QUOTE(Fatimaallaa @ 2009 12 23, 13:40) man vienintelis rodiklis buvo, kad manoji pirma menesi priaugo 1.400kg, o po to kas menesi apie kila ir kad slapinosi daznai ir daug. zinok po keliu men maitinimo vaikas pats istraukia spenelius. na bet per tuos kelis men as irgi prisikentejau, speneliai ne tik buvo pamele, bet buvo ir itrukimu, ir giliu zaizdeliu, ir puliavo, na vienu zodziu nelinksma buvo matai kai nuo mamos pieno vaikas priauga 1.4 kg tai normalu, o kada nuo misinuku - tai jau blogai. Ziuresiu kaip su antru bus
QUOTE(Engle @ 2009 12 23, 12:32) Suprantu, kad viena maitinti, kita nutraukineti, bet kaip nustatyti nenutraukus, kiek to pieno suvalgo  . O nutraukus kaip nustatyti? Mama niekada nenusitrauks tiek, kiek ištraukia kūdikis  Kitos, pvz aš, daugiau kaip 30 ml gyvenime nesu nutraukus.
QUOTE(eda9 @ 2009 12 23, 14:08) O nutraukus kaip nustatyti? Mama niekada nenusitrauks tiek, kiek ištraukia kūdikis  Kitos, pvz aš, daugiau kaip 30 ml gyvenime nesu nutraukus. Taigi i buteliuka supili ir matai kiek yra. O kaip gali nustatyti, kiek istraukia vaikuti
QUOTE(Engle @ 2009 12 23, 13:41) Taigi i buteliuka supili ir matai kiek yra. O kaip gali nustatyti, kiek istraukia vaikuti  Tai visiškai netiesa. Ir galbūt to nežinodamos kai kurios ir nutraukia maitinimą, nes matuoja kiekį. Kai aš žinodavau, kad teks kitą dieną trumpam palikti mamai vaiką, tai jau prieš dieną pradėdavau traukti po 10-20 ml, kad bent 100 ml būtų. Na nebėga kitoms ir tiek, nors maitinti gali, vaikutis geriau traukia Ir pirmus mėnesius irgi galvojau, gal nėra, gal mažai, gal ... bet vaiko svoris pats už save kalbėjo, kai priaugavo virs kilogramo  ,,Kartais mamos nerimauja, ar jos turi pakankamai pieno. Ypač, jei kūdikis ima verkti po keliolikos minučių pamaitinus ar būna neramus vakarais . Dažnai draugė, anyta, mama ar net gydytoja abejojančioms dėl savo pieno kiekio mamoms pataria: Nutrauk ir pažiūrėk kiek jo yra. Deja, tai grubi klaida. Mama niekada negalės nutraukti tiek pieno, kiek ištraukia jos kūdikis. Be to, kūdikis verkia nebūtinai dėl to, kad yra alkanas. Tik du požymiai drauge: blogai augantis kūdikio svoris (mažiau nei 500 g per mėnesį ar mažiau nei svėrė gimęs, praėjus 2 savaitėms po gimimo); retas šlapinimasis koncentruotu šlapimu (mažiau nei 6 kartus per parą) ir papildomas žalios bado išmatos patikimai rodo, jog kūdikis dėl kažkokių priežasčių gauna per mažai pieno. Per mažai pieno kūdikis gali gauti, jei blogai apžioja krūtį ir negali pasiekti riebaus pienelio, nes yra per toli nuo jūsų, persukta galvutė, suvystytas į kokoną, per mažai išsižioja ir čiulpia tik spenelį, krūtis kišama kūdikiui į burną nelaukiant, kol jis išsižios ir paims plačiai ir giliai krūtį pats. Nėra maisto produktų ar gėrimų kurie tikrai pagausintų pieną. Tik dažnas žindymas, nuogo kūdikio glaudimas prie jūsų apnuogintos krūtinės (odaoda kontaktas) ir, svarbiausia, taisyklingas krūties apžiojimas gali padėti. Prašykite pagalbos konsultuojančių mamų, kurių telefonus rasite knygos gale." Paimta iš http://www.gyvybe.lt/index.php?id=15Ir čia yra naudingos info http://www.sveikapradzia.lt/?text.id.sub.44
Fatimaallaa
2009 12 23, 15:27
QUOTE(Engle @ 2009 12 23, 11:45) matai kai nuo mamos pieno vaikas priauga 1.4 kg tai normalu, o kada nuo misinuku - tai jau blogai. Ziuresiu kaip su antru bus  tiesiog reikia apsisarvuoti kantrybe ir tikejimu. beto gerai maitintis, gerti pakankamai skysciu, ilsetis, nesinervuoti ir nestresuoti ir pieno fabrikelis dirbs kuo puikiausiai. bet prisimink viena maitinimas krutimi prasideda pirmiausiai pasamoneje. turi buti pasiruosi tam ir noreti to. QUOTE(eda9 @ 2009 12 23, 12:08) O nutraukus kaip nustatyti? Mama niekada nenusitrauks tiek, kiek ištraukia kūdikis  Kitos, pvz aš, daugiau kaip 30 ml gyvenime nesu nutraukus. na pas mane per viena karta irgi daugiau tiek nenusitraukdavo, o kartais budavo vos tik keli lasai nubega Papildyta:Engle nuo MP vaikas netunka ir priaugus 1.5 kg per menesi yra daug, bet niekas nebars del to, nes kita men priaugs maziau. o vat nuo misinuku deja vaikai tunka ir tai neretas reiskinys. del to jo normu ir maitinimo valandu butina laikytis
QUOTE(Fatimaallaa @ 2009 12 23, 16:27) tiesiog reikia apsisarvuoti kantrybe ir tikejimu. beto gerai maitintis, gerti pakankamai skysciu, ilsetis, nesinervuoti ir nestresuoti ir pieno fabrikelis dirbs kuo puikiausiai. bet prisimink viena maitinimas krutimi prasideda pirmiausiai pasamoneje. turi buti pasiruosi tam ir noreti to. na pas mane per viena karta irgi daugiau tiek nenusitraukdavo, o kartais budavo vos tik keli lasai nubega Papildyta:Engle nuo MP vaikas netunka ir priaugus 1.5 kg per menesi yra daug, bet niekas nebars del to, nes kita men priaugs maziau. o vat nuo misinuku deja vaikai tunka ir tai neretas reiskinys. del to jo normu ir maitinimo valandu butina laikytis Savaite ligonineje guledama maitinausi kaip priklauso, ir maitinau vaika iki pazaliavimo, tik kodel tada jis per maitinima 2 gr tegaudavo. Bepigu mokyti, kai pas pacias buvo piena, pasiziureciau ka pacios butumete dariusios, jei nebutu to pieno ar truktu. Galvojat kad neskiriu, kada vaikas traukia piena is kruties, o kada papsi ja kaip soske.  Nereikia matuoti visu pagal viena dudele
Fatimaallaa
2009 12 23, 16:15
QUOTE(Engle @ 2009 12 23, 14:50) Savaite ligonineje guledama maitinausi kaip priklauso, ir maitinau vaika iki pazaliavimo, tik kodel tada jis per maitinima 2 gr tegaudavo. Bepigu mokyti, kai pas pacias buvo piena, pasiziureciau ka pacios butumete dariusios, jei nebutu to pieno ar truktu. Galvojat kad neskiriu, kada vaikas traukia piena is kruties, o kada papsi ja kaip soske.  Nereikia matuoti visu pagal viena dudele  zinok niekas pagal viena dudele nematuoja. visos skirtingos. as irgi pirmasiais 4 dienas kankinausi, nes priespienio labai mazai turejau ir vaikas kabedavo ir kabedavo ant kruties
QUOTE(Fatimaallaa @ 2009 12 23, 17:15) zinok niekas pagal viena dudele nematuoja. visos skirtingos. as irgi pirmasiais 4 dienas kankinausi, nes priespienio labai mazai turejau ir vaikas kabedavo ir kabedavo ant kruties Fatimaallaa, apie dudele taikiau eda9 citatoms.
na manau vel reiktu jums priminti: 1. priespienio nei viena mama neturi daug!!nes jis yra riebus labai sunkiai bega, todel vaikiukai turi labai daug traukti kad pritrauktu nors kazkiek; 2. pirmom dienom po gimimo vaiko skrandukas yra vos ne pupeles dydzio, na labai mazas, todel jam nereikia daug valgyti kad pavalgytu, ir is vis vaikas po gimimo gali ilgai isbuti nevalges(na ilgai ne 2 paras bet kokias 6val gal net ir daugiau); 3. labai didele klaida pieno kieki matuoti nusitraukinejant(kaip jau rase mamyte pries tai) as tarkim per viena karta nusitraukdavau kairtais tik pora lasu, kartais 10ml, bet niekad daugiau ir neisejo, na nebent vaikas ilgiau budavo nevalges krutys pritvinkusios pieno tada siek tiek daugiau bet ir tai ne daugiau nei 15- 20ml, ir buvo tokiu momentu kai vaikas daug verkdavo kai vyras ir mama rekdavo ant manes kad kankinu vaika kad jis valgyt nori o as neturiu tiek pieno, bet vaikui buvo diegliukai todel jis ir verkdavo. Vaika reikia sverti pries ir po valgio(velgi kaip rase mamyte pries tai), jei vaiko svoris padidejo reiskia viskas gerai. Ir nereikia visu vaiko asaru nurasyti pienelio trukumui!!!! del vaikiuko asaru jau kalbejom keleta psl atgal, ir kaip atpazinti kad vaikiukui vis del to pienelio per mazai... 4. del speneliu nugriauzimo(man asmeniskai nebuvo nugriauzusi, bet) reikia keisti maitinimo padeti(kai kurios mamos net keturpescios virs vaiko maitina arba 69poza maitina(na cia kad geriau isivaizduotumet kaip:))))) ir aisku reikia ismokti taisyklingai ideti speneli. Dar reiktu zinoti kad vaikas pats taisyklingai pasiimti speneli ismoksta tik apie 2-3 gyvenimo men, todel bent pora men jam reiktu padeti!! ir tada multi mum, arba kiti kremai... po maitinimo nuplauti krutis, be jokio muilo ar dar ko.daryti oro vonias krutims(tik nereikia pamirsti kad krutys budas palaidos tempiasi tad per ilgai nelaikykite nuogu nes nukars:))))) as buvau taip isismaginusi is vis be liemeneles vaiksciojau gal savaitele tai rezultatai jau truputeli matyti:( 5. mamos niekas nesako kad maitinimas yra lengvas dalykas:PP 6. ir dar nelabai supratau, jei jau pienelis bega vos palietus?tai kaip sakote kad jo nera?  ) reiskia jo yra ir nemazai:) 7. mamos laikai keiciasi kas buvo pries 10-15 metu gerai, tas dabar gali buti blogai, ir kvailas tas pasakymas va as uzauginau tiek ir tiek vaiku as zinau, bet juk mokslininkai dirba jie atlieka daug tyrimu ir t.t. kurie irodo kad kai kurie dalykai jau pasene ir buvo daroma neteisingai:)) mano puskes mama juokiasi sako as savo vaikus leidau pas ta pacia gyd kuri dabar priziuri ir dukros vaika, man ji sakydavo kad duociau vaikui manu koses, o dukrai dabar jau sako kad manu koses negalima duoti nes ji alergizuoja... taip kad daugiau skaitykim internete, ir siaip domekimes:)) tik nesakau kad viskas ka musu seneles ar mociutes ar mamos dare buvo blogai:)) na jei dar ka pamirsau tai veliau pridesiu:)) 8. jau nescios budamos mamos prisiperka buteliuka, sakydamos o jei pieno nebus!!!na manau kad daro klaida, reikia save itikinti kad jo bus, kaip gali buti kitaip, nes siaip pagal statistika fiziologiskai tik pora % mamu negali tureti pienelio  ) ir kai vaikelis gimsta jei ne duok dieve to pienelio nera juk tevelis ar kitas zmogus gali buteliuka nupirkti:)))
QUOTE(Engle @ 2009 12 23, 16:29) Fatimaallaa, apie dudele taikiau eda9 citatoms.  Tai kad visai nieko nematuoju, tik pasakiau, kad nutraukimas pieno neparodo kiek jo ten yra. O apie Jusu maitinima ar nemaitinima as nieko nesakau. O siaip vaikai skirtingi. Mano pirmoji papsejo vietoj soskes gal 3 menesius. Jai as ir buvau tikra soske
Fatimaallaa
2009 12 23, 19:35
QUOTE(Engle @ 2009 12 23, 15:29) Fatimaallaa, apie dudele taikiau eda9 citatoms.  na vis tiek nenoriu, kad galvotum, kad as priekaistauju ar siaip noriu idet i savo remus. QUOTE(vuoga @ 2009 12 23, 18:22) na manau vel reiktu jums priminti: 1. priespienio nei viena mama neturi daug!!nes jis yra riebus labai sunkiai bega, todel vaikiukai turi labai daug traukti kad pritrauktu nors kazkiek; 4. del speneliu nugriauzimo(man asmeniskai nebuvo nugriauzusi, bet) reikia keisti maitinimo padeti(kai kurios mamos net keturpescios virs vaiko maitina arba 69poza maitina(na cia kad geriau isivaizduotumet kaip:))))) ir aisku reikia ismokti taisyklingai ideti speneli. Dar reiktu zinoti kad vaikas pats taisyklingai pasiimti speneli ismoksta tik apie 2-3 gyvenimo men, todel bent pora men jam reiktu padeti!! ir tada multi mum, arba kiti kremai... po maitinimo nuplauti krutis, be jokio muilo ar dar ko.daryti oro vonias krutims(tik nereikia pamirsti kad krutys budas palaidos tempiasi tad per ilgai nelaikykite nuogu nes nukars:))))) as buvau taip isismaginusi is vis be liemeneles vaiksciojau gal savaitele tai rezultatai jau truputeli matyti:( noreciau kiek pakomentuoti siuos 2 punktus. teigti, kad visos moteris turi mazai priespienio yra nesamone, nes as asmeniskai esu kalbejusi su keliomis mamomis kurios jo turejo apscia. o del speneliu nugrauzimo deja ne vien tik problema, kad naijos mamos nemoka gerai ideti speneli, kartais yra patologija, pvz, ploksti ar idube speneliai. deja tokioms motinoms (as esu ju tarpe) tenka tikrai nemazai pasikankinti kol istraukia spenelius. o kai kurios ir visai negali maitinti. deja sis reiskinys ne toks jau retas
jovituxss
2009 12 23, 23:33
matau uzvire karsta diskusija.isiterpsiu ir as.nepirkau jokiu buteliuku,nes buvau itkejus kad tikrai turesiu pienelio,kadangi supirmu suvargau su misiniaiais ir alergijom.taigi mazylis grauze spenelius iki melynumo o as verkdama kentejau kaip partizane po 2,5 sav mano vaikas tepriaugo100 gr.gydytoja pagazdino kad guldys i ligonine kad privalau misinius duot,issigandau sustresavau,nusipirkau viena dezute(mazaja)misinio primaitinau suejo jiman per 3 dienas pasiguodziau dviem draugem tai jos mane ikalbejo pamirst misini uzsidet antspeni ir maitint tiek kiek mazylis nori,pirma diena vaikas atitrukes nuo papo pasnausdavo vos 10 min ir vel reikalaudavo  bet praejo kelios dienos ir pamaciau kadmum puikiai sekas valgymai reteja o ir pts pasisotines isspjauna rezultatas per 9 dienas +0,5 kg taigi visdelto reikia tik didelio noro mazos apgaules (cia galvoj turiu anspenius)ir daug kantrybes (+bemiegiu naktu ) ir viskas susitvarko.dabar tik gaila kad su pirmu vaikuciu negavau tokiu patarimu o del nusitraukinejimu tikra tiesa,vienu kartu nusitraukiu ne daugiau 60 gr,nors kai maziukas valgo jauciu kad jis daug daugiau istraukia.
QUOTE(Fatimaallaa @ 2009 12 23, 21:35) na vis tiek nenoriu, kad galvotum, kad as priekaistauju ar siaip noriu idet i savo remus. noreciau kiek pakomentuoti siuos 2 punktus. teigti, kad visos moteris turi mazai priespienio yra nesamone, nes as asmeniskai esu kalbejusi su keliomis mamomis kurios jo turejo apscia. o del speneliu nugrauzimo deja ne vien tik problema, kad naijos mamos nemoka gerai ideti speneli, kartais yra patologija, pvz, ploksti ar idube speneliai. deja tokioms motinoms (as esu ju tarpe) tenka tikrai nemazai pasikankinti kol istraukia spenelius. o kai kurios ir visai negali maitinti. deja sis reiskinys ne toks jau retas na tai cia vienetai tokiu, kadangi priespienis yra riebus, daug riebesnis nei pienas tai jo ir nebuna tiek kiek pieno... taip, kaip matau is cia rasanciu yra, bet as kalbejau tik apie nugriauzima speneliu, o ne apie idubusius, nes apie tai nieko nenusimanau ir neesu maciusi kaip atrodo:)
loreta66
2010 01 16, 18:15
Sveikos mamos. Noriu paprasyti gero patarimo ar galu gale i ka reiketu kreiptis. Situacija tokia: mano mazius apgrauze spenelius. Na vienas, kaip sakau, beveik sveikas. Problema kitame spenelyje, jei ji dar galima taip pavadinti  Viduryje susidariusi gili zaizda "kaip vulkano krateris" ir jos nesugebu niekaip uzgydyti. Ji dazniausiai dregna, biski su puliais, bet pienas is ten bega. Kokios klaidos padarytos kad taip atsitiko jau nebesvarbu, dabar butu gerai kazkaip bandyt sugyt kad kokia infekcija nepatektu. Ka as darau: Garmastan, Bepantenas, Multi Mam kompresai, pastovios oro vonios 22 val paroj, bandziau ir dziovinti fenu, naudoju antspenius. Bandziau keleta kartu nutraukinet piena, kad pradetu gyti, bet ji ir nutraukinejant buna dregna kaip ir maitinant, tai skirtumo nera ir vaikas bent jau nerekia. Pienas bega normaliai, bet kiekviena karta maitinimo is sitos kruties laukiu su asarom, nekalbant apie pati maitinima. Gal kas nors galetu ka nors gero patarti, nes visai nezinau nei ka daryt, nei su kuo pasitart. Is anksto aciu.
QUOTE(loreta66 @ 2010 01 16, 18:15) Gal kas nors galetu ka nors gero patarti, nes visai nezinau nei ka daryt, nei su kuo pasitart. Is anksto aciu. Užsukit į http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showforum=12Ten daug merginų su patirtimi, pasidalins su Jumis
Juditab
2010 01 19, 00:36
QUOTE(vuoga @ 2009 12 23, 19:22) 8. jau nescios budamos mamos prisiperka buteliuka, sakydamos o jei pieno nebus!!!na manau kad daro klaida, reikia save itikinti kad jo bus, kaip gali buti kitaip, nes siaip pagal statistika fiziologiskai tik pora % mamu negali tureti pienelio  ) ir kai vaikelis gimsta jei ne duok dieve to pienelio nera juk tevelis ar kitas zmogus gali buteliuka nupirkti:))) nors ir buvau nusipirkus buteliuka is anksto (buvo akcija, galvojau prireiks kai mazylis bus didesnis arbatytei duot atsigert) bet visa nestuma nuo pat pradzios sakiau, kad ilgai maitinsiu, pienas begs upeliais...labai norejau maitint todel sventai tuo tikejau...taip ir buvo pirmas 3savaites pienas bego per krastus, kol viena diena atsikeliau ryte su guzeliu ant kruties ir 39temperatura  per para laiko viska numusiau, bet sumazejo pieno, mazyliui kolkas uzteko, turejau ir isbertus speneliusir trukimus, viska gydziau kad tik galeciau maitint... bet tas guzelis ir temperatura kartojosi 4savaites is eiles, kol galiausiai sumazejo pieno visiskai ir jis dingo
Donatuke
2010 01 19, 00:44
Nieko nera patogiau uz maitinima krutimi.. mums jau beveik 7 men, bet darzoviene valgom tik karta per diena.. o buna dienu, kad ir vien pienuku esam gyvi  labai dziaugiuosi ir jauciuosi labai laiminga, kad galiu taip lengvai auginti savo kudiki  Atrodo, galeciau visai kitu maistu nemaitinti.. bet vistiek reikia pratinti. Padariau viena isvada.. svarbiausia isgyventi ir uzsigrudinti pirmus tris menesius .. paskui viskas labai lengva ir paprasta..
Fatimaallaa
2010 01 19, 12:51
QUOTE(Donatuke @ 2010 01 18, 23:44) Padariau viena isvada.. svarbiausia isgyventi ir uzsigrudinti pirmus tris menesius .. paskui viskas labai lengva ir paprasta.. man irgi pirmieji 4 menesiai buvo sunkus, o po to viskas labai graziai buvo. net kai dantukai isdygo dideliu bedu neturejau su speneliais. tik kartais krimsteldavo. o dabar tai is viso pasaka. nors jau valgom MP tik 3 kartus - ryte, vakare ir pries pietu miegeli.
lukosius7
2010 01 20, 16:11
Mangia, man zinok tas pats. Nuo 2 vaiko gimimo dienos vaikstau ir jauciuos, kaip karvute. Dabar jau trecia savaite, bet vis dar bendrauju su pientraukiu. Tiesiog negaliu nenusitraukinet..  krutys sprogsta, skauda. Rodos ir maziukas valgo daug..  , duodu jam krutis tiek kiek jis nori, bet kolkas tenka dirbti su pientraukiu.Uzkniso juodai...  . Ispradziu visa likusi pienuka nusitraukinejau, nes grese problemos, guzuku atsirado. Nusitraukinejau, o vyras papukus masazuodavo...guzai, kaip ir pranyko, tik va pritvinkusios krutys ir skausmas tebekamuoja. Dabar 3 savaite stegiuosi tik siek tiek nusitraukt, kad galeciau kest...ziuresiu, kas is to iseis. Viliuosi, kad galu gale viskas susitvarkys..  , nes kol kas tai trynius gaeciau ismaitint  .
milija99
2010 01 22, 22:16
QUOTE(lukosius7 @ 2010 01 20, 17:11) Mangia, Dabar 3 savaite stegiuosi tik siek tiek nusitraukt, kad galeciau kest...ziuresiu, kas is to iseis. Viliuosi, kad galu gale viskas susitvarkys..  , nes kol kas tai trynius gaeciau ismaitint  . Bandyk visai retinti nusitraukimus. Nieko naujo nepasakysiu, bet pienelis gaminasi pagal poreiki, taigi jei dar nusitrauki, organizmui duodi signala, kad jo tiek daug reikia, taigi gaunasi uzburtas ratas. Is patirties pasakysiu - nesu nusitraukusi nei karto - is karto buvau pries tai nusistaciusi, nes zinojau, kas po to gaunasi. ir pas mane buvo guzeliu, ir skausmingos, akmenines krutis, ilgiau nepamaitinus pienas savaime tekedavo, taciau viska susitvarkiau masazais duse (pries maitinima), maitinant ir keiciant maitinimo padetis. Pieno siaubingai daug buvo pradzioje, is vienos maitindavau, is kitos begdavo (turejau specialius surinkejus, dar ir db turiu prisisaldzius). Veliau viskas susitvarko, patikek, reikia tik kantrybes. P.s. sekmingai maitinu jau 6 men ir galiu pasakyti nieko nuostabesnio uz tai nera
Virdziukas
2010 01 24, 15:57
Sveikos mamytes, jau penkta para kaip esu pirmagimes mama. Daugiausia problemu kyla del pienuko. Buna tokiu tarpu kai mazyte tiesiog nepaleidzia papuko is burnos. Atrodo jau tuoj miegos, pati paleidzia papuka. pradedu snausti, o ji ir vel pradeda zyzlioti. Kartais tas procesas trunka ir 3 val. iki kol uzmiega. Nezinau kaip elgtis, ar maitinti visa ta laika, kol ji nori, ar geriau panesioti. Baisiausia, kad tai dazniausiai vyksta nuo 24 iki 3 val. nakties. O paskui kai uzmiega tai gali belenkeik ismiegoti. Siandien miegojo nuo trecios nakties iki devyniu ryto. Nors gydytoja liepe neleist miegoti ilgiau nei 3 val, taciau nebegalejau jos kelti, nes pati baisiai miego norejau  Ar ir jums buna tokiu dalykeliu?
milija99
2010 01 24, 18:41
QUOTE(Virdziukas @ 2010 01 24, 16:57) Sveikos mamytes, jau penkta para kaip esu pirmagimes mama. Daugiausia problemu kyla del pienuko. Buna tokiu tarpu kai mazyte tiesiog nepaleidzia papuko is burnos. Atrodo jau tuoj miegos, pati paleidzia papuka. pradedu snausti, o ji ir vel pradeda zyzlioti. Kartais tas procesas trunka ir 3 val. iki kol uzmiega. Nezinau kaip elgtis, ar maitinti visa ta laika, kol ji nori, ar geriau panesioti. Baisiausia, kad tai dazniausiai vyksta nuo 24 iki 3 val. nakties. O paskui kai uzmiega tai gali belenkeik ismiegoti. Siandien miegojo nuo trecios nakties iki devyniu ryto. Nors gydytoja liepe neleist miegoti ilgiau nei 3 val, taciau nebegalejau jos kelti, nes pati baisiai miego norejau  Ar ir jums buna tokiu dalykeliu? Budavo ir mums pacioje pradzioje, kai atrodo valgydavo visa laika. Na 3 val netrukdavo, bet gera valanda tai visada. Jus dar labai mazutes, tai tikriausiai dar reikia to jusu dukrytei - ir pienuko, ir jusu artumo, silumos. Pabandykit kartais tiesiog pakalbinti, ar panesioti, jei pradeda zyzliuoti, be to stebekit, ar pilvuko neskauda, nes dazniausiai visi zyzliavimai del to buna. As tai neleisdavau miegoti ilgiau kaip 3 val, atrodo, jei nepavalgys, kazkas atsitiks, bet dabar tai kitaip elgciausi
maniskis labai mego pienuka ir artuma bei siluma kuno, todel galedavo isbuti ir per miegus patrauktim kiek jam norejosi  mane daktare buvo uzsipuolus,kaip as galiu sitaip leisti ant galvos lipti kudikui...man buvo nepriimtina katik pagimdzius ir jnuo saves iskart atplesti, maziui jau 3m , bet nera mamyciukas  beto maitinant riebalai istirpo greit , ir sveriau senus 43kg del miego,jei pilvukas neprikelia jos, tai tegu pamiega, veliau su kaupu atsivalgys  as su saviskiu iki metuku miegojau kartu, nes jis pas mane kas 3val keldavosi,nebeturejau sveikatos (visus metus neisimiegojau) eiti iki lovytes, o tada tik pravirksta, atkisi kruti ir zinda o tu miegi
Dizaster
2010 01 26, 15:14
QUOTE(Virdziukas @ 2010 01 24, 16:57) Sveikos mamytes, jau penkta para kaip esu pirmagimes mama. Daugiausia problemu kyla del pienuko. Buna tokiu tarpu kai mazyte tiesiog nepaleidzia papuko is burnos. Atrodo jau tuoj miegos, pati paleidzia papuka. pradedu snausti, o ji ir vel pradeda zyzlioti. Kartais tas procesas trunka ir 3 val. iki kol uzmiega. Nezinau kaip elgtis, ar maitinti visa ta laika, kol ji nori, ar geriau panesioti. Baisiausia, kad tai dazniausiai vyksta nuo 24 iki 3 val. nakties. O paskui kai uzmiega tai gali belenkeik ismiegoti. Siandien miegojo nuo trecios nakties iki devyniu ryto. Nors gydytoja liepe neleist miegoti ilgiau nei 3 val, taciau nebegalejau jos kelti, nes pati baisiai miego norejau  Ar ir jums buna tokiu dalykeliu? As po gimdymo gulejau ligonineje 6 paras, tai susidurus su tokia pat situacija klausiau gydytojos ir akuseriu patarimo. Mano vaikiukas ilgiau nei 3 valandas neatlipdavo nuo manes ir akuseres sake, kad viskas tvarkoje - pirmosiomis dienomis taip buna daugeliui, vaikiukas tokiu budu skatina pieno gamyba. Be to, sake jam norisi ne tik valgyti, bet norisi mamos artumo ir silumos ar tiesiog norisi patenkinti ciulpimo instinkta. Beje, maniskis irgi nuluzta nakti ir paskui keliasi velai ryte - ir man sake nezadinti. Cia is seniau iprasta istatyti vaika i griezta 3 valandu grafika. O realybe ta, kad absoliuti dauguma kudikiu naturaliai nakti keliasi tik viena karta ir mamoms reikia ta isnaudoti, nezadinti ju dirbtinai. Pienuko gamybai tai nepakenks...
SauLionGe
2010 01 26, 17:15
pirmas savaites tai budavo katastrofa- papuliai sunkus ir skausmingi...po kiekvieno maitinimo nusitraukinejau, o jei kita krutis skauda tai ja beveik isgrezdavau... to pasekoje gavau mastita... is vis krutu negalima liesti, jeigu skauda tai truputi pamasazuoti galima kad isbegtu pienelio iki palengvejimo busenos ir fsio. dabar viskas susitvarke, krutys nebesunkios, neskauda...jos tarsi laukia kada lelyte nores valgyti ir truputi paskausta ir bega kita krutis kai tik pradedu maitinti, beje maitinu pagal vaikutes nora  Virdziukas- man taip buvo GN,bet tik viena nakti, kol negavo misinio neuzmigo. mazoji taip skatino pieno gamyba. Dek dazniau leliu ant krutines,kad greiciau pienukas tvarkytusi
QUOTE(Virdziukas @ 2010 01 24, 16:57) Sveikos mamytes, jau penkta para kaip esu pirmagimes mama. Daugiausia problemu kyla del pienuko. Buna tokiu tarpu kai mazyte tiesiog nepaleidzia papuko is burnos. Atrodo jau tuoj miegos, pati paleidzia papuka. pradedu snausti, o ji ir vel pradeda zyzlioti. Kartais tas procesas trunka ir 3 val. iki kol uzmiega. Nezinau kaip elgtis, ar maitinti visa ta laika, kol ji nori, ar geriau panesioti. Baisiausia, kad tai dazniausiai vyksta nuo 24 iki 3 val. nakties. O paskui kai uzmiega tai gali belenkeik ismiegoti. Siandien miegojo nuo trecios nakties iki devyniu ryto. Nors gydytoja liepe neleist miegoti ilgiau nei 3 val, taciau nebegalejau jos kelti, nes pati baisiai miego norejau  Ar ir jums buna tokiu dalykeliu? Buna ir man taip. Maziukas aisku tiek laiko nevalgo- mama kaip zinduka naudoja, bet as leidziuosi. Vargina aisku, bet visada reik atminti, kad tai laikina. O miegot as neleidziu ilgiau nei 3 val. Karta (nakti) padarau viena 4 val petrauka. Keliu maziuka, nors ir paciai sunku, bet zinau- kad tai jam geriausia.
chiaushkute
2010 02 26, 15:43
QUOTE(Esha @ 2010 01 27, 19:09) Buna ir man taip. Maziukas aisku tiek laiko nevalgo- mama kaip zinduka naudoja, bet as leidziuosi. Vargina aisku, bet visada reik atminti, kad tai laikina. O miegot as neleidziu ilgiau nei 3 val. Karta (nakti) padarau viena 4 val petrauka. Keliu maziuka, nors ir paciai sunku, bet zinau- kad tai jam geriausia. As iki kokiu 3-4 menesiu keldavau kas tris valandas ir nezinau, ar tai pagelbejo, ar ne, bet neturejau jokiu problemu su krutimis - nei mastitu, nei guzu, nei skausmu ar pakilusios temperaturos, o ir pienuko niekad netruko
karalaiti
2010 02 26, 18:19
QUOTE(Esha @ 2010 01 27, 19:09) Buna ir man taip. Maziukas aisku tiek laiko nevalgo- mama kaip zinduka naudoja, bet as leidziuosi. Vargina aisku, bet visada reik atminti, kad tai laikina. O miegot as neleidziu ilgiau nei 3 val. Karta (nakti) padarau viena 4 val petrauka. Keliu maziuka, nors ir paciai sunku, bet zinau- kad tai jam geriausia. sveikutes. na pritariu Eshai, jog tai laikina. Manoji neima soskytes, tad zindau labai daznai. pieno nutraukusi nebuvau ir nezadu to daryti, nes kiek leliukui reikia, tiek ir pasigamina. visam sitam reikale, manau, svarbiausia yra noras zindyti ....
chiaushkute
2010 02 28, 23:07
QUOTE(karalaiti @ 2010 02 26, 19:19) sveivisam sitam reikale, manau, svarbiausia yra noras zindyti ....
mamytes jei leliukai priauga uztektinai svorio ir viskas gerai nekelkit vaikiuku  kai isalks tikrai atsikels:) kelti reikia tada kai vaikiukas nepriauga svorio ar liga kokia, nes tarkim nakti pienelis yra riebiausias ir jame daugiausia ivairiu naudingu medziagu:) teisingai rase auskciau mamyte, pagal senus standartus vaika reik maitinti kas 3 ar 4 valandas ir siaip vaikas isprautas i 3-4h intervalus, o is tikruju reikia viska daryti tada kai vaikas nori ypac maitinima:))
gražutė
2011 01 15, 01:42
QUOTE(vuoga @ 2010 03 04, 14:10) mamytes jei leliukai priauga uztektinai svorio ir viskas gerai nekelkit vaikiuku  kai isalks tikrai atsikels:) kelti reikia tada kai vaikiukas nepriauga svorio ar liga kokia, nes tarkim nakti pienelis yra riebiausias ir jame daugiausia ivairiu naudingu medziagu:) teisingai rase auskciau mamyte, pagal senus standartus vaika reik maitinti kas 3 ar 4 valandas ir siaip vaikas isprautas i 3-4h intervalus, o is tikruju reikia viska daryti tada kai vaikas nori ypac maitinima:)) O aš tai kategoriškai prieš tokius patarimus. Maitinu sūnų jau 1m ir 6 mėn ir galiu drąsiai teigti, kad jei praleidi 3-4h intervalą, iškarto pradeda mažėti pieno, todėl šitiek daug mamų skundžiasi, kad va, praėjo keli mėnesiai ir dingo pienukas... Pasiryžus buvau ilgai maitinti ir pajutus, kad ėmė mažeti pienuko apie 2,5mėn skambinau žindymo specialistei ir tikrai patarė nedaryti pertraukų naktį. Todėl pradėjau statytis žadintuvą nakčiai ir maitinti pagal rekomendacijas- naktį nerečiau kaip kas 4h, dieną kas tris, bet skaičiuojant taip, jei 15h pradedam valgyt, sekantis maitinimas 18h, nesvarbu, kad baigė valgyt 15.30, ar 16h. Tada puikiai atsistatė pieno gamyba. O su pirmagyme dukrele to nežinojau ir maitinti nustojau 2,5mėn, dėl ko labai gailiuosi, o ir nežinojau tokių dalykų tada  galvojau, va, neprisipildė pienuko krūtis, dar palauksiu, prisipildys... o kad pienukas nebesigamina tokiais metodais vadovaujantis net nežinojau
Luttuke
2011 01 15, 11:31
QUOTE(gražutė @ 2011 01 15, 02:42) O aš tai kategoriškai prieš tokius patarimus. Maitinu sūnų jau 1m ir 6 mėn ir galiu drąsiai teigti, kad jei praleidi 3-4h intervalą, iškarto pradeda mažėti pieno, todėl šitiek daug mamų skundžiasi, kad va, praėjo keli mėnesiai ir dingo pienukas... Pasiryžus buvau ilgai maitinti ir pajutus, kad ėmė mažeti pienuko apie 2,5mėn skambinau žindymo specialistei ir tikrai patarė nedaryti pertraukų naktį. Todėl pradėjau statytis žadintuvą nakčiai ir maitinti pagal rekomendacijas- naktį nerečiau kaip kas 4h, dieną kas tris, bet skaičiuojant taip, jei 15h pradedam valgyt, sekantis maitinimas 18h, nesvarbu, kad baigė valgyt 15.30, ar 16h. Tada puikiai atsistatė pieno gamyba. O su pirmagyme dukrele to nežinojau ir maitinti nustojau 2,5mėn, dėl ko labai gailiuosi, o ir nežinojau tokių dalykų tada  galvojau, va, neprisipildė pienuko krūtis, dar palauksiu, prisipildys... o kad pienukas nebesigamina tokiais metodais vadovaujantis net nežinojau  Ziuredama is dabartines pozicijos nekelciau vaiko nakti, jei pats neprabustu (ta prasme nuo 12 iki 6, o tada jau zadinciau. Tiesiog maniskis dar nera ne vienos nakties ismiegojes... Bet uztat diena tikrai neduociau miegoti ilgiau nei 3 val. Man isvis nerealu kaip vaikas gali miegoti bent 6 val be pertraukos
bitė Majaa
2011 01 15, 13:02
Mamytes, gal duosit man koki gera patarima  pas mane priespienio buvo nedaug ir mergaite ji aplamai labai sunkiai istraukdavo, nors siaip buvo stiprulka, bet atsimenu patraukia kelis kartus ir jau miega  ir neidavo normaliai pamaitinti...o normalus pienukas atsirado labai velai, po kokios geros savaiteles. Kazin kaip ta pienuko pratekejima palengvinti, tada gal ir normalus pienukas atsirastu anksciau?
pikkolo
2011 01 15, 18:02
QUOTE(bitė Majaa @ 2011 01 15, 13:02) Mamytes, gal duosit man koki gera patarima  pas mane priespienio buvo nedaug ir mergaite ji aplamai labai sunkiai istraukdavo, nors siaip buvo stiprulka, bet atsimenu patraukia kelis kartus ir jau miega  ir neidavo normaliai pamaitinti...o normalus pienukas atsirado labai velai, po kokios geros savaiteles. Kazin kaip ta pienuko pratekejima palengvinti, tada gal ir normalus pienukas atsirastu anksciau?  Mano mergyte priespienio visai netrauke, pati nusitraukinejau. Pienukas pradejo gamintis trecia para, bet bego labai lengvai. O palengvinti pienelio tekejima gali sildydama kruti pries maitinima - po dusu ar deti silta kompresa. O kol kas del to nesinervink ir negalvok apie tai, kai gims vaikiukas ir pamatysi kas ir kaip. Nebutinai istorija turi kartotis
bitė Majaa
2011 01 15, 18:50
QUOTE(pikkolo @ 2011 01 15, 19:02) Mano mergyte priespienio visai netrauke, pati nusitraukinejau. Pienukas pradejo gamintis trecia para, bet bego labai lengvai. O palengvinti pienelio tekejima gali sildydama kruti pries maitinima - po dusu ar deti silta kompresa. O kol kas del to nesinervink ir negalvok apie tai, kai gims vaikiukas ir pamatysi kas ir kaip. Nebutinai istorija turi kartotis  dekui uz gera minti, pasiruosiu pientrauki del visa ko
Linutas
2011 07 22, 19:12
QUOTE(Virdziukas @ 2010 01 24, 15:57) Sveikos mamytes, jau penkta para kaip esu pirmagimes mama. Daugiausia problemu kyla del pienuko. Buna tokiu tarpu kai mazyte tiesiog nepaleidzia papuko is burnos. Atrodo jau tuoj miegos, pati paleidzia papuka. pradedu snausti, o ji ir vel pradeda zyzlioti. Kartais tas procesas trunka ir 3 val. iki kol uzmiega. Nezinau kaip elgtis, ar maitinti visa ta laika, kol ji nori, ar geriau panesioti. Baisiausia, kad tai dazniausiai vyksta nuo 24 iki 3 val. nakties. O paskui kai uzmiega tai gali belenkeik ismiegoti. Siandien miegojo nuo trecios nakties iki devyniu ryto. Nors gydytoja liepe neleist miegoti ilgiau nei 3 val, taciau nebegalejau jos kelti, nes pati baisiai miego norejau  Ar ir jums buna tokiu dalykeliu? oij, dabar tai atrodo beveik mano situacija aprasyta. Be to, as kartais nesuprantu savo maziaus, pasiziojam kruti, ciulpima ciulpiam, na zodziu procesas kaip ir vyksta, tik staiga ziuriu mazius susiraukia, meta kruti ir pradeda verkti, ne net neverkti, o spiegti atrodo su tokiu nepasitenkimu. Pilvuko neturetu pusti, nes puksi istisai. bet kodel jis meta kruti ir ima zviegti?  su tokiais pazviegaliojimais, maitinimo padeties ir papuliu kaitaliojimais prasitampom 3 val  , o kartais ir kiek ilgeliau  Bijau kartais apimancio noro griebtis misinuko
zivile.as
2012 01 31, 12:56
Bent jau ligoninėje liepė maitinti kas 3 val. priešpienio visoms nebūna daug, nes jis labai maistingas ir vaikučiui pakanka to lašelio. Kuo dažniau dėsit prie krūties tuo greičiau gaminsis pienukas, reikia nepamiršti ir naktinio maitinimo, jei maitinimas sumažėja, tai pienuko nebesigamina tiek daug. O turėti turi visos katik pagimdžiusios mamytės, tik reikia kantrybės ir labai daug noro.
Auskarija
2012 05 26, 12:13
as cia gal ne i tema truputuka, bet nerandu kur daugiau parasyti ir paklausti.... maitinimas ir soliariumas - suderinama, ar geriau atsisakyti? zinau, kad po pirties sumazeja pienuko, o kaip su soliariumu? aciu
|
|