Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Dėl lopšelio- darželio lankymo valandų?
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Vaikų darželiai
Ramunėlė*
tiesiog susidomėjau. Vedu savo vaiką i lopšelį. Nueinu 8 val ryte, o ten tik 1 vaikas...o kur kiti??? blink.gif , ir nubegi pasiimt 17-05 , o ten kokie 5 vaikai likę- kiti jau namo išėjo. Mes tiesiog su vuru nespėjam...kai pradėsiu dirbti , vaikus ten turėsiu palikt 7,30- o pasiimt, tai galėsiu- 18 val. Idomu daros, kur tėvai dirba, kad jie tiek laisvo laiko turi...Man kažkaip nesmagu, kad mano vaikai vieni , psicologinis momentas- kai vaikai prdeda strsuoti, mol mama neateina. Tiesiog įdomu, kada jus vedat vaikus. Jei apklausoje nera Jūsų varianto, parašykite savo. Ačiū smile.gif
Zuika1
Pas mus panaši padėtis. Atvedame 7.45 tai būna kokie 4-5 vaikai, o pasiimu panašiai 17.10, tai visada paskutinį, nors grupėje būna 14 vaikų. Bet kai pasilieka mažai vaikų auklėtojos pačios labiau su jais užsiima ir man tai patinka, nors tiesa jaučiuosi nejaukiai, kai pasiimu paskutinį.
Blobse
Aš nuvesdavau apie 8:30-9 val, o vyras pasiimdavo apie 17 val.
inginė
Kol dar nedirbu, vedu į darželį apie 8.30, o pasiimu 16.15 - 16.30. Pasiimčiau ir vėliau, bet visus vaikus pasiima po 16 val, tai nesinori vienos palikti. Grupėje kol kas yra tik 6 vaikai, iš kurių 5 kasdien ateina.
vaižgantė
Nuvedu 7.40, pasiimu 14.30. Jei aš negaliu, vyriausias sūnus parsiveda (jam 10 m.) ir su ja namie pabūna, kol aš grįžtu. Mano darbas iki pietų.
Manau, kad ilgiau palikti 2 m vaiką yra vaiko psichikos žalojimas.
inginė

O aš manau, kad čia labai individualu. Kitam vaikui didžiausia trauma, kai mama palieka nors 5-10 min. Aišku, nieko nėra geriau, kai mama gali skirti vaikui visą savo laiką ir dėmesį. Jei vaikui darželyje patinka, nėra jokių ašarų, kad mama išeina, tik apie darželį ir šneka - tai koks čia psichikos žalojimas?
Ramunėlė*
Jei turėčiau galimybę, abu mano vaikai per dieną lankytų darželius, tik 3-4 val. pietus miegotų tik namie, o po pietų važiuotume, i kokius tai vaikų lavinimo pamokėles. man taip pat 2 metų vaiką lakyti visą dieną- per daug drąstiška. Na bet tokia realybė, kad teks eit i darbą, ir mano vizijoms sudie.... cry.gif , arba reik turėti laaabia daug pinigų, ir dirbti 0,5 etato. Mums tokios galimybės nebus g.gif
Linnaa
o man darželis tai nieko baisaus .Maniškiai labai noriai keliasi ir 8 val. mes jau darželyje valgom pusryčius , o pasiemu apie 16.30 tai iš darželio išeinam vos ne su ašarom kodėl taip anksti smile.gif smile.gif smile.gif
LUNARIA
musu princas buna darzelyje nuo 8.15 iki 17.30. Irgi pasiimam jau vos ne paskutiniai,del ko aisku vaikas stresuoja,kai mato kaip pas kitus ateina mama-tete,o pas ji dar ne. Bet man ir vyrui darbas iki 17 val.,o po to lekiam kaip beprociai i darzeli ax.gif
laurinute
As nuvedu ant astuoniu o pasiimu 4.Kai atvedu buna ne pirmas ir kai pasiimu buna ne paskutinis
Timbuktu
Mes nuvedam apie 9, pasiemu apie 15.30-16.00 Esu vaiko prieziuros atostoguose, paimciau ir iki miego, bet tada tenka namie kovoti su dviem vaikais cool.gif
*Lina*
nuvedu 7,45-8 pasiimu 16-16,30
Timidity
Į darželį nuvedu 7:30 - 7:45(dažniausiai būna dar viena mergytė), o pasiima močiutė apie 16.00 - 17.00, nes mūsų grupė dirba iki 17.30, o mano darbas tik tada baigiasi, tai nenoriu, kad vestų į prailgintą rolleyes.gif

O dėl psichikos žalojimo, sutinku, kad palikti vaiką pirmomis dienomis visai dienai nelabai gerai, bet paskui, jei tik įpranta, nematau jokių problemų. Miega, žaidžia į lauką eina, ir dar namo nenori važiuot biggrin.gif
Ksana77
Mes kaip kada, praeitais metais ejom apie 8:10, kaip tik pusryciams - beveik visi jau budavo grupeje, o paimdavau apie 17, dazniausiai tokiu metu visi teveliai ir atbega.
Musu darzelis veikia nuo 6 ryto iki berods 18:30 vakaro, tik, aisku, rytais iki 7 val. ir vakarais nuo 18 vaikai buna budinciose grupese
Antilope
Girdėjau ir aš apie tokius darželius kur vaikus atveda prieš 9 val. o pasiima jau nuo kokios 15 val. doh.gif Džaiugiuosi, kad mano mažylis eina visai i kitokią grupę thumbup.gif Atvedu jų apie 8-8.30 val. ir randu jau nemažai vaikučių, o pusryčiams susirenka visa grupė. Auklėtoja prašė vaikučius taip suvesti, kad spėtų iki pusryčių, nes tuoj po pusryčių vyksta pamokėlės ir jei bus vėluojama blaškys vaikų dėmesį. mirksiukas.gif Pasiimti ateinu apie 17 val. ir tikrai ne paskutinį. Na apie kokią 17,30 val. grupėje lieka tik keli vaikučiai , bet dėl to nematau jokios problemos. Net penktadieniais tėvai vaikus pasiima apie 17 val.

Beje, mano dvimetis berniūkštis į darželį bėgte bėga ir nuo ryto nekantrauja.. Nemanau, kad jam sunku darželyje ax.gif
taniai
As vedu dukryte i lopseli 7,30. Ir dazniausiai bunam pirmi. Kartais jau buna dar viena mergaite. O pasiimam 16-16,30 ir musu vaikas buna paskutinis. Ir taip is darbo lekiam kaip akis mato,nes jai be vaikuciu ten nalabai patinka.
Gal kitu vaikuciu teveliai nedirba ir vaikucius atveda trumpama i darzeli. g.gif
Bet jai as nedirbciau tai savo vaiko tikrai i joki darzeli nevesciau 4u.gif
ramyra
Vaika i darzeli nuvedam pries 8 val. Jau buna 5-6 vaikai. O paimu apie 16.30. Kartais viena is pirmuju, kartais buna pats "emimo" metas ir vaikus isgraibsto viena po kito.
JM
Chm....kazkaip keista,negi visos mamos dirba sutrumpinta darbo diena.Atveda kaip apskaiciau 8 val,o pasiima 16-16.30.Nu normaliai dirbant vaziuojant per kamsciaus greiciausia iseitu 17.30..ir tai nelabai doh.gif
barra
Mes nuvedam apie 8- 8.30 val. Pasimti stengiuosi apie 16val. O pas mus vaikus anksciau ateina pasimti mociutes, seneliai, brolis ar sese, todel, kai nueini apie 17 val, vaiku praktiskai jau nebebuna.
Papildyta:
QUOTE(taniai @ 2007 10 07, 21:39)

Bet jai as nedirbciau tai savo vaiko tikrai i joki darzeli nevesciau  4u.gif
*

O kodel tu taip manai? As, nedirbu, o vedu vaika i darzeli. Lai vaikas bendrauja, tobuleja, lavinasi...
Valmiera
Mes dar tik trečia savaitė kaip lankom darželį, tai nuvedu prieš 9 val, nes nuo 9 val. prasideda pamokėlės, o pasiimu po pietų apie 12.30 val. Dabar jau sūnutis pareiškė norą pasilikti miegoti, tai nuo kitos savaitės būsime iki 16.30 val.

QUOTE(barra @ 2007 10 11, 11:31)
O kodel tu taip manai? As, nedirbu, o vedu vaika i darzeli. Lai vaikas bendrauja, tobuleja, lavinasi...
*

drinks_cheers.gif visu 100% sutinku.
moksleive
na mano sesute tetis nuveda 8:30 val.o as pasiemu ja apie 17 val.,o penktadieniais apie 16:30val.nes sutrumpinta diena buna
noanoa
Nuvedu apie 9val.Pasiimu 16.30val.
meškutė_Nida
Nuvedam 6.50, pasiimam 16.30. Kol nedirbau, vesdavau abu pusryčiams (8.30), o dabar, va... Ir visvien mes nebūnam pirmi cool.gif
KreKre
As nuvezu apie 7.30, vaiku jau buna keletas, o pasiimu apie puse sesiu, jei uztrunkam ir atvaziuoju sesta ar kelios min po sesiu, vaiku jau nebuna, lieka tik viena maniske. O lopsiukas dirba nuo 7 iki 19
juoduke
mūsų darželis dirba nuo 6:30 iki 18:30, o vat grupė mūsų dirba nuo 7:30 iki 18:00. vedu visa laiką ant 8, kartais būna biški po 8. o apie 17:00 pasiimu arba biški po 5. na kaip išeina. O kai ateinu tai sako kodėl atejei anksti , kad dar noriu pažaisti. kai pasiimu, tai kartu ir kitus vaikučius ateina pasiimti.
~vintage~
sveikos,

as vaika atvedu 7 ir pasiimu 16:30, 16:45. darzelyje bunam vienos is pirmuju, bet kadangi as darbus taip susideliojau, kad pradedu nuo 7:30, tai neturiu kitos iseities, kaip tik palikti taip anksti- kartais aukletojos nelabai patenkintos, nors realiai jos ir dirba nuo 7
Papildyta:
QUOTE(taniai @ 2007 10 07, 22:39)

Gal kitu vaikuciu teveliai nedirba ir vaikucius atveda trumpama i darzeli.  g.gif 

*

geras pastebejimas, ir as ateinu 16:30, 16:45 (begte is darbo) ir dazniausiai vaiku jau nebebuna g.gif nesuprantu, kaip reikia taip suspeti blink.gif
knopkyte77
siais metais as nedirbu,tai beveik pacia pirma pasiimu dukra. Na bet kai dirbau visada paskutine. Ir niekaip man nedasyla tai iki kada dirba tos mamos?
Wildberry
Nuvedu apie pusę 9 ant pusryčių,o pasiimu vakare apie 17h.,dažniausiai ji jau būna viena blush2.gif Kažkaip nemalonu,atrodo ,kad mano vaikas trukdo auklėtojom,nes kai vaikų nėra jos išeina ansčiau ,nors darželis dirba iki 17.10h. g.gif blush2.gif
Huiza
QUOTE(knopkyte77 @ 2007 11 29, 20:03)
Ir niekaip man nedasyla tai iki kada dirba tos mamos?
*

Va, man irgi šis klausimas kyla unsure.gif

Atrodo visa Lietuva viršvalandžius dirba, o vaikai iš darželių paimami visi vos ne po pietų. Kažkaip man nesiderina čia viskas.

Pvz., mes negalime paimti anksčiau nei 18 val, o būna ir iki 18:30, todėl, kad reikia dirbti, negi iš darbo kiekvieną dieną atsiprašinėti doh.gif
JM
QUOTE(Huiza @ 2007 11 30, 10:49)
Va, man irgi šis klausimas kyla  unsure.gif

Atrodo visa Lietuva viršvalandžius dirba, o vaikai iš darželių paimami visi vos ne po pietų. Kažkaip man nesiderina čia viskas.

Pvz., mes negalime paimti anksčiau nei 18 val, o būna ir iki 18:30, todėl, kad reikia dirbti, negi iš darbo kiekvieną dieną atsiprašinėti  doh.gif
*

ir as taip paimdavau mirksiukas.gif
kaip suprantu dauguma mamu nedirba,todel vaikucius pasiema anskciau,bet nuo to neturetu sutrumpeti aukletoju darbas,(juk jos turi atidirbti savo valandas) ar mamos neturetu jaustis kaltomis,kad vaikas pasiemamas paskutinis mirksiukas.gif
~vintage~
QUOTE(Huiza @ 2007 11 30, 12:49)
Va, man irgi šis klausimas kyla  unsure.gif

Pvz., mes negalime paimti anksčiau nei 18 val, o būna ir iki 18:30, todėl, kad reikia dirbti, negi iš darbo kiekvieną dieną atsiprašinėti  doh.gif
*

tikrai keista del to pasiemimo laiko.. normaliai dirbantis zmogus niekaip negali suspeti ankciau nei 17:30 paimti (jei darboviete salia darzelio, bet ir tai i kamscius yra tikimybe ipulti).. o ka kalbeti, jei darbe reikia uzsilaikyti.. visokie susirinkimai, konferencijos, neatsistosi lygiai 17 val. ir neiseisi.. zodziu, kazkas gerai gyvena biggrin.gif as sau 3 val iseiti is darbo negaliu leisti schmoll.gif
Timbuktu
As jau rasiau kelinta ateinu savo vaika pasiimt, bet jus cia taip rasot panikodamos kaip dirba kitos mamos ax.gif tai parasysiu savo pastebejimus, kadangi ateinu gana anksti, tai kiek maciau vaikus paima ne tik mamos, bet ir mociutes, aukles ir visi kiti kas gali paimti 4u.gif yra daug seimu kur tevai dirba pamainini darba, taip ir gaunasi kad kas ansciau ateina o kas veliau 4u.gif
olė
QUOTE(Anasko @ 2007 12 06, 23:35)
As jau rasiau kelinta ateinu savo vaika pasiimt, bet jus cia taip rasot panikodamos kaip dirba kitos mamos  ax.gif tai parasysiu savo pastebejimus, kadangi ateinu gana anksti, tai kiek maciau vaikus paima ne tik mamos, bet ir mociutes, aukles ir visi kiti kas gali paimti  4u.gif yra daug seimu kur tevai dirba pamainini darba, taip ir gaunasi kad kas ansciau ateina o kas veliau 4u.gif
*

as nelabai suprantu tos tvarkos.matyt kazkas nuvagia tuos pinigelius,kuriuos sumokame uz maitinima.mano sunaus darzelyje darbo valandos nuo 7 iki 7. per diena 4 maitinimai. bet penktadieniais...juk sumokame uz pilna ddiena.gauna tik atsikele.vakarienes nebera.kazi kur nuplaukia tos penktadienines vakarienes?
Margarita 25
O kelinta valanda ateinate penktadieniais pasiimti vaikučius iš darželio? pas mus tai galima iki 7vakaro pasiimti.
Timbuktu
QUOTE(olė @ 2007 12 09, 00:14)
as nelabai suprantu tos tvarkos.matyt kazkas nuvagia tuos pinigelius,kuriuos sumokame uz maitinima.mano sunaus darzelyje darbo valandos nuo 7 iki 7. per diena 4 maitinimai. bet penktadieniais...juk sumokame uz pilna ddiena.gauna tik atsikele.vakarienes nebera.kazi kur nuplaukia tos penktadienines vakarienes?
*

blink.gif kaip taip vaikai be vakarienes lieka blink.gif unsure.gif net nezinau kaip musu darzelyje, bet musu grupe nuo 8 iki 6, jei kas anksciau ar veliau ateina tada i prailginta grupe keliauja
siluetas
Kai abu dirbom, tai 7.30-18 val. vaikas būdavo darželyje - pirmą MB nuvesdavo (nes aš nespėčiau į darbą, jei vesčiau), ir vieną iš paskutinių pasiimdavau. Darželis dirbo 7.30-18 val.
Dabar galim leisti sau kitokį grafikiuką : 7.30-16.30/17 val. Kai kuriom dienom visai nevedam.
Darželis dirba 7- 19 val., bet nuo 17.30 - veda į prailgintą grupę, tai iki 17 val. dirbantiems tėveliam beveik nėra šansų pasiimti vaiką iš savo auklėtojos sad.gif
Aigner
QUOTE(Anasko @ 2007 12 10, 22:30)
blink.gif  kaip taip vaikai be vakarienes lieka blink.gif  unsure.gif net nezinau kaip musu darzelyje, bet musu grupe nuo 8 iki 6, jei kas anksciau ar veliau ateina tada i prailginta grupe keliauja
*

mirksiukas.gif ...o koks tavo darzelis ,kokiame mieste? g.gif Musu ,tai dirba prailginta gr. nuo 6 iki 19 v. ,o taip gr.dirba nuo 7 iki 17.30 v.,bet pas mus vakariene 15.30 v.,tai nezinau kaip istveria tie vaikiukai,kurie pasilieka ilgeliau. g.gif
siluetas
QUOTE(vaižgantė @ 2005 09 25, 17:48)
Nuvedu 7.40, pasiimu 14.30. Jei aš negaliu, vyriausias sūnus parsiveda (jam 10 m.) ir su ja namie pabūna, kol aš grįžtu. Mano darbas iki pietų.
*

nu ir nuomonė doh.gif (kad ir senai išreikšta )
o pati dirbi iki pietų, bet irgi NEVISADA gali pasiimti 14.30 val. (nors šiaip mūsų darželyje tia tokiu laiku viakai meiga mirksiukas.gif ) Ką darytum, jei to vyresnio sūnaus nebūtų ir niekas negalėtų paimt apie pietus? O jei dirbtum iki vakaro g.gif unsure.gif
Timbuktu
QUOTE(Aigner @ 2007 12 10, 23:54)
mirksiukas.gif ...o koks tavo darzelis ,kokiame mieste?  g.gif Musu ,tai dirba prailginta gr. nuo 6  iki 19 v. ,o taip gr.dirba nuo 7 iki 17.30 v.,bet pas mus vakariene 15.30 v.,tai nezinau kaip istveria tie vaikiukai,kurie pasilieka ilgeliau. g.gif
*

Vilniuje, Drugelis. Pas mus po miego duoda meduolius ar dar ko nors su pienu ar arbata 15.30, o vakariene 16.30 4u.gif
gievka
vaika i darzeli nuveza tetis apie puse devyniu kartasi ir veliau, seniau nuvesdavo apie 8, bet dabar musu vyrukas valgo pusrycius namie tai i darzeli vaziuoja veliau, gerai kad tecio darbas prasideda 9. o pasiimam apie 16 val.
Dykuma5
Na, neradau čia sau tinkamo atsakymo - vaiką į darželį atvedu 7.40, o iš darželio dažniausiai pasiimu 12.45, kai pavalgo pietus, kad nereiktų miegoti.
Anksčiau, kai miegodavo, tai paimdavau iš kart po vakarienės - 15.30.
Aš dirbu prie pat darželio - tai kokią valandėlę vaikas ir pas mane gali pabūti.

Mūsų darželio darbo laikas - 6.00-18.00
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.