Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kaip planuojate parsivežti naujagimį iš ligoninės?
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 0 iki 1 metų
Pages: 1, 2, 3, 4
VaiPė
Esu be galo nustebusi,kad dauguma mamų iš ligoninių naujagimius parsiveža ANT RANKŲ arba tam nepritaikytuose lopšiuose. Ką tai reiškia? Ar tai žinių stoka,ar įsitikinimas,kad vyras gerai vairuoja ir joks asilas į jūsų automobilį neįvažiuos?

Esu smarkiai pakraupus,kad temoje "Po gimdymo" mamos didžiuojasi,kad veža vaikus rankose.

Šią temą sukuriu tam,kad galbūt kai kurios būsimos mamos nežino,kad vaiką reikia vežioti nuo gimimo iki 3 metų tik autokėdutėse (netgi turime tokį įstatymą Lietuvoje,tik kaip visada dauguma to nepaisome 4u.gif ).

O galbūt jūs galite argumentuoti,kodėl nesaugu vežti autokėdutėje?Kuom ji kenkia? Nes straipsnių apie saugumą radau begalę,o vat apie parsivežimą rankose nieko g.gif

Tad laukiu nuomonių būsimų mamų ir patirties jau esamų 4u.gif
Ramunita
žinok,mergyt,net nežinau kaip įkrėst proto tokiom mamytėms...vistiek savo darys ax.gif
boruze:)
sveikutes, as visiskai pritariu jusu nuomonei. pati savo maziuka vesiu tik spec. keduteje. svarbiausia saugumas, manau neleimes atveju ta kedute gali isgelbeti net gyvybe... tad mamytes, pagalvokite !!! g.gif

user posted image
Boruzele***
Autokeduteje smartass.gif
Shatura
QUOTE(Tomulyte @ 2009 07 19, 13:42)
Esu be galo nustebusi,kad dauguma mamų iš ligoninių naujagimius parsiveža ANT RANKŲ arba tam nepritaikytuose lopšiuose. Ką tai reiškia? Ar tai žinių stoka,ar įsitikinimas,kad vyras gerai vairuoja ir joks asilas į jūsų automobilį neįvažiuos?

Esu smarkiai pakraupus,kad temoje "Po gimdymo" mamos didžiuojasi,kad veža vaikus rankose.

Šią temą sukuriu tam,kad galbūt kai kurios būsimos mamos nežino,kad vaiką reikia vežioti nuo gimimo iki 3 metų tik autokėdutėse (netgi turime tokį įstatymą Lietuvoje,tik kaip visada dauguma to nepaisome 4u.gif ).

O galbūt jūs galite argumentuoti,kodėl nesaugu vežti autokėdutėje?Kuom ji kenkia? Nes straipsnių apie saugumą radau begalę,o vat apie parsivežimą rankose nieko g.gif

Tad laukiu nuomonių būsimų mamų ir patirties jau esamų 4u.gif
*

Zinoma jus visos teisios, bet mes parsivezem mazaja lopsiuke nuo vezimelio, nes finansai neleido pirktis autokedutes pritaikytos vaikui iki 6 men (t.y. iki kol sedet gali). o kodel jum parupo kitiem zmonem proto ikrest? 4u.gif
VaiPė
QUOTE(Shatura @ 2009 07 20, 00:22)
Zinoma jus visos teisios, bet mes parsivezem mazaja lopsiuke nuo vezimelio, nes finansai neleido pirktis autokedutes pritaikytos vaikui iki 6 men (t.y. iki kol sedet gali). o kodel jum parupo kitiem zmonem proto ikrest?  4u.gif
*

Kodėl man parūpo?Hmmm g.gif Gal tiesiog neparūpo proto įkrėst,paprasčiausiai pagalvoju galbūt nemaža dalis iš vis nesidomi tokiu dalyku kaip parvežimas namo 4u.gif Užtat ir trūksta žinių.
Man tiesiog kraupiai atrodo kūdikis ar vaikas ne kėdutėje. Ne kartą mačiau kai gale važiuojančiame automobilyje siaučia pusantrų metų vaikiukas.Man baisu pagalvot,o jeigu.... Ne kartą buvo mintis paskambinti į policiją,bet čia Lietuva-čia lietūs lyja.Netikiu,kad jie sureaguos ar nubaus tėvus 4u.gif Būtų tarkim Vokietija,tai maža tėvams nepasirodytų 4u.gif
Esha
Na nemažai tokių šeimų, kurie net mašinos neturi. Tad parvažiavimui su taxi specialiai neperka autokėdutės.
Aš pati negalėčiau be jos apsieiti.
Varikė
Mes grįžom autokėdutėj, net kitokių minčių nebuvo. Nors daug kas sakė, tokią mažą, negerai ir t.t. Bet Lt pakankamai daug nemastančių vairuotojų, kad važiuot be kėdutės ir rizikuot.
VaiPė
Kas liečia taxi,tai paskambinus išsikviesti reikia jų klausti ar turi autokėdučių mirksiukas.gif Kad kūdikiams dauguma firmų turi,tai galiu garantuoti tongue.gif Tik nežinau,ar būtent turi su tais spec.įdėkliukais naujagimiams. Blogiausiu atveju įdėkliuką galima ir nusipirkti atskirai.Kainuoja kažkur apie 20lt. Nemanau,kad tėveliai labai jau nubiednėtų 4u.gif
Anastasija25
Na as ruosiuosi is ligonines isnesti graziame miegmaisyje, o masinoje perkelti i pritvirtinta nauja autokedute ax.gif
Ramunita
QUOTE(Rivatakė @ 2009 07 20, 13:50)
Mes grįžom autokėdutėj, net kitokių minčių nebuvo. Nors daug kas sakė, tokią mažą, negerai ir t.t. Bet Lt pakankamai daug nemastančių vairuotojų, kad važiuot be kėdutės ir rizikuot.
*

žinai,aš tai vienos tokios mamos,kuri taip sakė,kad neva nepatogu,negerai, pakausiau-o kodėl tu esi tokia tikra,kad tam vaikui patogu tavo glėbyje? kodėl tu tikra,kad jį laikai taisyklingai? Ir išvis-kas tau sakė,kad kūdikiui patogu gulėt išsitiesus,kai jis 9 mėnesius buvo susirietęs į kamuoliuką? Tai nieko nebesakė smile.gif Gal nusprendė,kad su manim ginčytis beprasmiška biggrin.gif
Murlyka
O man stai kas idomu, nejaugi vaikui parsivezti su taxi irgi reiks automobilines kedutes? as neturiu automobilio ir ilgai neturesiu. Argi man pirkti tokia brangenybe vien tam, kad karteli vaikuti pavezint... Suprantu, saugumas ir visa kita...
Papildyta:
QUOTE(Tomulyte @ 2009 07 20, 14:16)
Kas liečia taxi,tai paskambinus išsikviesti reikia jų klausti ar turi autokėdučių mirksiukas.gif Kad kūdikiams dauguma firmų turi,tai galiu garantuoti tongue.gif  Tik nežinau,ar būtent turi su tais spec.įdėkliukais naujagimiams. Blogiausiu atveju įdėkliuką galima ir nusipirkti atskirai.Kainuoja kažkur apie 20lt. Nemanau,kad tėveliai labai jau nubiednėtų 4u.gif
*

Nepastebejau, kad klausimas del taxi jau nagrinetas blush2.gif
Miescionka
Pakaičiau temos pavadinimą ir pagalvojau- o dievai, dar viena debiliška tema, nu kaip dar galima parsivežt vaiką jei ne vežimo metodu doh.gif Bet perskaičius ką rašo temos autorė turiu pripažint- tema aktuali ir labai gražiai paprotinanti. Savo pirmagimę parsivežiau ant rankų, bet tada net taisyklėse kėdučių nebuvo. O dabartinį pilvo gyventoją parsivešiu taip kaip pridera- būsim sąmoningi ir saugūs piliečiai nuo pat gimimo thumbup.gif
DoveMe
Manau vaikutį iš ligoninės tikrai reiktų parsivežti kuo saugiau, juk šiais laikais, net nebūtina pirkti kėdutes skirtas iki šešių mėnesių, nes kiek internete žiūrinėjau tai yra ir tokių, kurios skirtos nuo gimimo iki 14 berods kilogramų, taigi jas galima naudoti tikrai ganėtinai ilgą laiko tarpą. Be to, toms, kurių įsitikinimu mažam kūdikėliui yra nepatogu būti autokėdutėje yra alternatyva ax.gif juk kai kurių vežimų lopšiukai taip pat gali būti tvirtinami automobilyje.
super_wife
QUOTE(Shatura @ 2009 07 19, 22:22)
Zinoma jus visos teisios, bet mes parsivezem mazaja lopsiuke nuo vezimelio, nes finansai neleido pirktis autokedutes pritaikytos vaikui iki 6 men (t.y. iki kol sedet gali). o kodel jum parupo kitiem zmonem proto ikrest?  4u.gif
*

Cia galiu pasakyti,kad galima nusipirkti ir deveta,vistiek jeigu turite automobili veziosite kudiki,nejau kiek viena karta lopsiuke? g.gif As galiu pasakyti,kad mano nestumas tik ipusetas,bet esu tikra,kad vesiuos tik keduteje,pirkti nereikes,sese atiduos savo,bet ne tame esme,jeigu ir reiketu pirkti butinai pirkciau.Labai aktuali tema manau!
Maia
QUOTE(valerija90 @ 2009 07 21, 16:07)
Cia galiu pasakyti,kad galima nusipirkti ir deveta,vistiek jeigu turite automobili veziosite kudiki,nejau kiek viena karta lopsiuke? g.gif As galiu pasakyti,kad mano nestumas tik ipusetas,bet esu tikra,kad vesiuos tik keduteje,pirkti nereikes,sese atiduos savo,bet ne tame esme,jeigu ir reiketu pirkti butinai pirkciau.Labai aktuali tema manau!
*

oi,as ir neisisvaizduoju,kaip galima vezioti visus puse metu leliuka ne autokeduteje blink.gif
na,gerai,as pati pirmaji karta,kai vaziavome namo is ligonines,laikiau maziuka rankose,bet tikdel to, kad dar kedutes neturejom, ir kad buvo iviniotas i dekiuka,nes salta buvo, tai niekiap nebuciau ipakavusi i autokedute,bet dabar be autokedutes ne zingsnio.
_Foxy_
Važiavimui automobiliu turėsime kėdutę, tačiau iš ligoninės parsivešime lopšyje, nes vaiko ilgiau nei pusvalandį laikyti kėdutėje gydytojai neleidžia, o mums kelionė truks 3,5 valandos.
Shatura
QUOTE(Tomulyte @ 2009 07 20, 08:24)
Kodėl man parūpo?Hmmm g.gif Gal tiesiog neparūpo proto įkrėst,paprasčiausiai pagalvoju galbūt nemaža dalis iš vis nesidomi tokiu dalyku kaip parvežimas namo 4u.gif Užtat ir trūksta žinių.
Man tiesiog kraupiai atrodo kūdikis ar vaikas ne kėdutėje. Ne kartą mačiau kai gale važiuojančiame automobilyje siaučia pusantrų metų vaikiukas.Man baisu pagalvot,o jeigu.... Ne kartą buvo mintis paskambinti į policiją,bet čia Lietuva-čia lietūs lyja.Netikiu,kad jie sureaguos ar nubaus tėvus 4u.gif Būtų tarkim Vokietija,tai maža tėvams nepasirodytų 4u.gif
*

na 1,5 metu musiske tikrai nelakstys po masina biggrin.gif kedute skirta sedinciam vaikui mes turim. mums atidave. is dalies del to nepirkom kitos, skirtos naujagimiams. Jei butu teke pirkt, tai butume isirinke tinkama. Dabar jau tiek ir beliko mums vazinetis :

QUOTE(Tomulyte @ 2009 07 20, 14:16)
Kas liečia taxi,tai paskambinus išsikviesti reikia jų klausti ar turi autokėdučių mirksiukas.gif Kad kūdikiams dauguma firmų turi,tai galiu garantuoti tongue.gif  Tik nežinau,ar būtent turi su tais spec.įdėkliukais naujagimiams. Blogiausiu atveju įdėkliuką galima ir nusipirkti atskirai.Kainuoja kažkur apie 20lt. Nemanau,kad tėveliai labai jau nubiednėtų 4u.gif
*

O kas cia per idekliukai? g.gif
Daugiaziede
Parsivezem masina ir mano glebyje salia sirdies... smile.gif
musiushka
manau kad kedutes ne veltui ir ne be reikao sukurtos. thumbup.gif
Isila
man vis dar keista, kad kažkam kyla klausimas kaip tą vaiką parsivežti ir dar galimas atsakymas, kad ne autokėdutėje ar spec. protaikytame lopšyje.

Dėvėtą autokėdutę-nešynę tikrai galima iki 100lt nusipirkti.
musiushka
be to galite pasidometi, juk aplink tiek daug jau esamu mayciu kurios galbut savo maziuku kedutes laiko rusyje ir mielai padovanotu ar paskolytu. 4u.gif thumbup.gif
seava
gera tema thumbup.gif gal kiek griezta pradzia tik biggrin.gif , bet tikrai naudinga.
pirmaji leliuka vezem ne keduteje, tada niekas nepatare,pati nesugalvojau,o ir nelabai matytas daiktas buvo ta kedute.
o antraji butinai su kedute,jei jau irodyta ,kad taip saugiau,kam rizikuot savo vaikais.
nestumo vidurys, nedaug dar ir masciau apie parsivezima, bet girdejau,kad cia Anglijoje net ir neisleidzia is ligonines jei neturi kedutes.
musiushka
thumbup.gif drinks_cheers.gif
googa
Vešimės tik autokėdutėje. O matant, kaip vaikai ant galinės sėdynės neprisegti laksto ar pas mamą ant rankų sėdi, tikrai visuomet norisi pasukti policijai gun_bandana.gif devil.gif
sagute2
Autokedute kad ir nauja galima rasti nebrangia. Mes pirkom vos daugiau nei uz 100 lt. O kad jos yra iki 14 kg tai butent kad mazdaug iki tiek, bet is tikruju tai daugiau reklaminis triukas. Maniskis jau 6 men vos telpa, kojos kabo, o kai prisegtas prie auto sedynes, tai kojos i ja remiasi. Del saugumo kedutese yra beveik sedima pozicija, del to kelia tiek dvejoniu tevams. mes irgi bijojom vezt, tai del sventos ramybes po pirmu sluoksniu i ta dauba pridejom paluciu kad kampas nebutu toks status, iki siol taip veziojam, ir vaikui patogiau ir saugu ir mums ramu. 4u.gif
bigliuke
Sveikos,
mes planuojame savo maziuka parsivezti autokeduteje ir tik taip! Nes kiek zinau, yra kedutes kurios skirtos kudikiams nuo 0 iki 9 kg, tad tokia ir turime 4u.gif
musiushka
jei ne paslaptis kiek kainuoja?
beje o nera universalios?reikia pirkti pagal vaiko svori? blush2.gif
marytyy
Aha as irgi nesupratau keliu cia tu keduciu reikes???.... Juk vaikas nuolat auga ir sunkeja. doh.gif
VaiPė
Iki pusės metukų (daugumai ir ilgiau) reikia vienos. Tuomet kitos.Ji jau ilgam laikui būna mirksiukas.gif

Aš kėdutę,kuri tinkama nuo gimimo,naudoju dar ir dabar mirksiukas.gif Pas vyrą mašinoj,jau išbandėm ir naują,skirtą nuo 9 mėnesių ax.gif
musiushka
ajsku ax.gif
o tai nezinau nieko , na tikiuosi kad iki kol sulauksime maziuko jau zinosiu viska ka turi zinoti gera mama
Shatura
QUOTE(seava @ 2009 07 24, 13:52)
gera tema thumbup.gif  gal kiek griezta pradzia tik biggrin.gif , bet tikrai naudinga.
pirmaji leliuka vezem ne keduteje, tada niekas nepatare,pati nesugalvojau,o ir nelabai matytas daiktas buvo ta kedute.
o antraji butinai su kedute,jei jau irodyta ,kad taip saugiau,kam rizikuot savo vaikais.
nestumo vidurys, nedaug dar ir masciau apie parsivezima, bet girdejau,kad cia Anglijoje net ir neisleidzia is ligonines jei neturi kedutes.
*

drinks_cheers.gif
maumė
Na mes irgi be nuosavos mašinos iki šiol galvojome parsivežti taxi lopšiuke.. blush2.gif bet dabar sužinojau, kad taxi galima su kėdute išsikviest, tai ko gero taip ir darysim. Gal kas žino ar ten jos tinka naujagimiams, gal vežėte kas nors?Nes nlb žinau kas tas įdėkliukas? blush2.gif
maidala
Galiu pasakyti kad Kaune 2 ligonineje neatiduoda vaikucio jei neturi autokedutes arba lopsio. Mes autokedute isigijom dar kai lelyte pilvelyje buvo, bet visgi vyras nenorejo vezti jos pusiau sedom (autokedutes padetis nera gulima), todel parsivezimo diena nupirko specialu lopsiuka ir jame parsivezem lelyte. Del saugumo as nesu patenkinta, bet visgi tai tarpinis variantas tarp kedutes ir "ant ranku"
1mamyte
QUOTE(maidala @ 2009 07 28, 15:38)
Galiu pasakyti kad Kaune 2 ligonineje neatiduoda vaikucio jei neturi autokedutes arba lopsio. Mes autokedute isigijom dar kai lelyte pilvelyje buvo, bet visgi vyras nenorejo vezti jos pusiau sedom (autokedutes padetis nera gulima), todel parsivezimo diena nupirko specialu lopsiuka ir jame parsivezem lelyte. Del saugumo as nesu patenkinta, bet visgi tai tarpinis variantas tarp kedutes ir "ant ranku"
*

Vilniuje, nieks neziurejo kaip vaika issiveziau, tik turi buti kas parves. Veziau autokeduteje, man nepatinka kaip vaikas joje pusiau gulom sedi, atrodo, kad jam nepatogu, sudribes kazkoks, kam toliau reikia vesti. Kai pagimdziau kedutes neturejau, tai pasiskolinau, kad parveztume namo leliu.
maumė
QUOTE(maidala @ 2009 07 28, 15:38)
*

Bet turbūt lopšiukas nuo vežimėlio netinka.. o kaži jei taxi išsikvieti su ta kėdute? Jie eina ir pažiūri, ar kaip?
Shatura
as nesuprantu, kaip gali neleist issivezt vaiko blink.gif juk ne ju reikalas ziureti, kaip jis vezamas. Beje, mus neseniai buvo sustabdziusi policija. nieko nesake, kad lopsiuke vezemes mazaja.
maumė
QUOTE(Shatura @ 2009 07 28, 22:03)
as nesuprantu, kaip gali neleist issivezt vaiko  blink.gif  juk ne ju reikalas ziureti, kaip jis vezamas.
*

man irgi tai labai keistai atrodo - o gal tą vaiką aš parsinešiu ant rankų, gal netoli gyvenu, pvz. mirksiukas.gif
VaiPė
Na,aš manau,kad kuo griežčiau kontroliuos šitą reikalą,tuo tėvėliai atsakingiau žiūrės į šitą dalyką.
stauskute
Bet turbūt lopšiukas nuo vežimėlio netinka.. o kaži jei taxi išsikvieti su ta kėdute? Jie eina ir pažiūri, ar kaip?
*

[/quote]

O tai kaip su tais lopšiais, kurie tvirtinami mašinoje saugos diržais?
Kažkaip man atrodo, kad šitoks lopšys yra tinkamas g.gif Ar aš klystu?
Jurg1t4
Mes tai galvojam su kuo geriau parsivest, ar su autom. kedute ar su lopseliu... blush2.gif nestuke.gif
googa
Vešimės autokedutėje - ten yra spec. įdėkliukas naujagimiams mirksiukas.gif
mazuliuke:)
Vesimes autokedutej, nes siuo metu tokie asilai keliuose, kad siaubas, asmeniskai pati viena diena vairavau ir vos du kartus nepatekau i avarija ir tikrai ne del mano kaltes, net salia sededamas vyras buvo pakraupes.
o kuriom mamytem atrodo, kad ten vaikeliui bus nepatogu, tai manau, jei atstumas nedidelis, tai nera tame labai didele problema, jei nera spec deklo, galima juk kazka ikloti, pas mus yra tas deklas, bet manau tiesiu dar kazka
musiushka
dabar tiek visko sukurta maziukams nemanau kad jiems nepatogu..taciau saugu tai tikrai..juk taisykles ir priemones ivairios ne be reikalo sukurtos..matyt is skaudzios patirties ax.gif
Kutveliukas
Idomiai cia diskutuojat, vienos labai ramiai, tiesiog pasako nuomone, o kitos net arsiai doh.gif

Tai as busiu tada bloga mama nes parsivesiu ne autokeduteje, nes tikrai neturiu pinigu pirkti kedutes dar ir naujagimiui (kitos raso kad kainuoja nedau - apie 100lt, na kam nedaug, o kam tai dideli pinigai), kai jau sedes, sodinsiu i kedute, o iki to laiko nemanau, kad reikes labai kur vazineti man su mazute, o dar kai nuo ligonines iki mano namu 3 minutes tai tuo labiau...

Peikit, keikit, skambinkit policijom, is anksto praneskit, darykit ka norit, tiesiog viskas atsiremia i pinigus... naujagimiams tikrai yra visko sociai, tik ne pas visas kisenes pilnos...
Vilmux
QUOTE(Kutveliukas @ 2009 08 08, 11:25)
Tai as busiu tada bloga mama nes parsivesiu ne autokeduteje, nes tikrai neturiu pinigu pirkti kedutes dar ir naujagimiui ... o dar kai nuo ligonines iki mano namu 3 minutes tai tuo labiau...

Peikit, keikit, skambinkit policijom, is anksto praneskit, darykit ka norit, tiesiog viskas atsiremia i pinigus... naujagimiams tikrai yra visko sociai, tik ne pas visas kisenes pilnos...
*

Kartais ir 1 minutės užtenka, kad įvyktų nelaimė... Ir pasiteisinimas, kad nėra lėšų manau tikrai nieko vertas - jeigu važinėjate mašina, vadinasi turite pinigų degalams, o vaiko saugumui nėra? Geriau jau nupirkti kad ir padėvėtą kėdutę (tikrai galima rasti ir už 40-50 Lt), nei pataupyti ir paskui graužtis visą likusį gyvenimą, jeigu kas nors (tfu tfu tfu) nutiktų.
Ruutta
Dairėmės šiandi kėdutės, bet man pasirodė, kad ta naujagimio net ir su įdėklu specialiu vis tiek per daug "sėdima" kaip tokiam mažiukui vaikui unsure.gif Manau, kad reikės dar ten tikrai kažką tiesti, kad nugarytė tiesesnė būtų g.gif
Kutveliukas
QUOTE(Vilmux @ 2009 08 08, 16:10)
Kartais ir 1 minutės užtenka, kad įvyktų nelaimė... Ir pasiteisinimas, kad nėra lėšų manau tikrai nieko vertas - jeigu važinėjate mašina, vadinasi turite pinigų degalams, o vaiko saugumui nėra? Geriau jau nupirkti kad ir padėvėtą kėdutę (tikrai galima rasti ir už 40-50 Lt), nei pataupyti ir paskui graužtis visą likusį gyvenimą, jeigu kas nors (tfu tfu tfu) nutiktų.
*

del vieno karto kad parsivezti kudiki sumoketi papildomus pinigus? na jau ne, jei lemta ivykti nelaimei, ji ivyks bet kokiu atveju, nepades nei kedutes "nei pagalvem apramstytas, ar dar ciuzinys patiestas", plyta ant galvos uzkris kai is masinos islipsi, o ka tada pirkt kad taip nenutiktu? tarkim kad nepaslysciau eidama su vaiki jau is masinos islipus? juk kedute tada nepades?
galima paprastam lopsiuky parsivesti ir nieko ciudniau neatsitiks
Vilmux
Yra ir kitas posakis: jeigu lemta nuskęsti, tai niekad gaisre nežūsi mirksiukas.gif
Tikrai linkiu, kad sėkmingai parsivežtum savo vaiką, bet aš savuoju taip nerizikuočiau schmoll.gif

O šiaip vienam kartui ir pasiskolinti kėdutę galima - čia jau tik atsakingumo ir požiūrio į vaiko saugumą reikalas.
Ruutta
QUOTE(Kutveliukas @ 2009 08 08, 16:30)
del vieno karto kad parsivezti kudiki sumoketi papildomus pinigus? na jau ne, jei lemta ivykti nelaimei, ji ivyks bet kokiu atveju, nepades nei kedutes "nei pagalvem apramstytas, ar dar ciuzinys patiestas", plyta ant galvos uzkris kai is masinos islipsi, o ka tada pirkt kad taip nenutiktu? tarkim kad nepaslysciau eidama su vaiki jau is masinos islipus? juk kedute tada nepades?
galima paprastam lopsiuky parsivesti ir nieko ciudniau neatsitiks
*

Tai jeigu tik trys minutės kelio tai gal geriau iš viso nerizikuoti mašina vaikučio parsivežti be kėdutės, tada galima tiesiog pareiti su juo vežimuke ar ant rankų iki namų g.gif
Be kėdutės nelabai vežčiau, ar ilgai, ar trumpai važiuot 4u.gif Būna iki kitos gatvės parduotuvėn važiuojam, kai daug ir sunkiai pirkt reikia, ir tai būna koks durnius važiuoja taip, kad stabdyt reikia dar ir kaip doh.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.