Laukiam visu mamyciu, kurios jau galvoja kad ju vaikelis didelis o vis dar valgo mamytes pieneli
Na, kad nedingtu gera temele tai senajai pasibaigus pagalvojau kad reik atidaryt nauja.
Laukiam visu mamyciu, kurios jau galvoja kad ju vaikelis didelis o vis dar valgo mamytes pieneli
Aha, gerai rašai - mano dvimetukai dar visai nėr dičkai.
QUOTE(Emilė @ 2009 07 23, 14:21) Aha, gerai rašai - mano dvimetukai dar visai nėr dičkai. man maniskiai irgi dar tokie maziukai atrodo...nors va vakar buvom lankyti maziuko pusbroliuko, 3 savaiteliu, tai maniskiai jau tooookie dideli man pasirode tai paemiau as ta vaiki palaikyt, o jis kad suka galvyte i papulius mano, kad cepsi
klausykit, man toks klausimas pasistojo - iki metuku MP maitinamam vaikui gerti kazko kito nebutina duoti. O kaip nuo metuku, jau butina? o kiek ir ko? Ar cia jau reik ta aptamil piena pirkt
sveikos mamos. turiu 2 vaikucius, pirmaji maitinau iki 1 metu, antrajai jau 1.3, bet nujunkyti minciu dar nekyla
Taigi, mano planas apie 2 metukus baigti maitinti kol kas neigyvendintas.
Sūnutis klykia kai negauna pienuko, per sapnus kartoja ' pienuko', as vel 'susileidziu' ir maitinu. Nors jis pats puikiai kalba viska, ir supranta, bet paaiskinimas, kad man skauda, nepadeda, kad tik kudikeliai valgo, nepadeda, kartais nebent sultys pienuka pakeicia, o kartais visvien verkiama 'pie-nuuuuuuu-ko". Neisivaizduoju, ka cia dar sumascius O krutine mano pastebejau labai pasikete, kai istraukia pienuka, tada pamatau, kad ji visiskai maza, suglebus, 1 dydziu mazesne, ir liemeneles per dideles jau
Laba,
O nuo sekmadienio maniškės pareiškė, jog "Mas jau didelės" Nuo Joninių iki dabar kas vakarą klausdavau - norės, ar ne. Jei pasakydavo, kad didelės ir eidavo paskaų skaityt, dantų valytis, bet kas 2-3d. dar pabūdavo 'mažomis' O vat dabar jau, atrodo, visai suaugo. Atėjo natūrali pabaiga ir tuom labai džiaugiuosi. Visgi ji TIKRAI ateina, tikrai. O mane užplūdęs tarsi džiaugsmo, pasididžiavimo jausmas - vaikai išaugo kūdikystę, tarsi mokyklą baigė. Dabar tokios didelės, protingos, gražios, geros Ai, net nemoku tiksliai pasakyt
3 m. 9 mėn 19 d
Jums dar viskas ateity, natūraliai Jūsų vaikutis dar pakankamai mažas. Dažniausiai vaikai patys atsisako tarp 3 ir 4 metukų. Aš jau nenorėjau tuo tikėt, bet..... iš tiesų visi raidos etapai ateina savo laiku
smagu...as jau irgi pradedu laukti to laiko kai atsisakys...na bent jau nakti kad nebevalgytu.....pavargau nuo visko...gal ne tiek nuo maitinimo kiek apskritai nuo visko...rupesciu del tecio mirties, vyro nuolatiniu priekaistu del visokiu smulkmenu, vaiku kabejimo ant papu...jau net paciai kyla mintys apie savizudybe arba skyrybas.....sulaiko tik vaikai....tiek nuo vieno tiek nuo kito....
QUOTE(AusraR @ 2009 07 23, 21:55) man maniskiai irgi dar tokie maziukai atrodo...nors va vakar buvom lankyti maziuko pusbroliuko, 3 savaiteliu, tai maniskiai jau tooookie dideli man pasirode tai paemiau as ta vaiki palaikyt, o jis kad suka galvyte i papulius mano, kad cepsi cia rasei kad dziaugies ir.....dar vieno nori....o kitam pasisakyme jau apie savizudybe galvoji nu kas cia per kontrastai QUOTE(AusraR @ 2009 07 23, 13:40) Na, kad nedingtu gera temele tai senajai pasibaigus pagalvojau kad reik atidaryt nauja. susliaukiau ir as pirmo komentaro Laukiam visu mamyciu, kurios jau galvoja kad ju vaikelis didelis o vis dar valgo mamytes pieneli QUOTE(AusraR @ 2009 07 23, 23:49) klausykit, man toks klausimas pasistojo - iki metuku MP maitinamam vaikui gerti kazko kito nebutina duoti. O kaip nuo metuku, jau butina? o kiek ir ko? Ar cia jau reik ta aptamil piena pirkt mus mokino, kad vaiko nuo pat pradziu nereiktu pratinti prie visokiu burbuliuku ir labai saldziu gerimu. o nuo metu jau galima duoti beveik viska, ko nori. pats zinos kiek ir ko gerti. mums rekomenduoja nuo pat pradziu pratinti prie vandens, kad ir toliau gertu vandeni QUOTE(AusraR @ 2009 07 24, 12:09) smagu...as jau irgi pradedu laukti to laiko kai atsisakys...na bent jau nakti kad nebevalgytu.....pavargau nuo visko...gal ne tiek nuo maitinimo kiek apskritai nuo visko...rupesciu del tecio mirties, vyro nuolatiniu priekaistu del visokiu smulkmenu, vaiku kabejimo ant papu...jau net paciai kyla mintys apie savizudybe arba skyrybas.....sulaiko tik vaikai....tiek nuo vieno tiek nuo kito.... kai pervargsti kyla visokiu minciu. labiausiai norisi poilsio ir atitrukimo....Rupesciai, nerimas, nuovargis ir pats maitinimas tampa nebemielas. Stiprybes tau! QUOTE(Double Latte @ 2009 07 24, 10:06) 3 m. 9 mėn 19 d Jums dar viskas ateity, natūraliai Jūsų vaikutis dar pakankamai mažas. Dažniausiai vaikai patys atsisako tarp 3 ir 4 metukų. Aš jau nenorėjau tuo tikėt, bet..... iš tiesų visi raidos etapai ateina savo laiku Jaučiu tiek neištempsiu. Psichologiškai pasiruošiau, kad ši žiema jau paskutinė, vėliausiai ankstyvą pavasarį atsisveikinsim su pienučiu. Naktinio jau atsisakėm, jaučiuosi kitu žmogumi, kai galiu pamiegoti bent šešias valandas nepertraukiamai. Bet kai tik užvedu kalbą apie tai, kad nereikia jai pieno, kone ašaromis viskas baigiasi ir dar didesniu noru kaboti Aušra, laikykis QUOTE(Ausra1976 @ 2009 07 24, 11:23) cia rasei kad dziaugies ir.....dar vieno nori....o kitam pasisakyme jau apie savizudybe galvoji nu kas cia per kontrastai vaiko as noriu, vyras nenori, tai dar viena priezastis apie skyrybas galvoti...o del savizudybes....matyt uzkreciama...nes po tecio savizudybes daznai pagalvoju, va isejo zmogus ir apsikakokit visi, o jam jau dzin....siaip viska nuovargis ir psichologine ytampa daro manau....cia nepasakosiu, nes daug pasakot, bet gimines mane ziauriai terorizuoja.....nervai tiap istampyti kad menkiausia vyro pastaba kad kazka VEL ne taip padariau, ne vietoj padejau, nepavaliau ir pan, gali padeti taska galutini....man paciai baisu......
Viskas AusraR bus gerai......TURI BUTI GERAI.....
QUOTE(AusraR @ 2009 07 23, 22:49) klausykit, man toks klausimas pasistojo - iki metuku MP maitinamam vaikui gerti kazko kito nebutina duoti. O kaip nuo metuku, jau butina? Daugiausia vandenį geria. Kartais arbatą žolelių ar žalią su mumis, sultis... Dabar jau dideli, patyspasako, ko nori. QUOTE(Double Latte @ 2009 07 24, 11:06) 3 m. 9 mėn 19 d Jums dar viskas ateity, natūraliai Jūsų vaikutis dar pakankamai mažas. Dažniausiai vaikai patys atsisako tarp 3 ir 4 metukų. Aš jau nenorėjau tuo tikėt, bet..... iš tiesų visi raidos etapai ateina savo laiku Uf, gerai užaugo merginos. Nė su vienu iš dičkių tiek neištvėriau, dvynukam matyt irgi negręsia... Kol kas man sunku įsivaizduoti naujagimį ir dar šituos du pienuko prašančius.
dar noriu paklaust - o kaip jus migdot vaikiukus? maniskiai tai papukus ciulpia ciulpia ir uzmiega, tada as juos padedu, bet man jau pradeda laaabai nepatikti toks migdymasis, nes ant papulio prakabo po koki pusvalandi, tai krimsteli, tai pasisuka kaip ir taip tris kartus per diena.... Nemalonu..noreciau kazkaip kitaip migdyt...gal kas savo patirtim pasidalintumet..
QUOTE(AusraR @ 2009 07 26, 22:33) dar noriu paklaust - o kaip jus migdot vaikiukus? maniskiai tai papukus ciulpia ciulpia ir uzmiega, tada as juos padedu, bet man jau pradeda laaabai nepatikti toks migdymasis, nes ant papulio prakabo po koki pusvalandi, tai krimsteli, tai pasisuka kaip ir taip tris kartus per diena.... Nemalonu..noreciau kazkaip kitaip migdyt...gal kas savo patirtim pasidalintumet.. Aš pietų miego migdau taip kaip tu, nes neprireikia pusvalandžio, užtenka max dešimt minučių. Nakčiai duodu pienuko, kai pajunto kad nebelabai žinda, dar nemiegančią dedu į lovelę. Ten glostau, dainuoju ir pan kol užmiega. QUOTE(Night @ 2009 07 26, 22:51) Aš pietų miego migdau taip kaip tu, nes neprireikia pusvalandžio, užtenka max dešimt minučių. Nakčiai duodu pienuko, kai pajunto kad nebelabai žinda, dar nemiegančią dedu į lovelę. Ten glostau, dainuoju ir pan kol užmiega. nu vat ir as galvoju kaip cia su tom dainom prasisukt...nes glostyt abieju vienu metu skirtingose lovytese man nesigaus...nors...gal galima salia sudeti....ka as zinau.....bet faktas kad reik po truputi kazka jau kitaip bandyti...o jie kai dviese tai dukti pradeda, nors atrodo jau viskas kieme luza kaip miego nori, parsinesu migsyt tai kai prades siusti viens su kitu
Dieną migdau duodama MP, kitaip kol kas nemoka. Užtenka 5-10 min. Vakare irgi duodu, po to truputį paguliu šalia ir išeinu iš kambario. Tada užmiega pats. Norėčiau ir dieną taip išmokyt, bet neišeina, nes vos aš atsikeliu, jeigu dar nemiega, pradeda siusti, linksmintis ir nelieka jokių miegų
Mano dvynukai be MP migdosi jau gerą pusmetį. Tiesiog atsibodo žinduku dirbti vieną dieną, o ir be manęs niekas negalėdavo jų migdyti, taigi padariau tam galą. Dabar yr firminė dainelė, kurią niūniuja tas, kas migdo (auklei pakanka tik pasėdėti šalia) ir užmiega...
Norėčiau ir aš taip. Bet jis turi griežtus migdymo ritualus, kurių keisti šiukštu negalima
Sveikos mamytes, kaip dziaugiuosi radusi jus, nors cia ir engausus jusu burelis bet palaikymo komandai tikrai uztenka. Norsm mums dar tik 10menesiuku, o mes jau susilaukiam tokiu komentaru, tokiu zvilgsniu, kad as nenormali, kad taip ilgai maitinu vaika. As tai isvis galvojau, kad maitinsiu jei tik pienuko bus iki niu sakykim 3 metuku.
Man kudikio maitinimas yra dalis motinystes, net bijau pagalvoti, apie ta diena, kai nebeturesiu pienuko, nors sunytis ir nemazas, bet kai susiraito prie papulio, tokioj pozoj kai pilvelyje gulejo, tai jis man toks mazytis angeleslis palieka, kad visi pykciai, vargai akimirksniu pradingsta. Del migdymo, kai gyvenom su vyru tai pasiguldydavau as i i lovyte ir jis man be jokio vargelio uzmigdavo, o kai issiskyrem, mes persikraustem neturejom lovytes tai as ji pas save kokia savaite gal pasiguldydavau, to ir uzteko ir dabar tik su papuliu miega. dabar reiktu vel bandyti atpratinti... bet kaip tai padaryti? QUOTE(Heart @ 2009 07 28, 14:38) Norėčiau ir aš taip. Bet jis turi griežtus migdymo ritualus, kurių keisti šiukštu negalima Nemanyk, kad mano jaunuoliai taip lengvai atsisakė pienuko prieš miegą.
Sveikos mamytės.
QUOTE(Nestuke-gruoduke @ 2009 07 29, 00:14) Del migdymo, kai gyvenom su vyru tai pasiguldydavau as i i lovyte ir jis man be jokio vargelio uzmigdavo, o kai issiskyrem, mes persikraustem neturejom lovytes tai as ji pas save kokia savaite gal pasiguldydavau, to ir uzteko ir dabar tik su papuliu miega. dabar reiktu vel bandyti atpratinti... bet kaip tai padaryti? Oi kaip jaučia mamų nuotaikas vaikiukai, ir jam ramiau su tavim Jei tik gali- lukterėk, nusistovės gyvenimas, - tada perkelsi.
Sveikutes,
norejau paklausti, kiek mazdaug kartu i para duodat savo vaikiukams pienuko? nes maniske praso labai daug kartu QUOTE(AusraR @ 2009 07 24, 10:50) vaiko as noriu, vyras nenori, tai dar viena priezastis apie skyrybas galvoti...o del savizudybes....matyt uzkreciama...nes po tecio savizudybes daznai pagalvoju, va isejo zmogus ir apsikakokit visi, o jam jau dzin....siaip viska nuovargis ir psichologine ytampa daro manau....cia nepasakosiu, nes daug pasakot, bet gimines mane ziauriai terorizuoja.....nervai tiap istampyti kad menkiausia vyro pastaba kad kazka VEL ne taip padariau, ne vietoj padejau, nepavaliau ir pan, gali padeti taska galutini....man paciai baisu...... Jei tau buna liudna, ar sunku - nelaikyk visko savyje.. Kalbekis, jei namie neturi su kuo, ateik cia, issipasakok..
kas taip rašo?
Mano papinukė valgo labai daug
manikis ir per diena sugalvoja n kartu papoooo
Mes valgom grįžę iš darželio, paskui vakare, paskui prieš miegą, naktį kokius 3k, tiksliai nežinau, ir ryte.
QUOTE(Emilė @ 2009 07 29, 14:20) Nemanyk, kad mano jaunuoliai taip lengvai atsisakė pienuko prieš miegą. Turbūt bandysime ir mes kažkiek švelnios prievartos įdėti, jeigu kitaip neišeis. Nes būtų gerai iki mažojo atėjimo įpratinti miegoti savo kambaryje, bet jis dabar pablūdo - vėl pradėjo prašytis pienuko naktį QUOTE(brukniukas @ 2009 07 29, 19:22) Sveikutes, norejau paklausti, kiek mazdaug kartu i para duodat savo vaikiukams pienuko? nes maniske praso labai daug kartu Maža ji dar. Viskas gerai
Aciu mamytes, nuraminot
Norejau dar paklaust, ar jie pas jus dar ka geria apart pienuko, ir jei geria - tai ar daug? Nes maniske nieko be pienuko galima sakyt nieko negeria.. kartais tik vandenuko isiulau truputi QUOTE(brukniukas @ 2009 07 30, 18:02) Aciu mamytes, nuraminot Norejau dar paklaust, ar jie pas jus dar ka geria apart pienuko, ir jei geria - tai ar daug? Nes maniske nieko be pienuko galima sakyt nieko negeria.. kartais tik vandenuko isiulau truputi Mano sunus, kai buvo 1m3 men irgi VISAI nieko kito negerdavo. Dabar jau atsigeria sulciu ir vandenuko, net pats papraso. Baiminausi, kaip cia dabar jam taip, bet gal su amzium, ir paskanavimais ateina noras ir kitiems atsigerimams. Bet neatsisakant pienuko O su pienuku, nupirkau buteliuka, pasakiau, kad mamytes pienuko nera, dabar bus karvytes pienukas. Kartais veikia. Kartais ne. Nagi ,bandom visus variantus, kaip atprasti. Vis kazkada QUOTE(Heart @ 2009 07 30, 13:46) Turbūt bandysime ir mes kažkiek švelnios prievartos įdėti, jeigu kitaip neišeis. Nes būtų gerai iki mažojo atėjimo įpratinti miegoti savo kambaryje, bet jis dabar pablūdo - vėl pradėjo prašytis pienuko naktį Maža ji dar. Viskas gerai Sveikinu su nauja uzsimezgusia gyvybe QUOTE(Jurgachka @ 2009 07 30, 21:10) Sveikinu su nauja uzsimezgusia gyvybe Dėkui Įtariu, kad mums teks miegoti visiems keturiems vienoje lovoje, neįkalbėsim iki tada persikraustyti į savo kambarį
Gali būti, kad vyresnis vaikiukas pripras užmigti atskirai ir ateis tik naktį. O po to išmoks savarankiškai miegoti visą naktį ir nebeateis
Sveikos,
buvom isvaziave tai dingau kuriam laikui. As jau irgi noriu po trupuciuka mazinti tu kabejimu ant papulio, nes tikrai vargina, ypac kai dviese....galvoju kad kai sueis 1.5 m tai kazkaip reiks daryt gala naktiniams uzkandziavimams...Noretusi kazkaip svelniai...gal kuri pasidalintu kaip tai dare? na ka sake, ka siule vietoj to ir pan... QUOTE(AusraR @ 2009 08 02, 19:55) Sveikos, buvom isvaziave tai dingau kuriam laikui. As jau irgi noriu po trupuciuka mazinti tu kabejimu ant papulio, nes tikrai vargina, ypac kai dviese....galvoju kad kai sueis 1.5 m tai kazkaip reiks daryt gala naktiniams uzkandziavimams...Noretusi kazkaip svelniai...gal kuri pasidalintu kaip tai dare? na ka sake, ka siule vietoj to ir pan... gi yra visa tema apie nujunkyma, ten manau daugiau patarimu gausi QUOTE(Heart @ 2009 07 31, 18:10) Įtariu, kad mums teks miegoti visiems keturiems vienoje lovoje, neįkalbėsim iki tada persikraustyti į savo kambarį Man miegojimo klausimas, kai gims maziukas, dabar atodo pats sudetingiausias QUOTE(AusraR @ 2009 08 02, 19:55) Sveikos, buvom isvaziave tai dingau kuriam laikui. As jau irgi noriu po trupuciuka mazinti tu kabejimu ant papulio, nes tikrai vargina, ypac kai dviese....galvoju kad kai sueis 1.5 m tai kazkaip reiks daryt gala naktiniams uzkandziavimams...Noretusi kazkaip svelniai...gal kuri pasidalintu kaip tai dare? na ka sake, ka siule vietoj to ir pan... niekaip dabar neprisimenu, kaip maniske nustojo naktim valgyti QUOTE(Jurgachka @ 2009 08 02, 19:29) Man miegojimo klausimas, kai gims maziukas, dabar atodo pats sudetingiausias niekaip dabar neprisimenu, kaip maniske nustojo naktim valgyti o tu dabar dar maitini MP? Siaip idomu
na ka, sugalvojau kad darysim va taip va - pries miegeli as juos pamaitinsiu, leisiu pakebeti trupuciuka, na koki 10-15 min ir tada liulinsiu kazkaip kitaip. Va dabar lyg ir pavyko - dainavau, glosciau nugareles, uzmigo be papuku dantyse
QUOTE(brukniukas @ 2009 08 02, 21:34) o tu dabar dar maitini MP? Siaip idomu Siaip yra labai ivairiu nomoniu siuo klausimu, musu medikai beveik visi isvien yra pries toki dalyka. jei busima mamyte zindo atsakingai, vis sekdama, ar visi kraujo parametrai geri , jei sveikai maitinasi, nesijaucia pavargusi, nestumas nera komplikuotas, tai tikrai negali pakenkti QUOTE(AusraR @ 2009 08 02, 22:32) na ka, sugalvojau kad darysim va taip va - pries miegeli as juos pamaitinsiu, leisiu pakebeti trupuciuka, na koki 10-15 min ir tada liulinsiu kazkaip kitaip. Va dabar lyg ir pavyko - dainavau, glosciau nugareles, uzmigo be papuku dantyse
na va, pietuku irgi uzglosciau ir uzdainavau abu
Sveikos, mielos mamytės
Maitinu kolkas ir aš savo jautuką. Ir atrodo, nesimato dar galo Tiesą sakant labai norėčiau, kad naktimis nevalgytų, ar bent jau soske nereiktų būti, bet kai pagalvoju, kaip jam sunku kai dantukai kamuoja tai ir nieko negaliu padaryti. O pabandyk nebeduoti, tai riksmas nesvietiškas Na matyt pas mus dar šiam reikalui laikas nebeatėjo. Ir nors auginu vieną, o ne du, bet matyt metai savo daro - pavargusi jaučiuosi. Ir su visa pagarba ir užuojauta lenkiu galvą prieš mamytes auginančias dvynukus ir daugiau, ar kad ir pametinukus. Jūs šaunuolės ir dar jeigu maitinate taip ilgai tai iš vis
akrima, tai tarp didžiausio ir mažiausio net 20 metų skirtumas? Gražu.
O maitinti dvynukus lengviau, nei jų nemaitinti.
Sveikos mamytės, kaip tik apie naktinius maitinimus ir norėjau paskaitinėti, o jūs apie tai ir kalbat
taip EMILE net 20 m. skirtumas. Na taip jau būna kartais gyvenime
O pamiršti tokio skanėsto, o dar geriau tokio komforto tai jau jiems taip greitai neišeina. Viena pažįstama mama maitino iki berods 1,5 m. Žinau, kad nuo 2 m. jau leido į lopšeli, na ir ką gi, parėjusi namo prisiminė po gero pusmečio ar daugiau ir paparašė mama noriu pienuko iš papulio QUOTE(Emilė @ 2009 08 04, 17:35) akrima, tai tarp didžiausio ir mažiausio net 20 metų skirtumas? Gražu. O maitinti dvynukus lengviau, nei jų nemaitinti. Labas, Aš dar maitinu, nors mažajai greit bus 2 metai. Ji nori ir naktį po kelis kartus, ir dieną prieš pietų miegutį, ir šiaip nusiraminimui Noriu nutraukti, nes angina mane tris kart per vasarą buvo užpuolus, 1 kart iš jų su tempa, kt kartus lengviau. Imunitetas manau pasilpęs.. O mažylė gimė beveik 5 sav anksčiau, šią žiemą turėjom kelis kart bronchitą, tokia silpnesnė, tai negi nutrauksi maitinimą. Bet man pačiai jau norisi nutraukti, tik nežinau kaip seksis. Nes vyresnioji valgė MP iki 2,5 mt, sveika ir drūta, o šioji silpnesnė truputį, tai atrodo, negi skriausi vaiką Ir dar norėjau paklausti Emilės. Dvynukus maitinat ir mažylį turit, ar turėsit? |