su savo mylimiausiu vyru, praejus pusmeciui po vestuviu, nusprendem "gaminti" vaikeli . Kadangi "mums iseis po kokiu puses metu"
taip taip.......
kaip veliau suzinojau, pavyko.....IS PIRMO KARTO!!!!!
zodziu, dirbu as Zalgirio skubioj pagalboj, budziu, ten priimu per nakti kokius 20 zmogiuku su dantu skausmu, ir jauciu, kad koki men dirbant pilva pucia, net dzinsus po chalatu klyna atsisegu... aha, bus menesines-maudzia, pucia, bloga....
birzelio 24 per jonines man budet ispuola... o musu kelione i maljorka birzelio 20-liepos 10 suplanuota jau ziema....
kazkaip nusprendem su vyru nusipirkt nestumo testa- pirma gyvenime... pasidarem gal po 3 dienu-vis samoningai atideliojom- viena ryta pamirsom, kita jau buvau pasisiojus..
lekiu i poliklinika i moteru konsultacija- daktare is mano svaiciojimu, kad "cia testas nesamones rodo" tik sypsosi ir veda ant teliko- o ten jau 6 sav!!!!!!!!
savaite iki maljorkos- kraujuoju!!!!pas gyd- 2 hematomos sienoj- vilciu neteikia, priraso kruvas dicinonu, diasporaliu... ir " keliaukit i maljorka, nieko nesitikekit- arba isgyvens, arba ne"....
maljorkoj "issitepliojau", pailsejom, buvo liuks!
pas gyd 12 sav- viskas super, hematomu ner!!!!!
visa nestuma jauciausi puikiai, tik viena karta isivemiau del vaizdo, lelius buvo pilve l stiprus, bet kuklus- tik ziurim, kas tarp koju, o kojas suglaudziu ir fsio! ner cia ko...daktare sake- arba bernas, arba sustra merga... jautem antra varianta, net berniukisku vardu negalvojom, zinojom, kad pilviuke mazas spindikiukas, vardu alvute!o jau spardes -buna, sedziu paskaitose, o puse auditorijos i mano pilva ziuri, kaip grazuole sikna atkisa
tai va, pradejom galvot, kur gimdysim....pasirinkom VGN ir tipo l. gera gyd... nuo tada viskas prasidejo...
32 sav, vaziuojam tartis.. bendravimas saltas,,, iskart prie babkiu... man mintyse net kojos susiglaude...pasake atvaziuot 40 sav, vasario 05...
isejom.. vyras "tu cia negimdysi" nu jo...
skambinu i AK, savo buvusiam ginekologijos destytojui
sako, viskas ok, kai pradesi gimdyt, skambink, as po poros val busiu AK! liuks
ttoliau kas 2 sav vaikstau i poliklinika, i kursus-nieko naujo nepamaciau, viskas labai aisku....skaitom namie knygas, svieciu vyra apie gimdyma, "Chirurgini gimdyma " praverciam- as gi daktare, viska zinau.....jokios kitos minties, tik optimizmas !
puikiai atsvenciam naujuosius kabake- man 35 sav eina, tais metais ziemos nebuvo, sniego irgi, fejerverkus ant asfalto saudem.
sausio 22 pirmadienis, 3h nakties... sueina 38 sav .. atsikeliu i tulika (eilini syki) ir...sisioju!!!!! stoviu, sisioju, guliu- ne!!!! dieve brangus, vandenys??? gimdau???? brangiausiam pranesu. gulim, skaiciuojam saremius. kas 10 min. ah, miegot, o 7 h gi eiline patikra poliklinikoj..
6.30 skambinu i p-ka gydytojai, taip ir taip saremiai kas 5 min, vandenys bega... "varykit i ligonine gimdyt, sekmes"....
na, ka... kaip i darba- 7 ryto priimamajame. paskambinu daktareliui-"ok, busiu 9 h, pranesk visiems, kad susitarus"- na, kad nelistu kiti
zinoma, mane apziuri rezidente- matos visa dreba, pergyvena... sakau, as irgi rezidente, apziurinek
ateina daktaras, paguldo i gimdykla- iki 10h saremiai nors rek, kaklelis... tie patys 2 cm.... minkstina.... ai skauda
Padaro epidura- irgi rezidentas daro- nepataike... skauda... daktare rekia- " ko cia klyki, kaip tu gimdysi"...
na, daktarelis dziaugias, atsidarines kaklelis, iki 14 h turesit jau leliuka!!!
nusnudau.
12h- neatsidaro! 14 neatsidaro! 15 ima krauja, nes man bloga labai... 16 h kraujas rodo leukocitoze (uzdegima), sustoja gimdymo veikla... 12 h bevandenis periodas...gimdos kaklelio distocija....
16.00 "OPERUOSIM" AS BE ZODZIU VISKA SUPRANTU... veza i operacine, tik daleido nejautros... as ziuriu i vyra ir verkiu....atsiminsiu visa gyvenima vyro veida...
o kiek esu macius cezariu...
pjauna, elektrokauteriu pridegina kraujagysle... cirskintos mesos kvapas... anesteziologas (tiesa, po pietu atejo normalus...)- man jus pamigdyt labiau? ne... as noriu dalyvauti... jauciu kaip ieina i gimda... "dabar laikykites uz stalo, traukiam.." viens du trys... REKIA!!!!! o jau kaip rekia!!!! zliumbiu duoda pabuciuot... 16.15 dukryte... 3430, 53 cm, apgar 10 ALVUTE!!!sukasi galva, nieko neatsimenu... atsibundu reanimacijoj, salia laimingas tetusis.... jis viska mate!!! kaip svere, vale, o suvyniota dziaugsmeli jam padave ir nese i naujagimiu skyriu!!!
tada viena mintis buvo - o kaip as.....
taigi .... tevelis isejo ieskot daktaro atsedekot... o mes net neturejom tiek, kiek girdejom uz cezari duot reik... bet daktaras net neeme...
tevelis vaziuoja namo ilsetis, as i palata... pienas varo fontanais, saulele atnesa 00.00 pamaitint.... duoda isimiegot, atnesa 06.00..palatos kaimyne irgi isoperuota, dejuoja, jos leliukas verkia, nes ner pieno...
ryte atsikeliu, atvaziuoja tevelis, ziurim dukryte visa diena... o kaip rankos drebejo, kai pampersa keitem
greitai i masina!!!! po 20 min jau namie, visa laiminga seimynele!!!
silta, zidinys pakurtas, gera... mazyle tyliai miega... palaima....
kai vaziavau siuliu isiimt, tai kita istorija buvo- -25, as uz vairo viena, prakiura antifrizo zarna... is po kapoto dumai ruksta... kazkoks diedas padeda...
issimam siules, pasikalbam, kodel cia viskas taip buvo... pasirodo, mano dvirage gimda dar, tai stebuklas, kad vaikiukas prisitvirtino ir as puikiai isnesiojau!!!
buvau pries sav apsilankius pas gyd, randas puikus, palinkejo vel ateit su gerom naujienom
gyvenimas parodys