Čiulptukas jau kuris laikas buvo reikalingas tik užmiegant. Nebegauna čiulptuko- nebeužmigdau popiečio miego
Mums 1 metai, bet soskiuko pries uzmiegant labai reikia, o siaip diena stresiukui kokiam nuraminti. Manau, kad iki darzelio atsisakysim
Manau, kad vaikas su soskiuku tikrai graziau atrodo, nei ciulpiantis pirsta. Be to, juk ciulpti pirstuka nehigieniska
Nu va maniske sian ant tiek jau miego norejo kad vezimuke be soskes uzmigo
Mes zindukus padedavome ant lentynos, kuria sunelis pasiekdavo, todel tai su jais zaisdavo, tai vel padedavo. Mazdaug pries menesi jis pats kazkur juos padejo, todel guldant pietu miegelio su vyru negalejome surasti. Gal vaikui zinduko ta diena ne itin reikejo, bet pasakeme, kad kaka ir jis ramiai uzmigo. Dar keleta dienu po to vaikui girdint netardavome zodzio ''zindulis'', bei papraseme kaimynes, kad savo sunui einant pas mus i svecius irgi neduotu. Aisku, zindulius radome sukistus uz fotelio rankenos, bet jie mums jau nebereikalingi
Maniskis mete savaime 9 men budamas
Sunus ismete soske i konteineri ( su didziausia palyda ir plojimais
Skaiciau kad geriauses laikas atsisakyti soskes nuo 1metu iki 1.5 metu nes veliau vaikui sunkiau jos atsisakyti taigi mums jau metukai ir bandysim nors mums jos reike tik kaip einam miegoti tai gal nebus sunku
Maniske pati jos atsisake budama kazkur metuku laiko. Db apie ja net nepagalvoja net ir tada, kai pamato kita vaika su ciulptuku
Pirmas vaikas ir per langa mete, ir wc skandino, bet vis prisireikdavo, kol viena diena eme ir pats atsisake. Jau buvo 2m 3men. O mazelis isvis neima
Maniskiui greit bus 2,6 menesiai,nu niekaip be soskes negali uzmigti. Dienos metu nuo 1m nebeduodu,o miegui tiesiog jam butina. Nu ir ka daryti blin
QUOTE(pievu_kamane @ 2009 07 28, 12:51) Čiulptukas jau kuris laikas buvo reikalingas tik užmiegant. Nebegauna čiulptuko- nebeužmigdau popiečio miego Mano mažius su tėtuku greičiau užmiega, labiau jo klauso, tad greičiau atsigula ir ramiai guli, kol miegas suima. O su manim būna kuičiasi po lovą net po valandą laiko, kol nulūžta. Kartais pasisodinu į maitinimo kėdutę prie kompo ir įjungiu migdančios muzikos, kartais lopšines, kartais klipukus su ramia, relaxine muzika. Būna kad net kėdutėje lūžta. Paistaiko, akd jei kur esam su mašina išvykę ir apie pietų miego laiką reikia grįžinėti, tai mašinoje užmiega, tada tik į namus parnešam ir paguldom. Bandykit kurią dieną nebeduoti pietų miegui soskės ir žiūrėkit, jei per kokią valandą neužmigs, tai nemigdykit, nu vakare anksčiau nuluš QUOTE(anoli @ 2009 07 30, 18:36) Praleistas laikas, kai jau reikėjo soskę atimti. Iš tiesų, pasak mano vaiko pediatrės, ilgas soskės ar papo čiulpimas trukdo vaiko vystymuisi ir tobulėjimui. Viskam yra savas laikas. Vaikas gimsta, geria pieną, ateina laikas primaitinti jį kietu maistu, ateina laikas sėdėti, stovėti, laikas į mokyklą ir t.t. Taip yra ir laikas atsisakyti soskės. QUOTE(Aviva @ 2009 08 02, 14:12) Maniskiui greit bus 2,6 menesiai,nu niekaip be soskes negali uzmigti. Dienos metu nuo 1m nebeduodu,o miegui tiesiog jam butina. Nu ir ka daryti blin Draugė maitino pirmą dukrą besilaukdama antrojo vaiko. Pagimdžius aišku maitinimą dukrai (tuomet jai buvo 1,2m) teko nutraukti, nes reikėjo maitinti antrąjį vaikelį. Žinoma dukra pyko, rėkė, drąskėsi, net mušė mamą, bet papas vistiek nebuvo duotas. Tik antrąjį vaiką draugė maitindavo dukrai nematant. Na ir ką, atprato. Dabar jau ir reaguoja šaltai, matydama kaip mama brolį maitina Papildyta: Beje, Aviva, kuo dažniau glauskite sūnų, myluokite, bučiuokite, sakykite jam pačius gražiausius žodžius ir kaip stipriai jį mylite. Bus mažesnė trauma gimus sesei. Jūs dar turite apie mėnesį laiko iki sesės gimimo, bandykit neduoti soskės sūnui. Guldykitės kartu prie vaiko jo mėgstamiausius žaislus, nesvarbu ar tai koks meškutis, ar mašina. Nors ir 10 žaislų lai pasiguldo, jei tik jam tai suteiks ramumą. Nukirpkite soskės galą, apsimeskite, jog nežinote kas tai padarė, bet va, soskės nebėra. Aišku verks vaikas, aišku rėks, aišku reikš nepasitenkinimą. Bet... Juk jei vaikas užsimanys lipti per langą 9 namo aukšte, tai kad ir kaip jis berėktų, beverktų ar ką dar bedarytų, jūs juk jam neleisite lipti
Mes dar turime tokia jau sukramtyta,sudarkyta tiute
Mes niekad nenaudojom
mums jau 1,7 metuku bet dar vis soske saugojam ir reikalinga ji miegeliui uzmigti,buvom pamete namie,nes tik viena tokia turim,tai paieskos uzsitese iki 3nakties
Mano vaikas tiesiog pragraužė čiulptuką ir reikalavo kito,tačiau nupirkus kitą situacija pasikartojo. Sakau-gana, naujos nebepirksiu,tai jis tiesiog tas sugraužtas laikydavo rankoj ,kol užmigdavo.P o kurio laiko išmečiau ,o mažius ir nepasigedo
Jam buvo 1m 3mėn
Kai suneliui buvo metai ir 5 men. nukirpau ciulptuko galiuka, pasakiau, kad pelyte nugrauze
QUOTE(Breira @ 2009 08 05, 15:19) Mano vaikas tiesiog pragraužė čiulptuką ir reikalavo kito,tačiau nupirkus kitą situacija pasikartojo. Sakau-gana, naujos nebepirksiu,tai jis tiesiog tas sugraužtas laikydavo rankoj ,kol užmigdavo.P o kurio laiko išmečiau ,o mažius ir nepasigedo Jam buvo 1m 3mėn Mano sunus jau tris ciulptukus sugrauze. Nesiryztu dar atimti, nes triuksmo, negavus naujo ciulptuko ohoho kiek
Nu ka nuo vakar gyvenam be ciulptuko,nes buvom pas mociute ir "tipo" palikom. asaru pakalnes,bet jau antra vakara ramiau,aisku nera taip lengva uzmigti,kaip seniau idejai i lova ir isejai,dabar turiu sedeti pasakas sekti ir t.t. Bet viskas nusprendem ir baigta.
Su antru tikrai tiek netempsiu reik atpratint anksciau.
Mes nuo gimimo per daug didėlio dėmesio soskei neskyrėm. Kątik gimusiam jos nedaviau, paskui buvo reikalinga tik užmiginėjant po to kai išgerdavo pienelį, kad netrauktų tuščios bonkutės. Ir nuo 6mėn tapo nebereikalinga visiškai...
Mes dar irgi su tiutia
mes jau su soske atsisveikinom likus iki antrojo gimtadienio trim savaitem
savaime tai nutinka
As saviski atpratinau nuo soskes 1.3 men. Siaip ji mazajam buvo reikalinga tik pries miaga, kaip ir daugeliui. O atpratinimo budas: nukirpau soskes galiuka, tokia ji jam nepatiko ir taip lengvai mes atsisveikinom su tute
vat ir man nepatinka, kai jau didelis vaikas su soske, ir nemanau kad tai yra gerai
Dar toki klausimeli turiu, kaip manot, kai grisim namo, kada geriau pradet ar pacia pirma diena, kai bus daug ispudziu, vis del to kelione lektuvu, ilga kelione masina, apie 3 val pries lektuva ir val. po lektuvo, grizimas namo ( jau nebuvom daugiau nei 2 men.) susitikimas su namiskiais, ir t.t ar geriau palaukt darpora savaiteliu, kol pripras prie aplinkos? QUOTE(aniuta0515 @ 2009 08 08, 00:54) vat ir man nepatinka, kai jau didelis vaikas su soske, ir nemanau kad tai yra gerai Dar toki klausimeli turiu, kaip manot, kai grisim namo, kada geriau pradet ar pacia pirma diena, kai bus daug ispudziu, vis del to kelione lektuvu, ilga kelione masina, apie 3 val pries lektuva ir val. po lektuvo, grizimas namo ( jau nebuvom daugiau nei 2 men.) susitikimas su namiskiais, ir t.t ar geriau palaukt darpora savaiteliu, kol pripras prie aplinkos? Aš tai palaukčiau, ir taip vaikui daug įspūdžių,stresas dėl aplinkos pasikeitimo, o jei dar ir čiulptukas staiga dingtų Prieš kelias dienas prieš vakarinį miegą paslėpiau savo sūnaus čiulptuką. Iš pradžių žaidė-nepastebėjo,kad jo nėra(naudodavo tik miegodamas),vėliau pradėjo prašyti,bet kadangi kalbėti nemoka tai apsimečiau,kad nesuprantu ko nori QUOTE(Rhetta @ 2009 08 08, 11:08) Vat būtent. Kai nustojau papą duoti (maniškis soskės išvis neėmė, maitinau pati iki 1,8 metų, naktimis prabusdavo irgi papo), naktimis žymiai geriau pradėjo miegoti, praktiškai nebūna jokių prabudimų, kas būdavo kai papą gaudavo
soske mes sekmingai pameteme
Mes irgi kokiai savaitelei likus iki 2-ojo gimtadienio atsisveikinom su tiutiukais,neisivaizdavau,kaip tai ivyks,nes kai abu dvynukai negaudavo nakciai soskiu,tai budavo chorinis bliovimas toks,kad noredavosi ausis uzsikimst,tai tam reikalui reikejo labai susikaupt ypac teveliams
Tiesiog viena ryta kol jie dar miegojo surinkau ir pakavojau,ir nieko,pasirodo mano vaikai trumpos atminties,
Jau ketvirta diena be čiulptuko. Irgi netyčia
musiskiui tai 1,9m., bet kartais net su 2 sosem iskart miega - viena rankoje laiko, - atsargine
Papildyta: Bet sose reiklainga tik miegui, be jos dar nebuvo uzmiges, bandem tai .,lovoj sedejo ir snekejo iki pusiaunakcio
dar iki siol tik su soske miega
na nezinai kaip cia su ta soske maniske tik miegot eina su ja bet jauciu be jos as ja kratyciau
Mes kazkur pametem ja, tai taip ir neradom, aisku pirmas naktis buvo sunkoka, bet nieko, jau 2 savaites be soskes esam
Dieną ji visai nereikalinga, tai ir migdantis jau neduodu ir nepasigenda
Mes sulaukę 1,5 m irgi nusprendėm atsisveikinti su miego draugu - čiulptuku
Nebuvau nusistačius ribos, kada atpratinsim nuo čiulptuko. Tiesiog dukrytei (jai buvo be dviejų savaičių du metukai) bebūnant su močiute nutiko toks įvykis, kad ji kažko supykusi nušveitė savo tūtuką ant žemės, kur gulėjo žaislas pelytė. Močiutė greit sureagavo, sako, jeigu numetei, pelytė dabar pasiims ir nusineš į urvelį, ar atiduosi? Mažoji sutiko. Kelis kartus dar perklausė, papasakojo, kad nebeparneš pelytė ir t.t. Tuomet močiutė prisegė čiulptuką prie pelytės ir šioji "nubėgo" su tūtuku į urvelį... Pora vakarų pareikalavimas buvo, bet papasakojom, ar prisimeni, kaip pelytei numetei ir ši nusinešė. Kažkaip nesunkiai, neskausmingai ir "neašaringai" atsisakėm šio daikto
Dėkojam močiutei, kad tinkamu metu sumojo, ką daryti
Mum nuo triju menesiuku ji pabodo ir neragaujam nuo to laiko
man toks ispudis susidaro, kad tu soskiu labiau reikia mums - mamoms, o ne musu vaikams
mes su šiuo draugu atsisveikinom 1m ir 11mėn
Labas rytas visom visom mamom!!!!!!!
QUOTE(Šarlote @ 2009 08 18, 09:47) man taip pat atrodo nenormalu,kakokios normos turi buti mes savo tiutuka atidavem varnai QUOTE(Šarlote @ 2009 08 18, 09:47) Cia gal daugiau ne su vaiku kazkas,o su tevais, jei mano kad 5 metu vaikuj dar reikalinga soske, juk tokiam vaikui viska galima paaiskint, ir jis jau turi rasti kita nusiraminimo buda
dukryte vis dar su tiute
QUOTE(sonkatux @ 2009 08 18, 14:18) man taip pat atrodo nenormalu,kakokios normos turi buti mes savo tiutuka atidavem varnai Tikriausiai mes ne taip žodį normalu nenormalu suvokiam O dėl pampersų, nežinau ar yra tėvų, kurie tik dėl patogumo juos deda iki mokyklos?
[QUOTE]mano mazyliai 4,3,2 metu,visi pametinukai,labai vargstu del ciulptuku.2 didesnieji vaikiukai lanko darzeli,jiems ten einant pietu miegoti ciulptuku nereikia.taciau vos iejus pro duris i namus,jie reikalauja ciulptuku.
[quote=daugiavaikemama,2009 08 19, 13:03]
[QUOTE]mano mazyliai 4,3,2 metu,visi pametinukai,labai vargstu del ciulptuku.2 didesnieji vaikiukai lanko darzeli,jiems ten einant pietu miegoti ciulptuku nereikia.taciau vos iejus pro duris i namus,jie reikalauja ciulptuku. [/quote] Pasisodinkite visus tris, sumeskite soskiukus į kokį stiklainiuką, užsukite ir išmeskite visi kartu pvz. į šiukšlių konteinerį |