Mamytės ir tėveliai pasidalinkit savo patirtim kokiais žaislais džiaugėtės, kokių visai nereikėjo, jūsų 1-2 metų vaikučiams.
Mano vyresnysis berniukas nuo metukų labai mėgo žaislus kur kažką įdėti reikia. Pvz. dėliodavo kaladėles į mašinos priekabą, išimdavo paskui vėl dėdavo ir taip be galo.
Labai smagiai žaisdavo su žaislais kur reikdavo kažkur įmest įdėt kamuoliukus.
Maždaug nuo 1,5 metų pradėjo statyti paprastas rusiškas lego kaladėles. Pradžioj bokštus, vėliau sienas ir kuo toliau tuo sudėtingesnius statinius.
Nelabai domino ir be reikalo pirkom: minkštosios clementoni kaladėlės FP dygliuotos kaladėlės Muzikiniai žaislai kaip būgneliai gitaros ir pan.
Linamaja
2009 08 21, 09:48
Maniskiui tuoj metukai, tai jam labai labai patinka, kur paspaudi ir muzikeles groja  Tai skaom muzikantas
pukuotukas
2009 09 20, 00:29
manajai 1.5m tai idomu kur ka sudeti , ikisti, pasikartojantys veiksmai
papukaite
2009 09 23, 13:54
Nupirkom savo vaikinui 1,4m zaislini siurbli, nes vis ziuredavo isiziojes kaip mama siurbliuoja kambarius, tai daba vaikas bent porai valandu per diena "dingsta", siurbliuoja baldus, zaislus, visus kampus kaip mama  Dar joks zaislas taip jo neitraukdavo. Beje pries menesi buvom nupirke FP vartelius uz 150lt, tai ne puses demesio jie nesulauke kaip siurblys uz 26lt
sekunde1
2009 09 23, 21:05
Mums labai pravercia stumdukas! Tai toks lavinimosi staliukas su rankena ir ratukais ant kojeliu. Ant stalo vaikui daug veiklos, o be to jis su stumduku mokosi vaikscioti, musu maziui dabar 10 men. atsistoja isiremes bet pats dar neina, nors jauciu stumduko pagalba greit prades vaikscioti wink.gif
sasha_09
2009 09 25, 19:10
Musu metinukas zaislais kol kas susidomi neilgam  jam idomiau ilyst i koki stalciu ir ten susirast sau veiklos  o labiausiai, tai patinka, ka is brolio nugvelbti, tai paskui bega nuo jo tekinas
mums rupi zaisliukai tik kitu draugu kai bunam sveciuose, o namuose tokie nedomina, geriau po namus siausti ir viska versti aukstyn kojom, jau nebezinau kuom sudominti. mama gali per dienas piesti, vartyti knygeles, jai net neidomu
Mante24
2009 10 08, 10:15
Tai juk visada svetimas daiktas daug idomesni uz sava, naturalu cia visai man atrodo  )
As pastebejau, kad dvieju metu vaikams mazai is viso zaislu. Turiu mintyse tai, kad nueini i parduotuve o ten vos ne visi arba maziukams barskuciai, arba draudziami iki 3 metu. Siaip mano vaiko pagrindiniai zaislai knygele su gyvunais, masinos (ivairios) ir kamuoliai. Kitu nereikia, nei kaladeliu, nei lietuvisko dainuojancio suniuko
mildute6
2009 10 09, 07:27
Mano panelei 1,5 m pas draugus labai rūpi vežimėliai- tai nupirkom bet namuose na taip žaidžia. Dar mėgsta knygutes, pradeda rūpėti lėlė su tiute
*Grazina*
2009 10 10, 13:28
Mano 1.3 suneliui labai patinka lavinamosios knygutes ir visokie grojantys zaisliukai..
muminukas
2009 10 10, 14:37
tuo amžiaus tarpsniu labai mėgo FP sraigę su kaladėlėmis, žiedų piramidę.
leila02
2009 10 11, 12:53
Maniskes megstamiausia - antis su pagaliu, nezinau kaip ir pavadint kitaip  , stumdo po namus kaip reikalas  . Tas pats su leliu vezimeliu. Leles lauk ant grindu ir stumia tuscia
St.Rasa
2009 10 17, 21:39
sveikos, nesenai nusipirkom fisher price virtuvele, aisku nesupranta kad virtuvele bet veiklos sociai, sukineja viska iseiles, klausosi muzikos, labiausiai patinka esanti joje radija,sukioja ir soka knygeles jau pradeda dominti, nesvarbu kad ir paragaut megstam, distancinis ir telefonas tikri tai jau visada vaika nuramins kamuoliukai, domina jau grojantys visokie mygtukai
Jurqita
2009 10 25, 19:16
Visi muzikiniai ir judantys žaislai  bei lavinamasis LeapFrog staliukas  Čia numylėtiniai. O retkarčiais padėlioja kaladėles - išima, sudeda. Bet įdomiau tikrai daiktai  Kenčia brolių stalčiai  Nesidomi lėlėmis, jokiais minkštais žaislais, nebent skleidžia garsą
skristi
2009 10 27, 23:11
patinka gaudyt, spardyt kamuoliuka, stumdyt masineles. Myluoja kai kuriuos minkstus zaislus, leles. Bugnu pagroja. Muzikiniai zaislai - greit atsibosta. Idomiausia - sudet ir ismetyt batus is batu dezes. Perstumti i kita vieta kedes, dezes. Kartais pasisupa arba pasupuoja medini arkliuka. Turi pop-up (kur paspaudi, pastumi rankenele ar koki kita veiksma atlieki, ir issoka gyvunelis) - tai sito dar neperprato, o raso nuo 8 men.
QUOTE(*@ukselio*mamyte* @ 2009 10 10, 14:28) Mano 1.3 suneliui labai patinka lavinamosios knygutes ir visokie grojantys zaisliukai..  Ir maniskiui knygutes, Leap Frog Leap Pad Little Touch sistemele ir FP zebriukas patys paciausi
mamabalta
2010 04 20, 22:40
Mėgsta knygutes vartyti. Patebėjau, kad su knygelėmis daugiausiai laiko gali viena praleisti. Patinka kartu su mumis knygeles vartyti. Labai mėgsta savo nuotraukas (albume ir kompe) žiūrinėti (lelių, mat, ten daug  ). Žaislai patinka tokie, kur reikia įmesti, įdėti, išimti. Kamuoliukų visokių turim. Mėgsta žaisliukus su mygtukais, muzikėlėmis visokiomis. Na ir arkliukas medinis dabar "ant bangos" Nepastebėjau, kad pati kada nors piramidę dėliotų, nors, paprašius, sudeda. Bet žaislas, tai, mano nuomone, labai  ir reikalingas. Turim žaislą, kur yra tokia dalis, kur vadina "ergoterapinis žaislas". Tai neįdomu jai visai (bet ir man nuobodu atrodo stumdyt be reikalo). Apseiti, manau, buvo galima be stumduko. Stotis bandė įsikibus į baldus, vaikščiojo aplink sofą ir staliuką. Stumdukas toks nelabai stabilus man atrodė. Pagrodavo, aišku, atsistojus, bet muzikavimui ir mažesnių žaislų yra. Paskui, kai jau vaikščiojo, tai varinėdavo su juo po namus
jau stumdukas tai būtiniausių žaislų sąrašo pačioje paskutinėjė vietoje. Nereikalingas pirkinys.
knielita
2010 04 22, 21:52
Mes turejom ir turim daug megiamu zaislu. FP varteliai domino 8 menesius, nebuvo dienos kai vaikai nesikrapstytu prie ju  Pradejom zaisti 7 men. ir zaidem iki 1,3 m. Masineles-paspirtukai  ismoko pasispirdami vaziuoti ir kasdien vazineja iki siol  Pradejom 1,1 m. Rody guminis arkliukas  nuo metuku Visi muzikiniai zaislai, o jei dar svieseles yra  tada sedi, krapstos, ziuri  Ir zinoma siurblys ir stumdukas jau tvirtai vaiksciojantiems mazyliams Dar pries kelis menesius labai pamego Lego duplo primo kaladeles, dabar stato, meto, renka, stato O toliau jau nezinau ar verta rasyti apie migdukus, bet juos naudojam nuo pat pirmuju dienu, miego draugus Ir zinoma kilimelis piesti su vandens piestuku  Vaikams patinka piesti, o mamai ramu kad neisteplios namu  Buvo tarpas kai labai mego ergoterapinius zaisliukus, tada stumde, krapstesi prie ju. Cia mazdaug nuo 12-19 men. Dabar maziau domisi jais Stumdukus turejom kelis. FP begemotas nedomino  O va Vtech stumduka laikem iki dabar del jo muzikines paneles. Vyrai jau puikiai sokineja ir begioja, o stumduko nebuvo kaip paimt, puikus zaislas buvo  Ir dabar dar zaistu matyt, bet mama vietos pritruko
musyte08
2010 05 01, 23:10
manoji domisi lele su vezimeliu,pastoviai vezioja,nesioja,su vandeniu zaist,ciuozykla ir masinos.Kai bunam sode,pastoviai lenda i mano masinos salona pavairuot .Idomu,ar yra dar mergaiciu 1,7 m. turinciu elektromobiliu,verta nupirkt?
maidala
2010 05 05, 17:21
QUOTE(knielita @ 2010 04 22, 22:52) Ir zinoma kilimelis piesti su vandens piestuku  Vaikams patinka piesti, o mamai ramu kad neisteplios namu  o kaip idomu, negirdejau aie toki daikta. kokios firmos, kiek kainuoja?
Benedicta
2010 11 18, 20:09
Noriu is supermamyciu pasisemti ideju. Pas mus dabar kazkokia "zaisliuku krize". Senuosius megtus zaisliukus (tokius, kaip kamuoliuku fontanas, ivairus muzikiniai zaisliukai) isaugome, rimtesniais ziasliukais (tokiais kaip LEGO ar deliones) dar nesidomi. Net nesugalvoju, kas ji pradziugintu Kaledoms. Busiu dekinga jei pasidalysite idejomis. Beje, turbut geriausia tokio amziaus berniuku zaisla -- pasispiriama masinele -- turime.
Benedicta
2010 11 22, 12:56
Negi mamytes mums nepades...  Gal ir jusu berniukai tik vercia namus, o zaislais visai nesidomi?
Tikrai taip  Siuo metu zaislais visai nesidomi, bet labai domina kraustyti stalcius ir spinteles, ropstis ant stalo ir palangiu.....siuo metu nutariau i zaislus neinvestuoti, truputi palauksiu
Mano mažiui šiam judriam amžiuje (1,5 metų) labai padėjo energiją išlieti vaikiškas žaidimų kompleksas - švediška sienelė ir visokie pasisupimui pakabinami ant virvės priedai - trapecija, tiesiog virvė, žiedai. Per porą savaičių mažiaus pilvo presas, rankutės tiesog pastebimai sutvirtėjo - įsikabinęs į žiedus kojytes kėlė į viršų ir suposi  . Dabar mums greitai 2 metukai, tai kasdien prašosi palaipioti, pasisupti  Be to, tai ne vienadienis žaislas, iki paauglystės galės bet kada priėjęs pasportuoti Papildyta:PhotoQUOTE(asta11 @ 2010 11 25, 14:51) Mano mažiui šiam judriam amžiuje (1,5 metų) labai padėjo energiją išlieti vaikiškas žaidimų kompleksas - švediška sienelė ir visokie pasisupimui pakabinami ant virvės priedai - trapecija, tiesiog virvė, žiedai. Per porą savaičių mažiaus pilvo presas, rankutės tiesog pastebimai sutvirtėjo - įsikabinęs į žiedus kojytes kėlė į viršų ir suposi  . Dabar mums greitai 2 metukai, tai kasdien prašosi palaipioti, pasisupti  Be to, tai ne vienadienis žaislas, iki paauglystės galės bet kada priėjęs pasportuoti 
Benedicta
2010 11 25, 15:30
Nuostabi ideja. Reikes pasidometi, kaip sita geri isigyti.aciu!
auryteeej
2010 11 26, 12:34
Mes irgi susidurem su sia problemele. Nei masinos, nei kiti zaislai mano maziaus nebedomina. Geriausias zaislas tai sluota, su kuria grindis plaunu...  sukam galvas su vyru ka pirkti dovanu Kaledu proga, kad butu idomu.
Benedicta
2010 11 26, 23:42
Man sukasi tik tokie variantai KAledu dovanai: supamas arkliukas (labai megsta suptis supynemis, tai gal patiktu ir arkliukas?), medines kaladeles (nesidomi kol kas, bet gal tai indelis i netolima ateiti:)) arba kruva vaikisku knygu (tai vienintelis zaislas, jeigu taip galima pavadinti, kuriuo pastoviai kasdien domisi).
Pookelis
2010 11 27, 12:26
Taip, arkliukas - gėris
bandziau parduotuveje ant arkliuko pasodinti, niekaip nepasidave, visai nesudomino  pasigriebe pati maziausia kamuoliuka parduotuveje ir viskas
Pookelis
2010 11 28, 13:04
Maniškiai nuo metų iki šiol joja
antanina22
2010 12 04, 15:48
turim arkliuka, bet jam jo nereikia, net per klaida neatsiseda ant jo. kaladeles labai patinka, knygutes taip pat. supynes irgi  as irgi galvoju galvoju ka cia po eglute padeti 1,5m sunui, bet jauciu koki niekuti nupirksim, vistiek tie zaislai 5min ydomus buna ir viskas. kai paaugs tada pirksim geresnius.
QUOTE(klara c @ 2010 11 22, 13:56) Negi mamytes mums nepades...  Gal ir jusu berniukai tik vercia namus, o zaislais visai nesidomi? Panašiai  Kartais būna per visą dieną nei vieno žaislo nepaliečia. Jei jau būna geros nuotaikos, tada pas mus valdo telefonai  Ir tikrais, ir žaisliniais "kalba" ir "kalba"  Šiaip dar patinka žaislai į kuriuos galima ką nors įdėti, sudėti (pvz., patinka FP puodynė, chicco namukas, arba tiesiog visokius smulkius daiktus, žaisliukus iš vieno į kitą kibirėlį dėlioti) QUOTE(Pookelis @ 2010 11 27, 13:26) Maniškis visai nesisupa juo. Tik jei pasodinu ant jo kokį žaislą, numeta, atsisėda minutei (atseit "čia mano"  ) ir toliau lekia namų verst  Bet vis laukiu, gal kada pradės suptis...
Mano mažylis metukų pradžioje labai mėgo lavinamuosius staliukus, vėliau labiausia pradėjo dominti vyresnio broliuko mašinos. O artėjant prie 2metukų labai susidomėjo lego kaladėlėm. Stato ir stato visokiausius bokštelius. Lego vaikams tikrai būtina turėt, nes labai lavina tiek motoriką, tiek fantaziją  Tiesa tas lego nebūtinai turi būt LEGO firmos, svarbu kad principas tas pats būtų - kad kaladėlės lengvai suliptų ir lengvai išsiardytų. Nes paprastos medinės kaladėlės tik nervoja, kad sunku pastatyt kažką - iš kart griūna.
simuchiuke
2010 12 11, 17:31
Mum 1m ir 5mėn. tai dabar įdomiausia yra knygutės, turim su žvėreliais, tai daug ką jau pažįsta, labai varto žurnalus ir geriausias dar žaislas yra muzikinė ferma  ten faibos muzikėlės ir dar gali leisti garsus, ir formelės dedasi, beta jaumoka ir be jų pasispausti. Tai šokam šokam šokam  Turim ir ale kompiuterį, bet jis nelabai domina lyginat su tuo.
sveikos mamytės, ar jūsų vaikai piešia su "K's Kids Aqua Doodle piešimo rinkiniu, kur vėliau nudžiuvus, piešinys pranyksta. Nežinau ar pirkti tokį berniukui
maidala
2010 12 11, 23:43
mano dukrytei 1m ir 5 menesiai, kaledom uzsakem lego duplo dideli rinkini ir staliuka su kedutem, ant kurio gales jas deliot. pabandymui nusipirkom maza rinkinuka, pradzioj labiau patiko man su juo zaist nei jai  o dabar jau sudeda pati kaladeles viena ant kitos, ir sako "CACA" sau dar geras uzsiemimas ilipt i zaislu deze
antanina22
2010 12 13, 15:21
QUOTE(tina82 @ 2010 12 11, 22:23) sveikos mamytės, ar jūsų vaikai piešia su "K's Kids Aqua Doodle piešimo rinkiniu, kur vėliau nudžiuvus, piešinys pranyksta. Nežinau ar pirkti tokį berniukui  jusu vaikiukas dar tikrai tokiam per mazas. musu sunui 1m 7men bet jis dar nelabai paiesia ten. labiau patarciau pirkti kur yra lenta su pirsciukais piesti kur reikia o piesiant groja muzika. manau toks labiau tiktu. bet neatsimenu pavadinimo
QUOTE(antanina22 @ 2010 12 13, 16:21) jusu vaikiukas dar tikrai tokiam per mazas. musu sunui 1m 7men bet jis dar nelabai paiesia ten. labiau patarciau pirkti kur yra lenta su pirsciukais piesti kur reikia o piesiant groja muzika. manau toks labiau tiktu. bet neatsimenu pavadinimo ra ačiū už patarimą  bet nebežinau ką vaikui paimti, o esu laimėjusi pinigų iš vieno portalo, tai galvojau ateičiai O įdomu su paprasta piešimo lenta piešia?
Mes metuku proga gavom stumduka-lektuveli Bruin, va toki:  Tai labai  daiktas, ir stumia, ir garsus leidzia ir galima i vidu pridet, ir formeles atrinkt-imest, ir leles vezioja. Jau mum 1,2 m. bet turbut kiekviena diena su juo pazaidzia. Nors aisku ir pro namus (stalcius, puodus) praiena Bet siaip numeris 1 is visu kitu zaislu
(april)
2010 12 16, 15:44
QUOTE(tina82 @ 2010 12 11, 22:23) sveikos mamytės, ar jūsų vaikai piešia su "K's Kids Aqua Doodle piešimo rinkiniu, kur vėliau nudžiuvus, piešinys pranyksta. Nežinau ar pirkti tokį berniukui  mano dukrytei 1m. 4men. kaledom nupirkom toki daikta, nes musu senaj sese sultym supyle , teko ismesti. dukrytei dar metuku nebuvo jau piesdavo. liuks daiktas
audronele
2010 12 16, 22:39
nieko_sau
2010 12 16, 23:34
Dukrytei 1,1 apsimokejo chico modo staliukas ir kamuoliuku fontanas. As viena palieku, kita paslepiu, po 2 savaiciu pakeiciu, tai kaip i nauja reagoja  Prieina daug kartu per diena Turim supama arkliuka, tai kai ir nieko ypatingo. Dar patinka magnetukai ant saldytuvo lipdyt. Dabar svarstau ka tokio vertingo jai nupirkti Mamytes dalinkimes patirtim, tai padeda apsisresti!
QUOTE(audronele @ 2010 12 16, 22:39) Pries pora savaiciu maciau ivairiu teletabiu Akropolio Cipolino parduotuveje. Ar jau visi ispirkti?
audronele
2010 12 17, 14:22
QUOTE(Blobse @ 2010 12 17, 15:01) Pries pora savaiciu maciau ivairiu teletabiu Akropolio Cipolino parduotuveje. Ar jau visi ispirkti? Ačiū  tai vat kad prieš porą savaičių buvo, o dabar nebėr  dar radau interneto parduotuvėse, bet ir kaina labai ten kandžiojasi  galvoju už tiek gal ir ką geresnio nupirkti
kosiute
2010 12 20, 16:15
Musu mazyle labai megsta grojancius zailiukas..gavo dovanu vaikiska cd grotuva su plasmasiniais diskais,tai groja ir soka su juo. Musu pupai 1,5m.
mopsiaa
2011 02 22, 13:52
o maniskei labai patinka mobilus telefonai, dist. pultai
in'kriistall
2011 06 13, 13:38
QUOTE(tina82 @ 2010 12 11, 22:23) sveikos mamytės, ar jūsų vaikai piešia su "K's Kids Aqua Doodle piešimo rinkiniu, kur vėliau nudžiuvus, piešinys pranyksta. Nežinau ar pirkti tokį berniukui  mano vaikinukai 1.8m dar nelabai juo domisi. labiau patinka is tu rasikliu vandeni isgerti
saulutem
2011 06 21, 15:44
is tiesu niebuvo nei vieno zaislo su kurio ji nezaisti, tik kiekvienam savo laikas, kuris toli grazu neatitiko rekomenduojamo ant pakuotes  ilgiausiai zaidzia su fp zebra (dar vis kasdien pajodineja) rusiuokles patiko, puzzlai. Dabar labiau jau roliu zaidimus megsta - lelytes, masinytes, pietu gaminima, gydytojo ir pan....
|
|