Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Mobilus telefonas
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Auklėjimas
Pages: 1, 2, 3, 4, 5
ENIGMA
TAI STAI ISKILO MAN TOKS KALUSIMUKAS, MANO DRAUGE SAVO 5 METU SUNUI NUpIRKO TELEFONA, TAS JI DABAR I DARZELI NESIOJASI...
O AS JAI pRASITARIAU, KAD MAN TAI NEpRIIMTINA, KAD JI VAIKUI DIDELE NASTA UZKROVE... 1. JAM JIS DAR TIKRAI NEREIKALINGAS, KAM JIS SKAMBINS, pASISKUSTI, KAD KOKS VAIKAS JI NUSKRIAUDE, AR , KAD pIETUS NESKANUS.... g.gif 2. JIS DAR pER MAZAS pYpLYS, KAD TURETU TOKI DAIKTA IR NEJAUGI KAI JAM BUS 16 JI JAU pIRKS MASINA IR NE BETKOKIA, O KOKIA OOOOO... g.gif 3. KADANGI VAIKAS JUK pO DARZELIO DAR NORI IR LAUKIA pALAKSTYTI, TAI SUKELIA VAIKO SVEIKATAI pAVOJU, KADANGI pAS MUS IR UZ VIENA LITA GALI I SNUKI GAUTI... g.gif 4. JEI IR pATS pAMESTU VISTIEK VAIKUI BUTU pSICHOLOGINE TRAUMA.. g.gif 5. KITU VAIKU ERZINIMAS... g.gif
TAI VA DABAR NESUpRANTU AR AS SENAMADISKA, AR VISDELTO MANO DRAUGE pERSISTENGE, BUKIT GERI pASAKYKIT KA ApIE TAI MANOTE.... g.gif
KADANGI MANO VYRESNIAM KETURI METAI ANT NOSYTES TAI GALVOJU, GAL IMTI IR pADOVANOTI JAM MOBILU, GALES GIRTIS TU TIK pENKIU METU TUREJEI, O AS VA KETURIU JAU TURIU... biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif NU MAN TAI SKAMBA ABSURDISKAI...
MAMA2T&T
Tada zinok ir as senamadiska rolleyes.gif Kazkoks absurdas unsure.gif Tas vaikas dar prie mamos sijono turi buti, o ne su mobiliakais po kiemus duotis blink.gif Mano akimis, teveliai jau tikrai persistenge huh.gif
manu
durnyste penkiameciui dovanoti mobilu, na nebent tevai nori pasigirti pries kitus. kitaip neisivaizduoju kam to reikia ohmy.gif
Iva
na 5-metis visa laika prie mamos sijono vargu ar bus, jau didelis, bet del telefono tai net nezinau, priklauso nuo situacijos, jeigu tik i darzeli vaikas eina ir aukletoja turi telefona, arba kaip nors kitaip galima paskambinti tai aisku nereikia, bet as tikrai svarsciau del to ar reikia, tiesa merginai tada 5,5 buvo, ji sportavo ir treneruotes tada nevisada tuo pat laiku budavo, tad man reikejo ja pasiimti skirtingu laiku, kartais per pietu miega, o po treniruociu kartais jai palaukti tekdavo kol atvaziuosiu, vat ir reikejo is principo mobiliako, kad paskambinti jai galeciau kad uztrunku, bet apsiejom, ir dabar irgi reikia del panasiu priezasciu, bet dabar aukletoja mobili, tai jai skambinu kad Iveta pakviestu jeigu kas wink.gif va tik pergyvenu kad kartais nespeju laiku atvaziuoti po treniruociu ar pamokeliu bet ji ziuriu nepergyvena, laukia smile.gif bet jeigu galeciau paskambinti butu daug ramiau
norge
Jei vaikas darzelyje, tai telefonas tikrai nereikalingas.

Ilgai skeptiskai masciau apie mobilius pirmokeliams. Kai dukra po Nauju pareiske, kad Kaledu senis vos ne visai klasei atnese mobilius, irgi saipiausi. O vat dabar jau uzsakem mobilu dukrai. Isgaravo visas mano skepticizmas, kai pamaciau, kad telefonas tikrai pravercia. Pvz.: jei dukra uzsilaiko mokykloje (o tai nutinka daznai), ji gali paskambinti ir perspeti, o as paderinti planus. Jei as noriu maza isvesti ant supyniu, galiu tiesiog skambtelti ir pasakyti, kad is mokyklos droztu ne namo, o i zaidimu aikstele. Jei mergina iseina pas drauge i svecius, i miesta su draugem pagastroliuot, as bet kada galiu paskambinti. Ir taip toliau, taip toliau...
O dabar kartais buna taip: iki kol dukra grizta is mokyklos as su mazu turim buti namuose- o gal atleks per pertrauka kamuolio kvadratui, ar sasiuvinio kokio (mokykla salia namu). O ji kaip tycia ne tik kad negrizta, o dar ir uzsilaiko kokiam renginyje. Sedim, laukiam, speliojam, kada gris...

Geras daiktas tas mobilus. O kad greiciau jie atpigtu, kad juos isigytu visi visi visi, kad nebutu niekam pagundos ju vogti ar atimineti rolleyes.gif .
pa_radize
nu atsiprasau blink.gif tai gal kokia ypatinga proga,pvz.,atejus i pirma klase arba baigus keturias,nupirkim jam nesiojamaji kompiuteri?juk vaikas nores internete panarsyti,gal jam per pamokas bus nuobodu ir sugalvos chatuose sedet... biggrin.gif siaubas kazkox. g.gif
Iva
na kompo uzteks ir to kuris yra namie, ir tai nera prabangos dalykas, tai butinybe kaip daugeliui automobilis, o telefonas mokyklinukui, kuris yra uzsiemes kazkuo, kad ir mano sportininke, arba va kaip norge sake yra irgi beveik butinybe, labai palengvinanti musu gyvenima ir nuimanti galvos skausma apie tai kur yra vaikas arba perspeti apie tai kad uztrunki, dabar musu planai pasikeite, ta prasme kad ruosiames vaziuoti is Lt, bet pries tai kol dar to neplanavome, pirkinys Nr einant i mokykla butu mobilus. Aisku jeigu butu kam pastoviai buti su vaiku, ji pasiimti is mokyklos ir nuvezti i treniruote, ten palaukti, po to nuvezti namo ir buti tol kol griztu arba as arba vyras tada nebereiketu telefono, bet esant kitai situacijai jis labai pravercia
milabra
Nu čia aišku kaip kam.... Kai augau irgi lankiau daugybę būrelių ir treniruočių, bet kažkaip niekam nebūdavo problemų manęs ieškoti kiekvieną minutę.
Aš kažkaip galvoju, kad nepirksiu dukrai mobilaus, kol pati neturės proto biggrin.gif Bet kas čia žino, kaip pasisuks gyvenimas.... Gal būsiu laaaabai turtinga ir vaiką galėsiu leisti į daugybę įdomių vietų, tai tada gal ir reikės pakontroliuoti... Nors ir taip nemanau - aš už tai, kad manęs mažiau kas kontroliuotų, tai ir mergaitės stengiuos nereguliuoti kiekviename žingsnyje, tegul auga savarankiška cool.gif
Iva
mano mergina labai savarankiska ir as ja pasitikiu, bet labai nepasitikiu aplinkinias, todel man ramiau butu jeigu as tiksliai zinociau kur ji yra kuriuo momentu.
delfinas
Nu visiska nesamone. Yra pilna stacionariniu telefonu, jeigu reikia. Mano drauge savo beveik desimtmeciui sunui mobilu nupirko - ir tai man atrodo kur kas per anksti. Is viso as apie mobilius nesu geros nuomones. Na, jeigu naudojamas grynai pagal paskirti, t.y. juo kalbama pora minuciu ar maziau, tada dar pakenciama... Bet kai pliurpiama po valanda ir daugiau blink.gif. O juk vaikai irgi taip daro. Grynas smegenu kenkimas, visom prasmem.
FaJnuLka
na jau nesamone kazhkokia - 5meciu mobilus.... g.gif blink.gif
Russne
Manau, kad pradinukui dar per anksti nesiotis i m-kla mobiliu. Zinoma, tai tik mano nuomone. Tiesiog zinau, kad mobiliuosius is vaiku labai daznai atimineja.Yra butent tokie vagys, kuriu specifika - tykoti, kol koks mazius (ir ne visai mazius) eis kalbedamas ar rankoje laikydamas telefona. sad.gif O daznai vaikai tai ir daro, noredami pasipuikuoti pries draugus. Manau, kad jeigu duodate vaikui tel , reiketu labai gerai jam isaiskinti kada laikas ir vieta juo naudotis, nes ivykus vagystei, vaikas patirtu dideli soka (neduok dieve, dar ir fiziskai nukentetu).

Mes savo sunui duodame tel tik tada, kai jis vyksta i varzybas i kita miesta. Tam reikalui turime toki sena, nudrozta tel, kad nebutu gaila, jei pamestu ar atimtu kas. O ir del finansines padeties negaletumem jam nupirkti normalaus, pas pacius yra vieni is pigesniu, tai ka jau kalbeti apie mobiliaka vaikui...

Maciau, kad sunaus klasiokai, kurie gyvena toliau nuo m-klos, turi taksafono korteles ir, reikalui esant, paskambina i namus is prie m-klos esancio taksofono. Gal ir nieko mintis.
Gosh
Teisingai,jei labai nerimauji del vaiko,nupirk jam taksofono kortele ir tau jis paskambins wink.gif O jau mobilu mazam vaikui nea,bijociau tada to,kad mano vaikas bus kur uzpultas,sumustas ar isgasdintas vien del telefono mobilaus,cia jau jokio saugumo nebus sad.gif
ENIGMA
NU ACIU DIEVUI NE AS VIENA TOKIA SENAMADISKA...
KAS LABIAUSIA MANE NERVINA, KAD JI NET NEGALI pAAISKINTI KAM JOS VAIKUI TAS MOBILUS... pAKLAUSIAU, O JOS ATSAKYMAS MANE TIESIOG pRITRENKE, KAD NEBUTU pRASTESNIS UZ KITU... TAI KAD KIEK DOMEJAUSI, NU NETURI TIE DARZELINUKAI MOBILIU, TAI REISKIA , KAD MANO DRAUGE VIRSTA GARBETROSKA.... KAIp SAKO ,, IZ GNEZI V KNEZI,, g.gif
Iva
na jeigu jau darzelyje paskata ta kad nebutu prastesnis tada jau tikrai blink.gif blink.gif blink.gif klausimas ko reikes mokykloje del tos pacios priezasties.

o as mobilu pirkciau kaip jau rasiau mokyklinukei, bet taksofono ( kuriu nera taip jau ir daug) kortele nepagelbetu, nes mums reiketu tad as jai paskambinti galeciau ir perspeti jeigu kur uztrunku, arba kai namie viena lieka irgi gerai kad yra kaip paskambinti nes stacionaraus mes neturime.
Martyna
Namie turet papildoma mobilu tel., kad butu galima paskambint vaikui kai jis lieka vienas namie tai tikrai gera mintis, bet leisti nesiotis i mokykla telefona pradinukui ohmy.gif tai jau tikru tikriausia nesamone blink.gif Kam to reikia? As tikrai nepritariu tokiems teveliams, man atrodo, kad visa tai tik tam, kad vaikas jaustusi geresnis uz kitus, nes kiti tai neturi tongue.gif
norge
Vat, situacija- ryte susitarem su dukra, kad vaziuosim i viena svente. Ji isejo i mokykla. Mes rymom prie lango. Jau reikia vaziuoti- nera (uzlaike renginys, kaip veliau isaiskejo). Matau, kad veluosim. Tai as greit supakavau mazaji, nunesiau i masina, zaibo greiciu nulekiau prie mokyklos, ir visa kelia zvalgiausi, ar tik dukra neina saligatviu. Nuvaziuoju, o vaikai sako- JI GI ISEJO NAMO! Uz poros minuciu, kol as bandau susigaudyti situacijoj, pasirodo mano dukryte- asaros kaip pupos, panika didziausia, nusivylimas- mama nesulauke, ka daryti, kur man eiti sad.gif ... Aisku, mane pamacius kiek aprimo, bet sirdele vis vien skaudejo. Puse kelio i ta svente vaikas praverke. O as klausiausi gal desimt kartu, kaip ji skambino i duris, kaip beldesi, kaip nieks neatidare,kaip issigando...

Zinot, k ciortu, kad kam juokinga jog pirmokai turi telefonus. Jau vien del to, kad mano vaikas nepapultu i tokia situacija, pirksiu jai mobilu.

Taksofonu korteles, sakot. Vat siuo atveju jos tkrai nebutu padeje. Jei vyksta renginys, tai vyksta, nieks neleis vaikui lakstyti uz mokyklos teritorijos. O su pirmokeliais apskritai griezta tvarka.

Ir dar, jau kas kas, bet mano dukra yra labai savarankiska ir aktyvi. Bet be galo prisirisusi prie seimos. Nenoriu jos daugiau pavesti. Ir jei padeti gali isgelbeti kazkoks telefonas, tai pirksiu, be abejo.
ringa
Na, niekaip neįsivaizduoju, kam lankančiam darželį vaikui mobilus. O dėl pirmokėlių, manau, kad kiekvienas atvejis individualus. Pvz. tėvai dirba, pirmokas pats grįžta į namus, o fiksuoto ryšio telefono namie nėra. Šiuo atveju telefonas pirmokui reikalingas. Arba jei tas pirmokas super savarankiškas ir važinėja vienas į treniruotes ar dar kažkur.
viva
Taip, darzelinukui telefonas reikalingas kaip suniui penkta koja biggrin.gif biggrin.gif Kaip dar vienas zaislas... Gaila man ir to vaiko, ir tevu su tokiu supratimu.
Bet cia dar ir nuo vaiko priklauso - kam jis naudos ta telefa. Turim dukterecia, jai 14 metu, uzaugus mergina nemaza, kas jos nepazista vyresne netgi atrodo. Bet protelis tai g.gif Diena ir net nakti majakus istisai duoda, smsus siuntineja, gavosi jau kaip liga, senelius terorizuoja, kad papildymams duotu pinigu, jei neduoda - apsirupina pati, dazniausiai vagia (taip ir sunaus taupykle "palengvino" 20 lt). Tevai uzsienyje, uzdarbiauja, jos nebesuvaldo praktiskai niekas, nuo pat gimimo buvo sunkaus charakterio... Vat tokiems zmogeliukams manau tikrai nereikia mobiliako...
kendi
Maniske dar maza ir telefono nereikia,bet nezinau ar nereikes,kai prades eiti i mokykla.Siais skubejimo laikais...Gerai kai seniau viskas budavo tiksliai pagal grafika.Vaikai vienu metu grisdavo is mokyklos,tevai darbuose neuztrukdavo,viskas buvo aisku ir paprasta.O dabar tiek visko buna nenumatyta,neplanuota...Tada telefonas padeda viska pertvarkyti pvz, kad po pamoku eiti ne namo,o pas senelius ar i darzeli paimti sese,nes tevai nespeja ir t.t
giedrulka
As kaip ir pries mobiliu telefonu pirkima vaikams. O juo labiau darzelinukams. Mano pusbrolis savo sunui pirmokui nupirko mobilu tel., o jau treciokui pakeite - nupirko su spalvotu ekranu, fotoaparatu ir pan. O patys ciut galas su galu suduria. Nesuprantu.
Bet... Jeigu mano vaikas klaseje butu vienintelis, kuris neturi telefono ir is jo visi klasiokai tyciotusi del to, tai greiciausiai, kad as taip pat nupirkciau vaikui mobilu. Ka padarysi, kad dabar tokie laikai, ka padarysi kad visiems reikia vienas pries kita pasirodyti. Ka padarysi, kad tamstos mokytojos vaiksto su vos ne pirmaisiais telefonais arba ju visai neturi, o per ju destomas pamokas trukdo "krutu" telefonu skambuciai...
Tokie laikai sad.gif Kaip vaikui paaiskinti, kad tai tustybe girtis vieniems pries kitus niekuciais. Tai juk vaikai. Visais laikais taip buvo. Ziurek - atveze is Lenkijos kazkas kramtoske Donaldas ir tuoj visi apspite, popieriukus tik ziurineja, uostineja... Vaikai nepasikeite, pasikeite tik "zaisliukai".
Cia tik suauges gali pasakyti "Vat as neturiu ir man dzin!" Kad ir man pvz.: neturiu mobilaus telefono, nes man jo dabar visiskai nereikia ir man dzin tongue.gif ! Uztenka man ir Telekomo rolleyes.gif
NOrs neatmetu galimybes, kad yra labai uzimtu vaiku, kuriems gal jau ir reikalingi telefonai.
iga
Visiskai nesutinku, kad penkiameciui reikailingas telefonas. Nesamone.
Tai ka reiks daryti dar po desimt metu, pirkt masina, samdyt vairuotoja ir pora apsauginiu, o gal malunsparni itaisyti? Ir prie ko cia laikmetis, uzsienyje mobilus jau seniausiai yra, bet tikrai darzelinukai juo nesinaudoja, tik Lietuvoj ir tik lietuviams gali sauti tokios absurdiskos mintys mad.gif .
giedrulka
QUOTE (iga @ 2004 04 05, 16:19)
<...> Ir prie ko cia laikmetis, uzsienyje mobilus jau seniausiai yra, bet tikrai darzelinukai juo nesinaudoja, tik Lietuvoj ir tik lietuviams gali sauti tokios absurdiskos mintys mad.gif .

Nesutinku ir as su tuo, kad darzelinukams reikalingas mobilus. Ir man paciai baisu pagalvoti apie tai, kad mano vaikas ims ko nors reikalauti. Noriu ir as isaukleti savo vaika, taip, kad jam nerupetu pasigirti turimais kazkokiais turtais (jeigu tokie bus kada nors wink.gif ), isaukleti taip, kad nekreiptu demesio i patycias del savo socialines ar finansines padeties. Bet pazistu pora zmoniu, kurie butent del to, kad gaila buvo matyti kasdienines vaiko asaras, kai liko vienintelis be telefono klaseje, eme ir nupirko ta nelemta mobilu. Manau, kad as irgi neisdrisciau taip traumuoti (jeigu jis del to labai nejaukiai jausis) ir nupirkciau mobilu. Aisku tik ne darzelinukui.
Manau, kad laikmetis ir musu (jaunos Lietuvos) nutrukimas nuo grandines turi tam labai dideles itakos. Labai ilga laika mes tik galedavom pasvajoti apie tokius techninius stebuklus. Apie daug ka nesam girdeje, o kiek buvom nemate. Ir staiga durys atsivere - pamatem daug stebuklu. O is tustybes, gavus tuos stebuklus, puolem puikiuotis vieni pries kitus. Ar jau taip seniai cia tas buvo, kai pirmiausiai atsisede kavineje ant stalo pasidedavo mobilius telefonus, pasiraitodavo rankove, kad tik kiti galetu pamatyti gera laikrodi, o kur dar auksines grandines. Zinoma, kad is to tik juokas ima. Bet taip buvo. Tikiuosi, kad ir su mobiliu telefonu pirkimu vaikams, visi aprimsim. Nes manes irgi visai nevilioja mintis, kad desimtmeciui tureciau pirkti masina, sesiolikmeciui - tarkim, jachta, o dvidesimtmeciui - buta ar nama ir pan.
Kalinka
viskas labai paprasta kiekviena seima zino savo galimybes ir poreikius ir mano seima turi galimybe vaika aprupinti mobiliu ir poreikis yra, galimybe nes turim sutarti su tele2, ji kaip tik vaikui 5 metu diena baigesi ir prasitesiau sutarti emiau sau geresni o vaikui tas senesnis liko i darzeli nesinesioja tikrai jam to dar nereikia nes aukletoja mobili ir pan, bet kai namie kito telefono neturim ir vaikas daznai namie lieka vienas labai gera jam susukti ir paklausti kaip sekaSI, kad ir dabar sia savaite darzelyje atostogu gavom jis namie o as kas valanda suku teirautis kaip jis jauciasi. Karts nuo karto paskambina tetis, taip palaikom rysi thumbup.gif Taip kad jokio kriminalo nematau
Iva
as va tik nesuprantu, sakot del 'ispuikimo", noro pasigirti telefonas reikalingas, o kas cia tokio kuo girtis, juk mobilus rysis zymiai pigiau ir patogiau negu telekomas, todel ir atsisakem telekomo, o pati mobilu galima ir uz lita nusipirkt, kame problema blink.gif ir kuo girtis kad atliekama viena lita turi? blink.gif , kortele galima nusipirkti uz 5 Lt menesiui, ir kur cia prabanga ar puikavimasis blink.gif
giedrulka
Puikuojasi ne tevai, puikuojasi vieni pries kitus vaikai. O kaip turetu jaustis tie vaikai, kurie klaseje ar darzelio grupeje (nesamone kazkokia) neturi telefono.
As sutinku, kad yra isimciu, kaip minejo Kalinka ar Iva, kai yra atsisakyta Telekomo paslaugu ir kad tuomet labia patogu tureti dar viena mobilu. Bet negalit nesutikti su tuo, kad dabar vaikams mokykloje vos ne privalomas atributas yra mobilus, kaip sasiuvinys, kaip knyga, kaip kuprine. Bet ar jau taip labai jis visiems butinas?
norge
Siulau taip: tos, kam atrodo, kad mobilus jos vaikui pravers,-perka savo vaikui mobilu. Tos, kam tai atrodo nesamone,- neperka.

Ir nebera problemos.
biggrin.gif
pypt!!!
Mobilus kenksmingas vaiko sveikatai, ne tik tuo atžvilgiu, kad gali būt užpultas dėl to telefono, ar kaip par kriminalkes rodo dėl mobilaus net nužudytas, bet telefonas nuolat( kas porą minučių) registruojasi prie savo pastotės. Reiškia spinduliuoja- kas kaip jau visi žinome sukelia daugybę vėžinių susirgimų. Ypač tai pavojinga jaunam organizmui, nors ir suagusiam glaust prie kūno mobilaus nepatartina...Tačiau aišku, kad šiuolaikinė visuomenė kur kas labiau dinamiška nei sovietmečiu ir telefonas kartais labai būtinas. Be to , kaip psichologai jau įrodė, kad mobilus ryšys tarp tėvų ir vaikų sumažiną tėvų nerimą ir įtampą ( nereik nuolat sukt galos kaip ten ir kur dabar tavo atžala, o tiesiog imt ir paskambint). Na gal penkiamečiui to telefono kol jis daržely dar ir nereik, o vėliau jau galima rinktis:
1.vėžys jūsų vaikui nuo spinduliavimo
2. vėžys jums dėl nuolatinės nervinės įtampos( kurgi tas vaikas po galais!!!!) wink.gif
silvva
As ir dabar manau, kad 10 meciui mobus per anksti, bet saviskei, vos jai suejus 8 metams nupirkom wink.gif

Ir tik todel kad issikraustem i miesto pakrasti, o mokyklos nekeitem, tai dabar kai baigiasi pamokos ir pazaidzia su draugem skambteli teciui, kad vaziuotu ja namo vezti.

Vat taip g.gif
giedrulka
QUOTE (pypt!!! @ 2004 04 07, 14:28)

2. vėžys jums dėl nuolatinės nervinės įtampos( kurgi tas vaikas po galais!!!!) wink.gif

O vaikas ka negali pasakyti "mamyte, as dar mokykloje, grisiu veliau", o pats kur nors tusosi gatvemis? Nesupratu, kokia cia ramybe tevams? rolleyes.gif laugh.gif laugh.gif
Bet as cia pagal save sprendziu. Mano vaikystes laikais, zinoma, mobiliu nebuvo, bet makaronus trindavau istisai. blush-anim-cl.gif rolleyes.gif
Kalinka
makaronus imanoma kabinti ir del bateriju issikrovimo ir buvimo nerysio zonoje thumbup.gif privalumas kad 5 metu vaikas dar taip nedaro.
remka
.... g.gif na penkiu metu vaikui mobillus tai jau tikrai nereikalingas g.gif ...,o jei kas darzely atsitinka,tai aukletojos turi pranesti tevams is darzeliui priklausancio telefono unsure.gif....,o dar tie telefonai skliedzia visokias bangas,tai jau tikrai nepatartina vaikui jo nesiotis g.gif g.gif
ERA
Nu nezinau, kaip ten su tais penkiameciais, bet mano 1.5 metu dukrai jis laaaaabai reikalingas.Ypac kai grazios muzikeles groja.Gavo gimtadieniui tokiu vaikisku, ale jie vienkartiniai.Ir supranta rupuziuke,kad zaisliniai.Tai dabar kai tik pamato kad rankoj telefonas,tai kai lape,ateina glaustosi ir tik capt uz telefono ir jau tada taip lengvai neatimsi,reik kazkoki veiksma sugalvot. biggrin.gif

Na o jei rimtai,tai va turi mano 12 metu sunus telefona mobilu,taitik tiek kad su draugais zinutem susirasineja,saskaita baigiasi ir tiek ziniu.Bet i mokykla nesinesa.Jau vienam klasiokui nukabino nuo kaklo.Tai aukletoja perspejo,kad telefonais kalbetis tik mokyklos teritorijoj.Ir aplamai nerekomenduoja ju nesiotis.Na aisku kartais pagalvoju kad butu gerai jei jis butu pasiemes telefona, bet taip pat ramu kai ir neturi.O tai prisikabins kokie pacanai.O kaip mokyklose tuos telefonus vagia is kupriniu unsure.gif g.gif doh.gif !!! Na aciu dievui maniskiui uztenka smegenu nesinesioti jo, bet tada kam jis reikalingas? Zaislas.
ENIGMA
LABAI VISOSMS ACIU UZ DISKUSIJA IR pILNAI SUTINKU SU NUOMONE, KAD JEI VAIKAS UZIMTAS LABAI IR REIKIA pASIDERINTI pAEMIMUS IR SUSITIKIMUS TAIp, BET pENKEMECIUI DARZELYJE TIKRAI JO NEREIKIA, KAS LIECIA MOKYKLA SUTINKU, KAD NET IR pIRMOKUI BUNA DIENU KAI KITAIp TIESIOG NEIMANOMA ISSIVERSTI TAD KAIp BEBUTU KARTAIS REIKIA, BET DARZELYJE IR KIEME TIKRAI GRIEZTAI NE.
Aga
Mano brolis budamas 10-tokas apturejo nelaime su mobiliu.Ejo is mokyklos,kai kazkas parase SMS.Prie mokyklos jau stoveje banditukai isgirdo ir paseke iki stoteles.Ziauriai sumuse, brolis nualpo, ateme mobilu,nors jis buvo su dvimetriniu draugu.Jie buvo tryse,ir ne ka amzium uz juos vyresni.Idomiausia tai,kad visa tai ivyko apie 14 val,kai aplink buvo labai daug zmoniu,prie labai judrios gatves stoteleje.Tuo metu privaziavo troleibusas, vairuotojas pastovejo,su keleiviais paziurejo regini grazu ir nuvaziavo, nors brolis gulejo ant gatves....Dzin tas mobilusis,nors broliui labai skaudu buvo,kadangi jis ji pirko uz savo taupytus litas prie lito pinigus.Bet kam taip sumusti?O toliau buvo dar graziau.Prasidejo puse metu trukes tampymasis po policija ir grobiku atpazinimas.Aisku nebuvo nei vieno tikrojo,o teko eit i policija abiems su draugu mazdaug kas trecia diena...Nesvarbu,kad pamokas,eiti abiems..Tampe tampe,kol atsibodo..

Jau geriau as labiau pasaugociau ir pavargciau su vaiku,bet pati i tokia pavojinga situacija tikrai nestumciau.Man brangiau vaiko sveikata,nei mano nervai kur randasi.
LINCE
Manau,kad vieno teisingo ir nenuginčijamo atsakymo negali būti.Yra užimtų vaikų ir tėvų ,tai mobilus tikrai yra svarbus dalykas.Protingam žmogui jis tikrai nemaišo.
Bet kadangi dirbu mokykloj ,matau ,kokia psichozė visus apėmus ir nemanau ,kad tai normalu;
Vaikai per greit užmiršta ,kokie kilnūs buvo tėvų norai ,kai pirko jiems telefoną.Ir jis tampa (ne visada ,bet dažnai) ne susisiekimo priemone,o pramoga.
Beje, labai erzina ''rūpestingų'' tėvelių skambučiai per pamokas.Tokių pasitaiko tikrai ne vienas ar du.l
Rigedora
na nežinau, bet esu priešininkė tokioms nesąmonėms. Ir nesutinku su tokiais teiginiais, kad taip ramiau tėvams ir pan. kai mes augom ir lankėm mokyklas-tokių mobilkų nebuvo ir nei vienas tėvas dėl to iš nervų nenumirė. Beje, ir net mokytojos ar auklėtojos nebuvo mobiliuotos wink.gif Nesiruošiu ir savo vaikams jų pirkti nešiojimuisi. Kai išeisiu į darbą-teks nupirkti telefoną namams, vietoj telekominio, kad būtų ryšys su vaikais, nes mobilus pigiau nei telekomas.
O dėl to, kad kaip rašė Norge, kad grįžo, skambino, stresą patyrė... galiu pasakyti tik tiek, kad jei vaikui išaiškinsi ką daryti tokiu atveju-jis to streso nepatirs. pvz. mano ir mano kaimynių vaikai žino, kad jei netikėtai namuose nieks neįsileidžia-galima kreiptis į kaimynus-jei jau nepriglaus, tai bent paskambins mamai wink.gif Tiesiog kiekviena situacija turi kelias išeitis ir nereik griebtis kraštutinumo. Tiesiog tai tik mano nuomonė. galbūt reik daugiau bendrauti su vaiku, labiau juo pasitikėti, leisti būti savarankiškam, nes tik mobilus telefonas neišgelbės nuo nelaimių. wink.gif o kartais tik greičiau prišauks. mad.gif
Iva
Rigedora, nu jo situacija ir kelios iseitis? galima klaidzioti visa diena ir nesurasti viens kito kai labai reikia, dabar kai toks gyvenimo tempas. Gerai jeigu vienas tevu nedirba arba yra kokiu mociuciu ir pan. Kai nes augom, buvo kita situacija ir kitoks gyvenimo tempas ir poreikiai.

ne visu vaikai eina i mokykla salia, ne visu kaimynai visada yra , plius as kaimynais irgi nepasitikiu ant tiek kad leisti vaikui pas juos buti, nelabai isivaizduoju kur reiketu dukros ieskoti, kai uztrunku ir nespeju is kazkur ja pasiimti, savankiskumas, nu jo per visa miesta i treniruote, po to namo, dar pries treniruote i namus uzsukti, jeigu laiko lieka, kur as ja ieskosiu, jeigu reikes? na jau ne tegu aplinkiniai galvoja ka nori, kad cia koks ispuikimas ar pan, bet be telefono as vienos jos neisleisciau, esant tokiai situacijai.

Aisku kai labai nori ir reikia, tai ir galima be visko apsieti, bet jeigu galima palengvinti sau gyvenima as butent taip ir padarysiu wink.gif
Krisla
Mano manymu, penkiameciui vaikui mobilus telefonas tikrai niekam nereikalingas, o ir mamos motyvacija niekam tikusi. Cia dideliu snobizmu kvepia. O siaip, ar pirkti mokyklinio amziaus vaikui mobilu, ar ne, cia kiekvienos seimos asmeninis reikalas. Tik teveliai gali nuspresti, ar vaikui butinas sis daiktas, ar dar ne. Juk gali buti ivairiu priezasciu. As kai perskaiciau temos pavadinima, buvau kategoriskai nusiteikusi, bet norges komentarai priverte susimastyti. Is tikruju, as turbut elgciausi kaip ji.... Sunku pasakyti, bet siuo metu man taip atrodo...
Minga
Sveiki,

viename iš forumų įsiplieskė diskusiją apie mobilaus telefono reikalingumą vaikui.

Vienintelis argumentas - kad tėvai gali surasti greitai vaiką (jei yra pas draugus, kažkur lauke laksto ir pan.).

Mane domina, ar tikrai mobilus telefonas yra pagalbininkas tokiose situacijose? pačiam teko augti dar anais laikais ir dalį jau nepriklausomos Lietuvos, tai kažkaip tėvai apsieidavo be tokių priemonių (juo labiau jų ir nebuvo tuo metu).

Aš tai manau, jog mob. tel. vaikui tikrai nėra būtina, bet gal klystu ir nežinau jo privalumų?
LOCKETS
Siaip mobilieji telefonai skleidzia gana stipru elektromagnetini lauka... O del EML poveikio gali atsirasti irzlumas, nuovargis, gali pradeti kankinti nemiga - cia gal nuo mobilaus taip nebus, bet pvz kompas tai gali daryti toki poveiki g.gif (cia as prisimenu is ergonomikos paskaitu). O be to kai mazas vaikas turi mobiluji, jis is jo gali buti atimtas, ir jei pasipriesina - gali nukenteti sad.gif
Siaip manau, kad mob.telefonas tikrai nera butinybe mazam vaikui unsure.gif
mamulia
maniske turi, bet neduodu i lauka. Nupirkau kai buvo sanatorijoj,kad galetume susisiekti. Dabar guli isjungtas.
Moteris
Na maniskiui telefona padovanojo tevas. Tai budavo patogu, kad jis man galedavo paskambinti grizas is mokyklos, ar arba as jam. Bet nei i kiema, nei i mokykla nestis neleisdavau, kad neatimtu (ir jo nesumustu). Taigi tiek tos ir naudos smile.gif Bet siaip telefonas labiausia buvo reikalingas del zaidimu biggrin.gif
Kuzia
QUOTE (Zanetux @ 2004 08 10, 22:31)
kai mazas vaikas turi mobiluji, jis is jo gali buti atimtas, ir jei pasipriesina - gali nukenteti sad.gif

Va ko labiausiai bijau. Mano sunus turi, bet is namu nesasi tik ypatingais atvejais. Per keleta menesiu tokiu atveju buvo gal 3. O i kiema ar mokykla nestis - negali but ne kalbos.
RIKIS
Mano abudu vaikai turi mobiliuosius telefonus ir man visai neatrodo,kad blogai galiu visada su jiai susisiekti thumbup.gif .Tik kartais nežinau kokiu telefonu skambinti, nes korteliu turi visokių sad.gif
kasiopeja
QUOTE (Moteris @ 2004 08 15, 21:00)
Na maniskiui telefona padovanojo tevas. Tai budavo patogu, kad jis man galedavo paskambinti grizas is mokyklos, ar arba as jam. Bet nei i kiema, nei i mokykla nestis neleisdavau, kad neatimtu (ir jo nesumustu). Taigi tiek tos ir naudos smile.gif Bet siaip telefonas labiausia buvo reikalingas del zaidimu biggrin.gif

Pas mus tas pats buvo. Vaiko motina nupirko jam telefona, kai jis dar i darzeli ejo (atseit nenorejo musu trukdyti, kai uzeidvo noras su vaiku pabendrauti, bet entuziazmas neilgai truko)...
Musu su vyru nuomone vaikui mobilus yra GRIEZTAI nereikalingas bent jau tol, kol neprades savarankiskai is mokyklos grizineti, todel tas telefonas dabar sekmingai kazkur nukistas namie. Kai vaikas pradinukas yra prasmes tureti "budinti" mobilu namie (jeigu telekominio rysio nera). O nesiotis su savim mobilaus neleisciau bent iki 13-15 metu...
Coxe
QUOTE (kasiopeja @ 2004 08 16, 05:51)

Musu su vyru nuomone vaikui mobilus yra GRIEZTAI nereikalingas bent jau tol, kol neprades savarankiskai is mokyklos grizineti, todel tas telefonas dabar sekmingai kazkur nukistas namie. Kai vaikas pradinukas yra prasmes tureti "budinti" mobilu namie (jeigu telekominio rysio nera). O nesiotis su savim mobilaus neleisciau bent iki 13-15 metu...

Pritariu visom keturiom. Nemanau, kad 7 - 8 metų vaikui labai reikalingas mobilusis telefonas nešiojimui.
asha
Kai vaikas pradejo lankyti mokykla, atidaviau jam sena savo telefona. Nematau tame nieko blogo, tik privalumus: jis man gali bet kada paskambint, as jam taip pat, perspeju, jeigu veluoju pasiimt is mokyklos...Del saugumo gresme neiskyla, nes musikis lanko pradine mokykla, o i kiema telefono nestis neleidziam.
Noa
Nzn... Buvom nupirke, kai buvom atsijunge telekoma. Telekoma isijungem - mobilu pardavem, a kam ji laikyt, kol surudys? smile.gif Siaip dabar nieko pries buciau, kad jis ji turetu, pvz. kai is mokyklos nepareina laiku - o ka as zinau, ga po masina pakliuvo?! Bet jis pats nenori smile.gif Nenoriu, sako, ir viskas, negi grusi per jega? smile.gif

O pazaidzia zmogus su mano telefonu smile.gif
Selena
Maniskiui jau 12m,bet i mokykla telefono nesinesa.Nemanau,kad reikalinga per pamokas birbinti.Pasiima tada kai vaziuoja i varzybas,ekskursijas.O viena karta dienos metu pristojo kazkoks bernas ir pirmoj eilej pareikalavo mobilaus.O kai pasake ,kad neturi,tai labai nusistebejo,atseit taip negali buti.Tai va jei butu turejas,tai butu ir atemes.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.