Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: MP baigėsi kuo maitinti? padėkit
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų mityba > Mažylio iki 1 metų meniu
Waidilute
laba diena visoms mamytėms smile.gif
reikalinga Jūsų konsultacija:
jei maniškei mažulei 10 men ir 1 sav, nebėra MP ar verta pirkti toliau mišinuką?
O gal galim ryte vietoj pieno mišinio pirkti ir gerti paprasta karvės pieną iš parduotuvės? Mūsų maisto racijonas tikrai neblogas:
8:00 pienukas
11-12 varškė arba jogurtas (arba vaisiai obuolys, bananas, kriaušė)
14-15 daržovienė su mėsa (verdu pati, kiekviena dieną)
18-19 košė (verdu pati, grikius, avižas, ryžius, miežius ant pieno su sviestuku)
22:00 pienukas(bent jau buvo, o kas toliau?)

Mums pas pediatra tik rugsėjį bet ar verta eiti pas daktarą tik dėl vieno klausimo?
Patarkit ,mamos , iš savo patirties busiu labai dėkinga 4u.gif

Išs anksto dėkui visoms už pasisakymus 4u.gif
*GAILĖ*
manau kad nebereikia mišinio, vaikelis jau nemažas, tiks ir karvės pienukas
Alabama
O as skaiciau ir ne viena karta, kad maziems vaikams netinkamas karves pienas, kuris gali sukelti alergija, todel 10 menesiu vaikuciui geriausia MP arba misinelis.
*GAILĖ*
QUOTE(Alabama @ 2009 07 15, 13:30)
O as skaiciau ir ne viena karta, kad maziems vaikams netinkamas karves pienas, kuris gali sukelti alergija, todel 10 menesiu vaikuciui geriausia MP arba misinelis.
*

yra įvairių nuomonių tuo klausimu. mano vyresnėlis tokio amžiaus jau karvės pieną gėrė. ir nieko - neturi JOKIŲ alergijų. mažiukas irgi kažkur nuo metukų gerdavo karvės pieną kartais (šiaip mp maitinau iki 1,9 m , bet duodavau ir karvės), o košes su juo tai iš vis gal nuo kokių 9 mėn gamindavau. man kažkaip mišinukai labai jau sintetiniai atrodo, nu suprantu mažiems leliukams nemaitinamiems mp tai vienintelė išeitis, bet beveik metinukui tai jau tikrai nebebūtini. aišku reikia žiūrėt ar nesukelia alergijos, ar neberia, neviduriuoja.
Shatura
QUOTE(Waidilute @ 2009 07 15, 13:15)
jei maniškei mažulei 10 men ir 1 sav, nebėra MP ar verta pirkti toliau mišinuką?
O gal galim ryte vietoj pieno mišinio pirkti ir gerti paprasta karvės pieną iš parduotuvės? Mūsų maisto racijonas tikrai neblogas:
18-19 košė (verdu pati, grikius, avižas, ryžius, miežius ant pieno su sviestuku)

Mums pas pediatra tik rugsėjį bet ar verta eiti pas daktarą tik dėl vieno klausimo?
Patarkit ,mamos , iš savo patirties busiu labai dėkinga  4u.gif

Išs anksto dėkui visoms už pasisakymus  4u.gif
*

nerekomanduoja pieno produktu vaikams iki 12men. Jogurta galima, pieno nereiketu. Taip parasyta PSO rekomendacijose.

QUOTE(Alabama @ 2009 07 15, 14:30)
*

drinks_cheers.gif
Alabama
QUOTE(*GAILĖ* @ 2009 07 15, 14:43)
yra įvairių nuomonių tuo klausimu. mano vyresnėlis tokio amžiaus jau karvės pieną gėrė. ir nieko - neturi JOKIŲ alergijų. mažiukas irgi kažkur nuo metukų gerdavo karvės pieną kartais (šiaip mp maitinau iki 1,9 m , bet duodavau ir karvės), o košes su juo tai iš vis gal nuo kokių 9 mėn gamindavau. man kažkaip mišinukai labai jau sintetiniai atrodo, nu suprantu mažiems leliukams nemaitinamiems mp tai vienintelė išeitis, bet beveik metinukui tai jau tikrai nebebūtini. aišku reikia žiūrėt ar nesukelia alergijos, ar neberia, neviduriuoja.
*

Pagal PSO, karves pieno baltymas "per sunkus" mazo vaiko zarnynui, per stambi molekule, tad ne tik alergijas, bet ir netoleravima gali sukelti.Aisku, kiekviena mama pati sprendzia, kas ir kaip, bet moksliniai tyrimai tokie.

Va, radau toki kompromisa-galima, bet po nedaug
http://www.mamosdienorastis.lt/index.php?id=1298

O cia raso taip
http://www.tindirindi.lt/about.php?page_id=1083
varle123
kadang 10 men vaikutis turetu jau valgyti mesyte, tyreles, as po truputi ivedineciau karvytes pienuka( bet ne is parduotuves, be antibiotiku), mes gyvename uzmiesti tad jau nusiziurejau pas ka eisiu pirkti pienuka thumbup.gif
kol kas maitinu MP
Papildyta:
QUOTE(Alabama @ 2009 07 15, 17:12)
Pagal PSO, karves pieno baltymas "per sunkus" mazo vaiko zarnynui, per stambi molekule, tad ne tik alergijas, bet ir netoleravima gali sukelti.Aisku, kiekviena mama pati sprendzia, kas ir kaip, bet moksliniai tyrimai tokie.
Va, radau toki kompromisa-galima, bet po nedaug
http://www.mamosdienorastis.lt/index.php?id=1298
O cia raso taip
http://www.tindirindi.lt/about.php?page_id=1083
*

visi vaikai augo anksciau su karves pienu ir maziau bu alergiski,o dabar nuo misinuku, nuo karves pieno ir nesuprasi kas dar gali sukelti....
as uz karves piena, ir pries misinukus
DNG
mano padetis panasi, mp mazeja, bet primaitinu misinuku, nes zinau, kad karves pieno negalima. kara per para gauna mp, o karta-misinuka. ziauriai gaila, kad mp mazeja...
Shatura
QUOTE(varle123 @ 2009 07 21, 15:12)
visi vaikai augo anksciau su karves pienu ir maziau bu alergiski,o dabar nuo misinuku, nuo karves pieno ir nesuprasi kas dar gali sukelti....
*

anksciau vaikai bucavo zindomi ilgiau nei dabar. O kiek as pazistu zmoniu su suvarytais skrandziais, kurie kudykisteje gaudavo piena arba klijukus.
Košė-Malošė
QUOTE(dange29 @ 2009 07 21, 22:37)
ziauriai gaila, kad mp mazeja...
*

Jei tik nori-gali skatinti pienuko gamybą: dažniau pasiūlyk, odos kontaktas, daugiau nešiok mirksiukas.gif
sena pažįstama
QUOTE(Shatura @ 2009 07 21, 23:20)
anksciau vaikai bucavo zindomi ilgiau nei dabar.

O kiek as pazistu zmoniu su suvarytais skrandziais, kurie kudykisteje gaudavo piena arba klijukus.
*

Kada tas anksciau? Pries antra pasaulini kara? Nes musu kartos zmones buvo zindomi iskirtinai mazai-pora menesiu tik. Motinos turedavo grizti i darba.

Jusu pazistami lai kaltina ne naturalius produktus, gautus vaikysteje, o ivairius surogatus, gautus bunant jiems suaugusiems mirksiukas.gif Butu jiems blogai nuo kliju bei pieno-butu sirge jau vaikystej, deja, skrandziai neatlaike DABAR. O ka jiems dabar daktarai patare valgyti? bigsmile.gif Matyt, liepe atsisakyti visu kosiu, visu naminiu sriubu, jogurtu, kefyru, pienu, nes tai juk nuodas didziausias, juk nuo to apsirgo, ir skrandi gydyti su bulviu traskuciais bei alaus skardine drinks_cheers.gif
varle123
QUOTE(Shatura @ 2009 07 21, 23:20)
anksciau vaikai bucavo zindomi ilgiau nei dabar. O kiek as pazistu zmoniu su suvarytais skrandziais, kurie kudykisteje gaudavo piena arba klijukus.
*

tikrai? o gal jie vargsai todel,kad gaudavo is ligonines virtuveles pienuko misinius???

as tikrai neketinu tos sintetikos duoti...
jeigu pati ragavai ir bandei savo MP, karves piena bei misinuka, turejai pajausti skirtuma....... g.gif

mano seneliai vieni gime 1930-33metais, o kiti jau mire 1907-11 metais
su skrandziu problemu neturejo, mociute tik 60 metu apendiksas istiko, o jokiu problemu su skrandziu ir jeigu pastebejai vieni seneliai pragyveno 2 karus ir pas tuos kur mire buvo 8 vaikai thumbup.gif
QUOTE(sena pažįstama @ 2009 07 22, 07:28)
Jusu pazistami lai kaltina ne naturalius produktus, gautus vaikysteje, o ivairius surogatus, gautus bunant jiems suaugusiems mirksiukas.gif Butu jiems blogai nuo kliju bei pieno-butu sirge jau vaikystej, deja, skrandziai neatlaike DABAR. O ka jiems dabar daktarai patare valgyti? bigsmile.gif Matyt, liepe atsisakyti visu kosiu, visu naminiu sriubu, jogurtu, kefyru, pienu, nes tai juk nuodas didziausias, juk nuo to apsirgo, ir skrandi gydyti su bulviu traskuciais bei alaus skardine drinks_cheers.gif
*

drinks_cheers.gif
+cola, guminukais, hamburgeriais arba dabar madingi kebabai ir t.t.
Rainstone
Vaikiukui karves piena pradejau duoti nuo 11men. valgo puikiai,pries misinukus irgi neturiu nieko blogo,musu metinukas jau valgo viska 4u.gif
Shatura
QUOTE(sena pažįstama @ 2009 07 22, 07:28)
Kada tas anksciau? Pries antra pasaulini kara? Nes musu kartos zmones buvo zindomi iskirtinai mazai-pora menesiu tik. Motinos turedavo grizti i darba.

*

jus nesupratot. as nerasiau, kad pienas visa gyvenima yra nuodas!!!!!!!!!! parasiau, kad iki metu nereiktu jo duoti!!!!!
QUOTE(varle123 @ 2009 07 22, 09:33)
mano seneliai vieni gime  1930-33metais, o kiti jau mire 1907-11 metais
su skrandziu problemu neturejo, mociute tik 60 metu apendiksas istiko, o jokiu problemu su skrandziu ir jeigu pastebejai vieni seneliai pragyveno 2 karus ir pas tuos kur mire buvo 8 vaikai thumbup.gif
*

o ka jie valge kudikysteje?
Koris
Sūnui 9 mėnesiai. Kad ir kaip gaila, baigėsi MP. Gydytojos klausėm kuo jį pakeisti. Ji patarė pradėti gerti mišinuką, jei nepavyks pripratinti - tuomet duoti karvės pienelio. Tiek laiko gėręs MP sūnui niekaip neįsiūlėm mišinėlių. Išbandėm tikrai ne vieną ir ne du doh.gif . Kadangi vaikui pieno labai reikia, perėjom prie karvės pieno.
Aš perskaičius PSO rekomendacijas irgi laikiausi nuomonės, kad pieno vaikas paragaus tik nuo 1 metų, bet situacija privertė tai padaryti anksčiau.
Dabar stebiu vaiką. Atrodo, kad neišlindo ankščiau vardinti baisumai smile.gif
varle123
QUOTE(Shatura @ 2009 07 22, 14:08)
jus nesupratot. as nerasiau, kad pienas visa gyvenima yra nuodas!!!!!!!!!! parasiau, kad iki metu nereiktu jo duoti!!!!!

o ka jie valge kudikysteje?
*

karves piena, nes mociute sake ilgiau 5 men neismaitindavo vaikelio
Užsispyrėlė
man ir pienelis baiginėjasi sad.gif
maitinimams užtenka, bet košytėms ne. Bandysiu virti košytes su karvės pienu g.gif kadangi jas verdu skiesdama pieną ir vandenį, tikiuos nieko blogo nenutiks g.gif kažkaip baisu man tą karvės pieną duot 4u.gif
Numenor
QUOTE(Užsispyrėlė @ 2009 07 29, 19:36)
maitinimams užtenka, bet košytėms ne. Bandysiu virti košytes su karvės pienu  g.gif kadangi jas verdu skiesdama pieną ir vandenį, tikiuos nieko blogo nenutiks  g.gif kažkaip baisu man tą karvės pieną duot  4u.gif
*

Man irgi MP kosems neuztenka, as verdu su pieno misiniu, perku tokius jau paruostus skystus (Aptamil).
linytes
Šiaip tai dabar rekomenduoja iki metų pieno neduoti, gal geriau būtų mišinukas, nors jei nealergizuoja, tai gal nieko tokio, seniau nuo 9 mėn. duodavo
Košė-Malošė
QUOTE(Užsispyrėlė @ 2009 07 29, 20:36)
maitinimams užtenka, bet košytėms ne. Bandysiu virti košytes su karvės pienu  g.gif kadangi jas verdu skiesdama pieną ir vandenį, tikiuos nieko blogo nenutiks  g.gif kažkaip baisu man tą karvės pieną duot  4u.gif
*

Grikių su pienu- ne, geležį baltymas nuslopina.
Karvės pieno vaikams nerekomenduojama duoti iki metų, kitose šalyse iki 1,5-2m.
Geriau neeksperimentuokit su vaikiukais mirksiukas.gif
O MP gamybą, jei tik nori- gali skatinti mirksiukas.gif mirksiukas.gif
grazina37
QUOTE(linytes @ 2009 07 30, 11:30)
Šiaip tai dabar rekomenduoja iki metų pieno neduoti, gal geriau būtų mišinukas, nors jei nealergizuoja, tai gal nieko tokio,  seniau nuo 9 mėn. duodavo
*

deje anksciau virdavo klijukus is kruopu kurias balindavo karves pienu,ir auganciam vaikuciu nuoviro kiekis mazedavo iki tiek kad likdavo tik pienas
RaseleS
QUOTE(Waidilute @ 2009 07 15, 13:15)

Patarkit ,mamos , iš savo patirties busiu labai dėkinga  4u.gif

Išs anksto dėkui visoms už pasisakymus  4u.gif
*

Na karves pienas tikrai iki 1 metu nerekomenduojamas,o tuo labiau is parduotuves kur pripilta vandens puse ir dar visokio velnio ideta kad nesurugtu.Juk normalus karves pienas sugizta per daugiau nei puse dienos,net jei saldytuve stovi.Tai pagalvokit ko yra parduotuviniame kuris nemazai galioja,o sterilizuojant zuna svarbios medziagos. 4u.gif
Shatura
Sutinku su Kose-Makalose. PSO ne durneliai sedi ir rekomendacijas raso
Ok.Jurga
Saviškiams iki 3 metų mišinėlius pirkau (nuosavo kažkur iki 8 mėn. užteko). O į košytes, kai vaikams virš metų buvo karvės pieną pildavau ramiai. Ir jei svečiuose kokį šaukštą košės (garantuotai su karvės pienu) pakabindavo, dėl to nesukdavau galvos smile.gif .

O šiaip, manau, po truputį pabandyt galima ir metams nesuėjus, tik reikia žiūrėti, ar neberia, ar viduriukai normalūs, ar pilvuko nepradeda skaudėti.
jolka23
Na iš parduotuvės taip pat pienas pienui nelygu. Kur pusmetį galioja tai tikrai tokio nei pati gerčiau nei vaikiukui duočiau , bet tie kur tik 4-5 dienas galioja, ko jau ne g.gif . Nuo 10 mėn saviškiui badžiau peną duot, o jis nei jokio pieno nei mišinėlių tai ir iki šiol sultys arbatėlės, paprastas virintas vanduo ir apseinam be pieno rolleyes.gif
dineja
Na, iki metuku yra nuomone, kad nereiketu duoti karves pienuko, sako per sunkus maistukas skrandukui.
Bet zinau, kad anksciau, ypac kaimuose auginamiems vaikiukams duodavo karvytes pienuka, tik reik butinai atskiest su vandenuku puse ant puses. Jei vaikutis karves pienui nealergiskas, tai man visdelto rodos, kad tai sveikiau, nei misinukai g.gif
Košė-Malošė
Sudėtis (atrinkti komponentai %)
karvės pieno:
Laktozė- 4,8 riebalai- 3,7 baltymai- 3,8

Motinos pieno:
Laktozė- 7,0 riebalai- 3,8 baltymai- 0,9

mirksiukas.gif
rutikas3
Sveikos mamytės,
kaip baigesi mano MP tai aišku buvo prieš 9metus,aš daviau karves pienuką.Nu ir nieko nenutiko sveika kaip ridikas nesiskundzia niekuo:).Dabar auginu dar viena mažają tai kaip baigsis mano pienukas tai tikrai duosiu karves pieneli.
tik va vieno neprisimenu ar is parduotuves pirkau ar is ūkininko gaudavau.
Bet manau ,kad parduotuves pienukas (DOBILAS)žemaitijos pieno jis ekologiškas tai turėtų tikti mūsų mažiukam.smile.gifsmile.gifsmile.gif)
pelyte:)
Jei man reiktu rinktis, vienareiksmiskai tik MISINUKAS!
Dziurgita:)
QUOTE(pelyte:) @ 2009 09 14, 13:19)
Jei man reiktu rinktis, vienareiksmiskai tik MISINUKAS!
*

Taip drinks_cheers.gif
urte484
QUOTE(aukseliuke @ 2009 09 19, 16:43)
Taip drinks_cheers.gif
*

as taip pat drinks_cheers.gif
Raselelyte
QUOTE(rutikas3 @ 2009 08 25, 20:04)
Sveikos mamytės,
kaip baigesi mano MP tai aišku buvo prieš 9metus,aš daviau karves pienuką.Nu ir nieko nenutiko sveika kaip ridikas nesiskundzia niekuo:).Dabar auginu dar viena mažają tai kaip baigsis mano pienukas tai  tikrai duosiu karves pieneli.
tik va vieno neprisimenu ar is parduotuves pirkau ar is ūkininko gaudavau.
Bet manau ,kad parduotuves pienukas (DOBILAS)žemaitijos pieno jis ekologiškas tai turėtų tikti mūsų mažiukam.smile.gifsmile.gifsmile.gif)
*

doh.gif koks dar dobilas???? koks dar parduotuves pienas????!!! doh.gif tikrai nenenenenene schmoll.gif juk maziukams yra specialiai misinukai sukurti!!!!! pries n metu to gal ir nebuvo, taciau viskas juda i prieki ir tikrai nemaitinkite savo mazyles jokiais DOBILAIS ar dar ten nezinia kuom!!!!
ziezulablond
QUOTE(RaseleS @ 2009 08 05, 10:39)
Na karves pienas tikrai iki 1 metu nerekomenduojamas,o tuo labiau is parduotuves kur pripilta vandens puse ir dar visokio velnio ideta kad nesurugtu.Juk normalus karves pienas sugizta per daugiau nei puse dienos,net jei saldytuve stovi.Tai pagalvokit ko yra parduotuviniame kuris nemazai galioja,o sterilizuojant zuna svarbios medziagos. 4u.gif
*

Tikrai nesugižta jis per pusdienį ir parą šaldytuve stovi ir ilgiau, jei neišgeriam. Iš ūkininko kaimyno ką tik pamelžtą imam.
QUOTE(Raselelyte @ 2009 09 21, 14:02)
doh.gif  koks dar dobilas???? koks dar parduotuves pienas????!!! doh.gif  tikrai nenenenenene schmoll.gif  juk maziukams yra specialiai misinukai sukurti!!!!! pries n metu to gal ir nebuvo, taciau viskas juda i prieki ir tikrai nemaitinkite savo mazyles jokiais DOBILAIS ar dar ten nezinia kuom!!!!
*

Mišinukai sukurti bizniukui varyti 4u.gif
O tie mišinukai ne iš karvės pieno gaminami g.gif kaip čia yra g.gif
beje, o Dobilas turi ne tik Lietuvos, bet ir ES sąjungos sertifikatus dėl savo produkcijos kokybės 4u.gif
Axxa
Taip, tik mišinuką, skirtą iki 1 m. O nuo metukų galėsite bandyti karvės pieną.
Papildyta:
Ne dėl kokybės neduodamas karvės pienas iki metukų, o dėl didelio baltymų kiekio jame. Labai grubiai tariant paprastas mišinukas turi dvigubai daugiau baltymų nei MP, o karvės pienas - trigubai. Nžn kaip yra su mišinukais HA ir antialerginiais, nes jie būna iš dalies ir visai hidrolizuoti. O per didelis baltymų kiekis vaikiukui sunkiai virškinamas (jau nekalbant apie kt.blogybes, kaip alergijos išprovokavimą ir pan.).
alyy
kai baiginejosi MP ilgai svarsciau misinukai ar parduotuvunis pienukas. Gydytoja sake, kad jau ne maziukas (10men)ir galima parduotuvinio - nes jau ir taip kosytes balindavai su parduotuviniu pienuku. Perku "Dobilas" ekologiska piena - na, bet jau tikiuosi, kad jis tikrai ekologiskas smile.gif
Geriam su malonumu - litrinio buteliuko uztenka dviem dienoms.

O apie misinukus dar galvoju - visur visko prikisa, manau, kad ir vaiku maistelis neisimtis. Is kazkokiu miltuku pienas pasidaro.

Aisku kiekvienos mamos teise rinktis, kas jos manymu jos vaikams geriausia. smile.gif

Miranda80
Pagal PSO rekomendacijas, kol vaikuciui sueis metukai (jei mamyte neturi MP), geriau duoti misinuka. Todel kad jis "arciausiai" MP sudeties bei del galimos alergijos karves pienui 4u.gif Tai yra rekomendacijos, o jau kaip daryt, kiekviena mama sprendzia pati.
O-RE-AR
QUOTE(Košė-Malošė @ 2009 07 21, 22:56)
Jei tik nori-gali skatinti pienuko gamybą: dažniau pasiūlyk, odos kontaktas, daugiau nešiok  mirksiukas.gif
*

Niekas tikrai nepadejo...ir as bandziau kuo ilgiau maitinti,bet...pries savaite jau baigiau visiskai maitint,nes maciau,kad tik paciulpia ir meta,o jei dar bandziau kist,tai kasdavo.Tipo, ka cia duodi tuscia..... lotuliukas.gif Mes misinuka nuo 4paros geriam,ir viskas gerai,kolkas.O kai prades valgyt viska;cipsai,saldainiai ir tt..argi issaugosi doh.gif
Košė-Malošė
QUOTE(Orinta Soliunaite @ 2009 11 30, 19:41)
Niekas tikrai nepadejo...ir as bandziau kuo ilgiau maitinti,bet...pries savaite jau baigiau visiskai maitint,nes maciau,kad tik paciulpia ir meta,o jei dar bandziau kist,tai kasdavo.Tipo, ka cia duodi tuscia..... lotuliukas.gif Mes misinuka nuo 4paros geriam,ir viskas gerai,kolkas.O kai prades valgyt viska;cipsai,saldainiai ir tt..argi issaugosi doh.gif
*

Jei nuo 4 paros mišinukas- tai gera pradžia kuo greičiau baigt maitint MP. Mišriai maitindama ilgai maitinot MP 4u.gif
Vaiko mitybos įpročius formuoja šeima mirksiukas.gif
jurda
10 men. kudikiui as jau bandyciau duot pienuka, man tie misineliai nelabai kaip atrodo. Labai jau saldus..
bim-bam
neskaiciau visu komentaru, tad atsiprasau, jei kartosis. manau, desimties menesiu vaikeliui tinkamas butu ir karves pienas, tik pradzioje reiketu skiesti su vandenuku ir stebeti. jei man butu tokia situacija, duociau karves piena, ne misineli 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Raselelyte @ 2009 09 21, 12:02)
doh.gif  koks dar dobilas???? koks dar parduotuves pienas????!!! doh.gif  tikrai nenenenenene schmoll.gif  juk maziukams yra specialiai misinukai sukurti!!!!! pries n metu to gal ir nebuvo, taciau viskas juda i prieki ir tikrai nemaitinkite savo mazyles jokiais DOBILAIS ar dar ten nezinia kuom!!!!
*

QUOTE(ziezulablond @ 2009 09 22, 12:36)
Tikrai nesugižta jis per pusdienį ir parą šaldytuve stovi ir ilgiau, jei neišgeriam. Iš ūkininko kaimyno ką tik pamelžtą imam.

Mišinukai sukurti bizniukui varyti 4u.gif
O tie mišinukai ne iš karvės pieno gaminami g.gif kaip čia yra  g.gif
beje, o Dobilas turi ne tik Lietuvos, bet ir ES sąjungos sertifikatus dėl savo produkcijos kokybės  4u.gif
*

visiskai sutinku drinks_cheers.gif misineliu pramone - oj koks geras biznis cool.gif
*InresI*
QUOTE(varle123 @ 2009 07 21, 15:12)
kadang 10 men vaikutis turetu jau valgyti mesyte, tyreles, as po truputi ivedineciau karvytes pienuka( bet ne is parduotuves, be antibiotiku), mes gyvename uzmiesti tad jau nusiziurejau pas ka eisiu pirkti pienuka thumbup.gif
kol kas maitinu MP
Papildyta:

*

drinks_cheers.gif mes nuo 5men geriam ir thumbup.gif
rasai

! 
Skelbimams yra skirta "Skelbimų lenta"!

Moderatorė HappyAngel
j-o-o-r-a-t-e
Bandykik savo pienuka maisyti su karves pienu. Prie karves pieno pratinti reiketu po truputi, vis didinant karves pieno dali ax.gif
Vijali
susisuko man galva dėl karvės pieno ir mišinuko doh.gif teks pačiai iki metų maitinti, vėliau jau nebereikia, ar ne?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.