mes su soskyte atsisveikinom su pirmuoju savo gimtadieniu
su soske atsisveikinom 1met ir 1men.. tiesiog buvo taip nutaikiau momenta kad viena nakti uzmogo be soskes antra nakti stengiaus be jos na taip ir isejo trecia nakti dar labiau pasistengiau neduoti.. ir viskas taip pasakem ate
as sunui tik einant miegot duodavau soske,kai uzmigdavo istraukdavau,dienos metu padedavau kurnors kad nematytu,nes jei mato kur padeta tai butinai pasiima
QUOTE(mamasa22 @ 2010 06 10, 15:07) as sunui tik einant miegot duodavau soske,kai uzmigdavo istraukdavau,dienos metu padedavau kurnors kad nematytu,nes jei mato kur padeta tai butinai pasiima Smagumelis, kad jau pats atsisake tos soskes o as jau galvojau nukirpsiu galiuka soskytes, bet va sukarsciavom po paskutinio skiepo - tai toks zyzaliukas, kad be soskes ne is vietos
mano berniukui 1,7. Soskytė būdavo reikalinga miegant tiek dieną, tiek naktį. Kelis kartus bandžiau apsieiti be jos, bet neužtekdavo kantrybės, tai vėl duodavau. Paskutinėmis dienomis pradėjo jis tas soskytes kramtyti iki skylių, o tokios jau ir pats neimdavo. Tad po vieną po vieną visas ir sukramtė. Naujos nepirkome ir jau 4 dienos kaip gyvename be jos. Jokių problemų
Mums kažkaip lengvai šitas reikalas praėjo. Šiaip jau nebuvo įpratintas labai prie soskės, gaudavo tik eidamas miegoti, ir tai tik namuose. Lauke, vežime užmigdavo ir be jos. Kai buvo netoli metukų amžiaus, tiesiog vieną dieną paslėpiau soskę ir nebedaviau. Pirmąją dieną sunkokai migdėsi, reikėjo ir pasūpuoti, ir lopšinių padainuoti, antrąją dieną - jau lengviau, o trečią, ko gero, jau ir pamiršo, kad toks daiktas iš viso kada egzistavo
QUOTE(ANGELIUKSTE @ 2010 06 08, 16:25) mum buvo 1m ir 3men.. tiesiog vakare einant miegoti nedaviau..uzmigdziau supuodama ir paslepiau visus tutukus... seklancia nakti truputuka pazyzaliavo pries uzmigdava ir viskas tad, mielos mamytes, linkiu jums kantreybes! pas mus tas pats buvo su maziuku, o dukryte iki 1.6 m. nes labiau buvo pripratus, bet paslepiau ir pasakiau kad musu katyte suvalge,padarem katytei nu nu ir viskas
jau turbut esu pasisakiusi sioje temoje.mum pasiseke labai viskas graziai.viena diena tiesiog paemiau ir paslepiau.visa diena stengiausi nukalbonti,kuo daugiau uzsiimti,kad tik jos neprisimintu.nakti buvo sunkiau,bet pakenciama.ir po poros dienu jis ja pamirso be jokiu isteriju,verkimu ir nemigo naktu.
Mes ciulptuko atsisakeme 1 m. 3 men. Kadangi jis mums buvo reikalingas tik uzsimigdymui, tai viskas ejosi lengviau nei tikejausi... Viena vakara tiesiog nusprendziau nebeduoti ir viskas... Pirmus du vakarus uzmigti sekesi sunkiai, kokias 15-20 min. reikejo glostyti, myluoti ir pan. nakti taip pabudusi ieskojo savo tutes lovyteje... Pietu miego pora dienu miegodavo tik po 1 val. Na o po dvieju dienu viskas grizo i savo vezias... Nakti ismiega nepabudusi, uzmiega paguldyta i lovyte per 3-5 min. nereikia nei glostyti, nei myluoti, pati viena kambaryje lieka.... Na o diena vel miega iprastai apie 3 val.
Musu dukryte soskes nebegavo kai buvo 11 men. Tiesiog tuo metu ji sirgo ir labai stipriai slogavo, taip slogavo, kad net pati spjaudavo tiute, nes negaledavo kitaip prakvepuoti. Taigi, pora dienu ji pati spjove lauk, o po ir mes nusprendem jau nebeduoti
Kaip jums gerai kad pavyko atpratinti nuo soskytes......o as vakar vel bandziau einant pietu miego nedaviau,bet pati uzsupau,ismiegojo pora valandu,bet liezuveli visa laika virpino burnytej
mes pasakem soskytei ne kai buvom 1.5 metuku....
linkiu visom mamytem kantrybes,jei jau pradejote,bebijokite keletu paru pasiaukokite,paskui tikrai sulauksite atpildo,nepasiduokite.....
Mano abu vaikai, budami 1,5metu amziaus, atisake soskes. Tiesiog vakare uzmigo be jos. O kai pamaciau, kad taip nutiko, kita vakara nedaviau. Po kokiu 2-3 dienu pradejo ieskoti, bet nerado, tai ir nereikejo. Vat kad taip lengva butu mums su puoduku susidraugauti...
mano mazasis niekaip nesiskiria su ciulptuku kaip atpratint???help???
man atrodo labai individualu, pagal vaiką galima matyti laikas atpratint ar ne. Juk buna kad nepripažįsta nuo pirmų dienų..O buna dideli jau, o niekaip paleist nenori.
Bandom dabar atpratint ... kažkur nukišo savo "dodzia" tai bandom, gal jos ir nereikės... 3 diena be čiulptuko.. beveik 1,6 men
O mums be keliu dieneliu 1m ir 9men - dienom visai nereikia soskytes, tik miegui iskart jau lovytej istiesia rankyte, kad duociau soske...ir uzmiega su ja...
Nuo siandien sumasciau, kad jau reikia butinai atpratint, nes jau uz keliu men ir i darzeli keliausim bandysim per kelias dieneles ir atsisveikint..kai skaiciau si foruma - buvo mamyciu, kurioms pavyko sis metodas..ziuresim kaip mums seksis
raimoskyte, geras metodas
Reiktų ir man taip bandyti, nes maniškei šiandien lygiai 2 metukai, o soskės net ir dieną pasiprašo, o kai eina miegoti, tai minimum 2 nešasi: 1 rankoj, kita burnoj. Aišku, mes su vyru labai mylim savo vaiką ir nenorim, kad jis verktų
Maniškis nuo gimimo žinduko nepripažino
1M IR 6MEN TIESIOG PATS ATSISAKE IR NEBEEME NEREIKEJO NEI ATPRATINT.
mes metem 2.2men.
Jau nukirpau puse soskytes mazei, bet vis tiek isikandus miega su ja.....reikia nors tu ka - kai visai nebeliks ka isikast, tai nezinau ka mazute darys
Berniukui 1 metukai...Ciulptuko reikia, kaip oro
Na ka darysi...Lauksim, kol poreikis sumazes
mums1.7men,pries savaite metem soske,atpratinti nereikejo,tiesiog nebedaviau ir viskas,dar kartais pries miegeli papraso''niamnio'',bet sakau nera,ir viskas.nezinau ar sutapimas ,bet kai nebeciulpia soskiuko,ismiega visa nakti neprabudes,o anksciau po keliolika kartu soskes ieskodavo
QUOTE(2jolitka @ 2010 06 25, 19:15) mums1.7men,pries savaite metem soske,atpratinti nereikejo,tiesiog nebedaviau ir viskas,dar kartais pries miegeli papraso''niamnio'',bet sakau nera,ir viskas.nezinau ar sutapimas ,bet kai nebeciulpia soskiuko,ismiega visa nakti neprabudes,o anksciau po keliolika kartu soskes ieskodavo Tiesa,tikrai ramiau miega
Mano pupai jau metui ir pora savaiciu...soske reikalinga miegeliui, diena jokiu problemu, bet va miegeliui butinai, o nakti kai pameta, tai verkia, nes ne visada susiranda, tai tenka sokineti is lovos....
Daktare siulo jau nebeduoti, bet manau, gal dar ankstoka???nes ka tik baigeme MP, nebuvo jokiu problemu, viskas gavosi naturaliai, gal ir soskes pavyktu taip atsisakyti, bet siuo metu kalasi kruminiai dantukai, niezti jai dantenos, tai manau soske bent jau siek tiek padeda QUOTE(agne_ja @ 2010 06 26, 00:29) Mano pupai jau metui ir pora savaiciu...soske reikalinga miegeliui, diena jokiu problemu, bet va miegeliui butinai, o nakti kai pameta, tai verkia, nes ne visada susiranda, tai tenka sokineti is lovos.... Daktare siulo jau nebeduoti, bet manau, gal dar ankstoka???nes ka tik baigeme MP, nebuvo jokiu problemu, viskas gavosi naturaliai, gal ir soskes pavyktu taip atsisakyti, bet siuo metu kalasi kruminiai dantukai, niezti jai dantenos, tai manau soske bent jau siek tiek padeda Sveikos mamytes, Gal cia ne prie temos, gal kas duos patarima, pas mano maze lyg tai atsirado kirmelytes(sprendziu is ismatu), gal zinot kaip gydyti? Ar butinai reikia kreipris pas gydytoja? QUOTE(Milanisa @ 2010 06 27, 13:02) Sveikos mamytes, Gal cia ne prie temos, gal kas duos patarima, pas mano maze lyg tai atsirado kirmelytes(sprendziu is ismatu), gal zinot kaip gydyti? Ar butinai reikia kreipris pas gydytoja? Labuka O del kirmeliu profilaktiskai galima duot - Pirantelio geriamosios suspensijos - ten parasyta kokia doze, pagal vaikeliuko kuno svori sekmes!
Kadangi vis dar pati maitinu, tai soskiukas nera butiniausias daiktas
mano abu vaikai vienodai atprato nuo čiulptukų
QUOTE(*meriva* @ 2010 06 29, 23:04) mano abu vaikai vienodai atprato nuo čiulptukų Reikes ir mums taip pameginti, nes ir mums buvo jau kelis kart, kad pro balkona ismete
O mes jau savaite kaip be soskes
Labai labai dziaugiuos tuo
Sveikos,na mum dabar be keliu dienu 1 metai 9men, kai paslepiu soske, vaiksto, iesko, verkia. Bet galiu pasakyti, kai buvo mazesne jai jos beveik nereikedavo, bet tai mano kalte, kad as tos soskes neslepdavau, jei ji budavo kur matomoje vietoje, tai ji ja pasiimdavo, nematydavo tai ir nereikedavo. Bet va dabar jai jos labiau reikia,ir nzn kaip cia atpratinus. Viena diena ant soskes galo paberiau pipiro
O pas mumi bėdelės
pirmoji soske pati i siuksliu deze ismete kai jai buvo mazdaug 1.2 meto, kai gime sese, vienakart lyk bande int vbet mes paaiskinom kad ji didele mergaite ir pati soske ismete, kad tai buvo jos sprendimas ji viska suprato is llaiminga nebeima, tik sese labai rupinasi kai ji verkia vis soske kisa
Musu sunelis pats atsisake "soskes" kai jam 10 men buvo. o buvo taip. Guldziau pietu miego ir kaip visada duodavau jam tute (soske) kad greiciau uzmigtu, o ta karta kai bandziau duot jis pradejo klykti, purtyt galva ir atmetinet ja nuo saves. Na ir sekmingai iki siol jos neima, nors kai imdavo is dalies gerai budavo, greiciau uzmigdavo, ramesnis budavo.
sveiki, durkytei du metai ir keturi menesiai bet nezinom kaip atsisakyti soskutes ir kaldrytes kuria ji istisai nesiojasi su savimi ir niekada nesiskiria. gal kokiu kas patarimu ?
QUOTE(Anila13 @ 2010 07 08, 15:14) sveiki, durkytei du metai ir keturi menesiai bet nezinom kaip atsisakyti soskutes ir kaldrytes kuria ji istisai nesiojasi su savimi ir niekada nesiskiria. gal kokiu kas patarimu ? Pabandykit kirpt tiutės galą po truputėlį, daug kam pasiteisino toks būdas. O beje, jau tokio amžiaus vaikelis ir protelio turi, tai pabandykit mūsų variantą: išmeskit į šiukšlinę, gal padės ir nebereiks. Arba atiduokit kačiukui, šuniukui, kartu išmeskit pro langą ar dar ką nors sugalvokit, kad vaikas suprastų, kad jos nebėra, drąstiškai atimti tikrai nerekomenduočiau - įvarysit vaikui stresą. P.S. Neseniai buvom zoologijos sode, tai matėm beždžionėlės narve gal 5 soskes. Tai taip ir nesupratom, ar beždžionėlė atėmė, ar patys vaikai ten įmetė, bet tai irgi variantas su tiūte atsisveikinti Nenuleiskit rankų, tikrai manau , kad kažkuris variantas ir jums padės
Maniskei 2 metai 8 men, bet vis dar reikalinga soske miegant
Jau neapsikentus apkarpiau (nors ir taip suplysus), tikiuosi nakti pavyks uzmigdyt
Sveikos, na as papasakosiu savo istorija, mes jau kokia 4 diena be soskes, o pries tas 4 d. padariau taip: ant soskes galo pabarsciau juoduju pipiru, visai nedaug, ir kaip yprastai padaviau dukrytei, ji ja isidejo i burnyte, praejus maziau nei pusei minutes ji ja issieme ir pasake "popa", tai as nuo to karto vis jai primindavau, kad soske daro "popa", kad soske "kaka", ir kad jos nebereikia, tai ji kelis kartus mesdavo ja, sakydama "popa", as ja paslepiau, ir kai matydavau kad ji jos iesko sakydavau jog nera, kad soske daro "popa" ir pan. Tai va, ir mes sekmingai isbuna diena be jos ir taip pat sekmingai uzmiegam
O mano mažiui jau prieš mėnesį suėjo 3 metukai, tačiau soskė jam vis dar reikalinga. Tačiau aš nė neketinu atpratint nuo soskės tokiais būdais, nuo kurių vaikas verktų ir pan. Soskė jam reikalinga vakarais, einant miegot. Jis ją pačiulpia, kol užmiega ir viskas. Po to išmeta ir nebereik iki kito vakaro.. Per pietų miegą nereikia. Taigi, lai turi jis tą savo soskytę, jinai jį ramina, jam jos reikia. O kažkada vis tiek atpras, bet tai turi padaryti pats:)
Na buna tokiu atveju,jei nieko nesiimi ir nedarai vaikas iki beveik 4metu su soske neissiskiria, mano nuomone, kad kiekvienu tevu pasirinkimas nuo kada ir kaip, atpratinti vaikuti nuo soskes, taip pat kaip mokiname vaikuti slapintis ant puoduko, juk jei nesiimtume kokiu nors priemoniu, vaikutis neaisku iki kokio amziaus vaiksciotu su "papmersu"
Mano sunelis soskes taip ir ne paeme, bandziau duot pora kartu tai spjaudavo lauk, atseit patys ta guma ir valgykit o man papukas skaniau.As tai kazkaip tiesa sakant nesuprantu kam jinai reikalinga...
QUOTE(laurinux @ 2010 07 08, 18:09) Pabandykit kirpt tiutės galą po truputėlį, daug kam pasiteisino toks būdas. O beje, jau tokio amžiaus vaikelis ir protelio turi, tai pabandykit mūsų variantą: išmeskit į šiukšlinę, gal padės ir nebereiks. Arba atiduokit kačiukui, šuniukui, kartu išmeskit pro langą ar dar ką nors sugalvokit, kad vaikas suprastų, kad jos nebėra, drąstiškai atimti tikrai nerekomenduočiau - įvarysit vaikui stresą. P.S. Neseniai buvom zoologijos sode, tai matėm beždžionėlės narve gal 5 soskes. Tai taip ir nesupratom, ar beždžionėlė atėmė, ar patys vaikai ten įmetė, bet tai irgi variantas su tiūte atsisveikinti Nenuleiskit rankų, tikrai manau , kad kažkuris variantas ir jums padės bandem ja pacia isprovokuoti kad ismestu tai daeina iki siukslines nes sakom ismeskm tute eisim i lauka nebereikia tai ji nueina atidaro siuksliu deze susinervina trenkia durimis pareina ir pasideda soske kur nors saugiai. labai bijau kad nebutu koks isterijos priepuolis jei ismesim. Papildyta: QUOTE(Renata_Bo @ 2010 07 10, 01:58) Mano sunelis soskes taip ir ne paeme, bandziau duot pora kartu tai spjaudavo lauk, atseit patys ta guma ir valgykit o man papukas skaniau.As tai kazkaip tiesa sakant nesuprantu kam jinai reikalinga... siaip soske gerai palengvina mamai darba. nuramina vaika. bet kai jos atsikratyti reikia tai tikras vargas. As ir girdejusi apie atvejus kad vaikas tiesiog spjauna soske o tevai bando vis tiek duoti bet galiausiai nusiramina nes vaikui jos tiesiog nereikia. QUOTE(vitalkute @ 2010 07 09, 19:42) Na buna tokiu atveju,jei nieko nesiimi ir nedarai vaikas iki beveik 4metu su soske neissiskiria, mano nuomone, kad kiekvienu tevu pasirinkimas nuo kada ir kaip, atpratinti vaikuti nuo soskes, taip pat kaip mokiname vaikuti slapintis ant puoduko, juk jei nesiimtume kokiu nors priemoniu, vaikutis neaisku iki kokio amziaus vaiksciotu su "papmersu" na, ant puoduko juk irgi nepratinam per prievarta Viskas savo laiku ir savaime Bet paaiskint vaikui, kad soske tokiam amziui nera labai grazu, manau yra gerai. Kaip ir su pampersu 5 meciui nera grazu vaiksciot QUOTE(Swallowtail @ 2010 07 10, 13:52) na, ant puoduko juk irgi nepratinam per prievarta Viskas savo laiku ir savaime Bet paaiskint vaikui, kad soske tokiam amziui nera labai grazu, manau yra gerai. Kaip ir su pampersu 5 meciui nera grazu vaiksciot Na pritariu, per prievarta to nederetu daryti, tada neaisku kaip viskas gali baigtis, manau kad ir pasekmes po tokiu dalyku atsiranda, jei per prievarta kazko mokinti, atpratinti ir pan. Tik aisku tiem dalykam manau yra ribos
maniske su soske draugavo iki 3 metu. Zinau, kad dantukams negerai, bet ji niekaip neuzmigdavo be jos ar siaip kai neramu budavo reikedavo. Po to savaime vienos issimete, kitos suplyso ir kai dingo paskutine tai sakiau, kad naujai pirkti nera pinigeliu, kokia savaite buvo sunkesne, nes vis prisimindavo, po to vis reciau, o po to visai pamirso.
Mano gėlytei 1m.9mėn vis dar draugauja su soskėm. Dienos metu ji jos neima, einant pasivaikščioti irgi neimam, bet užmigti be jų negali..
Maniskei 1.5 dar draugaujam, kai einam nakciai miegoti
diena is tolo nereikia, tai manau, kad po truputi bandysim atsikratyti
Sveikos, na va mes pagaliau jau visa savaite kaip be soskes, net neprisimena kad tokia butu, na bet truputi bijau jei budama su vaikais pamatytu pas kazkuri soske, tai tuomet nezinau kaip reaguotu
Na o mes soskes nebeciulpiam nuo 1m.8men - dabar mano berniukui 2 metukai. O atpratinimas buvo gana paprastas, paslepiau viena diena ryte ir viskas, pietu miega sekesi labai sunkiai uzmigti, bet jau nakciai jis jos nebeieskojo, pasiseke, kad nebuvo dideliu skandalu
|