptamilą ir oi geriau neklausk, kaip sutapimas nuo to davimo jis man žaliai suviduriavo  doh.gif Atsidūrėm ligoninėje  unsure.gif  Tai sakiau daugiau neeksperimentuosiu, ir vėl vyras nupirko Nan1 nu ir  thumbup.gif  Tai matai, kai kartais būna  4u.gif O kodėl tu pasirinkai Semper  g.gif tyrelės, tai mum patikdavo pirkdavau mažiui jas, bet apie mišinukus nieko nežinau. O tu nebuvai žėjus forume į temelę apie mišinukus, gal ten naudingos informacijos rastum  g.gif  Mano draugė užaugino savo mažiu vien tik ant Similaco
Skirtingi tie mūsų vaikučiai  4u.gif
Viola fiola kur internete matei tų įrankių  g.gif
*

Aciu, pasieskosiu info apie misinukus.
irankius ziurejau per Ebay. yra ten nauju. pati noriu nusipirkti smile.gif Tai radau tokius kur ant sauksto "rankeneles" uzmaunami arba lektuviukas, ar masinyte, yra kur Kempiniukas placiakelnis puikuojasi, yra ir su traukinuku TOMY. mazdaug apie 5 dolcus ir tai ziurint koks, na dar plius siuntimas. kita savaite ir pati kazka pirksiu smile.gif

Papildyta:
nuoroda, jei atsidarys smile.gif

sauksteliai
vetra72
na kaip laikotes nevagiuku mamytes? Ar vis dar kovojat su savo maziukais bandydamos ka nors imesti i ju skrandukus? 4u.gif
Mes vel eilini syki pakeitem misineli, bet valgyt jo daugiau nepradejom verysad.gif nu visiska pienelio nemegeja. Suvalgo siek tiek misinuko tik tuo atveju jei idedu morku tyreles i ji ir taip pakeicia pienelio skoni.
Tiesa, siandien isviriau bulviu kosytes su keliais mazyciais briuselio kopusteliais. Tai mano nuostabai suvalge visa lekste - apie 200 gr. clap.gif
wikonda sakai, kad gali buti priezastis maitinimo kedutej? g.gif mes irgi dabar svarstom ar mum jos reikia ar ne?
Aprile
Sveikutė vis pažiūriu ar nieks neparašė bigsmile.gif kaip gerai, kad tik kelios mes nevalgiukų mamos lotuliukas.gif blush2.gif Kiti turbūt kerta už mūsų trijulę tongue.gif
Aiktu geriau neklausk, dar ir kaip kovoju verysad.gif rytais nieko tik mama papą nu ir ką man daryti. O dabar valgo fermentinį sūrį doh.gif lotuliukas.gif sakau oi koks skanus saldainis, tai čepsi doh.gif o nei sriubytės, nei pieniškos košytės schmoll.gif burnytę užsidenge delniuku verysad.gif ir purtosi. Nesuprantu kame čia reikalas, gal aš neišlaukiu, kada jis būna alkans. Bet matai dar su papuliu draugaujam, tai jam papulis skaniau blush2.gif bet, kad jau paakiai pamėlę doh.gif unsure.gif eisiu daryti kraujuką. Oi buvo pas mus ir laikai, kai lėkštėm matuodavom doh.gif lotuliukas.gif o dabar tik kai žvirbliukas lesa.
Tikrai taip manau, tik ne priežastis, o įprotis kažkoks būtų susiformavęs kaip rašiau blush2.gif o dabar kur papuola blush2.gif Visad kol buvo mažiukas pasisodindavau ir ant kelių maitindavau, dabar taip nedaryčiau schmoll.gif Bet matai, su laiku ta patirtis vis turtėja 4u.gif Tai jūs šaunuolės, taip ir toliau mum kiekvienas gramelis svarbu, nes taip bijau, kad tas svoris taip lėtai auga 4u.gif
Joleks
Sveikos 4u.gif
Maniskis irgi labai jau nevalgus verysad.gif As ji vis dar matinu, o dabar dar apsirgom kosti, sloguoja, tai apart MP nieko i burna neima. Vaistus dar palyginus neblogai pavyksta sugirdyt, bet maisto net neragauja, nuo sauksto sukas iskart. doh.gif Vandens ar arbatu kokiu irgi negeria doh.gif
Del tu maitinimu keduciu, tai nezinau ar tai visiems padeda. Mes turim senoviska medini toki staliuka ir kedute, tai jis is tos kedutes lipa ant staliuko, sukasi i kita puse nuo sauksto pastoviai. Kol buvo mazesnis, tai dar pavykdavo joje pamaitint siaip netaip, o dabar jei jis nenori jam ir neikisi.
Kartais galvoju, kad gal jau laikas nustot maitint MP, bet kai jis taip nedaug valgo kitko tai vis dar abejoju. MP, kai neserga, tai reikalingas tik ryte ir vakare. Siaip geria vandenuka ir arbata is mano puodelio.
ARUAL
Sveikutės 4u.gif
Vis paskaitau ir liūdna pasidaro prisiminus, kaip būdamas iki metų ir truputį virš maniškis viską valgė, o dabar- ne.
Pabandžiau įsiūlyt pakramtyt paprikos- patiko, tai dabar vis po gabaliuką sukramto- valiooo naujas maistas doh.gif o kai slapta įdėjau į burną dešros, tai vaiką supykino ir galiausiai susipykom nerealiai. doh.gif jau nebežinau kaip jam įrodyt, kad normalus žmonių maistas yra skanu doh.gif verysad.gif
Aprile
Labutukas naujai prisijungusioms 4u.gif
Joleks pas mus ta pati situacija doh.gif Naktį kelias n,, kartų ir prašo papo doh.gif nes vakare nieko sočiai nepavalgo, o seniau prieš nakt sukirsdavo košytės, bet,,, unsure.gif O tai kada pradėjo normalaus maisto ragauti taviškis, ir nuo ko manai taip pasidarė g.gif ar išvis nevalgiukas buvo blush2.gif Mano, tai manau po pakankamo kiekio antibų doh.gif Bet nejau, taip ilgam gali būti g.gif unsure.gif Sriubytės dar dar su visokiais pažaidimais suvalgom doh.gif bet ko rimčiau schmoll.gif Aš jau ir mąstau, kad gal užtenka to papulio, mum tai 18 mėn., bet ir vėl galvoju tada tikrai oru gyvas bus unsure.gif Turim mes pusbrolio kėdutę tą staliuką, tai kai užplaukia jam jis kuo puikiausiai joje sėdi ir valgo. Tokius kartus vadinu STEBŪKLU blush2.gif lotuliukas.gif
Arual bet kaip keista g.gif pas mus lygiai tas pats tik iki 9 mėn., viską valgė. Jis net nenori paragauti nieko nors ir skaniausias ten dalykėlis būtų purtosi iš tolo nežinodamas skonio verysad.gif O kaip bijau, bus kok nors išrankuolis maistui blush2.gif
Kaip laikos Viola fiola g.gif 4u.gif
Joleks
QUOTE(wikonda @ 2007 11 12, 19:48)
Labutukas naujai prisijungusioms  4u.gif
Joleks pas mus ta pati situacija  doh.gif Naktį kelias n,, kartų ir prašo papo  doh.gif nes vakare nieko sočiai nepavalgo, o seniau prieš nakt sukirsdavo košytės, bet,,, unsure.gif O tai kada pradėjo normalaus maisto ragauti taviškis, ir nuo ko manai taip pasidarė g.gif ar išvis nevalgiukas buvo  blush2.gif Mano, tai manau po pakankamo kiekio antibų  doh.gif Bet nejau, taip ilgam gali būti  g.gif  unsure.gif Sriubytės dar dar su visokiais pažaidimais suvalgom doh.gif bet ko rimčiau  schmoll.gif Aš jau ir mąstau, kad gal užtenka to papulio, mum tai 18 mėn., bet ir vėl galvoju tada tikrai oru gyvas bus  unsure.gif Turim mes pusbrolio kėdutę tą staliuką, tai kai užplaukia jam jis kuo puikiausiai joje sėdi ir valgo. Tokius kartus vadinu STEBŪKLU  blush2.gif  lotuliukas.gif
Arual bet kaip keista  g.gif pas mus lygiai tas pats tik iki 9 mėn., viską valgė. Jis net nenori paragauti nieko nors ir skaniausias ten dalykėlis būtų purtosi iš tolo nežinodamas skonio verysad.gif O kaip bijau, bus kok nors išrankuolis maistui  blush2.gif
Kaip laikos Viola fiola  g.gif  4u.gif
*

Sveika,
maniskis niekada nebuvo valgus. Esu rasius ir anksciau sioje temoje. Ragaut kito maisto pradejom nuo 5,5men mazdaug. Bet iki metu jis kito maisto suvalgydavo per diena max 50g. Svoris augo po 400-100 g nuo 4menesio. Dabar net bijau svert, nes nuo praeitos savaites treciadienio beveik vien MP gyvas. Kas keisciausia paimu buteliuka su vaistais ar vitaminais ir sauksteli, jis ziojasi nesipriesina. O maista net neparagaves atstumia. Paima dar kartais koki kasni bulves is mano lekstes ir bega sau. Pas mane to pieno jau mazai ir tera, visgi jau metai ir trys menesiai. Jis tikrai MP daug neprivalgo, nes ir slapinasi maziau..
Na tikiuosi, kad pasveiks ir valgys bent tiek kiek pries tai valgydavo. Dabar jam matyt perdaug visko, kosti, sloguoja ir dar dantys dygsta. Per si savaitgali vienas iltinis islindo ir dar trys pakeliui doh.gif
Viola fiola
Labutis Wikonda ir kitos kovotojos essen.gif 2.gif

Stai, pakeiciau misinuka. jau trecias. buvo Hipp--->Semper--->Aptamil (ar kaip jis ten). tai paskutiniji geriau valgo. jau ne 60 ml, bet buna ir 160 istriubija, o kelis kart net daugiau, tai dziaugsmas didziausias! bet visgi neuzilgo primaitint kietu maistu pradesiu. jau rezervavom restorano staliuka ir eisim kartu valgyt lotuliukas.gif bet jei rimtai tai turbut visgi nuo kosyciu pradesim... visgi svoris nediduks.
Aprile
QUOTE(Joleks @ 2007 11 13, 00:40)
Sveika,
maniskis niekada nebuvo valgus. Esu rasius ir anksciau sioje temoje. Ragaut kito maisto pradejom nuo 5,5men mazdaug. Bet iki metu jis kito maisto suvalgydavo per diena max 50g. Svoris augo po 400-100 g nuo 4menesio. Dabar net bijau svert, nes nuo praeitos savaites treciadienio beveik vien MP gyvas. Kas keisciausia paimu buteliuka su vaistais ar vitaminais ir sauksteli, jis ziojasi nesipriesina. O maista net neparagaves atstumia. Paima dar kartais koki kasni bulves is mano lekstes ir bega sau. Pas mane to pieno jau mazai ir tera, visgi jau metai ir trys menesiai. Jis tikrai MP daug neprivalgo, nes ir slapinasi maziau..
Na tikiuosi, kad pasveiks ir valgys bent tiek kiek pries tai valgydavo. Dabar jam matyt perdaug visko, kosti, sloguoja ir dar dantys dygsta. Per si savaitgali vienas iltinis islindo ir dar trys pakeliui
*

Aš tave suprantu console.gif pas mane jis po tris dienas būna MP gyvas, o mes dar viresni už jus. Mūsų irgi vitaminus ir vaistus iš šaukštelio geria, o daugiau nieko nuo šaukštelio nevalgo. Aš mastau.gif gal su neskaniais vaistais aš jam tokią baimę šaukšteliui įvariau doh.gif Tik pas mane to pienelio nemažai blush2.gif tik tuom džiaugiuosi. Šlapinasi maniškis labai daug, geria skysčių pakankamai, bent jau dabar. Nes irgi buvo mum bėdos, kai net skysčių buvo atsisakęs, tai pajutau iš burnytės acetono kvapą unsure.gif greit puoliai į forumą kame čia reikalas g.gif pasirodo skyčių trūkumas tokį kvapą sukelia, tai visą dieną girdžiau kiek galėjau, ryte lyg viskas ir susitvarkė 4u.gif O tuštinasi mūsų kiekvieną rytą blush2.gif bet galvoju iš ko g.gif lotuliukas.gif
Tačiau mano skanuminčikus valgo noriai blush2.gif tik paduok sausainiuką essen.gif
Nupirkau vit., C 100% tabletyčių kramtomu, tai nepasakyčiau, kad mum padeda g.gif Duodu po truputi mandarino, vaisius valgo ax.gif Bet ką daryti su mėsa jau nebeišgalvoju doh.gif
Joleks, o jum tikrai manau įtakos turi sirgimas ir dantukų dygimas bigsmile.gif
Viola fiola thumbup.gif šaunuolės, o kai pradės nemnioti košytes rolleyes.gif neteks lankytis šitoje temelėje blush2.gif Nebent pasidalinti puikiais pasiekimais drinks_cheers.gif
Mududu
QUOTE(inga-uk @ 2007 11 03, 20:35)
as is tikro jau pavargau  verysad.gif  mums ant nosies jau lipa pustamrtu metuku, bet valgymo rekordas ko gero jau yra  blink.gif
*

Tai gal tu dar pati MP jį maitini?? g.gif

Maniškė tai tol, kol gaudavo nors lašelį MP, tol per dienų dienas nieko nevalgydavo, aš jau ir į paniką buvau puolus. Tada griežtai nutraukiau MP ir viskas palaipsniui susitvarkė, dabar valgo daugiau negu reik biggrin.gif
Aprile
QUOTE(zirzute @ 2007 11 15, 11:37)
Tai gal tu dar pati MP jį maitini?? g.gif

Maniškė tai tol, kol gaudavo nors lašelį MP, tol per dienų dienas nieko nevalgydavo, aš jau ir į paniką buvau puolus. Tada griežtai nutraukiau MP ir viskas palaipsniui susitvarkė, dabar valgo daugiau negu reik biggrin.gif
*

Aš jau ir pradedu taip mąstyti g.gif blush2.gif Bet vis viliuosi ax.gif
vetra72
kaip ziauriai skamba - jei nevalgo vaikas normalaus maisto, tai ir MP negaus verysad.gif aisku, cia mamytems spresti, bet siaip saunuole wikonda kad taip ilgai pati maitini.
Maniske siek tiek geriau pradejo valgyti mano verdamas kosytes, tai nors sioks toks mazas pasiekimas. stengiuos kiekviena diena vis kitokia kosyte isvirti, vis kitaip paskanint.
O va su pienuku visai tragedija. Net 40ml ir tu neisgeria doh.gif jau esu isitikinus, kad jai tiesiog pienas nepatinka, nes misinukus esam jau visus isbande ir jokiu pagerejimu nebuvo doh.gif
Mududu
QUOTE(vetra72 @ 2007 11 15, 12:49)
kaip ziauriai skamba - jei nevalgo vaikas normalaus maisto, tai ir MP negaus verysad.gif 
*

Patikėk, nėra taip žiauru, kaip gali iš šono pasirodyti. Maitinau mažylę iki 9 mėn., kadangi ji taip ir neišmoko žįsti, tai teko visą tą nusitraukinėti pieniuką, taip kas 6 val., dieną naktį, be jokių pertraukų, išeiginių, su naktiniais buteliukų plovimais, sterilizavimais ir pan. unsure.gif Kadangi dukrytę auginu viena, tai nuo amžino neišsimiegojimo man jau stogas važiuot pradėjo. Pati jaučiau, kad ir tas pienukas pasikeitė, kokia ten jo kokybė, kai mama tokia išsekus. Todėl ir nutraukiau maitinimą MP. Džiaugiuosi iš vis, kad dar tiek ilgai mano dukriukas gėrė mano pieniuką, kad nereikėjo jo nuo pirmų dienų maitinti mišinuku.
Nors nežinau, ar būčiau taip drąsiai nutraukus maitinimą, jei būčiau maitinusi krūtimi smile.gif
vetra72
QUOTE(zirzute @ 2007 11 15, 12:20)
Patikėk, nėra taip žiauru, kaip gali iš šono pasirodyti. Maitinau mažylę iki 9 mėn., kadangi ji taip ir neišmoko žįsti, tai teko visą tą nusitraukinėti pieniuką, taip kas 6 val., dieną naktį, be jokių pertraukų, išeiginių, su naktiniais buteliukų plovimais, sterilizavimais ir pan. unsure.gif Kadangi dukrytę auginu viena, tai nuo amžino neišsimiegojimo man jau stogas važiuot pradėjo. Pati jaučiau, kad ir tas pienukas pasikeitė, kokia ten jo kokybė, kai mama tokia išsekus. Todėl ir nutraukiau maitinimą MP. Džiaugiuosi iš vis, kad dar tiek ilgai mano dukriukas gėrė mano pieniuką, kad nereikėjo jo nuo pirmų dienų maitinti mišinuku.
Nors nežinau, ar būčiau taip drąsiai nutraukus maitinimą, jei būčiau maitinusi krūtimi smile.gif
*

as savo mazyle tik 3 menesiukus sugebejau pati maitint, tai gal del to jauciu toki balta pavyda mamytems, kurios turi pienelio ir gali maitint ilgai.
O siaip tu saunuole - 9 men istvert kaip tu darei, tai tikrai reikia didelio pasiaukojimo ir meiles savo vaikiukui 4u.gif 4u.gif
Aprile
QUOTE(vetra72 @ 2007 11 15, 11:49)
kaip ziauriai skamba - jei nevalgo vaikas normalaus maisto, tai ir MP negaus verysad.gif  aisku, cia mamytems spresti, bet siaip saunuole wikonda kad taip ilgai pati maitini.
Maniske siek tiek geriau pradejo valgyti mano verdamas kosytes, tai nors sioks toks mazas pasiekimas. stengiuos kiekviena diena vis kitokia kosyte isvirti, vis kitaip paskanint.
O va su pienuku visai tragedija. Net 40ml ir tu neisgeria doh.gif  jau esu isitikinus, kad jai tiesiog pienas nepatinka, nes misinukus esam jau visus isbande ir jokiu pagerejimu nebuvo  doh.gif
*

Labuka vetra72 4u.gif
Ačiu man ir pačiai džiugu dėl to blush2.gif Maniškis daba apsirgo verysad.gif tai apie maistą visai pamiršt doh.gif verysad.gif o papulis vienintelis išsigelbėjimas wub.gif
O jūs šaunuolės taip ir toliau thumbup.gif oi kad mano košytes valgytu user posted image
O tai gal jau nėr taip ir blogai, kad mišinuko tiek mažai suvalgo g.gif Košytes valgo, kita maistelį po biški duosit g.gif O kokius dar skysčius geria apart mišinuko 4u.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.