Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Duonkepis
Supermamų klubas > Mūsų namai > Namai > Statome namą nuo A iki Z
roki
Sveiki,
Sodyboje planuojame sumuryti duonkepi.Gal kas galetu pasidalinti patirtimi.Ar pasiteisino? kokiu klaidu vengti projektuojant? kiek mazdaug kainavo jums irengimas? Beje, niekaip nesurandam ir patyrusiu meistru... ACIU 4u.gif
zebenkstiejka
QUOTE(roki @ 2009 07 21, 10:10)
Sveiki,
Sodyboje planuojame sumuryti duonkepi.Gal kas galetu pasidalinti patirtimi.Ar pasiteisino? kokiu klaidu vengti projektuojant? kiek mazdaug kainavo jums irengimas? Beje, niekaip nesurandam ir patyrusiu meistru... ACIU  4u.gif
*

http://www.namuplanai.lt/straipsniai/path/krosnis
nežinau ar jis dar mūryja, šiaip, radau straipsnį kaiptik į temą smile.gif
roki, būtų labai naudinga ir įdomu jei įmestumėte kokių nuorodų apie duonkepes ar kitokias "senobines" krosnis, jei kažkokios informacijos esate radę internete.. 4u.gif bo netolimuose planuose seno kaimiško pečiaus permūrijimas.. tiesa apie duonkepę lyg ir negalvojom, bet nevėlu dar ir pagalvot, nes seniau ten stovėjo tikrai duonkepė.
roki
QUOTE(zebenkstiejka @ 2009 07 21, 09:46)
roki, būtų labai naudinga ir įdomu jei įmestumėte kokių nuorodų apie duonkepes ar kitokias "senobines" krosnis, jei kažkokios informacijos esate radę internete..  4u.gif
*

Labai gaila, bet nieko ypatingo internete nesame rade. Kadangi domina butent "senobinis" variantas (duonkepis + gulimas pecius), tai labai viliuosi, kad forumietes pasidalins patirtimi...

zebenkstiejka
QUOTE(roki @ 2009 07 21, 12:14)
Labai gaila, bet nieko ypatingo internete nesame rade. Kadangi domina butent "senobinis" variantas (duonkepis + gulimas pecius), tai labai viliuosi, kad forumietes pasidalins patirtimi...
*

Tada lauksim kol kasnors pasidalins patirtimi, man irgi labai smalsu. Gal yra kokia knyga ta tema..? Esu žiemą gyvenus tokioj troboj su dideliu "gulimu" pečium, tai atrodė jis nuostabiai, nors ir senas aptrupėjęs. Tiesa, ant viršaus beveik neįmanoma miegot buvo- karšta ir deguonies nėr, galvas skaudėjo paskui.. Tai net nežinau kaip taip padaryt, kad ten būtų kuom kvėpuot- verta apie tai pagalvot. Mama pasakojo, ką kaime jai aiškino viena šeimininkė apie duonkepį: kad aceit negalima duonkepio naudot "šildymui" žiemą- "suskaldysit, sugadinsit pečių jei pastoviai kūrensit dėl šilumos-jis ne tam skirtas", aceit, jis naudojamas tik maistui gamint, ir kad "kiekviena šeimininkė tiksliai turi žinot, kiek malkų jai reiks: jei blynus keps- penkių, jei kugelį- aštuonių"-i psio.. Gal čia turėta omeny koks nors konkretus atvėjis, o ne aplamai visi duonkepiai pečiai- šito nežinau, jei žinočiau daugiau, gal ir pati duonkepio norėčiau- bet kad reik dėl šilumos pečiaus mums, ir su sienute į kitą kambarį- tai gaunasi kad duonkepis netinka? huh.gif
roki
Aciu zebenkstiejka uz pasidalijima ziniomis. Butent to ir labai tikiuosi is sios temos mirksiukas.gif
Duonkepis gali buti ir be tos gulimos dalies. Paprastai siais laikais retai kas ta gulima dali murija. man atrodo, kad galima ir su sienute i kita kambari, bet aisku, reikia cia jau su meistrais kalbeti.
O mes sodyba ziema planuojam lankyti tik savaitgaliais, tai dazno kurenimo nebus mirksiukas.gif
akvilyte
duonkepio neturiu.. tik pečių lauke sumūrijom bigsmile.gif kugelis superinis gaunasi biggrin.gif

umede
QUOTE(roki @ 2009 07 21, 12:17)
Aciu zebenkstiejka uz pasidalijima ziniomis. Butent to ir labai tikiuosi is sios temos  mirksiukas.gif
Duonkepis gali buti ir be tos gulimos dalies. Paprastai siais laikais retai kas ta gulima dali murija.  man atrodo, kad galima ir su sienute i kita kambari, bet aisku, reikia cia jau su meistrais kalbeti.
O mes sodyba ziema planuojam lankyti tik savaitgaliais, tai dazno kurenimo nebus  mirksiukas.gif
*

butent,galimi visoki variantai...as turiu duonkepi,ir prie to pacio tokia pakura su tuo sylanciu suoliuku...super,nerealiai,peciuj kepu viska-kugeli,mesa,visciukus,ir net bulka,ir visom siulau statyt,ar turimas islaikyt,nes jokia orkaite neatstos maisto skonio,kepto tokiam peciuj mirksiukas.gif
zebenkstiejka
Na va, atrodo baigės mano vargai, pečius yra biggrin.gif tiesa jis neduonkepis, bet vistiek noriu pasigirti blush2.gif yra orkaitė, vandens bakelis, ir šildomas suoliukas. Suoliukas tikrai nuostabus daiktas- kai atsisėdi nebesinori nulipt.. atšildo momentaliai iš lauko kur atėjus wub.gif Durelių norėjau su stiklu, tikrai smagu kai matosi liepsna; tik man labai nepatiko kad visi su "langeliu" varijantai buvo labai keistos konstrukcijos- tokios, kad durelės atsidaro kilstelėjus už rankenos į viršų visas dureles.. bet mus patikino kad dabar daug kur tokias dureles gamina ir viskas ok.. nu ir bereikalo patikėjau- jau po savaitės kažkas išsiklibino ir viena ranka jau nebeatsidaro, reik kilstelt ir pačius vyrius schmoll.gif reiks kažkaip taisyt.. o šiaip esam labai patenkinti darbu, tik galėjo biski sparčiau darbas eitis.. na bet meistras labai užsiėmęs mums papuolė, nors šiaip nusiskundimų jokių neturim ax.gif Štai kas gavosi.. nors teko galvas pasukt, tiek man tiek meistrui, kol projektas gimė smile.gif vienaip piešiu- sako taip neįmanoma, kitaip- nebus traukos, trečiaip- kaminui vietos nelieka ir t.t.. visdėlto pavyko taip viską sukomponuot kad ir sienutė būtų į kitą kambarį, ir mano išsvajotas suoliukas bigsmile.gif
[attachmentid=187635]
žebenkštytė
sodybos kaimynas pasakojo, kaip jo pažįstami lauke duonkepį mažiuką darė. žodžiu supylė smėlio kauburį, tada tą kauburį aplipdė moliu ar kuom ten reikia, nežinau, paliko angą, per tą angą smėlį iššlavė ir gavosi duonkepis. čia aišku labai supaprastintai viskas, bet man patiko idėja kaip suformuoti tasyklingą gražią krosnies formą.

mes namie irgi statysimės nedidelį duonkepį, skirtą kepti bandelėms ir duonutei per šventes
VIP
Laba diena,
zebenkstiejka, džiaugiuosi, kad jūs pasirinkot gerą meistrą thumbup.gif Kadangi mano vyras irgi stato, tai galiu pasakyti,šis darbas nesidaro taip greit, kaip norėtųsi. Šiame duonkepyje kelios funkcijos (viryklė, orkaitė, duonkepis, šilta sienelė, suoliukas), tad norint jį suprojektuoti, o po to pastatyti, reikia pasukti galvą mirksiukas.gif
Giedruolė
Pas mus bus židinio kapsulė nešančioj sienoj Siena maždaug 3m ilgio ir jungiasi statmenai su lauko siena. Aš nenoriu židinio apdailos izoluoti, noriu, kad ji akumuliuotų šilumą ir ją spinduliuotų. Jei mūryčiau tą sieną iš keraminių skylėtų blokelių ir aplink kapsulę iš keraminių, ar būtų teisinga? ar taip galima? ir kaip paviršių galima apdirbti, kad nebūtų kokliaus.
kaban
QUOTE(Giedruolė @ 2010 03 06, 17:54)
Pas mus bus židinio kapsulė nešančioj sienoj Siena maždaug 3m ilgio ir jungiasi statmenai su lauko siena. Aš nenoriu židinio apdailos izoluoti, noriu, kad ji akumuliuotų šilumą ir ją spinduliuotų. Jei mūryčiau tą sieną iš keraminių skylėtų blokelių ir aplink kapsulę iš keraminių, ar būtų teisinga? ar taip galima? ir kaip paviršių galima apdirbti, kad nebūtų kokliaus.
*

zidinis neskirtas sildyti plytu.. zydinis tai praktishkai tik vieta, kur dega ugnis.. jei padaryti oro kapsule aplink ji - tada jis sildys ora.. galima pastatyti priverstine ventiliacija per ji - tada oro prisildys daugiau ir ji oratakais galima isvedzioti po kambarius.. kad plytos kauptu siluma - reikia zidinio kamina muryti kaip peciu - su vingiavimais.. kuo daugiau vingiavmu tuo daugiau silumos atiduos dumai.. bet teisingai sumuryto toki daikta - yra mokslas.. reikia numatyti tiesioginis sujungima su kaminu, kad zidinis galetu ikaist, poto perjungiama ant tu vingiavimu.. tu kanalu valyma reikia numatyti.. muryti is geru kokybishku medziagu, kad netruktu koks siulas ir nepradetu dumai eiti.. ir vistiek po kiek laiko eis - kaip ir bet kokiam peciui..

VIP
QUOTE(Giedruolė @ 2010 03 06, 16:54)
*

Galima mūryti iš keraminių blokelių, tik palikite aplink kapsulę po 10 cm tarpus, kad praeitų oras. Galima aptinkuoti su stiklo audiniu.
Giedruolė
QUOTE(kaban @ 2010 03 06, 20:44)
zidinis neskirtas sildyti plytu.. zydinis tai praktishkai tik vieta, kur dega ugnis.. jei padaryti oro kapsule aplink ji - tada jis sildys ora.. galima pastatyti priverstine ventiliacija per ji - tada oro prisildys daugiau ir ji oratakais galima isvedzioti po kambarius.. kad plytos kauptu siluma - reikia zidinio kamina muryti kaip peciu - su vingiavimais.. kuo daugiau vingiavmu tuo daugiau silumos atiduos dumai.. bet teisingai sumuryto toki daikta - yra mokslas.. reikia numatyti tiesioginis sujungima su kaminu, kad zidinis galetu ikaist, poto perjungiama ant tu vingiavimu.. tu kanalu valyma reikia numatyti.. muryti is geru kokybishku medziagu, kad netruktu koks siulas ir nepradetu dumai eiti.. ir vistiek po kiek laiko eis - kaip ir bet kokiam peciui..
*

Jūs kalbat apie krosnies mūrijimą, kurios tiesioginė paskirtis spinduliuoti šilumą į patalpą. Mano atveju Tai būtų dar vienas būdas išnaudoti malkos šilumą kad ji duotų daugiau naudos. Padarius kapsulę iš blokelių aplink židinį, židinys šildys orą, o oras keraminius blokelius. Tiesiog nenoriu iš vidaus dėti izoliacinių medžiagų.

QUOTE(VIP @ 2010 03 07, 00:24)
Galima mūryti iš keraminių blokelių, tik palikite aplink kapsulę po 10 cm tarpus, kad praeitų oras. Galima aptinkuoti su stiklo audiniu.
*

Aptinkavus su stiklo audiniu nebetrūkinėtų dažai ar ne? O kaip jungti keraminių blokelių sieną su kitu mūru? Pvz Arko blokeliu? Gal geriau palikt tarp jų tarpelį, nes kažkaip įsivaizduoju, kad vistiek turėtų atsirast įtrūkimai... g.gif Ir kuom mūryti keraminius blokelius?
kaban
QUOTE(Giedruolė @ 2010 03 07, 10:30)
Jūs kalbat apie krosnies mūrijimą, kurios tiesioginė paskirtis spinduliuoti šilumą į patalpą. Mano atveju Tai būtų dar vienas būdas išnaudoti malkos šilumą kad ji duotų daugiau naudos. Padarius kapsulę iš blokelių aplink židinį, židinys šildys orą, o oras keraminius blokelius. Tiesiog nenoriu iš vidaus dėti izoliacinių medžiagų.
Aptinkavus su stiklo audiniu nebetrūkinėtų dažai ar ne? O kaip jungti keraminių blokelių sieną su kitu mūru? Pvz Arko blokeliu? Gal geriau palikt tarp jų tarpelį, nes kažkaip įsivaizduoju, kad vistiek turėtų atsirast įtrūkimai...  g.gif Ir kuom mūryti keraminius blokelius?
*

Krosnis sukaupia siluma per trumpa kurenimo laika ir atiduoda poto per ilga laika, cia silumos akumuliatorius.. cia amziais patikrinta sistema, kuri ir sio metu yra geriausia mazam rastiniam namukui.. zidinis nuo pradziu buvo prabanga - kadangi degdavo ugnis del grozio ir mesos keymo atviroj ugnije.. Dabar su kapsulem ir ventiliatoriais jis dirba kaip oro sildytuvas.. galima padaryti murini ekrana aplink zidinio kapsule - kazkiek jis isils, bet jei us ventiliatorius - tai labai nedaug bus naudos is tokio ekrano.. is esmes reiketu zidiniu kapsuliu gamintoju uzklausti, ar isvis galima apkloti zidinio kapsule muru ir kokiu atstumu, kadangi perkaisti kapsule tikrai neturetu.. nereikia pamirsti, kad remonto atveju rekes ta mura griauti, tas tikrai nebus linksma.. be to kaip ir minejau, pagrindine zdinio neefektyvumo priezastis - dydele dali silumo ismetama i tiesu kamina.. todel logishkiau irengti zidini standartishkai, su GK ir vatos ekranais, o kamina sumuryti sienoje "zigzagu" - tada ir siena sils, ir zidinis dirbs normaliai..
VIP
QUOTE(Giedruolė @ 2010 03 07, 09:30)
Aptinkavus su stiklo audiniu nebetrūkinėtų dažai ar ne? O kaip jungti keraminių blokelių sieną su kitu mūru? Pvz Arko blokeliu? Gal geriau palikt tarp jų tarpelį, nes kažkaip įsivaizduoju, kad vistiek turėtų atsirast įtrūkimai...  g.gif Ir kuom mūryti keraminius blokelius?
*

1.Dažyti reiktų akriliniais dažais.
2.Galima palikti tarpelį (padaryti taip vadinamą sausą siūlę) į jį įdeti stiklo vatą.
3.Skiedinys: molis, žvyriukas 0-2mm ir truputis cemento (blokeliams mūryti)

Jei būtų klausiama, ką rinktis - krosnį ar kapsulę, aš visada už krosnį. Ji akumuliuoja šilumą ir ją išlaiko iki kelių dienų. Taip , kapsulei gali grėsti perkaitimas, o be to, jei pigesne, ji juda ir bendrai kapsulė didesnę šilumos dalį išleidžia į kaminą. Bet mes nesusirinkom aptarinėti kapsulių ir krosnių privalumų, o tema buvo apie duonkepius 4u.gif

vaivos juosta
Mes turim duonkepį kaip palikimą senųjų namo šeimininkų. dabar jame sėkmingai guli laikraščiai ir kiti pakūrimui reikalingi popiergaliai ( duonkepis yra primūrytas prie šildymo pečiaus ). Žadu vis iškept kada kugelį tam pečiuj, ale vis įpratimas naudotis orkaite... blush2.gif .
Vaiva.S
QUOTE(VIP @ 2010 03 06, 17:13)
Laba diena,
Kadangi mano vyras irgi stato, tai galiu pasakyti,šis darbas nesidaro taip greit, kaip norėtųsi.
*

klausimas iškito toks, ar imanoma seną krosnį apklijuoti šiuolaikinėmis sienų ar kokiomis tai specialiomis plytelėmis? blush2.gif
viktner
QUOTE(Vaiva.S @ 2011 09 21, 16:51)
klausimas iškito toks, ar imanoma seną krosnį apklijuoti šiuolaikinėmis sienų ar kokiomis tai specialiomis plytelėmis?  blush2.gif
*

Klinkerinėmis plytelėmis, vakar kaip tik apžiūrinėjau Senukuose.
Gal kas galite rekomenduoti kokį vyruką , kuris galėtų permūryti pečių Kaune?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.