Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Vyresnio vaiko zindymas
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Kūdikių žindymas
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
AusraR
Na, kad nedingtu gera temele tai senajai pasibaigus pagalvojau kad reik atidaryt nauja.
Laukiam visu mamyciu, kurios jau galvoja kad ju vaikelis didelis o vis dar valgo mamytes pieneli smile.gif kaip supratau amzius cia ne pagrindinis dalykas, nes vienam ir trimetis dar mazas o kitam ir 6 men kudikelis jau per didelis zindymui doh.gif
Ateik
Aha, gerai rašai - mano dvimetukai dar visai nėr dičkai. wink.gif O ir patys save pienui labai tinkamais laiko. smile.gif
AusraR
QUOTE(Emilė @ 2009 07 23, 14:21)
Aha, gerai rašai - mano dvimetukai dar visai nėr dičkai. wink.gif O ir patys save pienui labai tinkamais laiko. smile.gif
*

smile.gif as tai vis svajojau kaip cia sulauksiu to laiko kai vaikai patys pasakys kad nori pieniuko smile.gif na dabar jau aiskiai duoda suprast, aisku pasakyt dar nemoka.
man maniskiai irgi dar tokie maziukai atrodo...nors va vakar buvom lankyti maziuko pusbroliuko, 3 savaiteliu, tai maniskiai jau tooookie dideli man pasirode smile.gif
tai paemiau as ta vaiki palaikyt, o jis kad suka galvyte i papulius mano, kad cepsi smile.gif uoj kaip uzsimaniau dar vieno leliaus......
AusraR
klausykit, man toks klausimas pasistojo - iki metuku MP maitinamam vaikui gerti kazko kito nebutina duoti. O kaip nuo metuku, jau butina? o kiek ir ko? Ar cia jau reik ta aptamil piena pirkt lotuliukas.gif Nes as saviskiams tai tik taip simboliskai kokios arbatytes ar vandeniuko, na kartais ir karves pieniuko pasiulau...bet jie kelis gurksnelius tik pageria...na kokius 3-4 arbatinius saukstelius....gal jau reiktu daugiau ka duoti g.gif
kristinukas :)
sveikos mamos. turiu 2 vaikucius, pirmaji maitinau iki 1 metu, antrajai jau 1.3, bet nujunkyti minciu dar nekyla schmoll.gif . nors siaip, kam pasakau, kad vis dar maitinu, tai vos ne pirsta prie smilkinio pasukioja blink.gif . ypac kraupsta mano anyta doh.gif . na as tai visai nesijauciu nenormali, tik ta reakcija trikdo. ar jums taip yra buve?
ciuke
Taigi, mano planas apie 2 metukus baigti maitinti kol kas neigyvendintas.
Sūnutis klykia kai negauna pienuko, per sapnus kartoja ' pienuko', as vel 'susileidziu' ir maitinu.
Nors jis pats puikiai kalba viska, ir supranta, bet paaiskinimas, kad man skauda, nepadeda, kad tik kudikeliai valgo, nepadeda, kartais nebent sultys pienuka pakeicia, o kartais visvien verkiama 'pie-nuuuuuuu-ko".
Neisivaizduoju, ka cia dar sumascius g.gif . Anksciau bent demesi nukreipti pavykdavo, o dabar matyt jaucia, ka pienukas bandoma padaryti deficitu. (misiniu ir karves pieno tikrai negertu)

O krutine mano pastebejau labai pasikete, kai istraukia pienuka, tada pamatau, kad ji visiskai maza, suglebus, 1 dydziu mazesne, ir liemeneles per dideles jau bigsmile.gif . To dar pries metus nebuvo rolleyes.gif .
Double Latte
Laba,

O nuo sekmadienio maniškės pareiškė, jog "Mas jau didelės" wub.gif
Nuo Joninių iki dabar kas vakarą klausdavau - norės, ar ne. Jei pasakydavo, kad didelės ir eidavo paskaų skaityt, dantų valytis, bet kas 2-3d. dar pabūdavo 'mažomis' wub.gif .......

O vat dabar jau, atrodo, visai suaugo.

Atėjo natūrali pabaiga ir tuom labai džiaugiuosi. Visgi ji TIKRAI ateina, tikrai.

O mane užplūdęs tarsi džiaugsmo, pasididžiavimo jausmas - vaikai išaugo kūdikystę, tarsi mokyklą baigė. Dabar tokios didelės, protingos, gražios, geros wub.gif wub.gif
Ai, net nemoku tiksliai pasakyt unsure.gif
ciuke
QUOTE(Double Latte @ 2009 07 24, 10:58)

*

4u.gif

O kokio amziaus?
Double Latte
3 m. 9 mėn 19 d

Jums dar viskas ateity, natūraliai Jūsų vaikutis dar pakankamai mažas. Dažniausiai vaikai patys atsisako tarp 3 ir 4 metukų. Aš jau nenorėjau tuo tikėt, bet..... iš tiesų visi raidos etapai ateina savo laiku 4u.gif
AusraR
smagu...as jau irgi pradedu laukti to laiko kai atsisakys...na bent jau nakti kad nebevalgytu.....pavargau nuo visko...gal ne tiek nuo maitinimo kiek apskritai nuo visko...rupesciu del tecio mirties, vyro nuolatiniu priekaistu del visokiu smulkmenu, vaiku kabejimo ant papu...jau net paciai kyla mintys apie savizudybe arba skyrybas.....sulaiko tik vaikai....tiek nuo vieno tiek nuo kito....
D.E*V.A
QUOTE(AusraR @ 2009 07 23, 21:55)
smile.gif as tai vis svajojau kaip cia sulauksiu to laiko kai vaikai patys pasakys kad nori pieniuko smile.gif na dabar jau aiskiai duoda suprast, aisku pasakyt dar nemoka.
man maniskiai irgi dar tokie maziukai atrodo...nors va vakar buvom lankyti maziuko pusbroliuko, 3 savaiteliu, tai maniskiai jau tooookie dideli man pasirode smile.gif
tai paemiau as ta vaiki palaikyt, o jis kad suka galvyte i papulius mano, kad cepsi smile.gif uoj kaip uzsimaniau dar vieno leliaus......
*

cia rasei kad dziaugies ir.....dar vieno nori....o kitam pasisakyme jau apie savizudybe galvoji nu kas cia per kontrastai blink.gif

Boombate
QUOTE(AusraR @ 2009 07 23, 13:40)
Na, kad nedingtu gera temele tai senajai pasibaigus pagalvojau kad reik atidaryt nauja.
Laukiam visu mamyciu, kurios jau galvoja kad ju vaikelis didelis o vis dar valgo mamytes pieneli smile.gif kaip supratau amzius cia ne pagrindinis dalykas, nes vienam ir trimetis dar mazas o kitam ir 6 men kudikelis jau per didelis zindymui  doh.gif
*

susliaukiau ir as pirmo komentaro doh.gif kad vaikas jau per didelis, kaip nekeista komentaras buvo is vyriskio, kuris neturi savo vaiku lotuliukas.gif nu nei ka atsakyti lotuliukas.gif

QUOTE(AusraR @ 2009 07 23, 23:49)
klausykit, man toks klausimas pasistojo - iki metuku MP maitinamam vaikui gerti kazko kito nebutina duoti. O kaip nuo metuku, jau butina? o kiek ir ko? Ar cia jau reik ta aptamil piena pirkt  lotuliukas.gif Nes as saviskiams tai tik taip simboliskai kokios arbatytes ar vandeniuko, na kartais ir karves pieniuko pasiulau...bet jie kelis gurksnelius tik pageria...na kokius 3-4 arbatinius saukstelius....gal jau reiktu daugiau ka duoti  g.gif
*

mus mokino, kad vaiko nuo pat pradziu nereiktu pratinti prie visokiu burbuliuku ir labai saldziu gerimu. o nuo metu jau galima duoti beveik viska, ko nori. pats zinos kiek ir ko gerti. mums rekomenduoja nuo pat pradziu pratinti prie vandens, kad ir toliau gertu vandeni

QUOTE(AusraR @ 2009 07 24, 12:09)
smagu...as jau irgi pradedu laukti to laiko kai atsisakys...na bent jau nakti kad nebevalgytu.....pavargau nuo visko...gal ne tiek nuo maitinimo kiek apskritai nuo visko...rupesciu del tecio mirties, vyro nuolatiniu priekaistu del visokiu smulkmenu, vaiku kabejimo ant papu...jau net paciai kyla mintys apie savizudybe arba skyrybas.....sulaiko tik vaikai....tiek nuo vieno tiek nuo kito....
*

kai pervargsti kyla visokiu minciu. labiausiai norisi poilsio ir atitrukimo....Rupesciai, nerimas, nuovargis ir pats maitinimas tampa nebemielas. Stiprybes tau!
Gemini
QUOTE(Double Latte @ 2009 07 24, 10:06)
3 m. 9 mėn 19 d

Jums dar viskas ateity, natūraliai Jūsų vaikutis dar pakankamai mažas. Dažniausiai vaikai patys atsisako tarp 3 ir 4 metukų. Aš jau nenorėjau tuo tikėt, bet..... iš tiesų visi raidos etapai ateina savo laiku 4u.gif
*

Jaučiu tiek neištempsiu. Psichologiškai pasiruošiau, kad ši žiema jau paskutinė, vėliausiai ankstyvą pavasarį atsisveikinsim su pienučiu. Naktinio jau atsisakėm, jaučiuosi kitu žmogumi, kai galiu pamiegoti bent šešias valandas nepertraukiamai. Bet kai tik užvedu kalbą apie tai, kad nereikia jai pieno, kone ašaromis viskas baigiasi ir dar didesniu noru kaboti doh.gif Tad tyliu geriau biggrin.gif
Aušra, laikykis 4u.gif Maniškis irgi amžinai zubus susukęs, na bent nebamba, bet aš ir taip matau, kad kažkas negerai, diedams visada sunkiausiai tongue.gif O šiaip santuokos "dėl vaikų" neverta saugoti, bet pasikalbėkite tiesiog, negi taip viskas blogai 4u.gif Pakreipk mintis teigiama linkme ir viskas pasitaisys 4u.gif
AusraR
QUOTE(Ausra1976 @ 2009 07 24, 11:23)
cia rasei kad dziaugies ir.....dar vieno nori....o kitam pasisakyme jau apie savizudybe galvoji nu kas cia per kontrastai blink.gif
*

vaiko as noriu, vyras nenori, tai dar viena priezastis apie skyrybas galvoti...o del savizudybes....matyt uzkreciama...nes po tecio savizudybes daznai pagalvoju, va isejo zmogus ir apsikakokit visi, o jam jau dzin....siaip viska nuovargis ir psichologine ytampa daro manau....cia nepasakosiu, nes daug pasakot, bet gimines mane ziauriai terorizuoja.....nervai tiap istampyti kad menkiausia vyro pastaba kad kazka VEL ne taip padariau, ne vietoj padejau, nepavaliau ir pan, gali padeti taska galutini....man paciai baisu......
D.E*V.A
Viskas AusraR bus gerai......TURI BUTI GERAI.....
Ateik
QUOTE(AusraR @ 2009 07 23, 22:49)
klausykit, man toks klausimas pasistojo - iki metuku MP maitinamam vaikui gerti kazko kito nebutina duoti. O kaip nuo metuku, jau butina?

Daugiausia vandenį geria. Kartais arbatą žolelių ar žalią su mumis, sultis... Dabar jau dideli, patyspasako, ko nori.

QUOTE(Double Latte @ 2009 07 24, 11:06)
3 m. 9 mėn 19 d

*

Uf, gerai užaugo merginos. wub.gif
Nė su vienu iš dičkių tiek neištvėriau, dvynukam matyt irgi negręsia... Kol kas man sunku įsivaizduoti naujagimį ir dar šituos du pienuko prašančius. doh.gif
AusraR
dar noriu paklaust - o kaip jus migdot vaikiukus? maniskiai tai papukus ciulpia ciulpia ir uzmiega, tada as juos padedu, bet man jau pradeda laaabai nepatikti toks migdymasis, nes ant papulio prakabo po koki pusvalandi, tai krimsteli, tai pasisuka kaip ir taip tris kartus per diena.... Nemalonu..noreciau kazkaip kitaip migdyt...gal kas savo patirtim pasidalintumet..
Night
QUOTE(AusraR @ 2009 07 26, 22:33)
dar noriu paklaust - o kaip jus migdot vaikiukus? maniskiai tai papukus ciulpia ciulpia ir uzmiega, tada as juos padedu, bet man jau pradeda laaabai nepatikti toks migdymasis, nes ant papulio prakabo po koki pusvalandi, tai krimsteli, tai pasisuka kaip ir taip tris kartus per diena.... Nemalonu..noreciau kazkaip kitaip migdyt...gal kas savo patirtim pasidalintumet..
*

Aš pietų miego migdau taip kaip tu, nes neprireikia pusvalandžio, užtenka max dešimt minučių. Nakčiai duodu pienuko, kai pajunto kad nebelabai žinda, dar nemiegančią dedu į lovelę. Ten glostau, dainuoju ir pan kol užmiega.
AusraR
QUOTE(Night @ 2009 07 26, 22:51)
Aš pietų miego migdau taip kaip tu, nes neprireikia pusvalandžio, užtenka max dešimt minučių. Nakčiai duodu pienuko, kai pajunto kad nebelabai žinda, dar nemiegančią dedu į lovelę. Ten glostau, dainuoju ir pan kol užmiega.
*

nu vat ir as galvoju kaip cia su tom dainom prasisukt...nes glostyt abieju vienu metu skirtingose lovytese man nesigaus...nors...gal galima salia sudeti....ka as zinau.....bet faktas kad reik po truputi kazka jau kitaip bandyti...o jie kai dviese tai dukti pradeda, nors atrodo jau viskas kieme luza kaip miego nori, parsinesu migsyt tai kai prades siusti viens su kitu doh.gif dainuok nedainaves tu jiems doh.gif doh.gif
M.A.M.A
Dieną migdau duodama MP, kitaip kol kas nemoka. Užtenka 5-10 min. Vakare irgi duodu, po to truputį paguliu šalia ir išeinu iš kambario. Tada užmiega pats. Norėčiau ir dieną taip išmokyt, bet neišeina, nes vos aš atsikeliu, jeigu dar nemiega, pradeda siusti, linksmintis ir nelieka jokių miegų doh.gif
Ateik
Mano dvynukai be MP migdosi jau gerą pusmetį. Tiesiog atsibodo žinduku dirbti vieną dieną, o ir be manęs niekas negalėdavo jų migdyti, taigi padariau tam galą. Dabar yr firminė dainelė, kurią niūniuja tas, kas migdo (auklei pakanka tik pasėdėti šalia) ir užmiega...
M.A.M.A
Norėčiau ir aš taip. Bet jis turi griežtus migdymo ritualus, kurių keisti šiukštu negalima doh.gif Atsidaro diiiiidelė gerklė, jeigu nors kokia smulkmena kitaip doh.gif
Nestuke-gruoduke
Sveikos mamytes, kaip dziaugiuosi radusi jus, nors cia ir engausus jusu burelis bet palaikymo komandai tikrai uztenka. Norsm mums dar tik 10menesiuku, o mes jau susilaukiam tokiu komentaru, tokiu zvilgsniu, kad as nenormali, kad taip ilgai maitinu vaika. As tai isvis galvojau, kad maitinsiu jei tik pienuko bus iki niu sakykim 3 metuku.
Man kudikio maitinimas yra dalis motinystes, net bijau pagalvoti, apie ta diena, kai nebeturesiu pienuko, nors sunytis ir nemazas, bet kai susiraito prie papulio, tokioj pozoj kai pilvelyje gulejo, tai jis man toks mazytis angeleslis palieka, kad visi pykciai, vargai akimirksniu pradingsta.

Del migdymo, kai gyvenom su vyru tai pasiguldydavau as i i lovyte ir jis man be jokio vargelio uzmigdavo, o kai issiskyrem, mes persikraustem neturejom lovytes tai as ji pas save kokia savaite gal pasiguldydavau, to ir uzteko ir dabar tik su papuliu miega. dabar reiktu vel bandyti atpratinti... bet kaip tai padaryti?
Ateik
QUOTE(Heart @ 2009 07 28, 14:38)
Norėčiau ir aš taip. Bet jis turi griežtus migdymo ritualus, kurių keisti šiukštu negalima  doh.gif  Atsidaro diiiiidelė gerklė, jeigu nors kokia smulkmena kitaip  doh.gif
*

Nemanyk, kad mano jaunuoliai taip lengvai atsisakė pienuko prieš miegą. doh.gif Ui triukšmo buvo, o kai dar du... Maniau kaimynai vaikų teises kvies. Bet gi ne maži jau - suprato, kad pienuko laikinai nebus. Pasakiau, kad pienukas miega, jie irgi turi miegoti, o jau pamiegoję visi susitiks. Po dviejų dienų jau ir sakyt nieko neberiekėjo. bigsmile.gif
negriuke
Sveikos mamytės. 4u.gif O aš jau galvojau, kad aš viena esu "tokia". doh.gif Sūneliui jau 2m.6mėn, bet "ni-ni" eina visu pajėgumu. blush2.gif Kaip jūs išsisukat su tuo, kad jiems norisi pavalgyti, kai tu esi kokiam susirinkime? Ar kavinėje, kur jauni žmonės susirinkę (man 23m). Man niekaip neišeina susitarti, kad truputį pakentėtų. Arba važiuojam autobusu (mašinos neturim) ir klykia, kad nori "ni-ni". Niekada nedaviau autobuse ir niekada neduosiu, bet kodėl jis nesupranta, kad reikia palaukti, kad didelis jau yra. doh.gif
Košė-Malošė
QUOTE(Nestuke-gruoduke @ 2009 07 29, 00:14)
Del migdymo, kai gyvenom su vyru tai pasiguldydavau as i i lovyte ir jis man be jokio vargelio uzmigdavo, o kai issiskyrem, mes persikraustem neturejom lovytes tai as ji pas save kokia savaite gal pasiguldydavau, to ir uzteko ir dabar tik su papuliu miega. dabar reiktu vel bandyti atpratinti... bet kaip tai padaryti?
*

Oi kaip jaučia mamų nuotaikas vaikiukai, ir jam ramiau su tavim wub.gif
Jei tik gali- lukterėk, nusistovės gyvenimas, - tada perkelsi. 4u.gif
brukniukas
Sveikutes,
norejau paklausti, kiek mazdaug kartu i para duodat savo vaikiukams pienuko? nes maniske praso labai daug kartu doh.gif Nezinau ar tai normalu.. Visur raso, kad tik du sykius reikia duoti - ryte ir vakare.. o mes valgom ir po miego, ir pries miega, ir nakti kelis kartus.. zodziu per para susidaro kokie 8-9 kartai blush2.gif O dabar isvis isigudrino su papuku miegoti unsure.gif , idedu soske, tai apsimiegojus isspjauna ir iesko vel papuko... Gal tai jau tampa jai iprotis, kabet ant papuko g.gif

QUOTE(AusraR @ 2009 07 24, 10:50)
vaiko as noriu, vyras nenori, tai dar viena priezastis apie skyrybas galvoti...o del savizudybes....matyt uzkreciama...nes po tecio savizudybes daznai pagalvoju, va isejo zmogus ir apsikakokit visi, o jam jau dzin....siaip viska nuovargis ir psichologine ytampa daro manau....cia nepasakosiu, nes daug pasakot, bet gimines mane ziauriai terorizuoja.....nervai tiap istampyti kad menkiausia vyro pastaba kad kazka VEL ne taip padariau, ne vietoj padejau, nepavaliau ir pan, gali padeti taska galutini....man paciai baisu......
*

Jei tau buna liudna, ar sunku - nelaikyk visko savyje.. Kalbekis, jei namie neturi su kuo, ateik cia, issipasakok.. 4u.gif Gyvenimas didele dovana, nereikia taip kalbeti... Turi du nuostabius vaikucius.. Visiems buna sunkiu monetu.. As ir su vyru sutariu tikrai nepernuostabiausiai.. Bet turiu nuostabia dukryte:).. Man labai baisu pasidare paskaicius tavo posta, atsimenu mama pasakojo apie viena savo drauge, dvynuku mamyte, kuri nutare iseiti is gyvenimo.. verysad.gif

Natuke
kas taip rašo?

Mano papinukė valgo labai daug
Ziedlapiux
manikis ir per diena sugalvoja n kartu papoooo doh.gif sako: paaaaa
negriuke
Mes valgom grįžę iš darželio, paskui vakare, paskui prieš miegą, naktį kokius 3k, tiksliai nežinau, ir ryte. blush2.gif Jei neitų į darželį, jaučiu dažniau valgytų. doh.gif Neseniai įsigudrinau, kad savaitgaliais reikia ištverti bent iki 15h. thumbup.gif O tai būdavo problemų, nes savaitgalį pripranta organizmas kiek reikia pieno, o darbo dieną jau plėšia krūtinę, o vaikas darželį. doh.gif
M.A.M.A
QUOTE(Emilė @ 2009 07 29, 14:20)
Nemanyk, kad mano jaunuoliai taip lengvai atsisakė pienuko prieš miegą.  doh.gif Ui triukšmo buvo, o kai dar du... Maniau kaimynai vaikų teises kvies. Bet gi ne maži jau - suprato, kad pienuko laikinai nebus. Pasakiau, kad pienukas miega, jie irgi turi miegoti, o jau pamiegoję visi susitiks. Po dviejų dienų jau ir sakyt nieko neberiekėjo.  bigsmile.gif
*

Turbūt bandysime ir mes kažkiek švelnios prievartos įdėti, jeigu kitaip neišeis. Nes būtų gerai iki mažojo atėjimo įpratinti miegoti savo kambaryje, bet jis dabar pablūdo - vėl pradėjo prašytis pienuko naktį doh.gif Matyt, nujaučia mūsų "kėslus". O migdymo ritualai jam šventi. Tėtį stumia lauk iš lovos, jeigu tas bando šalia prigulti, nes įprato, kad tėtis jį tik palydi iki lovos, duoda butuką ir palieka mus vienus. Ir tik pabandyk kažką pakeisti doh.gif

QUOTE(brukniukas @ 2009 07 29, 19:22)
Sveikutes,
norejau paklausti, kiek mazdaug kartu i para duodat savo vaikiukams pienuko? nes maniske praso labai daug kartu doh.gif Nezinau ar tai normalu.. Visur raso, kad tik du sykius reikia duoti - ryte ir vakare.. o mes valgom ir po miego, ir pries miega, ir nakti kelis kartus.. zodziu per para susidaro kokie 8-9 kartai blush2.gif  O dabar isvis isigudrino su papuku miegoti unsure.gif , idedu soske, tai apsimiegojus isspjauna ir iesko vel papuko...  Gal tai jau tampa jai iprotis, kabet ant papuko g.gif
*

Maža ji dar. Viskas gerai mirksiukas.gif
brukniukas
Aciu mamytes, nuraminot 4u.gif

Norejau dar paklaust, ar jie pas jus dar ka geria apart pienuko, ir jei geria - tai ar daug?
Nes maniske nieko be pienuko galima sakyt nieko negeria.. kartais tik vandenuko isiulau truputi g.gif
ciuke
QUOTE(brukniukas @ 2009 07 30, 18:02)

Norejau dar paklaust, ar jie pas jus dar ka geria apart pienuko, ir jei geria - tai ar daug?
Nes maniske nieko be pienuko galima sakyt nieko negeria.. kartais tik vandenuko isiulau truputi g.gif
*

Mano sunus, kai buvo 1m3 men irgi VISAI nieko kito negerdavo.
Dabar jau atsigeria sulciu ir vandenuko, net pats papraso. Baiminausi, kaip cia dabar jam taip, bet gal su amzium, ir paskanavimais ateina noras ir kitiems atsigerimams. Bet neatsisakant pienuko rolleyes.gif
O su pienuku, nupirkau buteliuka, pasakiau, kad mamytes pienuko nera, dabar bus karvytes pienukas. Kartais veikia. Kartais ne. Nagi ,bandom visus variantus, kaip atprasti. Vis kazkada biggrin.gif
Jurgachka
QUOTE(Heart @ 2009 07 30, 13:46)
Turbūt bandysime ir mes kažkiek švelnios prievartos įdėti, jeigu kitaip neišeis. Nes būtų gerai iki mažojo atėjimo įpratinti miegoti savo kambaryje, bet jis dabar pablūdo - vėl pradėjo prašytis pienuko naktį  doh.gif  Matyt, nujaučia mūsų "kėslus". O migdymo ritualai jam šventi. Tėtį stumia lauk iš lovos, jeigu tas bando šalia prigulti, nes įprato, kad tėtis jį tik palydi iki lovos, duoda butuką ir palieka mus vienus. Ir tik pabandyk kažką pakeisti  doh.gif
Maža ji dar. Viskas gerai  mirksiukas.gif
*

Sveikinu su nauja uzsimezgusia gyvybe wub.gif zinok, maniske irgi pajuto kazka negero, kai tapau nescia, istisai eme prasyti pienuko, ypac nakti rolleyes.gif gudruciai kokie jie, oj oj smile.gif
Natuke
QUOTE(brukniukas @ 2009 07 30, 18:02)

*

Aniuta labai noriai geria vandėnį
M.A.M.A
QUOTE(Jurgachka @ 2009 07 30, 21:10)
Sveikinu su nauja uzsimezgusia gyvybe  wub.gif zinok, maniske irgi pajuto kazka negero, kai tapau nescia, istisai eme prasyti pienuko, ypac nakti  rolleyes.gif gudruciai kokie jie, oj oj  smile.gif
*

Dėkui wub.gif

Įtariu, kad mums teks miegoti visiems keturiems vienoje lovoje, neįkalbėsim iki tada persikraustyti į savo kambarį smile.gif Tik baisu, kad jis mažojo naktį maldamasis neužgautų.
Natuke
Gali būti, kad vyresnis vaikiukas pripras užmigti atskirai ir ateis tik naktį. O po to išmoks savarankiškai miegoti visą naktį ir nebeateis wub.gif Man taip buvo su dukryte wub.gif
AusraR
Sveikos,
buvom isvaziave tai dingau kuriam laikui. As jau irgi noriu po trupuciuka mazinti tu kabejimu ant papulio, nes tikrai vargina, ypac kai dviese....galvoju kad kai sueis 1.5 m tai kazkaip reiks daryt gala naktiniams uzkandziavimams...Noretusi kazkaip svelniai...gal kuri pasidalintu kaip tai dare? na ka sake, ka siule vietoj to ir pan...
Kriiste
QUOTE(AusraR @ 2009 08 02, 19:55)
Sveikos,
buvom isvaziave tai dingau kuriam laikui. As jau irgi noriu po trupuciuka mazinti tu kabejimu ant papulio, nes tikrai vargina, ypac kai dviese....galvoju kad kai sueis 1.5 m tai kazkaip reiks daryt gala naktiniams uzkandziavimams...Noretusi kazkaip svelniai...gal kuri pasidalintu kaip tai dare? na ka sake, ka siule vietoj to ir pan...
*

gi yra visa tema apie nujunkyma, ten manau daugiau patarimu gausi mirksiukas.gif
Jurgachka
QUOTE(Heart @ 2009 07 31, 18:10)
Įtariu, kad mums teks miegoti visiems keturiems vienoje lovoje, neįkalbėsim iki tada persikraustyti į savo kambarį  smile.gif Tik baisu, kad jis mažojo naktį maldamasis neužgautų.
*

Man miegojimo klausimas, kai gims maziukas, dabar atodo pats sudetingiausias doh.gif

QUOTE(AusraR @ 2009 08 02, 19:55)
Sveikos,
*

niekaip dabar neprisimenu, kaip maniske nustojo naktim valgyti g.gif man rodos, as nieko nedariau specialiai g.gif kazkaip atejo toks laikas ir viskas, eme ji ismiegoti visa nakti pries pora menesiu ir tiek g.gif
brukniukas
QUOTE(Jurgachka @ 2009 08 02, 19:29)
Man miegojimo klausimas, kai gims maziukas, dabar atodo pats sudetingiausias  doh.gif
niekaip dabar neprisimenu, kaip maniske nustojo naktim valgyti  g.gif man rodos, as nieko nedariau specialiai  g.gif kazkaip atejo toks laikas ir viskas, eme ji ismiegoti visa nakti pries pora menesiu ir tiek  g.gif
*

o tu dabar dar maitini MP? Siaip idomu rolleyes.gif Nes jei mes planuotume antra vaikiuka, tai mastau gal reiketu baigti maitinti unsure.gif Ar nestumui tai itakos neturi?
AusraR
QUOTE(Kriiste @ 2009 08 02, 20:01)
gi yra visa tema apie nujunkyma, ten manau daugiau patarimu gausi mirksiukas.gif
*

tai kad as nesiruosiu nujunkyti mirksiukas.gif
AusraR
na ka, sugalvojau kad darysim va taip va - pries miegeli as juos pamaitinsiu, leisiu pakebeti trupuciuka, na koki 10-15 min ir tada liulinsiu kazkaip kitaip. Va dabar lyg ir pavyko - dainavau, glosciau nugareles, uzmigo be papuku dantyse thumbup.gif tai gal pradziai tiek ir uzteks, naktinius valgymus velesniam laikui paliksim atsipratint smile.gif nes nakti tai jie pavalgo trumpai ir miega, tai dar galima kentet. Aisku kai keliasi kiekvienas po kokius 5-6 kartus tai vargina....bet diena migdant ir vakare tas kabejimas ant papuliu po pusvalandi, o vakarais darznai ir po valanda tai jau taip erzina doh.gif na kazkaip bandysiu atpratint....
Jurgachka
QUOTE(brukniukas @ 2009 08 02, 21:34)
o tu dabar dar maitini MP? Siaip idomu rolleyes.gif Nes jei mes planuotume antra vaikiuka, tai mastau gal reiketu baigti maitinti unsure.gif Ar nestumui tai itakos neturi?
*

Siaip yra labai ivairiu nomoniu siuo klausimu, musu medikai beveik visi isvien yra pries toki dalyka. jei busima mamyte zindo atsakingai, vis sekdama, ar visi kraujo parametrai geri , jei sveikai maitinasi, nesijaucia pavargusi, nestumas nera komplikuotas, tai tikrai negali pakenkti schmoll.gif kiekvienas atvejis individualus, bet siame skyrelyje yra ne viena mamyte, kuri po pora kartu zindo rolleyes.gif tarp ju net ir dvynuku yra mirksiukas.gif

QUOTE(AusraR @ 2009 08 02, 22:32)
na ka, sugalvojau kad darysim va taip va - pries miegeli as juos pamaitinsiu, leisiu pakebeti trupuciuka, na koki 10-15 min ir tada liulinsiu kazkaip kitaip. Va dabar lyg ir pavyko - dainavau, glosciau nugareles, uzmigo be papuku dantyse  thumbup.gif tai gal pradziai tiek ir uzteks, naktinius valgymus velesniam laikui paliksim atsipratint smile.gif nes nakti tai jie pavalgo trumpai ir miega, tai dar galima kentet. Aisku kai keliasi kiekvienas po kokius 5-6 kartus tai vargina....bet diena migdant ir vakare tas kabejimas ant papuliu po pusvalandi, o vakarais darznai ir po valanda tai jau taip erzina  doh.gif na kazkaip bandysiu atpratint....
*

thumbup.gif po truputi, po truputi ir maziukai patys ismoks uzmigti 4u.gif
AusraR
na va, pietuku irgi uzglosciau ir uzdainavau abu smile.gif gal gi pavyks atpratinti grauzti man papulius....gal supras kad valgyt galima, bet nusiraminti jau reiktu ir kitokiu budu paieskoti smile.gif
akrima
Sveikos, mielos mamytės smile.gif Jungiuosi prie jūsų būrelio.
Maitinu kolkas ir aš savo jautuką. Ir atrodo, nesimato dar galo ax.gif Mintys kartais praplaukia, kad kažkaip reiktų tą dalyką kontroliuoti, kad bent naktį nebeprašytų taip dažnai papulio, bet tuoj užplūsta kitos, galingesnės, kad reikia maitinti iki kokių 3 m. ir viskas turi būti ok. O jeigu vaikelis prašo, vadinasi jam reikia. O dar ir dantukų laukiam iltinukų, tai jau iš viso kaip jūs čia sakote, kabo per naktį doh.gif gerai, kad dar jis man nesikramto, nes jau nuo dantukų kenčia visis namiškiai doh.gif
Tiesą sakant labai norėčiau, kad naktimis nevalgytų, ar bent jau soske nereiktų būti, bet kai pagalvoju, kaip jam sunku kai dantukai kamuoja tai ir nieko negaliu padaryti. O pabandyk nebeduoti, tai riksmas nesvietiškas doh.gif bandžiau ir dieną ir kitą pietų miegelio einant nebemaitinti, tai baisu ir prisimint kas dėjosi ir vistiek turėjau pamaitinti. O nakčiai iš vis manau negerai juos stresuoti.
Na matyt pas mus dar šiam reikalui laikas nebeatėjo. Ir nors auginu vieną, o ne du, bet matyt metai savo daro - pavargusi jaučiuosi.
Ir su visa pagarba ir užuojauta lenkiu galvą prieš mamytes auginančias dvynukus ir daugiau, ar kad ir pametinukus. Jūs šaunuolės ir dar jeigu maitinate taip ilgai tai iš vis wub.gif wub.gif
Ateik
akrima, tai tarp didžiausio ir mažiausio net 20 metų skirtumas? Gražu. smile.gif

O maitinti dvynukus lengviau, nei jų nemaitinti. wink.gif Šį savaitgalį abu berniukai be manęs su tėčiu pas senelius važiavo. Dvi naktis atskirai miegojom. Labai smalsu buvo, ar pienuko jiem dar reikės (nebūčiau verkusi, jei būt nutarę daugiau neimti, nebūčiau siūliusi...). Na taip - pamirš jie tau tokį dalyką - vakare lyg ir nereikėjo, kai susitikom, bet paskui vienas pasigavo mane, nusivedė vaikų kambarin ir paprašė "šitą mamuka amam". Tuoj ir kitas netruko atsirasti - nieko jie nepamiršo ir vėl sėkmingai maitinasi. smile.gif))
dakutis
Sveikos mamytės, kaip tik apie naktinius maitinimus ir norėjau paskaitinėti, o jūs apie tai ir kalbat thumbup.gif Na mano vaikiukui jau 2metai, 2 mėn ir jis dar naktimis valgo doh.gif Na jau nebe taip dažnai, bet kokį kartą atsikelia. Tiesa, jau nebesikeldavo, tik paryčiais jam MP prireikdavo, bet dabar jau ir naktį pakelia, o nuo kokių 5 ryto tai kokius 3 kartus pažadina doh.gif doh.gif doh.gif Šiąnakt supykau ir sakiau viskas, tikrai nebemaitinsiu, bet paskui viskas praeina ir vėl gaila mažuliuko, o jis taip priėjęs prašo: mama, duok biką šito niam nima (mama, duok biški šito niam niam) wub.gif nei pietų miegelio, nei naktį be šito niam niam neužmiega verysad.gif tad taip ir nepasiryžtu griežtai atjunkinti, nors jau galėčiau, bet dar širdis neleidžia mažiuko virkdyt, nors dieną jau nemaitinu, tik palikau miegeliui. unsure.gif
akrima
taip EMILE net 20 m. skirtumas. Na taip jau būna kartais gyvenime tongue.gif Daugelis pasmalsauja ar to paties tėčio biggrin.gif. Taip, visi jie vienos pavardės 4u.gif

O pamiršti tokio skanėsto, o dar geriau tokio komforto tai jau jiems taip greitai neišeina. Viena pažįstama mama maitino iki berods 1,5 m. Žinau, kad nuo 2 m. jau leido į lopšeli, na ir ką gi, parėjusi namo prisiminė po gero pusmečio ar daugiau ir paparašė mama noriu pienuko iš papulio biggrin.gif ir kad prisispyrusi su verksmaisprašė vos ėjo vaiką nuraminti.
Jurada
QUOTE(Emilė @ 2009 08 04, 17:35)
akrima, tai tarp didžiausio ir mažiausio net 20 metų skirtumas? Gražu. smile.gif

O maitinti dvynukus lengviau, nei jų nemaitinti. wink.gif Šį savaitgalį abu berniukai be manęs su tėčiu pas senelius važiavo. Dvi naktis atskirai miegojom. Labai smalsu buvo, ar pienuko jiem dar reikės (nebūčiau verkusi, jei būt nutarę daugiau neimti, nebūčiau siūliusi...). Na taip - pamirš jie tau tokį dalyką - vakare lyg ir nereikėjo, kai susitikom, bet paskui vienas pasigavo mane, nusivedė vaikų kambarin ir paprašė "šitą mamuka amam". Tuoj ir kitas netruko atsirasti - nieko jie nepamiršo ir vėl sėkmingai maitinasi. smile.gif))
*

Labas,
Aš dar maitinu, nors mažajai greit bus 2 metai. Ji nori ir naktį po kelis kartus, ir dieną prieš pietų miegutį, ir šiaip nusiraminimui g.gif
Noriu nutraukti, nes angina mane tris kart per vasarą buvo užpuolus, 1 kart iš jų su tempa, kt kartus lengviau. Imunitetas manau pasilpęs..
O mažylė gimė beveik 5 sav anksčiau, šią žiemą turėjom kelis kart bronchitą, tokia silpnesnė, tai negi nutrauksi maitinimą.
Bet man pačiai jau norisi nutraukti, tik nežinau kaip seksis. Nes vyresnioji valgė MP iki 2,5 mt, sveika ir drūta, o šioji silpnesnė truputį, tai atrodo, negi skriausi vaiką g.gif
Ir dar norėjau paklausti Emilės. Dvynukus maitinat ir mažylį turit, ar turėsit? blush2.gif Dar nespėjau temos perversti, skubu. Atsikels mažoji nebus kada labai. biggrin.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.