nu jeigu taves neapsunkintu tai parasyk smulkiau ka tu ten darai vakar pabandziau pasidaryt tai gavosi kefyras ir dar kai idejau uogu tai isvis nesamone niekuom net nepanasi i jogurta nors jogurto tai dejai 250 ml. ir pienas buvo parduotuvinis 2,5 riebumo. gal ka ne taip darau? Please padek
Na seniau ir as darydavau namie jogurta. Darydavau is pirktinio pieno (1l), nesvarbu kokio riebumo, tiesiog kai riebesnis skaniau. O jogurto reikia su gyvom bakterijom (beveik visi lietuviski tinka), ir kiek pamenu tikrai pildavai gal koki pora saukstu. Zodziu pirma irgi sumaisydavau su pravesusiu pienu, o po to supildavau ir i visa kieki pieno. Pabandyk nu tikrai turetu gautis, ne karto nebuvo, kad nesigautu. SVARBU! kai jau viskasumaisai ir padedi siltai negalima judinti, kol nesutirsteja. Uogiene irgi tik tada, kai sutirsteja. O kai su mikseriu ismaisai is viso super! Galvoju gal vel reiks pradet daryt ta jogurta.
Gal ragavot Rokiskio gaminama Kefyra su spanguolemis ir vitaminu C? Mums labai patinka - kazkas tarpinio tarp kefyro ir jogurto.Ir dar patinka kaina - pigiau negu jogurto
nu zinot tikrai gavosi kefyras su uogiene bet reikes pabandyt dar karta gal pienas per karstas buvo o siaip jogurta dejau tai Danone nes ziurejau kad butu be konservantu o parasykit kuris yra jogurtas geriau pilti ir kiek laiko tiksliai laikyt nes as tai laikiau 16 net valandu t.y. vis karts nuo karto paziuredama bet kad nesigavo. o kai supili jogurta nieko nereikia maisyt? turiu omeny pirma kart?
Ragavom, ir patiko. Tik gaila kad labai dideles pakuotes ir mes viso nespejam suvalgyt
Ragavom ragavom - labai skanu
Vajezau, tikrai tiek nereikia laikyt, as laikydavau gal 2-3 val. Kai supili jogurta ispradziu reikia ismaisyt ir palikt siltai.
Nu taip tada ir dariau ir pagalve buvo uzdeta ir siltas vanduo po apacia kad neatsaltu ir ranksluosciu privyniota bet gavosi tikrai ne jogurtas
O gal tas naminis jogurtas ir yra kefyro skonio
Pieno riebumas įtaką daro skoniui, na ir žinoma šiek tiek konsistencijai. Jogurtas iš riebesnio pieno būna ne tik skanesnis, bet ir tirštesnis, bent jau man..Aš dedu į pieną (bet labai tiksliai matuoju temperatūrą, jei per mažai- tai jogurto "bakterijos" nesidaugins ir jei per daug- tai irgi nesidaugins) tokį didelį valgomąjį šaukštą natūralaus jogurto. Nežiūriu aš tų konservantų, ne tas svarbu. Svarbu, kad jogurtas būtų bio, t.y. su gyva jogurto bakterijų kultūra, termiškai neapdorotas
O mano pažįstama turėjo jogurto bakterijų kapsulėse, kur skiriama vartoti po antibiotikų kurso ar gydymosi antibiotikais metu, tai ji tą kapsulės turinį į pieną ir sako, labai geras jogurtas gavosi. Aš tai nebandžiau, bet turiu tų kapsulyčių, reiks pabandyt
o pasakyk kur ju yra pirkt? ir klausyk kuo riebesnis pienas tuo tirstesnis gaunasi jogurtas?
jogurto kapsuliu?vaistinej
Situ kapsuliu ir as turiu. Va jau mintis tokia buvo su jom bandyt
Taip isivaizduociau, kad i ta silta piena suberti, ismaisyti ir palaukti
Šiaip jau man pasirodė "plika akimi", kad kuo riebesnis pienas tuo tas jogurtas būna pan. į jogurtą, tirštesnis.
O ta pažįstama tai viską darė taip pat, bet vietoj didelio valg. š. jogurto į šiltą pieną įmaišė kapsulytės turinį, tuos "jogurto miltelius". Aš nė sykio nedariau, bet ji man su entuziazmu pasakojo, kad jau pieną sutraukė, tai neįtikėtinai gerai.Pažiūrėjau sudėtį, tai vienoje kapsulėje yra 2 mlrd. aktyvių L. acidophilus, L.bifidus, L.bulgaricus, S.termophilus ląstelių, išrūgų miltelių..beje ir gamyboje gaminant kefyrą naudojamas L.bulgaricus raugas, L.acidophilus (tiek jogurtui, tiek kefyrui), L.bifidus įeina į beveik visus bio serijos produktus..Gali būti, kad sumaišius tuos miltelius su lactobaccilus ir gaunasi kažkas gero..NEBANDŽIAU, bet pabandysiu
Vakar dariau. Gavosi
Pabandziau ir taip. Skanu
Isbandem kefyra su spanguolem ir vit.C. Mazajai patiko,o vyresnei sake per "astrus". man tai nieko
Pabandziau pieno neusvirti ir po to ausinti iki 43-45, o tik pasildyti iki reikiamos temperaturos (be virimo). Labai gerai gavosi Ypac gerai gaunasi su BiFiDo 2,5% pienu
Ant latvisko jogurto JOGIJS etiketes rasoma: konservantas kalio sorbatas E202. Va tik isgeriau
As vaikiskus jogurtus pradejau duoti nuo 6 menesiu. Jai labai jie patinka. Bet is pradziu bere rankytes nuo ju.
mano mazgiui beveik 9men yra po truputi joigurtuku paragaves hipp ir kitu vaikisku,bet nepatiko.yra smilgeles,miau ragaves ,bet ten bent po tris konservantus yra.siandien seneliai nupirko kiazkoki vaikiska "bite maja"nei vieno konservanto kaip ne keista,tai apie 80ml suniamninome:)
ir tikra tiesa,kad kiek daktaru tiek nuomoniu.vieni ta,kiti ana.o juk ankciau viska anksciau duodavo.Piena,desreles,ir kita maista.taciau visos sveikos uzaugom. skaiciau ,kad nuo 3metu desreles tik duot,bet manau jusu dukros ir sunus ju anksciau ragave
Mano mazikei astuoni menesiukai, tai jogurta ir varske valgom pilnu rezimu
QUOTE(Smilga222 @ 2008 02 03, 03:02) anksciau nevazinejo keliais sitiek automobiliu, o karves nesigane pakelese, rupsnojo radiacijos, globalines tarsos nepaliesta zolyte, anksciau nebuvo pauksciu gripo, darzoves buvo maziau pilamos chemikalais ir nevezamos is neaisku kokiu Europos kamu, desreles buvo gaminamos is mesos, o ne jos pakaitalu, pienas buvo pilstomas ne i kartonine ar- oi siaube- plastikine tara, o tinkamas vartoti buvo 1-2 dienas, o ne menesius, pagaliau zmonija buvo isradusi maziau E , nesciosios valge sveikesni, maziau uztersta, sveikesni maista, taigi ir kudikiai gimdavo maziau linke i alergijas QUOTE(little_honey @ 2008 02 06, 14:14) drauge duoda kefyra ekologiska be konservantu su uogom vietoj jogurto. gal taip ir geriau juk yra ir naturalaus jogurto- be priedu, ji irgi galima maisyti su vaisiais ar uogomis- tikrai geriau, sveikiau nei pirktiniai a la braskiniai ar bananiniai jogurtukai. siaip mums pvz rekomendavo pradeti nuo naturaliu pieno rugimo bakteiju turinciu pieno produktu- jogurto, po to kefyro, tuomet varskyte, o piena duoti paskiausiai. aplamai visur raso, kad pieno geriausia duoti nuo vieneriu metuku- ne anksciau. mano sunelis netoleruoja laktozes, taigi dabar, sulauke 11 menesiu, su gydytoju prieziura ir pagalba bandysim ja "prisijaukinti"- pradedam nuo rytojaus, ragausim naturalu, lietuviska BIO jogurtuka- pradesim nuo puses arbatinio saukstelio....
Mėgsta varšjytę Miau ( žaia pakuotė ) Magijos su želės gabaliukais. Ir pieną.
Va ir prisigyriau
Taip kad lauksim pora menesiuku
labas va sa siandien gryzau is ligonines su savo mazuoju 5 men klecku ir daktare ne vienai mamytei sake be metu laiko vaikiukams nera jokio reikalo duot pienisku produktu
Tikrai nerekomenduojama vaikams iki vienerių metų duoti karvės pieno produktų,jie labai alergzuoja,be to,beveik visuose yra maisto priedų su raide"E",pieno miltelių,modifikuoto krakmolo,kuris yra išgaunamas iš modifikuotų kukurūzų
QUOTE(Tvarkele-Mute @ 2003 09 22, 10:13) Nuo 10 men? ??? O kodel tada parduotuvese ant tyreliu su varske ir vaisiu su jogurtu parasyta nuo 4, 5 men ? ??? Maniskei beveik 8 , jau daviau varskes surelio paragaut ???Gal negalima ??? Zinau, kad cia senas postas bet atsakau. Mnao maziui 8 menesiai. Daviau paragauti varskes surelio antra karta (tiesa kaip durn akokia su aguonomis daviau - reikejo be nieko
Nuo metukų laiko duodu mažylei įvairius pieno produktus. Varškytes, neglaistytus sūrelius, pieną, kefyrą, sūrius ir pan. Jokia alergija nepasireiškė.
Iš pieno produktų labiausiai mėgsta miau varškytę ir natūralius jogurtus, kartais ir sūrio gabaliuką duodam pakramtyti.
labutis.norejau paklaust o tai nuo kiek menesiu galima duot pienuka,nes maniskis misinuku nebegeria,tai nzn ka ir daryt.dariau manu kose su pienuku is parduotuves(dvaro) elergijos kaip ir nera.patarkit prasau,gal kuriai taip buvo
Norėjau paklausti ar pirktą pasterizuotą karvės pieną reikia virinti?Pediatrė minėjo, kad mažė nuo 8 mėnesio galės gerti parduotuvinį karvės pieną, bet jei jis pasterizuotas ar reikia dar jį virinti?
Mažylė jau mėnuo kasdien suvalgo po jogurto indelį, bet tfu tfu jokių alergijų nepastebėjau. QUOTE(mazutesaule @ 2009 12 15, 20:19) labutis.norejau paklaust o tai nuo kiek menesiu galima duot pienuka,nes maniskis misinuku nebegeria,tai nzn ka ir daryt.dariau manu kose su pienuku is parduotuves(dvaro) elergijos kaip ir nera.patarkit prasau,gal kuriai taip buvo na manau jus tikrai drasiai galit duoti piena. mes nesenai ant pieno perejom. sakiau duosiu misini, kuri geria tik nakciai, bet visokios koses, pieniski produktai vartojami ir po truputi perejom nakciai isgerimui irgi ant pieno. tik perku naturalu dobilo. pries kitus irgi nesu pries, tik man jis patikimesnis, cia turbut ziniasklaidos deka:)))) apie ta pati mu buvo diskutuota, kad negenda, tai tiesiog technologija, jame nieko blogo nera, tik virintas ant didesnes temperaturos, bet man tie naturalesni vistiek patikimesni:) tiesa ant pieno iskart neperejom, nes po misinio negere, tiksliau ne misini gerem, bet pieno gerima nestle jau. po truputi po truputi apkeiciant ir perejom. Sella - mes nepasterizuoto nevirinam, ir man minejo kad nereikia, tai ne kaimiskas jau pienas, sutvarkytas vartojimui.tik pasildau. QUOTE(Gabii__ @ 2011 08 07, 07:47) Sella - mes nepasterizuoto nevirinam, ir man minejo kad nereikia, tai ne kaimiskas jau pienas, sutvarkytas vartojimui.tik pasildau. Ačiū už atsakymą, tą patį man pasakė ir mūsų pediatrė.Po savaitės mažė baigs gerti mišinuką ir pereis prie parduotuvinio pasterizuoto pieno.
jau nuo 6 mėn pradėjau duoti pienuko virinto 2,5 riebumo. O nuo metų tik šildžiau - nebevirinau.
Varškytę, manų košę nuo 6 mėn... labai skiedžiau pieną kad nesuviduriuotų....
Mums pusmetis, jau irgi bandysim ragaut pienelio
sveikutės,
o merginos nuo kelių mėn pradedat duoti jogurtus, varškytes???? mums dabar 8,5 mėn- žinau, kad yra jau daug vaikučių tokiame amžiuje ragavusių pieno produktų.... bet kiek pasisikaitinėjau ,,protingus" straipsnius, tai rekomenduojama tik nuo 10 mėn maždaug.... o pagal daktarės rekomendacijas pirmiausia , kai sukaks 9 mėn įsivesti žuvį, po to kiuašinio trynį, po to baltymą ir tik tuomet eilė pieno produktams... kaip jūs darot su šių mano minėtų produktų įvedimų- kokia eilės tvarka... ir dar domina kokius pieno produktus, kokių firmų ta prasme, dudoate savo vaikučiams? QUOTE(sidrulka @ 2012 02 11, 04:16) sveikutės, o merginos nuo kelių mėn pradedat duoti jogurtus, varškytes???? mums dabar 8,5 mėn- žinau, kad yra jau daug vaikučių tokiame amžiuje ragavusių pieno produktų.... bet kiek pasisikaitinėjau ,,protingus" straipsnius, tai rekomenduojama tik nuo 10 mėn maždaug.... o pagal daktarės rekomendacijas pirmiausia , kai sukaks 9 mėn įsivesti žuvį, po to kiuašinio trynį, po to baltymą ir tik tuomet eilė pieno produktams... kaip jūs darot su šių mano minėtų produktų įvedimų- kokia eilės tvarka... ir dar domina kokius pieno produktus, kokių firmų ta prasme, dudoate savo vaikučiams? Mums 10 men , o nuo 8,5 men. valgome varskyte ir jogurtuka, beje jie leliukui labai patika ir valgo net tada kai nera apetito ir kosiu atsisako. Man tuomet buna issigelbejimas. O juos valgyti mums parekomendavo pediatre. Tarp kitko susireguliavo viduriukai. Anksciau sunkiai issikakodavo, o dabar be problemu.. |