SaM*PauLi
2009 07 18, 17:53
QUOTE(landrea @ 2009 07 15, 09:55) Deja MB negalejo dalyvauti, nes buvo atlikas CP  QUOTE(Ausra1976 @ 2009 07 15, 10:45) Labai retai kada leidzia daktarai but per CP,per gimdimus vyrai neislaiko o cia visdelto CP(cia taip daktarai masto),svarbiausia po CP palaikytu ir padetu vyras nes tikrai sunku buna  Man kaklelis visiskai neatsidarinejo o ir maze jau buvo 13 val be vandenuku, tai dare CP vyrui dalyvauti leido tik jis su daktaru pasnekejo ir nusprende kad pabus uz stiklo (bijojo nugriut, sake ir uz stiklo silpna buvo pasidare). Tai pabuvo is pradziu kol vaistus leido ir pan, paskui trumpam isejo kol istrauke dukryte, nubego su ja i naujagimiu skyriu, o paskui jau gryzo ir buvo su manim kol viska sutvarke Galiu pasakyt kad jo buvimas salia tikrai ramino, nes is pat pradziu tokia panika buvo pradejus imt kad nusiramint niekaip negalejau
ramindute
2009 07 18, 18:08
Tik nereikia merginos sekt pasakų, jog vyro dalyvavimas gimdyme parodo kokia stipri šeimoje meilė, ar kaip vyras myli ir gerbia savo žmoną g.gif Mano brolio draugas dalyvavo savo žmonos gimdyme, nes jam tai atrodė natūralu.. Ir kas iš to.? Jo žmonai jau kilometriniai ragai įstatyti doh.gif Kuomet ji buvo 5 mėn. nėščia, jis pareiškė, (aišku draugų tarpe)jog į jos išsipūtusi pilvą negali žiūrėt doh.gif doh.gif Be to nepraleidžia progos nueit į kairę doh.gif Kaip jis pats pareiškė:''ėjau pas kurvas ir eisiu'' Tai velniam toks ''vyras''/ Ir kas iš to, jog jis gimdyme sudalyvavo ir žmoną už rankos palaikė? tai cia jau atskira vyru rusis,cia kalbam ar dalyvauti vyrui gimdyme ar ne,ir ar pasikeicia santykiai po to. O kad eina i kaire ar taip toliau tai cia jau vel kita tema....kad ant pasaulio visokiu idiotu yra niekam ne paslaptis.. Papildyta:QUOTE(ramindute @ 2009 07 18, 20:06) Tik nereikia merginos sekt pasakų, jog vyro dalyvavimas gimdyme parodo kokia stipri šeimoje meilė, ar kaip vyras myli ir gerbia savo žmoną g.gif Mano brolio draugas dalyvavo savo žmonos gimdyme, nes jam tai atrodė natūralu.. Ir kas iš to.? Jo žmonai jau kilometriniai ragai įstatyti doh.gif Kuomet ji buvo 5 mėn. nėščia, jis pareiškė, (aišku draugų tarpe)jog į jos išsipūtusi pilvą negali žiūrėt doh.gif doh.gif Be to nepraleidžia progos nueit į kairę doh.gif Kaip jis pats pareiškė:''ėjau pas kurvas ir eisiu'' Tai velniam toks ''vyras''/ Ir kas iš to, jog jis gimdyme sudalyvavo ir žmoną už rankos palaikė? tai cia jau atskira vyru rusis,cia kalbam ar dalyvauti vyrui gimdyme ar ne,ir ar pasikeicia santykiai po to. O kad eina i kaire ar taip toliau tai cia jau vel kita tema....kad ant pasaulio visokiu idiotu yra niekam ne paslaptis.. cia virsuj nukopinau pasisakyma paskutini is pirmos temos ,jeigu kas nesuprastu...
*Liepa18*
2009 07 18, 18:34
QUOTE(ramindute @ 2009 07 18, 19:08) Tik nereikia merginos sekt pasakų, jog vyro dalyvavimas gimdyme parodo kokia stipri šeimoje meilė, ar kaip vyras myli ir gerbia savo žmoną g.gif Mano brolio draugas dalyvavo savo žmonos gimdyme, nes jam tai atrodė natūralu.. Ir kas iš to.? Jo žmonai jau kilometriniai ragai įstatyti doh.gif Kuomet ji buvo 5 mėn. nėščia, jis pareiškė, (aišku draugų tarpe)jog į jos išsipūtusi pilvą negali žiūrėt doh.gif doh.gif Be to nepraleidžia progos nueit į kairę doh.gif Kaip jis pats pareiškė:''ėjau pas kurvas ir eisiu'' Tai velniam toks ''vyras''/ Ir kas iš to, jog jis gimdyme sudalyvavo ir žmoną už rankos palaikė? tai cia jau atskira vyru rusis,cia kalbam ar dalyvauti vyrui gimdyme ar ne,ir ar pasikeicia santykiai po to. O kad eina i kaire ar taip toliau tai cia jau vel kita tema....kad ant pasaulio visokiu idiotu yra niekam ne paslaptis..
Tai vat būtent... Čia išvis kažkoks palyginimas ne į temą...
QUOTE(ramindute @ 2009 07 18, 19:08) tai cia jau atskira vyru rusis,cia kalbam ar dalyvauti vyrui gimdyme ar ne,ir ar pasikeicia santykiai po to. O kad eina i kaire ar taip toliau tai cia jau vel kita tema....kad ant pasaulio visokiu idiotu yra niekam ne paslaptis.. Čia tai jau tikrai. Apie neištikimybę jau visai kita tema. Mano vyras pats nori dalyvauti gimdyme, o aš tikrai manau, kad Jis man labai padės, nes ir taip, kai nelabai gerai jaučiuosi, man padeda tik buvimas su Juo. Jei ko bijau, tik Jis gali nuraminti...
Dar iki gimdymo turim gražaus laiko, bet mano vyrui net minčių nekyla, kad nedalyvauti gimdyme. Visada tvirtai sako, kad gimdysim kartu ir stengsis padėti kuo tik galės man. O ta istorija apie taip baisiai kalbantį vyrą savo žmonos atžvilgiu, man yra kraupi. Jei vyrui jo paties kūdikio mama atrodo šlykšti su pilvuku, tai trūksta žodžių tada. Spjaunu per petį, bet dabar aš savo vyrui savotiškai graži ir jaučiu iš jo pusės milžinišką rūpestį, pilnas džiaugsmo ir susižavėjimo akis matau, o ir lovoj viskas kažkaip netgi geriau nei anksčiau  Užjaučiu moteris, kurios nešiodamos mylimo vyro vaiką turi jaustis atstumtos ar mažiau mylimos
Mon Amour
2009 07 20, 14:58
Dalyvavo ir esu labai dėkinga jam už palaikymą, kurio man labai tuo metu reikėjo
Yarinelle
2009 07 21, 12:28
Mano vyras net neturi minties nedalyvauti, Toks svarbus ivykis nori ir tetukas buti kartu  ir pati labai noriu kad vyras dalyvautu, dviese lengviau
Net neizivaizdavau gimdymo be vyro. Man jis buvo didziule atrama ir parama, nors gimdymas buvo labai lengvas ir greias, bet man buvo svarbu jausti ir matyti ji salia, o ir jam buvo didziausia palaima matyti gimstanti suneli  slraide kaip ant sparnu ir vis negalejo aptiket, kad jau yra tetis
♥ Kristi ♥
2009 07 23, 12:56
man taip pat extra cp buvo atliktas tai negalejo dalyvauti , bet iki cp visa laika prabuvo salia
Raganiute
2009 07 23, 14:50
pirmam gimdyme vyras dalyvavo, visas 26 val buvo šalia. Dabar jau antras gimdymas ant nosies. Ir man pradeda atrodyti, kad tą baisųjį skausmo piką man vienai gal būtų lengviau iškęst  Jei prireiktų, kad būtų kažkur nelotiese. O kai baisiai skauda, nei gydytojų, nei akušerių, nei vyro akyse matyt nenorėsiu. Gal procesui įsibėgėjus taip nebeatrodys, nežinau
odeta.kaunas
2009 07 24, 17:07
Mano vyras buvo su manim sąrėmių metu, bet kai vyko "įdomiausia" dalis,paprašiau jo išeiti, pirmiausiai bijojau pati suskysti, o antra, nėra ten nieko gražaus, lai visada mane mato tik gražią ir švarią. Tikrai nesigailiu, kad taip nusprendžiau, lai tai lieka mažytė mano paslaptis. (jam užteko mano riksmo,kai jis buvo už durų  ) O kai mane sutvarkė ir vyras iškarto užejo pasidžiaugti gražiom,tvarkingom savo mergaitėm  Ir jam tai gražiausias prisiminimas, kai visi verkėm iš laimės, o ne...
Bridget
2009 07 25, 12:12
mano vyras nelabainorejo dalyvauti gimdyme,as jo ir neverciau, bet kai jau tai prasidejo net nepajutom kai jis nesitrauke nuo anes nei per zingsni visa gimdyma. O dabar jis kalba kad yra laimingas kad dalivavo ir pamate savo dukryte ateinancia i pasauli. o as nebuciau pagimdzis be jo,vien tik jo buvimas salia man buvo tiek daug.
Boruzele***
2009 07 25, 13:42
Dalyvavo ir labai yra tuom patenkintas  labai padejo man
As tai neversiu jei tuo momentu nores tai gales likti man svarbu, kad per saremius pabutu o paskui jau kaip bus taip.
pirmam gimdyme dalyvavo, ir labai patenkintas, o dabar laukiam antro ir vyrui net minties nera, kad nedalyvaut. man atrodo naturalu, kad vyras dalyvauja, gi vaikeli abu pradejom.
maidala
2009 07 28, 14:52
manasis vyras dalyvavo, esu jam labai dekinga uz nepakeiciama pagalba. Kadangi lankem kursus, jis man saremius padejo iskesti masazuodamas "dyglius", sarwemiui praejus darydavo atpalaiduojanti masaza. Primindavo kad reikia atitinkamai kvepuoti ir t.t. Aplamai moralinis vyro palaikymas man buvo nepakeiciamas. Neisivaizduoju gimdymo be jo
celly666
2009 08 01, 12:01
mano vyras dalyvavo gimdyme ir jauciausi tikrai geriau,nes ir per pacius saremius padedavo iskesti skausma masazuodamas ir nugara ir pilva,o per gimdyma buvo salia,padedamas kuo tik galedamas
amzinastudente
2009 08 02, 17:08
Mano vyras nedalyvavo nei vienam gimdyme, o kartu su manim buvo mano geriausia draugė, kuri jau turėjo patirties šioj srity
ingutera
2009 08 02, 17:19
Maniškis taip pat dalyvavo, tik buvo pasimetęs toks
bigliuke
2009 08 04, 08:44
Maniskis irgi dalyvavo pirmame gimdyme, LABAI man padejo, moraliskai padejo ir elgesi taip profesionaliai, kad man net nieko nereikejo  Si karta, leidziu jam rinktis, nors labai noriu, kad dalyvauti, kad saremiu metu butu salia, manau, jis net nesvarsto - dalyvaus!
audrytė
2009 08 04, 09:15
kai pirmaja gimdziau dalyvavo, o su antraja labai norejo, bet pats pagalvojo kad geriau ne, nes sloguoja  nors akusere ir sake, mes nekreipiam dmesio ar serga ar ne, gali ir su tais paciais batais but
zzitukass
2009 08 04, 10:30
 as labai noreciau kad dalyvautu, bet as nematau jo noro, ir man del to labai liudna
audrytė
2009 08 04, 13:35
drauges vyras irgi nebuvo kartu, nuveze ir paliko viena, mat ne jo nrvams, o galejo tiesiog uz duru pastovet  juolab buvo ka pasilikt su pirmuoju vaikuciu
raimundux
2009 08 05, 08:37
Mano vyras dalyvavo gimdyme, pats tuo labai dziaugiasi ir sako, kad kiekvienam patartu pamatyt kaip gimsta jo vaikas  Dabar ir vel dalyvaus
juratttte
2009 08 06, 22:35
Vyras dalyvavo, bet kadangi skausmą pernešu pati (jei laiko už rankytės mane erzina), tai ar jis būtų nebuvęs ar buvo - didelio skirtumo nėra. Svarbiausia gera priežiūra, nes "stumti" vis tiek reikės tik tau.
taip ir labai padejo..
burbuliuxbum
2009 08 08, 16:11
Su vyru buvom tvirtai nusprendę, kad jau darėm abu, tai ir gimdysim kartu  Niu, bet atėjo laikas, nuvežė jis mane į ligoninę ir kai pildant visus tuos popierius gydytoja paklausė ar vyras dalyvaus gimdyme pasakiau, kad ne.  Tai nusprendžiau labai spontaniškai. Vyras aišku nustebo, bet tada jau nebuvo laikas klausinėti
pievu-gele
2009 08 08, 21:31
Mano vyras buvo salia. Labai tuo dziaugiuosi,nes iki paskutines minutes abejojo. Per saremius padejo smarkiai trindamas strenas ir dar smarkiau spausdamas ranka. Man reikejo kad kuo skaudziau tai darytu O ir stumti padejo, daktare liepe lenkt galva. o galaiusiai gimus suneliui verkem kartu.
ziezulablond
2009 08 24, 10:20
vyras dalyvavo, dėl to mūsų santykiai nei sutvirtėjo, nei pablogėjo, viskas po senovei  buvo ramiau, kad ne viena esu. Per patį gimdymą tai tarpais nieko nemačiau, buvau tik aš ir mano sąrėmiai  o vyrą pamatydavau, tik kai paduodavo atsigert, padėdavo atsistot, kai nuo gimdymo stalo nukėlė  Žodžiu gimdant vyras tikrai naudingas buvo ne tik morališkai
Mes su vyru buvom sutare, kad jis dalyvaus, bet per pati procesa iseis is gimdyklos. Man nuleido valndenis 9 val., o ji isiunte namo. Nemaciau reikalo jo kviesti, bet veliau lb gert uzsimaniau, o laseline pajungta net iki kriauikles negalejau prieiti, tai tada ji ir pasikviciau. Buvo 3 val kai atvaziavo, kai tik saremis uzeidavo jis puldavo mane masazuoti, o tai tikrai nervino. Siaip padejo jo buvimas salia, tarp saremiu turejom apie ka pakalbeti, tai atsipalaiduodavau. o kai jau prasidejo visas procesas jis isejo ir nieko ten nemate. ir aciu dievui, kad nemate, nes po tokiu vaizdu, kazin ar toliau galetu ziureti i mane kaip i moteri...
QUOTE(*Liepa18* @ 2009 07 18, 19:34)
Tai vat būtent... Čia išvis kažkoks palyginimas ne į temą...  matai, tas mano palyginimas buvo kaip ir savotiskas oponavimas toms, kurios raso, jog kokia cia seima ir kokie cia tarpusavio santykiai, jei vyras nedalyvauja gimdyme  Beje, dar vienas brolio draugas taip pat ruosiasi dalyvauti gimdyme. Ir man atrodo, jog gydytojai tures dar ir apie ji sokineti, nes ten toks ''ciamce liamce''. Kaip as su broliu juokiuos, jog jam paskutiniai plaukai nukris nuo plikes
Lantika
2009 08 24, 15:37
QUOTE(Bridget @ 2009 07 25, 11:12) mano vyras nelabainorejo dalyvauti gimdyme,as jo ir neverciau, bet kai jau tai prasidejo net nepajutom kai jis nesitrauke nuo anes nei per zingsni visa gimdyma. O dabar jis kalba kad yra laimingas kad dalivavo ir pamate savo dukryte ateinancia i pasauli. o as nebuciau pagimdzis be jo,vien tik jo buvimas salia man buvo tiek daug.  butum pagimdzius,kur gi butum dejusis
fortuneafilius
2009 10 01, 23:18
Planavom, kad vyras dalyvaus visuose gimdymo etapuose, bet kai pagulde ant stalo stumimui, tai vyra "isvijau" uz duru. Spontaniskai gime toks sprendimas. Vyras dar bande atsikalbinet, kad niekur neis, bet mano prasymas buvo labau reiklus  O gimus leliukui - akusere vel ileido vyra. Nesigailiu isvijusi, nes jis man tikrai niekuo nebutu padejes. Prie manes buvo 2 akuseres, viena laike uz rankos, kita piiminejo vaikeli ir dar salia gydytoja stovejo, tai buvau apsupta demesiu ir nieko netruko.
*Liepa18*
2009 10 02, 07:31
QUOTE(fortuneafilius @ 2009 10 02, 00:18) Planavom, kad vyras dalyvaus visuose gimdymo etapuose, bet kai pagulde ant stalo stumimui, tai vyra "isvijau" uz duru. Spontaniskai gime toks sprendimas. Vyras dar bande atsikalbinet, kad niekur neis, bet mano prasymas buvo labau reiklus  O gimus leliukui - akusere vel ileido vyra. Nesigailiu isvijusi, nes jis man tikrai niekuo nebutu padejes. Prie manes buvo 2 akuseres, viena laike uz rankos, kita piiminejo vaikeli ir dar salia gydytoja stovejo, tai buvau apsupta demesiu ir nieko netruko. O kur čia taip?  Pas mane buvo viena, bet ir ta migravo dar per kelias gimdyklas... Todėl ne kartą su vyrų likdavome višiskai vieni gimdykloje, net ir stumimo metu... Gydytoja taip pat lakstė per kelias gimdyklas... Jau kai pamatė, kad leliukas tuoj tuoj užgims, tada abi jau buvo...
vyras norejo eiti i gimdyma o as nenorejau-ir gerai kad nejo nes pati neisgimdziau o operavo
Mano vyrelis dalyvavo abejuose gimdymuose.Man tikrai pagelbejo jo parama gimdymo metu,o ir is jo paskui neteko girdet jokiu nusivylimo gaideliu.Santykiai po gimdymo pasikete tik i geraja puse,atsirado daugiau pagarbos savo moteriai,nes pamate per kokias kancia mazuleliai pasauli isvydo.
Pirmajam gimdyme vyras nedalyvavo, nes buvo isvykes  O gimdant dukryte jau nebuvo kada jo is gimdyklos isprasyti  Laike uz rankos, masazavo strenas ir isspaude asara gimus dukrytei  Nors nenorejau, kad dalyvautu gimdyme, bet gerai, kad buvo salia  Pamate, kad ne taip lengvai vaikuciai i pasauli ateina... Dar iki dabar man kartoja, kad jo dalyvavimas gimdyme labai sustiprino rysi tarp musu.
Cziokoladine
2009 10 05, 12:29
Mano vyras nelabai nori dalyvauti gimdyme, o as nelabai tam ir priestarauju  zinau, kad myli ir gerbia mane, kad labai laukia vaikelio, man to uztenka  sutareme, kad per saremius busime kartu, o per pati "smaguma" palauks uz duru
Ginto žmona
2009 10 06, 18:42
Dalyvavo ne tik vyras, bet ir uošvis  - uošvis gydytojas, tai jam teko garbė priimt pirmą anūką  .
blaxtiena
2009 10 08, 00:22
Saremius atkentejome kartu  , o pats gimdymas vyko be jo ir labai delto dziaugiuosi, nes mano stumimas buvo ziaurokas  Viskas vyko , kaip per ligonines primamaji  suleke is visu skyriu gydytojai, na buvo apie 12 zmoniu, kurie vis reke skambinkite i naujagimiu skyriu, skambinkite anesteziologui, nes galvojo, kad extra cezari darys....skambinkite skambinkite o manes vis klausinejo, koks tavo vardas,nes trukinejau, kiso deguonies kaukes ir reke stumk....Dabar juokas ima, bet tarpais rekiau garsiau nei jie, galvoju kad as suplysiu, nes du daktarai stume vaikuti spaudziant pilva, tai galvoju plysiu per visus galus, o tas stalas galvojau perpus lus Tai galiu pasakyti, kad saremiu skausmas su mano stumimu buvo palyginus lygus 0, o as jo maziausiai bijojau, nes zinojau, kad tai jau pabaiga, bet man jis tesesi visa amzinybe, na visa valanda Bet viskas pasimirsta
Hegesihora
2009 10 08, 07:21
Mano vyras dalyvavo iki pat galo. Nors ji issiunte lauk pries nuleidziant vandenys. Gydytojos turbut galvojo kad nenores buti per pacia kulminacija.  Bet greitai sugrazinau ji. Man kaip tik jo buvimas salia padejo nesuskysti, neverkiau ne karto o ir klykti nesinorejo, tik viena karta pries pat stumimo supanikavau. Bet jis stovejo salia manes, gloste pecius ir toks ramus atrode visa ta laika, kad tai padrasindavo mane. Gimdymas vyko laaabai greitai, galima sakyti pagimdziau per 3 valandas. Iki tol nekreipiau demesio i saremius, pildziau ligonines dokumentus. O jau kai atsiguliau ant stalo, tada ir susikoncentravau i tai kas su manim darosi.  Tai ir liko 2 val stipriu saremiu ir 1 val stumimo (kas ir buvo sunkiausia valanda). Vyras neejo ziureti man prie koju (as ir neleisciau  ), ir virksteles nekirpo. Bet jis pirmas gavo palaikyti vaika ant ranku, kol mane sutvarke. Labai dekinga jam uz buvima kartu per gimdyma.
NeringaJu
2009 10 08, 14:16
kai suzinojome kad laukiuosi, su vyru nusprendeme kad gales dalyvauti ilgajame procese,o per kulminacija gales iseiti. taciau gavosi viskas neplanuotai.kartu sulaukeme kol atsidare kaklelis, o tada jau niekur nebeisejo, padejo man stumti. veliau pasakojo, kad mate kaip islindo galvyte, o veliau ir visas kunelis  sake, kad nieko slykstaus nebuvo, o tiesiog uzgime musu sunelis. ir virkstele nukirpo vyrui atrode, kad bus sunkiau viska istverti, bet dabar labai dziaugiasi, kad galejome buti visi trys pacia pirmaja minute kartu
Raudona1983
2009 10 08, 16:16
Mano dalyvavo, stovėjo prie galvos ir laaaabai palaikė, pirmas ant rankų paemė, paskui pasakojo, kad jau maždaug valandą stumiant nuėjo prie kojų pažiūrėt kiek ten gi liko, kada pagaliau gims, o žiū, jau puse vaiko išlindę, tai pačią gimimo akimirką pamatė, buvo labai patenkintas ir sakė, kad nieko ten šlykštaus ar baisaus, labai natūralu. Pas mus nebuvo net kalbos, kad nedalyvaus, nes abu padarėm, abu ir gimdėm.
Hemera_
2009 10 08, 18:04
iki pacio gimdymo nenorejau kad vyras dalyvautu gimdyme, taciau kai jau gulejau ant stalo, pati gydytoja pakviete mano vyra. saremiu metu, jo ranka tarsi nuskausminami vaistai buvo. iki dabar pamenu ta jausma kai mylimas vyras salia. kadangi turejau komplikuota gimdyma ir dare cp, vyras taip pat galejo stebeti.
QUOTE(vis tiek @ 2009 10 06, 19:42) Dalyvavo ne tik vyras, bet ir uošvis  - uošvis gydytojas, tai jam teko garbė priimt pirmą anūką  . O cia tai idomiai  . As turbut neisdrisciau Vyras dalyvavo kaip priklauso  .Tegu zino is kur ir kaip vaikai atsiranda
Mano vyras dalyvavo. Kažkaip nuo pat draugystės pradžios atrodė, kad tai visiškai naturalu, kad jis dalyvaus. Mano vyras jokių "tokių" vaizdų ir kraujo ir t.t. nebijo. Man labai svarbu, kad jis buvo šalia - atrodo kitaip ir būt negalėjo. Ir padėjo ir palaikė. Aš silpnesnė šia prasme, kažin, ar pati sugebėčiau dalyvauti, jei jis gimdytų
erikazykiene
2009 10 10, 23:01
mano vyras taip pat dalyvavo musu dukrytes gimime,bet po 15h gimdymo jis man pasake kad daugiau nedalyvaus niekada ,jam toks stresas buvo visas perbales,prakaitas ismuses....oi kaip prisimeneu...  bet dbr kai dukrai jau 5 men tai kalba kitaip o mano manymu kad be vyro man butu buve prastai ,man jis buvo tikra atrama
SuperMorkyte
2009 10 12, 02:46
QUOTE(vis tiek @ 2009 10 06, 18:42) Dalyvavo ne tik vyras, bet ir uošvis  - uošvis gydytojas, tai jam teko garbė priimt pirmą anūką  . Vajetau, as tai tikrai negaleciau savo uosviui tos vieteles rodyt, kuria tik as ir mano vyras temato!
Donatuke
2009 10 12, 16:54
QUOTE(SuperMorkyte @ 2009 10 12, 03:46) Vajetau, as tai tikrai negaleciau savo uosviui tos vieteles rodyt, kuria tik as ir mano vyras temato!  Nu jo....  atrodo as irgi turiu mazai kompleksu, bet taip nesutikciau.. geriau jau nepazystamas
|
|