Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Vyresnio vaiko zindymas
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Kūdikių žindymas
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Ateik
akrima, net nesistebiu dėl klausimų apie tėtį, jei jau man laukiantis dvynių net gydytojas ne vienas klausė, ar toj pačioj šeimoj jie gims (nors skirtumas tik 9 ir 12 metų nuo didžiųjų wink.gif )...

Jurada, taip - maitinu dvynukus, plisu laukiuosi mažiuko dar vieno. wink.gif Kažkada panaši situacija buvo - vyriausią maitinau beveik iki brolio gimimo...
Jurada
QUOTE(Emilė @ 2009 08 06, 11:09)

Jurada, taip - maitinu dvynukus, plisu laukiuosi mažiuko dar vieno. wink.gif Kažkada panaši situacija buvo - vyriausią maitinau beveik iki brolio gimimo...
*

Šaunuolė. Bet imuninė sistema turėtų būt labai gera. Aš žiemą ir pavasarį vit gėriau, kad pastiprinčiau. Vasarą mečiau, nes vis tik sintetikos ten privaryta, geriau daržovių ir vaisių daugiau, kol yra pagal sezoną, o ne ispaniškų ir kt.
akrima
bet kiek nuostabos visiems, kad lig šiol dar maitinu. Jei ne forumas tai sakyčiau kad viena ant svieto bigsmile.gif O mažius jautruolis ne tas žodis, manau išaugs, bet pamenu pirmo apsilankymo metu pas gydytoją ji pasakė turit labai jautrų vaikelį, būtų gerai ilgiau maitinti. Tai vat ir valgom, nors tuos jautruolius po to man atrodo l. sunku atpratinti.
Maniškio taip pat niekas pietų miegelio neužmigdo ar nakties miego, be pamaitinimo ir dar pažindimo niekaip. bandžiau kelis kart, tai gaila vaiko pasidaro, pati po to graužiuosi, kad kvaila mama ir nežinia ko nori iš vaiko. Nusitraukinėti su šiuom nenusitraukinėjau niekad , tai net nežinau ar iš buteliuko gertų. Pamenu su pirmaisiais vargau nusitraukinėdama, tinginukai buvo ištraukti, šį nusprendžiau kitaip be nutraukimų maitinti. Na ir sėkmingai iki dar.
brukniukas
QUOTE(Emilė @ 2009 08 06, 07:09)
akrima, net nesistebiu dėl klausimų apie tėtį, jei jau man laukiantis dvynių net gydytojas ne vienas klausė, ar toj pačioj šeimoj jie gims (nors skirtumas tik 9 ir 12 metų nuo didžiųjų wink.gif )...

*

Kaip smagu, kad 5 vaikiuko laukies wub.gif As ir visada svajojau apie didele seima.. wub.gif
O nesunku susitvarkyti su tiek vaiku? blush2.gif
Baružėlė
sveikos 4u.gif turiu tokią problemėlę...mano mažiukui 1,5mėn.nuo vakar naktelės nustojo imti papuką nes apsirgom truputį...anksčiau naktimis valgydavo po kelis kart, dieną taip pat dažnai prašydavo, o dabar tik paima į burnytę ir purtosi... verysad.gif noriu paklaust ar čia jau reiškia, kad pats vaikutis atsisakys papuko?o gal dar apsigalvos?dabar nusitraukinėju, nes labai kietėja krūtys tai nežinau ar jau galutinai baigt su maitinimu ar dar palaukt? g.gif
Kriiste
QUOTE(ladybird77777 @ 2009 08 06, 19:57)
sveikos 4u.gif turiu tokią problemėlę...mano mažiukui 1,5mėn.nuo vakar naktelės nustojo imti papuką nes apsirgom truputį...anksčiau naktimis valgydavo po kelis kart, dieną taip pat dažnai prašydavo, o dabar tik paima į burnytę ir purtosi... verysad.gif noriu paklaust ar čia jau reiškia, kad pats vaikutis atsisakys papuko?o gal dar apsigalvos?dabar nusitraukinėju, nes labai kietėja krūtys tai nežinau ar jau galutinai baigt su maitinimu ar dar palaukt? g.gif
*

man su sunum taip buvo - bet tai buvo stomatito pradzia, jam skaudejo burnyte, deja kai pasveiko - jis MP nebenorejo schmoll.gif
negriuke
*

Arba skauda, kai valgo ką nors, ar gerklytę, ar ausytes, ar burnytę, nors mes neseniai sirgom stomatitu, tai jis valgė tik MP, nors ir skaudėjo. smile.gif
akrima
*

buvo ir pas mus nedidelis ausytės uždegimas, o ir gerklytę skaudėjo, bet kažkaip maniškis valgė MP nors ir paleisdavo krūtį. o dabar dar taip daro kai vandenuko naktį nori, o aš jam krūtį kišu, tada paduodu buteliuką su vandeniu atsigeria ir dar užmigimui krūties paprašo biggrin.gif be šito gero neužmiega niekaip doh.gif Taip kad stebėkit kokios jūsų problemėlės ir žinoma sveikit.
Baružėlė
na va buvom pas gydytoja mažiukai pasirodo kažką ne taip užvalgė šiandien pradėjo viduriuoti naktį vėmė tai sako gali būti, kad kai nori papuką apžioti jį tiesiog supykina ir todėl neima krūties verysad.gif tikiuosi kai pagerės mažiukas vėl norės savo papulio ax.gif
Natuke
QUOTE(ladybird77777 @ 2009 08 07, 16:29)
na va buvom pas gydytoja mažiukai pasirodo kažką ne taip užvalgė šiandien pradėjo viduriuoti naktį vėmė tai sako gali būti, kad kai nori papuką apžioti jį tiesiog supykina ir todėl neima krūties verysad.gif tikiuosi kai pagerės mažiukas vėl norės savo papulio ax.gif
*

paprastai taip ir būna 4u.gif
Ateik
QUOTE(Jurada @ 2009 08 06, 09:14)
Šaunuolė. Bet imuninė sistema turėtų būt labai gera. Aš žiemą ir pavasarį vit gėriau, kad pastiprinčiau. Vasarą mečiau, nes vis tik sintetikos ten privaryta, geriau daržovių ir vaisių daugiau, kol yra pagal sezoną, o ne ispaniškų ir kt.
*

Na, vitaminų visai nepripažįstu, plius esu vegetarė. Bet organizmas matyt gauna visko, ko reikia, nes jaučiupos gerai. smile.gif Ai, tik miego kartais galėtų daugiau būti. doh.gif

QUOTE(brukniukas @ 2009 08 06, 14:36)
Kaip smagu, kad 5 vaikiuko laukies wub.gif As ir visada svajojau apie didele seima.. wub.gif
O nesunku  susitvarkyti su tiek vaiku? blush2.gif
*

Sunkiausia auginti pirmą, kai nesi matęs mažiukų iš viso. wink.gif Beje, tarpas tarp didžiųjų ir mažiukų pakankamai nemažas - pailsėjau, vaikai paaugo ir vėl norėjosi kažko mažo, švelnaus, jaukaus. wub.gif O štai penktas vienintelis neplanuotas, bet ne mažiau laukiamas. biggrin.gif
akrima
QUOTE(Emilė @ 2009 08 07, 21:24)
Na, vitaminų visai nepripažįstu, plius esu vegetarė. Bet organizmas matyt gauna visko, ko reikia, nes jaučiupos gerai. smile.gif Ai, tik miego kartais galėtų daugiau būti.  doh.gif
Sunkiausia auginti pirmą, kai nesi matęs mažiukų iš viso. wink.gif Beje, tarpas tarp didžiųjų ir mažiukų pakankamai nemažas - pailsėjau, vaikai paaugo ir vėl norėjosi kažko mažo, švelnaus, jaukaus.  wub.gif O štai penktas vienintelis neplanuotas, bet ne mažiau laukiamas.  biggrin.gif
*

Na ir šaunuolė ši mamytė wub.gif išsivaizduoju kaip smagu bus jūsų vaikams užaugus.
orchidejaa
Sveikos visos, mano dukriukui šį mėnesį bus jau 1,5m ir mes dar sėkmingai valgom mano pienuką smile.gif , dauguma tuo labai stebisi bigsmile.gif bet man tai netrukdo, ir diskomforto nejaučiu smile.gif kol dar neinam į darželį maitinsiu, ir jau dabar įsivaizduoju kas dėsis manie kai nutarsim nebemaitinti, nes užmigti niekaip kitaip nesugebam tik valgant pienuką rolleyes.gif
Ziedlapiux
QUOTE(orchidejaa @ 2009 08 08, 07:46)
Sveikos visos, mano dukriukui šį mėnesį bus jau 1,5m ir mes dar sėkmingai valgom mano pienuką smile.gif , dauguma tuo labai stebisi bigsmile.gif bet man tai netrukdo, ir diskomforto nejaučiu smile.gif kol dar neinam į darželį maitinsiu, ir jau dabar įsivaizduoju kas dėsis manie kai nutarsim nebemaitinti, nes užmigti niekaip kitaip nesugebam tik valgant pienuką rolleyes.gif
*

pas mane lygiai tokia pati padetis doh.gif
Ateik
O man jau kyla noras veino iš dvynių nebemaitinti. unsure.gif Labai jau skaudžiai pradėjo valgyti - ir dantys juntasi, ir ilgai pienu/buvimu šalia mėgaujasi, ir vėl lindimas ir mamuko prašymas prasidėjo. g.gif Gal čia ir su visais mano patiriamais stresais susiję, bet toks jo noras pienuko ir skaudus valgymas ima nebepatikti. Kitą gi maitinčiau ir maitinčiau, nes MP jam tikrai yr kaip maistas - pusvalandį ar ilgiau nekaba įsisiurbęs...
Tik nesigaus taip, kad vienas gauna, o kitas ne, va ir neapsisprendžiu, ką daryti. unsure.gif
Zuikių_dainos
Sveikos 4u.gif
Turiu tokią problemėlę - vaikiukui netoli metų, turi keturis dantukus, kuriuos, deja, maitinimo metu pradėjau jausti. Nesakau, kad tyčia kanda - pradžioje bandė, bet čia jūsų forume gautais patarimais atpratinau. Tiesiog jo dantukai tokie gana dideli ( na pradžioj, kai buvo neišsikalę iki galo aš to diskomforto nejutau ) ir aš jaučiui kiekvieną jo judesį. Gal kas buvot susidūrę su tokiu reiškiniu? Ar įmanoma kažką padaryt, kad tie dantukai nesijaustų?
akrima
Aš taip pat kartais jaučiu, bet pasakiau keletą kartų kad nekastų, nes nebebus pienuko ir atrodo per kelis kartus išmoko. dar kartais netyčia būna, bet gavęs pastabą suklųsta ir pasitaiso biggrin.gif Nežinau kaip būtų jeigu imtų kandžiotis ir čia g.gif nes šiaip tai labai jau jam smagu įkasti bent kur kitur doh.gif
Raideles
QUOTE(Zuikių_dainos @ 2009 08 09, 19:11)
Sveikos  4u.gif
Turiu tokią problemėlę - vaikiukui netoli metų, turi keturis dantukus, kuriuos, deja, maitinimo metu pradėjau jausti. Nesakau, kad tyčia kanda - pradžioje bandė, bet čia jūsų forume gautais patarimais atpratinau. Tiesiog jo dantukai tokie gana dideli ( na pradžioj, kai buvo neišsikalę iki galo aš to diskomforto nejutau ) ir aš jaučiui kiekvieną jo judesį. Gal kas buvot susidūrę su tokiu reiškiniu? Ar įmanoma kažką padaryt, kad tie dantukai nesijaustų?
*

Mano mažiukas turi visus 20 dantų smile.gif
Apatinių žindymo metu neturi jausti, nes juos uždengia liežuvis. Jeigu jaučiasi, vadinasi neteisingai apžiojęs, ar tyčia patraukęs liežuvį. Reiktų išimti krūtį iš burnos ir paduoti dar kartą. Paaiškinti, kad taip daryti negalima.
O dėl viršutinių dantų, tai man kartais jaučiasi, bet tada būna kokia nors nelabai patogi poza, t.y. vaikas daugiau galvą užlenkęs į priekį, tada viršutiniai dantukai įsiremia į krūtį ir skauda. Tai irgi reikia žiūrėti, kad vaiko galva būtų pakankamai atlošta, o ne kakta įsibedęs į krūtį.
Tiek iš mano patirties. Gal pagelbės... smile.gif
Jurgachka
QUOTE(Emilė @ 2009 08 09, 14:30)
O man jau kyla noras veino iš dvynių nebemaitinti.  unsure.gif Labai jau skaudžiai pradėjo valgyti - ir dantys juntasi, ir ilgai pienu/buvimu šalia mėgaujasi, ir vėl lindimas ir mamuko prašymas prasidėjo.  g.gif Gal čia ir su visais mano patiriamais stresais susiję, bet toks jo noras pienuko ir skaudus valgymas ima nebepatikti. Kitą gi maitinčiau ir maitinčiau, nes MP jam tikrai yr kaip maistas - pusvalandį ar ilgiau nekaba įsisiurbęs...
Tik nesigaus taip, kad vienas gauna, o kitas ne, va ir neapsisprendžiu, ką daryti.  unsure.gif
*

Ka nusprendei? Panasu, kad pas mus jau eina viskas link pabaigos. Pienas baigesi, liko tik priespienis, jo nedaug, tai kai dukryte zinda, skauda man ziauriai unsure.gif o ir dukriukas jau nebesizavi taip laiku prie kruties...jei ne nestumas, buciau ilgai dar maitinusi...kazkaip liudna man del to, jauciuosi nuskriaudusi dukryte...
Ateik
Ka nusprendei? Panasu, kad pas mus jau eina viskas link pabaigos. Pienas baigesi, liko tik priespienis, jo nedaug, tai kai dukryte zinda, skauda man ziauriai  o ir dukriukas jau nebesizavi taip laiku prie kruties...jei ne nestumas, buciau ilgai dar maitinusi...kazkaip liudna man del to, jauciuosi nuskriaudusi dukryte...

Kol kas dar maitinu. Kai dirbu, nedaug jie ir valgo. Beje, pastebėjau, kad Vytukas jau atsargesnis patapo valgydamas - matyt suprato, kad ne juokas čia bus, gali pienuko visai nebegauti. wink.gif PO savaitės pradėsiu atostogauti, žiūrėsiu, kiek jie to MP dar norės. Karolis ryte pabudęs taip gražiai švelniai paprašo, taip žiūri į akis, nu negaliu imti ir nebeduoti...
xena
QUOTE(Jurgachka @ 2009 08 12, 22:45)
Ka nusprendei? Panasu, kad  pas mus jau eina viskas link pabaigos. Pienas baigesi, liko tik priespienis, jo nedaug, tai kai dukryte zinda, skauda man ziauriai  unsure.gif o ir dukriukas  jau nebesizavi taip laiku prie kruties...jei ne nestumas, buciau ilgai dar maitinusi...kazkaip liudna man del to, jauciuosi  nuskriaudusi dukryte...
*

pas mane net priešpienio nėra, bet dukrytė mėgaujasi kaip ir mėgavosi. kartais pasiūlo man nusipirkti sau pieno kad būtų, bet šiaip sako ir taip gerai. pradžiai labai nervinausi - kaip čia dabar daryt, gal nebeduoti papuko. dabar tiesa irgi nelabai jaukiai dėl to jaučiuosi, bent jau kam nors pasakoti apie tai nesinori, o jei paklausia ar dar maitinu - nežinau ką atsakyt. na nemaitinu - pieno juk nėra... bet kaip tada TAI pavadinti smile.gif '

dantukai man irig jautėsi, tada pastebėjau kad negerai apžioja, bet taip ir neįpratinau metinės apžioti teisingai. bet tas "jaučiasi" nevisada diskonformą sukelia, gal čia nuo mėnesio dienų priklauso ar nuo vaiko nuotaikos.
Jurgachka
QUOTE(Emilė @ 2009 08 13, 12:48)
Karolis ryte pabudęs taip gražiai švelniai paprašo, taip žiūri į akis, nu negaliu imti ir nebeduoti...
*

wub.gif

QUOTE(xena @ 2009 08 13, 20:59)
pas mane net priešpienio nėra, bet dukrytė mėgaujasi kaip ir mėgavosi. kartais pasiūlo man nusipirkti sau pieno kad būtų, bet šiaip sako ir taip gerai.

bent jau kam nors pasakoti apie tai nesinori, o jei paklausia ar dar maitinu - nežinau ką atsakyt. na nemaitinu - pieno juk nėra... bet kaip tada TAI pavadinti smile.gif '
*

biggrin.gif

as irgi niekam nebesipasakoju, zino tik MB, dukryte (zinoma) ir jus biggrin.gif nes nescia ir maitinanti - baisus iskrypimas, jei nezinojot doh.gif
Nestuke-gruoduke
QUOTE(xena @ 2009 08 13, 19:59)
pas mane net priešpienio nėra, bet dukrytė mėgaujasi kaip ir mėgavosi. kartais pasiūlo man nusipirkti sau pieno kad būtų, bet šiaip sako ir taip gerai. pradžiai labai nervinausi - kaip čia dabar daryt, gal nebeduoti papuko. dabar tiesa irgi nelabai jaukiai dėl to jaučiuosi, bent jau kam nors pasakoti apie tai nesinori, o jei paklausia ar dar maitinu - nežinau ką atsakyt. na nemaitinu - pieno juk nėra... bet kaip tada TAI pavadinti smile.gif '

ar nuo vaiko nuotaikos.
*

tai kaip suprantu tu pienuko ebeturi, tavo maziukei reikia tik pasimegauti papuliu, kaip keista dar neteko man girdeti, kad kai nebera pienuko, juo vistiek megaujasi mazyliai...
As kartais prigaunu saviski, kad kai istustina viena papuli, jo ilgai nepaleidzia is burnytes, o kai ikisu kita, tai tingi pienuka beryt, nori tuscios krutines....

Beja o gal tu andei tiutiuka duot... maniskis is tolo neima...
QUOTE(Jurgachka @ 2009 08 13, 22:58)
wub.gif
biggrin.gif

as irgi niekam nebesipasakoju, zino tik MB, dukryte (zinoma) ir jus  biggrin.gif nes nescia ir maitinanti - baisus iskrypimas, jei nezinojot  doh.gif
*

O man labai idomu pasidare, kai esi nescia, tai gali normaliai maitinti vaika, ar kas pasikeicia, ruosiasi organizmas kito vaikelio atejimui?
Jurgachka
QUOTE(Nestuke-gruoduke @ 2009 08 15, 00:16)
O man labai idomu pasidare, kai esi nescia, tai gali normaliai maitinti vaika, ar kas pasikeicia, ruosiasi organizmas kito vaikelio atejimui?
*

Kiek as pastebejau skaitydama sia temele, kiekvienos mamos organizmas yra individualus. Pvz., man tik pastojus is karto drastiskai sumazejo pienelis, kitoms po kiek laiko visiskai dingsta, trecios maitina normaliai iki kito vaikelio g.gif kas dar pasikeite- tai speneliu jautrumas doh.gif tiesiog degina maitinant doh.gif o siaip jeigu nestumas normalus, mama gerai jauciasi, kraujo parodymai geri, galima drasiai nestukei maitinti. tik ne visada pavyksta - vaikeliui gali nepatikti pakites pienelio skonis, pienukas dingsta ar paciai mamytei gali buti nemalonu. taciau cia, SM, yra l;bai daug pavyzdziu, kai mamytes po dvi kartas vaikuciu maitina MP bigsmile.gif bigsmile.gif
manjana
QUOTE(Jurgachka @ 2009 08 15, 00:04)
taciau cia, SM, yra l;bai daug pavyzdziu, kai mamytes po dvi kartas vaikuciu maitina MP  bigsmile.gif  bigsmile.gif
*

Ta prasme du skirtingo amžiaus vaikus maitina? g.gif
Nestuke-gruoduke
QUOTE(Jurgachka @ 2009 08 15, 00:04)
Kiek as pastebejau skaitydama sia temele, kiekvienos mamos organizmas yra individualus. Pvz., man tik pastojus is karto drastiskai sumazejo pienelis, kitoms po kiek laiko visiskai dingsta, trecios maitina normaliai iki kito vaikelio  g.gif kas dar pasikeite- tai speneliu jautrumas  doh.gif tiesiog degina maitinant  doh.gif o siaip jeigu nestumas normalus, mama gerai jauciasi, kraujo parodymai geri, galima drasiai nestukei maitinti. tik ne visada pavyksta - vaikeliui gali nepatikti pakites pienelio skonis, pienukas dingsta ar paciai mamytei gali buti nemalonu. taciau cia, SM, yra l;bai daug pavyzdziu, kai mamytes po dvi kartas vaikuciu maitina MP  bigsmile.gif  bigsmile.gif
*

Va del to mes ir esam super mamos 4u.gif
Ateik
QUOTE(Nestuke-gruoduke @ 2009 08 15, 17:56)
Va del to mes ir esam super mamos  4u.gif
*

Na, man maitinimas MP su kažkuo super nesusijęs. Pačiai taip aptogiau, o ir vaikams gerai. Jei pienas nesibaigia net ir dvynuksu maitinant bei laukiantis, vadinasi viskas gerai visiems - ir valgantiems, ir mamai, ir būsimam kleckui. cool.gif
Sunderu
As savo mergyte maitinau iki 2,3 metu.Man tai buvo pats graziausias laikotarpis,kad ir vargino tie naktiniai valgymai.Dabar panelytei 2,8 metu,supranta kad pienuko jau nera,bet vis dar praso kad leisciau prisiglausti prie p.,man tokia nostalgija. verysad.gif
mamaRasa
QUOTE(Jurgachka @ 2009 08 13, 23:58)
as irgi niekam nebesipasakoju, zino tik MB, dukryte (zinoma) ir jus  biggrin.gif nes nescia ir maitinanti - baisus iskrypimas, jei nezinojot  doh.gif
*

taip, Lietuvoj tai tikrai vos ne iškrypimas, o vakaruose tai norma, jei amžiaus tarpas tarp vaikų nedidelis, yra net specialus terminas "Tandeminis žindymas".

QUOTE(Nestuke-gruoduke @ 2009 08 15, 00:16)
tai kaip suprantu tu pienuko ebeturi, tavo maziukei reikia tik pasimegauti papuliu, kaip keista dar neteko man girdeti, kad kai nebera pienuko, juo vistiek megaujasi mazyliai...
As kartais prigaunu saviski, kad kai istustina viena papuli, jo ilgai nepaleidzia is burnytes, o kai ikisu kita, tai tingi pienuka beryt, nori tuscios krutines....

*

"tiutiuko" geriau neduoti, juk yra papulis - tai jau ne maistas, o mamos artumas, galimybė nusiraminti, užmigti ir tie keli lašai - paskutinė imunizacija (antikūnių dozė panašiai kaip priešpienyje iš kart po gimdymo).
Zuikių_dainos
QUOTE(Raideles @ 2009 08 12, 15:17)
Mano mažiukas turi visus 20 dantų smile.gif
Apatinių žindymo metu neturi jausti, nes juos uždengia liežuvis. Jeigu jaučiasi, vadinasi neteisingai apžiojęs, ar tyčia patraukęs liežuvį. Reiktų išimti krūtį iš burnos ir paduoti dar kartą. Paaiškinti, kad taip daryti negalima.
O dėl viršutinių dantų, tai man kartais jaučiasi, bet tada būna kokia nors nelabai patogi poza, t.y. vaikas daugiau galvą užlenkęs į priekį, tada viršutiniai dantukai įsiremia į krūtį ir skauda. Tai irgi reikia žiūrėti, kad vaiko galva būtų pakankamai atlošta, o ne kakta įsibedęs į krūtį.
Tiek iš mano patirties. Gal pagelbės... smile.gif
*

ačiū 4u.gif Reiks bandyti keisti pozas, apatinių kaip ir nejaučiu, bet viršutinius gana dažnai verysad.gif
AusraR
na sveikos, pasirodom ir mes is savo kaimu, zinoma trumpam, nes vasara dar, MB dar nedirba, tai naudojames proga. Vaikai dar sekmingai valgo MP. Sumazinau miegelius dieninius, dabar tik vienakart miega, tai ir papulius maziau kankina smile.gif
larisa
QUOTE(AusraR @ 2009 08 17, 22:16)
na sveikos, pasirodom ir mes is savo kaimu, zinoma trumpam, nes vasara dar, MB dar nedirba, tai naudojames proga. Vaikai dar sekmingai valgo MP. Sumazinau miegelius dieninius, dabar tik vienakart miega, tai ir papulius maziau kankina smile.gif
*

Gera mintis, reiks ir man pamažint miegojimų skaičių. smile.gif
Lukos_mama
labukas mirksiukas.gif noriu prisijungti prie jusu ir sulaukti palaikymo, nes iš aplinkinių jo nesulaukiu schmoll.gif mes dar visai mažytės, o jau mane spaudžia visi iš visų kampų, kad baigčiau maitinti, nes tipo būtent dėl šios priežasties numečiau tiek svorio ir tuoj man prasidės mažakraujystė, o mano teta iš viso sako, kad sugadinsiu vaiko psichiką tiek maitindama, jos laikais tai nieks tiek nemaitindavo. nu žodžiu bandau nekreipt dėmesio į tokias šnekas, bet pavargau jau gintis. ir labiausiai nervina kad čia ne jų reikalas, čia tik mano ir mano vaiko reikalas. niu tai vat.. smile.gif šiaip pagalvoju kad visai būtų gera būti nuo jos nepriklausomai, nes ji nemiega be papo, tai negaliu niekam palikt jos, naktį keliasi kokius 4-5 kartus, o dabar kai atskridom į Čikagą porai mėn, tai ir ne tik prieš miegą prašo ir šiaip dieną užsimano po kelis kartus, gal dėl dantukų, nes išdygo prieš kelias dienas krūminis, o gal kad aplinka pasikeitė, net nežinau.. g.gif miegam kartu, tai naktį nesunku keltis ir taip gera kai vaikas iškart nusiramina kai tik gauna pienuko. bet ar tokiems didesniems vaikams reikia pienuko ar tiesiog papo? smile.gif norėčiau jau antro leliuko, bet kaip jį turėt kai maitinu.. verysad.gif niu va prirašiau.. thumbup.gif
Košė-Malošė
QUOTE(Lukos_mama @ 2009 08 18, 04:57)
labukas  mirksiukas.gif  noriu prisijungti prie jusu ir sulaukti palaikymo, nes iš aplinkinių jo nesulaukiu  schmoll.gif  mes dar visai mažytės, o jau mane spaudžia visi iš visų kampų, kad baigčiau maitinti, nes tipo būtent dėl šios priežasties numečiau tiek svorio ir tuoj man prasidės mažakraujystė, o mano teta iš viso sako, kad sugadinsiu vaiko psichiką tiek maitindama, jos laikais tai nieks tiek nemaitindavo. nu žodžiu bandau nekreipt dėmesio į tokias šnekas, bet pavargau jau gintis. ir labiausiai nervina kad čia ne jų reikalas, čia tik mano ir mano vaiko reikalas. niu tai vat.. smile.gif šiaip pagalvoju kad visai būtų gera būti nuo jos nepriklausomai, nes ji nemiega be papo, tai negaliu niekam palikt jos, naktį keliasi kokius 4-5 kartus, o dabar kai atskridom į Čikagą porai mėn, tai ir ne tik prieš miegą prašo ir šiaip dieną užsimano po kelis kartus, gal dėl dantukų, nes išdygo prieš kelias dienas krūminis, o gal kad aplinka pasikeitė, net nežinau.. g.gif  miegam kartu, tai naktį nesunku keltis ir taip gera kai vaikas iškart  nusiramina kai tik gauna pienuko. bet ar tokiems didesniems vaikams reikia pienuko ar tiesiog papo?  smile.gif norėčiau jau antro leliuko, bet kaip jį turėt kai maitinu.. verysad.gif  niu va prirašiau.. thumbup.gif
*

Kaip gerai, kad maitini mirksiukas.gif
O dantukų kalimosi skausmą MP laaabai palengvina.
Pasikeitimų daug- natūralu, kad mergytė dažniau nori MP, ir mamos artumo wub.gif
Vaikams net iki 2metų MP- pagrindas. PSO (Pasaulinė Sveikatos Organizacija http://www.who.int/topics/breastfeeding/en/ ) rekomenduoja žindyt iki 2m ir ilgiau, kol pats vaikas atsisakys (~3-4m)
http://www.sveikapradzia.lt/?text.id.sub.56
dabar kitaip vaikus augina nei prieš 40metų...ir dar anam amžiuj, oj tos tetulės... mirksiukas.gif
Jei vaisingumas atsistatęs- maitinimas ne kliūtis antram vaikiukui mirksiukas.gif
Nestuke-gruoduke
QUOTE(Lukos_mama @ 2009 08 18, 02:57)
labukas  mirksiukas.gif  noriu prisijungti prie jusu ir sulaukti palaikymo, nes iš aplinkinių jo nesulaukiu  schmoll.gif  mes dar visai mažytės, o jau mane spaudžia visi iš visų kampų, kad baigčiau maitinti, nes tipo būtent dėl šios priežasties numečiau tiek svorio ir tuoj man prasidės mažakraujystė, o mano teta iš viso sako, kad sugadinsiu vaiko psichiką tiek maitindama, jos laikais tai nieks tiek nemaitindavo. nu žodžiu bandau nekreipt dėmesio į tokias šnekas, bet pavargau jau gintis. ir labiausiai nervina kad čia ne jų reikalas, čia tik mano ir mano vaiko reikalas. niu tai vat.. smile.gif šiaip pagalvoju kad visai būtų gera būti nuo jos nepriklausomai, nes ji nemiega be papo, tai negaliu niekam palikt jos, naktį keliasi kokius 4-5 kartus, o dabar kai atskridom į Čikagą porai mėn, tai ir ne tik prieš miegą prašo ir šiaip dieną užsimano po kelis kartus, gal dėl dantukų, nes išdygo prieš kelias dienas krūminis, o gal kad aplinka pasikeitė, net nežinau.. g.gif  miegam kartu, tai naktį nesunku keltis ir taip gera kai vaikas iškart  nusiramina kai tik gauna pienuko. bet ar tokiems didesniems vaikams reikia pienuko ar tiesiog papo?  smile.gif norėčiau jau antro leliuko, bet kaip jį turėt kai maitinu.. verysad.gif  niu va prirašiau.. thumbup.gif
*

Pas mane lygiai tas pats.... nors paimk ir isdauzyk visus is tu nervu.... mes irgi miegam kartu ir dziaugiames papuliu ir neketinu atsisakyti!!!
Svarbiausei mes zinome, kas mums ir musu aukseliams brangiausia, geriausia.

QUOTE(Košė-Malošė @ 2009 08 18, 09:22)
Kaip gerai, kad maitini  mirksiukas.gif
O dantukų kalimosi skausmą MP laaabai palengvina.
Pasikeitimų daug- natūralu, kad mergytė dažniau nori MP, ir mamos artumo  wub.gif
Vaikams net iki 2metų MP- pagrindas. PSO (Pasaulinė Sveikatos Organizacija http://www.who.int/topics/breastfeeding/en/ ) rekomenduoja žindyt iki 2m ir ilgiau, kol pats vaikas atsisakys (~3-4m)
http://www.sveikapradzia.lt/?text.id.sub.56
dabar kitaip vaikus augina nei prieš 40metų...ir dar anam amžiuj, oj tos tetulės...  mirksiukas.gif
Jei vaisingumas atsistatęs- maitinimas ne kliūtis antram vaikiukui  mirksiukas.gif
*

Oj kaip fainai, kad imetei linku, ypac is who. Gal dar kas kokiu linku turit anglu kalba, kur yrodo, kad bbutina ir sveika maitinti....

Aciu mamulytes uz palaikyma, pasisemiu pas jus stiprybes ir vel einu i ta didyji ir ziauruju pasauli
Zuikių_dainos
QUOTE(Lukos_mama @ 2009 08 18, 03:57)
norėčiau jau antro leliuko, bet kaip jį turėt kai maitinu.. verysad.gif  niu va prirašiau.. thumbup.gif
*

o kaip su vaisingumu - ar atsistatęs? Ta prasme ar jau yra menstruacijos ir ar jos reguliarios? Jei taip, tai kliūčių pastojimui neturėtų būti. Kiek girdėjau vaisingumą iššaukia, kai tarp maitinimų MP bent porą dienų padarai 6h. pertraukėlę. O ir nėščiosios gana dažnai sėkmingai maitina toliau, tik girdėjau, kad nuo 24 sav. lyg ir gali pradėti gimda susitraukinėti, tai tada rekomenduoja nutraukti vyresnėlio maitinimą.
O dėl aplinkinių net nežinau, ką patart. Gal tiesiog neimk į galvą tų šnekų. Nei Tu jiems savo tiesas įrodysi, nei jie Tau mirksiukas.gif
AusraR
QUOTE(Lukos_mama @ 2009 08 18, 03:57)
*

na kas del nusialinimo tai gali jiems atkirsti, kad kai mama maitina dazniausiai ilgai nesuserga menesinemis, taigi susitaupo qelezies, be to dar mazeja rizika susirgti kruties veziu, osteoporoze (kaulu isretejimas) nu ir tt ir pan, daug zodziu visokios naudos.
O del to valgymo tai maniskiai pvz labai mazai kazko kito geria, bet pienelio tai patraukia kaip reikiant. Nakti irgi keliasi po kokius 4-5 kartus kiekvienas. Tai ir ju kokius tris kartus tai tikrai valgo taip normaliai, na kitus du gal ir siaip nusiraminimui paciulpia.
negriuke
QUOTE(AusraR @ 2009 08 18, 12:20)
na kas del nusialinimo tai gali jiems atkirsti, kad kai mama maitina dazniausiai ilgai nesuserga menesinemis, taigi susitaupo qelezies, be to dar mazeja rizika susirgti kruties veziu, osteoporoze (kaulu isretejimas) nu ir tt ir pan, daug zodziu visokios naudos.
O del to valgymo tai maniskiai pvz labai mazai kazko kito geria, bet pienelio tai patraukia kaip reikiant. Nakti irgi keliasi po kokius 4-5 kartus kiekvienas. Tai ir ju kokius tris kartus tai tikrai valgo taip normaliai, na kitus du gal ir siaip nusiraminimui paciulpia.
*

Ar tu su jais kartu miegi? wub.gif Ar jie kartu keliasi valgyti? Ar įmanoma tokius didelius vienu metu pamaitinti? wub.gif
P.S. Tik dabar sužinojau (iš nuorodos į sveikapradžia), kad negalima mišinukų reklamuoti. thumbup.gif
AusraR
QUOTE(negriuke @ 2009 08 18, 14:45)
Ar tu su jais kartu miegi? wub.gif Ar jie kartu keliasi valgyti? Ar įmanoma tokius didelius vienu metu pamaitinti? wub.gif
P.S. Tik dabar sužinojau (iš nuorodos į sveikapradžia), kad negalima mišinukų reklamuoti. thumbup.gif
*

taip mes miegam visi keturi kartu smile.gif tiksliau ju lovytes pristumtos prie musu su nuimtais sonais. Uzmigdau musu lovoj, tada perstumiu i lovytes, o kai keliasi valgyt tai viena pasiimam per vidury i savo lova, kitas miega salia manes lovytej savo. Tai as tik trupuciuka pasislenku kai keliasi ir vsio, valgo. O keliasi jie dazniausiai ne kartu, ir gerai, nes jei kartu tai beda, tada reik sestis man visai apsimiegojusiai, susideti juos ant papuliu abu , nu zodziu vargas. Siaip as juos diena ir pries miegeli tai kartu maitinu, nes kitaip nesigautu, nes jei vienam reikia tai ir kitam tuoj pat prisireikia smile.gif
negriuke
QUOTE(AusraR @ 2009 08 18, 15:23)
O keliasi jie dazniausiai ne kartu, ir gerai, nes jei kartu tai beda, tada reik sestis man visai apsimiegojusiai, susideti juos ant papuliu abu , nu zodziu vargas. Siaip as juos diena ir pries miegeli tai kartu maitinu, nes kitaip nesigautu, nes jei vienam reikia tai ir kitam tuoj pat prisireikia smile.gif
*

O jie vienas į kitą atsisukę yra? Kaip keista, negaliu net įsivaizduoti kaip tai atrodo blush2.gif O jie nežaidžia, kai valgo? Nes maniškiui, tai kad tik paimti ką nors, kad tik paglostyti, papešti, koją užsikelti ant galvos. doh.gif
Lukos_mama
nea, pas mane mėnesinių dar nėra, laukiu nesulaukiu jų smile.gif grįžus į Lietuvą bandysiu mažint maitinimo skaičių, bet nežinau ar pavyks, nes jei neduodu tai ji verkia, isterija didžiausia būna schmoll.gif o jums irgi taip būna, kad kai valgo iš vieno, tai būtinai turi minkyti kitą? nesuprantu, kad čia jai pasidarė, anksčiau taip nebuvo smile.gif

Papildyta:
beje, negriuke, mes taip pat iš Lazdynų mirksiukas.gif
Košė-Malošė
QUOTE(Lukos_mama @ 2009 08 18, 20:26)
o jums irgi taip būna, kad kai valgo iš vieno, tai būtinai turi minkyti kitą? nesuprantu, kad čia jai pasidarė, anksčiau taip nebuvo  smile.gif
[
*

Normalu. Daug vaikų taip elgiasi. Jie aktyvina+stimuliuoja- greičiau ir patogiau pienelis bėga. mirksiukas.gif
manjana
QUOTE(Košė-Malošė @ 2009 08 18, 19:10)
Normalu. Daug vaikų taip elgiasi. Jie aktyvina+stimuliuoja- greičiau ir patogiau pienelis bėga.  mirksiukas.gif
*

Bet minko ne tą, iš kurios valgo g.gif
Jurgachka

QUOTE(negriuke @ 2009 08 18, 14:45)
*

labai gera naujiena thumbup.gif

QUOTE(manjana @ 2009 08 18, 20:33)
Bet minko ne tą, iš kurios valgo  g.gif
*

taip taip, tas 'minkymas' viekia stimuliuojanciai, del to pienukas greiciau bega ir gaminasi. bet tik akd daugumai mamu jis nemalonus doh.gif
manjana
QUOTE(Jurgachka @ 2009 08 18, 22:00)
taip taip, tas 'minkymas' viekia stimuliuojanciai, del  to pienukas greiciau bega ir gaminasi. bet tik akd daugumai mamu jis nemalonus  doh.gif
*

Kai minko, tai dar nieko, ale kai pagauna snenelį ir pradeda sukiot doh.gif doh.gif lotuliukas.gif
negriuke
QUOTE(manjana @ 2009 08 19, 09:08)
Kai minko, tai dar nieko, ale kai pagauna snenelį ir pradeda sukiot  doh.gif  doh.gif  lotuliukas.gif
*

Jo, čia pats žiauriausias. doh.gif Tai gulim, jis ranką ant krūtinės uždėjęs, o aš ant viršaus, ant jo rankos, kad neduok Dieve nepradėtų glostyt. doh.gif Bus matyt geras vyras kažkam. wub.gif
xena
QUOTE(Nestuke-gruoduke @ 2009 08 14, 23:16)

*

dėl tiutiuko tai neee schmoll.gif nepatinka man jie.
pasikeičia daug kas organizme, gi pieno gamybą reguliuoja hormonai, o neštumo metu jie visiškai kitokie nei paprastai.

QUOTE(Zuikių_dainos @ 2009 08 18, 11:13)
o kaip su vaisingumu - ar  atsistatęs? Ta prasme ar jau yra menstruacijos ir ar jos reguliarios?  Jei taip,  tai kliūčių  pastojimui neturėtų būti. Kiek girdėjau vaisingumą iššaukia, kai tarp maitinimų MP bent porą dienų padarai 6h. pertraukėlę. O ir nėščiosios gana dažnai sėkmingai maitina  toliau, tik girdėjau, kad nuo 24 sav. lyg ir gali pradėti gimda susitraukinėti, tai tada rekomenduoja nutraukti vyresnėlio maitinimą.
*

menstruacijos su vaisingumu šiuo atveju bendro mažai turi (na, viskas labai individulu), bet aš negalėjau pastoti dar pusę metų po jų atsiradimo. o atsirado jie pas mane tik po 24 val. pertraukos tarp maitinimų smile.gif dėl 24 savaitės - irgi mitas, nieko nesusitraukinėja maitinant, bent jau aš nejaučiu.

QUOTE(Lukos_mama @ 2009 08 18, 18:26)
o jums irgi taip būna, kad kai valgo iš vieno, tai būtinai turi minkyti kitą? nesuprantu, kad čia jai pasidarė, anksčiau taip nebuvo  smile.gif
*

biggrin.gif
maniškė dabar prieš prisiglausdama išudoda "įžangą" - "galima ant viršaus, aš guliu ramiai, bus smagu, pabandom?" - čia tipo ar galima padėt rankytę ant viršaus kito papuko. leidžiu jei gulės ramiai, tai iškart perspėja - kad JAU guli ramiai. o "bus smagu, pabandom" - jau iš manęs pasimokė, kaip reik manipuliuoti žmonėmis biggrin.gif
bet sukiot tai neleidžiu, jeigu su neštuminiu jautrumu dar ir sukiotų - išprotėčiau doh.gif
Ateik
Mano du dideli vyrukai ir dabar valgo MP tik kartu. Dar paglosto viens kitą arba mane tuo pačiu. wub.gif

Ech, šiandien paskutinė diena darbe, nebereiks miegančių savo kelckų rytais palikinėti - gera bus vėl su jais būti ir jau tik naujo mažiaus laukti. biggrin.gif
Kriiste
QUOTE(Emilė @ 2009 08 19, 14:55)
Mano du dideli vyrukai ir dabar valgo MP tik kartu. Dar paglosto viens kitą arba mane tuo pačiu.  wub.gif

Ech, šiandien paskutinė diena darbe, nebereiks miegančių savo kelckų rytais palikinėti - gera bus vėl su jais būti ir jau tik naujo mažiaus laukti.  biggrin.gif
*

oi kaip faina wub.gif , gal kiek lengviau bus tau - turesi kada su savim uzsiimt ir leliaus naujo laukt wub.gif wub.gif wub.gif
letuciux
QUOTE(Heart @ 2009 07 31, 18:10)
Dėkui  wub.gif

Įtariu, kad mums teks miegoti visiems keturiems vienoje lovoje, neįkalbėsim iki tada persikraustyti į savo kambarį  smile.gif Tik baisu, kad jis mažojo naktį maldamasis neužgautų.
*

aš tuo tikslu guliu tarp jų, ty didysis, aš, mažasis, tėtis. smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Jurgachka @ 2009 08 02, 21:29)
Man miegojimo klausimas, kai gims maziukas, dabar atodo pats sudetingiausias  doh.gif
niekaip dabar neprisimenu, kaip maniske nustojo naktim valgyti  g.gif man rodos, as nieko nedariau specialiai  g.gif kazkaip atejo toks laikas ir viskas, eme ji ismiegoti visa nakti pries pora menesiu ir tiek  g.gif
*

tik, deja, galimas atkritimas, maniškis didysis paprašo maždaug penktą šeštą savo pirmosios porcijos. Bet kažkaip rytinis maitinimas lengviausias. O šiaip sudėtingas procesas... psichologiškai...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.