1 tema 2 tema 3 tema 4 tema 5 tema 6 tema 7 tema 8 tema 9 tema 10 tema 11 tema12 tema13 temaĮ PAPUOŠIMŲ TEMĄ būtina dėti visokiausius papuošimus, tiek baibokus, tiek gėlytes, tiek papuoštus tortus, noriu pabrėžti papuoštus, manau paprastas apibarstymas trupiniais gal ir nelabai tinka, nes pagrinde tai yra medutis, o jam turim atskirą temą. Bet, jeigu be trupinių ten bus kokie nors papildomi papuošimai, tai kodel gi ne. Taip pat prie nuotraukos reikia įdėti aprašymą iš ko padaryti tie papuošimai (bezė, saldainių masė ir t.t.) bei kas tai per tortas. To reikia, kad kievienam naujokui ir ne tik būtų aišku ir suprantoma. Taip pat nepamirštam - klausimai atsakymai papuošimų tema. Kiekvienas papuošimas savotiškai gražus, nepriklausomai, ar tai 100-oji barbė ar tukstantinis beze/grietinele puoštas tortas. Ir nesvarbu kas Jūs esat, ar jau specas, ar tik naujokas. Čia laukiamos visos puošėjos. Mes visos mokomės, konsultuojames ir semiamės patirties viena iš kitos. Dėl to mes taip greitai tobulėjam. Taip pat norėčiau priminti, kad konstruktyvi kritika yra sveikintinas dalykas, o ginčus ir nepasitenkinimus prašau pasilikti sau.Taigi, puošiam tortus ir nepamirštam pasirodyti su savo kūriniais!
mergytes pasakykit , nusipirkau torto forma ir ja plaunant pamaciau kad per ta sudurima kur segasi vanduo bega, tai kai ipilsiu tesla ji neisbegs? ar cia ji kokia brokuota?
QUOTE(Liusii @ 2009 07 15, 22:27) mergytes pasakykit , nusipirkau torto forma ir ja plaunant pamaciau kad per ta sudurima kur segasi vanduo bega, tai kai ipilsiu tesla ji neisbegs? ar cia ji kokia brokuota?  na vanduo pas mane negaliu sakyt kad labai bega bet siektiek teka vos vos,tai tesla manau neistekes,nes gi ji nebus tokia skysta kaip vanduo
visiškai sutinku  tešla tirštesnė nei vanduo ir tikrai niekur neišbėgs
Migle79
2009 07 15, 22:24
Ačiū, mergaitės, už šiltus žodžius QUOTE(Vaidulyteee @ 2009 07 14, 23:34) nesakyk kad pirma karta dengiai jau taip profeionaliai atrodo  Nemeluoju, tortą mase dengiau pirmą kartą. Daug skaičiau apie padengimą, surinkau daugybę patarimų, kuriais ir pasinaudojau. Aišku, klaidų neišvengta  Gal jos nelabai matomos, bet jų yra. Tikiuosi kitą kartą bus geriau. Be to kažkur skaičiau, kad nelygų tortą lengviau dengti, nei apvalų ar stačiakampį QUOTE(S.N.A.S @ 2009 07 14, 23:41) o kokio dydžio tie tortai? nes i pirmo žvilgsnio, pamaniau kad čia mkokie pyragaičiai, nes tei braškių lapai.. ar ten ne lapai, kad tokie dideli?  biški sutrikau... Čia tortas, ne pyragaičiai. Sunku pasakyti dydį, na tortas tilptų ant A4 formato lapo. O lapai ne iš masės, jie tikri (iš sodo  ). QUOTE(wiwi @ 2009 07 14, 23:47) Dengiau mase iš saldainių. QUOTE(ingriduska @ 2009 07 15, 07:25) Ir kauip čia tas sėklytes padarei. Žiūrėjau žiūrėjau, galvpjau saulėgražos, o gal kmynai  Akys neapgavo, sėklytės - tai kmynai  Neturėjau laiko jas daryti iš masės, tai sugalvojau tokį variantą. Mano vyras iš viso nevalgo padengimo masės, tai kmynai jam nesutrukdė. Kiti svečiai valgė su viskuo. Kadangi masė yra labai saldi, kmynai skonio nepagadino. secondsun, gera pradžia meduolytee, na ir prikepei tortų
secondsun
2009 07 15, 23:06
QUOTE(RiMami @ 2009 07 15, 16:25) Puikus debiutas  gražutis torčiukas gavosi  taip ir toliau  Dar papasakok, kaip tau šis kokosinis biskvitas ar patiko  rusaičių puslapyje (kukinge, Mišelės temoje) jis buvo labai giriamas, o kokie tavo įspūdžiai  ir pats tortas ar skanus  aš vis žiūrėdavau žiūrėdavau į šį torčiuką, bet taip ir nesusiruošiau išmėginti  Biskvitas laabai skanus ir labai dera prie citrininio kremo  nors darant pagal recepta man kremo pritruko papuošimui...tai uždėjau daugiau grietinėlės Ir man atrodo kad i biskvitine tešla reikėtu dėti kepimo miltelių, nors recepte neparašyta
QUOTE(secondsun @ 2009 07 16, 00:06) Biskvitas laabai skanus ir labai dera prie citrininio kremo  nors darant pagal recepta man kremo pritruko papuošimui...tai uždėjau daugiau grietinėlės Ir man atrodo kad i biskvitine tešla reikėtu dėti kepimo miltelių, nors recepte neparašyta  Labai ačiū už atsakymą ir patarimus  Ateis ir šio torčiuko dienelė kada nors Dar turiu prašymuką  nunešk šį komentarą su torčiuko nuotrauka į Mišelės receptus štai čia  nes kiek pamenu dar niekas nekepė šito torčiuko, o tavo patarimai gali praversti kitoms merginoms
Mergaites, visu tortukai labai zavus, bet jau BRASKES Migle, KOOOOOOOOKIOS braskes, nu jau tikrai niekad nepasakysi, kad pirma karta dengei. Superinis darbas.
Schokata
2009 07 16, 08:03
Asseni, tobulas tortas
ingriduska
2009 07 16, 08:26
Asseni TOBULA. Tris kart perskaičiau, dar 10 karįt žiūrėjau....aš tikrai esu apakusi, apšalusi, pritrenkta ir....nesuprantu kaip galima taip tobulai, idealiai..pradedant pačia idėja, baigiant jos įgyvendinimu tai padaryti:) AŠ TAVE GIRIU IŠ ŠIRDIES... NUOSTABU
daividija
2009 07 16, 10:05
QUOTE(Asseni @ 2009 07 16, 05:55) Mama savo dukrai 18 gimtadienio proga pas dizaineri uzsake vardinius batelius "Agnetes Style" . Mergaite, kaip ir visos tokio amziaus mergaites, neiskentejo, ir nesulaukius gimtadienio pradare deze. Tik, ziuriu, deze siek tiek apdulkejus, matyt ilgai mama slepe spintoje Nu tavo darbai kaip nutekinti!!!!Tikrai zandikaulis atvipo ilgam Kaip tau pavyksta taip lygiai ir graziai viska padaryti(tikriausiai vaikai netampo uz kojos ir ranku nekisa i mase  )Nes su maniskiais tai tik kalnas streso
QUOTE(Asseni @ 2009 07 16, 08:55) Mama savo dukrai 18 gimtadienio proga pas dizaineri uzsake vardinius batelius "Agnetes Style" . Mergaite, kaip ir visos tokio amziaus mergaites, neiskentejo, ir nesulaukius gimtadienio pradare deze. Tik, ziuriu, deze siek tiek apdulkejus, matyt ilgai mama slepe spintoje nuuuuuuuuu....... joooooooo......... neturiu komentaru tokiam groziui tokia tobulybe pradejo temele, saunu man iki tokio grozio oi kaip dar toli tikrai cia kokio tai dramblio reiktu krentancio nuo tokiu groziu
QUOTE(Liusii @ 2009 07 15, 23:27) mergytes pasakykit , nusipirkau torto forma ir ja plaunant pamaciau kad per ta sudurima kur segasi vanduo bega, tai kai ipilsiu tesla ji neisbegs? ar cia ji kokia brokuota?  prieš dvi dienas pirkau irgi susegamą formą, "kaiser" ant dugno išspausta. Dabar įpyliau vandens.. nugis teka pro susegimą.. bet kepiau du biskvitus joje, tai kaip niekur nieko. QUOTE(Asseni @ 2009 07 16, 09:55) Mama savo dukrai 18 gimtadienio proga pas dizaineri uzsake nukvakau.. einu
Migle79
2009 07 16, 10:45
QUOTE(meduolytee @ 2009 07 15, 14:55) Vat Naitas, tau padekliuku kruva širdingai dėkoju. dabar dar kilo klausimas - kad tortas prie savo padėklo nepriliptų, tai rekomenduojama tą padėklą pabarstyti cukraus pudra. Aš išbandžiau su "juodu mišku". Minkštokas gavosi, bet būtent nuo savo lėkštelės prapjautas gerai kėlėsi. O Tu tai gal dar kokio klijo papili, kad Tavo klientams tortai bevežant nenučiuožtų? lygtai ingriduska praeitoj temoj pergyveno, kad jos du medaus torto lakšteliai sulūžo imant iš skardos... tai Tu tuos lakštelius ant kepimo popieriaus kočiok ir kepk ant to popieriaus. Tada lengvai ir saugiai iškelsi.
~♥KaipTaiKaip♥~
2009 07 16, 11:08
QUOTE(Asseni @ 2009 07 16, 08:55) Mama savo dukrai 18 gimtadienio proga pas dizaineri uzsake vardinius batelius "Agnetes Style" . Mergaite, kaip ir visos tokio amziaus mergaites, neiskentejo, ir nesulaukius gimtadienio pradare deze. Tik, ziuriu, deze siek tiek apdulkejus, matyt ilgai mama slepe spintoje  Pamačius tikrai negalovojau, kad tai tortas Tobula
si savaite ne mano tortu gamnimo, nu nesekme po nesekmes dar viena torta reikia puosti, bet jau net baime atsiranda, kad ir tas nepavyks kaip noreciau bitute, viduje medutis, puosta aisingu DIDESNE FOTO
ingriduska
2009 07 16, 11:29
QUOTE(eglejk @ 2009 07 16, 12:27) si savaite ne mano tortu gamnimo, nu nesekme po nesekmes dar viena torta reikia puosti, bet jau net baime atsiranda, kad ir tas nepavyks kaip noreciau bitute, viduje medutis, puosta aisingu DIDESNE FOTOATleiskite man mergai...gal jūs labai jau daug norite...nes man linksma miela bitute, graži šelmiška, tokia fyfiška
neaiski
2009 07 16, 12:09
Asseni, tortas nuostabus As ,kai paziuriu, kaip cia merginos puosia, tai suprantu, kad man dar -100 metu...
Asseni, as apakus  Skaitau dar temukes, dabar 5 pradesiu, negaliu patiket, kad netai ir seniai pradejai kepti tortus. As apakus, neturiu zodziu Eglejk, o ko tau ta bitute neitinka, labai labai grazi  Rimtai  O aisingu apdziubuotas taip ir laikosi? Idomu kokia jo konsistencija turi buti, dabar pasidarius turiu saldytuve, jeigu kokia detale prilipdyti reikia, bandziau kazkada det dar daugiau pudros, bet vos ne tesla gaunasi  Tai galvoju kaip tokiems graziems dziubukams konsistencija reikia nutaikyt
pupainga
2009 07 16, 12:49
Asseni, nu šakės koks grožis  Kai pradėjau skaityt, nesupratau prie ko čia tie bateliai, tik po to dašuto, kad čia torta. Nu super Eglejk, labai fainuolytė bitutė QUOTE(gitule @ 2009 07 16, 13:14) aisingu apdziubuotas taip ir laikosi? Idomu kokia jo konsistencija turi buti, dabar pasidarius turiu saldytuve, jeigu kokia detale prilipdyti reikia, bandziau kazkada det dar daugiau pudros, bet vos ne tesla gaunasi  Tai galvoju kaip tokiems graziems dziubukams konsistencija reikia nutaikyt  Aga, man ir įdomu. Kartą dariau su paprasta cukraus pudra, viskas gavosi, O jau tris kartus dariau su šokoladine, tai nesigauna nors užsimušk. Būna skstoka, tas dzibukas linksta, o po to pasidaro kaip tešla, lyg jau per daug tos pudros ir nesidzibuoja. Aš apkaltinau, kad pudra šokoladinė. Tai man ir įdomus kitų komentaras
ingriduska, labai buna nesmagu,kai sugalvoji vienaip, o gaunasi kitaip, nu bet jei merginos sakot, kad grazi tai vadinasi taip ir yra  nors man ji nekokia gitule aisingas laikosi puikiai, tik jo negalima dziubuoti ant grietineles,nes jis paprasciausiai pokiek laiko nuciuos zemyn, kazkodel tirpt siek tiek pradeda. Jei galvoji dziubuoti torta aisingu, tai pertepant torta nereikia kremo datepti iki krastu, o tada tuos plyselius uztepti buvytes mase (sutrupinti laksteliai sumaisyti su siek tiek pertepimokremo) arba uztepti aisingu ir kai vienas ar kitas budas apdziusta tada galima jau dziubuoti. Pats tas vadinamas aisingas turi buti neskystas,nutoks, kad padarytas dziubas nesubliukstu gitule uzeik kada i svecius, kai puosiu aisingu, tai vizualiai bus aiskiau (minejai,kad ir tu is Alytaus)Papildyta:QUOTE(pupainga @ 2009 07 16, 13:49) Aga, man ir įdomu. Kartą dariau su paprasta cukraus pudra, viskas gavosi, O jau tris kartus dariau su šokoladine, tai nesigauna nors užsimušk. Būna skstoka, tas dzibukas linksta, o po to pasidaro kaip tešla, lyg jau per daug tos pudros ir nesidzibuoja. Aš apkaltinau, kad pudra šokoladinė. Tai man ir įdomus kitų komentaras  vat su sokoladine pudra niekada nesu bandziusi daryti bet siaip as tam aisingui naudoju pacia paprasciausia pudra, kartais vienos firmos, kartais ten kokia is lenku parvezta, tai visada gaunasi na o del sokoladines nieko negaliu pakomentuoti
Citriniukas, adriu, ingriduska, Olesta, daividija, eglejk, naitas, Migle79, Vaidullka, neaiski, gitule, pupainga, mergaites, aciu, net paraudau QUOTE(daividija @ 2009 07 16, 11:05) Kaip tau pavyksta taip lygiai ir graziai viska padaryti(tikriausiai vaikai netampo uz kojos ir ranku nekisa i mase  )Nes su maniskiais tai tik kalnas streso  Oj, patikek, tampo ir uz koju ir uz ranku. Pas mane viena mergaite, bet jau visus tris atstoja, jai liudna vienai, tai nuo ranku nenulipa, o jeigu nulipa, tai klikia. O sunelis jau su ja zaist nenori, mat per maza ji jam. QUOTE(Vaidullka @ 2009 07 16, 12:08) Pamačius tikrai negalovojau, kad tai tortas QUOTE(pupainga @ 2009 07 16, 13:49) Kai pradėjau skaityt, nesupratau prie ko čia tie bateliai, tik po to dašuto, kad čia torta. Cia pats geriausias ivertinimas, kad i daikta panasu. Turejau ideja, tik labai pergyvenau, kad negalesiu igyvendinti. Dar kita savaite laukia papuosalu deze  , kaip ta tikroviskai padaryt neaiski, nereiks 100 metu  , bu nepamatysim tada eglejk, man tai labai patinka tavo bitute. Sakyk, ar tas aisingas kartais nekietas tampa. As su juo detales suklijuoju, tai man atrodo jo pavirsius turetu buti traskus, kaip anksciau vestuviniai tortai buvo. Ar as neteisi? Migle79, norejau taves paklaust, su kokiais dazais isgavai tokia grazia braskes spalva. Jau pas mane tai su dazais provalas kazkoks, parasyta RED, o dazo ruzavai, nu kokia nesamone.
QUOTE(Asseni @ 2009 07 16, 14:19) Dar kita savaite laukia papuosalu deze  , kaip ta tikroviskai padaryt eglejk, man tai labai patinka tavo bitute. Sakyk, ar tas aisingas kartais nekietas tampa. As su juo detales suklijuoju, tai man atrodo jo pavirsius turetu buti traskus, kaip anksciau vestuviniai tortai buvo. Ar as neteisi? jei jau toki bateli su dezute padarei, tai papuoslu dezute tikrai bus superine, laukiu nesulaukiu kada bus galima akis pavarvinti o del aisingo, tai jis sukieteja ant torto, bet nebyra ir nelusta pjaunamas, graziai atsipjauna. Tikriausiai tai tas pats kremas,kur seniau vestuvem ir siaip puosdavo, nes sita recepta man mama dave, o ji prie ruso tortus kepdavo ivairiausiom progom
neramuole
2009 07 16, 14:24
asseni, tobula, vyras nepatikejo kad cia tortas, as irgi ir taip ir anait ziurinejau ziurinejau, nera net ka bepridurti  super, ma atrodo tavo specialybe yra su menais susijus  taip isbaigta ir kruopstu  dabar pakankinsiu keletu klausimu tave, kaip darai padekliukus? atrodo buvo rasyta apie tai bet neatkasu nors tu ka ?
QUOTE(Asseni @ 2009 07 16, 15:19) Oj, patikek, tampo ir uz koju ir uz ranku. Pas mane viena mergaite, bet jau visus tris atstoja, jai liudna vienai, tai nuo ranku nenulipa, o jeigu nulipa, tai klikia. O sunelis jau su ja zaist nenori, mat per maza ji jam. žinai, kai žmogus talentą turi, tai tampyk už ko tik nori.. vistiek savo padarys
daividija
2009 07 16, 15:03
Asseni,tu kruopstumo isikunijimas,jau ne karta minejau,nera ka ir pridurti. Be to,sakiau,ka bepadarytum vistiek visiems zandikaulis atvips,tai ir papuosalu deze kai nulipdysi,isvirsim is klumpiu  tau tik tortus ir lipdyt.
daividija
2009 07 16, 18:21
eglejk,tikrai visia pamirsau pagirti tavo bitute,man ji labai grazi,tokia minksta atrodo,kaip zaisliukas(cia kai gavau soka nuo Inockos dezes su kurpaitem,tai neatsigaunu)  Tavo tortukai visi dailus,kiekvienos skirtingai,bet grazus!!!
aciu mergaites uz grazius zodzius. ir visai nera cia ko pykti jei kas ir nepastebi to torto as pati vis dar neatsigaunu po Asseni batelio dezutes
puiki bitutė  man tai aukštoji matematika, kaip Tu ją išformuoji  tvirtini kuom nors ar kaip
QUOTE(eglejk @ 2009 07 16, 12:01) gitule uzeik kada i svecius, kai puosiu aisingu, tai vizualiai bus aiskiau (minejai,kad ir tu is Alytaus) Parasiau AZ QUOTE(naitas @ 2009 07 16, 13:36) žinai, kai žmogus talentą turi, tai tampyk už ko tik nori.. vistiek savo padarys  QUOTE(Olesta @ 2009 07 16, 17:42) puiki bitutė  man tai aukštoji matematika, kaip Tu ją išformuoji  tvirtini kuom nors ar kaip  Aha, ir man idomu Rytoj kepsiu torta '' Baltasis braskiu sapnas '' . Lyg marshmallows mase nebijo grietineles, ane? Noreciau padaryti braskiu krepseli
QUOTE(Olesta @ 2009 07 16, 19:42) puiki bitutė  man tai aukštoji matematika, kaip Tu ją išformuoji  tvirtini kuom nors ar kaip  tai, kad zinokit as ja darau taip, kaip torta zaisliuka daro, tik maziau lakstu sudedu, cia gal 16 plonu laksteliu sudejau, kai suminkstejo susmeigiau mediniais iesmeliais ir ispjoviau kakla ir viskas, visa matematika tai va, pasiguosiu tuo paciu, nu nusisut tik belieka. papuosiau as ta torta vazona, apdengiau Meian mase (su karta gavosi puiki), nu bet vienas sonas man nuciuoze!!!  tai va, uzdengiau ta sona is naujo,idejau i saldytuva, bet va bijau ar jis sestadieni atlaikis 120km kelione nu nesekminga man sita savaite tai baisiai gal del to, kad dukryte serga, gal cia kaip susije, jau nezinau nei kair galvot, visi trys su nuotykiais tortai
Merginos, baikit mane girt. Bu nosis uzsiries QUOTE(neramuole @ 2009 07 16, 15:24) ........... dabar pakankinsiu keletu klausimu tave, kaip darai padekliukus? atrodo buvo rasyta apie tai bet neatkasu nors tu ka ?  Padekliukus darau arba is faneros, arba is tvirto kartono (kelis lapus suklijuoju). O toliau darau pagal tai, kas reikia tortui. Jeigu dedu servetele, tai tada priklijuoju folija (butent klijuoju su klijais, nes kitaip ji labai netvarkingai atrodo, paskui dedu koki nors celofanini popieriu, kartais su rastais, kartais be. Jeigu be serveteles (ne visiems tortams tinka servetele) tai tada ta fanera apklijuoju savaime limpanciu spec popieriumi. Psio. O su menu nieko bendro niekad neturejau, Ir siaip su idejom sunkoka./ Nesimislija, nors tu ka QUOTE(RiMami @ 2009 07 16, 17:40) Nu dar papasakok iš ko padarytas dėžutės dangtis, iš ko batelis - batelis tai galvojau kad ištiesų tikras padėtas  As jau rasiau ten geltonai, bet turbut nepastebejai  . Dangtis ir batelis darytas is pastilažo
meduolytee
2009 07 16, 21:45
ASSENI TU GENIALI  kazin, ar iki rytdienos man zandikaulis sueis i vieta........... nes dabar atvypes ir negaliu susiciaupt Kaip tas dangtis padarytas? Jei galima placiau  Ta prasme jis atrodo toks storokas. Jis visas is pastiliazo, ar apklijuotas biskvitas? Tiesa , mergytes, kaip su ta marsmallow mase, kaip su tortu padengimu ja? su kuom nedraugauja ji ???? Eglejk sauni bitute!!!!!!!!
ingriduska
2009 07 16, 21:47
o AS SUTEPIAU SAVO MEDUTI.8 LAKSTAI SU GRIETINES Grietineles misiniu su zele gabaliukais.... Niu sutepiau dabar jis stovi...bet as esu Blondine, ir i visa mase sudejau zele gabaliukus, reiskiasi ir torto virsus su zele gabaliukais...tai kaip as dengsiu ta mase CYPCIUKO, ARBA MEIN...jei gumbu ir nebus tai ar laikysisi, nesuskys, nenuciuos.. MErgaite tikrai reikia atsakymo...PUOsimas bus arba ryt vakare, arba sestadieni is ryto..o vesiu ji 140 km ir masinoje jam teks buti nuo 11.00 iki 16.00 tai persigandusi esu labai
meduolytee
2009 07 16, 21:55
nereikejo virsaus aptepti. o gal turi dar viena likusi laksteli? uzmesk ant virsaus.tada bus lygus pavirsius. Papildyta:arba nugramdyk ta virsu ir suvalgyk naktipieciams
Pamirsau parasyti
Marshmallow (kazi ar teisingai parasiau, net nuejau ant pokelio pasitiktinau kaip parasyta) saldainiu mase NEDRAUGAUJA SU GRIETINELE, JOGURTINIU KREMU. Jai patinka sokoladas, sviestinis kremas, trupinukai gelytems (jeigu po apacia grietinele, tai geriau sodinti ant sokolado lasiuko).
As dengiu ta mase bet kokius tortus, jogurtinius, su grietinele ir pan., problemu niekad nera. Ji mano megstamiausia ir skaniausia.
Kai ji nepasileistu, visada apipjaustau jau suteptus tortus (krema visada tepu iki krastu), is tu likuciu padarau vientisa kose, dadedu siek tiek minksto sviesto, kondensofkes ir citrinos sulciu ir ir ta kose "uzšpakliuoju visa torta" labai plonu sluoksniu. SUperine "špakliuote". Tada dedu i saldytuva kokiom 3 val. Jau "užspakliuota" torta aptepu milimetriniu sluoksniu sviestinio kremo (kondensofke, sviestas, citrinos sultys) nieko neplaku, tiesiog sumaisau ir tiek. Tas aptepimas reikalingas, kad mase priliptu. Super viskas laiko. Jau kiek jogurtiniu tortu padariau su ta mase, ner problemu su tokiu dvigubu aptepimu. Ir tiek sluoksniai nesijaucia visiskai.
Jeigu norite, kai darysiu sekanti torta nufotkinsiu parodyti, kaip atrodo taip apteptas tortas
meduolytee
2009 07 16, 22:12
QUOTE(Asseni @ 2009 07 16, 20:56) Jeigu norite, kai darysiu sekanti torta nufotkinsiu parodyti, kaip atrodo taip apteptas tortas Oj, tai aisku norim  Visko mes norim, tik rodyk
meduolytee
2009 07 16, 22:32
meduolytee, kokios grazios geles QUOTE(ingriduska @ 2009 07 16, 22:47) .........o vesiu ji 140 km ir masinoje jam teks buti nuo 11.00 iki 16.00 tai persigandusi esu labai Mergaites, toks patarimai, kai per tokius karscius reikia vezti torta ilgai ir toli.
Beveik visi (iš naujesniu) šaldytuvai, šaldymo kameroje turi tokias plastikinias kasetes, tos kasetes vadinasi šalčio akumuliatoriai. Stai taip atrodo
 Ju paskirtis - palaikyti salti saldiklyje, dingus elektrai apie 24 val.
Tai va, jeigu turite toki daikta, idekite i deze su tortu, jie palaikys minimaliai imanoma temperatura. Jeigu tokio daikto neturite, tai uzsaldykite pora buteliuku su vandeniu nuo kokio sprite ar coca cola's ir sudekite i deze su tortu.
Jeigu norite, kad saltis ilgai laikytusi dezeje, dezes vidu isklokite (priklijuokite) paprasta metaline kepimui skirta folga, svarbiausiai sonus. Tai bus Jums garantas, kad ilgesni laika tortas bus saugusPapildyta:QUOTE(meduolytee @ 2009 07 16, 22:45) Kaip tas dangtis padarytas? Jei galima placiau  Ta prasme jis atrodo toks storokas. Jis visas is pastiliazo, ar apklijuotas biskvitas? meduolytee, tas dangtis atrodo naturoje kaip tikras dangtis nuo batu dezes. Tai yra plonai apie 1,5 mm iskociotas pastilazas, ispjautas keturkampis, taip pat padarytos juosteles ir priklijuotos su aisingu, ten net matosi vienoje nuotraukoje, kad nelabai lygiai krasciukas sueina, lyg tiesiai ispjoviau ta juostele, bet pasirodo, kad nelabai  . Biskvita nenorejau dengti, nes nelabai tikroviskai atrodo.
Vaidulyteee
2009 07 16, 23:22
Asseni wau cia jau ne tortas,tikras meno kurinys,po stilku ir i muzieju eglejk kokia linksma bitute,as irgi noriu bandyt daryti torta zaisliuka,bet baisu kad nesigaus.bet pas atve ji tokia grazi,man labai patiko
@adrij@
2009 07 16, 23:55
Malonu susipažinti Asseti  .....reikės truputi laiko tam  ....noriu tokių basučių  . Egleik , puiki bitė O dabar bėkite visos iš forumo bu ką nors nušausiu  .....nu ar aš kokia debilka ar ką ne taip darau , kur ikišti tuos tortus , kad jų spalvos būtų tokios kokios yra  .....nei dieną , nei vakare , nei patamsyje , nei lempom apstačius , nei su blicu , nei be jo , jie nėra toki koki yra " gyvi "....  ...nors rūron susikišk , gal ten natūralu bus . Abu krikštynom......" Nevėžis " - dangiškas ( dengimo masė , manoji ) , " Medutis " - rūžavas ( beze .....na lai būna ir manoji ) ....jei taip galima būtų pavadinti jų spalvinę gamą , purkšta perlu  .... psio , einu miegoti . 
Migle79
2009 07 17, 00:14
eglejk, labai žavi tavo bitutė Cipciuk, labai gražūs bei dailūs tortai QUOTE(Asseni @ 2009 07 16, 13:19) Migle79, norejau taves paklaust, su kokiais dazais isgavai tokia grazia braskes spalva. Jau pas mane tai su dazais provalas kazkoks, parasyta RED, o dazo ruzavai, nu kokia nesamone.  Iš pradžių padažiau pačią masę ukrainietiškais milteliniais dažais (braškių spalva), o kai padengiau tortą, masę dažiau dar kartą Americolor dažais (red red spalva). Mergaitės, turiu problemą su beze. Gal kas pagelbės? Šiandien dariau tortą, kurį norėjau puošti beze. Bezė gavosi puikiai (iš pirmo karto  ). "Pradzibavau" ja tortą ir padėjau jį į šaldytuvą. Po kiek laiko ištraukiau ir pamačiau, kad bezė "pasileido" toj vietoj, kuri buvo arčiau šaldytuvo sienelės. Teko nuimti visą bezę ir staigiai puošti kitaip  Ką padariau ne taip? Jau galvojau, kad bėda ta, kad tortą aptepiau plonu sluoksniu sviestinio kremo, o paskui beze, bet gi kita torto pusė laikėsi gerai
nu mergaites duodat  jau kokiu groziu prisiziurejau tai apakusi esu, net nemaniau kad imsnoma tokius iskepti  saunuoles jus visos
Cipciuk, tai štai dėl ko jūs pradingus buvot  abu tortai tiesiog nuostabūs  nu šiandien merginos pavarot pavarot Migle, ir man taip kartą buvo  čia grynai dėl drėgmės ant šaldytuvo galinės sienelės (pas mane tuo metu ji aprasojus buvo  ) Kaip to išvengt nežinau  paprasčiausia, aišku, arti nepriglaust prie jos.... bet jei tortas didelis - tai čia jau problema  gal kitos panos ką gudro patars šiuo klausimu, nes ir man aktualu Kai dariau savo didžiuosius tortus tai tiesiog susitariau, kad iš karto užsakovas pasiimtų, nes ir taip be šansų įgrūst į šaldytuvą ir bijausi drėgmės ant šaldytuvo galinės sienelės, kad tirpti nepradėtų
|
|