Atlekusi mama,pirmiausia apreke aukletoja,kad ji neziurinti vaiku...
Taigi mielosio mamytes,kaip galvojate,ar cia aukletoja kalta,ar mama?
Sakoma: " Neteisk ir pats nebusi teisiamas!"
O as atsimenu toki atveji,pasakojo pati aukletoja.
Atlekusi mama,pirmiausia apreke aukletoja,kad ji neziurinti vaiku... Taigi mielosio mamytes,kaip galvojate,ar cia aukletoja kalta,ar mama? Sakoma: " Neteisk ir pats nebusi teisiamas!"
aišku,kad yra visokių situacijų,bet tokių neatsakingų tėvų tikrai mažiau,nei nerūpestingų auklių
paskaičiau ir prisiminiau, kad pati buvau pabėgusi. prieš gerus 20 metų. auklėtoja pasakė,jog jei nepatinka, galiu ir nebeit į darželį.(nes negalėdavau užmigt, o vienam berniukui visad leisdavo nemiegot) tai kai vaikai miegojo, o auklėtoja kavinosi apsirengiau ir išėjau.
aišku auklėtoja buvo priversta atsiprašyt manęs, kad šitaip pasakė. tada "užsisėdo" ir mama į darželį nebevedė. buvau su močiute.
O man aatrodo, kad ir aplinka turi būti saugi. atkreipkit dėmesį į daugelio darželių aplinką. Skylės tvoroj, varteliai atlapi,net neužsidaro, durys nerakinamos, o turėtų būti kitaip. G ali būti ir žmogiška situacija dėl pabėgimo, vienas vaikas gal kažkokio dėmesio pareikalavo, kitas šmurkšt ir pabėgo. Gal viena s vaikas niekad nebėgtų, o kitą spėk gaudyti , ar nuspėsi jo elgesį iš anksto. AŠ TAI PIRMIAUSIA UŽ SAUGIĄ APLINKĄ, KURI UŽSIENIO DARŽELIUOSE IR MOKYKLOSE YRA PIRMOJE VIETOJE, O NE UŽ AUKLĖTOJAS, TURINČIAS ŠEŠIAS AKIS
QUOTE(Bekasė @ 2005 09 20, 19:39) su KETURIU metu vaiku? Tai kuriu velniu tada aukletoja darzelyje reikalinga ir kam jai yra mokamas atlyginimas. Paliekame tik virejas darzelyje, kad maista ruostu, na ir gal vien kita aukletoja, kad mazesniems vaikasm padetu pavalgyti ar gamtinius reikalus atlikti - o jau visa kita vaikai gi ir patys gali atlikti. AS Jus 100 % palaikau. Aukles 110% atsokinga uz vaikus. Nekarta maciau kaip aukles plepa,o vaikai kas kur Aisku as savo berna (3,5m) visada prasau kad nekur neitu vienas,no kas gali zinot kas vaiko galvoi QUOTE(jolita.martyna @ 2009 07 17, 21:15) iš asmeninės patirties,iš to ką girdžiu iš aplinikių ir šiaip-iš daug kur. Nemažai tenka bendrauti ir su darelių auklėm,tai būna,kad pavaro ant tėvų,kad šokdina ir dėl kiekvieno gumbelio/guzelio kabinėjas,bet,kad paliktų vaiką prie durų-tokių pasakojimų išvis negirdėjau. O va,kad pletikna ir vaikus palieka likimo valiai-tai ir mačiau (pati aukle dirbama) ir gidėjau iš kitų pasakojimų, ir pačios draugės pasakojo apie pabėgimus iš darželių.
Jei vaikas pabego is darzelio dienos metu, kaltas personalas.Na, bet rytais labai daug tevu isleidzia vaikus is automobilio,net nepasistengia palydeti iki grupes duru isvaziuoja.Tai is kur aukletojai zinoti ar vaikas del ligos neatejo, ar galvele susisuko ir jis nuejo nezinoma kryptim,vaiko tai neatvede i grupe
QUOTE(Ramunita @ 2009 07 18, 19:43) ,bet,kad paliktų vaiką prie durų-tokių pasakojimų išvis negirdėjau. Tai reiškia mažai darželyje lankaisi. Kiekvieną rytą matau kai tėvai stabteli šalikelėj, vaikas iššoka iš mašinos ir bėga, o tėveliai nuvažiuoja. Mūsų darželio direktorė dėl tokių atvejų net uždraudė važiuoti į darželio teritoriją, kad neatsitiktų nelaimė. Tik neaišku, kas tokiu atveju būtų kaltas: auklėtoja, kuri vaiko tą rytą net nematė, ar tėvai, kurie nepasirūpino vaiku kaip priklauso ir nepalydėjo iki grupės. O žiemą kai kurie net neskuba, dar ir ledo stiprumą ir slidumą išbando ir su sniegu pažaidžia. pati girdėjau kaip auklėtojos pamačiusios vaikus rėkauja pro langus, kad eitų greičiau į grupę. QUOTE(lovely @ 2009 07 18, 21:46) JNa, bet rytais labai daug tevu isleidzia vaikus is automobilio,net nepasistengia palydeti iki grupes duru isvaziuoja.Tai is kur aukletojai zinoti ar vaikas del ligos neatejo, ar galvele susisuko ir jis nuejo nezinoma kryptim,vaiko tai neatvede i grupe Arba užsikirto lauko durys, o vaikas nežino, kad galima įeiti pro kitas duris ir laukė tol kol kita mama atvedusi savo vaiką palydėjo ir "paklydėlį" pro kitas duris. Tada jau auklėtojos "kėlė bangas" ir vakare auklėjo tėvus QUOTE(Ramunita @ 2009 07 18, 17:43) iš asmeninės patirties,iš to ką girdžiu iš aplinikių ir šiaip-iš daug kur. Nemažai tenka bendrauti ir su darelių auklėm,tai būna,kad pavaro ant tėvų,kad šokdina ir dėl kiekvieno gumbelio/guzelio kabinėjas,bet,kad paliktų vaiką prie durų-tokių pasakojimų išvis negirdėjau. O va,kad pletikna ir vaikus palieka likimo valiai-tai ir mačiau (pati aukle dirbama) ir gidėjau iš kitų pasakojimų, ir pačios draugės pasakojo apie pabėgimus iš darželių. tai patirtis buna skirtinga...vieni turi ja kitokia,kiti dar kitokia. Todel negalima teigti,kad butent aukles maziau atsakingos nei tevai. Svetima vaika priziurint jauti didesne atsakomybe. O stai bandziusiu sprukti ar nesuziuretu vaikuciu nuo teveliu tai zinau begales QUOTE(Sarune @ 2005 09 20, 14:56) Aš tavo vietoj su auklėtojom pasikalbėčiau... Po to, kai vasarą mano vaiaki lankė svetimą darželį (mūsų atostogavo) ir kai pamačiau kokia vaikų priežiūra būna... Manau, kad ne tik su auklėtojom, bet ir su vedėja reiktų pasikalbėti. Juk niekas nesako, kad ant jų šaukti, bet tiesiog duoti šansą paaiškinti kaip joms atrodo ši situacija. pilnai jus palaikau
grupėj buvo atvejis, kai tėvai vaiko vakare darželyje atėję pasiimti nerado. Pasirodo atvežė prie darželio paleido, o patys nuvažiavo į darbus. Vaikas jau 6 metų nukeliavo ne į darželį, o į namus... Močiutė įsileido, bet tėvams nepaskambino ir nepasakė, kad jis grįžo. Aišku, mama pirmiausiai aprėkė auklėtoją, iškeikė visą darželį, kaip tik sūnų ėmiau, tai vaizdelis... Vaikai puolė irgi aiškinti, kad nebuvo jo tą dieną, išvadino vaikus melagiais.... O tik paskui paskambino namo. Bet net neatsiprašiusi nuėjo, nebent kitą dieną atvedusi atsiprašė. Tiesa, ir toliau paleidinėdavo vaiką prie darželio. Ir dabar su mažium eidama matau, kad vyresnius tėvaimėgsta paleisti prie darželio ir nuvažiuoja net nepalaukę, kol nueis
Pradėjom lankyti darželį ir aš labai susirūpinau dėl vaiko saugumo. mano vaikui 2,5 m. kai jam nusibosta, pasako ate... ir išeina. iš visur. apie tai įspėjau auklėtoją, bet būdama kartu stebėjau situaciją ir man dar neramiau. grupės ir lauko durys nerakinamos, auklėtoja užpakalyje akių neturi ir visą dėmesį skiria verkiantiems. natūralu, bet man nuo to ne lengviau. lauke mano vaikui greitai nusibodo: grupėje visi jaunesni, plius didžioji dalis rauda. pasakė: nesmagu, ir visu greičiu pro vartus. žiūrėdama TIK jį, pagavau jau einantį pro vartus. vartai atidaryti plačiai, o jei ir kas uždaro, tai pastūmus lengvai atsidaro. kalbėjau su auklėtoja: sako, prašau ir aš vartus laikyti uždarytus, bet direktorė neleidžia, nes atvažiuoja tiekėjai maisto atvežt.
QUOTE(Rrudoji @ 2009 09 03, 18:13) Pradėjom lankyti darželį ir aš labai susirūpinau dėl vaiko saugumo. mano vaikui 2,5 m. kai jam nusibosta, pasako ate... ir išeina. iš visur. apie tai įspėjau auklėtoją, bet būdama kartu stebėjau situaciją ir man dar neramiau. grupės ir lauko durys nerakinamos, auklėtoja užpakalyje akių neturi ir visą dėmesį skiria verkiantiems. natūralu, bet man nuo to ne lengviau. lauke mano vaikui greitai nusibodo: grupėje visi jaunesni, plius didžioji dalis rauda. pasakė: nesmagu, ir visu greičiu pro vartus. žiūrėdama TIK jį, pagavau jau einantį pro vartus. vartai atidaryti plačiai, o jei ir kas uždaro, tai pastūmus lengvai atsidaro. kalbėjau su auklėtoja: sako, prašau ir aš vartus laikyti uždarytus, bet direktorė neleidžia, nes atvažiuoja tiekėjai maisto atvežt. Pilnai suprantu jūsų rūpestį ir nerimą,mano irgi dvimetis drąsus, eina vienas,jei kuo susidomi
http://kauno.diena.lt/naujienos/kriminalai...apildyta-298011
...tik darželį ne tą įrašė... Ačiū visiems prisidėjusiems! QUOTE(Soul @ 2010 09 09, 09:48) http://kauno.diena.lt/naujienos/kriminalai...apildyta-298011 ...tik darželį ne tą įrašė... Ačiū visiems prisidėjusiems! Cia tai baisu...Plaukai piestu stojasi,pagalvojus,kad mano maze taip dingtu..Numirciau is nezinios.Visa laime,kad gerai baigesi.
Soul, o čia tavasis?
jetau, man kai pasakė vakare auklytė, tai šoke buvau. Ir auklėtojos gaila, ir tėvų, net nenoriu įsivaizduoti ką reiktų išgyventi išgirdus žodžius "jūsų vaikas dingo". Dabar labai bijau, kad kiti vaikai nepagalvotų, kad čia visai smagus žaidimas - išėjom, pasivaikščiojom, atėjo policija su šuniukais ieškoti o šiaip ne vien auklėtojos kaltė. Uždaryt dienos metu darželio vartus ir taškas. O dabar kas iš to kad išeidamos į lauką uždaro, darželis kaip praeinamas kiemas, eina visokie svetimi ir vėl atidaro.
Manasis
Auklėtoja sakė praves vakar paskaitą vaikams apie saugumą ir bėgiojimus Sakiau apie tuos vartus vedėjai, tai sakė tėvai nepatenkinti aplinkui vaikščioti:( O tų vartų gi niekas nemato:( QUOTE(Soul @ 2010 09 09, 11:48) http://kauno.diena.lt/naujienos/kriminalai...apildyta-298011 ...tik darželį ne tą įrašė... Ačiū visiems prisidėjusiems! eik tu sau, kaip baisu
Tik labai maza dalele galiu isivaizduoti, kas dedasi tevu sirdyse ir mintyse, kai pranesa, kad dingo vaikas. Esu "praganiusi" vaika Akropolio maximoj, nors tai truko 5min, kol suradau, bet tai buvo tookios ilgos minutes. I galva lindo visokios mintys, gal isejo jau is parduotuves, gal kas nusivede.... Zodziu baisu. gerai, kad vaikas susiprato nueiti pas kasininke. Buvau persigandusi, kaltinau save, bet pylos truputi gavo ir vaikas, cia aisku jau po visko, parejus namo. Sunus buvo megejas atejus i parduotuve nueiti i zaislu skyriu nieko nepasakes, taip buvo ir tada, o paskui kazkaip prasilenkem. O po pokalbio apie tai, kad vaikui reikia visada buti salia tevu, tai pan nebebuvo, bet vieno ir uzteko. O kai pan atsitinka darzelyje, net nzn kaip reiktu reaguoti. Zinoma, kazkiek kaltes yra ir vaiko. Sia vasara teko lankyti darzeli, kuriame, kaip ir visur dazniausiai vasara yra vaiku is keliu darzeliu. Tai aukletoja jau pirma diena skundesi, kaip sunku su vienu vaiku, kuris tik atejes pasake ir pasak aukletojos tikrai ne svlniu tonu, kad eisiu namo. tai aukletojos po tokiu zodziu sake bijojusios su juo eiti i lauka. lauke bande duoti ranka, tai tas sake kando i ranka. Na cia gal kiek kita situacija, nes siaip tas berniukas toks neprognozuojamas buvo. Gale vasaros sugebejo su akmeniu vaikui is kitos grupes praskelti galva. Isivaizduoju, kaip jautesi tevai, gal kazkiek kaltino ir aukletoja, kad nepamate ir pan, bet kai vaikas toks neprognozuojamas, visko is jo galima tiketis. Zodziu, linkiu tiek jums tiek sau nepatirti tokio jausmo, kai dingsta vaikas
as pati pries daug metu esu pabegus is darzelio
QUOTE(Soul @ 2010 09 09, 11:48) http://kauno.diena.lt/naujienos/kriminalai...apildyta-298011 ...tik darželį ne tą įrašė... Ačiū visiems prisidėjusiems! gerai, kad gerai baigesi...... taip ir prazhilt per diena galima
[COLOR=blue]s i a u b a s mano vaikas pirma savaite rado darzelio tvoroje skyle ir pralindes pabego i kitos pradines mokyklos kiema
|