UnknownUser
2008 04 27, 15:30
QUOTE(Florestina @ 2008 04 27, 16:16) Tiesiog klinikoje, kur aš gydausi panoraminių nuotraukų iš viso nedaro. Bet man kolegė sakė, kuri implantavosi kitur, kad jai aiškino, kad dėl vieno implanto panoraminę daryti neapsimoka. Nu aš ne medikė- tai nežinau. Nors dabar, gal dar derėtų palaukti kol viskas sugis, nes šyryt ir veidas truputį patino. Vis tiek dar teks minimum šešis mėnesiuis laukti. Manau, kad kai pasakysiu gydytojui apie tą nosies šnypštimo rezultatą- jis tikrai imsis priemonių, kad išsiaiškintų kas ir kaip.  Niu kaip pasakyti, apsimoka-neapsimoka, be kaip minimum panoramines nuotraukos gali ivykti labai rimtos komplikacijos. Jei norite rizikuoti, sutaupydama kelis simtus litu, kai pacios implantacijos kaina yra pora tukstanciu - jusu pasirinkimas. Tiesiog labai verta pasiteirauti kitu gydytoju del sito momento, nes nuomone tai ne mano. Tai taisykle, kad implantuoti orientuojantis tik pagal paprasta nuotrauka nera galima. Jei norite paaiskinimo, turedamas laiko galesiu trumpai ir buitiskai paaiskinti.
Florestina
2008 04 27, 16:12
QUOTE(UnknownUser @ 2008 04 27, 16:30) Niu kaip pasakyti, apsimoka-neapsimoka, be kaip minimum panoramines nuotraukos gali ivykti labai rimtos komplikacijos. Jei norite rizikuoti, sutaupydama kelis simtus litu, kai pacios implantacijos kaina yra pora tukstanciu - jusu pasirinkimas. Tiesiog labai verta pasiteirauti kitu gydytoju del sito momento, nes nuomone tai ne mano. Tai taisykle, kad implantuoti orientuojantis tik pagal paprasta nuotrauka nera galima. Jei norite paaiskinimo, turedamas laiko galesiu trumpai ir buitiskai paaiskinti. Gydytojas man net nesiūlė daryti panoraminę nuotrauką. Jei būtų sakęs, kad reikia- tai būčiau pasidariusi, juk kitur daro, Jis berods į stomatologinę ligoninę siunčia. Bet aš gi negaliu pati teikti pasiūlymo. Aš tik pacientė, kuri gali to ir nežinoti. Visada maniau, kad gydytojas geriau žino, ko reikia. Nors šiaip- tai buvo keista, kai kuriose klinikose net išsamių kraujo tyrimų reikalauja, o man nieko nereikėjo. Pirmas kartas buvo sėkmingas (išskyrus tai, kad pragręžė iki sinuso ir teko dėti dirbtinį kaulą. Už kurį nereikėjo mokėti, nes gydytojas pripažino, kad tai jo kaltė.), bet kada nors gali ir nepasisekti. O gal dabar jau tai turės omeny, bet palauksim rudens ir pamtysim. Turėsiu omeny Jūsų pastabas.
UnknownUser
2008 04 27, 20:09
QUOTE(Florestina @ 2008 04 27, 17:12) Gydytojas man net nesiūlė daryti panoraminę nuotrauką. Jei būtų sakęs, kad reikia- tai būčiau pasidariusi, juk kitur daro, Jis berods į stomatologinę ligoninę siunčia. Bet aš gi negaliu pati teikti pasiūlymo. Aš tik pacientė, kuri gali to ir nežinoti. Visada maniau, kad gydytojas geriau žino, ko reikia. Nors šiaip- tai buvo keista, kai kuriose klinikose net išsamių kraujo tyrimų reikalauja, o man nieko nereikėjo. Pirmas kartas buvo sėkmingas (išskyrus tai, kad pragręžė iki sinuso ir teko dėti dirbtinį kaulą. Už kurį nereikėjo mokėti, nes gydytojas pripažino, kad tai jo kaltė.), bet kada nors gali ir nepasisekti. O gal dabar jau tai turės omeny, bet palauksim rudens ir pamtysim. Turėsiu omeny Jūsų pastabas.  Nieko nuostabaus, kad i sinusa isuko, jei tik maziuke danties nuotrauka vadovavosi
Florestina
2008 04 29, 16:27
QUOTE(UnknownUser @ 2008 04 27, 21:09) Nieko nuostabaus, kad i sinusa isuko, jei tik maziuke danties nuotrauka vadovavosi  Buvau pas gydytoją, dantenų nesusiuvo, bet išrašė antibiotikų ir sakė nešnypšti nosies. O jei norėsiu implantuti- tai po pusmečio ateiti su panoramine nuotrauka. Bet įdomu ar darys be siuntimo.
juramare
2008 05 03, 20:43
Sveikos.Sakot eiti pas gydytoją...Mano vyrui nuo ketvirtadienio taip įsiskaudėjo dantį, kad sienom lipa, o šventės, niekas nedirba,tai pasiskaitinėjom šią temelę, nusipirkom Ibuprofen 400, padeda kokiom penkiom valandom ir vėl skauda, kaip jam ištvert iki antradienio nė nebežinau
Florestina
2008 05 03, 20:51
QUOTE(juramare @ 2008 05 03, 21:43) Sveikos.Sakot eiti pas gydytoją...Mano vyrui nuo ketvirtadienio taip įsiskaudėjo dantį, kad sienom lipa, o šventės, niekas nedirba,tai pasiskaitinėjom šią temelę, nusipirkom Ibuprofen 400, padeda kokiom penkiom valandom ir vėl skauda, kaip jam ištvert iki antradienio nė nebežinau  Tai negi nėra kažkur ekstar pagalbos. Nežinau iš kur Jūs, bet pvz. Vilniuje tokiu atveju reikia vykti į stomatologinę ligoninę ir ten suteikiama pagalba bet kuriuo paros metu. Jei tikrai blogai dar galite paskambinti į Greitąją medicinos pagalbą, jie tikrai žinos, kur kreiptis tokiu atveju.
Gal zinote kur Kaune yra koks odontologijos kabinetas kuris dirba visa para?
Florestina
2008 05 05, 16:44
QUOTE(Rubi33 @ 2008 05 05, 10:39) Gal zinote kur Kaune yra koks odontologijos kabinetas kuris dirba visa para? Kiek žinau- tai Kaune, kaip ir Vilniuje, yra odontologinė ligoninė. Ir ten turėtų būti suteikiama pagalba visą parą. Vilniuje tai tikrai suteikiama. Netgi defi.lt teko skaityti, kad kažkas savaitgalį važiavo į Kauną, nes Vilniuje buvo labai jau ilga eilė.
QUOTE(Florestina @ 2008 05 05, 17:44) Kiek žinau- tai Kaune, kaip ir Vilniuje, yra odontologinė ligoninė. Ir ten turėtų būti suteikiama pagalba visą parą. Vilniuje tai tikrai suteikiama. Netgi defi.lt teko skaityti, kad kažkas savaitgalį važiavo į Kauną, nes Vilniuje buvo labai jau ilga eilė.  Aciu jau radau,siaip ne taip
black angel
2008 05 25, 09:48
Sveikos  gal kažkam buvo toks atvejis: užplombavo man ketvirtadienį dantį, ir dar vienam šalia jo buvo mažytė skylutė, tai ir tą sutvarkė, o kai tik nuskausminamieji pradėjo nebeveikt, viskas ir perasidėjo.. kuo toliau, tuo blogiau.. šiandien visą naktį nemiegojau, vaistai nelabai padėda  tie 2 dantys dabar tokie jautrus, kad net prisiliesti neįmanoma.. iš pradžiu lygtais skaudėjo vienas, dabar jau 2 kažkada tai stomatologė minėjo, kad gali truputį skaudėti po plombavimo, kai skylutė gyli, bet tikriausiai ne taip
Florestina
2008 05 25, 16:59
QUOTE(black angel @ 2008 05 25, 10:48) Sveikos  gal kažkam buvo toks atvejis: užplombavo man ketvirtadienį dantį, ir dar vienam šalia jo buvo mažytė skylutė, tai ir tą sutvarkė, o kai tik nuskausminamieji pradėjo nebeveikt, viskas ir perasidėjo.. kuo toliau, tuo blogiau.. šiandien visą naktį nemiegojau, vaistai nelabai padėda  tie 2 dantys dabar tokie jautrus, kad net prisiliesti neįmanoma.. iš pradžiu lygtais skaudėjo vienas, dabar jau 2 kažkada tai stomatologė minėjo, kad gali truputį skaudėti po plombavimo, kai skylutė gyli, bet tikriausiai ne taip  Pas mane irgi būna skausmai po plombavimo. B et šiaip patarčiau kreiptis į gydytoją. Nes man pernai panašiai buvo. Užplombavo, o po savaitės nerealūs skausmai prasidėjo. Nuėjau pas tą pačią gydytoją, padarė nuotrauką, sako, nieko nesimato, bet gal atidarom kanalą. Sutikau, juk vis tiek skauda, o ten viduje buvo pūliai. Kadangi dantis protinis, sprendimas buvo vienas- rauti.
black angel
2008 05 25, 19:45
QUOTE(Florestina @ 2008 05 25, 17:59) Pas mane irgi būna skausmai po plombavimo. B et šiaip patarčiau kreiptis į gydytoją. Nes man pernai panašiai buvo. Užplombavo, o po savaitės nerealūs skausmai prasidėjo. Nuėjau pas tą pačią gydytoją, padarė nuotrauką, sako, nieko nesimato, bet gal atidarom kanalą. Sutikau, juk vis tiek skauda, o ten viduje buvo pūliai. Kadangi dantis protinis, sprendimas buvo vienas- rauti.  pas mane irgi protinis  o tai taip išeina, kad protinių dantų kanalų nevalo?  brr... tik jau ne rovimas  ne kokie prisiminimai...
Florestina
2008 05 25, 19:58
QUOTE(black angel @ 2008 05 25, 20:45) pas mane irgi protinis  o tai taip išeina, kad protinių dantų kanalų nevalo?  brr... tik jau ne rovimas  ne kokie prisiminimai... Jei gerai prieinami- valo, bet tai bus kančia ir Tau, ir gydytojai. Protinis yra toli, sunku kovoti su seilėmis ir t. t. Man vieną sugydė- o kitus rovė. O rovimas- vienam ir tam pačiam žmogui gali būti labai skirtingas. Vat man ir ne su protiniu buvo krūva problemų, netgi po to išėjo dalis šaknies. O protinių visi rovimai buvo sėkmingi, nes visi mano protinukai turi tik po vieną kanalą.
black angel
2008 05 26, 11:52
QUOTE(Florestina @ 2008 05 25, 20:58) Jei gerai prieinami- valo, bet tai bus kančia ir Tau, ir gydytojai. Protinis yra toli, sunku kovoti su seilėmis ir t. t. Man vieną sugydė- o kitus rovė. O rovimas- vienam ir tam pačiam žmogui gali būti labai skirtingas. Vat man ir ne su protiniu buvo krūva problemų, netgi po to išėjo dalis šaknies. O protinių visi rovimai buvo sėkmingi, nes visi mano protinukai turi tik po vieną kanalą.  Ačiū už palaikymą, Florestina aš jau po stomatologo.. paskambinau iš ryto, tai dar sako gal rytoj ateik, nesšiandien neturi laiko  galvoju na nieko sau, dar viena bemiegė naktis  bet vėlaiu sutiko priimti.. o buvo taip, kad prie protinio danties, tas kur šalia, ten prie dantenos buvo maža maža skylutė, netgi ne prie, o po dantena, jinai kažkaip užtiko ir kartu so protiniu užplombavo, o tas dantukas jau buvo plombuotas iš viršaus, sakė,kad kažkas įtartino, bet užplombavo..o gavos taip, kad ten viduje jau negyvas nervas buvo, ir kol buvo skylutė, tai ir neskaudėjo..  o dabar pradėju puliuoti, užtad toks nežmoniškas skausmas  dabar, kol veikia nuskausminamieji,nieko nejaučiu, žiūrėsim kas bus vėliau, tik kad temperatūra dar labiau pakilo, jau 38...
Florestina
2008 05 26, 11:56
QUOTE(black angel @ 2008 05 26, 12:52) Ačiū už palaikymą, Florestina aš jau po stomatologo.. paskambinau iš ryto, tai dar sako gal rytoj ateik, nesšiandien neturi laiko  galvoju na nieko sau, dar viena bemiegė naktis  bet vėlaiu sutiko priimti.. o buvo taip, kad prie protinio danties, tas kur šalia, ten prie dantenos buvo maža maža skylutė, netgi ne prie, o po dantena, jinai kažkaip užtiko ir kartu so protiniu užplombavo, o tas dantukas jau buvo plombuotas iš viršaus, sakė,kad kažkas įtartino, bet užplombavo..o gavos taip, kad ten viduje jau negyvas nervas buvo, ir kol buvo skylutė, tai ir neskaudėjo..  o dabar pradėju puliuoti, užtad toks nežmoniškas skausmas  dabar, kol veikia nuskausminamieji,nieko nejaučiu, žiūrėsim kas bus vėliau, tik kad temperatūra dar labiau pakilo, jau 38...  Vat taip ir būna, kai be rentgeno nuotraukos plombuoja. O pūliuojantis dantukas- tikrai menkas malonumas. Greičiau sveik.
black angel
2008 05 26, 21:11
QUOTE(Florestina @ 2008 05 26, 12:56) Vat taip ir būna, kai be rentgeno nuotraukos plombuoja. O pūliuojantis dantukas- tikrai menkas malonumas. Greičiau sveik.  ačiū  ir man kažkodėl atrodo, kad jinai turėjo kokių antibiotikų išrašyt  nes temperatūra pakilusi buvo iki 38,7  dabar prisisėriau vaistų nuo uždegimo, tai lygtais geriau, temperatūra krito o prieš tai dar kartais toks geliantis skausmas buvo, link smilkinio  ir dabar, retai, bet jaučiu.. man su tais dantimis problemos visą gyvenimą
man vakar pradejo dantuka skaudet tai pasidalinsiu isradingumu savo, kaip sugebejau nuramint kausma ir siaip netaip uzmigt dukrytei buvau nupirkus kamistad tepaliuko (dantu dygimo skusmui nuraminti). jai jo neprireike, bet as is nevilties pasinaudojau ir padejo
Florestina
2008 05 27, 19:38
QUOTE(black angel @ 2008 05 26, 22:11) ačiū  ir man kažkodėl atrodo, kad jinai turėjo kokių antibiotikų išrašyt  nes temperatūra pakilusi buvo iki 38,7  dabar prisisėriau vaistų nuo uždegimo, tai lygtais geriau, temperatūra krito o prieš tai dar kartais toks geliantis skausmas buvo, link smilkinio  ir dabar, retai, bet jaučiu.. man su tais dantimis problemos visą gyvenimą  Aš vos prieš mėnesį turėjau pūliuojantį dantuką. Man baigėsi rovimu- tai iš pradžių nieko neišrašė, bet kai atiejau po dešimties dienų patinusi- tai išrašė antibiotikų.  Bet tie antibiotikai nėra gerai, man tai virškinimas sutriko, jau dabar geriau darosi. Aš irgi vargstu su dantimis. Va ryt pas higienistę varysiu, gal nieko "neišlys". Pernai pavasarį kai užpurškė smėliasrove ant protinio- tai ko "nenumiriau" iš skausmo, jau kiauras buvo. Ir dabar mačiau mažutę skylutę viename dantuke, o pas stomatologę buvau vasario mėn.
Evelina & CO
2008 05 31, 12:18
Evelina & CO
2008 05 31, 18:34
XuZudike
2008 11 09, 10:08
Mano vyras jau antra diena kankinasi is skausmo. Gal galit pasakyti kurio nors budincio stomotologo adresiuka Vilniuje?
QUOTE(XuZudike @ 2008 11 09, 10:08) Mano vyras jau antra diena kankinasi is skausmo. Gal galit pasakyti kurio nors budincio stomotologo adresiuka Vilniuje? Sekmadienį Jus turbūt priims tik Žalgirio klinika - Žalgirio g. 117.
kai laukiausi labai skaudejo danti, vaistu gerti negalejau, tai kazkas patare kramtyti gvazdikeli, neilgam bet tikrai padejo, zandas aptirpo ir skausmas maziau jautesi  . nezinau ar lietuvoje yra, bet airijos vaistineje pirkau gvazdikeliu alieju (ang. clove oil), tai sitas tikrai geras, praejo tuoj pat  , skonis nemalonus, bet geriau nei skausmas. siaip skonis ir kvapas labai pamasus i vaistu, kokius stomatologai dedavo senais laikais.
Bagirra
2008 11 18, 13:25
Man tai geriausia liaudiska priemone yra degtines ant skaudancio danties palaikymas kelias minutes...aisku, po to spjaunate lauk
Florestina
2009 04 25, 13:32
QUOTE(egi @ 2009 04 25, 03:45) Važiuoti į stomatologinę ligoninę nebandei.  Kartais lieka tik toks variantas.
Cleo_25
2009 05 11, 10:53
Mažesniuose miestuose kankintis telieka, nes nėra jokių stomatologinių ligoninių
Florestina
2009 05 11, 10:57
QUOTE(Cleo_25 @ 2009 05 11, 10:53) Mažesniuose miestuose kankintis telieka, nes nėra jokių stomatologinių ligoninių  Iš tikrųjų tai labai opi problema. Vilniuje yra ligoninė, bet už ekstra pagalbą reikia mokėti. Sesei kartą buvo su protiniu problemos- tai tik už tai, kad apžiūrėjo, pravalė ir parašė receptą sumokėjo 20 Lt. Kiek žinau- tai savaitgaliais ir švenčių dienom pagalbą galima gauti tik Vilniuje ir Kaune. Kažkos absurdas.
baigiu nusikamuot nuo dantu skausmo. Prasidejo pries menesi, kai maziui buvo 1 men. Pradejo gydyti danties kanalus. jau tada nuskausminamu dvigubai leido, buvo mazas zidinukas, galvojo susitvarkys. po to nervus istrauke, uzdejo vaistuku 10ciai dienu- gereliau buvo. kol pagaliau jau uzplombavus kanalus, toks nezmoniskas skausmas uzejo. savaitgali stomatologe is sodo i kabineta vezemes, kad atkrapstytu... o 1dieni padarius nuotraukyte jau 3 zidinukai atsirade- 3juose paeiliui dantyse. dantis iskeltas, sutines, zodz... o skausmelis- oi oi. nakti ne maziukas mane prizadina, o nuo skausmo parbundu, puolu tableciu(dgs. dolmen) ar zvakuciu su diclofenaku. neimanoma kitaip. zvakuciu nebevartoju, nes salutiniu prasidejo ( uzesys ir skrandis, o lialiui viduriai suskystejo). nuskauskinamus tenka gerti kas 2-3 valandas, zinau, kad negerai tiek. va, dabar dar ir antibiotikus pradejau. ospamox. maniau issisuksiu be ju, bet kaip pasake gydytoja pediatre is keliu blogybiu reikia rinktis mazesne. Maitinimo krutimi kol kas nezdu nutraukti, nors pieno nuo skausmo ir nuovargio zymiai sumazejo  . gal kam panasiai buvo nutike? pasidalinkite patirimi. kazi ar ilgai dar teks kamuotis su tuo skausmu?
Kalpana
2009 05 28, 22:14
Įvairiai gali būti. Arba skausmas praeis savaime, nurimus ūmaus uždegimo reiškiniams, arba reikės dantį iš naujo tvarkyti. Nėra taisyklės šiuo atveju. Išėmė plombinę medžiagą iš to neseniai plombuoto danties kanalų? Ar skauda kažkurį kitą dantuką iš tų su židinukais?
QUOTE(Kalpana @ 2009 05 28, 23:14) Įvairiai gali būti. Arba skausmas praeis savaime, nurimus ūmaus uždegimo reiškiniams, arba reikės dantį iš naujo tvarkyti. Nėra taisyklės šiuo atveju. Išėmė plombinę medžiagą iš to neseniai plombuoto danties kanalų? Ar skauda kažkurį kitą dantuką iš tų su židinukais? skauda man visa zandikauli, tad sunku suprasti kuris dantukas didziausias kaltininkas. Is usplombuotojo atkrapste tik viena kanala, kuris buvo itartinas, nes kiek perplombuotas ir pamane, kad jis issauke tuos skausmus.O istorijos tesinys toks, kad vakar vakare buvau stomatologiniame, tai teko atidaryti dar viena danti salia, nes jau puliai pro sona paspaudus plika akimi pasimate (nuotraukoje matosi zidinukai visuose trijuose 6tam, 7tam ir 8tam) is jo irgi pasalino nervukus ( vienas jau pats buvo apmires) ir uzdejo vaistu. sako, kad dabar jau tikrai turetu palengvet. Dar 6tas liko neatidarytas. negi dar ir sita reiks? Per nakti tinimas gal kiek kiek pamazejo, bet skausmas tebera, gal nebe toks baisus. Ziuresim. Toliau geriu antibiotikus ir nuskausminamus, o mazius zinda. Kaip tai jo ismatu kvapas pakito ir daznaiu kakina. turbut nuo vaistuku
neringaal
2009 05 29, 15:06
Tai gal tau ir pries tai buvo ant tu dantu visu zidinukai, noriu paklausti ar niekur nepersalai, nes man dantiste sake kad pulinys gali buti nuo ranku ar koju pasalimo, ar siaip nuo vejo. Tai tau kiti dantys sveiki buvo ar plombuoti? O kad visa zandikauli skauda tai nieko stebetino, nes nors ir viena danti skauda atrodo kad viska skauda. Nuo antibijotiku turetu pagereti gal iseis tie puliai. O siaip daktare gal ne iki galo isgyde pries plombuodama. Nes siaip man nemazai kanalu dabar taise, tai nei vieno neskaudejo, du buvo su zidinukais, vienas mazas o kitas 6 dantyje. Tai to mazo uzplombavus nejauciu is viso, o sesta skaudejo sukandus kelias dieneles, bet sake gali skaudeti iki 2 savaiciu. Man kai kanalus vale 2 kartus vaistus dejo, plove su kalio kazkokiu preparatu adata i kalanala ikisus, o po to vaistus uzdedavo ir trecia karta atejus jau plombavo. tai va kol kas viskas normliai tik dar ts sestas jautrus kazkiek bet gereja. O tu nesusalk kur nors ranku ir ant vejo nevaiksciok praeis viskas gal. Skau tiek kelnteti su tais dantim zmonem reikia oi oi Papildyta:ir siaip jei pro sona puliai eina tai gerai jei iseis nebeskaudes tada taip, o zandas nesutino?
UnknownUser
2009 05 29, 22:26
QUOTE(avesta @ 2009 05 29, 08:32) skauda man visa zandikauli, tad sunku suprasti kuris dantukas didziausias kaltininkas. Is usplombuotojo atkrapste tik viena kanala, kuris buvo itartinas, nes kiek perplombuotas ir pamane, kad jis issauke tuos skausmus.O istorijos tesinys toks, kad vakar vakare buvau stomatologiniame, tai teko atidaryti dar viena danti salia, nes jau puliai pro sona paspaudus plika akimi pasimate (nuotraukoje matosi zidinukai visuose trijuose 6tam, 7tam ir 8tam) is jo irgi pasalino nervukus ( vienas jau pats buvo apmires) ir uzdejo vaistu. sako, kad dabar jau tikrai turetu palengvet. Dar 6tas liko neatidarytas. negi dar ir sita reiks? Per nakti tinimas gal kiek kiek pamazejo, bet skausmas tebera, gal nebe toks baisus. Ziuresim. Toliau geriu antibiotikus ir nuskausminamus, o mazius zinda. Kaip tai jo ismatu kvapas pakito ir daznaiu kakina. turbut nuo vaistuku Parodykite gydomu ir sugydytu dantu rentgeno nuotraukas, galesiu kazkiek pakomentuot.
QUOTE(UnknownUser @ 2009 05 29, 23:26) Parodykite gydomu ir sugydytu dantu rentgeno nuotraukas, galesiu kazkiek pakomentuot. deja nuotraukos liko pas stomatologe. Gal kita savaite, kai te lankysiuos, paprasysiu. Jei kreivai nepaziures, nes stomatologe - giminaite siaip siandie jau sviesiau akyse. reciau analgetikus geriu, antibiotikai baigesi (5dienos praejo). jau pradejau namuose krapstytis. o tai maniau jog nuprotesiu nuo skausmo. Dantys dar kiek iskelti ir skausmingi, bet jau kentet galima aciu uz palaikyma Tiesa, dar nezinau kaip elgtis su laikina plomba. sake, jei dantis liks iskeltas, tai dave zonda ir sake atkrapstyti. bet vakar kai telefonu kalbejau sake dar palaukti. nzn
neringaal
2009 05 30, 10:24
na siaip antibijotikus 5 dienas reiktu gerti bet kadangi jus kaip supratau maitinat kudiki, tai nezinau. Dazna klaida buna kad isgeria kelias tabletes pagereja ir viskas, bet ten uzdegimas tai lieka. Nu bet jum geriau zinoti ir dar jei turite stomatologe giminaite tai jin patars, ka daryti. Sveikinu kad nebeskauda taip baisiai
QUOTE(neringaal @ 2009 05 30, 11:24) na siaip antibijotikus 5 dienas reiktu gerti bet kadangi jus kaip supratau maitinat kudiki, tai nezinau. Dazna klaida buna kad isgeria kelias tabletes pagereja ir viskas, bet ten uzdegimas tai lieka. Nu bet jum geriau zinoti ir dar jei turite stomatologe giminaite tai jin patars, ka daryti. Sveikinu kad nebeskauda taip baisiai  aciu. va stomotologe pensijinio amziaus, tai nzn ar galiu iki galo pasitiket. nors is kitos puses - patiris
neringaal
2009 05 30, 13:09
na patirtis svarbi, bet tobuleti visada yra kur, ir niekas vietoje nestovi yra vis naujesniu budu kaip dantis gydytis, tikekimes kad praeis viskas ir bus gerai
sveikos mamytes, mano 5 metu sunui po truputi genda kruminis dantukas, ir siankat visa nakti nemiegojo nes labai jau skaudejo, o kokiu vaistuku galima duoti nieko nzn, gal padesit, ka tokiu atveju duoti vaikui. gal kokiu liaudisku priemoniu. snd dar savaitgalis, pirmadieni aisku tiesiu taikymu pas dantiste, bet dar vat reikia savaitgali kazkaip iskesti.
QUOTE(jitute @ 2009 10 11, 10:51) sveikos mamytes, mano 5 metu sunui po truputi genda kruminis dantukas, ir siankat visa nakti nemiegojo nes labai jau skaudejo, o kokiu vaistuku galima duoti nieko nzn, gal padesit, ka tokiu atveju duoti vaikui. gal kokiu liaudisku priemoniu. snd dar savaitgalis, pirmadieni aisku tiesiu taikymu pas dantiste, bet dar vat reikia savaitgali kazkaip iskesti. dar daug laiko iki 1dienio....  as tai turbut vaziuociau i budincia stomat.klinika. ziurint kur jus gyvenate, didesniuse miestuose tokios yra. blogiausiu atveju vaistinej ka nors isprasyciau paderinus su vaistininke.
Kalpana
2009 10 11, 16:51
Budinti valdiška klinika yra tik VU ligoninės Žalgirio klinika Vilniuje. Kažkada Klaipėdoje priiminėjo svaitgaliais ir naktimis su skausmais, bet, kiek girdėjau, nebeteikia šios paslaugos. Kai kurios privačios klinikos dirba sekmadieniais jei iš anksto susitari. Arba duoda savo klinikos pacientams telefono numerį, kuriuo galima kreiptis konsultacijos arba dėl gydymo net ir ne darbo dieną. Tiesiog ateina gydytojas, jei tuo metu neužsiėmęs arba neišvykęs, ir priima. Nuo dantų skausmo gerai padeda vaikiškas paracetamolis. Jei neturite tokio, suaugusiems skirtą 500mg tabletę reikia padalinti į keturias dalis ir duoti tą vieną dalį. Paskaitykite informacinį vaisto lapelį. Kartais netinka vaistas, t.y., jei vaikas serga tam tikromis ligomis ar vartoja kitus medikamentus. Be to, labai pavojinga perdozuoti ir negalima ilgai vartoti.
aciu labai uz patarimus  sulaukeme pirmadienio, ir nuvykome pas dantisete uzdejo vaistukus, o db reiketu ji toliau tvarkyti, bet nzn kaip cia bus, mazius taip verke, kai vaistukus dejo, tai kas bus kai taisys, idomu po kiek laiko nuo vaistuku uzdejimo reikia vel kreiptis, kazkaip nepaklausiau dantistes, sake pasiskambinkit, bet jei ilgai lauksim tai vel ji skaudeti prades. o dar reikia maziuka kazkaip itikinti. gaila vaiko kad negaliu.
Kalpana
2009 10 13, 13:17
Neaišku kokius vaistukus dėjo. Šiaip terminai, nesvarbu kas buvo dėta, nuo 1 iki 10 dienų. Laukti ilgiau negerai, nes kanalus reikia gydyti, laikiną plombą keisti nuolatine plomba. Verkė, nes skaudėjo. Dabar tikriausiai nebeskaudės gydymo metu.
QUOTE(Kalpana @ 2009 10 13, 14:17) Neaišku kokius vaistukus dėjo. Šiaip terminai, nesvarbu kas buvo dėta, nuo 1 iki 10 dienų. Laukti ilgiau negerai, nes kanalus reikia gydyti, laikiną plombą keisti nuolatine plomba. Verkė, nes skaudėjo. Dabar tikriausiai nebeskaudės gydymo metu. nu galvoju jei pirmadieni dejo vaistukus tai ketvirtadieni gal jau eitume jei prikalbinsiu maziuka. ir idomu, jam vistiek nuskausminamuosius leis, ar ne?
Kalpana
2009 10 13, 18:53
Jei neskaudės, neleis  Reikia pasistengti prikalbinti, nes svarbu viską sugydyt kol dar neskauda.
Na va, man ką tik žiauriai pradėjo skaudėt dantį, o gydytas tik prieš 4 mėn  Pasiskaičiau per google liaudiškų patarimų, tai dabar sėdžiu ir su sodos tirpalu burną skalauju. Ir padeda  Bent šiuo metu skausmą nuėmė, o rytoj bus matyt. Tai manau vaikams jei nedidelis gedimas, tai tokia priemonė tam kartui turėtų padėt. Vis ne chemija
Kalpana
2009 11 13, 22:34
Priklausio nuo to kokios kilmės skausmas yra ir kokia problema.
Florestina
2009 11 25, 12:39
O man pradėjo skaudėti po karūnėle. Dantis negyvas, gydytas prieš penkis metus ir iš karto po gydymo statytas tiltelis. Kanalai plombuoti pasta poliklinikoj, girdėjau, kad ji gali ištirpti, bet ar gali taip greitai. O taip pat to dantuko yra išsikreivinę šaknys, nes šalia nebuvo dviejų dantų maždaug dešimt metų.
Kalpana
2009 11 25, 18:59
Ištirpimo greitis ir ar apskritai ištirpsta, priklauso nuo medžiagos, kuria buvo plombuota. Nebūtinai skausmas gali būti dėl su dantų šaknų kanalais susijusių problemų. Gali būti problema ir periodonte (apie dantį esantys audiniai). Pavyzdžiui, uždegimas dantenų kišenėje ir kt.
Florestina
2009 12 18, 19:42
QUOTE(Kalpana @ 2009 11 25, 18:59) Ištirpimo greitis ir ar apskritai ištirpsta, priklauso nuo medžiagos, kuria buvo plombuota. Nebūtinai skausmas gali būti dėl su dantų šaknų kanalais susijusių problemų. Gali būti problema ir periodonte (apie dantį esantys audiniai). Pavyzdžiui, uždegimas dantenų kišenėje ir kt. Kalbėjau su gydytoju dėl tų skausmų, sakė, kad gali būti ir dėl staigių oro permainų. Išoriškai nieko nesimato, nejautrus nei šilumai, nei šalčiui, nei stuksenimui. Sakė sausy darys panoraminę nuotrauką - tai bus matyt kaip atrodo kanalai. Jį labiau neramina protinis, kitoj pusėj. Šiaip ir mano kaltės yra, buvau į konsultaciją atsinešus kortelę iš poliklinikos ir ten buvo parašyta, kad vienas kanalas plombuotas kaiščiais, o kiti du su pasta, jis man liepė prieš protezavimą nueiti, kad per dvi savaites iki numatyto vizito šlifavimui perplombuotų ir kitus du su kaiščiais, bet aš negavau talonėlio pas gydytoją ir nuėjus šlifavimui manęs gydytojas net neklausė ar perplombuota.
renata32
2010 01 13, 23:06
Gal kas ka zinot apie si puslapi MSkaudadanti.lt Ar teko kam susigrazinti pinigus?
|
|