Košė-Malošė
2010 01 27, 21:54
QUOTE(AusraR @ 2010 01 27, 23:09) nor ar kam buvo situacija kai darbe reikedavo ilgesniam laikui isvykti i komandiruotes, na pvz savaitei? Kaip manot ar galima tokiu atveju testi zindyma grizus? Ar geriau visai nutraukti? o gal geriau atsisakyti tokio darbo pasiulymo ? AušraR, suderinsi Teko išvykt trim parom. Kelis sykius nutraukiau pieną. Vaikas pieno nepamiršo, grįžus pasiprašė (2m.1mėn). Prieš išvykstant ruošiau vaiką, kad išvažiuosiu keliom dienom. Važiuot vienai ir sveika
QUOTE(Košė-Malošė @ 2010 01 27, 22:54) Teko išvykt trim parom. Kelis sykius nutraukiau pieną. Vaikas pieno nepamiršo, grįžus pasiprašė (2m.1mėn). Prieš išvykstant ruošiau vaiką, kad išvažiuosiu keliom dienom.
Mano dvyniai šią vasarą irgi tris paras be manęs buvo su tėčiu. Ir net nusitraukt pieno nereikėjo - kažkaip apsimažino gamyba, o grįžus vėl jie toliau sėkmingai valgė.
QUOTE(Ateik @ 2010 01 28, 13:08) Mano dvyniai šią vasarą irgi tris paras be manęs buvo su tėčiu. Ir net nusitraukt pieno nereikėjo - kažkaip apsimažino gamyba, o grįžus vėl jie toliau sėkmingai valgė.  nu vat kaip gerai. Vadinasi pasiulymo atsisakyt neverta. Juk dabr jie nesimeto....na dabar vienintele problema - laimet konkursa
QUOTE(AusraR @ 2010 01 28, 13:52) nu vat kaip gerai. Vadinasi pasiulymo atsisakyt neverta. Juk dabr jie nesimeto.... na dabar vienintele problema - laimet konkursa  Smulkmena, kai jau nutarei, kad neverta atsisakyt.
anastasssija
2010 01 28, 23:52
sveikos mamytes, nezinau ar sioje temeleje kkreipiuosi, bet toks klausimelis iskilo- ar ar jusu mazyliai normaliai valgo kieta maista t.y. koseles, nes maniskis tikrai nedauk su valgo, nekreipciau demesio, nes vaikis guvus, linksmas viskas tvarkoj, tik beda svorio mazai priauga, gal pienas nekoloringas?  kyla minciu nutraukt dienini maitinimas kad daugiau kosiu valgytu  b
QUOTE(anastasssija @ 2010 01 29, 00:52) sveikos mamytes, nezinau ar sioje temeleje kkreipiuosi, bet toks klausimelis iskilo- ar ar jusu mazyliai normaliai valgo kieta maista t.y. koseles, nes maniskis tikrai nedauk su valgo, nekreipciau demesio, nes vaikis guvus, linksmas viskas tvarkoj, tik beda svorio mazai priauga, gal pienas nekoloringas?  kyla minciu nutraukt dienini maitinimas kad daugiau kosiu valgytu  b sveika, koseles pasiulyk pries MP, gal geriau tada valgys. O siaip tia MP iki metu turi buti pagrindinis maistas. Visa kita - papildomas. Todel taip ir vadinasi - papildomas  Maniskiai apetitu tai niekad nesiskunde tfutfutfu, bet svoris ypc Nojaus ner didelis. Jei viena daktare net kibo kad gal mazokai. Dabar 1.8 m sveria 11 kg 600 gr. Tu gi nenorek kad vaikas po kg priaugtu, kaip pradzioj  O kaip auga tas svoris? ar atsimeni visa eiga nuo gimimo? parasyk. Ir dar - MP nedavimas visiskai negarantuoja kad kosiu prades valgyt daugiau
QUOTE(anastasssija @ 2010 01 28, 23:52) sveikos mamytes, nezinau ar sioje temeleje kkreipiuosi, bet toks klausimelis iskilo- ar ar jusu mazyliai normaliai valgo kieta maista t.y. koseles, nes maniskis tikrai nedauk su valgo, nekreipciau demesio, nes vaikis guvus, linksmas viskas tvarkoj, tik beda svorio mazai priauga, gal pienas nekoloringas?  kyla minciu nutraukt dienini maitinimas kad daugiau kosiu valgytu  b o po kiek priauga?
Sveikos mamytes  Mano sunelis ir prie vyresniu 1 metukai ir 2 menesiukai greit bus. Labai stipriai kandzioja spenelius. Kartais atrodo, tada kai jau nebenori. O siandien migdant pietu miegelio. Jau net atrodo gana jei taip skaudziai reik kenteti MP geria pries pietu miegeli, pavakariais uzsimano ir nakti. Kitaip neuzmiega tik su MP arba laukuty. Net nezinau kaip reiktu be MP uzmigdyti
negriuke
2010 02 06, 21:20
QUOTE(Angele @ 2010 02 06, 20:24) Sveikos mamytes  Mano sunelis ir prie vyresniu 1 metukai ir 2 menesiukai greit bus. Labai stipriai kandzioja spenelius. Kartais atrodo, tada kai jau nebenori. O siandien migdant pietu miegelio. Jau net atrodo gana jei taip skaudziai reik kenteti MP geria pries pietu miegeli, pavakariais uzsimano ir nakti. Kitaip neuzmiega tik su MP arba laukuty. Net nezinau kaip reiktu be MP uzmigdyti  Aš tai griežtai, kai pradeda kąsti, spaudžiu su pirštu, kad suprastų kaip reikia valgyti  Bet čia, kai specialiai kąsdavo, vieną kartą nusprendė, kad gali pakalbėti su dėde ir pavalgyti, tai kai kando...  tai gavo į dubcę (pirmą kartą po 1 m. pertraukos, paskui verkėm abudu, nes iki kraujo pavarė... Na, o ištraukiant visada tenka pakentėti, nenori paleisti.
ast_alaus
2010 02 06, 22:26
QUOTE(anastasssija @ 2010 01 28, 23:52) maniskis tikrai nedauk su valgo, nekreipciau demesio, nes vaikis guvus, linksmas viskas tvarkoj, tik beda svorio mazai priauga, gal pienas nekoloringas?  kyla minciu nutraukt dienini maitinimas kad daugiau kosiu valgytu  b Kaip ten bebutu, MP svarbiau nei koses, bent jau iki metu tai tikrai. Galbut nevalgymas tiesiog sutampa su kazkokiais pasikeitimais mazylio gyvenime - dantuku dygimas, mokimasis vaikscioti ir pns. Normalu, tai laikina Idomu butu suzinoti koks jusu svoris (ir gimimo) + kiek tas 'nedaug suvalgo' ir kiek tai 'mazai priauga'?  Nes tie apibendrinimai kiekvienai mamytei paprastai skirtingai suvokiami. Ir vaikuciai skirtingi. Pvz mano panelyte iki 8 menesiu vos po sauksteli -tris suvalgydavo papildomo maisto, o ir dabar, budama metuku, neiveikia 200 ml vienu kartu. Ir svoris auga gana pamazu, bet ji gime beveik 5 kg, tad yra pakankamai putli panele ir niekas ne nepagalvotu, kad ji tiek mazai valgo. Jei mazylis guvus, aktyvus ir pns, tikrai neverta nerimauti. QUOTE(AusraR @ 2010 01 29, 13:16) Ir dar - MP nedavimas visiskai negarantuoja kad kosiu prades valgyt daugiau  Tikrai taip  QUOTE(Angele @ 2010 02 06, 19:24) Sveikos mamytes  Mano sunelis ir prie vyresniu 1 metukai ir 2 menesiukai greit bus. Labai stipriai kandzioja spenelius. Kartais atrodo, tada kai jau nebenori. Gal ir jus dantukus auginat?  Tokiu metu daznai mazyliai kanda (nors tai nera taisykle). Bet kuriuo atveju bandyk sudrausminti ir atimti tuo tarpu, kai kanda ir paaiskinti, kad tau skauda...  Pamenu, kad su sunumi labai greitai susitariau, o dabar mazoji vis smagiai 'gnybteli' juokaudama...bandom ir mes susitarti.
QUOTE(negriuke @ 2010 02 06, 21:20) Aš tai griežtai, kai pradeda kąsti, spaudžiu su pirštu, kad suprastų kaip reikia valgyti  Bet čia, kai specialiai kąsdavo, vieną kartą nusprendė, kad gali pakalbėti su dėde ir pavalgyti, tai kai kando...  tai gavo į dubcę (pirmą kartą po 1 m. pertraukos, paskui verkėm abudu, nes iki kraujo pavarė... Na, o ištraukiant visada tenka pakentėti, nenori paleisti.  Bandau, bet man taip skauda, kad tik norisi kuo greiciau istraukti  Irgi iki zaizdeliu, vienu metu jau buvo aprime, dabar vel. QUOTE(ast_alaus @ 2010 02 06, 22:26) Gal ir jus dantukus auginat?  Tokiu metu daznai mazyliai kanda (nors tai nera taisykle). Bet kuriuo atveju bandyk sudrausminti ir atimti tuo tarpu, kai kanda ir paaiskinti, kad tau skauda...  Pamenu, kad su sunumi labai greitai susitariau, o dabar mazoji vis smagiai 'gnybteli' juokaudama...bandom ir mes susitarti.  Auga dantukai, istine dantenytes sviecia iltiniai ir apacioj ketvirtas. Kazkaip reikes bandyti susitarti. Bet kai buna kartais nenori miegot ar siaip man uzpesa stipriai plaukus ar siaip ka ir pasakau, kad mamytei skauda tai jis verkti pradeda, tai gal supranta. Del svorio galiu pasisakyti, nemazas biciukas geme 4.2kg, is pradziu priaugdinejo po daugiau nei kg, o nuo penkto menesiuko 200-300g, matyt issilakstydavo. Ir metuku svere 10.4 kg. Manau pats tas  Nes bijojau, kad sparciai priaugdinedamas bus nepakeliamas
ast_alaus
2010 02 06, 22:43
QUOTE(Angele @ 2010 02 06, 22:39) Auga dantukai, istine dantenytes sviecia iltiniai ir apacioj ketvirtas. Kazkaip reikes bandyti susitarti. Bet kai buna kartais nenori miegot ar siaip man uzpesa stipriai plaukus ar siaip ka ir pasakau, kad mamytei skauda tai jis verkti pradeda, tai gal supranta. Na taip, supranta, bent jau is tono, mamos veido israoiskos tai tikrai suvokia, kad tai nera malonu. Galbut isauginus dantukus viskas baigsis  (idomu - ar kruminukus jau isdaiginot, kad iltiniu laukiat?)
QUOTE(ast_alaus @ 2010 02 06, 23:26) Ir svoris auga gana pamazu, bet ji gime beveik 5 kg, tad yra pakankamai putli panele ir niekas ne nepagalvotu, kad ji tiek mazai valgo. Jei mazylis guvus, aktyvus ir pns, tikrai neverta nerimauti. o vat pas mus atvirksciai. Nojus toks lieknas,ir gime mazas 2700, nu bet jau valgo  Ypac kai buna tie augimo suoliai, tada kapoja panasiai kiek tetis suauges dabar suvalgo  as tik pergyvenu kad skrandzio neissitampytu....o sveria 1.8 m - 11 kg 200 gr Tai ant jo niekaip nepasakytum kad sitiek valgo
ast_alaus
2010 02 07, 13:03
QUOTE(AusraR @ 2010 02 07, 10:42) Tai ant jo niekaip nepasakytum kad sitiek valgo  Oi, geras, vos 300 gramu maniske svoriu lenkiat. O kiek kitas sveria? Paprastai su vyrukais kita situacija  Tegul valgo tik, jei jam reikia
QUOTE(ast_alaus @ 2010 02 07, 14:03) Oi, geras, vos 300 gramu maniske svoriu lenkiat. O kiek kitas sveria? Paprastai su vyrukais kita situacija  Tegul valgo tik, jei jam reikia  Arijus sveria 12. 300, jis dar daugiau kapoja  nors brolis buvo aplenkes vienu metu, bet dabar prisivijo ir aplenke Arjus  tik ugiu jis zemesnis, Nojus aukstesnis Ai biski sumaisiau Nojukas sveria 11.600 Bet vistiek ne prudai
ast_alaus
2010 02 07, 13:53
QUOTE(AusraR @ 2010 02 07, 13:07) Bet vistiek ne prudai  As visuomet uz padoru svori, tai kurkas geriau nei virssvoris
QUOTE(ast_alaus @ 2010 02 07, 14:53) As visuomet uz padoru svori, tai kurkas geriau nei virssvoris  as irgi, tuo labiau kad jis matosi toks jau ir bus. Rankos kojos normalios, dyydeles tokio vyriskos, o pilvo ner  tikras manekenas
QUOTE(ast_alaus @ 2010 02 06, 22:43) Na taip, supranta, bent jau is tono, mamos veido israoiskos tai tikrai suvokia, kad tai nera malonu. Galbut isauginus dantukus viskas baigsis  (idomu - ar kruminukus jau isdaiginot, kad iltiniu laukiat?) Nera dar kruminiu, bet patine ir ten. Zinau, kad pirmiau kruminukai islysti turiu. Bet pas mus tvarkos dantu dygime nelabai yra. Pirmas dantukas buvo apacioj kapliukas, antras per tarpeli, trecias tarp ju per viduriuka. 4-5 isdygo virsuje, bet ne centriniai, o soniai, kuri laika vampyriukas toks buvo, tada 6-7 centriniai isdygo. O vienas iltinukas jau praktiskai jauciasi, virsuj kairej. Nebent sumaisiau ka  Reiks eit Vingro paveiksliukus paziureti.
letuciux
2010 02 08, 00:11
Apie dantis kalbant, mano mažajam pirmieji išdygo iltiniai...  net nežinau, ką galvot.
Raideles
2010 02 08, 10:58
QUOTE(letuciux @ 2010 02 08, 00:11) Apie dantis kalbant, mano mažajam pirmieji išdygo iltiniai...  net nežinau, ką galvot. Norėjau parašyt ką nors baisaus, bet supratau, kad tu čia apie mažesnįjį  Tai dar nieko nerašysiu, pažiūrėsi, kas bus
neaktyvus musu skyrelis visiskai. Paaktyvinam norejau paklaust jusu, gal kas turejot panasia situacija. Mano vaikai pietu miega tik su papuku. ta prasme pameiga po koki pusvalandi ir tada prabunda papuko...ir taip mazdaug kas pusvalandi kilnodamiesi pamiega 2 valandas. Jei manes ner salia tai ir pamiega ta pusvalandi tik....na kartais valanda...bet ne daugiau....paskui aisku sunku jiems vakare.....pikti nedamiegoje....kaip zinia, netrukus man i darba reiks eit...neisivaizduoju kaip jei tu pietuku pamiegos...gal kam buvo panasiai. Kaip sprendet?
Deganti
2010 02 09, 22:11
QUOTE(AusraR @ 2010 02 09, 21:35) neaktyvus musu skyrelis visiskai. Paaktyvinam norejau paklaust jusu, gal kas turejot panasia situacija. Mano vaikai pietu miega tik su papuku. ta prasme pameiga po koki pusvalandi ir tada prabunda papuko...ir taip mazdaug kas pusvalandi kilnodamiesi pamiega 2 valandas. Jei manes ner salia tai ir pamiega ta pusvalandi tik....na kartais valanda...bet ne daugiau....paskui aisku sunku jiems vakare.....pikti nedamiegoje....kaip zinia, netrukus man i darba reiks eit...neisivaizduoju kaip jei tu pietuku pamiegos...gal kam buvo panasiai. Kaip sprendet? Ausra jei tave paguos mano ir be papuko buna pamiega tik ta pusvalandi ir tik viena kart dienoj, o buna su tevu (bet gi tevas papuko tai neturi) ismiega kelias valandas, kai palieku abu kariaut koki sestadieni, sekmadieni  Isvis jei manes nera, tai jam to papulio ir nereikia, karta palikau sestadieni nuo ryto, grizau po piet, tai pati paskui jau visa vakara paskui vaiksciojau ir siuliau: gal pienuko, nes papuliai jau sprogo  ale neprireike iki pat vakarinio valgymo pries miegeli, uztat MB prijuokinau Maitinam vis dar maitinam, nors buna ir stogas ciuozteli, bet cia labiau del mano berno aktyvumo, kai auginau dukra ana tokia ramuole, geruole buvo, ji niekad nezyzdavo, neprisimenu tikrai, uzsiemus visad, o va berniukstis musu, tai pazais minute ir lekia, ir lipa, ir ima, tik nesuziurek ko, jau eini tvarkyt paskui
QUOTE(Deganti @ 2010 02 09, 23:11) Ausra jei tave paguos mano ir be papuko buna pamiega tik ta pusvalandi ir tik viena kart dienoj, o buna su tevu (bet gi tevas papuko tai neturi) ismiega kelias valandas, kai palieku abu kariaut koki sestadieni, sekmadieni  Isvis jei manes nera, tai jam to papulio ir nereikia, karta palikau sestadieni nuo ryto, grizau po piet, tai pati paskui jau visa vakara paskui vaiksciojau ir siuliau: gal pienuko, nes papuliai jau sprogo  ale neprireike iki pat vakarinio valgymo pries miegeli, uztat MB prijuokinau Maitinam vis dar maitinam, nors buna ir stogas ciuozteli, bet cia labiau del mano berno aktyvumo, kai auginau dukra ana tokia ramuole, geruole buvo, ji niekad nezyzdavo, neprisimenu tikrai, uzsiemus visad, o va berniukstis musu, tai pazais minute ir lekia, ir lipa, ir ima, tik nesuziurek ko, jau eini tvarkyt paskui  mano abu tokie o suteciu yra like kelis kart pietu miegot.....nieko, po pusvalandi....
planetax
2010 02 10, 16:45
SVeikos. Ieskau kokios temeles, kur apie zindomu kudikiu primaitinima kalba vyktu. Nesuprantu, kaip isiulyt princesei bet kokios kosytes ar siaip ko. VAlgo tik po viena, geriausiu atveju, 2 saukstukus (cia kalbu ir apie vaisius, ir darzoves, ir kruopas, ir mesa). Ka daryt?
ast_alaus
2010 02 10, 19:03
QUOTE(planetax @ 2010 02 10, 16:45) SVeikos. Ieskau kokios temeles, kur apie zindomu kudikiu primaitinima kalba vyktu. Nesuprantu, kaip isiulyt princesei bet kokios kosytes ar siaip ko. VAlgo tik po viena, geriausiu atveju, 2 saukstukus (cia kalbu ir apie vaisius, ir darzoves, ir kruopas, ir mesa). Ka daryt? Velgi - idomu kada jai siulai, ta prasme kiek laiko praejus prie maitinimo krutimi ir pns... Manau cia pirmiausia kantrybes reikia ir, be abejo, siulyti ir toliau, nenuleisti ranku. Bandyk tiesiog i rankytes iduoti kokia garuose virta morkytes ar brokolio gabaleli, taippat ir mesytes...Gal toks budas jai patiks smaguriauti? Mes irgi taip zaidziam Papildyta:QUOTE(Deganti @ 2010 02 09, 22:11) o va berniukstis musu, tai pazais minute ir lekia, ir lipa, ir ima, tik nesuziurek ko, jau eini tvarkyt paskui   Kokio jis amziaus?  Oi kaip man tai pazistama........neissikrauna 'baterijos' niekada, net uzmigdamas dainuoja, deklamuoja, skaiciuoja
Deganti
2010 02 10, 19:31
QUOTE(ast_alaus @ 2010 02 10, 19:03) maniskiui greit 14 men., as suprantu, kad berniukai tokie, ir suprantu, kad tai normalu, bet isivaizduokit mano dicke buvo auksinio gerumo vaikas, kur padesi ten ir rasi, o cia spek gaudyt, tai teveliams nelengva persiorientuoti
QUOTE(Deganti @ 2010 02 10, 20:31) maniskiui greit 14 men., as suprantu, kad berniukai tokie, ir suprantu, kad tai normalu, bet isivaizduokit mano dicke buvo auksinio gerumo vaikas, kur padesi ten ir rasi, o cia spek gaudyt, tai teveliams nelengva persiorientuoti  man bus keista jei treciasis (ioji) bus atvirskstinis variantas. Netureciau ka veikt turbut kazkada buvom sveciuose pas drauge, mergyte turi panasaus amziaus, tai tikrai - kur padejai ten rasi  o maniskius tai tik spek gaudyt. Nors siaip jie labai geri, labai klauso ka sakau, bet vistiek labai judrus. Bet man tai patinka
ast_alaus
2010 02 10, 21:29
QUOTE(Deganti @ 2010 02 10, 19:31) maniskiui greit 14 men., as suprantu, kad berniukai tokie, ir suprantu, kad tai normalu, bet isivaizduokit mano dicke buvo auksinio gerumo vaikas, kur padesi ten ir rasi, o cia spek gaudyt, tai teveliams nelengva persiorientuoti  Labai gerai tave suprantu, nes mano situacija panasi - po gerosios mergaites sulaukem paselusio vyruko, o trecioji taipogi ramute gerute mergyte  Tai su maziausiaja isvis vieni juokai...auksinis vaikas, kai lyginu su viduriniuoju, kuris uz abi panas ir dar uz save fintu prikrecia  Bet taip - jis toks koks yra - vienintelis ir nepakartojamas  Ne i tema cia jau mes, bet, manau, smagu pasibendrauti, tema gyvesne
taigi, o tai kitaip jau mirsta temele... gerai, i tema tada - idou kai jusu vaikai reaguoja i kitu zmoniu papukus. Na pvz maniskiai tai tecio bando paragauti jei pamato nuoga krutine, bet kakzaip nedrista, gal kad plaukuota nepatinka  Mociutei (mano mamai) tai lenda po bliuske ir sako AM (nu tipo duok cia) Tai vat ir nezianu ar cia normaliai taip? ir kaip geriausia paaiskinti kad reikia tik mamytes papukus valgyt o kitu nea
la... QUOTE(AusraR @ 2010 02 10, 23:15) taigi, o tai kitaip jau mirsta temele... gerai, i tema tada - idou kai jusu vaikai reaguoja i kitu zmoniu papukus. Na pvz maniskiai tai tecio bando paragauti jei pamato nuoga krutine, bet kakzaip nedrista, gal kad plaukuota nepatinka  Mociutei (mano mamai) tai lenda po bliuske ir sako AM (nu tipo duok cia) Tai vat ir nezianu ar cia normaliai taip? ir kaip geriausia paaiskinti kad reikia tik mamytes papukus valgyt o kitu nea  ogo mums taip nebūna.....ji tik kartais pasako...." močiutė neturi pieniuko:...mama turi...ir teta turi pieniuko" bet kitų papuliai jai neįdomūs visikšai.....o ir mano patapo nebe tokie reikalingi kaip pvz. prieš du mėn...o jau sakiau nepaleis manės niekada...bet matau, kad netikėtai pati pradėjo mažint....(dar nenoriu, kad paleistų  )
zivjana
2010 02 10, 23:24
Na kažkaip mūsiškis nori valgyti tik mano papukus  Iš svetimų niekada nėra nieko panašaus reikalavęs  O va tėčio papukai jam labai įdomu ir juokinga pažiūrėti  Būna, kad pats tėčio "papo" prašo, o pamatęs juokiasi, gal, kad plaukuota  Bet valgyti iš tėčio tai  Matyt, supranta, kad valgomi tik mamos  Ale, kaip šitai išaiškinti, kai yra kitaip, niekada nebuvau susimąsčiusi...
nu vat o maniskiams papukai tai maistas. nesvarbu kieno  na vyru tai nepraso. Bet yra ir auklei pasake AM  Ta prasme moteris su papukais reiskia MAISTAS na tai mes aiskinam, kad valgyti reikia mamytes papukus. Labai jie ten nepuola prie kitu papuku, bet as galvoju va taip va palikus su aukle (moterim)tai turbut listu prie jos per pietu miega  reiks ieskot auklino
ast_alaus
2010 02 11, 16:01
QUOTE(AusraR @ 2010 02 10, 23:34) reiks ieskot auklino  Savuosevaikuose tokiu dalyku taipogi nesu pastebejusi, tik mamytes papuliai asocijuojasi su 'pienukais' (taip pas mus vadinamas fabrikelis)...o kitu moteru atributai tiesiog...atributai
planetax
2010 02 11, 16:55
QUOTE(ast_alaus @ 2010 02 10, 19:03) Velgi - idomu kada jai siulai, ta prasme kiek laiko praejus prie maitinimo krutimi ir pns... Manau cia pirmiausia kantrybes reikia ir, be abejo, siulyti ir toliau, nenuleisti ranku. Bandyk tiesiog i rankytes iduoti kokia garuose virta morkytes ar brokolio gabaleli, taippat ir mesytes...Gal toks budas jai patiks smaguriauti? Mes irgi taip zaidziam  Siulau ivairiai: ir kai nelabai alkana, ir normaliai, kada jau reiktu is kruties maitint, ir kartais pabadinu kaip reikiant. Kadangi "zaidziam" jau nuo puses metu, tai per 4 menesius jau visokiu variantu pribandzius esu. Ir tikrai normaliau paragauja tik pati is savo rankytes. Bet mesytes, kas man aktualiausia, tai net ir gerai isvirtos ir smulkiai smulkiai supjaustytos nepraryja
QUOTE(planetax @ 2010 02 11, 17:55) Siulau ivairiai: ir kai nelabai alkana, ir normaliai, kada jau reiktu is kruties maitint, ir kartais pabadinu kaip reikiant. Kadangi "zaidziam" jau nuo puses metu, tai per 4 menesius jau visokiu variantu pribandzius esu. Ir tikrai normaliau paragauja tik pati is savo rankytes. Bet mesytes, kas man aktualiausia, tai net ir gerai isvirtos ir smulkiai smulkiai supjaustytos nepraryja  o kotletukus kokius is sumaltos mesytes nebandei? pjaustyta gal per stambi jai vistiek. As saviskiams ta blenderiu trindavau dar tokio amziaus...
Raideles
2010 02 11, 17:30
Na, maniškis tai sakydavo, kad močiutės turi tutukus, bet jie neskanūs, tik mamos skanūs. Paplodavo močiutėms per krūtis  Vis dar maitinu. Vieną kartą, paryčiais. Neįsivaizdavau, kad taip gali tęstis ilgai
ast_alaus
2010 02 11, 18:12
QUOTE(planetax @ 2010 02 11, 16:55) Kadangi "zaidziam" jau nuo puses metu, tai per 4 menesius jau visokiu variantu pribandzius esu.
Ir trinto (blenderiuoto') maistelio visiskai nenori? O kiek gi svorio turit? Gal tiesiog jai reikia laiko... QUOTE(Raideles @ 2010 02 11, 17:30) Vis dar maitinu. Vieną kartą, paryčiais. Neįsivaizdavau, kad taip gali tęstis ilgai 
Ir islindo mano maziukui iltinukas virsuj, jau ir antras ant dienu bus. Kazkiek maziau kandziojasi, jau net baigiu uzsigydyt. Tikiuosi gal praeis tas tarpsnis. Del miegelio uzmiega pietu tik su papuliu, noreciau kazkaip kitaip bet kol kas nepavyksta. Ir vyruj turiu palikt nebent uzmigdyta, bet ir prabudineja. Kartais ismiega, kartais vel papulio reikia.
QUOTE(AusraR @ 2010 02 09, 22:35) neaktyvus musu skyrelis visiskai. Paaktyvinam norejau paklaust jusu, gal kas turejot panasia situacija. Mano vaikai pietu miega tik su papuku. ta prasme pameiga po koki pusvalandi ir tada prabunda papuko...ir taip mazdaug kas pusvalandi kilnodamiesi pamiega 2 valandas. Jei manes ner salia tai ir pamiega ta pusvalandi tik....na kartais valanda...bet ne daugiau....paskui aisku sunku jiems vakare.....pikti nedamiegoje....kaip zinia, netrukus man i darba reiks eit...neisivaizduoju kaip jei tu pietuku pamiegos...gal kam buvo panasiai. Kaip sprendet? Pas mus panasiai. Bet ismiega gal valanda. Bet uzmiega nat kruties ir nuo gimimo visada taip budavo, kad pamiega kazkike (is pradziu tai buvo 40 minuciu) ir kviecia mama. Dabar buna arba valanda arba pusantros. ir kviecia mama. Uzmigdyti galiu tik as, arba jei jau visai luzta. Na dar galima sedint vezimelyje ir ziurint kanors. Bet taip buna retai. Bet kaip bebutu. po kazkike laiko atsibunda ir reikalauja mamos. Jei jos neranda tai buna pykta iki to laiko, kol as neateinu. QUOTE(AusraR @ 2010 02 11, 00:15) taigi, o tai kitaip jau mirsta temele... gerai, i tema tada - idou kai jusu vaikai reaguoja i kitu zmoniu papukus. Na pvz maniskiai tai tecio bando paragauti jei pamato nuoga krutine, bet kakzaip nedrista, gal kad plaukuota nepatinka  Mociutei (mano mamai) tai lenda po bliuske ir sako AM (nu tipo duok cia) Tai vat ir nezianu ar cia normaliai taip? ir kaip geriausia paaiskinti kad reikia tik mamytes papukus valgyt o kitu nea  Maniske irgi rodo i tecio krutine ir sako AM. jis jau bande isiulyti, tai nesutiko ragauti. Tai jis dabar su ja kartais taip zaidzia, jai siulo, o ji atsisako. O ir mano mamos krutines praso. Kartais paglosto, pasako, kad ten AM. Bet mam pasake, kad neturi pieno. Bet vis tiek kaartias jijo ten bando ieskoti Papildyta:Ir as dar turiu klausima. O kaip miega jusu zindomi vaikeliia. Savo lovelese,ar su jumis? As kovojau su dukra, bet vis tiek pasidaviau.  Miega su mumis, ir jau ir uzmiega. O kaip pas jus buna? Maniske jei pries miega valgo, tai jau tikrai nenori paliesti, kol neuzmigs. Budavo, kad ikalbedavau i lovyte atsigulti. Pasakodavau pasakas, daineles dainodavau.  Po to jai tai nusibodo, tai truputi gasdindavau. Tai kazkiek veike. Bet galiausiai tik su isterijoms gavosi perkelineti. Tai nusprendziau, kad tikrai neverta.  Juolab, kad lovyteje atsibunda uz 2 valandu ir vel pas mus. Ir taip iki ryto su pavalgymais ismiega. o jus saviskius pamaitinat, guldot i lovele, ir jie nepyksta? Papasakokite, kaip pas jus buna?
Vakariniam miegeliui uzmiega su papuliu ir miega pas mus lovoj. Jei kartais neuzmiega pazaidziam lovytej ir pats atsigula kartais ir uzmiega, kartais vel siulau MP. Lovyte jam didziausias priesas. Praktiskai neimanoma uzmigusio perkelti, kad neatsibustu. O jei nemiegantis iskart i asaras. Siaip atsibudinedvo daznai lovytej pradejau palikinet savo lovoj, bet atsibudineja vistiek kas 0.5-1 val, tai jau ir nebekeldavau, matyt priprato. O is nieko MP nepraso. Ir siaip paskutiniu metu diena dazniausiai reikia tik pietu miegeliui.
ast_alaus
2010 02 11, 21:43
QUOTE(Angele @ 2010 02 11, 20:00) Ir islindo mano maziukui iltinukas virsuj, jau ir antras ant dienu bus. Del miegelio uzmiega pietu tik su papuliu, noreciau kazkaip kitaip bet kol kas nepavyksta.
Na va, visai neblogai O del uzmigimo su papuliu...ar tave tai labai vargina? Nes as asmeniskai nematauy tame nieko bloga, juk papulis ne tik maisto saltinis, tai begalinis artumas, meile, siluma ir saugumas vaikeliui. QUOTE(Olkin @ 2010 02 11, 20:33) Ir as dar turiu klausima. O kaip miega jusu zindomi vaikeliia. Savo lovelese,ar su jumis?
Mano mazoji, pvz miega pirmaja puse nakties savo loveleje, kuri yra pristumta prie musu, o likusia dali paprastai lieka musu lovoje. Velgi - as del to nejauciu jokio diskomforto, taippat ir vyras... Buna, kad dar ir trimetinukas vidury nakties atkeliauja pas mus su visa savo meskinu draugija  Kadangi turime placia seimynine!!! lova, paprastai tai nekelia jokiu sunkumu. Beje, sia tema yra labai protingas (na, bent jau mano poziuriu)  psichologes straipsnis naujausiame Mamos zurnale. Butinai paskaitykit.
QUOTE(Olkin @ 2010 02 11, 21:33) O ir mano mamos krutines praso. Kartais paglosto, pasako, kad ten AM. Bet mam pasake, kad neturi pieno. Bet vis tiek kaartias jijo ten bando ieskoti Papildyta:Ir as dar turiu klausima. O kaip miega jusu zindomi vaikeliia. Savo lovelese,ar su jumis? As kovojau su dukra, bet vis tiek pasidaviau.  Miega su mumis, ir jau ir uzmiega. O kaip pas jus buna? Maniske jei pries miega valgo, tai jau tikrai nenori paliesti, kol neuzmigs. Budavo, kad ikalbedavau i lovyte atsigulti. Pasakodavau pasakas, daineles dainodavau.  Po to jai tai nusibodo, tai truputi gasdindavau. Tai kazkiek veike. Bet galiausiai tik su isterijoms gavosi perkelineti. Tai nusprendziau, kad tikrai neverta.  Juolab, kad lovyteje atsibunda uz 2 valandu ir vel pas mus. Ir taip iki ryto su pavalgymais ismiega. o jus saviskius pamaitinat, guldot i lovele, ir jie nepyksta? Papasakokite, kaip pas jus buna?  ne nu nors viena atsirado. O tai as jau galvojau mano vaikai nenormalus kazkokie. Priekabiautojai busimi auga  Na, bet jei yra ir daugiau tokiu, vadinasi gal viskas normaliai  vaikai savo lovelese pas mus miegojo pirmas dvi savaites. Paskui as pavargau kilnotis ir susidejau abu i musu lova. Taip bent kazkiek pamiegodavau  Nuo kokio 8 menesio miegam taip - Nojus savo lovelej, kuri pristumta prie musu lovos ir nuimtas sonas. Taigi beveik musu lovoj  Arijus - uzmiega savo lovelej, kuri taip pat kaip ir Nojaus pristumta tik is kitos puses. Kai atsibunda pirma kart valgyt, perkeliam i viduri. Toliau miega tarp musu su vyru. Laukiu kol ateis jiems savarankiskumo periodas. Na sako buna apie trecius metus, kai viska nori labai patys daryt. Tada pirksim kitas lovas ir darysim marketinga  na mazdaug va dabar turesit SAVO lovas ir SAVO kambari  Labai tikiuosi kad suveiks  Iki tol nematau prasmes kazka keist. Be to ir man taip patogiau. Ir silciau Papildyta:QUOTE(ast_alaus @ 2010 02 11, 22:43) Na va, visai neblogai O del uzmigimo su papuliu...ar tave tai labai vargina? Nes as asmeniskai nematauy tame nieko bloga, juk papulis ne tik maisto saltinis, tai begalinis artumas, meile, siluma ir saugumas vaikeliui. mane vargina....nes tas papulio ciulpimas trunka gera pusvalandi, kartais valanda. Arijus tai priprato su suniuku kompanija uzmigt prie manes prisiglaudes. O Nojus ciulpia papuka...o ciulpia jis taip vis pakramsnodamas, tai dar ten jam kazkas gaunasi ne taip. Na zodziu skauda man.....jau kazkada rasiau cia verkdama kad nebegaliu kentet. Bet paverkaiu ir kenciu toliau.....
ast_alaus
2010 02 11, 22:53
QUOTE(AusraR @ 2010 02 11, 21:55) savo lovelej, kuri pristumta prie musu lovos ir nuimtas sonas.
 Idealiausias variantas. Kai norisi daugiau erdves galima labai atsargiai 'nukelti' i lovele Del savarankiskumo...na gal ne visiems vienodai tas laikas atkeliauja, bet musu atveju panasiai, butent apie 3 metelius ir gavo savo lovyte-ekskavatoriu (nors jis ja vadina traktoriumi  ), tai vat ir patiko miegoti savam kampe (seses kambary), nors buna, kad ir su musu lovoje pasisildo. Papildyta:QUOTE(AusraR @ 2010 02 11, 21:55) Bet paverkaiu ir kenciu toliau..... Saunuole  Ir net dvigubai
zivjana
2010 02 12, 11:12
Mūsų mažius, kaip ir kitų čia minėjusių, iš vakaro užmiega su papuliu savo lovytėje, kuri su nuimtu šonu pristumta prie mūsų lovos, o naktį ~2-3 val. nakties po truputį atslenka pas mus į lovą ir ten lieka miegoti iki ryto  Tiesa, naktį nebevalgo jau koks mėnuo, bet vis tiek būna kokie 1-2 kartai, kad šiek tiek prasibunda ir tada būtinai reikia jam jausti, kad esu šalia, dar mano plaukus paglostyti, pačiupinėti, kol vėl užmiega  Bet šiaip, nematau didelės problemos kol kas dėl tokio jo miegojimo mūsų lovoje. Kažkaip irgi tikiuosi, kad gal jau po kokių metų ateis savarankiškumo etapas ir tada keliausime į "savo" kambarį, "savo" lovą  O beje, tas straipsnis "Mamos žurnale" ir man laaabai patiko
QUOTE(ast_alaus @ 2010 02 11, 22:43) Beje, sia tema yra labai protingas (na, bent jau mano poziuriu)  psichologes straipsnis naujausiame Mamos zurnale. Butinai paskaitykit.  Skaiciau. Pirma karta radau, kad butu parasyta tokia nuomone, kad miegojimas su vaiku yra norma. Tai nuo to laiko ir nusiraminau. Visai saves negrauziu, kad nepripratinau miegoti atskirai. Norsw ir nevisada tai yra patogu, bet kitaip is vis nepatogu  QUOTE(AusraR @ 2010 02 11, 22:55) mane vargina....nes tas papulio ciulpimas trunka gera pusvalandi, kartais valanda. Arijus tai priprato su suniuku kompanija uzmigt prie manes prisiglaudes. O Nojus ciulpia papuka...o ciulpia jis taip vis pakramsnodamas, tai dar ten jam kazkas gaunasi ne taip. Na zodziu skauda man.....jau kazkada rasiau cia verkdama kad nebegaliu kentet. Bet paverkaiu ir kenciu toliau..... Mane irgi kartais vargina. Bet taip buna nekiekviena nakti. Tuo ir dziaugiuos! O tu is vis didvyre!  Du maitini ir dar visai neramutelius! Saunu!! Supermama!
ast_alaus
2010 02 12, 11:41
QUOTE(Olkin @ 2010 02 12, 11:20) . Nors ir nevisada tai yra patogu, bet kitaip is vis nepatogu  Gerai pasakyta Tas straipsniukas, tikiuosi, nuramins daugeli abejojanciu mamyciu.
QUOTE(ast_alaus @ 2010 02 11, 21:43) Na va, visai neblogai O del uzmigimo su papuliu...ar tave tai labai vargina? Nes as asmeniskai nematauy tame nieko bloga, juk papulis ne tik maisto saltinis, tai begalinis artumas, meile, siluma ir saugumas vaikeliui. Mano mazoji, pvz miega pirmaja puse nakties savo loveleje, kuri yra pristumta prie musu, o likusia dali paprastai lieka musu lovoje. Velgi - as del to nejauciu jokio diskomforto, taippat ir vyras... Buna, kad dar ir trimetinukas vidury nakties atkeliauja pas mus su visa savo meskinu draugija  Kadangi turime placia seimynine!!! lova, paprastai tai nekelia jokiu sunkumu. Beje, sia tema yra labai protingas (na, bent jau mano poziuriu)  psichologes straipsnis naujausiame Mamos zurnale. Butinai paskaitykit.  Vargina, kai negaliu islekti neuzmigdzius jo pietu miegeliuj, be to dabar dar ir nezinau kiek miegos neatsibudes. Vakare vargina ne papulio norejimas ir miegojimas musu lovoj, bet daznas atsibudinejimas, bet cia jau kitas atvejis, gal tiesiog neramus vaikiukas. neurologes patarta girdziau valerijono ir sukatzoliu lasiukus, valerijono voneles dariau, bet pagerejimo nebuvo, tai matyt tiesiog isaugs. Gal cia nuo dantuku dygimo, nors tesiasi jau nuo rudens. Ir kandziojimasis iki kraujo oi kaip skaudu... Bet jau apmazejo Straipsnelio neskaiciau, bet jau nuo ligonines migdziau kartu su savimi, del pienelio gamybos skatinimo, ir butent patogiau, kad nereikia kilnoti. Nors budavo laikai kai lovytej ismiegodavo nuo 24 iki 6-7 ryto, tai laikas buvo  bet cia kazkur 2-4 men
Bleirinka
2010 02 12, 12:37
labas supermamos mes ir kartu miegam, uzmiega musu lovoj su papuliu,paskui perkeliu i jos lovyte,kuri su nuimtu sinu salia musu, o nakti pamaitinu ja beveik ilipus i jos lovyte, o paryciais pati isiridena i musu lova ir miegam iki 7.30  man net patogiau kai ji su manim miega, galiu miegot ir maitint  ir mums smagiau tik tiek kad pradejo labai issipletus iegot ir butinai prie tetes prisispaudus  tik keisciausia,kai kai as namie,uzmiega tik prie papuko, o kai as darbe vyras stebuklingai ja uzsimigdo lovytei savarankiskai
ast_alaus
2010 02 12, 12:45
QUOTE(Angele @ 2010 02 12, 12:23) Vargina, kai negaliu islekti neuzmigdzius jo pietu miegeliuj, be to dabar dar ir nezinau kiek miegos neatsibudes. Vakare vargina ne papulio norejimas ir miegojimas musu lovoj, bet daznas atsibudinejimas, bet cia jau kitas atvejis, gal tiesiog neramus vaikiukas. neurologes patarta girdziau valerijono ir sukatzoliu lasiukus, valerijono voneles dariau, bet pagerejimo nebuvo, tai matyt tiesiog isaugs. Gal cia nuo dantuku dygimo, nors tesiasi jau nuo rudens.
O gal tai ir yra dazno pabudimo priezastis - tavo emocijos?  Siaip nieko asmenisko, bet pasvarstymui: labai daznai pacios mamytes nerimas ir tas jautimasis blogai veikia vaikelio miega ir nuotaikas...Todel dazniausiai reikia pradeti nuo saves, ne nuo raminanciu vaistu kudikiui Mano drauge labai stresuoja del to, kad dukryte dazniau pabunda, o mergaite tikrai visiskai sveika ir visapusiskai stabilios busenos, tiesiog tas mamos nervacinis nerimas ir ja veda is proto...uzburtas ratas. Papildyta:Bleirinka, kai zvilgteliu i jusu liniuote ir paskaitau postu panasiose temose - net delnais suploju  - dar maitini (nes vis prisimenu tavo 'planus')!!  Sanuole
QUOTE(ast_alaus @ 2010 02 12, 13:45) O gal tai ir yra dazno pabudimo priezastis - tavo emocijos?  Siaip nieko asmenisko, bet pasvarstymui: labai daznai pacios mamytes nerimas ir tas jautimasis blogai veikia vaikelio miega ir nuotaikas...Todel dazniausiai reikia pradeti nuo saves, ne nuo raminanciu vaistu kudikiui Mano drauge labai stresuoja del to, kad dukryte dazniau pabunda, o mergaite tikrai visiskai sveika ir visapusiskai stabilios busenos, tiesiog tas mamos nervacinis nerimas ir ja veda is proto...uzburtas ratas. Papildyta:n amusu atveju tas nepasitvirtina kazkaip....vis bandau atsekt nuo ko jie geriau nuo ko blogiau miega....bet jokios sitemos dar nesugebejau atrast....Va dabar pvz jau antra nakti miega gan neblogai. Nojus iki 4 ryto tik du kartus valge, Arijus isvis sianakt ismiegojo nuo 9 iki 4 ryto nepabudes  nors ir dantys ,enda abiem ir as stresuoju pakankamai...na bent jau ne maziau nei pries tai. Ir su maistu nelabai susije, nes vakar nuejo miegot sociai prikirte blynu su mesa, uzvakar - tik po pora saukstu koses suvalge....Nesuprasi zodziu, tai nebesuku sau galvos
|
|