Bluebell
2009 07 24, 16:19
ieskojau tokios temeles, niekur neradau.. man pirmas gimdymas buvo planinis cezaris del patirtos nugaros ir klubu kaulu traumos avarijos metu. buvo gydymas, bet pastojau per anksti, todel nebaigtas. tai buvo visokiu riziku gimdant naturaliai, todel del musu abieju saugumo buvo paskirtass cp. dabar jau nugaryte visiskai susitvarkiau, dariausi skaneri, visi kaulai savo vietoj. galvoju kaip butu jei tureciau antra vaikuti ar galeciau gimdyt normaliai? man siaubas tas cezaris buvo !  knygoj raso kad 60% cezari turejusiu moteru gali pagimdyti naturaliai  bet kai forume paskaitau tai atrodo jei jau buvo cezaris tai nieks ir nekalba apie normalu gimdyma? pasidalinkit patirtim, aciu
Siaip naua turi nemazai laiko praeit po pirmojo cezario kad galetum gimdyti naturaliai. Man tarp vaikuciu 3 metai, tai antrasis irgi gime su cezariu, priezastis ne ta kad negaleciau pagimdyti, bet kaip aiskino gydytojas per nestuma randas labai suploneja ir esant rimtesniems saremiams jis gali trukti  o gali ir ne  Taigi as nusprendziau kad nenoriu rizikuot  o gydytojas taip pat
as pati gimdziau antraji vaikeli, pirmasis neplaninis extra cezaris. tarp gimdymu 5 metai tarpas. Siaip gydytojas, kaip aiskino, niekas nenori rizikuoti ir priima lengviausia buda ir antraji cezari, bet as pati labai norejau,  tai palaike daktaras. Sake, jei vaikiukas bus sunkesnis uz pirmaji, tai neleisiu paciai gimdyt, jei ne- bandysim. Na ir ka jus manot, 4 savaitem anksciau man prasidejo gimdymas, vaikutis nesieke 3 kg. Matyt taip norejo ispildyt mamos svajone, paciai pagimdyt. Gimdziau pati, viskas taip nauja, nepatirta. Vaikelio stumimas, vyras salia. Is tikro esu laiminga... be jokiu nuskausminamuju, be plysimu, po cezario, pagimdziusi. manau jei gydytojo geroj prieziuroj, jei sveikata leidzia, viskas imanoma.
Imanoma, bet lieka siek tiek rizikos
Bluebell
2009 07 24, 17:06
aisku  na va kaip fainai. as tai irgi labai noreciau normaliai gimdyt kada nors, ateity aisku, dabar neplanuojam dar. bet sunku man buvo, mat gimdziau Fr o cia kokia kvaila sistema [bent jau mano ligoninej] vyro neleido buti kartu, tai viena buvau o dar ir chirurgas pilva prapjoves belaukiangt kol ateis veluodama akusere bumbejo kodel pati negimdau  nors imk ir spirk jam uz kvailuma, bet ka ispirsi, kaip nukryziuota gi ant to stalo..
Maniskiai abu cezariai praejo sklandziai, tai as nieko pries juos neturiu
Bluebell
2009 07 24, 22:41
o tai sakot saremiu metu tas randas gali trukti ir kas tada ?? extra cezaris? ar jau ragas mirtis cia butu?
QUOTE(Bluebell @ 2009 07 24, 23:41) o tai sakot saremiu metu tas randas gali trukti ir kas tada ?? extra cezaris? ar jau ragas mirtis cia butu?  Nuuuu kiek suprantu gali nukraujuoti
Bluebell
2009 07 29, 22:04
Mano sūnelis pasaulį išvydo po extra CP, tai man daktaras liepė sekantį vaikutį gimdyti ne greičiau nei po 3 metų Sakė po 3 metų antrą vaiką jau galiu bandyti gimdyti pati, bet irgi tai nuo daug ko priklausys, t.y. nuo vaiko didumo, patologijų visų ir t.t. Nesu nusistačiusi prieš CP, bet kitą vaikutį jei bus galimybė norėčiau pagimdyti pati
Aš bandžiau gimdyti narūraliai, be nuskaisminamųjų, iškenčiau (nors labai sunkiai) iki pat stūmimo, bet vaikelis nesileido, todėl trys gydytojai pasitarę nutarė daryt CP. Aš juokauju, kad praktiškai patyriau abu gimdymus, t.y. natūralų ir cezarį  bet iš tikrųjų man nėra taip labai svarbu, koks tas gimdymas, daug svarbiau nerizikuoti savo (juk reikės vaikeliu rūpintis) ir mažylio svaikata. Esu girdėjus pora istorijų iš pažįstamų, kai vienai nedarė cezario (gimdė Ispanijoj), nors labai sunkiai gimdymas ėjosi, tai jos mažylė gimdymo metu neteko inkstuko. O kita moteris čia Lietuvoje neteko gimdymo metu pati inksto. Bet žinoma, jei viskas gerai, ir gydytojai tikrai tikrai nemato pavojaus, tada bandykit. Tik labai neužsiciklinkit, jei kartais gimdymo metu vistik tektų CP daryt, nes kaip kažkuris gyd. sakė, niekada nežinai kare ir gimdyme, kas bet kurią minutę gali nutikti. Sėkmės.
žydrynė
2009 07 30, 20:29
Aš pagimdžiau pati po pirmo CP,nes pati to labai norėjau ir tariausi su gydytoju,kad leistų pačiai gimdyt,tarpas tarp gimdymų 10 metų.Pirmoji svėrė 3kg,antroji 3,9kg  ,gimdymas truko nuo pirmo sąrėmio iki gimimo 5val  ,be jokių nuskausminimų,praėjo sklandžiai,be jokių komplikacijų
Pirma kart buvo atliktas cezaris. Per anra nestuma gydytoja klause ar noresi gimdyti pati.... Bet kadangi su pirmuoju nezmoniskus saremius kentejau tris paras nevalgius ir nemiegojus, o kai atejo laikas gimdyti visai neturejau jegu ir teko pjauti tai ir antrojo norejau tik cezario. Tai kaip ir kelios jau mamytes is savo patirties minejo tai galima po pirmo cezario antra pagimdyti naturaliai. Zinoma jei viskas gerai
Bluebell
2009 08 24, 14:48
na tikrai kiek zmoniu tiek patirciu  geriausia rinktis kad sveikiausia abiems
Galima po pirmo cezario gimdyt bandyt naturaliai, bet jei bus pirmi du cezariai apie tai kad trecia naturaliai gimdyt niekas nebesnekes, nors buna rizikuoja zmones. As pirma gimdziau naturaliai, bet patirtis tokia kad niekada daugiau taip negimdyciau. Po tokiu portyriu vien del psichologines busenos yra rekomendacija daryt planini cezari. Nors pati pagalvoju, jau tiek problemu anam gale tai dar randas butu nuo antro, bet turbut geriau jau dar ir randas negu vel pakartot kazkoki kosmara, o ne gimdyma, po siai dienai minu gydytoju kabineto duris, jau net juokas kas suima kai kasnors paklausia apie amno savaitine dienotvarke Smegenu plovimas tas naturalus gimdymas yra o daugiau nieko.
Pirmas vaikas gime po CP (neplaninio), tai antro gimdymo labai bijojau, norejau tartis del planinio CP, bet daktaras viska paaiskino, nuramino ir jo profesionalumo deka pagimdziau pati. Tiesa, tarpas tarp gimdymu bevek 3 metai
Bluebell
2009 09 01, 16:41
QUOTE(Dax @ 2009 08 30, 06:48) Galima po pirmo cezario gimdyt bandyt naturaliai, bet jei bus pirmi du cezariai apie tai kad trecia naturaliai gimdyt niekas nebesnekes, nors buna rizikuoja zmones. As pirma gimdziau naturaliai, bet patirtis tokia kad niekada daugiau taip negimdyciau. Po tokiu portyriu vien del psichologines busenos yra rekomendacija daryt planini cezari. Nors pati pagalvoju, jau tiek problemu anam gale tai dar randas butu nuo antro, bet turbut geriau jau dar ir randas negu vel pakartot kazkoki kosmara, o ne gimdyma, po siai dienai minu gydytoju kabineto duris, jau net juokas kas suima kai kasnors paklausia apie amno savaitine dienotvarke Smegenu plovimas tas naturalus gimdymas yra o daugiau nieko. aisku... na o kas taip baisiai tau buvo?? sorry jei per smalsi Papildyta:QUOTE(migė @ 2009 08 30, 16:46) Pirmas vaikas gime po CP (neplaninio), tai antro gimdymo labai bijojau, norejau tartis del planinio CP, bet daktaras viska paaiskino, nuramino ir jo profesionalumo deka pagimdziau pati. Tiesa, tarpas tarp gimdymu bevek 3 metai   aisku, tai faina, kad patikimus daktarus turejai!
SaM*PauLi
2009 09 03, 08:06
Deja teko maziuke pasitik po CZ, nes nubegus vandenim net ir po kruvos skatinamuju atsidarymas po 13 val kaip buvo 1 cm taip ir liko...ginius apie antra gimdyma paciai sake galiu turbut tik pasvajot  aisku as matau ir pliusu tame, bet..taip norejau pati gimdyt ir net minciu per visa nestuma nebuvo apie jokias operacijas, o cia paukst ir operavo  aisku tai buvo musu su ginium sprendimas, kad nebelaukt ir neberizikuot maziukes sveikata  viliuosi kad sekantis vaikelis nores gimti pats ir nebus tinginiukas, nusileis zemyn ir nores eit gimdymo takais
Bluebell
2009 09 03, 18:03
QUOTE(Linutete @ 2009 09 03, 08:06) Deja teko maziuke pasitik po CZ, nes nubegus vandenim net ir po kruvos skatinamuju atsidarymas po 13 val kaip buvo 1 cm taip ir liko...ginius apie antra gimdyma paciai sake galiu turbut tik pasvajot  aisku as matau ir pliusu tame, bet..taip norejau pati gimdyt ir net minciu per visa nestuma nebuvo apie jokias operacijas, o cia paukst ir operavo  aisku tai buvo musu su ginium sprendimas, kad nebelaukt ir neberizikuot maziukes sveikata  viliuosi kad sekantis vaikelis nores gimti pats ir nebus tinginiukas, nusileis zemyn ir nores eit gimdymo takais  nu va va... cia kaip loterija... vienom vienaip, kitom kitaip.. beje tavo maziuke mano bendravarde
SaM*PauLi
2009 09 06, 00:35
*Violeta*
2009 09 07, 09:31
Man prieš šešis metus darė cezarį, nes sėdėjo mergaitė pively. Dabar bandysiu gimdyt pati,gal su epidiūru-gal be Bet dar labai svarbu kada tas cezaris daytas, mano atveju jau visos žaisdos užgiję. O komplikacijų gali pasitaikyt bet kuriam gimdyme, nesvarbu ar po cezario, ar ne..
mazytemamyte
2009 09 07, 09:56
man irgi pirma dare cezari,praejo jau trys metai po operacijos,tuoj gimdysiu antra karta ir antra as nerizikuosiu ir darysiu cezari.tiktai pasitarus su gydytoju,kiuris visa nestuma priziuri nestuma galima pasitarti ar jis leistu gimdyti ar nerekomenduotu rizikuoti,geriau po cezario gimdyti kai praeina daugiau negu 4 metai,kad gimda suaugtu normaliai,nes jau karta pjauta gimda niekada nebus tokia kurios gimde pacios,tai yra faktas.mano mociute dirba prie tokiu operaciju ir pas ja nesenai gimde uzsispyrusi moteris,kuriai pirma vaikeli per cezari iseme o po 3 metu antra ji butinai norejo gimdyti pati,nors ir daktaras paaiskino kokia rizika,viso to finalas buvo kad jai begimdant suplyso gimda ir ji pati vos nenukraujavo ir leliuko gimimas komplikavosi,ekstra reikejo gelbeti ju abieju gyvybes  ,bet taip atsitinka ne visom,buna ir tokiu atveju kad po cezario antra vaikeli gimdancios pacios tiesiog issauna leliukus  be jokiu komplikaciju.
Na jei jokiu komlikaciju nera tai aisku galima pagimdyti ir paciai, nors gydytojai labiau linke rekomenduoti antra irgi cezari, kad tiesiog gimdos raumo siules vietoje buna susiaurejes ir susilpnejes, todel gali tiesiog neatlaikyti  Mano atveju, tai apie antro naturalu gimdyma net snekos nebuvo, nes pirmu atveju atsikankinus virs 16 val isveze ekstrinei operacijai, kurios metu isryskejo rimtos komplikacijos. Jei butu gydytojai leide, buciau norejusi antra mazyle pagimdyti pati, nors veliau issiaikinau, kad mano vyras butu uzdraudes man tai padaryti, tiesiog jam uzteko vaizdu ir mano kanciu is pirmo gimdymo
martinka
2009 09 07, 15:21
mano pirmasis gimė po CP, neplaninio, extra operavo.  tada po operacijos galvojau kad jau visai neturesiu vaikų daugiau, labai jau aisu buvo  . bet dabar jau  septintas mėnesis ir kuo arčiau gimdymas, tuo labiau pagalvoju, kad nors ir kaip norėčiau pagimdyti pati, bet jeigu daktarai sakys kad vaikučiui bus geriau CP, tai net neabejosiu.
varlius2007
2009 09 07, 15:56
QUOTE(Yny @ 2009 09 07, 12:47) Na jei jokiu komlikaciju nera tai aisku galima pagimdyti ir paciai, nors gydytojai labiau linke rekomenduoti antra irgi cezari, kad tiesiog gimdos raumo siules vietoje buna susiaurejes ir susilpnejes, todel gali tiesiog neatlaikyti  Mano atveju, tai apie antro naturalu gimdyma net snekos nebuvo, nes pirmu atveju atsikankinus virs 16 val isveze ekstrinei operacijai, kurios metu isryskejo rimtos komplikacijos. Jei butu gydytojai leide, buciau norejusi antra mazyle pagimdyti pati, nors veliau issiaikinau, kad mano vyras butu uzdraudes man tai padaryti, tiesiog jam uzteko vaizdu ir mano kanciu is pirmo gimdymo  nezinau, bet nelabai gydytojai linke rekomenduoti daryti antra cezari, man kaip tik gydytoja sake jog turesiu pati gimdyti, nors pries du metus turejau cezari
SaM*PauLi
2009 09 07, 17:11
QUOTE(varlius2007 @ 2009 09 07, 17:56) nezinau, bet nelabai gydytojai linke rekomenduoti daryti antra cezari, man kaip tik gydytoja sake jog turesiu pati gimdyti, nors pries du metus turejau cezari O su keliais gydytojais snekejote?  Siaip kaip tik dauguma (pasiskaitykit sia ir pan temas) rekomenduoja antra CP Nors jei jusu pirmas buvo ne extra, o planinis del vaiko sedejimo ar pan tai galbut ir galima paciai megint...bet taip mazai laiko praejus as pati bijociau
Bluebell
2009 09 07, 20:12
QUOTE(*Violeta* @ 2009 09 07, 09:31) Man prieš šešis metus darė cezarį, nes sėdėjo mergaitė pively. Dabar bandysiu gimdyt pati,gal su epidiūru-gal be Bet dar labai svarbu kada tas cezaris daytas, mano atveju jau visos žaisdos užgiję. O komplikacijų gali pasitaikyt bet kuriam gimdyme, nesvarbu ar po cezario, ar ne.. nu jo, jau sesi metai jei praeje, tikiu kad sugije... oj linkiu tau sekmes sekmytes kad butu kaip tu nori QUOTE(mazytemamyte @ 2009 09 07, 09:56) man irgi pirma dare cezari,praejo jau trys metai po operacijos,tuoj gimdysiu antra karta ir antra as nerizikuosiu ir darysiu cezari.tiktai pasitarus su gydytoju,kiuris visa nestuma priziuri nestuma galima pasitarti ar jis leistu gimdyti ar nerekomenduotu rizikuoti,geriau po cezario gimdyti kai praeina daugiau negu 4 metai,kad gimda suaugtu normaliai,nes jau karta pjauta gimda niekada nebus tokia kurios gimde pacios,tai yra faktas.mano mociute dirba prie tokiu operaciju ir pas ja nesenai gimde uzsispyrusi moteris,kuriai pirma vaikeli per cezari iseme o po 3 metu antra ji butinai norejo gimdyti pati,nors ir daktaras paaiskino kokia rizika,viso to finalas buvo kad jai begimdant suplyso gimda ir ji pati vos nenukraujavo ir leliuko gimimas komplikavosi,ekstra reikejo gelbeti ju abieju gyvybes  ,bet taip atsitinka ne visom,buna ir tokiu atveju kad po cezario antra vaikeli gimdancios pacios tiesiog issauna leliukus  be jokiu komplikaciju. oho  tai va dar gerai kad juos spejo isgelbeti, o tai jauciu plysus gimdai gimdymo metu gali ir liudnai baigtis.. neskaitant kad jau ir taip liudna... ojojoj.. sekmytes ir tau  bet tai paplanuos cezariuka, padarys 38 savate ar lauksit kol gimdymas normaliai prasides?? Papildyta:QUOTE(Yny @ 2009 09 07, 11:47) . Jei butu gydytojai leide, buciau norejusi antra mazyle pagimdyti pati, nors veliau issiaikinau, kad mano vyras butu uzdraudes man tai padaryti, tiesiog jam uzteko vaizdu ir mano kanciu is pirmo gimdymo  aga, ziuriu kad daznai nuo gydytojo priklauso , na aisku vyrai irgi vaizdu pamato.......  man beje kai dare cezari tai neleido vyro, nes tokios tos ligonines taisykles buvo. QUOTE(martinka @ 2009 09 07, 15:21) mano pirmasis gimė po CP, neplaninio, extra operavo.  tada po operacijos galvojau kad jau visai neturesiu vaikų daugiau, labai jau aisu buvo  . bet dabar jau  septintas mėnesis ir kuo arčiau gimdymas, tuo labiau pagalvoju, kad nors ir kaip norėčiau pagimdyti pati, bet jeigu daktarai sakys kad vaikučiui bus geriau CP, tai net neabejosiu. tai va va teks jau ko gero rinktis kas abiems jums saugiausiaa, kad ir kaip nesinori po tuo peiliu gultis ! sekmes ! Papildyta:QUOTE(varlius2007 @ 2009 09 07, 15:56) nezinau, bet nelabai gydytojai linke rekomenduoti daryti antra cezari, man kaip tik gydytoja sake jog turesiu pati gimdyti, nors pries du metus turejau cezari ane matai kaip idomu, sakau kiekvienas daktaras vis kitaip... QUOTE(Linutete @ 2009 09 07, 17:11) O su keliais gydytojais snekejote?  Siaip kaip tik dauguma (pasiskaitykit sia ir pan temas) rekomenduoja antra CP Nors jei jusu pirmas buvo ne extra, o planinis del vaiko sedejimo ar pan tai galbut ir galima paciai megint...bet taip mazai laiko praejus as pati bijociau  bijotum? as tai visko bijau, galvoju nu gerai o kas ta rizika kad gimda plys? ka tada daro? pjauna kaip cezari ir vaikuti traukia lauk? kas ten gali blogai baigtis? vaikucio nespet isgelbet? nukraujuot mama mirtinai? o tu siaube galvoju galvoju rupi baisiai man si tema
As irgi turejau 2 skirtingus gimdymus-pirma-cezari,antra-naturalu,na,neissiplesiu,tik galiu pasakyti kad simta kart fainiau pagimdyti paciai,naturaliai-daug lengvesnis atsigavimas po gimdymo,tiek fiziskai,tiek emociskai ir siaip smagu patirti ,matyti,kaip gimsta vaikiukas,nei kad kaip po operacijos gauti leliuka lyg ir nezinia is kur(man buvo pilna narkoze per operacija).Taip kad linkiu kitakart naturalaus gimdymo  p.s.skirtumas tarp gimdymu-2,5 metu,manau jau optimalus laikas rando tvirtumui,kita vertus man jis puikiai gijo is karto,nelabai as ir tikejau tokiom istorijom,kad jis gali plysti gimdant kita kart..tiesa,abi mergaites ,tiek pirmoji-ceraziuke,tiek antroji-gime tokio pacio svorio-4,2kg
SaM*PauLi
2009 09 08, 09:15
QUOTE(Bluebell @ 2009 09 07, 22:12) bijotum? as tai visko bijau, galvoju nu gerai o kas ta rizika kad gimda plys? ka tada daro? pjauna kaip cezari ir vaikuti traukia lauk? kas ten gali blogai baigtis? vaikucio nespet isgelbet? nukraujuot mama mirtinai? o tu siaube galvoju galvoju rupi baisiai man si tema  Nu man tiek klausimu nekyla, nes jei jau kas ir butu vistiek nieko pakeist negaletum, o pasekmes jau kokios bus tokios bus, cia viskas nuo daktaru priklauso..tai gali svarstyt kiek nori kitaip nebus kaip tures but As bijau tik kad galbut nepavyks isnesiot iki galo..kad nepradetu randas ziotis kai vaikuciui dar bus sunku isgyvent..va ko as labiausiai bijau  o ten ta operacija tai nebaisi man..nzn gal del to kad viskas pas mane buvo super (neskaitant kai kuriu dalyku po operacijos), bet ir gyjimas ir atsigavimas nebuvo jau toks tragiskas  tuo labiau kad tikrai viskas pasimirsta kai stebukliukas apdovanoja sypsena
jotvirge
2009 12 13, 08:52
Pirma CP dare,nes mergyte sedejo,o antra CP,nes pernesiojau,o skatinamuju del pirmo CP negalejo leist,kad netruktu gimda rando vietoje. Po antro CP atsigavau daug greiciau.
QUOTE(Bluebell @ 2009 09 02, 00:41) Baisiai ilga ta istorija, bet prisiminimuose man tai gyvo zmogaus skerdimas. Epiduras po 7 valandu prasymo, maldavimo, nes skatinta buvo. Akusere stovi nieko nedaro, tipo gimdai pati tai ir gimdyk. Plysimai nuo ausies iki ausies ir su tuo susijusios pogimdyvines komplikacijos kaip slapimo nelaikymas ir biski blogiau, kas is idejos taisoma operacijos budu, taciau iki jos reikia pasigimdyt visus vaikus. Vaikelis priduses, nepamaitintas, bet cia tolesni ivykiai po gimdymo. Taip pat neatsidalino placenta, teko vezt i operacine ja atidalinti ranka. Daktaro laukimas 2 val, operacija tik po 3 valandu, vaikeli pamaciau po 6 valandu ir pan. Paskui seke visokie gimdos uzdegimai, kraujo uzkretimai ir pan. Noreciau visa tai pamirst, o prisimint tik miela vaikiuka, kuris dabar griauna namus. Myliu ta monstriuka be proto  QUOTE(Bluebell @ 2009 09 08, 04:12) ane matai kaip idomu, sakau kiekvienas daktaras vis kitaip... bijotum? as tai visko bijau, galvoju nu gerai o kas ta rizika kad gimda plys? ka tada daro? pjauna kaip cezari ir vaikuti traukia lauk? kas ten gali blogai baigtis? vaikucio nespet isgelbet? nukraujuot mama mirtinai? o tu siaube galvoju galvoju rupi baisiai man si tema  Kai plysta gimda tai atsiveria zaizda, kadangi gimda tuo gyvenimo periodu ( nestumo) yra pritvinkusi kraujagyslem, baisiai isaugus , istempta ir pan. Vadinai atsiverus tai zaizdai kraujas paplusta kaip is kibiro. Taip bando stabdyt ir sustabdo, bet tai yra labai labai ekstrine situacija. isivaizduok kad gimdai be nuskausminimo, operacineje yra atliekamas kitas cezaris ir pan. Vadinasi tu turi laukti net jeigu tavo gimda plysus. Dar civilizuotose salyse gimdai prie akuseres, kol ateis gydytoja,s kol ateis anesteziologas, kol nuves, kol perkels ant stalo, kol nuskausmins, kol subadys rankas, kol prapjaus pilva ( juk plysus gimda, o ne pilvo oda), kol istrauks vaikeli, kol prades realiai stabdyt kraujavima tai uztruks ne viena minute ir ne dvi. Jeigu placenta ant rando gimdoje plysus gimdai atplysta ir placenta, todel vaikelis negauna degonies saltinio, o jeigu mama kraujuoja vaikeliui ir taip truksta, nes sumazeja mamos kraujo kiekis, zinoma lasina laselines, perpila krauja bet kaip sakant, ir to buna negana. Tai yra didele rizika. Zinoma pagal statistika po pirmo cezario ta rizika nera didele, bet jeigu du CP o trecia uzsispyrus naturaliai tai vertetu sneket ir su psichologais.
Milda_Milda
2010 01 05, 16:17
Imanoma, mano mama broli gimde su CP, o po 4.5 metu mane labai greitai per dvi val.  As pati birzeli turejau CP, o su kitais vaikais bus matyt, mazu koks panasumas cia
Turejau pirma cezari del vaikiuko sedynes pirmeigos. Antra vaikiuka pagimdziau pati po 2 metu pertraukos. As uz naturalu gimdyma jei nera pavojaus gimdyvei ir vaisiui. Isstumiau per 3 saremius, patyrimas nenupasakojami lyginant su CP. Ir skausmas mazesnis, nors ir plysau. Skausmas pasimirso, o emocijos liko Po cezario daktarai bijo rizikuoti del rando issiskyrimo, tokiu atveju vaisius zuva, motina daugiau negali tureti vaiku. Didziausia rando issiskyrimo rizika nestumo gale ar per saremius, todel pernesioti neleidziama. Gimdymo taktika skiriasi, skatinamieji (jei ju reikia) lasinami labai atsargiai. Mano daktaras is KMUK labai palaike nora gimdyti paciai, buvau labai stebima paskutini men. Daznai daromas tokiais atvejais cezaris, nes taip paprasciau daktarui- minimali rizika, o jei atsitiktu beda gimdant- atsakomybe gimdyma priziurinciam daktarui. Rando issiskyrimas gali atsitikti vienai is 200 moteru.
Bluebell
2010 01 07, 19:14
QUOTE(Dax @ 2010 01 05, 15:02) vertetu sneket ir su psichologais.  o tu siaubeee......... pirmiausia tai o tu siaube koks gimdymas buvo? cia ryskiai ne lietuvoj gimdei... ajna sau . neturiu ka pasakyt. issokciau per langa jauciu. o del to ka papasajai del tu riziku irgi vidurius susuko ir silpna pasidare.. uzjauciu kad tau taip gimdyt teko. ir pavydziu [baltai] toms, kas greit pagimdo... na as dabar ejau pasginiu tai gana drasiai siule gimdyt paciai, ir kai uzkzlausiau apie tas plysimo tragedijas, tai sake siulo gal be epiduro gimdyt, kad pajaustum jei plysta, bet siaip sako ka zinau, ne menesiui po cz pastojot ner cia ko bijot... nors aisku neramu, bet bandysiu jau pozityvi but... QUOTE(evja @ 2010 01 06, 17:28) Didziausia rando issiskyrimo rizika nestumo gale ar per saremius, todel pernesioti neleidziama. Gimdymo taktika skiriasi, skatinamieji (jei ju reikia) lasinami labai atsargiai. Mano daktaras is KMUK labai palaike nora gimdyti paciai, buvau labai stebima paskutini men. Daznai daromas tokiais atvejais cezaris, nes taip paprasciau daktarui- minimali rizika, o jei atsitiktu beda gimdant- atsakomybe gimdyma priziurinciam daktarui. Rando issiskyrimas gali atsitikti vienai is 200 moteru. na as FR gimdysiu, cia niekas nepernesioja jei nepagimdei visas skatina gimdymo diena, su normaliais skatinamaisiais, ne kokiu varganu sweepu kaip kokioj Uk, kuris beveik neveik.. gal Fr daktarai delto toki ir drasus nes jie gerus draudimus turi ir uz nieka neatsakingi jei zmogus mirsta ju rankose.. sakai vienai is 200? tai gana didele galimybe, nors siaip realiai nesu girdejus kad kam taip butu buve. Papildyta:QUOTE(Milda_Milda @ 2010 01 05, 16:17) Imanoma, mano mama broli gimde su CP, o po 4.5 metu mane labai greitai per dvi val. kad man taip sekantis butu kaip tavo mamai
QUOTE(Bluebell @ 2010 01 08, 03:14) na as dabar ejau pasginiu tai gana drasiai siule gimdyt paciai, ir kai uzkzlausiau apie tas plysimo tragedijas, tai sake siulo gal be epiduro gimdyt, kad pajaustum jei plysta, bet siaip sako ka zinau, ne menesiui po cz pastojot ner cia ko bijot... nors aisku neramu, bet bandysiu jau pozityvi but... na as FR gimdysiu, cia niekas nepernesioja jei nepagimdei visas skatina gimdymo diena, su normaliais skatinamaisiais, ne kokiu varganu sweepu kaip kokioj Uk, kuris beveik neveik.. gal Fr daktarai delto toki ir drasus nes jie gerus draudimus turi ir uz nieka neatsakingi jei zmogus mirsta ju rankose.. sakai vienai is 200? tai gana didele galimybe, nors siaip realiai nesu girdejus kad kam taip butu buve. Papildyta:Juokingi tie kartais daktarai. Sako be epiduros gimdyt, o tai kai pajusi ka darysi? speju reksi, o kai skauda is idejos visos rekia, smegenys nelabai veikia, kad ivardintum tiesiai sviesiai, kad zinai, gimda plysta, gal ivardinsi gal ne, o gal pati nesuprasi kas vyksta. jeigu pirma CP gimdei tai turbut pajuciai vistiek nauji ir atsirinkt kas vyksta tikria yra sunku. Man epidura per stumima isjunge, kiaules kitaip nepavadinciau, todel skausmu uzteko... isvis ju uzteko ir saremiu metu uzteko ir stumimo.... As kaip tik siulyciau gimdyt su epidura, nes jeigu kas visi slangeliai tau jau suvesti, tik papildo epidura ir gali pjaut, tvarkyt. O jeigu be epiduros tai laselines sustatyt ( nezinau ar FR stato normalaus gimdymo metu), epidura ivest arba iskart migdyt anestezijai juk gyvos nepjaus, kateteri i slapimo pusle ivest ir pan. Kadangi tu gimdymu gyvenime ir maciau ir girdejau nemazai tai teko realiai girdet kad ta gimda plysta ir siais civilizuotais laikais, pvz padauginus skatinamuju  arba po CP arba del kitu dalyku. Realiai jeigu yra galimybe gimdyt privaciai ne Lietuvoje geriausia gimdyt privaciai, tikrai tai milijonu nekainuoja, kad paskui visa gyvenima neissimoketum, o potyriai islieka ilgam. Pas msu viesojoj ligoninej gimdai su akusere, o gydytojas dazniausiai studentas, internas, rezidentas ir atsakomybes jie nenesa, nes nesa juos priziurintis gydytojas, kurio as net nemaciau ir net nesiteike pasirodyt pasisneket ir paaiskint kame visas reikalas. Gyvenam ir mokomes  Kai pamatau nescia moteri man dabar jos labai gaila, iskart po gimdymo tai net pykindavo ir begdavau toliau kad nematyt, bet po biski pradedu dziaugtis, zinoma ne kitos moters nestumui ir tai kas jos laukia per gimdyma, bet tuom kad ji tures ta maza miela vaikeli. Kaip MB sako gamta negailestinga moterims.
Nordveg
2010 01 08, 16:26
Per visa nestuma apie CP net minciu nekilo, tikejausi pagimdyt naturaliai. Bet taip jau atsitiko, kad prireike extra CP. Antro vaikelio kol kas dar net neplanuojam, bet tikiuosi, kad galesiu pagimdyt pati.
undinėle
2010 01 08, 20:44
praejus 5 metams po cezario pagimdziau pati,be jokiu nuskausminimu,gimdymas truko ilgai,ir buvo labai sunku,bet dabar dziaugiuosi kad nesugalvojau antro cezario,nes atsigavau ir pasveikau labai greitai,nors ir vaikutis gime nemazas 4kg.
Bluebell
2010 01 11, 11:02
QUOTE(Dax @ 2010 01 08, 03:50) Juokingi tie kartais daktarai. Sako be epiduros gimdyt, o tai kai pajusi ka darysi? speju reksi, o kai skauda is idejos visos rekia, smegenys nelabai veikia, kad ivardintum tiesiai sviesiai, kad zinai, gimda plysta, gal ivardinsi gal ne, o gal pati nesuprasi kas vyksta. jeigu pirma CP gimdei tai turbut pajuciai vistiek nauji ir atsirinkt kas vyksta tikria yra sunku. Man epidura per stumima isjunge, kiaules kitaip nepavadinciau, todel skausmu uzteko... isvis ju uzteko ir saremiu metu uzteko ir stumimo.... As kaip tik siulyciau gimdyt su epidura, nes jeigu kas visi slangeliai tau jau suvesti, tik papildo epidura ir gali pjaut, tvarkyt. O jeigu be epiduros tai laselines sustatyt ( nezinau ar FR stato normalaus gimdymo metu), epidura ivest arba iskart migdyt anestezijai juk gyvos nepjaus, kateteri i slapimo pusle ivest ir pan. K gimda plysta ir siais civilizuotais laikais, pvz padauginus skatinamuju  arba po CP arba del kitu dalyku. Realiai jeigu yra galimybe gimdyt privaciai ne Lietuvoje geriausia gimdyt privaciai, tikrai tai milijonu nekainuoja, kad paskui visa gyvenima neissimoketum, o potyriai islieka ilgam. Pas msu viesojoj ligoninej gimdai su akusere, o gydytojas dazniausiai studentas, internas, rezidentas ir atsakomybes jie nenesa, nes nesa juos priziurintis gydytojas, kurio as net nemaciau ir net nesiteike pasirodyt pasisneket ir paaiskint kame visas reikalas. kad teisingai suprastum mane tai as imciau simta penkiasdesimt epiduru jei tik galima butu  isvis skausmo nepakenciu, cia giniaus ideja buvo apie natural gimdyma kad tipo pajaustum jei kazkokia didele beda.. dabar kas del gimdymo privaciai tai yra ir pliusai ir minusai - kalbu apie Paryziu ir apylinkes. nauda ta, kad taip, aplink mane gal daugiau sokinetu jei to reikia, ir siaip, komforto daugiau, bet minusas tas kad mazose klinikose yra tik viena maziuke operacinuke , o jei kitai gimdyvei tuo metu koki extra cp daro? arba jei kazkas dar rimciau dar blogiau ir man ir vaikui - - tada nieko jie nedaro o mygom veza i artimiausia specializuota ligonine, kur yra visi daktarai kardiologai ir kas tik nori. [ ne is pirsto lauztas pasakojimas, mano viena kliente pradejo gimdyt atostogaudama , 30 savaite tokiu greiciu kad leke i ligonine kokia tik pasitaike salia [atostogavo marselyje] aciu d pataike i didele valstybine ligonine, kur buvo neonat.skyrius [neisnesiotuku] gimdymas ivyko greitai, bet leliukas gime absoliuciai kaip ir negyvas , isgelbejo ji bet tik delto kad buvo visa reikiama aparatura ir visokio plauko medikai ir viskas vietoj.. ] tai va man ta istorija labai atminty islikus, is kitos puses mano atvejis vel kiek kitoks, tai dabar nezinau ka daryt. yra viena ligonine kuri yra ir privati ir tikrai didele ir galinga turi visus skyrius, bet deja ten gimdymas kainuaoja 26.000 euru su viskuo !!! kas gali moket tokia suma? draudimas sake neaa..... kitose klinikose kainuoja tarp 5000-10.000 euru su viskuo , bet velgi nei vienos tokios arti namu nera, o viena kuria domejaus suzinojau kad pries kelis metus ja net buvo uzdare kuriam laikui, nes padare moteriskei cezari ir daktaras ispyzdino , nors turejo dar kita diena ja priziuret- kazkas ten daresi jai, sesutes ir ji pati skambino tam daktarui, o tas neatsiliepe, nes golfa zaide isvaziaves - moteris mire nes kazkoks vidinis kraujavimas prasidejo.. tai va. is kitos puses nesinori gimdyt ir tokiam fabrike, kaip tu berdos ir sakei, kaip pirmaja gimdziau, sesutes neprisauksi nors padvesk mygtukus bemaigydams.. abiejose rankose laselines marfina lasina, puslej zondas, nuo lovos nepasikeliu, vyro neileidzia, leliukas salia nutrenktas ne pajudint as jos negaliu, nei pamaitint, fu, asaros byra prisiminus , zverys ten jie.............
QUOTE(Bluebell @ 2010 01 11, 19:02) kad teisingai suprastum mane tai as imciau simta penkiasdesimt epiduru jei tik galima butu  isvis skausmo nepakenciu, cia giniaus ideja buvo apie natural gimdyma kad tipo pajaustum jei kazkokia didele beda.. Pradesiu nuo cia. Pasakyk tam daktarui tai ka pasakiau pries tai buvusiam poste. tegul tau jis irodo kokie to pajautimo privalumai. O jei lietuviskai sauksi, tai jie supras? QUOTE dabar kas del gimdymo privaciai tai yra ir pliusai ir minusai - kalbu apie Paryziu ir apylinkes. nauda ta, kad taip, aplink mane gal daugiau sokinetu jei to reikia, ir siaip, komforto daugiau, bet minusas tas kad mazose klinikose yra tik viena maziuke operacinuke , o jei kitai gimdyvei tuo metu koki extra cp daro? arba jei kazkas dar rimciau dar blogiau ir man ir vaikui - - tada nieko jie nedaro o mygom veza i artimiausia specializuota ligonine, kur yra visi daktarai kardiologai ir kas tik nori. [ ne is pirsto lauztas pasakojimas, mano viena kliente pradejo gimdyt atostogaudama , 30 savaite tokiu greiciu kad leke i ligonine kokia tik pasitaike salia [atostogavo marselyje] aciu d pataike i didele valstybine ligonine, kur buvo neonat.skyrius [neisnesiotuku] gimdymas ivyko greitai, bet leliukas gime absoliuciai kaip ir negyvas , isgelbejo ji bet tik delto kad buvo visa reikiama aparatura ir visokio plauko medikai ir viskas vietoj.. ] tai va man ta istorija labai atminty islikus, is kitos puses mano atvejis vel kiek kitoks, tai dabar nezinau ka daryt. Kiekvienas gimdymo skyrius turi tureti aparatura naujagimiui gaivinti, inkubatoriu ir pan. Taip paskui tas vaikas vezamas i didele ligonine, nes ten ale daugiau galimybiu labiau specializuota, ypac jeigu reikia pvz sirdies operacijos, bet juk ir lietuvoj tada veza i santariskes vaiku ligonine, nors antakalnis skaitosi gimdymo specas... Kiekvienoj gimdymo istaigoj turi but neonatologas. Privacios ligonines pliusas tai bus daktaras o ne studentas, rezidentas, internas. T.P. mazoje klinikoje, nezinau kokios ten vadinamos mazos ir as jos yra sujungtos su pavyzdziuj kitais skyriais, nes jeigu yra koks ginekologijos, endokrinologijos skyrius turek omenyje kad jie turi papildomas operacines. kad daugiau sokinetu gal ir nereikia, bet tikrai yra geriau kai sneki su daktaru ne su akusere, kai esant reikalui naktinej pamainoj ateina ne koks studenciokas o pats daktaras. mazose klinikose taip pat vienas kita daktarai pavaduojantys zino kas su kuo ir kaip ir gali susisiekti esant reikalui. Normalioj public ligoninej didziulis minusas yra tas kad kiekviena karta tu matai vis kita zmogu, dirba daug zmoniu, daug akuseriu daug studentu rezidentu, kad papulsi ant to pacio kuris tave pazinos ir zinos tavo bedas tikrai tikimybe nedidele. QUOTE yra viena ligonine kuri yra ir privati ir tikrai didele ir galinga turi visus skyrius, bet deja ten gimdymas kainuaoja 26.000 euru su viskuo !!! kas gali moket tokia suma? draudimas sake neaa..... kitose klinikose kainuoja tarp 5000-10.000 euru su viskuo , bet velgi nei vienos tokios arti namu nera, Draudimas jeigu esi drausta privaciu draudimu turi moket uz gimdyma jeigu suejes laukimo periodas ( jeigu toks yra). Jeigu jie nesutinka moket visos sumos jie turi moket tierk kiek sutinka, pvz 5000-10000 euru. Nezinau kaip FR, bet kartais dalis dar yra dengiama is visuomeninio med. draudimo. Todel kad pilnai moket 26 000 tu dar labai gerai issiaiskink. Man irgi grasino grasino, kad visa gyvenima neissimokesiu ir pan, o paskui pasirodo kad visuomeninis nedengia privacios ligonines patalpu, dalinai padengia daktaro darba, biski duoda anesteziologui ir pan ir ta duma is tikruju nebutu buvusi tokia baisi. Be to buna issimokejimo planai. Jeigu nesi tikra ka pasirinkt nueik bent jau konsultacijai pas privatu gydytoja, isklausyk jo nuomones, aptark ka jis konkreciu atveju daro, kur siuncia, ka rekomenduoja. Galbut issis jis tau patars priesingai negu pirmasis gydytojas. As gimdziau normalioj didziulej ligoninej kur esu girdejus daug geru atsiliepimu tame tarpe naujagimiu prieziuros ir pan...., bet deja negirdejau blogu ir tuos blogus igirdau tada kai paciai buvo blogai, kai pradejau ieskot pagalbos kitais klausimais, kai pradejau sneket su kitomis moteriskem ir pan. O kai laukiesi, nescia tai gimines daznai arba nutyli jeigu girdejo kanors blogo, arba pasako kiekvienam skirtingai pati suzinosi arba pasakoja tik gerus atsiliepimus. Dabar mane ten turbut tik be samones nuveztu. Lankiausi as dar pas juos po gimdymo bet visa tiesa paaiskejo tik is privacios praktikos, kai atejus apsakiau ka pasake privatus daktarai tai tada numykdami bet su viskuo sutiko, o pries tai kabino makaronus mazdaug viskas gerai ko as cia ligu ieskau. Kol pries fakta nepastaciau tol viskas buvo gerai, tik mane pogimdyvine depresija kankina QUOTE o viena kuria domejaus suzinojau kad pries kelis metus ja net buvo uzdare kuriam laikui, nes padare moteriskei cezari ir daktaras ispyzdino , nors turejo dar kita diena ja priziuret- kazkas ten daresi jai, sesutes ir ji pati skambino tam daktarui, o tas neatsiliepe, nes golfa zaide isvaziaves - moteris mire nes kazkoks vidinis kraujavimas prasidejo.. tai va. is kitos puses nesinori gimdyt ir tokiam fabrike, kaip tu berdos ir sakei, kaip pirmaja gimdziau, sesutes neprisauksi nors padvesk mygtukus bemaigydams.. abiejose rankose laselines marfina lasina, puslej zondas, nuo lovos nepasikeliu, vyro neileidzia, leliukas salia nutrenktas ne pajudint as jos negaliu, nei pamaitint, fu, asaros byra prisiminus , zverys ten jie............. Tarkis su konkreciu daktaru, nueik konsultuotis, o ne tai, kad atvaziavau ir priimkit. Pasiklausk kitu mamau ka rekomenduoja, pasiklausk seimos gydytojo tiesiai sviesiai ka rekomenduotu, zinau kad kartais jie rekomenduot negali, bet pvz pasiklausi draugiu kuri ligonine, susirandi daktaru sarasus ir tada gali kamantinet apie kiekviena konkreciau. Turbut yra kokie forumai internete kur gali pasiskaityt nuomoniu. Laikykis
Hm... nepradziugino manes jusu postai. Man ir buvo extra CP, nors apie jie niekad net negalvojau, norejau it tiesiog atrodo zinojau, kad pagimdysiu naturaliai. Buvo kaip buvo. Labai noreciau bent antra pagimdyti naturaliai. Sakote maziausiai po 3 metu?  Mano svajones kitokios buvo...
Bluebell
2010 01 19, 13:04
Mergaites neisizeisikit prasau, bet kam taip smarkiai reikia to cezario pjuvio bijoti ir taip jo vengti... Ir nelabai suprantu tu, kurios sako, kad svajoja gimdyti naturaliai ir dar be nuskausminimo... Atleiskit man jei sukeliau jusu pasipiktinima savo nuomone, bet manau juk SVARBIAUSIA REZULTATAS. Svarbiausia, kad po gimdymo ar pjuvo vaikutis ir mama butu sveiki. O kad tai atsitiktu manau labai svarbu PASIRINKTI GERA, PATIKIMA GYDYTOJA. O kiekvienas gimdymas juk yra labai skirtingas. Noriu pasakyti, kad ir gimdant naturaliai ir cezario metu buna komplikaciju o ir pogimdyviniu laikotarpis abiem atvejais visko ivyksta. Ir cezaris atliekamas juk labai daznai del skirtingu priezasciu. Todel negalima grieztai vadovautis tuo, kad antras cezaris galimas tik po dvieju metu arba kad po pirmo cezario negalimas arba galimas naturalus gimdymas. Juk kiekvienai skirtingai. Ir cia butent svarbu vaidmeni zaidzia tas PASIRINKTAS GERAS, PATIKIMAS GYDYTOJAS. Kuris gali patarti, o lemiamu momentu priimti pati geriausia sprendima.
Bluebell
2010 01 26, 14:56
QUOTE(samsam @ 2010 01 19, 16:14) Mergaites neisizeisikit prasau, bet kam taip smarkiai reikia to cezario pjuvio bijoti ir taip jo vengti... Ir nelabai suprantu tu, kurios sako, kad svajoja gimdyti naturaliai ir dar be nuskausminimo... Atleiskit man jei sukeliau jusu pasipiktinima savo nuomone, bet manau juk SVARBIAUSIA REZULTATAS. Svarbiausia, kad po gimdymo ar pjuvo vaikutis ir mama butu sveiki. O kad tai atsitiktu manau labai svarbu PASIRINKTI GERA, PATIKIMA GYDYTOJA. nu ko cia piktintis  man pvz cezaris buvo tokia ziauri patirtis, kad nelinkeciau priesui turbut, koks nesveikas skausmas po to, labai sunkus gijimas, negalejimas rupintis leliuku[ o ir padet nebuvo kam] ir simtas milijonu tu mazu siaubuku is ko susideda visa patirtis- zinau kad svarbu rezultatas, visos ta zino, bet vienom va kiek duota iskest visko, o kitom viskas paprasciau... as vistiek manau kad yra atsigaut lengviau po kad ir baisiai baisaus gimdymo, negu po cezario  si kart viska padarysiu kad tik manes nepjautu
QUOTE(Bluebell @ 2010 01 26, 16:56) nu ko cia piktintis  .................... ........................ vienom va kiek duota iskest visko, o kitom viskas paprasciau... Oi niekas cia nesipiktina  Tik as kazkaip labai daznai kur skaitau, kad tos moterys, kurios turejo cezari tai jau jauciasi labai blogai.... na tipo, kad pacios nepagimde.... ir kad jau antra tai jau tikrai is visu jegu stengsis gimdyti pacios Va kad vienoms duota daugiau iskest visko, o kitom viskas paprasciau tai tikrai tiesa Va su pirmuoju saremiai buvo tris paras  tik trecia para atsivere kaklelis  . Trys paros nezmonisku skausmu, nevalgius, nemiegojus. O kai jau buvo like visai nedaug neturejau jegu ir isvis jau nesuvokiau ka darau. Tiesiog atsisedau ir visiskai be jegu pasakiau, kad negimdysiu pati.... dar bande perkalbet visi, bet jau man buvo visiskai dzin Todel antra, kad ir gydytoja siule paciai gimdyt nesutikau. Planuotas cezaris. Taip, po pjuvio buvo labai sunku. Vyras po keliu dienu turejo isvykti, daugiau pagalbos nebuvo. Bet skraidziau kaip ant sparnu Kiekvienai skirtingai
Aš savo pupą irgi per CP gavau - sėdmeninė pirmeiga, tai nenorėjau niekuo rizikuot, ir man pasirodė saugesnis variantas CP nei kad gimdyti kojytėm į priekį Pirmą parą buvau prie lovos prikaustyta, na ir tikrai, nei stiklinės vandens pasiimt negalėjau, bet jau po paros kai atsistojau - laksčiau, ir sutiktos moterys kolidoriuose atrodė tookios susirietę ir kenčiančios Sūnų gimdžiau po 3,5 metų. Atvažiavus į Antakalnį gyd. (beje, buvom nesitarę, bet labai  gydytoja, nors ir jaunutė) paklausė ką darom - ar CP ar gimdom, aš jau buvau prieš tai nusprendus bandyti  Skatint tai truputį skatino, epidūro nenorėjau, o ir negalima) buvo tarpais saldu, na bet su pailsėjimais tarp sąrėmių ir kvėpavimu per juos viskas gerai buvo. O stūmimas iš vis juokas buvo, nes kažkaip didelio skausmo ir nesijautė, o gal tiesiog nesusikoncentruodavau į tai - dirbau Ale po gimdymo, kadangi truputį kirpo, vaikščiojau susirietus ir kenčianti kokias 3 dienas Reik pasakyt, kad aš gana kantri skausmui Nepergyvenu nei dėl Cp, nei labai jaučiuos didvyrė, kad antrą gimdžiau pati. Man svarbiausia rezultatas - sveiki vaikai ir sveika aš o vyras sakė jam sunkiau buvo cezarinis gimdymas
Dukryte gimdyti norejau naturaliai, bet buvo reikalingas CP. Esu girdejusi ivairiu nuomoniu. Vieni sako jei buvo vienas CP - bus ir kitas. O kiti sako nebutinai. Kai pagimdziau, palatoje gulejau su moterimi kuri gimde antra vaikuti, jai daktaras zadejo, kad gales pati gimdyti, bet vis delto dare CP. Manau cia kiekvienai individualiai. As uz CP, nors ir suprantu, kad nemazai praradau negalejusi gimdyti pati.
Bluebell
2010 01 27, 11:37
QUOTE(samsam @ 2010 01 26, 17:15) Todel antra, kad ir gydytoja siule paciai gimdyt nesutikau. Planuotas cezaris. Taip, po pjuvio buvo labai sunku. Vyras po keliu dienu turejo isvykti, daugiau pagalbos nebuvo. Bet skraidziau kaip ant sparnu nu saunu kad taip greitai pavyko atsigaut ! tikrai, kiek galvu, tiek nuomoniu, tiek is mamu tiek is daktaru puses.. QUOTE(Taigi @ 2010 01 26, 18:14) Sūnų gimdžiau po 3,5 metų. Atvažiavus į Antakalnį gyd. (beje, buvom nesitarę, bet labai  gydytoja, nors ir jaunutė) paklausė ką darom - ar CP ar gimdom, aš jau buvau prieš tai nusprendus bandyti  Skatint tai truputį skatino, epidūro nenorėjau, o ir negalima) buvo tarpais saldu, na bet su pailsėjimais tarp sąrėmių ir kvėpavimu per juos viskas gerai buvo. O stūmimas iš vis juokas buvo, nes kažkaip didelio skausmo ir nesijautė, o gal tiesiog nesusikoncentruodavau į tai - dirbau niu visai ikvepiantis pasakojimas, viskas lyg ir gerai jums  teisingai, svarbiausia visis veiki... o kodel sakai kad epiduro negalima???? tipo kad turejus cezari, del gimdos plysimo??
O man buvo sunkus gimdymas ir maziukas svere 4 kg, gimdziau 15 val. Paskutines 2 val. tiesiog rekiau, po to maldavau, kad cezari darytu, bet gydytojos buvo uzsispyre, sake, gimdysi pati. Tuo momentu norejau jas nusau  . Tai kaip as beveik be jegu gulejau, tai jos svarstyt pradejo ka daryt. Tai sugalvojo PRAKIRPT, o kur jos ankciau buvo?  . Tuo momentu man atrode Cezaris kaip isganymas. Tai ne gana to, kad kirpo, tai dar truputi ir plysau. Tai daba nei normaliai sedet, nei vaiksciot. Manau, kad cezaris yra geriau. Bent jau pojuciais po visko, na negaliu grieztai tvirtint, kad geriau cezaris, nes pati to nepatyriau, bet man taip atrodo  .
Moniuke
2010 01 30, 15:51
o as visa laika maniau kad tai neimanoma, nors gimdziau naturaliai
Blogiausias dalykas, kad po CP, as naturaliai gimdyt NENOOORIU!!!  (CP buvo extrinis). Nesamoningai ir tada nenorejau pati gimdyt, ir nepagimdziau
|
|