vyturys
2009 07 28, 18:02
Mano panelikė irgi "didžioji gėrėja". Bet gerai tik tiek, kad naktį negeria. O dėl to, kad geria daug sulčių manau "kaltos" pačios mamytės. Dažniausiai vaikai geria todėl, kad skanu, o ne dėl troškulio. Vietoj sulčių pabandykit duot vandenuko, silpnai saldintos arbatėlės-pamatysit, nelabai benorės. O naktį vaikai geria ir valgo dažniau iš įpročio nei iš poreikio. Viena garsi KMUK gydytoja pasakė, kad vaikas naktį kelsis ir reikalaus valgyti ir gerti tol kol mamytė turės kantrybės ir noro keltis ir maitinti(girdyti). Manau tereikia kantrybės ir užsispyrimo nebegirdyti vaikų naktimis sultimis ar jogurtais. Pabandykit pasiūlyti vandenuko-manau greitai nebepršys. Aišku, kad vienos nakties nepakaks........
Numenor
2009 07 28, 22:38
QUOTE(vyturys @ 2009 07 28, 19:02) Mano panelikė irgi "didžioji gėrėja". Bet gerai tik tiek, kad naktį negeria. O dėl to, kad geria daug sulčių manau "kaltos" pačios mamytės. Dažniausiai vaikai geria todėl, kad skanu, o ne dėl troškulio. Vietoj sulčių pabandykit duot vandenuko, silpnai saldintos arbatėlės-pamatysit, nelabai benorės. O naktį vaikai geria ir valgo dažniau iš įpročio nei iš poreikio. Viena garsi KMUK gydytoja pasakė, kad vaikas naktį kelsis ir reikalaus valgyti ir gerti tol kol mamytė turės kantrybės ir noro keltis ir maitinti(girdyti). Manau tereikia kantrybės ir užsispyrimo nebegirdyti vaikų naktimis sultimis ar jogurtais. Pabandykit pasiūlyti vandenuko-manau greitai nebepršys. Aišku, kad vienos nakties nepakaks........
Jeliukas
2009 07 29, 08:33
Mano irgi daug geria skysciu ir nebutinai sulciu, viska geria, bet manau tai tikrai nera blogai Papildyta:Mano irgi daug geria skysciu ir nebutinai sulciu, viska geria, bet manau tai tikrai nera blogai
neessttaa
2009 07 31, 16:02
Musu panele per nakti isgeria beveik 1l arbatos, stengiuos ir cukraus det maziau, bet vistiek atsikelus reikalauja buteliuko, kai pabandau neduot tada prasideda verkimas. Ziuriu jau ir dantukai pagelto, beto nesileidzia kad valyciau Pradesiu davinet paprasta vandenuka, gal pades...Tikiuosi...
QUOTE(vyturys @ 2009 07 28, 18:02) Mano panelikė irgi "didžioji gėrėja". Bet gerai tik tiek, kad naktį negeria. O dėl to, kad geria daug sulčių manau "kaltos" pačios mamytės. Dažniausiai vaikai geria todėl, kad skanu, o ne dėl troškulio. Vietoj sulčių pabandykit duot vandenuko, silpnai saldintos arbatėlės-pamatysit, nelabai benorės. O naktį vaikai geria ir valgo dažniau iš įpročio nei iš poreikio. Viena garsi KMUK gydytoja pasakė, kad vaikas naktį kelsis ir reikalaus valgyti ir gerti tol kol mamytė turės kantrybės ir noro keltis ir maitinti(girdyti). Manau tereikia kantrybės ir užsispyrimo nebegirdyti vaikų naktimis sultimis ar jogurtais. Pabandykit pasiūlyti vandenuko-manau greitai nebepršys. Aišku, kad vienos nakties nepakaks........ Pilnai sutinku  . Naktinis gėrimas yra įprotis ir ne kas kita. Aišku, gali pasitaikyti, kai vaikas naktį prabunda iš troškulio, bet ne kasnakt ir ne kelis kartus per naktį. Kol pati maitinau, vaikas po kelis kartus naktimis prabusdavo su prašymu "papa". Kai maitinimą nutraukiau, baigėsi visi gėrimai naktį. Pradžioje dar kažkiek naktų tekdavo daryti mišinuką, bet vėliau ir jo nebeprireikė. Pažįstama pasakojo, kaip jos mergaitė kasnakt keldavosi valgyt  , ir dar ne bet kas jai valgyt galėjo paduoti - jei atnešdavo ne tas žmogus, kurio ji pageidaudavo, tai isterikos prasidėdavo QUOTE(neessttaa @ 2009 07 31, 16:02) Musu panele per nakti isgeria beveik 1l arbatos, stengiuos ir cukraus det maziau, bet vistiek atsikelus reikalauja buteliuko, kai pabandau neduot tada prasideda verkimas. Ziuriu jau ir dantukai pagelto, beto nesileidzia kad valyciau Pradesiu davinet paprasta vandenuka, gal pades...Tikiuosi...  Oi oi oi, nu kam tos saldintos arbatos? Mano vaikui 1,8m, apart vandenuko, gryno vandenuko nieko nėra gavęs - jokių arbatų, jokių kompotų, jokių sulčių. Jokių saldainių taip pat nėra net ragavęs. Vanduo - pats geriausias skystis organizmui. Ateis laikas, prisigers dar tas vaikas ir sulčių, ir arbatų, ir visokių gazuotų gėrimų ir t.t. O ko gi vertos tos koncentruotos sultys? Suprantu, jei šviežiai namie išspaustos, bet pirkti tas parduotuvines koncentruotas tai tikrai nesąmonė  . Geriau lai vaikas vaisius valgo. Krikštaduktei nuo pat mažens jos mama kišo sultis, saldainius ir pan., tai baisu kokie mergaitės pieniniai dantukai
Mikasiene
2009 09 12, 18:48
Mano vyresnėlis kai buvo 1-1,5 m. tai pieną gerdavo po 2 litrus į dieną + mano pienukas. Aš irgi galvojau, kad vaikui kažkas negerai, bet gydytojai nuramino, kad viskas ok ir vaikui tiesiog tuo metu taip reikia. Po kiek laiko praėjo ir pradėjo vėl normaliai valgyti.
Beautiful Life
2009 09 12, 19:08
Oi oi oi, nu kam tos saldintos arbatos? Mano vaikui 1,8m, apart vandenuko, gryno vandenuko nieko nėra gavęs - jokių arbatų, jokių kompotų, jokių sulčių. Jokių saldainių taip pat nėra net ragavęs. Vanduo - pats geriausias skystis organizmui. Ateis laikas, prisigers dar tas vaikas ir sulčių, ir arbatų, ir visokių gazuotų gėrimų ir t.t. O ko gi vertos tos koncentruotos sultys? Suprantu, jei šviežiai namie išspaustos, bet pirkti tas parduotuvines koncentruotas tai tikrai nesąmonė  . Geriau lai vaikas vaisius valgo. Krikštaduktei nuo pat mažens jos mama kišo sultis, saldainius ir pan., tai baisu kokie mergaitės pieniniai dantukai  [/quote] O kodel manote, kad namie isvirtas kompotas be cukraus yra blogai ar vaisine arbata  ? Dukryte geria su mielu noru vaisines arbatas, kompota ir paprasta vandenuka, tik viska be cukraus
ingutel
2009 09 13, 10:36
o as savo lelytes niekaip negaliu atpratint gerti nakti....bandziau duot tik ciulptuka,bet daug asareliu ir pykcio...ka daryti?... isgeria 300ml pienuko,500ml vaisines arbateles...
Briliantas
2009 09 13, 12:03
QUOTE(@mamyciukas@ @ 2009 07 27, 17:37) mano metinuke dukryte per para isgeria ~3litrus skysciu,vien nakti isgeria ~1l. pieno ,ar tai normalu?gal reiketu pas gydytoja apsilankyti?Gal kam taip buvo? ziurint kas tie skysciai ? Naktinio maitinimo reikia atsisakyti..... o diena ir med daug isgeriam..... pienas+vanduo+sultys(namines)+arbatos...bet be cukraus .... (2.5 metuku)
@mamyčiukas@
2009 09 13, 14:02
po truputi pratinames vietoj naktinio pienuko gerti arbatyte,pienuka gauna tik pries miega ir nakti lovyteje palieku buteliu su arbata,diena geriame arbatyte ir pries pietu miega gauna pienuko.manau taip jau geriau nei 3litrai pieno per para.
Angeliocikas
2009 09 13, 15:17
jei geria labai daug vandens butina pasitikrinti gliukozes kieki kraujyje, jei sulciu ar ko pan, tai ji tiesiog labai troskina, ir norisi gerti ir gerti(is po sulciu)
krisstukas
2009 09 14, 15:18
QUOTE(@mamyciukas@ @ 2009 07 27, 15:37) mano metinuke dukryte per para isgeria ~3litrus skysciu,vien nakti isgeria ~1l. pieno ,ar tai normalu?gal reiketu pas gydytoja apsilankyti?Gal kam taip buvo? Maniskis ir daug geria. Taip pat klausiau gydytojos ka tai galetu reiksti ir ar nereiktu pasidaryti kokiu tyrimu, nes kartais is ryto net patinusiom akytemis atsikeldavo. Gydytoja nuramino, bet liepe stebeti kiek prisisioja i pampersus. Tada nusiraminau, nes is po nakties pampersai musu budavo kaip bombikes
@mamyčiukas@
2009 09 14, 16:53
QUOTE(krisstukas @ 2009 09 14, 17:18) Maniskis ir daug geria. Taip pat klausiau gydytojos ka tai galetu reiksti ir ar nereiktu pasidaryti kokiu tyrimu, nes kartais is ryto net patinusiom akytemis atsikeldavo. Gydytoja nuramino, bet liepe stebeti kiek prisisioja i pampersus. Tada nusiraminau, nes is po nakties pampersai musu budavo kaip bombikes  pas mus netik pampersas kaip bomba bet ir lovyte slapia budavo
Anastaishia
2009 09 14, 18:53
musu vaikas irgi labai daug geria jau nezinom ka daryti, nes be vandens niegali gyventi ?  taciau be arbatos
Meškašunis
2009 09 15, 16:31
Ir musu panele geria ir geria. Ypac nakti. Man tai jau truputeli pabodo, nes siusio keliasi daznai...
Kleckutė
2009 09 18, 13:45
Mano pipiras irgi labai daug geria. Kaip viena mamyte sake, gali buti nevalges, bet svarbu, kad gerti turi. Mes daremes gliukozes tyrima, viskas gerai. O gerima vandenuka ir arbateles.
Vituleee
2009 09 22, 14:30
Musu berniukas irgi daug geria ypac daug visokiu arbateliu,daktarai istyre krauja nieko blogo nepasake  )
burbuliukas:)
2009 09 30, 09:25
Daugoka. Manoji irgi daug geria, bet tik apie litrą pieno per dieną, daug sulčių ir arbatyčių.
giedrezu
2009 11 05, 21:09
Mano dukrytė ir mėgsta gerti. Geria nemažai: vandens, kompoto (darau pati dedu truputį cukraus), arbatos (darau žolelių ir be cukraus), šiandien pirmą kartą užsimanė medaus  . Palaksto, pažaidžia ir prašo tai vandenuko, tai kompoto, tai arbatytės ... Kiek ižgeria tiksliai niekad neskaičiavau. Naktį duodavau MP, dabar nutraukiau ir nieko neduodu, buvo pykčių, ašarų ... Dabar retai ir atsikelia.  Gydytoja siūlė duoti vandens ar arbatos, bet manau jei būčiau davusi tai ir toliau keltusi, o kažkada tektų atpratinti ir nuo gėrimo naktį vandens
Doomsday
2009 11 05, 21:19
mes ir geriam daug po 2l per para maziausiai  ir tai buvo ne visada, viskas prasidejo ligoninej kad nereiktu lasiniu statyt girdziau dau kmynu arbateles o dabar va jau 2men praejo ir nebekeicia igyto iprocio  bandziau ir buteliuka atimt bet per naktis klykavo kad pilciau gert  nusileidau daviau atgal buteliuka, dabar bandom mazyt normas nekaip sekasi bet kaip nors pereisim si etapa  be to mums 1,9m.
raimuxe
2009 11 05, 23:22
Maniškiui beveik 4m. per dieną geria dažnai ir po nedaug. Pas mus jis labai judrus vaikinas, tai ištrokšta belakstydamas matyt
puskariova
2009 11 06, 07:19
jau geriau tegu daug geria negu nieko  mum gyditoja sake kad labai gerai nes maziau sirgs
neringute22
2009 11 08, 13:06
jeigu tai ne gliukozes kraujyje problema, tai matyt suriai valgyti duodate,vienu momentu ir mano vaikas sitaip gerdavo vandeni, kad net susirupinau. veliau mama patare daryti skystesnes kosytes, o ne drutas, nesvarbu kruopu ar darzoviu, ir jokiu budu nei kiek nesudyti kazkur iki2m., beje ryziu kosyte taip pat gali sukelti troskulio pojuti sausuma burnytej. cukraus irgi neperdaug vaikuciams i arbata dekite
mylimaa
2009 11 08, 15:20
mano mažylė išgeria ~1,6litro skysčių per parą, nu nakti tai neprašo  bet jei buteliuką pastoviai pripilčiau arbatytės, tai gertų nesustodama  kartais vienu mauku išgeria apie 300mililitrų  gal tikrai per suriai valgidinu  nors kartais vien tomis arbatytėmis gyva visą dieną ir tebūna, nei šaukšto maisto neikiši(pas mus didelės bėdos su nevalgumu  ) beje, mum metukai ir keturi mėnesiai.. arbatėlių senai nebesaldinu, galvodama kad dėl skanumo ir geria, bet nepadeda
Erkesta
2009 11 09, 14:29
QUOTE(@mamyciukas@ @ 2009 09 13, 15:02) po truputi pratinames vietoj naktinio pienuko gerti arbatyte,pienuka gauna tik pries miega ir nakti lovyteje palieku buteliu su arbata,diena geriame arbatyte ir pries pietu miega gauna pienuko.manau taip jau geriau nei 3litrai pieno per para. Jei mergyte pienuka geria kaip maitinima, tarkim pusryciams ar vakarienei, tai sitas nesiskaito kaip skysciai... mazam vaikui tai maistas. Jei po koses dar buteliuka isgeria - tada jau skysciai. Mano vaikas geria irgi daug, bet jis pienuko gauna tik vakarienei, tai kaip maistas. Bet siaip arbatos, vandens ir kompoto isgeria nemazai. jei turim namuose sulciu ir jam duodam tai praso ir praso, geria tada dar daugiau. Tai nebeperkam. Bet arbatos isgeria pora puodeliu tikrai ir dar kompoto kelias stiklines per diena, mum tai yra tikrai daug.
mamakarolina
2009 11 09, 14:56
mano dukrytei sausį bus 3 metukai, nuo pat pradžios, kai tik pradėjau duoti gerti arbatėles, sultis ir vandenuką, geriam nežmoniškai daug  galvojau, kad tai praeis, bet nepraėjo, iki šiol kiek įpilsi tiek išgers  bet nieko blogo tame nematau  maniau, kad geria dėl saldumo, bet pasirodo ne  nes pradėjus duoti paprastą vandenuką, gėrė lygiai taip pat daug. Jokių sveikatos sutrikimų neturim, esam pakankamai sveikos ir tuo džiaugiamės  sirgom tikrai labai mažai, ant vienos rankos pirštų btų galima suskaičiuot, todėl matyt, kad daug skysčių tikrai gerai ir mažam vaikelio organizmui
dovileiva
2009 11 21, 23:55
mano mazius irig geria nemazai, bet stengiuosi duoti kuo naturalesniu produktu, pvz. pati verdu naminiu obuoliu ar vysniu kompotuka
agute07
2009 11 23, 01:20
Suskaiciavau virs 2 ltru  ir nededa nei cukriu ir pan. Tyrimai geri  Gydytoja patare neduoti tiek daug , sako inkstams maziuko nera jau l. gerai teik skysciu
Lugennn83
2009 11 28, 21:51
maniskis irgi geria daug...bet as verdu jam kompuotus, vandenuka su citrina, svarainiu, rytaois visada kokios siltos arbatele megsta adr lovelej isgerti...  tiksliai nepasakysiu kiek skysciu iseina, bet nemazai...as manau, kad daug nera blogai, tik kad neperdaug...nes tarkim pakosti jis ar sloguoja, duodu siltu skysciu ir apsieinam be vaistuku......jie padeda  juk visiems zmonems yra patariama daug skysciu vartoti...aisku nekalbu apie chemines sultis, saldzius gerimus ir pan.
Margareta
2009 11 28, 22:56
QUOTE(puskariova @ 2009 11 06, 07:19) jau geriau tegu daug geria negu nieko  mum gyditoja sake kad labai gerai nes maziau sirgs  visiskai teisingai, nes mes turim kita beda - negria  jau tokia isranki maniske gerimas kad baisu, arbata ne bet kokia, jei is uogu ka nors sumaisau tipo kompota koki tai visai negeria  praktiskai vandeni tik geria  nors darzelyje tai ka paduoda ta geria  nesuprasi...
zvaigzdulyte777
2009 11 29, 00:30
QUOTE(@mamyciukas@ @ 2009 07 27, 16:37) mano metinuke dukryte per para isgeria ~3litrus skysciu,vien nakti isgeria ~1l. pieno ,ar tai normalu?gal reiketu pas gydytoja apsilankyti?Gal kam taip buvo? na tikrai nemazai
maniskis irgi diena labai daug isgeria, bet nemanau kad tai problema, kaip tik kiek zinau yra gerai ,maziems vaikams daug skysciu gerti
samantaaa2
2010 02 11, 16:39
mano panele ir nemazai isgeria per diena,bet nematau nieko cia blogo.... nori ir duodu... o didzioji -atvirksciai-beveik negeria... manau,tiesiog cia nuo pacio organizmo,o ne kokios ligos simptomas.....
agute07
2010 02 12, 07:57
Dabar naktim nebeduodu  sako suciu, sakau ne, vel pabunda ir vel sakau ne. nes jei isgeria pora buteliuku per nakti, tai lovoje balos
Mano sunus nuo pat gimymo daug geria.Jam buvo 4 men. isgerdavo 2ltr. vandenuka be cukriu ir dar 7 kart pienuko  Bet musu dydytoja pasake tegul geri
O kaip su sauskelnėmis nakty? Mūsų didysis gėrėjas vis šlapias ir šlapias prabunda  Reikia nakty keisti.... Na nebent mažiau išgeria nakty, tai tada ryte prabunda sausas  Visada prieš miegą naujas sauskelnes užmaunu.
medlink
2010 02 23, 10:37
QUOTE(Orfeja @ 2010 02 22, 22:16) O kaip su sauskelnėmis nakty? Mūsų didysis gėrėjas vis šlapias ir šlapias prabunda  Reikia nakty keisti.... Na nebent mažiau išgeria nakty, tai tada ryte prabunda sausas  Visada prieš miegą naujas sauskelnes užmaunu. mano sūnus irgi labai daug gėrė, ~3l per parą išgerdavo ir tiek pat išsiusiodavo... pamperiai non stop ėjo... Jei tyrimai visi geri tai su sveikatą bėdų nėra. Aš atpratinau naktį gerti tik tada, kai buteliuką su soske išmetėm... kitaip naktį negeria, tai po poros rėkimo naktų miega ramiausiai  o iš puodelio ir dieną dabar mažiau geria jau
Na Jūsų jau didesnis  maniškis dar tik mokosi gert iš puodelio  manau išeitis gera - mokint kuo greičiau, kad pradėtų gerti iš puodelio  o dar gerai būtų, kad ir ant puoduko darytų arba bent pataikyt pasodinti  bet pas mus rėžimas nėra labai tikslus, tai ir ant puoduko sunku pataikyt pasodint
kuku1470
2010 02 23, 14:04
nieko bloga nematau, tegul geria
nakti 1 l pieno??? ar cia normalu?? kazkaip labai man itartinai skamba.. na, as irgi buvau susirupinusi, kad mano metinuke labai daug geria skysciu per diena.. bet nuejom pas gyd,ir pasake, kad apie 2 l vaikui yra pats tas per diena.. tai musiske mazdaug tiek ir ispliumpina.. ir gliukozes tyrimai geri Papildyta:nakti 1 l pieno??? ar cia normalu?? kazkaip labai man itartinai skamba.. na, as irgi buvau susirupinusi, kad mano metinuke labai daug geria skysciu per diena.. bet nuejom pas gyd,ir pasake, kad apie 2 l vaikui yra pats tas per diena.. tai musiske mazdaug tiek ir ispliumpina.. ir gliukozes tyrimai geri
vasareja123
2010 03 08, 13:08
normalu
cinikiene
2010 03 08, 17:20
mes irgi labai daug isgeriam skysciu,bet as tai nedraudziu tegu geria
Gerai kai vaikas daug geria, bet 3 ltr. vaikeliui yra tikrai daug, juk suauges zmogus neisgeria tiek, na nebent ji labai troskina po savaitgalio
bituttte;)
2010 03 12, 16:55
maniske taipat apie 2litrus isgeria per diena galvojom su vyru kad perdaug bet pasiskaiciau kad ir pas jus panasiai tai manau kad tada cia narmalu
dalia 27
2010 03 15, 15:29
mano maziukas irgi geria daug kaip ir jusu pabiruciai man atrodo jai tik nori tegu geria i sveikata
lenusia
2010 03 18, 09:20
Mano dukryte kai buvo maza labai daug gere, apie 3 ltr skysciu isgerdavo per para  , naktimis pampersus 2 kartus keitem, o gydytoja pasake kad jei sisiu paaro tiek kiek geria - tada viskas gerai, bet jei vaikutis geria daug, o siusioja mazai tada jau reikia tirtis del inkstuku veiklos.
gwidita
2010 03 27, 14:33
del ligos, vakar vaika tiek prigirdziau arbatu visokiu,kad snd net uztines atsikele  vat tada tai jau tikrai aisku kad skysciu buvo per daug
agute07
2010 05 07, 16:30
s spec. patikrinau po darzo kiek isgers, ogi 7 buteliukai po 330 ml  tytimus dariau, viskas ok.
Nikita:)
2010 05 28, 10:51
jau buvau pradejus nerimaut,kad kazkas musu mazuciui ne taip,nes geria be proto daug.bet kadangi ir sisiojam panasiai tai jaudintis nera ko.
|
|