Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Skautai
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Ankstyvasis ugdymas > Mokyklėlės ir būreliai
Pages: 1, 2
virgulia
Gal kas gali suteikti informacijos apie skautų veiklą Vilniuje?Sūnui 8 metai,norėtų lankyti,bet nežinom kur.
Karlsonas
Jėga, skautai. mano sūnus pas juos jau nuo 5 klasės - jėga vyrukas užaugo.
rucike
Mano vaikai lanko skautų užsiėmimus Šeškinės vid. mokykloje. Jei reikia galėsiu duoti vadovės telefoną
virgulia
Būtų labai gerai gauti tos vadovės telefoną.Mums čia visai netoli būtų,nes Fabuose gyvenam.O kokiu laiku vyksta tie užsiėmimai ir ką jie ten veikia?Ar vaikams įdomu?
CLEO
Gal žinote, ar yra skautų būreliai Mažeikiuose? Ačiū.
mot99
O gal kas zinot apie skautus Kaune????
auksiniz
www.skautas.lt informacijos siek tiek yra smile.gif
*Jalta*
Mažeikiuose yra Žemaitijos skautų organizacija. Galite kreiptis.
Jei reiks kontaktų - per a.ž.
maziux2
norėjau paklausti: ar jūsų vaikai yra skautai? ar jiems patinka? blush2.gif
svajoklis
Mano abu vaikai skautai ir tikrai labai tuo patenkinti.
As ir pati buvau apie 4 metus aktyvi skaute.
As manau,kad tai viena is geresniu organizaciju.Nes cia vaikai turi labai artima salyti su gamta ir mokosi tokiu dalyku kuriu kai kurie zmones per visa gyvenima neismoksta ir net nepagalvoja jog reikia.Pvz.Morzes abecele,ivairus mazgu risimai,isgyvenimas lauke ekstremaliom salygom,o kur dar visokiausi zygiai,dainos vakare prie lauzo.Ir kas man patinka kad visur sava diciplina.Maniskai zymiai atsakingesni,smalsesni pasidare.
maziux2
maniškė tai visai neseniai pradėjo lankyti...bet jau kokia patenkinta...kiekvieną kartą vis nekantrauja, kada tas žygis bus...o dar kai su nakvyne būna tai iš viso... 4u.gif
anikute
Skautai jėga smile.gif
Visa informacija www.skautai.lt arba www.scout.lt
Vaikams tai nuostabi gyvenimo mokykla. Būtinai skatinsiu sūnų skautauti smile.gif
(Mes su vyru skautai jau daugiau nei 10 metų). Skautavime save gali realizuoti bet kokio amžiaus žmogus smile.gif
Magnifique
Aš irgi skautė biggrin.gif lankiau prie Pramogų banko..... ax.gif
DiosMio
thumbup.gif Lietuvos Nacionalinė Europos Skautų Asociacija thumbup.gif

El.paštas: LNESA.FSE@gmail.com
Interneto svetainė: www.lnesa.projektas.lt

Aprašymas: Mūsų idėjos išreikštos: skautišku įžodžiu, skauto (-ės) įstatais, trimis Europos skautų principais. Mes skautaujame atskirai – berniukai, vaikinai ir vyrai – brolijoje, mergaitės, merginos ir moterys – seserijoje. Europos skautai yra krikščioniškas judėjimas. Lietuvos Nacionalinė Europos Skautų Asociacija yra Europos Skautų Federacijos narė.

Visi Europos skautai dėvi vienodą uniformą, kuri yra brolybės ir neturto bei paprastumo ženklas. Europos skautai vadovaujasi šiais pedagoginiais veiklos principais: sveikata ir gyvenimas gamtoje, konkretumo, darbštumo ugdymas, charakterio formavimas, paslaugumo bei atsakingumo ugdymas, dvasinis ugdymas.
Veikla ir tikslai: Auginti brandžius krikščionis ir atsakingus piliečius, per skautišką metodiką ugdyti savo sugebėjimus, gerų vadų pavyzdžiu mokytis būti tikru skautu (-e). 4u.gif

Esu skaute daugiau nei 10 metu. Dabar va auginu dukryte, ir jei tik ji nores palaikyt man kompanija, skautausim abi rolleyes.gif
Tutė
Man labai artimos ir priimtinos skautų vertybės... o kur dar gyvenimiški dalykai, kuriuos turi mokėti kiekvienas... thumbup.gif Labai noriu leisti savo septynmetę į tokią stovyklą, bet nežinau kur. Vienam iš tinklapių nurodoma stovykla savaitės trukmės.Gal yra koks centras ar dienos stovyklos?
ewusee
Pirmiausia apsispręskite kokių skautų norite. Nes yra jų keliso rūšys Lietuvos Skautijoje: sausumos, jūrų, oro.
Tutė
Pradėtume nuo sausumos... biggrin.gif
DiosMio
QUOTE(Tutė @ 2008 06 03, 21:08)
Man labai artimos ir priimtinos skautų vertybės... o kur dar gyvenimiški dalykai, kuriuos turi mokėti kiekvienas...  thumbup.gif Labai noriu leisti savo septynmetę į tokią stovyklą, bet nežinau kur. Vienam iš tinklapių nurodoma stovykla savaitės trukmės.Gal yra koks centras ar dienos stovyklos?
*

tai kad ir paciu skautu yra kelios rusys, tarkim Europos skautai, Lietuvos skautai ir tt, ziurint ko tikites, kas domina, pasinagrinekit skirtumus, nes tiek tie tiek tie turi savo tinklalapius,o jau ten surasit daug issamios info smile.gif skautavimas nera vien tik vasarine pramoga-stovykla, visus metus vyksta pasiruosimas didziajai vasaros stovyklai smile.gif
mau
vienoje temoje apie skautus esu rašiusi, kad Lietuvoje veikia apie dešimt skautiškų organizacijų, todėl turite apsispręsti į kurią leisti vaiką. kiekviena organizacija, žinoma siūlys save.
Euro skautai yra gana nedidelė organizacija glaudžiai susijusi su religija.
LSS- Lietuvos skautų sąjunga yra sukarinta, kaip jie patys teigia, laikosi pirminių skautiškų vertybių. jų internetinis puslapis www.skautas.lt
LS yra didžiausia šiuo metu veikianti skautiška organizacija (aš jai priklausau ne vienerius metus) ax.gif
šios organizacijos oficialus puslapis: www.scout.lt skautams skirtas puslapis www.skautai.lt nenoriu labai reklamuotis, bet Vilniečiams siūlyčiau užeiti į Smetonos g. 8, o Kauniečiams- Trakų 18. mirksiukas.gif ten jums bus papasakota apie skautus (ir šią organizaciją), pasiūlyti skautiški vienetai.

noriu pabrėžti jog visos skautiškos organizacijos, nors stovi ant tų pačių pagrindų, yra labai skirtinos vadovais, vertybėmis, programa, todėl skautišką organizacją reikėtų rinktis ne mažiau atsakingai negu darželį ar mokykla. juk skautavimas- gyvenimo mokykla, o pagal tai, kokios vertybės gyvenime yra jums priimtiniausios, turite pasirinkti ir "skautišką mokyklą" 4u.gif
mau
čia tiems, kurie abejoja... 4u.gif
http://www.ve.lt/?data=2008-12-08&rub=...p;id=1228728708
Tutė
Straipsiniukas tik dar kartą patvirtino, kad skautai labai tiktų mano dukrai...
Ar renginiai vyksta visus metus ar tik vasarą? Ar yra amžiaus apribojimai ?
auksine_roze
http://www.skautas.lt

Daug puikios informacijos ir nuotraukų smile.gif
DiosMio
QUOTE(Tutė @ 2008 12 11, 13:21)
Straipsiniukas tik dar kartą patvirtino, kad skautai labai tiktų mano dukrai...
Ar renginiai vyksta visus metus ar tik vasarą? Ar yra amžiaus apribojimai ?
*

Europos skautu puslapyje daug info ir apie vykstancisu renginius ir apie istorija ir veikla ir tt,o jei jau ner atsakymo i iskilusi klausima, visada galima susisiekti su kontaktuose nurodytais asmenimis smile.gif

www.europosskautai.lt

Renginiai vyksta visais metu laikais smile.gif amziaus apribojimas yra toks,kad maziausieji gali pradet skautaut mazdaug nuo 8 metuku 4u.gif
siuse
Ar galite rekomenduoti Kaune skautų būrelį mergaitės?
auksiniz
Sveiki,

Šiuo metu Lietuvos skautų sąjunga rengią projektą kartu su Švietimo ir mokslo ministerija, daro akciją "Pasikviesk skautus į mokyklą"

Tikslas yra kalbėti su bendruomene, mokyklos administracija ir bendromis jėgomis stengiames užimti vaikus, jaunimą ir vyresnius smile.gif Reikia tiesiog užpildyti šią anketą Mums ypač aktualus tuose vietose, kur jaunimo veiklos yra ypač mažai.
simuciuke
Smagu rasti temele, nors ir maza, apie skautus thumbup.gif Pati esu skaute, mano draugas skautas, mano sese skaute ir laaabai daug draugu biggrin.gif Ir net neabejoju, kad mano vaikai jais bus smile.gif
DiosMio
Europos skautai ir skautes mielai kviecia 11-16 metu amziaus mergaites i sueigas. Vieta Kaunas, Sv Jurgio baznycia. Laikas - 11.50, sekmadieniais po Sv Misiu 4u.gif

www.europosskautai.lt
Dingusi_siela
Jau 10 metu esu skaute smile.gif Skautauju Zemaitijos Skautu Organizacijoje smile.gif Jos pagrindas yra Mazeikiuose, bet turim draugoviu ir Siauliuose, Kursenuose, Senojoje Akmeneje, Ventoje, Pilnksiuose, Vieksniuose ir netgi Vilniuje!

Jei ka domins, tai rasykit man, butinai atsakysiu smile.gif Taip pat ne butinai siuose miestuose, butinai surasiu kontaktus smile.gif

Jei kyla klausimu ka jie veikia, kokia ju vizija, misija, sukiai, posukiai, istatai ir pan- rasykite man, butinai atsakysiu smile.gif
plium-bum
Žiūriu, senokai pritilusi tema apie skautus. Atgaivinam 4u.gif
Mamytės, ar jūsų vaikai skautauja? Ar esate patenkintos tokiu jų užsiėmimu? Maniškis prieš metus pats susirado info internete apie skautus ir pareiškė norą toje veikloje dalyvauti. Iki šiol ir vaikas, ir aš esame labai tuo patenkinti smile.gif Manau, tai ilgam...
Šeima
Is tiesu gaila, kad apmirusi temele... Mes irgi ieskom kur skautauti (Vilniuje), gaila kad labai mazai info yra. Gal kitos mokyklos pacios organizuoja, kvieciasi, deja, musu mokykloj nieko panasaus, tik brangus privatus bureliai. O taip noretusi prasmingos veiklos su ideja...
plium-bum
Iš tikrųjų, keista, kad taip tylu čia g.gif . Bandykit info ieškoti http://www.skautai.lt/. Mes pasiskambinom Šiaulių krašto skautų seniūnei, tai viską papasakojo ir nukreipė į draugovę, kurioje dabar sūnus ir skautauja 4u.gif
Laukiu jo šiandien grįžtant iš Marijampolės, kur visi skautai sulėkę į Pavasario šventę „Dievui, Tėvynei, Artimui”, turbūt įspūdžių parsiveš krūvas thumbup.gif
Špulka
QUOTE(giedriux0 @ 2011 05 07, 21:43)
Iš tikrųjų, keista, kad taip tylu čia g.gif . Bandykit info ieškoti http://www.skautai.lt/. Mes pasiskambinom Šiaulių krašto skautų seniūnei, tai viską papasakojo ir nukreipė į draugovę, kurioje dabar sūnus ir skautauja 4u.gif
Laukiu jo šiandien grįžtant iš Marijampolės, kur visi skautai sulėkę į Pavasario šventę „Dievui, Tėvynei, Artimui”, turbūt įspūdžių parsiveš krūvas thumbup.gif
*

O gal zinote kada ir kur siemet vyks skautu stovykla? (Kalbu apie Siauliu krasta).
plium-bum
QUOTE(titiukas @ 2011 05 24, 13:21)
O gal zinote kada ir kur siemet vyks skautu stovykla? (Kalbu apie Siauliu krasta).
*

Žinau - liepos 2 - 10 d., Kurtuvėnuose prie Pašvinio ežero tourist5.gif
plium-bum
Info apie artėjančias skautų stovyklas http://www.skautai.lt/index.php?id=2147
coliuke_v
Sveikos mamtytės 4u.gif
Gal Jūsų vaikiukai turi išaugtus arba netikusius skautiškus kakavinės spalvos marškinius? Arba žinote kur galima jų įsigyti?
Kiek skambinau sakė, kad nebegamina schmoll.gif

Reikia 164-172 ūgio vaikinui rolleyes.gif
plium-bum
Aš irgi pirkčiau skautiškus marškinėlius 134-140 cm ūgio berniukui 4u.gif Jei kas turite išaugtus ar nebereikalingus atsiliepkite ploja.gif
muminukas
gal galite plačiau papasakoti apie praktinę skautų veiklos pusę. ar tai būrelis, į kurį einama kiekvieną savaitę nustatytu laiku, ar tiesiog kažkokios sueigos karts nuo karto vyksta? ką veikia patys mažiausieji?
plium-bum
QUOTE(muminukas @ 2011 07 06, 14:23)
gal galite plačiau papasakoti apie praktinę skautų veiklos pusę. ar tai būrelis, į kurį einama kiekvieną savaitę nustatytu laiku, ar tiesiog kažkokios sueigos karts nuo karto vyksta? ką veikia patys mažiausieji?
*

Maniškis eina kartą per savaitę į sueigas, kurios trunka apie val. Ten mokosi visų skautams reikalingų dalykų (rišti mazgus ir t.t), žaidžia įvairiausius žaidimus, vadovė visada ką nors įdomaus sugalvoja. Metų bėgyje ne kartą važiavo į išvykas (vienai dienai ar dviem). Rytoj daugiau papasakosiu, taip pat įdėsiu foto iš skautų stovyklos, kurioje šiandien aplankėm savo atžalą thumbup.gif
Rituxx
O kur Vilniuje ar prie jo būna skautų būeliai ?
giedruole
QUOTE(muminukas @ 2011 07 06, 15:23)
*

O man į domu, ką veikia vyresnieji, tarkim šešiolikmečiai?
plium-bum
QUOTE(Rituxx @ 2011 07 07, 08:46)
O kur Vilniuje ar prie jo būna skautų būeliai ?
*

Jei vilniečių pasisakančių nėra, galit ieškoti kontaktų per čia http://www.scout.lt/index.php?language=lt&page=28. Manau, seniūnas ar jo pavaduotoja nukreips jus į reikiamą draugovę.
Papildyta:
QUOTE(giedruole @ 2011 07 07, 11:16)
O man į domu, ką veikia vyresnieji, tarkim šešiolikmečiai?
*

Skautų stovykloje mačiau nuo kokių 5-mečių iki suaugusių, visi tikrai randa ką veikti ir bendrą kalbą drinks_cheers.gif Įkeliu citatą iš scout.lt puslapio:
"Lietuvos skautijos veikla - progresyvios saviauklos sistema, veikianti per įžodį ir priesakus, mokymąsi per veiklą, patyrimo laipsnius, specialybių programas ir mažų grupių narystę. Čia, padedant suaugusiems, skatinami progresyvūs atradimai ir atsakomybė, mokoma vadovauti sau ir kitiems. Tokiu būdu ugdomas charakteris ir kompetencija, skatinama įgyti pasitikėjimo savimi ir kitų pasitikėjimą, sugebėti bendradarbiauti.
Nariai dalyvauja vienetų sueigose, šventėse, iškylose, žygiuose, stovyklose, seminaruose, mokymuose, vietinės bendruomenės, nacionaliniuose ir tarptautiniuose projektuose.
Skautų vienetuose vykdomos įvairių veiklos sričių programos, įskaitant žaidimus, naudingus įgūdžius ir tarnavimą bendruomenei. Programos dažnai vykdomos gamtoje ir atitinka dalyvių interesus.
Lietuvos skautijos programa - kruopščiai paruošta, pritaikyta įvairaus amžiaus grupėms bei išbandyta laiko ir skautų visame pasaulyje. Veikloje taikomi įvairūs metodai: pasižadėjimas ir priesakai, mokymasis veikiant, savęs išbandymas, mažų grupių (skilčių) sistema, mokymasis sekant pavyzdžiu."
plium-bum
Taigi, vakar aplankėm sūnų skautų stovykloje. Kadangi tokioje stovykloje, o ir išvis stovykloje sūnus pirmą kartą, beto į ją nebuvo galima pasiimti telefono, tai buvo labai įdomu, kaip jis ten laikosi išgūstas vidury miškų, be mamytės, sulytas ir sukandžiotas uodų...
Gerai, kad prieš važiuojant pasiskambinu vadovei, sužinau, kad reikia nusiteikti ten prabūti visą dieną. Nusistebiu - ką tiek laiko ten veiksim??? Bet prabuvom nuo 13 val iki 21 val, ir veiksmo buvo sočiai...
Atvykstam į Šiaulių krašto skautų stovyklą PAŠVINIS (prie Pašvinio ežero)
user posted image
user posted image
user posted image
Papildyta:
user posted image
Susirandam savo draugovę
user posted image
Vaikai apsišlavę, apsitvarkę, pasipuošę savo pastovyklę laukia tėvelių
user posted image
Papildyta:
Nosį viliojamai riečia iš katilo sklindantis verdamų pietų kvapas
user posted image
Pietų gauname kukulių su bulvėmis, gardus tas skautiškas maistas thumbup.gif
user posted image
Papildyta:
Prisikimšę pilvus apsižvalgom po stovyklą.
Čia plaunami indai
user posted image
Indų džiovykla
user posted image
Šaldytuvas
user posted image
Papildyta:
Maisto sandėlys
user posted image
Grožio kampelis
user posted image
user posted image
muminukas
giedriux0, o kokio amžiaus sūnus ir nuo kelerių skautauja?
plium-bum
Šiaip vaizdelis:
user posted image
Paštas
user posted image
Skaitykla
user posted image
user posted image
user posted image
plium-bum
QUOTE(muminukas @ 2011 07 07, 21:11)
giedriux0, o kokio amžiaus sūnus ir nuo kelerių skautauja?
*

Sūnui 10 m, skautauja nuo rudens. Pavasarį davė jaunesniojo skauto įžodį (prieš tai reikėjo pasimokinti skautų istorijos, skautų priesakų ir t.t bei atsiskaityti iš tų temų). Dabar ruošiasi tapti skautu, vėl gavo krūvą temų, kurioms reikia pasiruošti ir atsiskaityti.

Dar pratęsiu apie skautišką stovyklą. Skautų stovykloje buvome supažindinti su skautų veikla. Kiekviena draugovė (vaikai+apsilankę tėveliai) gavo po žemėlapį, kuriame buvo sužymėti taškai, per juos reikėjo praeiti, o kiekviename taške buvo reikėjo kažką padaryti. Vienam taške žaidėm atmintį ir pastabumą lavinantį žaidimą, kitame mokėmės/pasikartojom skautų priesakus, dar kitame- reikėjo sukrauti žygio kuprinę, pasiimant tik reikalingiausius daiktus, dar kitame - šaudėm iš orinio šautuvo, dainavome skautišką himną, mokėmės žygiuoti, lankstyti vėliavą, iš žolių nusipinti skautišką paklotėlį, susikurti laužą (beje yra gal 5 laužo sukrovimo technikos), gaivinti skenduolį, traukti erkę ir t.t. Taip visa diena ir praėjo - kažko besimokant rolleyes.gif
Vakarienei gavome daržovių troškinio
user posted image
Po vakarienės buvo skautiška rikiuotė su himno giedojimu, kandidatai į skautus davė įžodžius. Vėliau - vakaras prie laužo su dainom, vaidinimais ir t.t., tačiau ten jau nebedalyvavom. Sūnus pasiliko stovykloje patenkintas, visai nenorėjo į namus smile.gif
anikute
Oi skautai skautai.... Jei ne jie, nežinau kokiais keliais paauglystėje būčiau nuėjus. Ir vis dar su jais susietas mano gyvenimas. Ką domina, klauskit. Beja, šiuo metu skautams labai reikalingi ir suaugę žmonės, nes vadovų niekada nebuvo per daug.
muminukas
QUOTE(anikute @ 2011 08 17, 22:20)
Oi skautai skautai.... Jei ne jie, nežinau kokiais keliais paauglystėje būčiau nuėjus. Ir vis dar su jais susietas mano gyvenimas. Ką domina, klauskit. Beja, šiuo metu skautams labai reikalingi ir suaugę žmonės, nes vadovų niekada nebuvo per daug.
*

o ką veikia ir kokie reikalavimai skautų vadovams?
anikute
QUOTE(muminukas @ 2011 08 27, 13:25)
o ką veikia ir kokie reikalavimai skautų vadovams?
*

Reikalavimai būtų tik, kad būtų priimtini skautavimo principai, tikslai, naudojami metodai, kad būtų prie širdies tokia veikla, savanoriškas darbas. Šiaip jau vadovai taip pat duoda skauto įžodį.
O ką veikia? Na daug ką veikia. Kiekvienas pagal savo galimybes. Dažniausia veikla yra darbas su vaikais. T. y. visus metus vadovai dirba su savo vaikų grupe, vyksta pasiruošimai stovyklai, įžodžiui, renginiai ir pan. Na, o vasarą - stovyklos.
Atėjęs suaugęs žmogus nepaliekamas vienas. Pradžioje padeda kitiems vadovams, sudalyvauja mokymuose. Apsižiūri ar tinka ir patinka tokia veikla.
Tarp vadovų yra dalis kurie užaugo skautaudami, o kita dalis - tai tie kurie atėjo suaugę. Tiesa, suaugę žmonės skautijoje turi ne tik vadovo vietą. Veikia dar ir vyresniųjų skautų būreliai. Tai skautams nuo 18 metų iki....... Kol kas ribų nėra. Na, bet ten jau vėl sava specifika ir atskira veikla.
Aš pati skautauju nuo 1997m, tai teko įvairiuose vaidmenyse pabūti.
muminukas
o būna taip, kad eitų ir vaikas, ir kuris iš tėvų kartu ar net šeimomis? mastau.gif šiaip gal ir visai įdomu būtų mastau.gif
anikute
QUOTE(muminukas @ 2011 08 27, 19:01)
o būna taip, kad eitų ir vaikas, ir kuris iš tėvų kartu ar net šeimomis? mastau.gif šiaip gal ir visai įdomu būtų mastau.gif
*

Daug tokių šeimų yra smile.gif
Čia ir tėvai vaikus atsiveda, ir vaikai tėvus. Čia ir merginos vyrus, o vaikinai žmonas susiranda biggrin.gif Aš irgi vyrą iš ten pat susiradau biggrin.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.