Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Lakas dekupažo darbams
Supermamų klubas > Mūsų namai > Rankdarbiai > Dekupažas
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Midnattssola
Sveikos panelės smile.gif
aš dar tik pradedančioji dekupaže ir turiu klausimėlį smile.gif
o jūs arbatines lakuojate tiesiog akriliniu laku vandens pagrindu, ar kažkokiu specialiu atspariu drėgmei? nes dažniausiai arbatinės stovi virtuvėje, tai gal geriau tuo atspariu lakuoti? o koks yra atsparus drėgmei ir karsčiui? bet kad nebūtų koks kenksmingas ir būtų saugu laikyti virtuvėje... smile.gif

o kuo lakuojate jeigu daiktas turi sąlytį su maistu? koks lakas tinkamas?
88888888
Siai dienai man rodos vienintelis tinkantis salyciui su maistu yra DECOPATCH lakas
Paskaitykit cia .

I JONSTONES butinai atkreipkit demesi ,nes dezutes visiskai vienodos ,o lakai yra skirtingi ,yra vandens pagrindu ir yra poliuretaninis .(Jei kam reiktu poliuretaninio ,turiu visa pilna ,galiu papilstyti biggrin.gif ).Ir dar neskubekit jais lakuoti baltu daiktu ,nes jie duoda lengva geltonuma daugiau patepus .

O vaikiskiems baldams yra lakas
user posted image
kaip rašo- bekvapis, skirtas dekoratyviniam vaikiškų baldų, medinių elementų dažymui lopšeliuose, darželiuose ir kt.patalpose.(pacioj pradzioj temos jis parodytas ).
Midnattssola
[quote=88888888,2009 09 30, 10:33]
Siai dienai man rodos vienintelis tinkantis salyciui su maistu yra DECOPATCH lakas
Paskaitykit cia .

o kur galima tokį įsigyti? nes noriu dekupuoti druskinę ir arbatinę, o visų juk kažkaip irgi reik sutvarkyti, tai galvojau riek lakuoti, ar jųs kaip nors kitaip darot?
88888888
Ju yra rankdarbiu prekiu parduotuvese ,gal ne visose .Vilniuje yra Staipos parduotuvese .
Juk druskines vidaus nelakuosit ,o is isores galima ir akriliniu lakuoti .Taip pat ir arbatine .Na ,nebent norit ,kad jos butu jau labai "sveikos " biggrin.gif
Tas mazas indelis kainuoja kazkur apie 25 litus.
argutiene
QUOTE(Midnattssola @ 2009 09 30, 10:35)
o kur galima tokį įsigyti? nes noriu dekupuoti druskinę ir arbatinę, o visų juk kažkaip irgi reik sutvarkyti, tai galvojau riek lakuoti, ar jųs kaip nors kitaip darot?
*

Mano manymu, tai druskinės vidaus lakavimas, visai nelogiškas dalykas, gi druska ėdikė-graužikė ilgainiui, bet kokį laką gali išgraužt. g.gif
Midnattssola
QUOTE(argutiene @ 2009 09 30, 10:46)
Mano manymu, tai druskinės vidaus lakavimas, visai nelogiškas dalykas, gi druska ėdikė-graužikė ilgainiui, bet kokį laką gali išgraužt.  g.gif
*

na pagalvojus gal čia ir perlenkiau lazdą smile.gif
tai jūs tiesiog gražiai vidų nušlifuojat ir viskas?

o kaip dėl drėgmei ir karščiui atsparaus lako? ar galima tą saunom skirtą laką naudoti daiktams, kurie bus virtuvėje?
campari*
Merginos nudekupazinau taburetke, ir nupurskiau su laku is senuku skirtu automobiliams, bei po to "sugalvojau" dalakuoti su akriliniu ir blyn mano nelaimei, jisai baltais plemais ant virsaus ir liko sad.gif dabar nebezinau ka daryt? nusveist su svitriniu ir lakuot vel su tuom purskiamu automobiliniu ar ka? patarkit, nes paciai patinka piesinukas skilimas, tik va tas lakas baltas akis bado juodai... sad.gif patarkit ka daryt, aciu labai.

4u.gif
Baronka
QUOTE(88888888 @ 2009 09 30, 10:33)
I JONSTONES butinai atkreipkit demesi ,nes dezutes visiskai vienodos ,o lakai yra skirtingi ,yra vandens pagrindu ir yra poliuretaninis .(Jei kam reiktu poliuretaninio ,turiu visa pilna ,galiu papilstyti  biggrin.gif ).Ir dar neskubekit jais lakuoti baltu daiktu ,nes jie duoda lengva  geltonuma daugiau patepus .
*

Johnstones man dave sunku, o ne lengva geltonuma, esu tokia supykus, kad net nenoriu i to lako puse paziuret biggrin.gif
*Cerise
Kokia puiki temelė, kaip tik vienas klausimas mane kankina. Jau visą savaitę vis žiūrinėju įvairius puslapius, domiuosi dekupažu ir vis mąstau, kokias priemones pirkti. Kadangi esu tik vargšė studenčiukė, taigi sau leisti itin daug negaliu ir tų, skirtų dekupažiniams kol kas pirkti nenoriu (kiek žiūrėjau jos brangesnės). Pasirausiau namie sandėliuke ir radau šį laką. Pasakykit, mielosios, ar jis tinka? 4u.gif
campari*
As toki naudojau kai kuriem daiktams tiko, o kitiems storiau uztepus liko baltas nepavirto skaidriu kaip kad turetu, tad kaip sakant atsargiai wink.gif as tai naudoju pruskiama automobiliu laba is senuku, banke apie 12 lt kainuoja, purskiasi is toliau, kad nesubegtu, labai patogus dalykas biggrin.gif
campari*
Ir dar norejau paklausti kazkuri mamyte rase, kad nulakavus reik pasveisti su svirtiniu ir vel lakuoti kad lygiai gautusi, tai idomu kokio nr svitrini naudojat pasveisti uzlakuotam daikteliui, kad po to vel ji lakuot?? aciu 4u.gif
adatiene
Sakykite o dažus perkate tik specialius dekupažui, ar yra kokių nors pigesnių Senukuose g.gif
*Cerise
Kiek aš skaitinėjausi, tai daug kas rašė, jog perka Senukuose dažus, lakus smile.gif Pati vakar buvau nuvažiavusi ten, norėjau nusipirkti dažus, bet nuo gausybės apsisuko galva ir nebežinojau, ką išsirinkti, todėl nusprendžiau grįžti namo, dar karta pasidomėti kitų patirtimi, pasiskaitinėti, o po to vėl važiuoti pirkt smile.gif
88888888
QUOTE(Baronka @ 2009 10 02, 10:23)
Johnstones man dave sunku, o ne lengva geltonuma, esu tokia supykus, kad net nenoriu i to lako puse paziuret biggrin.gif
*

Jei daug sluoksniu tai zinoma .Norint isgauti "ledini" pavirsiu galima daug kartu lakuoti su kitais ,kurie negeltonina ,o paskutini deti JOHNSTONS ,kad butu blizgu .
Man pvz J. labai patinka tuo ,kad jis labai islygina .Ant tamsios dezutes dazant maziausiai 6 sluoksnius ,pavirsius gaunasi kaip ledas thumbup.gif Ir jis labai greiti dziusta .Na ,bet kiek zmoniu ,tiek nuomoniu mirksiukas.gif
QUOTE(campari* @ 2009 10 02, 13:48)
Ir dar norejau paklausti kazkuri mamyte rase, kad nulakavus reik pasveisti su svirtiniu ir vel lakuoti kad lygiai gautusi, tai idomu kokio nr svitrini naudojat pasveisti uzlakuotam daikteliui, kad po to vel ji lakuot?? aciu 4u.gif
*

Pati svelniausia mirksiukas.gif
QUOTE(adatiene @ 2009 10 02, 14:05)
Sakykite o dažus perkate tik specialius dekupažui, ar yra kokių nors pigesnių Senukuose g.gif
*

As perku Senukuose baltus ir paskui dazau su pigmentais .Bet pvz metalic spalvytes ar kokia bordo ar turkio perku dailininku prekese.
adatiene
Ačiū už patarimą 4u.gif
campari*
as ir perku senukuose sadolin akrilinius baltus, o seip kokias imantresnes spalvytes dailinku arba dekupazo reikmenu parduotuvese, seip dailininku reikmenyse dazai daug pigesni, nei silver cityje tokie patys mazdaug ant 10 lt (pirkau dramblio kaulo spalva), ir mediniai remeliai pigesni nei dekupazinese wink.gif
*Cerise
campari* ačiū Jums už patarimus mirksiukas.gif
adatiene
Norėjau paklausti, kokiu laku tepti po dvikomponenčio sendinimo g.gif . Skaičiau, kad po šio sendinimo lakas vandens pagrindu netinka reikia alkoholinio. Patarkite kokiu laku geriau lakuoti ax.gif
adatiene
Aš sendinau su Antika I ir Antika II RH priemonėmis
malena44
ar buna senukuose pirkti dvikomponentes skaldymo priemones?
efauto
QUOTE(malena44 @ 2009 10 05, 16:26)
ar buna senukuose pirkti dvikomponentes skaldymo priemones?
*

nebuna.
agners
Sveikos,

O bet kokios sendinimo priemones galima rasti senukuose, na as tik pradedanti tai man butu gerai rasti net ir vienkomponentes krakles 4u.gif
Eve-line
QUOTE(agners @ 2009 10 06, 13:59)
Sveikos,

O bet kokios sendinimo priemones galima rasti senukuose, na as tik pradedanti tai man butu gerai rasti net ir vienkomponentes krakles  4u.gif
*

as vakar pirkau Sadolin laka, duodanti skeldejimo efekta. Isbandziau - patiko bigsmile.gif kaip pradedanciai man tiko. kaina 24lt.

beje, ermitaze dazams (dazams-pigmentams) (akriliniems taip pat) 30proc akcija. mirksiukas.gif
hamiuke
QUOTE(Eve-line @ 2009 10 06, 14:07)
as vakar pirkau Sadolin laka, duodanti skeldejimo efekta. Isbandziau - patiko  bigsmile.gif kaip pradedanciai man tiko. kaina 24lt.

gal galėtum parodyti kaip atrodo tas lakas 4u.gif dabar kaip tik renkuosi kokį pirkti blush2.gif ir jei nesunku, parodyk savo darbelį padarytą su juo ax.gif 4u.gif
agners
ir man butu labai idomu, nes ten jau teko vaikscioti prideta kalnais, jei nori rasti tai skaityk kiekvienos prekes aprasyma 4u.gif
Eve-line
QUOTE(hamiuke @ 2009 10 07, 09:07)
gal galėtum parodyti kaip atrodo tas lakas  4u.gif  dabar kaip tik renkuosi kokį pirkti  blush2.gif  ir jei nesunku, parodyk savo darbelį padarytą su juo  ax.gif  4u.gif
*

as pirkau toki, kur parodytas is desines trecias paveiksliukas http://www.decoartele.lt/sendinimas1.html

cia gal geriau matosi http://keep4u.ru/full/071029/c81e6cf350e7e29d3b/jpg http://keep4u.ru/full/071029/12109c3a0dae7460e1/jpg

dar ka radau apie ta laka:
"Корица делала так:
1.нанесла слой коричневой краски(губкой),
2.после высыхания краски нанесла кистью лак,
3.как только он схватился буквально чуть-чуть(минут через 15 или меньше, если слой лака тонкий), нанесла второй слой краски губкой.
трещины стали появляться практически сразу. потом подсушила феном. где было больше краски(светлой) и где дольше сушила феном, трещинки получились крупней(фото слева внизу), где слой краски был почти прозрачным, трещинки получились очень мелкими(фото справа)."
http://keep4u.ru/full/071029/b414244700891d05db/jpg
http://keep4u.ru/full/071029/3e2ae034d7dc2d9940/jpg

Eve-line
koki laka naudojat is senuku, kad butu visiskai bespalvis?
nupirkau kazkoki ir pasirodo kiek tamsina doh.gif o man reikia skaidraus...
Papildyta:

sakykit ar sis lakas su spalva? mastau.gif

user posted image
lukasta
QUOTE(Eve-line @ 2009 10 11, 20:57)
koki laka naudojat is senuku, kad butu visiskai bespalvis?
nupirkau kazkoki ir pasirodo kiek tamsina  doh.gif  o man reikia skaidraus...
Papildyta:
*

nusipirkau aš tokį laką servetėlėms klijuoti (žinoma šičia patarimų pasiskaičius) tai labai patenkinta, puikiai klijuoja ir netamsina, o vieną darbelį jau kokiais 8 sluoksniais padengiau, taip pat nepatamsėjo.
Nuotaikinga
QUOTE(Eve-line @ 2009 10 11, 20:57)

user posted image

Ne. Jis skaidrus, ir bespalvis.

Pati toki naudoju, tik turiu ir melynu, ir saliu dangteliais.

Zaliu - blizgus, melynu matinis.

Blizgiu dengiame darbeli, akd jis igautu tauraus "gilumo", juo galima dengti kelis kartus.
Matinis paprastai skirtas padengti paskutiniam sluoksniui,kad "nugesinti" nenorima blizgesi.
Matiniu padengus kelis kartus savo dekoruota darba -jis pasidarytu nebe grazus, nes lakas pasleptu visa spalvu ryskuma, ir is patirties sakau (karta supaniojau skubedama lakus) - vaizdas nebus grazus, ir pataisyti nebegalesi.

O siaip - tai vienas normalesniu uz prieinama kaina Senuku laku dekupazui thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(Eve-line @ 2009 10 07, 14:14)

Vau thumbup.gif Kokia gera pamokele kaip nauadojant laka gauti vienkomponencio skeldejimo efekta drinks_cheers.gif

Labai gera cia informacija isknisai interneto paltybese thumbup.gif
Eve-line
aciu uz atsakymus 4u.gif
evaneva
Gal zinote koki akrilini matini laka, kad butu su apsauga nuo saules spinduliu? o gal akriliniu tokiu visai nebuna?
Beja, kaip manote kuris lakas geresnis: johnstones ar tas su melynu dangteliu?
Johnstones turiu blizgu, tai jis man negeltonuoja, kaip cia kazkas minejo, lakuoju gal kokius 5 sluoksnius. Cia matinis gal geltonuoja?
Nnz koki matini isigyti g.gif
-->BLOOONDINKA<--
ar kas bande si laka? http://www.senukai.lt/p.php/pavirsiaus-pad...st_tab=articles
Zadu pirkt,bet atbegau cia pirma pasiklaust ax.gif
Borri
Turiu tos pačios firmos, skirta dažyti įvariems paviršiams, tai limpa... Laukiu, kol pasibaigs, pirksių tą žaliu dangteliu bigsmile.gif
Ugniaplaukė
O gal kas aptiko laka tinkama salyciui su maistu? Dekoruoju padekla ir noreciau ant jo padeti vaisiu smile.gif
Midnattssola
QUOTE(Ugniaplaukė @ 2009 10 20, 14:44)
O gal kas aptiko laka tinkama salyciui su maistu? Dekoruoju padekla ir noreciau ant jo padeti vaisiu smile.gif
*

kažkurioje temoje esu radusi tokį:

http://www.supermama.lt/forumas/index.php?...75429&st=96

Ju yra rankdarbiu prekiu parduotuvese ,gal ne visose .Vilniuje yra Staipos parduotuvese .
Ugniaplaukė
aciu, bet ten ne lakas, o klijai smile.gif
o laka aptikau cia, is to paties tinklalapio:
http://www.jestique.co.uk/product_info.php...;products_id=40

tikiuosi, Staipoje rasiu smile.gif
Indrutia
Sveikos smile.gif siuo metu turiu toki laka http://www.dekostudija.lt/product_info.php...c215550c2d42523
na ir kadangi is jau baiginejasi, noreciau nusipirkti ka kito. ir kaip suprantu perkant senukuose bus daug pigiau. kiek cia paskaitinejau, manau man tiktu sis: user posted image
Jis kaip suprantu matinis? noriu paklausti ar jis tiks naudoti po stamperia firmos dvikomponencio sendinimo lako? ar jis turi kvapa? kiek mazdaug laiko dziusta vienas sluoksnis? ir man dar labai svarbu, kad lakas butu atsparus karsciui, ar siis toks? na r siaip kuo "ypatingesni" dekupazo parduotuvese pardavinejami lakai nuo siu senukuose? 4u.gif labai aciu uz atsakymus smile.gif
Kirameki
Kokiu laku lakuojate padėkliukus po puodeliais?
neraida
QUOTE(Kirameki @ 2009 10 25, 17:30)
Kokiu laku lakuojate padėkliukus po puodeliais?
*

lakuoja pirtiniu laku, kuris atsparus karščiui. perku senukuose 4u.gif
Indrutia
ar kas nors galetu man atsakyti i klausimus rolleyes.gif blush2.gif o kad butu karsciui atsparus tinka tik tie pirtiniai?
kvartetas
kiek zinau pirtims skirti tinka. dar kitas budas kad lakuot jau turimu akriliniu laku tik paskutini sluoksni nupurksti sintetiniu laku, tada pavirsius bus atsparus karsciui. 4u.gif
Kirameki
Ačiū 4u.gif
Indrutia
QUOTE(kvartetas @ 2009 10 25, 23:20)
kiek zinau pirtims skirti tinka. dar kitas budas kad lakuot jau turimu akriliniu laku tik paskutini sluoksni nupurksti sintetiniu laku, tada pavirsius bus atsparus karsciui. 4u.gif
*

as cia kiek paskaiciusi supratau kad sintetinis lakas tai purskiamas? o idomu kas pigiau tas sintetinis ar pirties?
ir gal galit pakomentuoti apie ta su melynu dangteliu ar is man tiks pagal mano norus kaip as ten rasiau smile.gif
adatiene
Sveiki, norėjau paklausti ar tas sintetinis turškiamas lakas tinka padėklams, padėkliukams, ant kurių bus dedami karšti indai. Ar vis tik reikia kokio kito lako g.gif ?
Eve-line
Klausimas: kiek laiko dziuna Jums 3-4 lako sluoksniai? Lakuoju aliejiniui laku ir jis net po savaites neisdziuna doh.gif paemus daikta lieka ispaudai doh.gif sugadinau vakar keleta darbu verysad.gif ka daryt?

4u.gif
kristule666
sveikos, na ir as pradedu po truputi bandyti, tik ne ant daiktu, o ant kartono. bandau priemone: kaip prilimpa, kaip lakuojasi.
tai va ir susiduriau su problemele. aisku nieko brangaus nesugadinau:)
ar tinka ant sintetinio purskiamo lako pabaigimui akrilinis?.kazkodel man servetele sugarbanojo.o gal daryk nedarius vistiek servetele truputi buna pasigarbanojus?na nebus kaip atvirute lygi lygi?/
mat nesu ciupinejus darbeliu , ir is arti nemacius. ax.gif
aciu
Aprily
Sveikos, kur galetu isigyti akrilini purskiama laka? 4u.gif
dajne
QUOTE(Dovė* @ 2009 11 01, 01:37)
Sveikos, kur galetu isigyti akrilini purskiama laka? 4u.gif
*

Senukuose būna 4u.gif
88888888
Prie automobiliniu prekiu buna ,kur dazai ax.gif
Glidė
DEL LAKO PATARIMU NORECIAU

Zodziu noretusi patyrusiu patarimo. Nes niekur nerandu normaliai susistemintos info. Tarkim:
Dvikomponentis sendinimas - koki laka naudoti? vaitspiritini ar vandens pagrindu? Kiek zinau rekomenduojama vaitspiritini, pradziai nupurksti kad porporina neisplauktu lakuojant, o paskui galima ir teptuku sekancius sluoksnius, bet jokiu budu po purskimo netepti vandeninio lako, nes po kiek laiko nusilupti gali visas sluoksnis.
Vienkonponentis - nesvarbu koki?
Padeklai, padekliukai - is patirties - saunu lakas pakankamai ilgai dziuna, man jis nepatiko, ka tokiu atveju lakuoti kad butu atsparus karsciui ir nepriliptu? Vaitspiritinis?
lako spalva - kokie parametrai ant dezutes parodo kad lakas gali suteikti atspalvi?

Ar girdeje ir bande kas ZAR laka (Rowan best)?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.