Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Tik medikams taip buna...
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Gimdymo istorijos
herbarija
o mums buvo taip:
su savo mylimiausiu vyru, praejus pusmeciui po vestuviu, nusprendem "gaminti" vaikeli . Kadangi "mums iseis po kokiu puses metu" ax.gif -taip buvom isitikine, pradejom pavasari, per mano gimtadieni, na, kad pastociau iki rudens, tada gimdyciau vasara ir mokslus buciau antra rezidenturos kursa pabaigus, na, ant vasaros, kad lengviau but biggrin.gif
taip taip.......
kaip veliau suzinojau, pavyko.....IS PIRMO KARTO!!!!!
zodziu, dirbu as Zalgirio skubioj pagalboj, budziu, ten priimu per nakti kokius 20 zmogiuku su dantu skausmu, ir jauciu, kad koki men dirbant pilva pucia, net dzinsus po chalatu klyna atsisegu... aha, bus menesines-maudzia, pucia, bloga.... doh.gif cia birzelio pradzia
birzelio 24 per jonines man budet ispuola... o musu kelione i maljorka birzelio 20-liepos 10 suplanuota jau ziema.... blink.gif kagi, su kolegomis apsikeitineju.
kazkaip nusprendem su vyru nusipirkt nestumo testa- pirma gyvenime... pasidarem gal po 3 dienu-vis samoningai atideliojom- viena ryta pamirsom, kita jau buvau pasisiojus.. tongue.gif na, pirmadieni ryte pries darba ziurim- viena juosele...kita ...toookia maza maza neryski-"ai, cia klaida"
lekiu i poliklinika i moteru konsultacija- daktare is mano svaiciojimu, kad "cia testas nesamones rodo" tik sypsosi ir veda ant teliko- o ten jau 6 sav!!!!!!!! nestuke.gif . vyras, isejus man is daktares, suprato viska be zodziu- sake mano israiskos nepamirs . na, tai kita sav jau naktinej nebedirbu, iseinu is darbo, o visa ligonine zino priezasti...
savaite iki maljorkos- kraujuoju!!!!pas gyd- 2 hematomos sienoj- vilciu neteikia, priraso kruvas dicinonu, diasporaliu... ir " keliaukit i maljorka, nieko nesitikekit- arba isgyvens, arba ne"....
maljorkoj "issitepliojau", pailsejom, buvo liuks!
pas gyd 12 sav- viskas super, hematomu ner!!!!!
visa nestuma jauciausi puikiai, tik viena karta isivemiau del vaizdo, lelius buvo pilve l stiprus, bet kuklus- tik ziurim, kas tarp koju, o kojas suglaudziu ir fsio! ner cia ko...daktare sake- arba bernas, arba sustra merga... jautem antra varianta, net berniukisku vardu negalvojom, zinojom, kad pilviuke mazas spindikiukas, vardu alvute!o jau spardes -buna, sedziu paskaitose, o puse auditorijos i mano pilva ziuri, kaip grazuole sikna atkisa lotuliukas.gif
tai va, pradejom galvot, kur gimdysim....pasirinkom VGN ir tipo l. gera gyd... nuo tada viskas prasidejo...
32 sav, vaziuojam tartis.. bendravimas saltas,,, iskart prie babkiu... man mintyse net kojos susiglaude...pasake atvaziuot 40 sav, vasario 05...
isejom.. vyras "tu cia negimdysi" nu jo...
skambinu i AK, savo buvusiam ginekologijos destytojui lotuliukas.gif atsimine! tongue.gif
sako, viskas ok, kai pradesi gimdyt, skambink, as po poros val busiu AK! liuks
ttoliau kas 2 sav vaikstau i poliklinika, i kursus-nieko naujo nepamaciau, viskas labai aisku....skaitom namie knygas, svieciu vyra apie gimdyma, "Chirurgini gimdyma " praverciam- as gi daktare, viska zinau.....jokios kitos minties, tik optimizmas ! thumbup.gif
puikiai atsvenciam naujuosius kabake- man 35 sav eina, tais metais ziemos nebuvo, sniego irgi, fejerverkus ant asfalto saudem.
sausio 22 pirmadienis, 3h nakties... sueina 38 sav .. atsikeliu i tulika (eilini syki) ir...sisioju!!!!! stoviu, sisioju, guliu- ne!!!! dieve brangus, vandenys??? gimdau???? brangiausiam pranesu. gulim, skaiciuojam saremius. kas 10 min. ah, miegot, o 7 h gi eiline patikra poliklinikoj..
6.30 skambinu i p-ka gydytojai, taip ir taip saremiai kas 5 min, vandenys bega... "varykit i ligonine gimdyt, sekmes"....
na, ka... kaip i darba- 7 ryto priimamajame. paskambinu daktareliui-"ok, busiu 9 h, pranesk visiems, kad susitarus"- na, kad nelistu kiti lotuliukas.gif
zinoma, mane apziuri rezidente- matos visa dreba, pergyvena... sakau, as irgi rezidente, apziurinek drinks_cheers.gif . ji, pasirodo, pergyvena ne be reikalo- saremiai kas 2-3 min, o kaklelis kietas ir tik 2 cm!!!!!
ateina daktaras, paguldo i gimdykla- iki 10h saremiai nors rek, kaklelis... tie patys 2 cm.... minkstina.... ai skauda blush2.gif per saremius vyras ziuri i aparata, kur rodo saremiu amplitude, ir man padeda-" tuoj bus "..
Padaro epidura- irgi rezidentas daro- nepataike... skauda... daktare rekia- " ko cia klyki, kaip tu gimdysi"...
na, daktarelis dziaugias, atsidarines kaklelis, iki 14 h turesit jau leliuka!!!
nusnudau.
12h- neatsidaro! 14 neatsidaro! 15 ima krauja, nes man bloga labai... 16 h kraujas rodo leukocitoze (uzdegima), sustoja gimdymo veikla... 12 h bevandenis periodas...gimdos kaklelio distocija....
16.00 "OPERUOSIM" AS BE ZODZIU VISKA SUPRANTU... veza i operacine, tik daleido nejautros... as ziuriu i vyra ir verkiu....atsiminsiu visa gyvenima vyro veida...
o kiek esu macius cezariu...
pjauna, elektrokauteriu pridegina kraujagysle... cirskintos mesos kvapas... anesteziologas (tiesa, po pietu atejo normalus...)- man jus pamigdyt labiau? ne... as noriu dalyvauti... jauciu kaip ieina i gimda... "dabar laikykites uz stalo, traukiam.." viens du trys... REKIA!!!!! o jau kaip rekia!!!! zliumbiu duoda pabuciuot... 16.15 dukryte... 3430, 53 cm, apgar 10 ALVUTE!!!sukasi galva, nieko neatsimenu... atsibundu reanimacijoj, salia laimingas tetusis.... jis viska mate!!! kaip svere, vale, o suvyniota dziaugsmeli jam padave ir nese i naujagimiu skyriu!!!
tada viena mintis buvo - o kaip as..... verysad.gif
taigi .... tevelis isejo ieskot daktaro atsedekot... o mes net neturejom tiek, kiek girdejom uz cezari duot reik... bet daktaras net neeme...
tevelis vaziuoja namo ilsetis, as i palata... pienas varo fontanais, saulele atnesa 00.00 pamaitint.... duoda isimiegot, atnesa 06.00..palatos kaimyne irgi isoperuota, dejuoja, jos leliukas verkia, nes ner pieno...
ryte atsikeliu, atvaziuoja tevelis, ziurim dukryte visa diena... o kaip rankos drebejo, kai pampersa keitem lotuliukas.gif nakti jau kartu, trecia para jauciuos puikiai, isiprasom namo, sutariam, kad po sav atvarysiu siulu isiimt. Einam rengtis, mano batukai rudeniniai, paltukas plonas... dukrytei tik kombinzonas vienas... gi kai atvaziavau, tai +10 buvo, o pasirodo nuo sausio 22 prisnigo ir ziema prasidejo- lauke -10 blush2.gif
greitai i masina!!!! po 20 min jau namie, visa laiminga seimynele!!!
silta, zidinys pakurtas, gera... mazyle tyliai miega... palaima....
kai vaziavau siuliu isiimt, tai kita istorija buvo- -25, as uz vairo viena, prakiura antifrizo zarna... is po kapoto dumai ruksta... kazkoks diedas padeda...
issimam siules, pasikalbam, kodel cia viskas taip buvo... pasirodo, mano dvirage gimda dar, tai stebuklas, kad vaikiukas prisitvirtino ir as puikiai isnesiojau!!!
buvau pries sav apsilankius pas gyd, randas puikus, palinkejo vel ateit su gerom naujienom mirksiukas.gif

gyvenimas parodys
hokaida
vajai vajai. na ir bedu buvo doh.gif bet svarbiausia, kad viskas laimingai baigesi thumbup.gif aukit sveikuciai 4u.gif 4u.gif
Rainstone
Gimdymas ne is lengvuju,aukit stiprus ir bukit sveikuciai,sveikinu 4u.gif
herbarija
QUOTE(hokaida @ 2009 07 22, 10:56)
vajai vajai. na ir bedu buvo  doh.gif  bet svarbiausia, kad viskas laimingai baigesi  thumbup.gif  aukit sveikuciai  4u.gif  4u.gif
*

aciu 4u.gif siaip tai kai paskoju, atrodo, kad ne man viskas buvo... uzsimirsta visas skausmas ir nesamones, svarbu, visi sveiki ir laimingi!
musu alvutei siandien 2.5 metuku!!!!!!! 4u.gif
ELWOOD
SEKMES 4u.gif aukit sveikutes, grazutes ir didutes.. mirksiukas.gif
Renata J.G.
super 4u.gif graži istorija 4u.gif 4u.gif Laukiam dar vienos istorijos thumbup.gif
egle-kristina
labai graziai parasei mirksiukas.gif smile.gif
sveikinu pagausinus seimyna 4u.gif
vi78
saunuole mamyte 4u.gif lauksim tesinio mirksiukas.gif
Natalija;D
Sėkmės šeimynėlei! 4u.gif
herbarija
QUOTE(Natalija;D @ 2009 07 22, 23:19)
Sėkmės šeimynėlei!  4u.gif
*

aciu visoms uz palaikyma biggrin.gif
as cia naujoke, tai daba sedziu, kur keliones forume, planuojam slovenija lotuliukas.gif
Daivullee
thumbup.gif 4u.gif
Lady_W
kad ir sunku tikrai buvo - bet jau taip parašyta kad su šypsena viska perskaičiau biggrin.gif - sekmes jums 4u.gif
linausius
Labai smagiai ir nuotaikingai aprasytas sunkus gimdymas thumbup.gif
Lija03
Sekmes auginant dukryte 4u.gif ir lauksim tesinio smile.gif
Elinga_27
Sėkmės Jūsų šeimynėlei ir mažąjai princesei 4u.gif Svarbiausia kad viskas gerai baigėsi, o mamos tokios jau yra, kad greitai pamiršta skausmą ir sunkius išgyvenimus vien žvelgdamos į augančius savo angeliukus 4u.gif
Būkit laimingi 4u.gif
padukele00
wub.gif grazi istorija 4u.gif
herbarija
aciu uz palaikyma 4u.gif
bambiram
gerai kas gerai baiges thumbup.gif daug mamytei teko iskentet...tikra stipruole...bukit abi sveikutes wub.gif
rence*
Sekmes seimynelei. Lauksim kitu istoriju 4u.gif
cud@bury
begalo grazi istorija 4u.gif ,lauksim tesinio mirksiukas.gif
yoyo75
Už puikią istoriją 4u.gif
Gimimas tikras įrodymas,kad stebūklai egzituoja.Linkiu dar nors vieno stebūklėlio wub.gif
Sėkmės
Galway_girl
Labai grazi istorija wub.gif jusu gyditojas tikras saunuolis thumbup.gif
Zuwytes
Cia kaip patarlej - zmogus planuoja Dievas juokiasi. Svarbu kad viskas gerai baigesi ir turit nuostabia dukrele thumbup.gif geru jums kelioniu mirksiukas.gif
GudriLapė
labai linksmai parašyta istorija thumbup.gif sėkmės jums augant 4u.gif 4u.gif 4u.gif
herbarija
QUOTE(Dovilyte5 @ 2009 08 20, 10:58)
labai linksmai parašyta istorija thumbup.gif  sėkmės jums augant 4u.gif  4u.gif  4u.gif
*

tuo metu linksma nebuvo. o dabar skaitau kaip ne savo lotuliukas.gif lotuliukas.gif
ir jau dar leliaus noriu lotuliukas.gif
Mamyte.Linute
Svarbiausia,kad viskas baigesi gerai. thumbup.gif Sekmes ir sveikatytes Jusu seimynelei. 4u.gif
riuska
Svarbu,kad viskas gerai baigėsi,aukit sveikos 4u.gif wub.gif
jurginux
nu saunuole mamka 4u.gif

lauksim antros istorijos bigsmile.gif
Casual
siuo metu tureciau savo darbus dirbti o ne juoktis/zliumbti prie ekrano doh.gif lotuliukas.gif
na bet istorija tikrai verta, kad perskaityt thumbup.gif thumbup.gif
sekmes dideliausios 4u.gif
zibute0203
šaunuolė, kad visi taip su šypsenėle į viską žiūrėtu ( nors ir man pačiai neišeina) . Lauksim antros tokios nuotaikingos istorijos 4u.gif .
vilmutee
Grazi istorija wub.gif O mamytei balionelis uz visa drasa mirksiukas.gif 4u.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.