Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Mobilus telefonas
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Auklėjimas
Pages: 1, 2, 3, 4, 5
ewita
Padovanojau savo dukrai mobilų 12 gimtadienio proga, ilgai jokiu problemų netūrėjom (11 men). Ir paskui - skaudi istorija. Pirmą pavasarinių atostogų dieną nuejom į Makdonaldą dviese aš ir duktė. Vos pradėjom valgyti, prie mūsų priėjo nepažistamas vaikinas ir paprašė pinigų. Išvariau, jis lig ir dingo. Staiga vėl išdygo, atėmė telefoną tiesiai iš rankos (duktė tuo metu rašė sms). Nuo tos dienos Verutė labai pasikeitė, bijo visų prastai apsirengusiu vaikinų, bijo vaikščiuoti Gedimino prospektų (tai įvyko tenai). Taigi kartas labai gailiuosi, kad padovanojau tą nelemtą telefoną. g.gif
Selena
Nemanau,kad reikia jaustis kaltai.Jei yra zmoniu kurie vagia,tai nereiskia,kad kiti turi kazko nepirkti ar atsisakyt.Taip galejo atsitikti kiekvienam.
Kalinka
galejo atsitikti kiekvienam ir nebutinai telefona atimti: pinigus, striuke ir pan... maniskis 5 m turi savo telefa pati paprasciausia ir jei pamestu tikrai negaila butu, jei pavogtu taip pat, daugiau problemu butu su isgasciu. bet kitas dalykas kad kuo naglesnis telefas tuo labiau vilioja vagis. Nesiotis nesinesioja naudoja namie kai buna vienas ir kai i burelius einam paskambina kad parsivezciau. Labai patogu. Del elektromagnetiniu bangu tai poveikis ira ir ju gauna ne tik jei turi savo mobilu bet jei jo ir neturi nes aplinkui ju pilna. Gal reiketu kokiu spec deklu kurie siek tiek izoliuotu nuo tu nelemtu bangu???
Klaipediete kita
Kol namie yra telekominis rysys, o aplink vaika bunantys zmones (mokytojai, bureliu vadovai, pan.) turi mobiliuosius, lyg ir nereikalingas tas mobilusis.
Be to, reikia ziuret pagal vaiko amziu. Didesni vaikai mobilesni, savarankiskesni, juos sunkiau sugaudyti buna. Jiems gal ir gerai mobiluji turet. Mes gal ir saviskei veliau nupirksime.
Pirmasis bandymas mums nebuvo malonus, nes dukra paliko dovanota mobilu autobuse. Zinoma, niekas nerado tokio radinio. Taciau po sio nutikimo visi aprimome, padareme isvada, kad ji dar per maza. Tuomet jau buvo septyneri.
Atra
aš tai savo vaikui atidaviau nokia 3310, manau kad jos tikrai nieks neatiminės, todėl jaučiuosi saugesnė, o be to į mokyklą neleidžiu neštis smile.gif
Lexana
Labai opus klausimas. Sesers sunus pastoviai zirzia, kad as jam padovanociau mobiluji. Na turiu stalciuje gulincius bent penkis telefonus. Pati esu megeja keisti i vis naujesni. Tai ir zirzia krikstasunis. Uz menesio jo gimtadienis, tai kaip ir pazadejau padovanoti. Bet mastau rimtai ar jam jis reikalingas. Bernui dar tik 9 metai bus...
kasiopeja
QUOTE (Lexana @ 2004 09 14, 21:59)
Labai opus klausimas. Sesers sunus pastoviai zirzia, kad as jam padovanociau mobiluji. Na turiu stalciuje gulincius bent penkis telefonus. Pati esu megeja keisti i vis naujesni. Tai ir zirzia krikstasunis. Uz menesio jo gimtadienis, tai kaip ir pazadejau padovanoti. Bet mastau rimtai ar jam jis reikalingas. Bernui dar tik 9 metai bus...

Jei tevai nieko pries, tai tikrai dovanok, bet grieztai prisakyk, kad nesinesiotu. Namie lai sau zaidzia zaidimus ir tiek... Tik butinai butinai pasitark su tevais pries tai wink.gif
silvva
As irgi kategoriskai buvau nusiteikusi pries mobiliuosius maziems vaikams

Bet viskas pasikeite kai issikelem gyventi i nama. Merginai musu buvo tada tik 8 metai, mokykos keisti nesinorejo - antra klase ipusejo, o namo grizti butu reikeje autobusais su persedimu. Teko ja vezioti. O kaip kitaip suzinoti kada pamokos pasibaige, jei ne telefonu.

Taip kad niekada nesakyk niekada smile.gif
emma
Mes savam irgi nupirkom mobilų.Nes vienas iš mokyklos grįžta namo ,o mes pareinam tik po darbo.Į mokyklą neštis neleidžiu.Bet kai dieną pasiskambinam,tai man ramiau.
kasiopeja
QUOTE (silvva @ 2004 09 15, 14:00)
O kaip kitaip suzinoti kada pamokos pasibaige, jei ne telefonu.

O tai pas juos nera pastovaus tvarkarascio???
ewita
QUOTE (kasiopeja @ 2004 09 16, 08:42)

[/QUOTE]
O tai pas juos nera pastovaus tvarkarascio???

Mums mobilus praverčia kaip tik dėl to, kad paskutiniu momentu mokytoja sugalvoja padaryti klasės valandėlę. smile.gif
lauma
QUOTE (ewita @ 2004 09 06, 23:58)
Padovanojau savo dukrai mobilų 12 gimtadienio proga, ilgai jokiu problemų netūrėjom (11 men). Ir paskui - skaudi istorija. Pirmą pavasarinių atostogų dieną nuejom į Makdonaldą dviese aš ir duktė. Vos pradėjom valgyti, prie mūsų priėjo nepažistamas vaikinas ir paprašė pinigų. Išvariau, jis lig ir dingo. Staiga vėl išdygo, atėmė telefoną tiesiai iš rankos (duktė tuo metu rašė sms). Nuo tos dienos Verutė labai pasikeitė, bijo visų prastai apsirengusiu vaikinų, bijo vaikščiuoti Gedimino prospektų (tai įvyko tenai). Taigi kartas labai gailiuosi, kad padovanojau tą nelemtą telefoną. g.gif

Žianu ne vieną atvejį kai Gedimino pr. net suaugusiam iš rankų mobilų išplėšia ir nusineša, o ką jau čia apie vaikus kalbėti. Net pati pradėjau vengti centre naudotis mobiliu.
o dėl savo vaiko, tai esant telekomo linijai , manau 7m - dar permažas mobiliam.
vasara22
smile.gif telefona padovanojom dukrai kai suejo 12 ,pradzioje norejo nesiotis i mokykla,buvo sunku itikint kad negalima,bet po skaudziu pamoku atsitikusiu jos draugems ,si problema isnyko,pas drauges kai eina ,tada ji turi ,.Mazajai ,jai 8 dar nenoriu duoti,nors tetis zada ...man blush-anim-cl.gif au iki 10 metu nereikia.
Neringucia
Mano vaikas rudenį eis į pirmą klasę, todėl rimtai mastome atiduoti jam vieną telefoną, juo labiau, kad tėtis žada pirkti naują, o senojo gi neišmesi. Be to namuose neturime fiksuoto ryšio. O aš jau dabar žinau, kad bus neramu jei negalėsiu su vaiku susisiekti. Tačiau mes susidūrėme su kita problema. Mano sūnus griežtai atsisako naudotis telefonu. Sako: aš dar per mažas, man jo nereikia, geriau kokį šuniuką ar kitą gyvunėlį padovanotumėt... blink.gif Keista...

blink.gif
Tutsi
Gal bijo, kad kas neatimtu?
ladolcevita
Nemaža mobiliuko dalis šiais laikais yra būti brangiu žaislu ir tiek.
Mes užaugom be šito. Ir rasdavo tėvai kai reikėdavo....
marfa
4u.gif mano tetos vaikui - 10 metu.Nuo pirmos klases jis turi mobilu telefona,nes is mokyklos ji pasiima mociute,o jinai nemoka naudotis mobiliais sad.gif Tai pas juos dabar kita problema,jam nebetinka senas mobilus,jis nori naujausios Nokios,nes klaseje is jo juokiasi. doh.gif
norge
QUOTE(ladolcevita @ 2005 02 07, 23:41)
Nemaža mobiliuko dalis šiais laikais yra būti brangiu žaislu ir tiek.
Mes užaugom be šito. Ir rasdavo tėvai kai reikėdavo....
*

Jo, o diedukas mano užaugo su mediniais žaislais ir mašinos neturėjo- arkliu ganialino. Tai gal ir savo vaikus taip auginkim- kaip prieš 100 ar 50, 30 m. Kam tie kompai? Kam tie mobilūs? Nors, kai progresas toks spartus, tai ir 10 m. senumo patirtis- visiška atgyvena, krentanti iš šiandienos pasaulio konteksto. Mano vaikui mobilus reikalingas didžia dalimi tam, kad spėtų per dieną nuveikti viską, ką susiplanavo, kad negaištų laiko dalykams, kuriuos galima akimirksniu išspręsti mobilaus pagalba.
ezys1
vaikams tikrai reikalingas mobilus : Beje yra tokiu mobiliu telfonu kaip tik skirtu nuo 3 iki 9 metu vaikams , jeme yra du miktukai skambutis teciui ir skambutis mamai prie kompiuterio prijungus telfona galima laisvai valdyti ji asku kaip normalu bet pacem jeme yra du miktukai ir labai praktiskas , nezinau Lietuvoi gal dar ju ir nera bet Amerikoi tai praktiskas dalykas , nupirkau savo sunui ir galiu drasiai zinoti kai kas atsitinka smile.gif Na aisku isvertus jo kaina i Lietuviskus pinigus Lietuvoi jis kainuotu 8000Lt aisku nevisi gali sau tai leist !
edvina
Mūsiškiui neseniai suėjo 6 metai, ir gimtadienio proga padovanojom telefona. Vaikis retkarčiais pabūna vienas namuose 2-3 val. Tai man tikrai ramu, kai galiu su juo susisiekti.
edvina
o apie tai, kad neštųsi į darželį tai net minties nėra. Telefonas - ne žaisliukas.
vilmic
Penkemečiui - telefonas? ohmy.gif
Jicky
Absurdas kažkos, ne kitaip schmoll.gif
Bremen
na mano sunus 5metis bet mintis net nekilo mobilu nupirkti.Manau kai kuriems organizuotumo truksta ,bet ne mobilaus.
Na nuo kokiu 10ties ,bet ne anksciau. schmoll.gif
Kutuliukas
Paskaičiau ir palengvėjo, kad pas mus į daržą vaikam net savų žaislų neštis neleidžia (o mobilius ir auklėtojos turi reikalui esant). tongue.gif Paaugus dar gal ir reiktų - nežinau- iš vienos pusės gal ir ramiau, iš kitos pusės - visi mobilūs išjungiami (mano net mažoji ir užblokuotą išjungti moka). Va tada tai bus streso mamytei, kai vaikutis tiesiog sumąstys išjungti (tyčia ar netyčia) mobilų - ot bus progos mąstyt kas gi jį dabar pagrobė, primušė ar pan. doh.gif laugh.gif Taip kad, kada būtų ramiau - sunku pasakyti tongue.gif
Agotukas
Nu dar graziau blink.gif Darzelinukui telefonas tikrai nereikalingas. Tai daugiau tevu staipymasis pries kitus, atseit va , mes isgalim cool.gif Kai prades eit i mokykla ir savarankiskai i burelius , tai kitas reikalas. Ir tai daugiau baimes ne kad pames, o kad del telefo i liuli gaus fear.gif
baltavarna
Neįsivaizduoju situacijos,kad 5 metų vaikui darželyje prireiktų telefono...
Na,gal aš irgi baisiai jau senamadiška,bet.........
Mano mažam 4metai--tai ką,už metų jis jau turėtų būti mobilus??? g.gif
mega_shok.gif
mjk
QUOTE(ENIGMA @ 2004 04 04, 15:46)
TAI STAI ISKILO MAN TOKS KALUSIMUKAS, MANO DRAUGE SAVO 5 METU SUNUI NUpIRKO TELEFONA, TAS JI DABAR I DARZELI NESIOJASI...
*

nu kas cai dabar per pasaulio pabaiga doh.gif

visai jau kazkam stogas nuvaziavo....niekaip nesuprantu kad nuo tokiu metu, pratinti prie tokiu atsakomybes daug reikalaujanciu daiktu turejimo....??????
teisingai pasakei enigma, kai jam bus 16,nereikes ne tiek metu, uzteks 10 suleukt, jis zys kad jam reikia motoroilerio,arba dar graziau mopedo....
pas mus dabar irgi panasi diskusija vyksta,mat kazkas noredamas mokyti vaika,kuriam 8, atsakomybes....nori jam igrusti telefa mobilu,kuriam mes visom keturiom preisinames gun_bandana.gif tikrai nesuprantu tokiu zmoniu,kurie bando atsakomybes jausma skiepyti pradedant sudetingiausiais dalykais.... bash.gif poster_offtopic.gif
Taurė
Blogiausia tai, kad telefonas laikomas kaip puikybės simbolis. Dauguma (ir suaugę) būtinai stengiasi įsigyti kuo naujesnius ir "krutesnius" ir tt. Kol telefono turėjimas netaps naturaliu, nestebinančiu ir jokių jausmų nesukeliančiu dalyku, tol savo mažam vaikui jo nepirkčiau.
JAV seniai telefonai nesureikšminami ir išvis į juos nekreipiama dėmesio ,net įtariu nevagia jų niekas laugh.gif
Beje, kasdien stebiu pradinukus mokyklos kieme per pertraukas. Nei karto nemačiau jų šnekant telefonais schmoll.gif
Vaizele
Ne karta jauciau poreiki paskambint vaikui i darzeli ir pvz paklaust, kaip jauciasi, kai nuvedziau ryte ne kokios savijautos. Vyras grizes is parodos Vokietijoj sake, kad mate nauja isradima - mobiliaka vaikams. Kolkas radau, kad tik 1 internetine parduotuve ji parduoda, ir ta Pietu Afrikos respublikoj:
http://www.have2have.co.za/product_info.ph...roducts_id=1579
Ka manot? Nuo kada manot reikia vaikui mobiliako? Ir ar pirktumet is PAR? mastau.gif
Špoka
mirksiukas.gif koks fainuoliukas thumbup.gif Dar nesuprasi,kad tai telefonas ax.gif O kokia jo kaina ?Is jo skambint negalima,tik i ji ? Papasakok ka nors,angliskai nesuprantu blush2.gif
veronika79
QUOTE(Vaizele @ 2006 04 30, 22:14)
Ne karta jauciau poreiki paskambint vaikui i darzeli ir pvz paklaust, kaip jauciasi, kai nuvedziau ryte ne kokios savijautos. Vyras grizes is parodos Vokietijoj sake, kad mate nauja isradima - mobiliaka vaikams. Kolkas radau, kad tik 1 internetine parduotuve ji parduoda, ir ta Pietu Afrikos respublikoj:
http://www.have2have.co.za/product_info.ph...roducts_id=1579
Ka manot? Nuo kada manot reikia vaikui mobiliako? Ir ar pirktumet is PAR? mastau.gif
*

Pas mus darzelije viena mergina turejo mobiliako. Jai tada buvo apie 5 metai. Aukletojos nieko pries...
vaižgantė
Man kilo natūralus klausimas: o kur darželinukas laikys tą mobilų telefoną? Spintelėje?- nesaugu. Prie savęs?- nesveika...
Tai gal dar nereikia...
wykis
nu nezinau kaip jus mastot merginos smile.gif kad ir vaikiskas mobiliakas, kad ir kox juk jis skleidzia radijacija visvien smile.gif jei jau taip saugote vaikus tiesiog, jei arti darzelio gyvenate nusipirkite toliarysia racija smile.gif jas galima rast kareiviu parduotuvese. maciau viena hyper maximoje. tada jis nei vaikui nei jums nekenks. bet manau nera blogai ir vaikui duot mobiluji telefona nestis i darzeli smile.gif
Papildyta:
nu nezinau kaip jus mastot merginos smile.gif kad ir vaikiskas mobiliakas, kad ir kox juk jis skleidzia radijacija visvien smile.gif jei jau taip saugote vaikus tiesiog, jei arti darzelio gyvenate nusipirkite toliarysia racija smile.gif jas galima rast kareiviu parduotuvese. maciau viena hyper maximoje. tada jis nei vaikui nei jums nekenks. bet manau nera blogai ir vaikui duot mobiluji telefona nestis i darzeli smile.gif
Polė
Į darželį bigsmile.gif .Aš prieš schmoll.gif .Ten vaikai yra prižiūrimi auklėtojų ir jei kas auklėtoja tuoj pat mamai paskambina rolleyes.gif .Nuo tokio amžiaus nereikia, juk radiaciją skleidžia.Vat maniškis pradės rudenį į mokyklą eiti, tai mobilujį duosiu, kad galėčiau truputį pakontroliuoti, o ir pats galėtų paskambinti, pvz.:jei durų neatsirakina, ar dar kas mirksiukas.gif
Soni
manyčiau, jei labai nerimaujate dėl vaiko , tai galima į darželį auklėtojai paskambinti, bet darželinukui duoti mobiliaką...ką žinau, manau , ankstoka. Mes savišiui nupirkom, kai pradėjo eiti į pirmą klasę, bet ir tai į mokyklą nesineša, telefonas daugiau naminis.
Inga_K_
Kaip manot ar tai gerai kai vaikai mazdaug penkiameciai i darzelius nesasi telefonus!kai nueinu i darzeli pasiimti dukrytes ten mazi vaikai nu kokie penkiameciai jau su telefonais vaiksto as asmeniskai manau kad vaiku telefona duosiu tik kokioje2 ar 3 klaseje,kaip jus manot? blink.gif
mama_gulbe
QUOTE(Inga_K_ @ 2007 05 10, 13:00)
Kaip manot ar tai gerai kai vaikai mazdaug penkiameciai i darzelius nesasi telefonus!kai nueinu i darzeli pasiimti dukrytes ten mazi vaikai nu kokie penkiameciai jau su telefonais vaiksto as asmeniskai manau kad vaiku telefona duosiu tik kokioje2 ar 3 klaseje,kaip jus manot? blink.gif
*

blink.gif blink.gif nu as dar toki mazu nemaciau su telefais?
nu pasaulio pabaiga

as saviskiui ir duoti galvoju tada kai prades eiti i mokykla
anksciau tikrai ne
Inga_K_
As tai irgi galvoju savo dukrai duoti kai eis i mokykla ir bus kokioj nuu 2-3 klasej o dabar nuejau pasiimt dukros vakar tai vos neapakau laksto tokie maziukai penkiameciai su mobiliakais ant kaklo blink.gif verysad.gif
mama_gulbe
QUOTE(Inga_K_ @ 2007 05 10, 13:51)
As tai irgi galvoju savo dukrai duoti kai eis i mokykla ir bus kokioj  nuu 2-3 klasej o dabar nuejau pasiimt dukros vakar tai vos neapakau laksto tokie maziukai penkiameciai su mobiliakais ant kaklo blink.gif  verysad.gif
*

gal ten zaisliniai?> g.gif

nes cia tikrai negali buti
pas mum darzely aukletojos nelabai nori kad savus zaislus nestusi, nebent minkstus zaisliukus,
nes paskui visi nori atsinesto zaislo ir prasideda pestynes kai neduoda
Inga_K_
Nu sakau tikrai ne zaisliniai g.gif nes man paciai buvo labai didele nuostaba kad tokio amziaus jau su telefonais!
mama_gulbe
QUOTE(Inga_K_ @ 2007 05 10, 14:20)
Nu sakau tikrai ne zaisliniai g.gif  nes man paciai buvo labai didele nuostaba kad tokio amziaus jau su telefonais!
*

blink.gif blink.gif nu jo ir tevai skambina savo penkiameciams pasiklausti kaip jiem sekasi darzelyje?? nu neitiketina doh.gif blink.gif
Inga_K_
as irgi nesuprantu ,bet matyt cia tevam taip patinka! blush2.gif
mergyna su sijonu
telefonas darzelinukui?pirmokui..? blink.gif
as aisku savų vaikų neturiu,bet atleiskit už nekuklų klausimą,kam 7mečiui mobiliakas?kad verslo reikalus aptarinėtų ar ką?ar kad pasipuikuotų prieš draugus?[pagrindis argumentas dėl ko tėvams sakoma"mamyte,o jeigu as neatsirakinsiu durų ir t.t."] vaikai nekvaili,neatsirakins durų-pas kaimynę palauks ar kitaip išspręs situaciją. bent jau aš taip ir išsiugdžiau bendravimą su suaugusiais,kai kokios pagalbos prireikdavo ar tėvus rasti ir džiaugiuos,kad telefoną gal kokioj 5-6 klasej gavau. aišku jų dar nebuvo tiek ir tokaiis kiekiais gaminama,bet gavau,nes užsidirbau..dbr keista pažiūrėjsu į tėvus kaip vaikus popina ir lepina.atleiskite už nuomonę, bet pati su vaikais kiekvieną dieną susiduriu ir rezultatai akivaizdus.tik gaila,nelabai džiuginantys
miurdock
Turbūt čia į visus klausimus atsako šis TELE2 veiksmas, išleistas telefonas (meškafonas) vaikams biggrin.gif
http://www.verslosavaite.lt/content/view/1791/1/
d-oncek
Darzelinukui tai tikrai nereikia telefono,čia tas atvejis,kai vaikas ko nors užsimano,o tėveliai perka.O mokyklinukui,tai reikia,net ir pirmokui nepamaišys.Nes buna, kad pamokos per anksti ar veliau pasibaigia[retai,bet pasitaiko],arba matai,kad nespesi privažiuot paimt po pamoku,tai paskambini ir perspeji,kad palauktų.Kita vertus-nėra ir nereikia mirksiukas.gif Kažkada,be rankinio laokrodzio negalėdavom gyvent... ax.gif
Pingvinukas
QUOTE(miurdock @ 2007 11 21, 23:10)
Turbūt čia į visus klausimus atsako šis TELE2 veiksmas, išleistas telefonas (meškafonas) vaikams biggrin.gif
http://www.verslosavaite.lt/content/view/1791/1/
*

Jau koks fainas wub.gif wub.gif
Ir Guste
Man dar labiau patiktų telefonas, kuris gydytų paauglių priklausomybę nuo mobilaus blush2.gif
Kestukaz
Sveiki!

Visai gera tema mobilusis telefonas vaikui, reik jo ar ne. 2007.11.23 diena tele2 salonuose pasirode naujasis MESKAFONAS (www.meskafonas.lt) nu zinokite susigundziau, siandie nusipirkau ir visai nesigailiu. Siaip telefonas kainuoja be sutarties 599 Lt. su sutartimi 1 Lt. bet reik pasirasyti 18 menesiu sutarti (atrodo daug) bet kai paskaiciuoji pigiau grybo, nes mokant 18 Lt. abonenta (i kuri ieina ir pokalbiai) per ta laikoterpi (jei nekalba tel daugiau nei 18 Lt. / per men) gaunasi tik 324 Lt. visai nieko. Bet ne tai svarbiausia. Idomiausia tai kad telefone jus galite suprogramuoti 4 numerius, taip kad daug vaikas nepriskambins, o geriausia, kad Jus galite bet kada pasiklausyti ka veikia Jusu vaikas niekam to nezinant. Taip pat su telefonu vaikas gali issiusti sos zinutes ir panasiai. Nu telefonas nerealus. Ir tas kas smagu, kad visi telefonai skleidzia kazkokias radijo bangas, na mazdaug 0.9 ten kazko o sitas tik 0.2 tai beveik 5 kart maziau nei visi kiti. Tik jei susidomejote paskubekite nes Isperka labai labai greit lotuliukas.gif bigsmile.gif
Kestukaz
drinks_cheers.gif Ir dar kas smagu, kad nera to ekranelio, o kam jis reikalingas, jis tik tam kad vaikas zaistu ir tiek. O cia nei pridirbs ka nors nei ka. Ir vogt tokio nelabai kas nores thumbup.gif tik gaila kad anskciau jo neatsiunte, nes Jungtinėje Karalystėje Meškafonas prekybiniu ženklu Teddyfone jau atsirado prieš 2 metus. Ir dar kas smagu, kad senkant akumuliatoriui jus taip pat busite informuoti. Nu super smile.gif

Techninė informacija:

GSM 900 / 1800MHz
išmatavimai: 97 x 62 x 28mm
svoris: 80g
pokalbio laikas: 90 min
budėjimo laikas: 100 h
baterija: 3,7V / 600mAh, Li-Ion
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.